فهرست مطالب

اصول بهداشت روانی - سال بیستم شماره 4 (پیاپی 85، خرداد و تیر 1397)

نشریه اصول بهداشت روانی
سال بیستم شماره 4 (پیاپی 85، خرداد و تیر 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/04/14
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله پژوهشی
  • خدیجه عابدینی، کاظم برزگر بفرویی * صفحات 252-262
    مقدمه
    نگرانی بارداری، نوع خاصی از استرس است که به ترس ها و نگرانی های مادرانه ی مرتبط با بارداری اشاره دارد و دربرگیرنده ی نگرانی ها درباره سلامتی جنین، نشانه های جسمانی، فرزندپروری، روابط با دیگران و زایمان است.
    هدف این پژوهش پیش بینی نگرانی بارداری بر اساس خودافشایی هیجانی و خودنظم دهی هیجانی است.
    روش کار
    جامعه ی آماری این پژوهش توصیفی شامل تمامی زنان باردار مراجعه کننده به یکی از مراکز مراقبت های بارداری یزد در خرداد سال 1395 بود که 240 نفر به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه های نگرانی بارداری، خودافشایی هیجانی و خودنظم دهی هیجانی استفاده شد. داده ها با استفاده از روش ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه تحلیل شدند.
    یافته ها
    بین نگرانی بارداری و زیرمقیاس های خودافشایی هیجانی مانند افسردگی (793/0- =r)، شادکامی (217/0- =r)، حسادت (137/0 =r)، اضطراب (r=-317)، آرامش (244/0- =r)، ترس (518/0- =r) و از زیرمقیاس های خودنظم دهی هیجانی، راهبردهای نظم جویی متمرکز بر پیشایند (214/0- =r)، و راهبردهای نظم جویی متمرکز بر پاسخ (317/0- =r)، رابطه معنی دار وجود دارد. بر اساس نتایج رگرسیون چندگانه از بین ابعاد خودافشایی هیجانی افسردگی، ترس در سطح 01/0 منفی و حسادت در سطح 05/0 مثبت توانستند نگرانی بارداری را پیش بینی کنند همچنین راهبردهای خودنظم دهی متمرکز بر پیشایند در سطح 05/0 نیز توانست در پیش بینی نگرانی بارداری نقش معنی داری داشته باشد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج، خودافشایی و خودتنظیمی هیجانی می توانند نگرانی بارداری را پیش بینی نمایند. نتایج حاصل از این پژوهش جهت آگاهی زنان باردار از چگونگی تاثیر مهارت های خودافشایی و خودتنظیمی هیجانی بر اضطراب بارداری می تواند اثر مطلوبی داشته باشد.
    کلیدواژگان: ارداری، خودافشایی، خودنظم دهی، نگرانی، هیجان
  • کاظم طوسی، مهدی امیری * صفحات 263-270
    مقدمه
    تحقیق حاضر با هدف تعیین اثربخشی درمان شناختی-رفتاری بر افسردگی و رضایت از زندگی مادران دارای کودک بستری در بیمارستان روان پزشکی انجام شد.
    روش کار
    جامعه آماری این پژوهش بالینی شامل تمامی مادران شهر مشهد دارای کودک بستری در بیمارستان روان پزشکی ابن سینا هستند. نمونه آماری شامل 30 نفر بود که به صورت تصادفی در گروه های شاهد و آزمون قرار گرفتند. جهت آموزش گروه آزمون، از پروتکل درمانی شناختی-رفتاری (10 جلسه 90 دقیقه ای) و جهت گردآوری اطلاعات از پرسش نامه های افسردگی بک و رضایت از زندگی داینر (1985) استفاده شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و استنباطی (تحلیل کوواریانس) با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 22 مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    درمان شناختی-رفتاری به صورت معنی داری موجب کاهش افسردگی و افزایش رضایت از زندگی در بین مادران گروه آزمون نسبت به گروه شاهد گردیده است (05/0>P) که اثر آن در طی دوره پی گیری نیز ماندگار بوده است.
    نتیجه گیری
    یافته های تحقیق حاضر حاکی از آن است که درمان شناختی-رفتاری بر افسردگی و رضایت از زندگی مادران دارای کودک بستری در بیمارستان روان پزشکی تاثیر مثبتی دارد.
    کلیدواژگان: اختلالات روان پزشکی، افسردگی، درمان شناختی-رفتاری، رضایت از زندگی، مادران
  • عاطفه سلطانی فر، موسی الرضا آدینه پور*، مهدیه برهانی، ملیحه ضیایی صفحات 271-277
    مقدمه
    عوارض ناشی از سوءمصرف مواد نه تنها کیفیت زندگی فرد، بلکه زندگی همسر و روابط خانواده ی وی را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. هدف از این مطالعه بررسی رابطه ی بین میزان برآورده شدن نیازها (بر اساس نظریه ی انتخاب) با کیفیت زندگی و رضایت زناشویی معتادان تحت درمان می باشد.
    روش کار
    در این پژوهش توصیفی-همبستگی، 50 نفر از بیماران معتاد بستری در بخش ترک وابستگی به مواد بیمارستان ابن سینای مشهد در سال 1394، به صورت در دسترس انتخاب شدند و به پرسش نامه های کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی، رضایت زناشویی انریچ و برآورده شدن نیازها پاسخ دادند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ی 22، آمار توصیفی و آزمون همبستگی پیرسون تحلیل شدند.
    نتایج
    نتایج نشان دادکه بین برآورده شدن نیازها با رضایت زناشویی (001/0P<) و کیفیت زندگی (000/0P<) بیماران معتاد تحت درمان، رابطه ای معنی دار وجود دارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج، برآوردن نیازها بر اساس نظریه ی انتخاب می تواند باعث افزایش کیفیت زندگی و رضایت زناشویی بیماران معتاد شود.
    کلیدواژگان: رضایت زناشویی، کیفیت زندگی، نظریه ی انتخاب، نیازها
  • پیمان کاظمی*، مرتضی ترخان، رضا گل پور صفحات 277-282
    مقدمه
    هدف این پژوهش پیش بینی تعارضات زناشویی بر اساس نگرش مذهبی در زنان متقاضی طلاق شهر رشت بود.
    روش کار
    جامعه آماری این پژوهش همبستگی شامل کلیه زنان متقاضی طلاق شهر رشت در نیمه اول سال 1396 بود. نمونه آماری با توجه به جدول مورگان 180 نفر در نظر گرفته شد. به منظور جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه های تعارضات زناشویی و نگرش مذهبی خدایاری فرد و غباری بناب استفاده شده است. تحلیل داده ها با روش آمار توصیفی، آزمونهای کولموگروف–اسمیرنف، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون با روش گام به گام انجام گردید.
    یافته ها
    رابطه خطی بین نگرش مذهبی با میزان تعارضات زناشویی در زنان در سطح 01/0 منفی و معنی دار است. متغیر نگرش مذهبی قادر به توجیه 7/7 درصد واریانس تعارضات زناشویی شده است.
    نتیجه گیری
    نتایج نمایانگر این بود که به طور کلی نگرش مذهبی در پیش بینی تعارضات زناشویی نقش دارد.
    کلیدواژگان: تعارضات زناشویی، طلاق، نگرش مذهبی
  • زهرا حسین زاده ملکی، کاظم رسول زاده طباطبایی*، علی مشهدی، فاطمه محرری صفحات 283-293
    مقدمه
    اختلال نارسایی توجه فزون کنشی (ADHD) از رایج ترین اختلالات کودکی است و توجه اندکی به پدران و تجربیات آن ها صورت گرفته است. هدف از این مطالعه، درک عمیق تر تجربیات زندگی پدران ایرانی دارای کودک با تشخیص ADHD در سنین پیش از دبستان بود.
    روش کار
    این پژوهش مطالعه ای کیفی از نوع پدیدارشناسی است. شرکت کنندگان تعداد 9 پدر دارای فرزند 4 الی6 ساله مبتلا به ADHD بودند و با استفاده از نمونه گیری هدفمند و تا حد رسیدن به اشباع انتخاب شدند. جمع آوری اطلاعات با مصاحبه ی عمیق انجام شد. مصاحبه ها بر اساس روش کلایزی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    ساختار اساسی تجربیات پدران، مواجهه ی مستمر با چالش های روزآمد بود که در قالب موضوعات اصلی مرتبط قرار داشت: فراز و نشیب در مدیریت موثر رفتار، نارضایتی از خدمات سلامت روان و تعامل های نامطلوب.
    نتیجه گیری
    افزایش آگاهی در مورد تجربیات پدران دارای فرزند پیش دبستانی مبتلا به ADHD برای جهت دهی عملکرد و ارایه حمایت مناسب، مفید است.
    کلیدواژگان: اختلال نارسایی توجه فزون کنشی، پدران، پدیدارشناسی، پیش دبستانی، تجارب
  • فرناز ابهر زنجانی، حسن توزنده جانی*، مهدی امیری صفحات 294-301
    مقدمه
    این مطالعه با هدف بررسی اثربخشی درمان فعال سازی رفتاری گروهی بر اضطراب و افسردگی، ارزیابی منفی و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی انجام شد.
    روش کار
    جامعه ی آماری این پژوهش بالینی، شامل کلیه مراجعه کنندگان به مراکز خدمات روان شناسی و مطب های خصوصی روان پزشکی با تشخیص اختلال اضطراب اجتماعی در سطح شهر مشهد بود که در سال 96-1395 در مرکز تخصصی روان شناسی، 24 نفر از این بیماران به شیوه در دسترس و داوطلبانه انتخاب و به روش تصادفی در گروه های آزمون و شاهد قرار گرفتند. درمان فعال سازی رفتاری گروهی طی 8 جلسه 90 دقیقه ای برای گروه آزمون اجرا شد. ابزار اندازه گیری شامل پرسش نامه های مقیاس اضطراب اجتماعی اسپین (2000)، افسردگی بک-2، مقیاس فرم کوتاه کیفیت زندگی سازمان جهانی بهداشت (1989)، پیامدهای رویدادهای منفی اجتماعی ویلسون و رپی (2005) می باشد. نمونه ها قبل و بعد درمان و 3 ماه بعد از گروه درمانی با رویکرد فعال سازی رفتاری، مورد ارزیابی قرار گرفتند. تحلیل آماری داده ها با تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر انجام شد.
    یافته ها
    نتایج حاکی از آن است که فعال سازی رفتاری در هر دو مقطع زمانی ارزیابی بر میانگین نمرات خرده مولفه های ترس و اجتناب (از مولفه اضطراب اجتماعی) و مولفه افسردگی و هر دو خرده مولفه های ترس از ارزیابی منفی (دیگران و خود) و خرده مولفه روان شناختی (از مولفه کیفیت زندگی) به طور معنی دار اثربخشی داشته (05/0>P) اما بر ناراحتی فیزیولوژیک (از اضطراب اجتماعی) و روابط اجتماعی و رضایت از وضعیت زندگی و سلامت جسمانی (از کیفیت زندگی) اثربخشی معنی داری نداشته است. در گروه شاهد، هیچ تفاوت معنی داری در مراحل مختلف یافت نشد.
    نتیجه گیری
    به طور کلی، فعال سازی رفتاری بر اضطراب و افسردگی، ارزیابی منفی و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی، تاثیر دارد.
    کلیدواژگان: اضطراب اجتماعی، شناخت، فعال سازی رفتاری، کیفیت زندگی، هیجان
  • حسن درخشان شهرآباد، محمدحسین بیاضی، زهرا ظفری، سعید تیموری، فرزانه رجب زاده * صفحات 302-309
    مقدمه
    با توجه به اثرات متقابل افسردگی و اضطراب بر افزایش قند خون بیماران دیابتی و نیاز به مداخله جهت بهبود این متغیرها، هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی درمانگری چندوجهی لازاروس بر کاهش علایم افسردگی، اضطراب و کنترل قند خون زنان مبتلا به دیابت نوع 2 بوده است.
    روش کار
    در این پژوهش که بر روی زنان مبتلا به دیابت نوع 2 با افسردگی و اضطراب بالا و میزان هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1C) بیشتر از 7 درصد انجام شد، تعداد 24 نفر از آزمودنی ها که شرایط ورود به پژوهش را داشتند به صورت در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمون و شاهد (هر گروه 12 نفر) قرار گرفتند. ابزار پژوهش شامل پرسش نامه های اضطراب و افسردگی بک و سنجش هموگلوبین گلیکوزیله بود. گروه آزمون به مدت سه ماه تحت آموزش کارگاهی جلسات گروهی روان درمانی چندوجهی لازاروس (12 جلسه هفتگی 90 دقیقه ای) قرار گرفتند که در بهار و تابستان 1394 در مرکز بهداشت ثامن مشهد برگزار شد. گروه شاهد نیز در لیست انتظار قرار گرفتند. برای تحلیل داده ها از تحلیل کوواریانس چندمتغیره با کمک نرم افزارSPSS استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حاکی از آن است که درمان چندوجهی لازاروس به طور معنی داری (001/0=P) باعث کاهش علایم افسردگی، اضطراب و کاهش میزان قند خون زنان مبتلا به دیابت نوع 2 در مقایسه با گروه شاهد شده است.
    نتیجه گیری
    در مجموع، درمان چندوجهی لازاروس می تواند برای کاهش علایم اضطراب، افسردگی و علایم جسمانی بیماران دیابتی، موثر واقع شود.
    کلیدواژگان: افسردگی، اضطراب، درمان چند وجهی لازاروس، دیابت نوع 2، قند خون
  • ولی الله کاشانی*، احمد نیک روان، طاهره نجفی صفحات 310-319
    مقدمه
    جو انگیزشی، به درک ورزشکار از شیوه ها، ساختارها و انتظارات وضعی برمی گردد که رشد هدف گرایی های خاص را از طریق انتقال بین شیوه های انگیزشی تکلیف گرا و خودگرا جهت می دهد. هدف از پژوهش حاضر تعیین ویژگی های روان سنجی نسخه ی فارسی پرسش نامه فضای انگیزشی تقویتی و تضعیفی ایجاد شده توسط مربی بود.
    روش کار
    در این پژوهش تعداد 335 دختر و پسر (235پسر و 100 دختر) در سطوح مختلف مهارتی و در رشته های مختلف، به صورت نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب و نسخه ی فارسی پرسش نامه فضای انگیزشی تقویتی و تضعیفی ایجاد شده توسط مربی را تکمیل کردند. به منظور بررسی روایی سازه عاملی از تحلیل عاملی تاییدی مبتنی بر مدل معادلات ساختاری، برای تعیین همسانی درونی از ضریب آلفای کرونباخ و برای پایایی زمانی از ضریب همبستگی درون طبقه ای در روش آزمون مجدد استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل عاملی تاییدی نشان دهنده ی برازش مطلوب نسخه ی فارسی پرسش نامه فضای انگیزشی تقویتی و تضعیفی ایجاد شده توسط مربی است. شاخص های برازندگی (07/0 =RMSEA، 88/0 =CFI، 88/0 =TLI)، همسانی درونی و پایایی زمانی (77/0)، از مقادیر قابل قبولی برخوردار بودند.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج، نسخه ی فارسی پرسش نامه فضای انگیزشی تقویتی و تضعیفی ایجاد شده توسط مربی از روایی و پایایی قابل قبولی در بین ورزشکاران ایرانی برخوردار است و قابلیت این را دارد که ورزشکاران، مربیان و پژوهشگران از آن استفاده کنند.
    کلیدواژگان: انگیزش، خودمختاری، دستیابی، روان سنجی، ورزشکاران
|
  • Khadige Abediny, Kazem Barzegar Bafrooei * Pages 252-262
    Introduction
    Pregnancy distress is a particular type of stress which refers to maternal fears and distress about pregnancy including distress about fetus health, physical symptoms, parenting, relationships with others and childbirth. The present study aimed to predict pregnancy distress based on the emotional self-disclosure and self-regulation.
    Materials And Methods
    The statistical population of this descriptive study included all pregnant women referred to a pregnancy care centers in June 2016, among whom 240 were selected based on convenient sampling. The questionnaires of pregnancy distress, emotional self-disclosure, and self-regulation were used for collecting data. The collected data were analyzed by using Pearson correlation coefficient and multiple regression analysis.
    Results
    The results indicated a significant relationship between pregnancy distress and emotional self-disclosure subscales such as depression (r= -0.793), happiness (r= -0.121), jealousy (r= -0.13), anxiety (r= 0.317), relaxation (r= -0.224), fear (r= -0.518), and emotional self-regulation sub-scales such as prior-focused regulation strategies (r= -0.214) and response-focused regulation strategies (r= -0.317). Based on the results of multiple regression among emotional self-disclosure dimensions of depression, fear at the negative level of 0.01 and jealousy at the positive level of 0.05 could predict pregnancy distress. Further, prior-focused self-regulation strategies played a significant role in predicting pregnancy distress at the level of 0.05.
    Conclusion
    According to the results, emotional self-discourse and self-regulation can predict pregnancy distress. The results can have a considerable effect to inform pregnant women about the effects of emotional self-disclosure and self-regulation skills on the pregnancy distress.
    Keywords: Distress, Emotion, Pregnancy, Self-disclosure, Self-regulation
  • Kazem Toosi, Mehdi Amiri * Pages 263-270
    Introduction
    The present study was conducted to determine the effectiveness of cognitive behavioral therapy on depression and life satisfaction in mothers with children who admitted in the psychiatric hospital.
    Materials And Methods
    The population of this clinical study included all mothers in Mashhad with children who admitted in Ibn-e-Sina psychiatric hospital. 30 mothers were selected and divided randomly into two control and experimental groups. The experimental group trained cognitive-behavioral treatment protocol (10 ninety minutes sessions). Data collected through Diener Life Satisfaction Inventory (1985) and Beck Depression Inventory. Data analyzed by descriptive (mean and standard deviation) statistics tests and inferential statistical methods (covariance analysis) via SPSS software version 22.
    Results
    Cognitive behavioral therapy increased life satisfaction and reduced depression significantly in experimental group compared to control group (P
    Conclusion
    These findings suggest that cognitive behavioral therapy has positive impact on depression and life satisfaction in mothers with children admitted in psychiatric hospital.
    Keywords: Cognitive-behavioral therapy, Depression, Life Satisfaction, Mothers, Psychiatric disorders
  • Atefeh Soltanifar, Mousalreza Adinehpour*, Mahdieh Borhani, Maliheh Ziaee Pages 271-277
    Introduction
    Complications of substance abuse not only affect the quality of a person's life, but also partner's life and family relationships. The purpose of this study was to determine the relationship between the degree of satisfaction of needs (based on the choice theory) and quality of life and marital satisfaction of among addict individuals who undergone treatment.
    Materials And Methods
    In this descriptive-correlational study, 50 addicted patients admitted to department of substance abuse treatment of Ibn-e-Sina hospital in 2012 were selected through convenient method. They responded to questionnaires of World Health Organization quality of life, Enrich marital satisfaction and satisfaction of needs. Data were analyzed by SPSS software version 22, descriptive statistics and Pearson correlation test.
    Results
    The results showed that there is a significant relationship between satisfaction of needs with marital satisfaction (P
    Conclusion
    According to the results, satisfying the needs based on the choice theory can increase the quality of life and marital satisfaction of addicted patients.
    Keywords: Choice theory, Marital satisfaction, Needs, Quality of life
  • Peyman Kazemi *, Morteza Tarkhan, Reza Golpour Pages 277-282
    Introduction
    The purpose of this study was to predict marital conflicts based on religious attitude in women applicants for divorce in Rasht city.
    Materials And Methods
    The statistical population of this correlational study included all women applicants for divorce in Rasht in the first half of the year 2017. In this research, a sample of 180 people is considered according to Morgan's table. In order to collect information, marital conflicts questionnaire and religious attitude questionnaire of Khodayari Fard and Ghobari Bonab have been used. In order to analyze the data, the descriptive statistics method and in order to determine the relationship between Kolmogrov-Smirnov tests, Pearson correlation coefficient and regression were used by step-by-step method.
    Results
    The results showed the negative and linear relationship between religious attitude and marital conflicts in women at level of 0.01. The results indicated that the religious attitude can explain 7.7 percent of marital conflict variance.
    Conclusion
    Based on the results, generally religious attitude has a role in prediction of marital conflict.
    Keywords: Divorce, Marital conflict, Religious attitude
  • Zahra Hossainzadeh Maleki, Kazem Rasoolzadeh Tabatbaei*, Ali Mashhadi, Fatemeh Moharreri Pages 283-293
    Introduction
    Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) is one of the most common disorders in children, but so far little attention has been paid to the fathers of these children and what they experience. This study aimed to provide a deeper understanding of life experiences of Iranian fathers with ADHD preschoolers.
    Materials And Methods
    A qualitative design using phenomenological approach was chosen as the research method. It consisted of 9 fathers with 4-6 years old children suffering from ADHA, who were recruited through purposive sampling until saturation was reached. Information was collected through in-depth interview. Colaizzi method was used to analyze the interviews.
    Results
    The essential structure of father's experiences was "constant exposure to daily challenges", which included the following main categories: ups and downs of effective behavior management, dissatisfaction with mental health services, and undesirable interactions.
    Conclusion
    Increased awareness about life experiences of fathers of ADHD preschoolers helps in orienting functions and providing support.
    Keywords: Attention deficit hyperactivity disorder, Experiences, Fathers, Phenomenologic, Preschooler
  • Farnaz Abhar Zanjani, Hasan Tozandeh Jani *, Mehdi Amiri Pages 294-301
    Introduction
    The present study aims to assess the effectiveness of group behavioral activation therapy on anxiety and depression, negative evaluation and quality of life in patients with social anxiety disorder.
    Materials And Methods
    The statistical population of this clinical trial included all referrers to psychiatric services and private psychiatric clinics with the diagnosis of social anxiety disorder in the city of Mashhad (2016-2017). Number of 24 cases selected through convenient method and they assigned randomly into two experimental and control groups after evaluation. Group behavioral activation therapy sessions were performed only for experimental group in 8 sessions of 90 minutes. Social Phobia Inventory (SPIN), Beck Depression Inventory-II (BDI-II), Short Form Scale of Quality of Life (IRQOL), Consequences of Negative Social Events Questionnaire (CNSEQ) by Wilson and Rapee, before and after, and 3 months after group therapy with behavioral activation approach were evaluated for follow up. The statistical analysis of the current research data conducted using repeated measures of variance analysis method.
    Results
    The results of the data suggest that behavioral activation in post-therapy and follow-up stages had a significant correlation with reduction of fear and avoidance (of social anxiety component) and the component of depression and both the sub-components of fear of negative evaluation (P
    Conclusion
    In overall, group behavioral activation therapy has impact on depression and anxiety, negative evaluation and quality of life among patients with social anxiety disorder.
    Keywords: Behavioral activation, Cognition, Emotion, Quality of life, Social anxiety
  • Hassan Derakhshan Shahrabad, Mohammad Hossein Bayazi, Zahra Zafari, Saeed Teimouri, Farzaneh Rajabzadeh* Pages 302-309
    Introduction
    Considering the interactions between depression and anxiety on the increase in blood glucose in diabetic patients and the need for intervention to improve these variables, the aim of this study was to investigate the effectiveness of Lazarus multimodal therapy on reducing the symptoms of depression, anxiety and glycemic control in women with type 2 diabetes.
    Materials And Methods
    In this study, which was performed on women with type 2 diabetes with high score in depression and anxiety and glycosylated hemoglobin (HbA1C) level more than 7%, 24 subjects who entered the study were selected by convenient method and they were randomly assigned into two groups of experimental and control (each group included 12 subjects). Research instrument include Beck Depression Inventory-II, Beck Anxiety Inventory and glycosylated hemoglobin. The experimental group was trained at Lazarus multimodal psychotherapy group workshop for three months (12 weekly ninety-minute sessions) in the spring and summer of 2016 at Samen Health Center- Mashhad. The control group was in the waiting list. Also, multivariate analysis of covariance analysis was used to analyze the data through SPSS software.
    Results
    The results of this study showed that Lazarus multidimodal therapy significantly (P=0.001) reduced the symptoms of depression, anxiety and decreased blood glucose levels in women with type 2 diabetes compared to control group.
    Conclusion
    Totally based on the findings, Lazarus multidimodal therapy can be effective to reduce the symptoms of anxiety, depression and physical symptoms among diabetic patients.
    Keywords: Anxiety_Blood Glucose_Depression_Lazarus multidimodal therapy_Type 2 diabetes
  • Valiollah Kashani*, Ahmad Nikravan, Tahere Najafi Pages 310-319
    Introduction
    The motivational climate relates to the athlete's perception of the modes, structures and expectations of a situation that directs the growth of specific goal-oriented through the transfer of self-directed and motivational motivations. The purpose of this study was determining validity and reliability of the Persian version of the coach-created Empowering and Disempowering Motivational Climate Questionnaire (EDMCQ-C).
    Materials And Methods
    In this research, 335 boys and girls (boys: 235 and girls: 100) with skill various levels were selected to complete the Persian version of the coach-created Empowering and Disempowering Motivational Climate Questionnaire, randomly. Confirmatory factor analysis based on structural equations was used for validation of the structure of the questionnaire, the Cronbach alpha coefficient was used for internal consistency of the questionnaire, and intra-class correlation coefficient under test-retest method was used to study the temporal reliability of items.
    Results
    The results showed that the brief resilience Scale had has acceptable fit index (RMSEA=0.07, CFI=0.88, TLI= 0.86), internal consistency¡ and temporal reliability (0.77), indicating good validity and reliability of the Persian version of the coach-created Empowering and Disempowering Motivational Climate Questionnaire.
    Conclusion
    Based in the results, the Persian version of the coach-created Empowering and Disempowering Motivational Climate Questionnaire has acceptable validity and reliability among Iranian adults and has potential to be as valid and reliable instrument the usability by trainers, and researchers.
    Keywords: Achievement, Athletes, Motivation, Psychometric, Self-determination