فهرست مطالب

علوم پزشکی رازی - سال بیست و پنجم شماره 3 (پیاپی 168، خرداد 1397)

مجله علوم پزشکی رازی
سال بیست و پنجم شماره 3 (پیاپی 168، خرداد 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/03/30
  • تعداد عناوین: 7
|
  • عزیزالله مجاهد، معصومه بزی *، چنگیز آزادی احمدآباد، علی عباسی مندی، ناهید شهرکی صفحات 1-9
    زمینه و هدف
    بیمارانی که تحت عمل جراحی بای پس عروق کرونر قرار می گیرند ممکن است کیفیت زندگی آن ها دچار تغییراتی شود که یکی از پیامدهای مهم این عمل جراحی می باشد، بنابراین بررسی کیفیت زندگی بخش مهمی از فرآیند درمان می باشد. لذا، این مطالعه با هدف مقایسه کیفیت زندگی بیماران قبل و بعد از جراحی بای پس عروق کرونر در بیمارستان علی ابن ابیطالب (ع) شهر زاهدان در سال 1395 انجام شده است.
    روش کار
    این پژوهش یک مطالعه مقطعی است که به صورت قبل و بعد بر روی 110 نفر از بیماران کاندید عمل جراحی بای پس عروق کرونر که به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شده بودند، در سال 1395 انجام شده است. داده ها توسط پرسش نامه ی کیفیت زندگی (SF-36) وبر و شربون در دو مرحله قبل از عمل و سه ماه بعد از عمل جمع آوری گردیده است. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی در نرم افزار SPSS نسخه 20 انجام شده است.
    یافته ها
    میانگین سنی بیماران 56/10± 35/55 سال بود. شایع ترین بیماری زمینه ای بین واحدهای پژوهش دیابت بود که 18/38 درصد واحدهای پژوهش مبتلا به این بیماری بودند. نتایج آزمون مانوا نشان داد که کیفیت زندگی قبل و بعد از عمل جراحی بای پس عروق کرونر در حد معنی داری متفاوت می باشد به طوری که کیفیت زندگی و مولفه های کارکرد جسمی، اختلال سلامت جسمی، اختلال سلامت هیجانی، کارکرد اجتماعی و درد نسبت به قبل از عمل افزایش معنی داری یافته است (001/0p< ).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که کیفیت زندگی بیماران با بیماری عروق کرونر بعد از جراحی بای پس عروق کرونر افزایش می یابد. به نظر می رسد فراهم کردن امکاناتی جهت انجام کمک های مددکاری و مشاوره ای و حمایت های عاطفی، بعد از عمل جراحی بای پس عروق کرونر به صورت حضوری یا تلفنی در این بیماران جهت بهبود کیفیت زندگی تاثیر گذار باشد.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، بای پس عروق کرونر، جراحی
  • علی محمد مصدق راد، مبین سخنور * صفحات 10-20
    زمینه و هدف
    هدف اصلی بیمارستان افزایش رضایت بیماران از طریق ارائه خدمات با کیفیت است. در این مطالعه کیفیت خدمات بیمارستان های آموزشی و درمانی شهر تهران در سال 1394 از دیدگاه بیماران ارزشیابی شد.
    روش کار
    این پژوهش توصیفی- تحلیلی در هفت بیمارستان آموزشی و درمانی شهر تهران انجام شد. کیفیت خدمات بیمارستان ها با استفاده از پرسش نامه HEALTHQUAL و با نظرسنجی از 296 بیمار به صورت تصادفی طبقه بندی شده مورد سنجش قرار گرفت. یافته های پژوهش با استفاده از نسخه 20 نرم افزار SPSS و با استفاده از آمارهای توصیفی و استنباطی و آزمون های ویلکاکسون، مان ویتنی و کروسکال والیس تحلیل شد. مقدار معنی دار بودن عدد پی 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    میانگین امتیاز ادراک (رضایت) و انتظار بیماران از خدمات بیمارستان به ترتیب 49/3 و 10/4 از 5 امتیاز بود. کیفیت خدمات بیمارستان ها از نظر بیماران دارای شکاف منفی به میزان (58/0-) بود. نسبت کیفیت (نسبت ادراک به انتظار) خدمات بیمارستان ها 85/0 بود. بیشترین و کمترین شکاف کیفیت به ترتیب در بعد محیط (17/0-) و کارایی (09/0-) مشاهده شد. بیشترین رضایت بیماران مربوط به تجربه و تخصص بالای کارکنان بیمارستان (82/0±97/3) و کمترین رضایت مربوط به وجود امکانات رفاهی و سرگرم کننده (94/0±05/3) بود. بین کیفیت خدمات بیمارستان گزارش شده توسط بیماران و متغیرهای سن، تحصیلات و محل سکونت بیماران (05/0p<)، رضایت بیماران (001/0p=) و مراجعه مجدد به بیمارستان یا توصیه آن به دوستان و آشنایان (03/0p=) ارتباط آماری معناداری مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    وجود شکاف منفی در کیفیت خدمات بیانگر عدم تامین کامل انتظارات بیماران است. مدیران بیمارستان ها می توانند با استفاده از استراتژی مدیریت کیفیت و تمرکز بر حوزه های نارضایتی بیماران با بهبود ساختارها و فرآیندها، خدمات بیمارستانی را ارتقا دهند.
    کلیدواژگان: کیفیت خدمات، انتظار بیمار، رضایت بیمار، بیمارستان های آموزشی، درمانی، تهران
  • سعید ایل بیگی، نورالله قاسمی *، عفت حسین زاده صفحات 21-29
    زمینه و هدف
    بررسی فعالیت عضلات در افراد با کف پای صاف نقش مهمی در شناخت علت آسیب پذیری این افراد دارد. میزان و الگو فعالیت عضلات به سرعت راه رفتن بستگی داشته و تاکنون تفاوت فعالیت عضلات اندام تحتانی افراد با کف پای صاف و طبیعی در سرعت های مختلف راه رفتن ناشناخته مانده است. هدف پژوهش حاضر مقایسه فعالیت عضلات ساق پا بین دو گروه پای صاف و طبیعی حین راه رفتن روی نوارگردان در سرعتهای مختلف بود.
    روش کار
    پژوهش حاضر از نوع توصیفی-تحلیلی است. 24 نفر مرد (12 نفر کف پای طبیعی و 12 نفر کف پای صاف) به روش در دسترس انتخاب و در این پژوهش کاربردی شرکت کردند. فعالیت عضلات دوقلو و درشت نئی قدامی طی راه رفتن با پای برهنه بر روی نوارگردان با سرعت های 7/1 و 5/3 متر بر ثانیه با استفاده از دستگاه بیوویژن جمع آوری شد. از آزمون آماری t مستقل در سطح (05/0>p) برای بررسی اختلاف معنی داری میانگین هر گروه استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که در هر دو سرعت راه رفتن در فعالیت عضلات درشت نئی قدامی (004/0=p، 01/0=p )و دوقلو (001/0=p، 005/0=p ) بین دو گروه اختلاف معناداری وجود دارد. در هر دو سرعت مورد نظر فعالیت عضله درشت نئی قدامی در گروه کف پای صاف و فعالیت عضله دوقلو در افراد کف پای طبیعی به میزان قابل توجهی بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    سرعت راه رفتن فعالیت عضلات ساق پا را در افراد با کف پای صاف تحت تاثر قرار داده و احتمال می رود یکی از عوامل موثر در آسیب پذیری بیشتر این افراد باشد. نتایج این تحقیق می تواند در طراحی برنامه های تمرینی و توانبخشی مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: فعالیت الکتریکی، عضلات ساق پا، پای صاف، راه رفتن
  • سعید اسماعیلی پور *، سید صدرالدین شجاع الدین، مهدی خالقی صفحات 30-38
    زمینه و هدف
    خستگی یکی از محدودیت های افراد دارای ناهنجاری زانوی پرانتزی است که می تواند باعث کاهش کارایی این افراد گردد. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر خستگی موضعی بر پارامترهای منتخب کینماتیک راه رفتن مردان فعال دارای زانوی پرانتزی و نرمال بوده است.
    روش کار
    روش تحقیق مداخله ای و طرح تحقیق نیمه تجربی می باشد. تعداد 30 مرد فعال دانشجو با دامنه سنی 25-20 سال به صورت برابر در دو گروه زانوی پرانتزی و نرمال با توجه به معیارهای شرکت در پژوهش قرار گرفتند. پارامترهای کینماتیکی در حین راه رفتن به وسیله ی دوربین ثبت شد. همچنین خستگی موضعی چهارسر رانی به وسیله ی دستگاه دینامومتر ایزوکنتیک ثبت شد.
    یافته ها
    نتایج آزمون تحلیل واریانس دو طرفه نشان داد مقایسه مقادیر عملکرد پارامترهای کینماتیکی راه رفتن تحقیق در متغیرهای طول گام، سرعت و زاویه اکستنشن زانو در لحظه تماس پاشنه با سطح زمین در گروه پرانتزی نسبت به گروه نرمال تفاوت معناداری دارد. به نظر می رسد تاثیر خستگی موضعی بر برخی از پارامترهای کینماتیکی مردان فعال دارای زانوی پرانتزی بیشتر از گروه نرمال است.
    نتیجه گیری
    بنابراین، اصل ماهیت تمرینات ورزشی باید به عنوان یک ویژگی از تمرین و استرس های وارد به زانوی پرانتزی در برنامه های تمرینی مدنظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: خستگی موضعی، کینماتیک، ناهنجاری وضعیتی، مردان فعال
  • اعظم بختیاریان، سپیده هاشم پور، شهربانو عریان، معصومه جرجانی، سعید مهرزادی، وحید نیکویی * صفحات 39-47
    زمینه و هدف
    داروهای مسدد کانال کلسیم مانند نیفدیپین کاربرد فراوانی در درمان بیماری های مختلف قلبی- عروقی از قبیل آنژین، آریتمی و افزایش فشار خون دارند؛ بنابراین بررسی اثرات قلبی- عروقی مشتقات این داروها از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. هدف از انجام مطالعه حاضر بررسی اثرات مشتقات دی هیدروپیریدینی سنتز شده بر ضربان و قدرت انقباضی دهلیز مجزای خوکچه هندی و مقایسه این اثرات با داروی نیفدیپین می باشد.
    روش کار
    این مطالعه از نوع تجربی بود که در گروه فارماکولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد. در این مطالعه 32 عدد خوکچه هندی نر به طور تصادفی به چهار گروه مساوی تقسیم شدند. پس از بیهوش کردن حیوانات، دهلیز جدا شده و به دستگاه فیزیوگراف متصل گردید. سه مشتق دی هیدروپیریدینی سنتز شده و نیفدیپین با غلظت های 9-10 تا 3-10 مولار به صورت تجمعی به حمام بافتی اضافه گردیده و اثرات آن ها بر تعداد ضربان و قدرت انقباضی دهلیز ها بررسی گردید.
    یافته ها
    اثر مهاری تمامی این مشتقات بر روی تعداد ضربان دهلیز مجزا در غلظت های 5-10 تا 3-10 مولار قوی تر از نیفدیپین بود (001/0≥p) ، در حالی که در مقایسه با نیفدیپین اثر ضعیف تری در کاهش قدرت انقباضی دهلیز در غلظت های 8-10 تا 10-3 مولار داشتند (001/0≥p).
    نتیجه گیری
    با توجه به اثر قوی تر این مشتقات در کاهش تعداد ضربان دهلیز و اثر کمتر بر روی قدرت انقباضی نسبت به داروی نیفدیپین، ممکن است که این مشتقات اثرات ضد آنژینی با کمترین اثر بر روی نیروی انقباضی قلب را داشته باشند.
    کلیدواژگان: نیفدیپین، کانال کلسیم، قلبی، عروقی
  • عباس شیخ طاهری، مریم بیت الهی *، عبدالرضا پازوکی، اعظم اروجی صفحات 48-58
    زمینه و هدف
    اضافه وزن و چاقی ممکن است باعث ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، مشکلات روان شناختی و بیماری های دیگر شوند. جراحی چاقی موثرترین درمان برای افراد چاق است که ممکن است عوارضی داشته باشد. هدف این مطالعه، بررسی فاکتورهای تاثیرگذار بر رخداد عوارض جراحی مینی بای پس معده (یکی از رایج ترین روش های جراحی چاقی) بود.
    روش کار
    این مطالعه از نوع مقطعی بود که در دو مرحله انجام شد. در مرحله اول، با بررسی پایگاه داده پابمد و اسکوپوس، متغیرهای تاثیرگذار بر عوارض جراحی مینی بای پس معده از مقالات استخراج شد. در مرحله دوم، فهرست متغیرهای تاثیر گذار به صورت پرسش نامه به پزشکان داده شد و میزان اهمیت متغیرها از نظر آنان مشخص شد. سپس پاسخ های پزشکان با استفاده از فراوانی و میانگین تحلیل شد.
    یافته ها
    برخی متغیرها از قبیل سن، وزن، شاخص توده بدنی، برخی از بیماری های زمینه ای، انسداد صفراوی- پانکراسی، زمان عمل، سیگار، عمل باز، آزمایش های قبل از عمل، نتایج حاصل از اندوسکوپی و سونوگرافی و اتفاقات حین عمل جراحی از نظر پزشکان بسیار مهم شناخته شدند.
    نتیجه گیری
    در اکثر متغیرها، نظر پزشکان با شواهد چاپ شده قبلی منطبق است. با در نظر گرفتن متغیرهای تاثیرگذار بر رخداد عوارض جراحی مینی بای پس معده از قبیل سن، وزن، شاخص توده بدنی، انسداد صفراوی- پانکراسی، طولانی شدن زمان عمل، سیگار کشیدن، سوء جذب، عمل باز، چاقی، اتفاقات حین عمل جراحی، بیماری های زمینه ای (ترومبوز وریدی عمقی، آپنه خواب، سکته مغزی، تومور مغزی کاذب، مشکلات روانی و بیماری های قلبی- عروقی)، آزمایش های قبل از عمل CBC)، فریتین، قند خون ناشتا، HbA1C، کلسترول تام، آلبومین، ویتامین B12، ویتامین D3، β-HCG) و سونوگرافی و آندوسکوپی (سونوگرافی کامل لگن و شکم) می توان به کاهش عوارض پس از عمل، کاهش مرگ و میر بیماران، افزایش رضایت بیمار و پزشک و بهبود مراقب سلامت یاری رساند.
    کلیدواژگان: جراحی چاقی، مینی بای پس معده، عوارض، فاکتورهای تاثیرگذار، ریسک فاکتور
  • نرگس زعیم راده، سعیده ضیایی، ندا محمدزاده، حمیدرضا علیزاده اطاقور، آزاده متقی * صفحات 59-68
    زمینه و هدف
    سندرم تخمدان-پلی کیستیک (PCOS-Polycystic Ovary Syndrome) شایع ترین اختلال آندوکرین با زمینه التهابی و استرس اکسیداتیو در زنان ایرانی در سنین باروری می باشد. برخی عناصر ریزمغذی اثرات آنتی اکسیدانی دارند. مطالعه حاضر با هدف مقایسه دریافت غذایی این ریزمغذی ها در زیرگروه های PCOS برای اولین بار انجام شد.
    روش کار
    مطالعه حاضر از نوع مقایسه ای پنج گروهی (چهار گروه فنوتایپ های PCOS و یک گروه شاهد (فاقد PCOS) بود. 182 شرکت کننده با روش نمونه گیری در دسترس وارد مطالعه شدند: گروه A(4 1 نفر)، گروه B(3 3 نفر)، گروه C (40 نفر) و گروه D(3 7 نفر) و گروه شاهد(3 1 نفر). بررسی دریافت روزانه زینک، سلنیوم، کرومیوم و کاروتنوئیدها با استفاده از پرسش نامه بسامد خوراک 168 آیتمی انجام گرفت. تحلیل آماری داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS22 و آزمون کروسکال والیس (KW) و من ویتنی (MW) انجام گرفت. P معنادار برای آزمون KW 05/0> و برای پست هاک MW طبق قضیه تصحیح بن-فرونی 005/0> در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    دریافت زینک و سلنیوم در تمامی زیر گروه های PCOS نسبت به افراد شاهد به طور معنی داری کمتر بود (005/0 p˂ MW;). دریافت کرومیوم، تنها در زیر گروه D نسبت به افراد شاهد بطور معنی داری کمتر بود (001/0 p˂ MW;). بین زیرگروه های PCOS با یکدیگر و با گروه شاهد اختلاف معنا داری به لحاظ دریافت کاروتنوئیدها دیده نشد (05/0 p> KW;).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش حاضر، پیشنهاد می شود که با تغییر در شیوه تغذیه بیماران PCOS و افزایش مصرف این ریزمغذی های آنتی اکسیدان در رژیم غذایی تا حد زیادی از شدت این بیماری کاسته شود و گام بزرگی در جهت بهبود وضعیت این بیماران برداشته شود.
    کلیدواژگان: فنوتایپ، PCOS، زینک، سلنیوم، کرومیوم و کاروتنوئید
|
  • Azizollah Mojahed, Masoomeh Bazi *, Changiz Azadi Ahmadabadi, Ali Abbasi Mendi, Nahid Shahraki Pages 1-9
    Background
    Nearly 60% of patients suffering from coronary artery disease undergoing Coronary Artery Bypass Graft (CABG) surgery. Patients undergoing CABG surgery may change their quality of life, which is one of the major implications of this surgery. So surveying the quality of life is an important part of the treatment process. Therefore, this study was conducted with the aim of comparing the quality of life of patients before and after CABG in Ali ibn Abitalib hospital in Zahedan in 2016.
    Methods
    This is a cross-sectional study that was carried out before and after CABG surgery on 110 candidates of CABG who were selected by convenience sampling in Ali Ibn Abi Talib Hospital in 2016. Data were collected by Quality of Life Questionnaire (SF-36) in two stages before surgery and three months after surgery. Data analysis was done by using descriptive and analytical statistics tests in SPSS version 20 software.
    Results
    The mean age of patients was 55.55±10.56 years. The most common comorbid disease among subjects was diabetes 18.38% of whom suffered from it. The results of MANOVA showed that quality of life before and after coronary artery bypass graft surgery is significantly different, so that quality of life and components of physical functioning, physical health disorder, emotional health disorder and social function versus before surgery showed significant increase (p
    Conclusion
    The results of this study showed that the quality of life of patients with coronary artery disease increases after CABG surgery. It seems that provision of facilities for providing counseling and emotional support after a CABG surgery in person or phone, these patients will have an impact on improving quality of life.
    Keywords: Quality of life, Coronary artery bypass graft, Surgery
  • Ali Mohammad Mosadeghrad, Mobin Sokhanvar * Pages 10-20
    Background
    Enhancing patients’ satisfaction through providing high quality services is an important goal of a hospital. This study aimed to measure services quality of Tehran teaching hospitals in 2015.
    Methods
    This descriptive and cross sectional study was carried out in seven teaching hospitals in Tehran, Iran. Hospital services quality was measured using HEALTHQUAL questionnaire by asking 296 patients selected through stratified random sampling. Data was analyzed using SPSS-V20 software. Wilcoxon, U-Man Whitney and Kruskal-Wallis statistical tests were applied.
    Results
    The mean score of patient perception and expectation were 3.49 and 4.10 out of 5 score, respectively. There was a negative gap (-.58) between perception and expectation of patients. Services quality ratio was 0.85. Patients were most satisfied with hospital staff competencies (3.97±0.82) and least satisfied with hospital amenities (3.05±0.94). There were significant relationship between hospital service quality and patient age, education and place of residence (p
    Conclusion
    There was a negative gap in services quality of the studied hospitals. Hospital managers can improve service quality using appropriate quality management strategies through improving hospitals’ structures and processes.
    Keywords: Services quality, Patient expectation, Patient satisfaction, Teaching hospitals, HEALTHQUAL model, Tehran
  • Saeed Ilbeigi -, Noorollah Ghasemi *, Effat Hoseinzade Pages 21-29
    Background
    The muscles activity of individuals with flat foot play an important role in identifying the causes of these people’s vulnerability. The rate and pattern of muscles activity depends on the speed of walking and so far, difference in muscles activity of individuals with flat foot and normal during walking with different speeds remains unknown. Therefore, the purpose of this investigation was to compare the muscle activity of shank muscles in flat and normal feet during walking on treadmill with different speeds.
    Methods
    Study type is descriptive-analytical type. 24 men (12 people with normal foot and 12 people with flat foot) were selected in an accessible way and participated in this applied research. The activities of the Tibialis Anterior (TA) and Gastrocnemius (GA) muscles were collected via Biovision machine when the participants were walking on the treadmill while bare feet and a speed of 1.7 and 3.5 m/s. I Independent t-test was used to examine the significance of the difference between two groups.
    Results
    The results indicated that there is a significant difference between the two groups in the activities of TA and GA muscles in both walking speeds. TA muscle activity was significantly greater in individuals with flat foot and EMG of GA muscles was significantly greater in individuals with normal foot in the two desired speeds.
    Conclusion
    The speed of walking affects the amount and pattern of the activity of the shank muscles in people with flat foot and it is likely to be one of the vulnerability factors in these people. The results of this research can be considered in the design of training and rehabilitation programs.
    Keywords: Muscle activity, Shank muscle, Pronated foot, Walking
  • Saeid Esmaeilipour *, Seyed Sadroddin Shojauddin, Mehdi Khaleghi Pages 30-38
    Background
    Since fatigue is known as one of the limitations in individuals with genu varum which could result in functional insufficiency, the purpose of this semi- experimental study was investigation of the effects of local fatigue on selective parameters of kinematic gait in active male individuals with genu varum as well as the normal ones.
    Methods
    The selected subjects were 30 active male students (15 with genu varum and 15 normal ones) 20 to 25 years old according to the inclusion criteria. Kinematic data were collected using a digital system. Moreover, local fatigue quadriceps muscle has been measured by Isokinetic Dynamometer System. Analysis of univariance was used to test the difference in genu varum group and normal group.
    Results
    Results demonstrate significant difference in gait kinematic parameters such as stride, speed and knee angle in stroke phase in genu varum group in comparison to the normal group.
    Conclusion
    Principle of specificity in athletic training should be applied as an aspect of training regimen a given stressors on the body parts. There will be a specific adaptation to imposed demands.
    Keywords: Local fatigue, Kinematics, Postural abnormalities, Active male
  • Azam Bakhtiarian, Sepideh Hashempour, Shahrbanoo Oryan, Masoumeh Jorjani, Saeed Mehrzadi, Vahid Nikoui * Pages 39-47
    Background
    Calcium channel blockers such as nifedipine possess a dramatic role in treatment of various cardiovascular diseases including angina pectoris, cardiac arrhythmias, and hypertension, so study of cardiovascular effects of derivatives of these drugs seems necessary. The aim of the present study was to evaluate the effects of synthesized dihydropyridine derivatives on chronotropic and inotropic responses of guinea pig isolated atria in comparison with nifedipine.
    Methods
    Thirty-two male guinea pigs were divided to four equal groups, randomly. After induction of anesthesia, the atria were isolated and attached to physiograph. Three synthesized dihydropyridine derivatives and nifedipine were incubated into organ bath in concentrations 10-9 to 10-3 M, accumulatively and their effects on atrial beating rate and contractile force were evaluated.
    Results
    The inhibitory effects of all of these derivatives in concentrations of 10-5 to 10-3 M on atrial beating rate were more potent than nifedipine (p≤0.001), while their effects in reducing the atrial contractile force in concentrations of 10-8 to 10-3 M were weaker than nifedipine (p≤0.001).
    Conclusion
    Considering the stronger effects of these derivatives in reducing the atrial beating rate and the weaker effects of these compounds in diminution of the atrial contractile force compared with nifedipine, these derivatives may possess obvious antianginal properties with minimum effects on cardiac contractility.
    Keywords: Nifedipine, Calcium channel, Cardiovascular
  • Abbas Sheikhtaheri, Maryam Beitollahi *, Abdolreza Pazouki, Azam Orooji Pages 48-58
    Background
    Obesity may result in cardiovascular diseases, psychiatric problems and so many other diseases. Obesity surgery is the most effective treatment for obese patients that could be associated with some complications. The aim of this study was to investigate the effective factors of Mini Gastric Bypass (MGB) complications as one of the most common methods for obesity surgery.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted in two phases. At first, the effective factors of MGB were extracted by searching previous papers indexed in Pubmed and Scopus. Then, the effective factors were given to surgeons using a questionnaire and they were asked to rank these factors based on the importance. Finally, the answers were analyzed using the mean and frequency.
    Results
    Some variables like age, weight, Body Mass Index (BMI), some comorbidity, the bilio-pancreatic obstruction, surgery duration, smoking status, open surgery, laboratory tests, endoscopy and sonography results, and intra operative complications were marked as important.
    Conclusion
    In most of the variables, the surgeon's view was in accordance with the previous studies. Considering the effective factors of MGB complications such as age, weight, BMI, bilio-pancreatic obstruction, surgery duration, smoke, malabsorption, open surgery, obesity, intra-operative complications, comorbidities (DVT, sleep apnea, CVA, pseudotumor cerebri, psychiatric problems, cardio-vascular diseases), laboratory tests (CBC, Ferritin, FBS, HbA1C, Total Cholesterol, Alb, Vit B12, Vit D3, β-HCG), and sonography and endoscopy before the surgery could result in reducing complications and death, increasing patients’ and surgeons’ satisfaction, and improving health care.
    Keywords: Obesity Surgery, Mini Gastric Bypass, Complications, Effective factors, Risk Factor
  • Narges Zaimzadeh, Saiedeh Ziaie, Neda Mohammadzadeh, Hamidreza Alizadeh Otaghvar, Azadeh Mottaghi * Pages 59-68
    Background
    Polycystic Ovarian Syndrome (PCOS) is the most common endocrine disorder with inflammatory and oxidative stress foundation in reproductive-age women in Iran. Some micronutrients have anti-oxidant effects. For the first time, the present study aimed to compare the dietary intake of these anti-oxidant micronutrients in four phenotypes of PCOS.
    Methods
    182 participants eligible for this five-group comparative study were selected by convenience sampling method. Then they were classified into five groups according to the Rotterdam criteria: A (n=41), B (n=33), C (n=40), D (n=37) and control (without PCOS) (n=31). Dietary intake assessment of zinc, selenium, chromium and carotenoids was carried out by a 168 item Food Frequency Questionnaire. Statistical analysis was performed using SPSS22 software and Kruskal-Wallis (KW) test followed by appropriate post hoc test, Mann-Whitney U (MW). Significant P-value was considered
    Results
    Dietary intakes of zinc and selenium were significantly lower in all phenotypes of PCOS than control group (MW; p 0.05).
    Conclusion
    Regarding the research results, it is suggested that modification of the nutritional status of PCOS patients and the increased consumption of these antioxidant micronutrients in the diet will considerably reduce the intensity of PCOS. It will improve the situation of these patients.
    Keywords: Phenotypes, PCOS, Zinc, Selenium, Chromium, Carotenoids