فهرست مطالب

مدیریت بهداشت و درمان - سال نهم شماره 1 (پیاپی 27، بهار 1397)

مجله مدیریت بهداشت و درمان
سال نهم شماره 1 (پیاپی 27، بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/04/21
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله پژوهشی
  • سارا صفوی، سید جمال الدین طبیبی*، لیلا ریاحی، محمود محمودی مجدآباد صفحات 7-16
    مقدمه
    ابعاد فلسفه مدیریت ناب در بخش بهداشت و درمان و بویژه بیمارستان ها که بتواند ساختار و عملکرد بیمارستان ها را متحول سازد و به توسعه آنها و بهبود خدمات با کیفیت تر منتهی گردد، در خور توجه خاص است. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر عوامل کنترل اتلاف، تکنیک های ناب و سیستم های دیداری بر مدیریت ناب در بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام گرفته است.
    روش پژوهش: پژوهش حاضر، مطالعه ای موردی است و به لحاظ بعد نتیجه، کاربردی می باشد. جامعه پژوهش کلیه مدیران در سطوح مختلف ارشد، میانی و عملیاتی در بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بوده اند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه پژوهشگر ساخته بوده که روایی آن به تایید نظر خبرگان حیطه مدیریت ناب رسیده و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 82 درصد محاسبه گردیده است.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد که هر سه عامل کنترل اتلاف، تکنیک های ناب و سیستم های دیداری به طور معنی داری بر مدیریت ناب موثر بوده اند. نتایج حاصل از تحلیل عاملی تاییدی بر مبنای شاخص های نیکویی برازش NFI=0/95، GFI= 0/92 و RMSEA= 0/052 نشان دهنده مناسب بودن مدل بدست آمده می باشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر عوامل کنترل اتلاف، تکنیک های ناب و سیستم های دیداری بر مدیریت ناب در بیمارستان های آموزشی، بررسی زیرساخت های بیمارستانی و استفاده از سیستم خود ارزیابی جهت امکان سنجی اجرای ناب می تواند در استقرار مدیریت ناب در بیمارستان ها به نحو شایسته ای موثر واقع گردد.
    کلیدواژگان: مدیریت ناب، اتلاف، تکنیک های ناب، سیستم دیداری، بیمارستان
  • مرتضی حسن شاهی * صفحات 17-31
    مقدمه
    پزشک تامین کننده سلامت انسان است که به دلایل بیماری، کار، سوانح، آلودگی های زیست محیطی و گذر عمر، مستهلک شده و باعث افزایش تقاضای خدمات درمانی می شود؛ عوامل متعددی بر تقاضای خدمات درمانی تاثیر دارند؛ که در این پژوهش سعی بر اندازه گیری میزان تاثیر 18 مورد از مهم ترین آنها شده است.
    روش پژوهش: الگوی مورد استفاده، الگوی لوجیت ترتیبی تعمیم یافته و شبکه عصبی مصنوعی است، جامعه آماری نیز شامل کلیه کسانی است که در سال 94 به بیمارستان های شیراز و ارسنجان مراجعه کرده اند و نمونه شامل 100 نفر بیمار و 100 نفر از همراهان بیمار (افراد سالم) است و داده ها از طریق پرسشنامه جمع آوری شده است.
    یافته ها
    نتایج آزمون های اعتبار الگو شامل، نیکویی برازش (شاخص پیرسون و دویانس)، رگرسیون های موازی، حداکثر راست نمایی و الگوریتم نیوتن-رافسون، حاکی از اعتبار الگو تا 84 درصد اطمینان است. طبق نتایج افزایش یک درصدی در ویزیت، 2/2 % از متقاضیان خدمات درمان را کاهش می دهد. ذخیره اولیه سلامت و اعتقادات نیز همان تفسیر حق ویزیت را دارند. افزایش یک درصدی در حق بیمه باعث کاهش 3/11 % و افزایش یک واحدی شاخص سلامت، باعث کاهش 1/3 % و افزایش یک سال در سن فرد باعث افزایش10% و مصرف روزانه یک عدد سیگار، باعث افزایش 0/04% در تقاضای خدمات درمانی می شوند.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج سطح سلامت، سطح پوشش بیمه، تحصیلات و آگاهی انسان از مسیرهای سلامتی و آناتومی بدن، بیشترین و مصرف سیگار و شغل، کمترین تاثیر را بر تقاضای خدمات درمانی دارند و با افزایش سن، تحصیلات، سطح پوشش بیمه، سطح آگاهی و درآمد، بار تقاضای خدمات درمان افزایش می یابد از طرف دیگر با گذشت زمان، تحصیلات، سطح آگاهی و درآمد سرانه در حال افزایش است، پس تقاضای این خدمات در آینده افزایش خواهد یافت؛ که باید چاره ای اندیشیده شود تا عرضه خدمات نیز به همان نسبت افزایش یابد.
    کلیدواژگان: تقاضای خدمات درمان، الگوی لوجیت، شبکه عصبی مصنوعی، شاخص سلامت
  • احمد آفتاب، علیرضا سلیمانی، نگین حسن پور * صفحات 33-45
    مقدمه
    مکان یابی بهینه داروخانه ها، دسترسی سریع بیماران به خدمات دارویی را تسهیل کرده و عدم توزیع متناسب داروخانه ها، مشکلات شهروندان در دسترسی به این مراکز را به دنبال دارد. هدف عمده این پژوهش، ارزیابی نحوه توزیع داروخانه های فعلی و تعیین بهترین مکان جهت تاسیس داروخانه های جدید است.
    روش پژوهش: این تحقیق به لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ روش و ماهیت، توصیفی - تحلیلی است. مراحل طی شده در امر مکان یابی داروخانه های شبانه روزی شامل تهیه لایه های اطلاعاتی برای هر عنصر، طبقه بندی هر لایه اطلاعاتی بر اساس میزان ارزش و ترکیب همه لایه های اطلاعاتی و اعمال ضرایب نهایی مدل ANP و تهیه نقشه ی نهایی بوده است. هم چنین داده ها شامل دو معیار فاصله و دسترسی و دوازده زیر معیار بوده است.
    یافته ها
    پس از انجام محاسبات و بررسی های لازم، بیشترین وزن به معیار «شعاع خدمت دهی» و کمترین وزن به معیار «فاصله از مراکز نظامی» تعلق گرفت. در محدوده مورد مطالعه 13/36 درصد از سطح منطقه دارای توان عالی یا درجه یک برای استقرار مراکز جدید و 21/5 درصد دارای درجه 2 یا مناسب است.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد که مکان فعلی اکثر داروخانه های شبانه روزی در شهر ارومیه متناسب با جمعیت منطقه، نمی باشد. با توجه به همپوشانی محدوده خدمات رسانی داروخانه ها بخصوص در محدوده مرکزی شهر، ساماندهی در این مناطق و انتقال برخی از واحدهای موجود به نواحی دیگر که کمبود دارند ضروری است و در قسمت های شمالی و شرقی شهر با توجه به نقشه نهایی نیازمند تاسیس مراکز جدید می باشد.
    کلیدواژگان: سیستم اطلاعات جغرافیایی، تحلیل شبکه (ANP)، تحلیل سلسله مراتبی (AHP)، داروخانه های شبانه روزی، ارومیه
  • لادن قدمی، ایروان مسعودی اصل*، سمیه حسام، محمود مدیری صفحات 47-60
    مقدمه
    اعتباربخشی یک مدل حمایتی و جامع جهت بررسی عملکرد بیمارستان است. پژوهش حاضر مطالعه کیفی با هدف بررسی روش امتیازدهی استانداردهای اعتباربخشی بیمارستانی در ایران انجام گردیده است.
    روش پژوهش: این پژوهش یک مطالعه کیفی در سال 96 می باشد. هدف ما مصاحبه با خبرگان در حیطه سیاست گذاری و صاحب نظران اعتباربخشی بیمارستانی در ایران بود. بر این اساس با 25 نفر از خبرگان و ارزیابان اعتباربخشی بیمارستانی مصاحبه نیمه ساختار یافته انجام شد. از روش تحلیل چارچوبی برای آنالیز داده های کیفی استفاده شد.
    یافته ها
    در مطالعه حاضر، شش موضوع به عنوان عوامل کلیدی اثرگذار بر روش اعتباربخشی بیمارستانی شناسایی شدند. دسته بندی استانداردها، نمره دهی،وزن دهی، رتبه بندی نمره کلی، نقش ارزیابان، روش ارزیابی بود. در روش فعلی نمره کلی تفاوت بیمارستان ها را مشخص نمی نمود وزن دهی بصورت شفاف مشخص نبود .گام های اجرایی سنجه ها که راهنمای اجرا می باشند نمره دهی شده و مدل تصمیم گیری ارزیابان یکسان نبود و ارزیابی ها اجباری بوده و توسط سازمان مستقل انجام نمی گردید.
    نتیجه گیری
    در حیطه دسته بندی استانداردها و نحوه نمره دهی و وزن دهی درارزیابی اعتباربخشی تغییراتی لازم است. سنجه های الزامی در استانداردهای اعتباربخشی حذف شود. پیش شرط ورود به فرآیند اعتباربخشی کسب مجوزهای لازم قبل از اعتباربخشی خواهد بود. پیشنهاد می گردد از مقیاس لیکرت برای نمره دهی سنجه ها استفاده شود. برای استانداردهای ایمنی بیمار وزن بیشتری در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: بیمارستان، اعتباربخشی، روش امتیازدهی، مطالعه کیفی
  • محبوبه اکبری سفیده، شهرام هاشم نیا، هادی رزقی شیرسوار صفحات 61-72
    مقدمه
    یکی از شاخص های مهم میزان موفقیت سازمان ها وجود نیروی انسانی متعهد به سازمان و حرفه خود است. از طرف دیگر در سال های اخیر توانمندسازی به عنوان یک راهکار نیروی انسانی برای خلق کارآمدی، بهره وری مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به موارد مذکور هدف اصلی این مطالعه بررسی رابطه توانمندسازی پرستاران با تعهد سازمانی و تعهد حرفه ای در بیمارستان میلاد است.
    روش پژوهش: ابزار گردآوری این تحقیق توصیفی - پیمایشی و از نظر هدف کاربردی، پرسشنامه (با تایید روایی و پایایی با رویکرد صوری و آلفای کرونباخ (0/932)) بود. جامعه آماری 807 پرستار بیمارستان میلاد و نمونه آماری مطابق فرمول کوکران 261 نفر بود. به منظور تحلیل فرضیه ها از آزمون های استنباطی استفاده شد.
    یافته ها
    در سطح معناداری کمتر از 0/05، توانمندسازی پرستاران با تعهد سازمانی و تعهد حرفه ای رابطه مثبت و معناداری (ضریب همبستگی 0/908 و 0/797) دارد. هم چنین متغیرهای توانمندسازی پرستاران و ابعاد آن، تعهد سازمانی و ابعاد آن و تعهد حرفه ای در بیمارستان میلاد بالاتر از متوسط (عدد 3) است ومیانگین این سه متغیر در گروه های سنی، تحصیلاتی، جنسیتی و تجربه تفاوت معناداری ندارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به محرز شدن رابطه بین توانمندسازی پرستاران و تعهد سازمانی و تعهد حرفه ای در بین جامعه پرستاران بیمارستان میلاد می توان پذیرفت که تلاش برای بهبود توانمندی پرستاران می تواند استراتژی ارزشمندی برای بهبود تعهد سازمانی و تعهد حرفه ای باشد.
    کلیدواژگان: توانمندسازی پرستاران، تعهد سازمانی، تعهد حرفه ای
  • فرانک رهبری، علی کمیلی، لیلا نظری منش * صفحات 73-82
    مقدمه
    در بیمارستان ها، بیماران با پزشکان و پرستاران بیشترین برخورد را دارند. ارتباط پزشکان و پرستاران با بیمار باید به گونه ای باشد که بیمار به ادامه ی مراقبت های پزشکی و وفاداری به بیمارستان تشویق شود.
    روش پژوهش: پژوهش حاضر از لحاظ روش از نوع توصیفی - پیمایشی و از لحاظ هدف کاربردی بود. ابزار گردآوری داده ها در این پژوهش پرسشنامه بر مبنای مدل رفتار پزشکی بوکیوایرن و همکاران[6]، رفتار پرستاری ولف و همکاران[19] و وفاداری بیماران دلکورت و همکاران[11] بود. نمونه آماری پژوهش 194 نفر از بیماران بخش های بستری بیمارستان سینا بود. داده های این پژوهش با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های آمار استنباطی از جمله آزمون پیرسون و آزمون رگرسیون استفاده شد.
    یافته ها
    مطابق یافته های تحلیل آزمون رگرسیون در سطح اطمینان 95 درصد (خطای کمتر از 5 درصد) رفتار کارکنان پزشکی در ابعاد حرفه ای رفتار پزشکان (p=0.00) ، عاطفی رفتار پزشکان (p=0.00) ، حرفه ای رفتار پرستاران (p=0.013) و عاطفی رفتار پرستاران (p=0.00) با وفاداری بیماران ارتباط معنادار دارد.
    نتیجه گیری
    اگر مدیران بیمارستان ها بر تقویت و اثربخشی رفتار کارکنان پزشکی خود در ابعاد حرفه ای و عاطفی تمرکز داشته باشند و با بکارگیری رویکردهای مختلف آموزشی و انگیزشی در راستای بهبود آن و تطابق با نیاز بیماران حرکت نمایند نتایج قابل ملاحظه ای در رابطه با وفاداری بیماران برای بیمارستان ها در بلند مدت متصور خواهد بود.
    کلیدواژگان: وفاداری بیمار، رفتار کارکنان پزشکی، بعد حرفه ای رفتار، بعد عاطفی رفتار
  • محسن محمدیان ساروی *، شادان وهابزاده صفحات 83-94
    مقدمه
    تعارض کار- خانواده، که با عنوان ناسازگاری بین نقش های کاری و خانوادگی از آن نام برده می شود، از فشارهای ناشی از ناسازگاری نقش های خانوادگی و شغلی به وجود می آید. پژوهش حاضر با هدف بررسی تعارض میان کار و زندگی شخصی افراد با ساعات کاری در گردش صورت گرفته است.
    روش پژوهش: بنابراین از لحاظ ماهیت روش توصیفی - پیمایشی می باشد بر این اساس برای سنجش مفاهیم پژوهش، پرسشنامه استاندارد تعارض کار و زندگی مورد استفاده قرار گرفته است. پایایی پرسشنامه مذکور به روش آلفای کرونباخ مورد بررسی قرار گرفته که مقدار آن 0.838 و در سطح مطلوب می باشد. برای تجزیه وتحلیل اطلاعات از آزمون تک نمونه ای t در نرم افزار spss21 استفاده شده است.
    یافته های پژوهش: حاکی از میزان بالای تعارض میان کار و زندگی شخصی در افراد با شیفت کاری در گردش می باشد بطوری که عامل تعارض زمانی کار و زندگی شخصی با میانگین 15/93بیشترین میزان تعارض و متغیر تعارض بر پایه تنش یا فشار با میانگین 15/63در رتبه دوم و در نهایت عامل تعارض بر پایه رفتار با میانگین 14/87 رتبه سوم را در بروز تعارضات کار و زندگی به خود اختصاص داده اند.
    نتیجه گیری
    پیشنهاد می شود دوره های مدیریت زمان و مدیریت استرس از سوی سازمان به کارکنان ارائه شود. همچنین می توان با در نظر گرفتن پاداش های مادی و معنوی، توجه به سلامت کارکنان و حمایت از آنان میزان تعهد و رضایت شغلی آنها را افزایش دهند.
    کلیدواژگان: تعارض کار و زندگی، تعارض بر پایه زمان، بر پایه تنش یا فشار، بر پایه رفتار، بیمارستان
  • رویا آل عمران *، سیدعلی آل عمران صفحات 95-103
    مقدمه
    افزایش کیفیت نیروی کار، یکی از مهم ترین عوامل موثر در بهبود بهره وری نیروی کار است و ارتقای کیفیت نیروی کار نیز می تواند از طریق بالابردن سطح سلامت و بهداشت نیروی کار حاصل گردد. هدف از این مطالعه، بررسی رابطه ی دوسویه بین بهداشت و بهره وری نیروی کار در ایران است.
    روش پژوهش: روش به کار برده شده در پژوهش حاضر، از نوع علی - تحلیلی بوده و هدف پژوهش کاربردی می باشد. آمار و اطلاعات مربوط به متغیرهای به کاربرده شده در پژوهش نیز از بانک اطلاعات سری های زمانی اقتصادی بانک مرکزی و لوح فشرده ی شاخص های توسعه ی جهان استخراج شده است. ابزار اقتصادسنجی مورد استفاده در پژوهش، نرم افزار Eviews نسخه ی 6 و روش اقتصادسنجی به کار برده شده در پژوهش، روش علیت تودا و یاماموتو و هم چنین روش هم انباشتگی جوهانسن- جوسیلیوس بوده و دامنه ی زمانی پژوهش فاصله زمانی فصل اول سال 1375 تا فصل چهارم سال 1395 و قلمرو مکانی پژوهش نیز کشور ایران است. هم چنین سطح معنی داری نیز، 5 درصد می باشد.
    یافته ها
    رابطه ی دوسویه بین بهداشت و بهره وری نیروی کار وجود داشته و هم چنین یک درصد افزایش در مخارج بهداشتی خصوصی باعث افزایش 0/67 درصد در بهره وری نیروی کار و یک درصد افزایش در بهره وری نیروی کار باعث افزایش 1/48 درصد در مخارج بهداشتی خصوصی می شود.
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر مثبت بهداشت بر بهره وری نیروی کار و هم چنین تاثیر مثبت بهره وری نیروی کار بر بهداشت، پیشنهاد می شود که سیاست گذاران اقتصادی با اتخاذ سیاست هایی در جهت افزایش بهداشت، موجبات بهبود بهره وری نیروی کار را فراهم ساخته و هم چنین با به کارگیری برنامه هایی در جهت بهبود بهره وری نیروی کار، گامی موثر در جهت افزایش سلامتی نیروی کار بردارند.
    کلیدواژگان: بهداشت، مخارج بهداشتی، بهره وری، نیروی کار
|
  • Sara Safavi, Jamaledin Tabibi *, Leila Riahi, Mahmood Mahmoodi Pages 7-16
    Introduction
    The philosophical dimensions of lean management in health section, and especially in hospitals which could renew their function and contribute to their development in providing improved services are of particular importance.The present study aims to investigate the effect of waste control, lean techniques and visual systems on lean management in hospitals of Shahid Beheshti University of Medical Sciences (SBMU).
    Methods
    Considering the results, the present case study falls in the applied category. The research populations were managers at different levels of senior, middle, and operational in the SBMU teaching hospitals. The data were obtained through researcher-made questionnaire that its validity confirmed by a group of elite scientific and executive experts in the field of lean management and its reliability calculated 82 percent using Cronbach's alpha.
    Results
    The obtained findings revealed that all the three factors of waste control, lean techniques, and visual systems significantly loaded on the lean management. The results of the conducted factor analysis on the basis of goodness of fit indices NFI=95%, GFI=92%, and RMSEA=0.052% verified fitness of the model.
    Conclusion
    Considering the effect of waste control, lean techniques, and visual systems on lean management in the teaching hospitals, examining hospital infrastructures and the use of self-assessment system for feasibility of lean execution could be effective in establishment of lean management in hospitals.
    Keywords: Lean Management, Waste, Lean Techniques, Visual System, Hospital
  • Morteza Hasanshahi * Pages 17-31
    Introduction
    The doctor is a health care provider which is depreciated due to, work, accidents, environmental pollution and age and increases the demand for health services; many factors have an impact on the demand for health services; this study attempts to measure the impact of 18 of the most important ones.
    Methodology
    The model used is the Generalized Logit and ANN. The population includes those who referred to Shiraz and Arsanjan hospitals in 1994. The sample consists of 100 patients and 100 patient patients (non-patient) and data Collected through questionnaires.
    Findings: The results of model validity tests including fit of Goodness (Pearson and Deviance index), Parallel Regression, Maximum likelihood, and Newton-Raphson Algorithm indicate that the validity of the model is up to 84% confidence. According to the results, increase of 1% in visit, 2% of demand for services is reduced. The initial health and beliefs has the same interpretation of visit. An increase of one percent in premiums caused a decrease of 3.11% and increases one unit in health index, decrease of 1.3% and a one year increase in age, increase of 10%, and daily consumption of one cigarette, increases 0.04% in demand Health care.
    Conclusion
    According to the results, health, insurance, education and awareness of body anatomy have the greatest impact and smoking and job have the least impact on the demand for health care. With increasing age, education, insurance coverage, awareness and income, the demand for treatment increases. On the other hand, over time, education, awareness and per capita income are rising, so, the demand for these services will increase in the future.
    Keywords: Services Demand, Log it Model, Artificial Nneural Network, Health Index
  • Ahmad Aftab, Alireza Soleimani, Negin Hassanpour * Pages 33-45
    Introduction
    the optimum is under the pharmacy location, rapid access of patients to the medical service has proportional distribution and facilitate the pharmacy, the problems of citizens access to these centers to follow. The main objective of this study was to evaluate how the current distribution of the causative of the Pharmacy and determination of the best location for the new establishment of pharmacies.
    Method
    this study was applied in terms of the purpose and nature of the procedure and, in terms of analytical descriptive. The steps are fitted in place during the fining of Pharmacy overnight of layer preparation day contains information for each element, the classification of information based on the values of each layer and the combination of all of the information layer and apply the final analysis model of the ANP and the final maps. Also, the data include both distance and access and twelve under the criterion.
    Results
    a study of computation and azanjam, the highest weight to the criterion of "forming a RADIUS service and fitted the least weight to the criterion" distance from military centers. In the studied area of 13.36% with a degree or higher to be the establishment of new centers and 21.5% is appropriate
    Conclusion
    The results show that the current location of most day-care pharmacies in Urmia is not proportional to the population of the region. Due to the overlapping of the range of pharmacie's services, especially in the central area of the city, organizing in these areas and transferring some of the existing units to other areas that are lacking is necessary, and in the northern and eastern parts of the city, according to the final map, the establishment of new centers is required.
    Keywords: geographic information system, network analysis (ANP), the analysis hierarchy process (AHP), overnight pharmacy acquisition, Urmia
  • Ladan Ghadami, Iravan Masoudi *, Somayeh Hesam, Mahmoud Modiri Pages 47-60
    Introduction
    Accreditation is a comprehensive and supportive model for assessing hospital performance. The present study aimed to assess the methodology of scoring hospital accreditation standards in Iran.
    Method
    This research is a qualitative study in 2017. The main scope was to interview the experts in the area of policy and accreditation of hospitals in Iran. Accordingly, semi-structured interviews were conducted with 25 experts and hospital accreditation assessors. A framework analysis was used to analyze qualitative data.
    Results
    In this study, six subjects were identified as the key factors influencing the hospital accreditation method. Standards Classification, Scoring, Weighting, Overall Score Ranking, Role of Assessors, Evaluation Method. In the current method, the overall score did not determine the difference between hospitals. Weighting was not clearly specified. The executive steps which were guidelines of implementation were scored. The decision making methods of the assessors were not the same, and the assessments were mandatory and not carried out by an independent organization.
    Conclusion
    In the area of classification of standards and the method of scoring and weighting in the current accreditation evaluation, there needs to be changes. Required measurable elements in the accreditation standards will be eliminated. The precondition for entering the accreditation process will be to obtain the necessary permits before accreditation. It is suggested that the Likert scale be used for scoring. It’s recommended that the weight of patient safety standards must be considered more.
    Keywords: Hospital, Accreditation, Scoring method, Qualitative research
  • Mahbobeh Akbari Sefedeh, Shahram Hashemnia, Hadi Rezghi Shirsavar Pages 61-72
    Introduction
    One of the most important determinants of organizations success is the presence of manpower committed to organization their careers. On the other hand, in recent years, empowering human resources has been used as a way to create efficiency and productivity. In this respect, purpose study was to investigate the relationship between empowerment and organizational commitment and professional commitment of nurses in Milad hospital
    Methods
    The method of collecting this descriptive-survey and applied study was questionnaire (Validity and reliability was evaluated with a formal approach and Cronbach's alpha test (0.932)). Population was 807 Nurses and sample according to Cochran formula was 261 Nurses. To analyze the hypotheses, inferential tests were used.
    Results
    In the significance level less than 0.05, nurse's empowerment with organizational commitment and professional commitment has a positive and significant correlation (correlation coefficient is 0.908 and 0.797). Also, nurse's empowerment and their dimensions, organizational commitment and its dimensions, and professional commitment in Milad Hospital are higher than average (3). And the mean of these variables is not significantly different in age groups, education, gender and experience.
    Conclusion
    Considering the relationship between nursing empowerment, organizational commitment, and professional commitment among the nurses in Milad Hospital, it can be concluded that efforts to improve nurse's ability can be a valuable strategy to improve organizational commitment and professional commitment.
    Keywords: Empowerment of nurses, organizational commitment, professional commitment
  • Faranak Rahbari, Ali Komeili, Leila Nazarimanesh * Pages 73-82
    Introduction
    Patients with doctors and nurses have the most relevance in hospitals. The relationship between doctors and nurses with the patient should be such that the patient is encouraged to continue medical care and loyalty to the hospital.
    Methods
    The present study was descriptive-survey in terms of method and applied in terms of purpose. In this research, a questionnaire was Boquiren et al based on Behavioral Medicine Behavioral Model, Wolf et al Nursing Behavior, and Delourt et al loyalty of Patients, were used for collecting data. The statistical sample of this study was 194 patients in Sina Hospital. Data were analyzed by descriptive statistics and inferential statistics such as Pearson test and regression test.
    Results
    According to the results of the regression test, 95% confidence level (less than 5% error), the behavior of medical personnel dimensions in the professional of physicians 'behavior (p = 0.00), emotional behavior of physicians (p = 0.00), professionalism of nurse's behavior (p = 0.013 ) And emotional behavior of nurses (p = 0.00) were significantly correlated with patient loyalty.
    Conclusion
    If hospital managers focus on the strengthening and effectiveness of the behavior of their medical staff in their professional and emotional dimensions and by applying different educational and motivational approaches in order to improve and adapt to patient's needs, significant results are expected in relation to patient's loyalty to hospitals in the long run.
    Keywords: Patient Loyalty, Medical Staff Behavior, Professional Dimension of Behavior, Emotional Dimension of Behavior
  • Mohsen Mohammadian Saravi *, Shadan Vahabzadeh Pages 83-94
    Introduction
    The work-family conflict, dubbed the "incompatibility between work and family roles", emanates from the pressures inherent in the incompatibility of family and professional roles. The present study aims to investigate the conflict between work and personal life of people with working hours.
    Methods
    Therefore, in view point of the nature is a descriptive-survey method, based on this, for measuring the concepts of research, the standard questionnaire of conflict between work and life has been used. The reliability of the questionnaire was evaluated using Cronbach's alpha, which is 0.838 and is in the desired level. For data analysis, one-sample t-test was used in SPSS21 software.
    Results
    the research indicate that there is a high degree of conflict between work and personal life The factor of the time conflict between work and personal life with the mean of15/93 is the highest conflict and the variable of conflict on the basis of stress or pressure with the average of 15/63 in the second and finally the factor of conflict on the basis of behavior with an average of 14/87 third place in the controversy of work and Life is dedicated to them
    Conclusion
    It is suggested that time management and stress management courses be provided by the organization to the employees. Considering the material and spiritual rewards, paying attention to the health and support of employees can increase the amount of their commitment and job satisfaction
    Keywords: Conflict between work, life, Time-based conflict, based on stress or pressure, based on behavior, Hospital
  • Roya Aleemran *, Seyed Ali Aleemran Pages 95-103
    Introduction
    Increasing the quality of labor is one of the most important factors in improving labor productivity. Also, improving the quality of labor can be achieved through improving the labor health. Accordingly, this study examines the two-way relationship between health and labor productivity in Iran.
    Methods
    This research is doing a causal-analysis by using Toda - Yamamoto and Johansen-Juselius methods over the period of first quarter of 1996 to fourth quarter of 2016 for the country of Iran. Also, the level of significant is 5 percent.
    Results
    There is a two-way relationship between health and labor productivity. Also, one percent increase in privet health expenditure, increases the labor productivity by 0.67 percent. Accordingly one percent increase in the labor productivity lead to 1.48 percent increase in privet health expenditure.
    Conclusion
    Given the significant cross positive impact of health on labor productivity and vice versa, it is recommended that policy makers with increase health, improve labor productivity and also, with increase labor productivity, improve laber health.
    Keywords: Health, Health Expenditure, Productivity, Labor