فهرست مطالب

راهبردهای توسعه روستایی - سال پنجم شماره 1 (پیاپی 17، بهار 1397)

نشریه راهبردهای توسعه روستایی
سال پنجم شماره 1 (پیاپی 17، بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/03/31
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله پژوهشی
  • احسان معصومی*، داریوش حیاتی صفحات 3-14
    اقتصاد غیرزراعی از مفاهیم جدید ادبیات توسعه روستایی است. مطالعات متعددی به مرور شواهد و نظریه ها در جهت ارتقاء مفهوم اقتصاد غیرزراعی روستایی پرداخته اند. این در حالی است که مطالعات تجربی کافی در این زمینه به ویژه در کشورهای درحال توسعه وجود ندارد. در همین راستا، هدف پژوهش حاضر، بررسی سازه های موثر بر تعدد فعالیت های غیرزراعی روستایی در شهرستان کوار در استان فارس بوده است. در این پژوهش که به روش مطالعه اسنادی به اجرا درآمد، تعداد 225 خانوار روستایی فعال در زمینه های مختلف فعالیت های غیرزراعی، با استفاده از نمونه گیری تصادفی ساده به عنوان نمونه مورد مطالعه قرار گرفتند. یافته های پژوهش نشان داد که متغیرهای جنسیت، درآمد زراعی سالانه خانوار و تعداد افراد مهاجر خانوار به طور مثبت و معنی داری متغیر وابسته را تحت تاثیر قرار می دهند و اثر برخورداری از تسهیلات دولتی بر تعدد فعالیت های غیرزراعی منفی و معنی دار بود. نقش برجسته زنان در فعالیت های غیرزراعی بیانگر اهمیت ابعاد اجتماعی و فرهنگی این فعالیت ها است. نتایج نشان داد که تحصیلات اثر معنی داری بر تعدد فعالیت های غیرزراعی ندارد. از این رو، تاکید بر این متغیر برای توسعه فعالیت های غیرزراعی ضرورتی ندارد. در پایان بر اساس نتایج پژوهش، پیشنهادات کاربردی ارائه شده است.
    کلیدواژگان: اقتصاد غیرزراعی، توسعه روستایی، شهرستان کوار
  • یادگار مومن پور*، حسن صدیقی، شهلا چوبچیان صفحات 15-32
    امروزه با ورود نهاده های شیمیایی در بخش کشاورزی و استفاده بیش از حد از این نهاده ها از سوی کشاورزان، صدمات جبران ناپذیری به محیط زیست وارد شده است. پایداری زیست محیطی اقدامات همسو با محیط زیست در یک بازه زمانی بلندمدت را شامل می شود که بهره گیری از آن ها در بلندمدت از سوی اکثر کشاورزان سبب پایداری زیست محیطی می شود. این پژوهش به منظور بررسی عوامل موثر بر رفتار زیست محیطی با استفاده از فن پیمایش انجام شد. جامعه آماری پژوهش 5473 نفر از گندم کاران شهرستان بوکان بودند که با استفاده از جدول نمونه گیری کرجسی و مورگان، 357 نفر از آنان به عنوان نمونه به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای با انتساب متناسب در دسترس قرار گرفتند. ابزار اصلی پژوهش پرسشنامه ای بود که به منظور بررسی روایی، پایایی و برازش متغیرهای پنهان و آزمون فرضیه های پژوهش از تکنیک مدل سازی معادلات ساختاری با بهره گیری از نرم افزار LISREL استفاده شد. نتایج تحلیل عاملی تاییدی، روایی، پایایی و برازش متغیرهای پنهان پژوهش را تایید کرد. مدل سازی معادلات ساختاری، نشان داد که تمامی فرضیه های تحقیق مورد تایید قرار گرفتند و سازه عامل نهادی بیشترین تاثیر را بر رفتار زیست محیطی گندم کاران داشت و 35 درصد از تغییرات متغیر وابسته را تبیین نمود. از سوی دیگر، سازه های اقتصادی، زیست محیطی و اجتماعی به ترتیب بیشترین تاثیر را بر رفتار زیست محیطی گندم کاران داشتند و در رتبه های بعدی قرار گرفتند.
    کلیدواژگان: رفتار زیست محیطی، پایداری، مدل سازی معادلات ساختاری، بوکان
  • کیومرث زرافشانی*، شهناز امیریان صفحات 33-50
    در سال های اخیر تغییرات آب و هوایی آبزی پروران را با چالش های جبران ناپذیری مواجه ساخته است، اما آنچه مورد غفلت قرار گرفته است مطالعات آسیب پذیری آبزی پروران نسبت به مخاطرات آب و هوایی بوده است. لذا هدف از این مطالعه واکاوی آسیب پذیری آبزی پروران شهرستان قصرشیرین نسبت به تغییرات آب و هوایی است. دراین مطالعه کیفی آبزی پروران این شهرستان (46 نفر) از طریق سر شماری شرکت نمودند. مبنای جمع آوری داده ها رهیافت ارزیابی ریسک مبتنی بر مشارکت جامعه محلی بود، در این رهیافت آبزی پروران به بررسی آسیب پذیری و راهبرد های سازگاری در برابر تغییرات آب و هوایی خود پرداختند. بکارگیری تکنیک هایی همچون مصاحبه گروه متمرکز، تکنیک تقویم فصلی، نقشه مخاطرات، محاسبه امتیاز آسیب پذیری و نقشه ذهنی فرصت مشارکت بیشتر را برای آبزی پروران فراهم می ساخت. نتایج نشان داد آبزی پروران نسبت به تغییرات آب و هوایی شناخت کاملی دارند. کم آبی، افزایش دمای هوا و گرد و غبار عمده ترین تغییرات آب و هوایی شهرستان قصرشیرین بوده است. یافته ها نشان داد که آبزی پروران نسبت به کم آبی و افزایش دما بیشترین آسیب پذیری و نسبت به گرد و غبار آسیب پذیری کمتری دارند. نتایج همچنین نشان داد که تغییرات آب وهوایی پیامدهایی همچون تلفات ماهی، کوتاه شدن دوره پرورش وکاهش تولید ماهی را به دنبال داشته است. آبزی پروران راهبردهای سازگارانه متفاوتی همانند مکانیزاسیون مزارع، کاهش تراکم کشت ماهی و رها سازی ماهی با وزن بیشتر را برای کاهش پیامدها به کار می برند. براساس یافته های پژوهش حاضر کشت گونه های مقاوم، استفاده از روش های نوین پرورش ماهی، حمایت های دولتی و بکارگیری راهبرهای سازگارانه اثر بخش بین آبزی پروان به منظور کاهش خسارات ناشی از تغییرات آب و هوایی توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: آبزی پروری، آسیب پذیری، تغییرات آب وهوایی، رهیافت ارزیابی ریسک مبتنی بر مشارکت جامعه محلی، شهرستان قصرشیرین
  • مهدی چراغی، بهروز محمدی یگانه، سمانه سادات موسوی زارع * صفحات 51-66
    در بسیاری از کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه، کشاورزی تنها منبع اشتغال و درآمد برای خانوارهای روستایی نیست بلکه فعالیت های غیرکشاورزی نیز اهمیت بالایی دارند. در همین راستا توسعه فعالیت های غیرکشاورزی به افراد و خانواده ها این امکان را می دهد تا معیشت خود را تامین نموده و استانداردهای زندگی خود را افزایش دهند. تحقیق حاضر با هدف بررسی تاثیر درآمدهای غیرزراعی در امنیت غذایی خانوارهای محدوده مورد مطالعه انجام شده است. بر اساس هدف، پژوهش حاضر از نوع کاربردی و از نظر ماهیت و روش به صورت توصیفی– تحلیلی می باشد. جامعه آماری تحقیق، خانوارهای روستاهای دهستان فضل واقع در شهرستان نیشابور می باشد. تعداد نمونه لازم جهت تکمیل پرسشنامه با استفاده از فرمول کوکران 304 خانوار تعیین و پرسشنامه ها با استفاده از روش نمونه گیری سیستماتیک تکمیل شد. برای محاسبه میزان امنیت غذایی از روش (مقیاس ناامنی غذایی و استاندارد کالری) استفاده شده است. طبقه بندی وضعیت امنیت غذایی خانوارهای روستایی نشان می دهد، 9/56 درصد خانوارها دارای امنیت غذایی، 3/30 درصد دارای ناامنی غذایی بدون گرسنگی، 5/11 درصد دارای ناامنی غذایی با گرسنگی متوسط و 3/1 درصد خانوارها نیز دارای ناامنی غذایی با گرسنگی شدید می باشند. در ادامه طبقه بندی امنیت غذایی خانوار در دهستان موردمطالعه بر اساس سبد کالای مصرفی نشان می دهد که 79/40 درصد از پاسخ دهندگان، دارای امنیت غذایی و 21/59 درصد دارای ناامنی غذایی می باشند. هم چنین نتایج مربوط به آزمون همبستگی پیرسون و آزمون تی جفت نشان می دهد که با افزایش فعالیت های غیرزراعی نیز امنیت غذایی خانوارها افزایش پیدا می کند، بنابراین می توان نتیجه گرفت که تنوع در دستیابی به منابع درآمدی غیر از بخش کشاورزی باعث افزایش دسترسی، دستیابی و ثبات در مصرف مواد غذایی و در نهایت تحقق امنیت غذایی می شود.
    کلیدواژگان: ناامنی غذایی، تنوع فعالیت های اقتصادی، اقتصاد روستایی، شهرستان نیشابور
  • خداعفو راشدنسب*، مصطفی احمدوند صفحات 67-85
    تغییرات آب و هوایی از جمله خشکسالی، جوامع عشایری کشور را با مشکل فروپاشی مواجه ساخته است. این در حالی است که این قشر مولد سهم به سزایی در پایداری تولیدات دامی دارد. بی شک اگر به تنوع بخشی معیشت جوامع عشایری پرداخته نشود، امنیت غذایی سایر اقشار جامعه به خطر خواهد افتاد. بنابراین، سوال اصلی پژوهش این است که چه راهبردهایی برای توسعه معیشت عشایر شهرستان گچساران وجود دارد؟ این پژوهش توصیفی- تحلیلی با رویکردی کاربردی است که با استفاده از روش پیمایش به تبیین راهبردهای بهبود معیشت در عشایر شهرستان گچساران پرداخته است. افراد مورد مطالعه کارشناسان اداره کل امور عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد بودند که دیدگاه آنان با استفاده از پروتکلی مبتنی بر تحلیل SWOT مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تحقیق نشان داد با توجه به توان و استعدادهای عشایر منطقه، تمرکز بر راهبردهای درون زا جهت برنامه ریزی جامع از طریق بازنمایی نقاط قوت، تقویت فرصت ها و مقابله با تهدیدها و نقاط ضعف ضروری است. بر همین اساس، ماتریسIE ترسیم شد که راهبرد تدافعی حائز اولویت گردید. از این رو، راه کارهایی متناسب با این راهبرد جهت بهبود معیشت عشایر منطقه گچساران مورد توجه قرار گرفت. فزون بر آن، ترسیم برنامه فضایی یا آمایشی با هدف شناسایی نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدها در هر سامانه عشایری با مشارکت عشایر و برنامه ریزان برای بهبود معیشت آن ها و حفظ این جامعه کهن توصیه می گردد. ایجاد فهم دقیق، روشن و ممیز از ابعاد چهارگانه تحلیل SWOT در افراد مورد مطالعه از جمله محدودیت های این پژوهش بود.
    کلیدواژگان: توسعه عشایر، معیشت پایدار، سوات، راهبرد تدافعی، گچساران
  • محمد صادق ابراهیمی کوهبنه*، سید حسن اسعدی خوب صفحات 87-104
    در دهه های گذشته، تحولات اقتصادی و اجتماعی حاکم بر کشور از یک سو و آگاهی جمعیت از سوی دیگر سبب حرکات شدید مهاجرتی گردیده که این جابه جایی در بعضی مناطق کشور با شدت بیشتری همراه بوده است. مطالعات فراوانی در زمینه علل و پیامدهای مهاجرت روستاییان به شهر صورت گرفته، ولی مطالعات کمتری در زمینه عوامل تعدیل مهاجرت روستاییان انجام گرفته است. این پژوهش به منظور بررسی نقش و اهمیت بخش کشاورزی سنتی در پایداری جمعیت روستایی و جلوگیری مهاجرت روستا به شهر در شهرستان بهمئی (استان کهگیلویه و بویراحمد) صورت گرفته است. این تحقیق از نظر ماهیت جزء تحقیقات کمی و روش تحقیق هم توصیفی، تحلیلی از نوع پیمایشی و ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه بوده است. جامعه آماری تحقیق شامل سرپرست خانوارهای روستایی بخش ممبی از توابع شهرستان بهمئی در استان کهگلویه و بویراحمد بوده است. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران محاسبه شد و220 نفر سرپرست خانوار برای مطالعه انتخاب شدند که به شیوه نمونه گیری طبقاتی به نسبت جمعیت هر روستا، اقدام به نمونه گیری گردید. نتایج تحقیق نشان می دهد که بیشترین منبع درآمد روستاییان منطقه از بخش کشاورزی سنتی بوده و توسعه بخش کشاورزی باعث کاهش روند مهاجرت از روستا به شهر شده و کاهش شکاف درآمدی روستا- شهری را به همراه داشته است. نتایج رگرسیون چندگانه نشان داد که متغیرهای تعداد دام سبک، مقدار اراضی و علاقه عاطفی به محیط روستا بیشترین تاثیر را در ماندگاری روستاییان داشته اند. با توجه به شدت مهاجرت در این منطقه، کشاورزان نسبت به بقیه اقشار روستایی ماندگارتر بودند. با توجه به نتایج تحقیق تاکید بر سیاست دولت در سرمایه گذاری و توجه بیشتر به بخش کشاورزی متناسب با وضعیت اقلیمی و پتانسیل ها و محدودیت ها و همین طور ایجاد اشتغال در مناطق روستایی لازم به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: مهاجرت، توسعه، بخش کشاورزی، عوامل موثر، شهرستان بهمئی
  • حسین خادمی * صفحات 105-119
    تعاونی های روستایی ازجمله نهادهای اساسی در جوامع روستایی به شمار می آیند که با به کارگیری فنون و رهیافت های مشارکتی نقش موثری در به کارگیری نیروی کار زنان ایفا می نمایند. برهمین اساس مطالعه حاضر، با هدف بررسی و یافتن زمینه های ایجاد تعاونی های تولیدی و خدماتی زنان در مناطق روستایی شهرستان ابرکوه و بخش نیر شهرستان تفت از توابع استان یزد انجام شده است. نوع تحقیق از نظر هدف کاربردی و در زمره تحقیقات توصیفی– تحلیلی و مبتنی بر پیمایش است. برای تعیین حجم نمونه آماری، از طریق جدول برآورد حجم نمونه کرجسی و مورگان از میان زنان ساکن در محدوده مورد مطالعه، 72 نفر تعیین شد که از دو ویژگی متقاضی بودن برای ایجاد تعاونی و آشنا بودن با زمینه های کار و فعالیت برای زنان، برخوردار بودند. روش جمع آوری اطلاعات کیفی، استفاده از روش ارزیابی مشارکتی روستایی (PRA) و برای اطلاعات کمی، از ابزار پرسشنامه بهره گرفته شد. یافته های پژوهش نشان داد که 9/81 درصد زنان دیدگاه مثبت و موافقی در سطوح اجرایی زمینه های ایجاد تعاونی ها داشته که مهم ترین آن ها را می توان بخش های کشاورزی، آموزش و خدمات برشمرد. به این معنی که آنان خواستار برعهده گرفتن نقش های اجتماعی و اقتصادی بوده و عضویت در تعاونی هایی را ترجیح می دهند که مطابق با علاقه آن ها باشد.
    کلیدواژگان: اشتغال زنان، ارزیابی مشارکت روستایی، تعاونی های تولیدی، تعاونی روستایی
  • حسین جعفر زاده، لقمان رشیدپور *، سلیمان رسولی آذر صفحات 121-135
    بخش کشاورزی همواره با مشکلاتی از جمله کمبود سرمایه و سرمایه گذاری مواجه می باشد. لذا صندوق های غیردولتی حمایت از توسعه بخش کشاورزی راه حل مناسبی برای تزریق صحیح منابع مالی به این بخش می باشند. هدف اصلی این پژوهش «بررسی اثرات صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی در استان آذربایجان غربی» بود. این پژوهش از نوع توصیفی- پیمایشی بود. جامعه آماری این پژوهش 173 تشکل سهام دار صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی بودند که بر پایه جدول مورگان تعداد 120 تشکل به عنوان نمونه انتخاب شدند. جهت انتخاب نمونه ها از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شد. ابزار تحقیق، پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی آن بر اساس روش اعتبار محتوایی و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ بین 712/0 تا 935/0 تعیین شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 21 تجزیه و تحلیل شدند. آماره تحلیل عاملی نوع (R-Type Factor Analysis) به منظور تبیین اثرات صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی بر توسعه کشاورزی استان آذربایجان غربی، استفاده شد. نتایج حاصل از تحلیل عاملی نشان داد که اثرات صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی را می توان در پنج عامل اثرات اقتصادی، اثرات اجتماعی، اثرات تولیدی، اثرات مهارتی و اثرات آموزشی دسته بندی نمود. این عوامل در مجموع 42/71 درصد اثرات صندوق را بر توسعه کشاورزی استان آذربایجان غربی را تبیین کرده اند.
    کلیدواژگان: اعتبارات، اثرات، صندوق توسعه کشاورزی، سهامداران، استان آذربایجان غربی
|
  • Ehsan Masoomi *, Dariush Hayati Pages 3-14
    Non-farm economy is one of the newly presented concepts in rural development literature. Numerous studies have reviewed evidence and theories towards improving the concept of rural non-farm economy. However, there is not enough empirical studies in this field, especially in the developing countries. The aim of this study is to investigate factors affecting multiplicity of rural non-farm activities in the Kavar Township in the Fars province. Archival research was carried out for conducting this study as research method. Totally, 225 active rural households in various non-farm activities were selected using simple random sampling. The results showed that gender, annual household farm income, and the number of migrated members of household have a positive and significant effect on the dependent variable. The effect of benefiting from government loans on the number of non-farm activities was negative and significant. The prominent role of women in non-farm activities represents the importance of social and cultural dimensions of such activities. The results revealed that multiplicity of non-farm activities is not dependent on education. Therefore, it is not necessary to focus on education in development of rural non-farm activities. Some applicable recommendations have been presented at the end of the manuscript based on the research results.
    Keywords: Non-farm economy, Rural development, Kavar Township
  • Yadegar Momenpor *, Hasan Sadighi, Shahla Choobchian Pages 15-32
    Today, with the arrival of chemical inputs in agriculture and excessive use of these inputs by farmers, irreparable damage has been done to the environment. Environmental sustainability included actions in line with environment in a long-term period. The use of long-term is due to environmental sustainability. This study was designed to investigate factors affecting environmental behavior of wheat producers and it was done by a survey technique. The research population included all wheat producers in the Buokan Township (5473 people) and 136 of them were selected by using Krejcie and Morgan (1970) sampling Table. The sampling method was proportional stratified random sampling. Structural Equation Modeling (SEM) via the LISREL software was used to evaluate validity and reliability of the research questionnaire. The results of confirmatory factor analysis confirm both "the validity and reliability" of the questionnaire and "the goodness of the latent variables". The results of structural equation modeling (SEM) showed that most of the research hypotheses were confirmed and the “institutional” construct has the most effect on the environmental behavior and 35 percent of the variance change is explained by this construct. On the other hand, factors Economic, Ecological and Social have been mentioned as important in affecting environmental behavior.
    Keywords: Environmental behavior, Stability, structural equation modeling, Boukan
  • Kiumars Zarafshani *, Shahnaz Amirian Pages 33-50
    During the past a few years, climate change has created a serious challenge for fish farmers. However , Vulnerability of fish farmers has been neglected. Therefore, the purpose of this qualitative study was to determine the vulnerability of fish farmers in Ghasre-Shirin fish farming complex. Using Community based Risk Assessment (CRA) paradigm, 46 fish farmers participated in this study. The major premise of CRA is to assess vulnerability and adaptive strategies of fish farming community. Qualitative data was collected using focus group discussion, seasonal calendar, hazard map, vulnerability formula and mind mapping. Results revealed that fish farmers are aware of climate change and that they believed water scarcity, increased air temperature, and dust were the major changes occurring in the community. Fish farmers were most vulnerable towards water scarcity and higher temperature and less vulnerable towards dust. Results also revealed that climate change had a major impact on fish loss, shortened production cycle and lower fish production. Fish farmers used the following adaptive strategies: using mechanized machinery in the farm, using less fish density and releasing heavier weighted fish.The following recommendation are given based on the resulet: cultivation of resistant variteties,use of new technology in fish farming, governmental suffort ,and motivating adaptive strategies among fish farmers.
    Keywords: Aquaculture, climate change, Community Based Risk Assessment, Qasr e-Shirin, Vulnerability
  • Mahdi Charaghi, Behruz Mohammadi Yeganeh, Samaneh Sadat Musavi Zare * Pages 51-66
    In many developed countries and developing countries, agriculture is not the only source of employment and income for rural households. Income from non-agricultural activities is also very important. The present study is conducted with the aim to investigate the effect of non-farm income on household food security. The aim of the present study based on its objective is applied research and method of application is descriptive – analytical while the research population is the rural villages of the Fazl township. The number of samples to complete the questionnaire was determined using a sample of 304 households. The questionnaires were filled in a systematic sampling method for calculating the level of food security and the food insecurity scale and standardization calories is used. Classification of food security in rural households shows that 56.9 percent of households suffer from with food insecurity, food insecurity without hunger is 30.3 percent, 11.5 percent and 1.3 percent of households with moderate food insecurity with hunger and food insecurity with hunger are severe. The following classification is based on a basket of commodities for household food security in the rural study and it shows that 40.79 percent of the respondents have food security and 59.21 percent suffer from food insecurity.
    Keywords: food insecurity, Economic diversification, rural economy, Neyshabur county
  • Khodaafv Rashednasab *, Mostafa Ahmadvand Pages 67-85
    Climate change, including drought, has caused nomadic communities of the country to collapse. However, this productive society contributes significantly to the sustainability of livestock production. If the livelihoods of nomadic societies are not diversified, food security of other sectors of the society will be compromised. Therefore, the main question of the research is “what are the strategies for the development of livelihoods of nomads in the Gachsaran County?” This descriptive-analytic research is an applied approach that uses the SWOT technique to explain the strategies for improving livelihood in nomads in the Gachsaran County. Therefore, the SWOT analysis was conducted with the experts of the Kohgiluyeh & Boyer-Ahmad Nomad Affairs Organization. Semi-structured interviews were conducted with participants who had detailed knowledge about nomads situation of the Gachsaran County. For this purpose, the participant group consisted of all experts in the organization (12 persons) who participated in the study. The results showed that the total weight of internal factors evaluation matrix for internal factors tribes was 3.68. While external factors was 3.32 based on the results of the final weight. The findings indicated that the nomads weaknesses compared to the strengths of the total weight had more that is required to plan to minimize weaknesses and maximum use of opportunities to eliminate weaknesses. Matrix IE, defensive strategy (WT) takes into account and identifies the first strategic planning process for the development of the nomadic society of the Gachsaran county. Through this, it has to be specified that codification of the strategy has to be in accordance with the internal strengths and external factors of threats. Finally, in order to improve livelihood of this group, making a preparatory plan to identify the strengths, weaknesses, opportunities and threats specific to each system of tribal community with the participation of nomads and planners is recommended.
    Keywords: Nomad development, Sustainable livelihood, SWOT, Defense strategy, Gachsaran
  • Mohammad Sadegh Ebrahimi *, Hhasan Asadi Khob Pages 87-104
    In the past decade, developments in economic, social, governing the country's population on the one hand and knowledge of the immigration movement has been severe and in some areas this displacement is associated with greater severity. Among the main causes of rural migration to cities is the issue of employment. Because one of the main reasons for migration unemployment and the nature of jobs The structural weaknesses in rural areas causes the villagers to gain better opportunities and seek to improve social conditions - economic and welfare of their lives to migrate to urban areas. Because the majority of jobs in rural areas are agriculture, investment and migration to the agricultural sector can reduce, eliminate unemployment and improve the welfare of the villagers. This study investigated the role and importance of agriculture in rural life and avoid the crowds in the city where Bahmai County has been made. The field research was a sample of 120 was calculated. The results show that the development of the agricultural sector is decreased by reducing rural-urban migration of rural income gap that the city has. Given the intensity of migration in this region, farmers were more lasting than other rural populations. According to the survey results, it is emphasized that the government's policy on investment and greater attention to agriculture as well as creating employment in rural areas seem to be necessary.
    Keywords: Development, Agriculture Sector, Effective Factors, Bahmai County
  • Hosein Khademi * Pages 105-119
    Rural cooperatives including the basic institutions in rural communities play an important role and can be used to apply techniques and participatory approaches to apply the women's task force. On this basis, the present study was done with the aim to review and find the fields of the creation of manufacturing and services cooperatives of women in the rural areas of Abarkuh County and Section NIR of the Taft county that are in Yazd province. The type of research in terms of the objective is applied and it is based on the descriptive analytical research and investigation. The Krejcie and Morgan table was used to determine the statistical sample size and from among the women residing in the scope of the study 72 women were selected. The two characteristics used were that they be an applicant to create a cooperative and be familiar with how to create areas of work and activities for women. Qualitative data collection method was used and a questionnaire was used to obtain quantitative information, and the participatory rural appraisal (PRA) methods was employed. The findings of the research showed that 81.9 percent of women had a positive view in the executive levels have created in the fields of cooperatives That is the most important they can be the agricultural sector, education and services. This means that they are responsible for taking social and economic and membership role in the cooperative that is in accordance with their own personal interests.
    Keywords: Women Employment, Participatory Rural Appraisal, production cooperatives, Rural Cooperative
  • Hossein Jaafarzade, Loghman Rashidpour *, Solieman Rasouliazar Pages 121-135
    The agricultural sector in the West Azerbaijan province is faced with problems such as lack of capital and investment. Therefore, non-governmental funds for agricultural investment are a suitable solution for correct injection of funds to the agricultural sector. The purpose of this research was to study the effects of Agricultural Supporting Fund in the West Azerbaijan province. The research methodology was a descriptive – survey. The statistical population included 173 organizations of fund shareholders from whom 120 samples were determined by using the Kerejcie and Morgan table. The sampling and selection technique used for choosing the sample society was the stratified random sampling technique. The main tool of data collection was simple random sampling. The main tool of data collection was a questionnaire whose validity and reliability was confirmed by experts and Cronbach's alpha coefficient was between 0.712 to 0.935. Data were analyzed by using the SPSS (V.21) software. The R-factor analysis was used to explain the effects of the agricultural supporting fund on agricultural development in the West Azarbaijan province. The results of factor analyses showed that the effects of Agricultural Investment Fund in the West Azerbaijan Province can be classified in 5 effects that include; Economic effects, Social effects, Production effects, Skill effects and Educational effects. These items explained 71.42% of the total variation related to the Agricultural Investment Fund effects in the West Azarbaijan Province.
    Keywords: Credits, Effects, Agricultural Supporting Fund, Shareholders, West Azerbaijan Province