فهرست مطالب

فصلنامه پرستاری سالمندان
سال چهارم شماره 1 (پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/09/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • آذر معزی *، علی مظاهری نژاد، لیلا لطفی صفحات 9-21
    مقدمه و هدف

    حفظ سلامتی و توانایی حرکتی افراد سالمند به ویژه زنان از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. ازدیاد نمایه توده بدنی ((Body Mass Index:BMI یکی از عوامل موثر در افزایش فشار های بیومکانیکی وارده بر سیستم های حرکتی بدن است که گاه منجر به ناتوانی های عملکردی می شود. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر BMI بر وجود درد های عضلانی اسکلتی ، میزان ناتوانی حرکتی ودشواری حرکات روزمره در زنان سالمند است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه مقطعی بر روی 140 زن سالمند در دو گروه با BMI بالا(بیش از 25) و نرمال (BMI بین 5/18 تا 9/24) انجام گرفته و در هر گروه 70 نفر شرکت داشتند. در این مطالعه وجود درد عضلانی اسکلتی، میزان دشواری پنج حرکت روزمره و میزان ناتوانی حرکتی با استفاده از پرسشنامه اربرو(OMPQ) Orebro Musculoskeletal Pain Questionnaire مورد ارزیابی قرار گرفت.از آزمون های تی مستقل و از آزمون همبستگی پیرسون به ترتیب برای مقایسه متغیر های بین دو گروه و یافتن ارتباط بین متغیر های مورد بررسی استفاده شد.

    یافته ها

    میزان فراوانیدرد های عضلانی اسکلتی در گروه با BMI بالا 57 % در گروه با BMI نرمال 13 % تعیین گردید.هم چنین تفاوت های معناداری بین متغیر های BMI (001/0P =)، سابقه درد های عضلانی اسکلتی (001/0 P =)، میزانناتوانی حرکتی (001/0 P =) و میزان دشواری پنج حرکت روزمره (001/0 P =) در دو گروه مورد مطالعه مشاهده شد.به علاوه همبستگی مثبتی بین ازدیاد BMI و وجود درد عضلانی اسکلتی (83/0 r =) ، میزان ناتوانی حرکتی (79/0 r =) و دشواری حرکات روزمره (63/0 r =) به دست آمد.

    نتیجه گیری

    یافته های حاصل از این مطالعه این واقعیت را نشان داد که افزایش BMI ارتباط معناداری را با درد های عضلانیاسکلتی ، افزایش دشواری حرکات روزمره و ازدیاد ناتوانی های حرکتی در زنان سالمند دارد.

    کلیدواژگان: زنان سالمند، نمایه توده بدنی، ناتوانی حرکتی، درد عضلانی اسکلتی
  • مسعود میرمعزی، مرتضی طاهری *، لطفعلی لطفی صفحات 22-31
    مقدمه و هدف

    خستگی جسمانی یکی از نشانه های شایع پیری است که اغلب نادیده گرفته می شود یا به شرایطی دیگر ارتباط داده می شود، اما در صورت عدم درمان، خستگی در افراد مسن می تواند به افت عملکرد طبیعی منجر شود، بنابراین هدف از اجرای این مطالعه تاثیر 10 هفته ترکیب تمرین مقاومتی ایزومتریک و ایزوتونیک در آب بر میزان شاخص های خستگی مردان سالمند بود.

    مواد و روش ها

    آزمودنی های تحقیق مشتمل بر 40 مرد سالمند با میانگین سنی 92/1±71/69 سال بودند که به طور داوطلبانه در این تحقیق شرکت و به طور تصادفی به دو گروه کنترل و تمرین تقسیم شدند. گروه تمرین در برنامه تمرینی ورزش در آب به مدت 10 هفته، سه جلسه یک ساعته در هفته شرکت نمود. در هر دو گروه وزن، شاخص توده بدنی، زمان راه رفتن تا حد واماندگی و سطح لاکتات خون پس از واماندگی، قبل و بعد از دوره در نظر گرفته شده اندازه گیری شد. پروتکل تمرینی شامل ترکیبی از تمرینات ایزومتریک و ایزوتونیک در آب بود. از آزمون آماری تی همبسته در سطح معنی داری 05/0 استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج تی همبسته نشان داد که 10 هفته ترکیب پروتکل تمرین مقاومتی ایزومتریک و ایزوتونیک در آب بر میزان شاخص های خستگی سالمندان تاثیرگذار بود و پروتکل تمرینی مقاومتی تاثیر معناداری بر بهبود زمان راه رفتن (039/0p=) و مقدار لاکتات خون (005/0p=) پس از راه رفتن تا سر حد واماندگی در گروه تمرین داشت اما در گروه کنترل این اختلاف مشاهده نشد (05/0P≥).

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های پژوهش، به کارگیری ترکیب تمرین مقاومتی ایزومتریک و ایزوتونیک در آب می تواند بر میزان شاخص های خستگی به ویژه بر بهبود زمان راه رفتن و کاهش لاکتات خون سالمندان پس از راه رفتن تا سر حد واماندگی تاثیر مثبتی گذارد و پیشنهاد می شود به دلیل مزایای خوب آب برای سالمندان، تمرینات مقاومتی در آب در دستور کار مربیان، متخصصان و فعالان این عرصه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، آبی، خستگی، سالمندی
  • مجتبی مرادی، محبوبه نصیری *، محمود حاجی احمدی، مهری جهانشاهی صفحات 32-47
    مقدمه

    مدیریت بیماری های مزمن با انتخاب روش های مقابله ای مناسب مرتبط است. این پژوهش با هدف« تعیین تاثیر برنامه خود مدیریتی مدل 5آبر روش های مقابله ای سالمندان مرد مبتلا به پر فشاری خون در شهرستان رامسر انجام شده است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه از نوع کار آزمایی بالینی، بر روی 60 مرد سالمند 60 – 75 سال مبتلا به پرفشاری خون مراجعه کننده به مراکز بهداشتی – درمانی شهر رامسر در سال 1396 انجام شد. مددجویان به صورت تصادفی به دو گروه آزمون (30 نفر) و کنترل (30 نفر) تقسیم شدند. از پرسشنامه روش های مقابله ای جالوویس (مسئله مدار و هیجان مدار) برای سنجش سبک های مقابله ای بیماران قبل و بعد از مداخله استفاده شد. مداخله برنامه خودمراقبتی مدل 5آشامل آموزش گروهی و راهنمایی فردی بود. مددجویان طی 12 هفته از طریق تماس تلفنی نیز پیگیری شدند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 19 و آمار توصیفی و تحلیلی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    میانگین و انحراف معیار سن در گروه آزمون و کنترل به ترتیب، 01/5± 55/67 و 5± 34/68 بود. روش مقابله ای مسئله مدار قبل و بعد از مداخله در گروه آزمون مطلوبتر و اختلاف معنی دار بود(p=0/0001). در واقع، برنامه خودمراقبتی مدل 5آ، میزان روش مقابله ای مسئله مدار مددجویان را افزایش داده بود.

    نتیجه گیری

    با برنامه ریزی منظم آموزشی، پیگیری مداوم، تشویق و انگیزش، می توان روش های مقابله ای مناسب را در بیماران مزمن، خصوصا سالمندان ارتقا داد.

    کلیدواژگان: پرفشاری خون، خودمدیریتی، مقابله، سالمند، مردان
  • علی شیخ الاسلامی، حمیدرضا صمدی فرد * صفحات 48-58
    مقدمه و هدف

    اضطراب مرگ یکی از موضوعات مهم دوره سالمندی است بنابراین پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط نارسایی، انعطاف پذیری و تحریف شناختی با اضطراب مرگ در بین سالمندان شهر اردبیل صورت پذیرفت.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی از نوع همبستگی، 130 سالمند مرد به روش نمونه گیری در دسترس از بین کلیه سالمندان مرد بالای 60 سال شهر اردبیل در سال 1396 انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها، از ابزارهای نارسایی شناختی (CFQ)، انعطاف پذیری شناختی (CFI)، تحریف شناختی (ICDS) و مقیاس اضطراب مرگ (DAS) استفاده شد. داده های پژوهش با روش ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه تجزیه و تحلیل شدند.
    یافنه ها: یافته ها نشان داد بین نارسایی شناختی (62/0r=)، انعطاف پذیری شناختی (57/0-r=) و تحریف شناختی (60/0r=) با اضطراب مرگ رابطه معناداری وجود داشت (05/0p<). ضرایب بتای متغیرهای پیش بین نشان داد که نارسایی شناختی 37/0، انعطاف پذیری شناختی 26/0- و تحریف شناختی 36/0 قابلیت پیش بینی معنادار اضطراب مرگ سالمندان را دارند (05/0p<).

    نتیجه گیری

    از این مطالعه می توان نتیجه گرفت که سالمندان دارای سطوح بالاتر نارسایی و تحریف شناختی، اضطراب مرگ بالایی نسبت به سایر همسالان خود دارند، در حالیکه انعطاف پذیری شناختی بالا، باعث کاهش اضطراب مرگ آنان می شود.

    کلیدواژگان: اضطراب مرگ، سالمندان، نارسایی شناختی، انعطاف پذیری شناختی، تحریف شناختی
  • مرضیه قاسمی *، عبدالله رضایی صفحات 59-70
    مقدمه

    سقوط در بین سالمندان از اهمیت زیادی برخوردار است. حتی اگر اسیب فیزیکی جدی رخ ندهد می تواند باعث ترس از سقوط مجدد شود و در نتیجه باعث کاهش فعالیت های ابزاری روزمره زندگی شود. به همین دلیل پیشگیری از سقوط امری ضروری است. بنابراین مطالعه ی حاضر با هدف بررسی تاثیر آموزش مبتنی بر نیاز پیشگیری از سقوط بر فعالیت های ابزاری روزمره زندگی سالمندان انجام شده است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه یک پژوهش نیمه تجربی بود. جامعه ی آماری این مطالعه سالمندان 60 سال و بالاتر مراجعه کننده به مراکز سلامت شهر اصفهان در سال 1393 بودند. برای گردآوری داده ها تعداد 60 نفر از سالمندان به شیوه ی نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب شد. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه ی فعالیت های ابزاری روزمره زندگی بود. اطلاعات به دست آمده به کمک spss 19 و آزمون های توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که اختلاف معناداری بین میانگین نمره ی فعالیت های ابزاری روزمره زندگی در گروه مداخله قبل ، بلافاصله بعد و یک ماه بعد از مداخله وجود دارد (10.9، 14.7، 14.5). همچنین تفاوت معنی داری بین سه زمان در گروه کنترل وجود ندارد (میانگین:11.1)

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج مطالعه، برنامه های پیشگیری از سقوط در سالمندان باعث بهبود فعالیت های ابزاری روزمره زندگی می شود لذا توصیه می شود کارکنان بهداشتی برنامه ی آموزشی پیشگیری از سقوط را به سالمندان آموزش دهند.

    کلیدواژگان: سقوط، پیشگیری، فعالیت های ابزاری روزمره زندگی، سالمند
  • ابوالقاسم یعقوبی *، محمدرضا ذوقی پایدار، آقای صفدر نبی زاده صفحات 71-84
    مقدمه و هدف

    از جمله مسائل مهم در حوزه سالمندی، بیماری ها و مشکلات جسمی و روان شناختی است که در این دوره زمانی اتفاق می افتد .بیماری ها و مشکلات جسمی از یک سو و روبرو شدن با انتهای زندگی و تجربه اضطراب مرگ از سوی دیگر باعث تهدید سلامت روان شناختی آنها می شود. از این رو این پژوهش با هدف پیش بینی سلامت روان سالمندان بر اساس جهت گیری مذهبی و اضطراب مرگ در سال 1396 انجام شد.

    روش

    روش این پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل سالمندان شهر همدان بود. حجم نمونه با استفاده از نرم افزار Gpower 146 نفر برآورد شد و در نهایت 150 با روش نمونه گیری در دسترس جهت مطالعه انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات در این مطالعه شامل مقیاس های جهت گیری مذهبی آلپورت و راس، اضطراب مرگ تمپلر و سلامت عمومی (GHQ) بود. داده ها با استفاده از روش همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه و با نرم افزار آماری SPPS نسخه 22 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    یافته ها در بخش همبستگی پیرسون نشان داد که بین اضطراب مرگ و سلامت روان رابطه منفی و معنادار (40/0- r= ،01/0p<) و بین جهت گیری مذهبی درونی با سلامت روان در بین سالمندان رابطه معنی دار و مثبت (31/0 r= ،01/0p<) وجود دارد. نتایج رگرسیون همزمان نشان داد که متغیرهای پیش بین 28 درصد واریانس سلامت روان را پیش بینی می کنند. جهت گیری مذهبی درونی با ضریب بتای 27/0 به صورت مثبت سلامت روان را پیش بینی می کند و اضطراب مرگ با ضریب بتای 41/0- به صورت منفی سلامت روان را پیش بینی می نماید و متغیر جهت گیری مذهبی بیرونی نقش معناداری در پیش بینی سلامت روان ندارد.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های این پژوهش متغیرهای جهت گیری مذهبی درونی و اضطراب مرگ می توانند بر سلامت روان سالمندان اثر بگذارند. بنابراین با توجه به نقش متغیرهای مذکور در پیش بینی سلامت روان، نتایج پژوهش می تواند اطلاعات ارزشمندی در اختیار خانواده ها و موسساتی که با سالمندان ارتباط دارند به منظور بهبود سلامت روان سالمندان قرار دهد.

    کلیدواژگان: جهت گیری مذهبی، سلامت روان، اضطراب مرگ
  • احسان ابراهیمی پور *، محمدتقی امیری خراسانی، محمدرضا امیرسیف الدینی صفحات 85-96
    مقدمه و هدف

    نتایج مطالعات پیشین حاکی از آن است که اختلال در عملکرد تعادلی میتواند خطر بروز آسیب و سقوط را در سالمندان افزایش دهد. تاکنون تحقیقات متعددی عوامل تاثیرگذار بر روی عملکرد تعادلی را مورد بررسی قرار داده است اما با این وجود تاثیر ریتم شبانه روزی بر عملکرد تعادلی مشخص نیست. بنابراین هدف از انجام این تحقیق بررسی تاثیر 2 زمان روز بر عملکرد تعادلی در مردان سالمند شهر کرمان بود.

    مواد و روش ها

    تعداد 15 مرد سالمند با میانگین سنی 09/68±34/6 سال، قد 23/171±99/6 سانتی متر و وزن 12/75±54/10 بر اساس معیارهای ورود و خروج از تحقیق و به شکل تصادفی از بین 60 نفر به عنوان آزمودنی انتخاب شدند. پس از پر کردن پرسشنامه کرونوتایپ همه آزمودنی ها مورد سنجش آزمونهای تعادلی ایستا(به وسیله تست لکلک با چشمان باز وبسته) و تعادل پویا (به وسیله آزمون نشست و برخاست) در دو زمان 30/7 صبح و 17 عصر قرار گرفتند برای مقایسه داده ها در ساعات مختلف از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرراستفاده شد.

    یافته ها

    با وجود ثبت رکوردهای متفاوت در ساعات مختلف و همچنین کمتر شدن میانگین خطاهای بازسازی در ساعات ابتدایی روز، اختلاف معنادار آماری با توجه به نتایج آزمون تحلیل واریانس در نتایج اندازه گیری های تعادل ایستا و پویا در ساعات مختلف روز مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج به دست آمده از این تحقیق، به نظر میرسد که تعادل سالمندان مرد با عادت زمانی صبحگاهی تحت تاثیر ریتم شبانه روزی قرار نداشته و بر این اساس، تفاوتی در احتمال بروز آسیب دیدگی و احتمالا سقوط سالمندان در ساعات مختلف شبانه روز ناشی از عملکرد متفاوت تعادل وجود نداشته باشد. اما سالمندان بهتر است در حدود ساعات انتهایی روز به عوامل خارجی افتادن نظیر ناهمواری سطح زمین توجه بیشتری داشته باشند و از انجام فعالیتهایی که نیاز به تعادل دارد خودداری کنند.

    کلیدواژگان: تعادل، سالمندی، کرونوتایپ، ریتم شبانه روزی
  • سید حسین حسینی *، نادر سمامی، صفورا حشمتی، آزیتا محمدی صفحات 97-110
    مقدمه و هدف

    آمادگی جسمانی، برای ارتقای سلامت، استقلال عملکرد وپیشگیری از زمین خوردن سالمندان، حائزاهمیت است. بدلیل عدم تمایل یا توانایی سالمندان برای انجام تمرینات مرسوم، طراحی تمریناتی ساده، ایمن و قابل تحمل توسط این جمعیت، ضروری است. هدف پژوهش حاضر، بررسی اثر تمرینات ارتعاش کلی بدن - درمقایسه با تمرینات فاقد ارتعاش- بر قدرت، انعطاف بدنی و تحرک پذیری در سالمندان غیرفعال بود.

    مواد و روش ها

    در پژوهش نیمه تجربی حاضر، 45 مرد سالمند غیرفعال(60 تا 80 ساله) به صورت در دسترس انتخاب وبطور تصادفی به 3 گروه کنترل، تمرین ارتعاش کلی بدن و تمرین بدون ارتعاش، طبقه بندی شدند. پروتکل هردو گروه تمرینی، شامل 6 هفته اجرای اسکات های دینامیک زانو - هرهفته 3 جلسه و هرجلسه 50 دقیقه- بود. گروه تمرین ارتعاش، تمرینات خود را روی یک پلت فورم ویبریشن با فرکانس 30-35 هرتز و دامنه 5-8 میلیمتر اجرا کردند. گروه تمرین فاقد ارتعاش، تمرینات مشابهی را اما بدون استفاده از ویبریشن انجام دادند. قدرت، انعطاف پذیری و تحرک پذیری شرکت کنندگان قبل و پس از دوره مطالعه، به وسیله آزمون های عملکردی آمادگی جسمانی ارزیابی شد. تحلیل داده ها بوسیله آزمون های ANOVA و t همبسته صورت گرفت.

    یافته ها

    در آغاز مطالعه، بین شاخص های آمادگی جسمانی سه گروه تفاوت های معنی داری وجود نداشت(05/0<P). پس از مداخلات، تفاوت های معنی داری در شاخص های آمادگی جسمانی سالمندان(به استثنای قدرت چنگش دست) مشاهده شد(05/0>P). قدرت و انعطاف اندام فوقانی و توان انفجاری در هردو گروه تمرینی(بدون تفاوت معنی دار باهم) در مقایسه با گروه کنترل، بطور معنی داری بیشتر بود(05/0>P). بااین وجود، قدرت و انعطاف اندام تحتانی و تحرک پذیری در گروه تمرین با ارتعاش نه تنها نسبت به گروه کنترل، بلکه همچنین درمقایسه با گروه فاقد ارتعاش، بطور معنی داری بیشتر بود(05/0>P).

    نتیجه گیری

    براساس یافته های پژوهش حاضر، تمرین ارتعاش کل بدن را می توان باتوجه به امکان بهبود پارامترهای آمادگی عملکردی، بعنوان یک شیوه تمرینی جایگزین برای سالمندانی که بدلیل محدودیت های حرکتی قادر به اجرای تمرینات مقاومتی رایج نیستند، توصیه نمود.

    کلیدواژگان: سالمندان غیرفعال، تمرین ارتعاش کل بدن، قدرت، انعطاف پذیری، تحرک پذیری
|
  • Azar Moezy Dr *, Ali Mazaherinezhad Dr, Leila Lotfi Dr Pages 9-21

    Introduction and

    Purpose

    The health and mobility of elderly people, especially women, is of great importance. High BMI is one of the most effective factors that can increase the biomechanical stresses on motor systems, which sometimes leads to functional disabilities.The purpose of this study was to evaluate the effect of BMI on the musculoskeletal pain, the motor disability and the difficulty of Activities of Daily Living (ADL) in elderly women.

    Materials And Methods

    A cross-sectional study was conducted on 140 elderly women in the two groups; high (> 25)and normal(between 18.5-24.9) BMI with seventy women in each group.Musculoskeletal pain, pain intensity, the difficulty of five ADL and the motor disability using Orebro Musculoskeletal Pain Questionnaire (OMPQ) were evaluated in both groups. Independent sample T-test and Pearson correlation test were used respectively to compare the variables between the two groups and determine the correlation between the variables.
    Findings: The prevalence of chronic musculoskeletal pain was 57% in the high BMI group and 13% in the normal BMI group.Moreover, Ther were significant differences between the two groups in BMI (P =0.001), musculoskeletal pain history (P=0.001), the motor disability (P =0.001) and the difficulty of ADL (P =0.001). Also, there were positive correlations between high BMI and musculoskeletal pain (r = 0.83), the motor disability (r = 0.79) and the difficulty in ADL (r = 0.63).

    Conclusion

    The findings of this study support the fact that high BMI was significantly associated with musculoskeletal pain, increasing ADL difficulty and an enhanced motor disability.

    Keywords: Elderly Women, BMI, Motor Disability, Musculoskeletal Pain
  • Masoud Mirmoezi, Morteza Taheri *, Lotfali Lotfi Pages 22-31

    Introduction and

    Purpose

    Fatigue is one of the most common signs of aging that is often overlooked or linked to other conditions, but if left untreated, fatigue in the elderly can lead to loss of normal function.

    Materials And Methods

    Fourty elderly men with an average age of 69.71 ± 1.92 years were volunteered to participate in the control and practice groups. The experimental group participated in water exercise program for 10 weeks, three sessions per hour a week. In both groups, weight, body mass index, walking time to exhaustion and blood lactate levels were measured after extinction, before and after the measure was intended. The exercise protocol included a combination of isometric and isotonic exercises in water. The covariance test was used at a significant level of 0.05.

    Results

    The results of paired t-test showed that 10 weeks of isometric and isotonic resistance training combination in water affects the level of elderly fatigue indexes. And resistance training had a significant effect on walking time improvement (p = 0.039) and blood lactate (p = 0.005) after walking to endurance level in the training group but this difference was not observed in the control group (P>0/05).

    Conclusion

    According to the results of this study, the use of isometric and isotonic resistance training in water can have a positive effect on fatigue indexes, especially on improving walking time and decreasing lactate levels in elderly people after walking to exhaustion, and it is suggested that due to good water benefits for Elderly, water resistance exercises will be on the agenda in trainers, experts and activists in the field.

    Keywords: Resistance Training, Aquatic, Fatigue, Elderly
  • Mojtaba Moradi, Mahboobeh Nasiri *, Mahmoud Haji Ahmadi, Mehri Gahanshahi Pages 32-47
    Background

    Managing chronic diseases is related with the selection of appropriate coping methods. This study aimed to determine the effect of self-management program based on 5A model on coping strategies in the elderly men patients with hypertension.

    Materials And Methods

    This Clinical Trial study was performed in 60 elderly men clients with the age of 60-75 years Suffering from hypertension attending health centers to Ramsar city, Iran, in 2017. The subjects were randomly assigned into two groups of experimental (n= 30) and control (n= 30). From Jalowiece Coping Questionnaire (problem-focused and emotion-focused) were used to measure the clients coping styles before and after intervention.
    The intervention of program based on 5A model consisted of group training and individual guidance. The clients were then followed up through phone call: within 12 weeks The data was analyzed using SPSS 19 and descriptive and analytical statistics.

    Results

    The mean and standard deviation of age in the control and intervention groups were 67.55 ± 5.01 and 68.34 ± 5, respectively. Significant differences among experimental and control group regarding the rate of problem-focused coping strategies after the intervention (p=0/0001). In fact self-management program based on 5A model increased the client' rate of problem-focused coping strategies.

    Conclusion

    Appropriate coping methods can be promoted with systematic educational planning, continuous follow-up, with encouragement and motivation, in chronic patients, especially the elderly.

    Keywords: Hypertension, Self, management, Coping, Aged, Men
  • Ali Sheikholeslami, Hamidreza Samadifard * Pages 48-58
    Introduction

    The most important factor in Aging period is the death anxiety. The present study was conducted to determine the relationship between cognitive failures, flexibility and distortion with death anxiety among elderly in Ardabil.
    Material and

    Methods

    In this descriptive study, 130 Elderly men were selected by available sampling method from all elderly men over 60 years old in Ardabil city, 2017. For data collection, the cognitive failures questionnaire (CFQ), cognitive flexibility scale (CFI), cognitive distortion scale (ICDS) and death anxiety scale (DAS) were used. Research data were analyzed using Pearson correlation coefficient and multiple regression methods.

    Results

    The results showed a significant relationship between cognitive failures (r=0.62), cognitive flexibility (r=-0.57) and cognitive distortion (r=0.60) with death anxiety (p

    Conclusion

    From this study, it can be concluded that elderly with higher levels of cognitive failures and distortion have higher death anxiety.

    Keywords: Anxiety, Aged, Cognition
  • Marziyeh Ghasemi *, Abdollah Rezaei Pages 59-70
    Background

    Falling has a great importance among the elderlies. Even if no physical injury occurs, it can cause fear of falling down again and, consequently, reduce older adults’ activities. With regard to the prevalence of falling among older adults, its prevention is essential. Therefore, the present study was aimed to define the effect of need‑based education on prevention of older adults’ falling during their everyday instrumental life activities

    Materials And Methods

    This is a quasi-experimental study. Study population comprised all older adults, aged 60 years and over referring to health care centers in Isfahan in 2014. To collect data, 60 elderly people were selected through multi-stage random sampling. Data collection tool was Instrumental Activity of daily living Questionnaire. Data were analyzed by SPSS 19 and Descriptive and inferential tests were analyzed.
    Findings: Results showed a significant difference between mean of instrumental activity of daily living scores in intervention group before, immediately after and one month after intervention (10.9, 14.7, 14.5 ( . Meanwhile, there was no significant deference between the scores immediately after and one month after intervention. There was no significant difference, observed between three time points in control group (mean=11.1 (.

    Conclusions

    According to the results of the study Implementation of education concerning prevention of older adults’ falls led to improvement of their instrumental activity of daily living in intervention group. Therefore, it is recommended that health workers train the elderly curriculum to prevent the fall.

    Keywords: Education, prevention falls, Instrumental Activities of Daily Living, Aged
  • Abolghasem Yaghobi Dr *, Mohhammad Reza Zoghipaidar Dr, Safdar Nabizadeh Pages 71-84
    Introduction

    Diseases, physical and psychological problems are important issues in the field of aging that occur during this period. Diseases and health problems and facing the end of life and experience death anxiety cause of threatening the mental health of the elderly. Therefore, the purpose of this study was to predict the mental health of the elderly based on religious orientation and death anxiety in 2017.

    Method

    The research method was survey and correlation type. The population consisted of all elderly in Hamedan. Sample size was estimated 146 people using Gpower software that 150 people were selected for study by available sampling method . For data collection, Allport and Ross religious orientation scale, Templar death anxiety scale and general health questionnaire were used. Research data were analyzed using pearson correlation coefficient and multiple regression methods by SPSS 22 statistical software.

    Results

    Findings in Pearson correlation showed that there was a significant and negative relationship between death anxiety and mental health (r = - 0.40, p

    Conclusion

    According to the findings of this study, the variables of intrinsic religious orientation and death anxiety can affect the mental health of the elderly. Therefore, considering the role of these variables in predicting mental health, the research results can provide valuable information to families and institutions associated with the elderly to improve the mental health of the them.

    Keywords: Religious Orientation, Mental Health, Death Anxiety
  • Ehsan Ebrahimipour *, Mohammad Taghi Amiri Pages 85-96

    Introduction and

    Objectives

    According to the past studies, balance dysfunction may increase the risk of injury and falling among elderly. Several studies have examined factors that influencing balance acuity; however, the impact of different hours of the day on performance of this function is unknown. The purpose of this study was to evaluate the effect of 2 different time of day on the accuracy of the static and dynamic balance among elderly men of Kerman.

    Materials And Methods

    15 elderly men with an average age of 68.09 ± 6.34 years old, height 171.23 ± 6.99 cm and weight 75.12 ± 10.54 based on inclusion and exclusion criteria of the study were selected between 60 participant as subjects of study. After they filled the chronotype questionnaire all of them were tested by stork test and time up/go test for static and dynamic variables evaluations at 2 different times of day(morning:7.30 and afternoon:17), and for comparing data variances in different times repeated measures ANOVA has been used.

    Results

    Despite the different records at different times of day and also decreasing in afternoon balance grades, there was no statistically significant difference in static and dynamic balance in different times of day.

    Conclusion

    According to the results of this study, it appears that the accuracy of balance function of the elderly men with morning habitual chronotype is not affected by circadian rhythm, so, there are no differences in the risk of injury and falling among elderly men due to balance dysfunction while performing physical activities in different hours of day and night. but it is better for the elderly that pay attention more to extrinsic falling factor such as surface of walking track at the end of the day.

    Keywords: balance, elderly, chronotype, circadian rhythm
  • Seyed Hossein Hosseini *, Safoura Heshmati, Azita Mohammadi Pages 97-110

    Introduction and

    Purpose

    Physical fitness is important for health promotion, functional independence and falling prevention in elderly. Due to the unwillingness or inability of the elderly to do conventional exercises, designing the simple, safe and tolerable exercises for this population is essential. The purpose of this study was to examine the effect of whole body vibration therapy exercise - in comparison with non-vibration exercises - on strength, flexibility and mobility in the inactive elderly.

    Materials and Methods

    In this Quasi-experimental research, 45 inactive male elderly (60-80 years old) were selected by available method and were divided randomly into 3 groups: control, whole body vibration exercise and non-vibration exercise. The protocol of both exercises included 6 weeks of knee dynamics squats - 3 sessions per week and 50 minutes each session. The vibration exercise group performed exercises on a vibratory platform with a frequency of 30-35 Hz and an amplitude of 5-8 mm. The no-vibration exercise group, did similar exercises but without using vibration. Strength, flexibility and mobility of participants were evaluated before and after the study period. Data analysis was done by ANOVA and paired t-test.
    Findings: At the beginning of the study, there were no significant differences between the three groups in physical fitness indices (P>0.05). After interventions, significant differences were found in the elderly's physical fitness indices (with the exception of hand grip strength). The strength and flexibility of upper limb and explosive power were significantly higher in both training groups (without significant difference) compared to the control group (P

    Conclusion

    Based on the findings of this study, whole body vibration exercise can be recommended with regard to the possibility of improving functional fitness parameters, as an alternative exercise practice for the elderly who are not able to perform common resistance exercises due to motor constraints.

    Keywords: Inactive elderly, whole body vibration exercise, strength, flexibility, mobility