فهرست مطالب

نوآوری های مدیریت آموزشی - سال سیزدهم شماره 2 (پیاپی 50، بهار 1397)

فصلنامه نوآوری های مدیریت آموزشی
سال سیزدهم شماره 2 (پیاپی 50، بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/01/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سید علی سیادت، امین پروری*، یعقوب سپهری صدر صفحات 23-33

    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر شناخت فرهنگ سازمانی بر اعتماد سازمانی کارکنان (مطالعه موردی: دانشگاه آزاد واحد مرند) به تعداد 110 نفر تشکیل می دهند که حجم نمونه آماری بر اساس جدول مورگان 86 نفر به صورت تصادفی طبقه نسبتی انتخاب گردید. پژوهش حاضر از بعد هدف کاربردی و از لحاظ ماهیت پژوهشی توصیفی از نوع همبستگی است. جهت گردآوری اطلاعات از پرسشنامه استاندارد فرهنگ سازمانی رابینز (1991) و اعتماد سازمانی رابینز (2003) استفاده گردید. روایی پرسشنامه های مذکور توسط متخصصان حوزه مربوطه مورد تایید قرار گرفت و پایایی پرسشنامه ها از طریق ضریب آلفای کرونباخ مورد محاسبه قرار گرفت. پرسشنامه فرهنگ سازمانی 86/. و پرسشنامه اعتماد سازمانی 90/. مورد تایید قرار گرفت. برای تحلیل داده ها از آزمون همبستگی و رگرسیون استفاده شد. نتایج آزمون ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون نشان داد که: بین فرهنگ سازمانی با اعتماد سازمانی رابطه مستقیم معنی داری دارد و از روی فرهنگ سازمانی می توان اعتماد سازمانی کارکنان را به میزان 34 درصد پیش بینی کرد. ایجاد اعتماد یکی از خصلت های ضروری فرهنگ سازمانی است. شهرت سازمان به فرهنگ سازمانی مثبت، بر اعتماد و اطمینان پیروان به تصمیم گیری های معین در هر موقعیتی اثر می گذارد. اعتماد باعث ایجاد و حفظ وحدت را در سازمانها و باعث ایجاد ارزش های دموکراتیک در سازمان می شود. همچنین اعتماد می تواند مشروعیت و اثربخشی سازمان را افزایش دهد. اعتماد، اطمینان پایدار مبتنی بر صداقت، توانایی یا شخصیت یک فرد است. اعتماد اشتیاق و علاقه یک گروه به اقدامات حساس گروه دیگر است.

    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، اعتماد سازمانی، دانشگاه آزاد مرند
  • سید احمد هاشمی* صفحات 35-46

    هدف این پژوهش بررسی رابطه ی بین خلاقیت مدیران مدارس و عملکرد آنان در جذب منابع مالی در شهرستان لامرد در سال تحصیلی 93-1392می باشد. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ نحوه گردآوری داده ها توصیفی همبستگی است.جامعه آماری این پژوهش 110 نفر از مدیران مدارس شهرستان لامرد در سال تحصیلی 93-1392 می باشد که با استفاده از جدول مورگان و نمونه گیری تصادفی ساده تعداد 86 نفر به نمونه ها انتخاب گردید . جهت بررسی و سنجش خلاقیت و عملکرد مدیران در جذب منابع مالی از پرسشنامه ای استاندارد خلاقیت مقیمی (1388) ، استفاده گردید. جهت بررسی و تجزیه و تحلیل اطلاعات از شاخص های آمار توصیفی (فراوانی، درصد، درصد تجمعی) و روش های آمار استنباطی (T  تک نمونه، همبستگی، تحلیل واریانس یک طرفه، آزمون T گروه های مستقل) استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که بین خلاقیت مدیران و عملکرد مالی  و همچنین بین مولفه های بعد محتوایی و فرآیندی خلاقیت مدیران مدارس و عملکرد آنان در جذب منابع مالی رابطه ای معنادار وجود دارد . ولی در بررسی رابطه ی بین عملکرد مدیران مرد و زن و مدیران با سطح تحصیلات متفاوت در جذب منابع مالی و نیز بین عملکرد مدیران دولتی و خصوصی در جذب منابع مالی، نیز تفاوت معناداری مشاهده نگردید .

    کلیدواژگان: خلاقیت، عملکرد، مدیران مدارس، منابع مالی
  • رمضان جهانیان*، سید مرتضی قریسی صفحات 47-60

    هدف تحقیق حاضر بررسی رابطه بین رفتار شهروندی سازمانی با مدیریت دانش بودکه به روش توصیفی ازنوع همبستگی اجرا شد. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه ی پژوهشگران پژوهشگاه صنعت نفت تهران به تعداد 245 نفر بود. نمونه آماری براساس جدول تعیین حجم نمونه مورگان ،تعداد 150 نفر با بهره گیری از روش نمونه گیری تصادفی سیستماتیک انتخاب گردید. در این پژوهش از دو ابزار اندازه گیری یکی پرسشنامه رفتار شهروندی سازمانی اورگان و کانوسکی (1996) ودیگری پرسشنامه مدیریت دانش نوناکا و همکارانش (1995) استفاده شده. نتایج نشان دادکه بین رفتار شهروندی سازمانی درابعاد،نوع دوستی،وجدان،جوانمردی و فضیلت و مدیریت دانش همبستگی مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین بین مدیریت دانش درابعاد،خلق دانش،تسهیم دانش،بکارگیری دانش و ذخیره سازی دانش و رفتار شهروندی سازمانی همبستگی مثبت و معناداری مشاهده شد.

    کلیدواژگان: رفتار شهروندی، سازمانی، مدیریت دانش
  • مجید مرادی مقدم*، سکینه جعفری، مریم نبوی صفحات 61-79
    زمینه و هدف

    اشتیاق شغلی ورفتار سازمانی مثبت از متغیرهای مهم سازمانی می باشند. بنابراین هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه سبک رهبری اصیل بر اشتیاق شغلی و رفتار سازمانی مثبت معلمان دوره های ابتدایی و متوسطه اول در سال تحصیلی 96-1395 می باشد.

    روش شناسی

    پژوهش حاضر با توجه به هدف، کاربردی و با توجه به نحوه گردآوری داده ها از نوع تحقیقات توصیفی همبستگی محسوب می شود. جامعه آماری شامل تمام معلمان زن و مرد شاغل در آموزش و پرورش شهر سمنان (1350 نفر) می-باشد. شرکت کنندگان 280 نفر از معلمان دوره ابتدایی و متوسطه اول (173 نفر معلمان دوره ابتدایی، 107 نفر معلمان دوره متوسطه) بودند که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبی انتخاب شدند. همه آنها پرسشنامه های رهبری اصیل، اشتیاق شغلی و رفتار سازمانی مثبت را تکمیل کردند. داده ها با مدل معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار LISREL تحلیل شدند.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که بین رهبری اصیل با اشتیاق شغلی و رفتار سازمانی مثبت معلمان رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. رهبری اصیل بر اشتیاق شغلی معلمان اثر مثبت و معناداری دارد. همچنین رهبری اصیل بر رفتار سازمانی مثبت اثر مثبت و معناداری دارد.

    بحث و نتیجه گیری

    رهبری اصیل می تواند اشتیاق شغلی و همچنین رفتارسازمانی مثبت معلمان را به صورت مستقیم تحت تاثیر قرار دهد. همچنین می توان با افزایش این نوع رهبری در آموزش و پروش باعث افزایش متغیرهای مثبت (اشتیاق شغلی و رفتار سازمانی مثبت) در این سازمان مهم شد.

    کلیدواژگان: رهبری اصیل، اشتیاق شغلی، رفتار سازمانی مثبت، معلمان
  • منصور ترکیان تبار*، رضا گرجی صفحات 81-93
    هدف از انجام تحقیق حاضر بررسی تاثیر هوش معنوی بر اخلاق حرفه ای مدیران مقطع متوسطه شهرستان دورود می باشد. روش تحقیق توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه مدیران مقطع متوسطه شهرستان دورود به تعداد 76 نفر می باشد که به دلیل محدود بودن جامعه آماری از روش سرشماری استفاده گردید و کل جامعه به عنوان نمونه انتخاب شد. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه استاندارد هوش معنوی امونز (2000) و پرسشنامه استاندارد اخلاق حرفه ای (قاسم زاده و همکاران1393) می باشد که پایایی آنها با استفاده از فرمول آلفای کرونباخ به ترتیب مقدار 0/85 و 0/79 به دست آمده است. جهت تجزیه و تحلیل داده های تحقیق، از ضریب رگرسیون تک متغیره و چند متغیره استفاده شد. نتایج نشان داد که که هوش معنوی بر اخلاق حرفه ای مدیران مقطع متوسطه شهرستان دورود تاثیر معنی داری دارد. (0/0001=P).
    کلیدواژگان: هوش معنوی، اخلاق حرفه ای، مقطع متوسطه، دورود
  • مصطفی باقریان فر*، لطف الله ساعدموچشی، سمیه صاعدی، سیدحشمت الله مرتضوی زاده صفحات 95-112
    هدف پژوهش حاضر، تبیین موقعیت راهبردی (SWOT Analysis) ادارات آموزش و پرورش استان کردستان می باشد. روش پژوهش، از نوع مطالعات ترکیبی اکتشافی بوده است که در آن، نخست بخش کیفی به اجرا درآمده و پس از آن بخش کمی انجام شده است. در بخش کیفی این پژوهش، با 16 نفر از مدیران و معاونان ادارات، مصاحبه نیمه سازمان یافته انجام شد. نتایج حاصل از از تحلیل محتوای مصاحبه ها و بررسی گزارش ها و مطالعه عمیق مبانی نظری، در قالب پرسشنامه مستخرج از مصاحبه ها تنظیم شد. در بخش کمی پژوهش، پرسشنامه توسط 164 نفر از کارکنان ادارات آموزش و پرورش استان کردستان که جامعه آماری پژوهش می باشند، و طبق فرمول کوکران به شیوه نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای تصادفی انتخاب شده بودند، تکمیل شد. جهت تعیین روایی پرسشنامه از روایی محتوا و پایایی آن از روش آلفای کرونباخ استفاده گردید (98/0=α). داده های حاصل از پرسشنامه های مذکور، از طریق آمار توصیفی، آزمون t تک نمونه ای، آزمون آماری فریدمن، ماتریس ارزیابی عوامل داخلی و خارجی تجزیه و تحلیل شدند. نتایج پژوهش نشان داد وجود نیروی متخصص در بین معلمان به منظور حضور در سازمان (نقطه قوت)، کمبود بودجه لازم در جهت انگیزه کارکنان و پرداخت اضافه کار آن ها (نقطه ضعف)، وجود نرم افزارهای آموزشی و فناوری های متناسب با شغل و رتبه بندی کارکنان (فرصت ها) و کمبود دانش و تکنولوژی بروز در کشور (تهدیدها) از مهم ترین اولویت های تحلیل SWOT می باشد. همچنین نتایج نشان داد جایگاه ادارات آموزش و پرورش استان کردستان در موقعیت so قرار دارد.
    کلیدواژگان: آموزش و پرورش، تحلیل SWOT، برنامه ریزی استراتژیک، استان کردستان
  • صغری افکانه*، پریوش جعفری صفحات 101-127

    هدف اصلی این پژوهش شناسایی و تعیین مولفه های مدیریت ارتباط با مشتریان  در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی  به منظور ارایه یک مدل مفهومی  برای ارایه خدمت  و توسعه مبانی نظری آن می باشد . این پژوهش ازنوع پژوهش های کاربردی و روش بکار گرفته شده در آن پیمایشی است ؛ جامعه پژوهش شامل دانشجویان دوره دکتری و اعضای هیات علمی دانشگاه های آزاد اسلامی  شهر تهران بوده که  از میان آنها 500 نفر از طریق  فرمول حجم نمونه  منطبق با متغیرهای  کمی محاسبه گردید و نمونه ها از طریق روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای -طبقه ای  انتخاب شدند .ابزار این پژوهش پرسشنامه محقق ساخته ای مشتمل بر 63 گویه بوده و روش تحلیل داده ها با استفاده تکنیک معادلات ساختاری و تحلیل عامل انجام شده است .نتایج و یافته های این پژوهش نشان داد که مقوله های اساسی این پژوهش یعنی تکریم و حفظ حریم مشتریان، ایجاد همدلی و اعتماد به مشتریان  ، تسهیل کننده های اثربخش خدمت در وضعیت مطلوبی (نمره 4.6 از میانگین 3) قرار داشته  و دیدگاه جامعه آماری این  است که برای استقرار خدمت محوری و رسیدن به شرایط مطلوب ،مقوله های  مورد اشاره می توانند به عنوان یک مدل مفهومی در ترسیم مدیریت ارتباط با مشتریان (CRM) ، در دانشگاه ها نهادینه شوند.

    کلیدواژگان: مدیریت ارتباط با مشتریان، دانشگاه خدمت محور، تسهیل کننده های اثربخش خدمت
  • مریم سه دهی، فهیمه باب الحوائجی*، علیرضا اسفندیاری مقدم، نجلا حریری، فاطمه نوشین فرد صفحات 129-148

    پژوهش حاضر در صدد است ضمن بررسی دیدگاه های موجود درخصوص مدیریت اطلاعات شخصی به طراحی ابزار سنجش مدیریت اطلاعات شخصی اعضای هیات علمی بپردازد. این پژوهش از نوع کاربردی و شامل روش های اسنادی ودلفی است. گردآوری مولفه های مدیریت اطلاعات شخصی با روش اسنادی و طراحی مولفه های پرسشنامه با استفاده از نظرات پنل دلفی (15 نفر از خبرگان علم اطلاعات) انجام شد. یافته های پژوهش نشان داد درداخل و خارج از کشور مقالات پژوهشی متعددی به بررسی جنبه های مختلف مدیریت اطلاعات شخصی پرداخته اند اما منبعی که به طور مستقیم به تدوین ابزاری برای سنجش مدیریت اطلاعات شخصی پژوهشگران و اعضای هیات علمی پرداخته باشد، شناسایی نشد. در خصوص سنجش مدیریت اطلاعات شخصی پرسشنامه های لاتین اندکی موجود است. با توجه به تفاوت نظام آموزشی و برنامه های درسی، این ابزارها کارایی لازم برای ارزیابی مدیریت اطلاعات شخصی پژوهشگران ایرانی را ندارد، بنابراین پیشنهاد می گردد با درنظرگرفتن نوع نیازهای اطلاعاتی افراد، ابزار سنجش مهارت های مدیریت اطلاعات شخصی گروه های مختلف طراحی گردد

    کلیدواژگان: مدیریت اطلاعات شخصی، ابزار سنجش، اعضای هیات علمی، ایران
|
  • Ali Siyadat, Amin Parvari *, Yagoub Sepehri Sadr Pages 23-33

     The aim of this study was to The Effect of Knowledge of Organizational Culture on Employees' Organizational Trust (Case Study: Azad Universityof  marand  Branch). The population of the research staff at the University of Marand up to 110 people, which according to Morgan sample size of 96 person were randomly selected to do. This Study from purpose is Practical and from of nature is descriptive - Correlation. For Data collection the Robbins(1991) organizational culture questionnaire and Robbins (2003) organizational trust questionnaire was used. The validity of the questionnaire was confirmed by experts in the relevant field, and reliability through Cronbach's alpha coefficient was calculated and organizational culture questionnaire ./86 and Organizational Trust questionnaire ./90 was obtained. For data analysis, correlation and regression tests were used . R Pearson's and Linear regression tests results showed that: between organizational culture and organizational trust there is a significant correlation and the organizational culture can be traced organizational trust of employees by 34 percent. Creating trust is one of the essential characteristics of organizational culture. The organization's reputation for positive organizational culture affects the trust and confidence of followers in making decisions in each situation. Trust creates and maintains unity in organizations and creates democratic values in the organization. Also, trust can increase the legitimacy and effectiveness of the organization. Trust, sustainability is based on the integrity, ability, or personality of a person. Trust is the enthusiasm and interest of a group in the sensitive actions of the other group.

    Keywords: organizational culture, Organizational Trust, Azad Universityof Shabestar Branch
  • Amad Hashemi * Pages 35-46

    The purpose of this study was to investigate the relationship between creativity and school administrators in their performance in attracting financial resources in the city is 93-1392My Lamerd academic year .The objective of this study is descriptive and cross correlation. The study population included 110 school administrators in the school year 93-1392 Lamerd city is using Morgan and simple random sampling was selected samples .To review and assess the performance of managers in attracting creative and innovative financing through a standard questionnaire Moqimi (1388 ) , was used Experts confirmed the validity and reliability using Cronbach's alpha / 84 .Was calculated .To review and analyze the data descriptive statistics (frequency , percentage and cumulative percentage ) and inferential statistics (T single sample , correlation analysis, ANOVA , independent T-test ) was used . The results showed Between creative directors and financial performance And also the components of the content and the creative process , school administrators and their performance in relation to financial resources there .But the relationship between the performance of male and female managers and executives with different education levels in attracting financial resources And between public authorities and private financial resources , is not significant.

    Keywords: creativity, performance, school administrators, financial resources
  • Ramezan Jahanian *, Sid Morteza Goreshy Pages 47-60

    study the relationship between organizational citizenship behavior and knowledge management was the descriptive correlational was conducted. The population of this study included researchers KlyhY RIPI Tehran to 245 people. The sample is based on Morgan's sampling table, 150 were selected using systematic random sampling method. In this study, two measuring tools of organizational citizenship behavior and Kanvsky Oregon (1996) and the other questionnaire Knowledge Management Nonaka et al. (1995). The results showed that the dimensions of organizational citizenship behavior, altruism, conscientiousness, sportsmanship and virtue, and knowledge management there is a significant positive correlation. Also, the dimensions of knowledge management, knowledge creation, knowledge sharing, knowledge utilization and knowledge storage and organizational citizenship behavior and a significant positive correlation.

    Keywords: organizational citizenship, behavior, Knowledge Management
  • Majid Moradi Moghadam *, Sakineh Jafari, Side Maryam Navigable Pages 61-79
    Introduction and purpose

    work engagement of personnel and Positive organizational behavior in an organization can depend on various factors like Authentic Leadership. Therefore, the goal of present study is examining the effect of Authentic Leadership with work engagement and Positive organizational behavior teachers of elementary and first session of secondary education during 1395-96. 

    Methodology

    The method of this study corresponding to the purpose is applicable and according to the type of gathering data would be descriptive- correlation. statistical population of the study included all the man and woman teachers who work in education office of Semnan City (1350 teachers). The participants were 280 person of primary and secondary school teachers (173 of primary school teachers, 107 of secondary school teachers), who were selected by using stratified random sampling method. All of them filled the questionnaires of authentic leadership, work engagement and positive organizational behavior. Data were analyzed by using LISREL software with the model of structural equation.

    Results (Findings)

    The results indicated that there is a positive and significant relationship between Authentic Leadership, work engagement and Positive organizational behavior of teachers. Authentic Leadership has a structural effect on work engagement. Authentic Leadership has a structural effect on Positive organizational behavior.

    Discussion and conclusion

    Authentic Leadership has a directly influence on work engagement and teacher’s positive organizational behavior. Also by increasing this type of leadership in education, the positive variations (work engagement and positive organizational behavior) in this organization became important.

    Keywords: Authentic leadership, work engagement, Positive organizational behavior, teachers
  • Mansour Torkiantabar *, Reza Gorji Pages 81-93
    This research aims on studying the effect of spiritual intelligence on professional ethics of managers in high schools of Doroud city. Methodology of this research is descriptive-surveying. Statistical population of this research includes all managers of high school in Dorud city with 76 members. Census method was used for the limitation of statistical population, and whole population was selected as a sample. Data collection tool was Emonz spiritual intelligence questionnaire (2000) and professional ethics questionnaire (Ghasemzadeh et al., 2014) whose reliability was obtained by Cronbach’s alpha coefficient 0.85 and 0.79, respectively. Single and multivariate regression coefficient was used to analyze data. Results of research showed that spiritual intelligence has a significant effect on professional ethics of managers in high schools of Dorud city (P=0.0001).
    Keywords: Spiritual Intelligence, professional ethics, high school, Doroud
  • Mostafa Bagherian Far *, Loft Alleh Saedmoocheshi, Saedi Somayeh, Sayed Heshmatellah Mortazavizadeh Pages 95-112
    The main goal of this research is SWOT Analysis of Explain the strategic position of education in Kurdistan city. The research method is combined exploratory studies. First, the qualitative part has been implemented in this study and then quantitative section has been done. Then an interview was conducted with 16 managers and administrative assistant in the qualitative part of the study. As a result, a questionnaire was prepared from the results of the analysis of the interviews and reports. The research populations were employees of department’s Education Kurdistan. The research sample according Cochran formula was consisted of 164 employees. Content validity was used to determine the validity of the study and Cronbach’s alpha was used to determine the reliability research (98/0=α). Data from the questionnaires were analyzed through descriptive Statistics, One-sample t test, Friedman test, Internal and external factors evaluation matrix. The results showed that the main priorities of SWOT analysis was being expertise staffing among teachers (The strength), Lack of funds to increase the motivation of teachers and paid overtime (weakness), being educational software and technologies with the jobs and rank staffing (Opportunities) and lack of knowledge and technology in the country (threats).The results showed the Kurdistan education offices are located in positions of SO.
    Keywords: Education, SWOT Analysis, strategic planning, Kurdistan city
  • Soghra Afkaneh *, Parivash Jafari Pages 101-127

    This study is aimed to identify and determine customer relationship management in universities and higher education centers in order to provide an appropriate conceptual model for service orientation and developing theoretical foundations in this regard .The research is recognized as an applied one and the research method of this study is descriptive survey. Statistical populations of this study are Islamic Azad universities in Tehran. Performing sample size formula based on quantitative variables, the size of sample was calculated. 500 PHD students and faculty members were chosen through random multiple cluster sampling. Research data were collected using questionnaire including 63 items. Data analysis was performed by structural equation modeling and path analysis techniques. The results show that the score of fundamental factors such as Venerate and preserving privacy of customers, Creating empathy and Trust Customers and effective service facilitators, developing and strategic emphasize on service-orientation is in an ideal condition (4.6 out of average 3). Based on the statistical populations' point of view, for deploying service-orientation and reaching to the ideally expected condition; aforementioned factors can be served as an effective conceptual model for improving customer relationship management in order to internalization in the universities.

    Keywords: Service-oriented University, effective service facilitators, relationship management in universities
  • Maryam Sedehi, Fahimeh Babalhavaeji *, Alireza Isfandyari Moghadam, Nadjla Hariri, Fatemeh Nooshin Fard Pages 129-148

    This study intends to review the viewpoints of personal information management and designing a faculty member''s personal information management assessment tool. The research is applied and consists of documentary and delphi methods. The collection of personal information management components was done by documentary method and designing the components of the questionnaire using Delphi panels comments (15 experts in information science). Inside and out of the country, several research papers have examined various aspects of personal information management, but the source that was directly targeted at developing a tool for measuring personal information management of researchers and faculty members was not identified. In the context of personal information management assessment, there are few Latin questionnaires available. Due to the differences in educational system and curriculum, these tools do not have the necessary efficiency to evaluate the personal information management of Iranian researchers. Therefore, it is recommended to design a tool for measuring personal information management skills of different groups, taking into account the type of information needs of individuals

    Keywords: Personal information management, measurement tools, Faculty members, Iran