فهرست مطالب

نشریه اسلام و سلامت
سال سوم شماره 1 (پیاپی 7، بهار 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/03/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سلیمان یحیی زاده جلودار*، شعبان حیدری، اکرم قیناقی صفحات 7-12
    هدف
    از پژوهش حاضر، بررسی رابطه بین اعتقادات مذهبی و حمایت اجتماعی با خوش بینی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گلستان می باشد. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی است.
    مواد و روش ها
    روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری آن را، کلیه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گلستان به تعداد 2200 نفر تشکیل می دهند و با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای تعداد 327 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسش نامه جهت گیری مذهبی آلپورت-راس، پرسش نامه حمایت اجتماعی وکس و پرسش نامه جهت گیری زندگی (خوش بینی) شیر و کارور استفاده شد.
    یافته ها
    جهت تجزیه و تحلیل داده ها در بخش آمار توصیفی از جداول فراوانی، درصد فراوانی، رسم نمودار، میانگین و انحراف معیار استفاده شده و در بخش آمار استنباطی از آزمون های رگرسیون چند متغیره، همبستگی پیرسون و t مستقل استفاده شده است.
    نتایج
    نشان داد که بین اعتقادات مذهبی و خوش بینی و همچنین حمایت اجتماعی و خوش بینی در دانشجویان رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. نهایتا اینکه بین اعتقادات مذهبی و حمایت اجتماعی با خوش بینی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گلستان رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.
    کلیدواژگان: اعتقادات مذهبی، حمایت اجتماعی، شادمانی، دانشجویان
  • حسن اشرفیان امیری، سید مظفر ربیعی، محمد جواد کبیر، زهرا حسن زاده رستمی، رضا ممتهن، سید داود نصرالله پور شیروانی *، اصغر رعیت زاده، حمیده رمضانی صفحات 13-21
    سابقه و هدف

    ترویج و توسعه طب سنتی در کنار طب رایج یا نوین در جوامع مختلف با دستاوردها و چالش های متفاوتی مواجه بوده است. این مطالعه به منظور بررسی دستاوردها و چالش های بهره مندی از طب سنتی در برنامه پزشک خانواده ی ایران از دیدگاه مدیران و مجریان انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    این مطالعه مقطعی با برگزاری 16 پانل خبرگان در زمستان 1395 انجام گرفت. جامعه پژوهش مدیران و مجریان اجرای برنامه پزشک خانواده شهری در 28 شهرستان استان فارس بودند که به صورت سرشماری انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بوده که روایی و پایایی آن مورد تائید قرار گرفت. داده های جمع آوری شده در نرم افزار SPSS23 در سطح معناداری 05/0α< تحلیل شد.

    یافته ها

    از 347 نفر مورد بررسی، 188 نفر(1/54درصد) مرد، 172 نفر(7/50درصد) دارای لیسانس بودند. افراد مورد بررسی در سرجمع 341 مورد دستاورد با تکرارپذیری و 41 مورد بدون تکرارپذیری، 415 مورد چالش با تکرارپذیری و 63 مورد بدون تکرارپذیری را مطرح کردند. فراوانی ترین دستاورد مطرح شده شامل کاهش هزینه های درمانی(65مورد)، کاهش مصرف داروهای صنعتی(52مورد)، کاهش عوارض دارویی(50مورد)، افزایش اعتماد و استقبال مردم(42مورد) و فراوانی ترین چالش های مطرح شده شامل: نبود زیرساخت های لازم(63مورد)، امکان سودجویی دلالان و افراد غیرحرفه ای(38 مورد)، پایین بودن سطح آگاهی پزشکان(38مورد)، عدم استقبال پزشکان(24مورد) بود. بین تعداد دستاوردها و چالش ها با بعضی از متغیرهای فردی ارتباط معنی دار وجود داشت(05/0>P).

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان داد که مدیران ضمن امیدواری به دستاوردهای ترویج و توسعه بهره مندی از طب سنتی در برنامه پزشک خانواده ، نگرانی های زیادی از استفاده نابجا و نبود زیرساخت های لازم دارند.

    کلیدواژگان: طب سنتی، دستاوردها و چالش ها، دیدگاه مدیران، پزشک خانواده
  • فریده محسن زاده لداری*، منیر سادات حسینی طبقدهی صفحات 22-28
    سابقه و هدف

    خداوند در آیات مختلف، قرآن را به عنوان شفا و درمان معرفی کرده است. سابقه ی قرآن درمانی به زمان نزول وحی بر می گردد. این بدان معنا نیست که قرآن تنها شفای جان ها و دلها را موجب می شود و از بیماردلی رهایی می بخشد، بلکه به اعتبار اطلاقی که در آیه است، می توان گفت که قرآن شفای جسم و جان آدمی است با قرآن دردهای جسمی و بدنی را می توان درمان کرد. همان گونه که با قرآن، دردهای روحی و روانی و فکری را درمان کرد و از بیماری عافیت و سلامت بخشید، در دهه های اخیر مطالعات متعددی در حوزه های مختلف در زمینه ی تاثیر درمان قرآن برابعاد مختلف روحی، روانی و جسمی انسان انجام شده است. مطالعه ی حاضر مروری بر تحقیقات انجام شده پیرامون تاثیر قرآن در درمان انواع بیماری ها و جمع بندی نتایج آن ها

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر یک مطالعه مرور ی در مورد تاثیر قرآن در درمان بیماری ها در ایران می باشد که با مراجعه به منبع حیات بخش بشری «قرآن» و نیز با استفاده از مقالات معتبر علمی و جستجو در بانک های اطلاعاتی SID (پایگاه جهاد دانشگاهی)،Magiran ،Irandoc ، Medlib، Google، google scholar، و نیز مطالعات کتابخانه ای انجام شده است.

    یافته ها

    نتایج حاصل از مطالعات، نشان دهنده ی تاثیر قرآن بر تقویت حافظه، افزایش سلامت روحی و روانی، کاهش پرخاشگری، اضطراب و افسردگی، درمان اختلالات روانی و خواب، بهبود علائم حیاتی،کاهش درد ، افزایش خوش بینی و امید به زندگی،کمک به بیماران در مواجهه با مشکلات، ایجاد آرامش بیشتر و پایدار از طریق تغییر الگوی امواج مغزی و تاثیرات درمانی مختلف است.

    نتیجه گیری

    روایات پر شماری درباره درمان بیماری ها با قرآن وجود دارد. به دلیل روایات فراوان و نیز تجربه عملی، درمان با قرآن مسلم و محرز است. با این وجود انجام تحقیقات بیشتر برای روشنتر شدن ابعاد مختلف توصیه می شود.

    کلیدواژگان: تاثیر، قرآن، درمان، بیماری، مقاله مروری
  • سمانه سادات سدیدپور*، نعیمه نجفی، عشرت صادقی، فروغ شجاع نوری صفحات 29-37
    سابقه و هدف

    انسان معاصر، حاضر است تنها زمان را در تهیه غذا قربانی کند. ازآنجاکه تاثیر آگاهی زنان به عنوان مدیران غذایی خانواده، از اصول تغذیه سالم، بر سلامت خانواده و سلامت جامعه غیرقابل انکار است لذا این مطالعه در نظر گرفت تاملی بر عوامل موثر بر سلامت غذایی خانواده داشته باشد.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش، به نمونه گیری به شیوه در دسترس از نمونه ی 120 نفره از گروه های 30 تا 60 ساله استان تهران بودند که باوجود آگاهی از زیان های استفاده از فست فود، از مصرف آن ابایی نداشتند. آلفای کرونباخ پرسشنامه، 5/0 بدست آمد. داده ها با نرم افزار Spss16 در دو مرحله به روش شبه آزمایشی مورد آزمون قرار گرفت

    یافته ها

    بررسی جایگاه غذای آماده در برنامه ی غذایی گروه های مختلف نشان می دهد مردان شاغل(33/58 درصد) بیش از دو برابر زنان شاغل(28 درصد) و افراد مجرد شاغل بیش از افراد متاهل ، زنان شاغل متاهل بیش از زنان خانه دار از غذای آماده در برنامه غذایی خود استفاده می کند. از آنجا که در فرهنگ ما ساماندهی بخش تغذیه خانواده با زنان است، مقایسه درصدها نشان می دهد اگرچه زن خانه دار متاهل کمتر از هر گروه دیگری از غذای فوری استفاده می کنند اما در مجموع، نزدیک به نیمی از شرکت کنندگان باوجود آشنایی با زیان های استفاده از غذاهای آماده، از مصرف آن ابایی نداشتند.

    نتیجه گیری

    برخلاف نظر گاتک، زنان کمتر از مردها دچار تغییر عادت غذایی می شوند. سلامت غذایی خانواده های ایرانی در معرض تهدید و حرکت به سوی مک دونالیزه شدن قرار دارندکه تبلیغات مخرب نیز در جذب افراد به سمت غذاهای سریع تاثیر دارد که باید با آن مبارزه کرد. لذا این لزوم سیاست گذاری های سالم در این رابطه را تبیین می کند

    کلیدواژگان: خانواده، زنان، سلامت غذایی، فست فود(غذای آماده)
  • شبنم امیدوار * صفحات 38-46

    خودمراقبتی، رفتاری است که فرد با اتکا به دانش، توان و مهارت خود از سلامت خویش، مراقبت میکند. در دانش سلامت و پزشکی نوین بر خودمراقبتی تاکید بسیاری شده است. قرآن کریم که رسالت اصلی خود را در هدایت بشر به سوی کمال خلاصه کرده و سلامت و پرورش روح را در قلب اخلاق و اعتقاد و احکام اشاره کرده به سلامت جسم که مقدمه سلامت روح است توجه کامل داشته است .از آنجا که دین اسلام بعنوان کاملترین دین الهی دارای دستورات جامع و کاملی در حوزه سلامت بوده و همچنین توصیه های پیامبر (ص) و امامان ، راهنما و رهنمودهای اصلی زندگی مسلمانان می باشد. لذا با بررسی و جمعبندی و تطبیق دستورات الهی با دستورات علم پزشکی در خصوص خودمراقبتی ، میتوان گامی در جهت موثرتر کردن آموزشها برداشت.

    روش کار

    پژوهش حاضر، با روش کتابخانه ای و با مطالعه قرآن کریم و روایات اهلبیت(ع)انجام شده است. آیات و روایات در خصوص خودمراقبتی فیزیکی در حیطه های مربوط به تغذیه و غذاخوردن، خواب و استراحت ، تحرک و ورزش وهمچنین بهداشت فردی استخراج و دسته بندی شد. در نهایت با دستورات علمی در حوزه سلامت مورد تطبیق قرار گرفت.

    یافته ها

    دین اسلام، برای مسئله خودمراقبتی در حوزه سلامت،اهمیت خاصی قائل است و در زمینه رفتارهای خودمراقبتی ، دستورات جالب و کاملی دارد. پیشوایان دینی، به منظور ارتقای سبک زندگی پیروان خود، همواره درصدد تبیین رفتارهای مورد انتظار دینی بوده اند. مطالب پزشکی که در قرآن مطرح شده دارای اعجاز و شگفتی است. در حالی که عقول بشر در ان زمان از کشف آن عاجز و بر اساس علم جدید موجب حیرت عقل بشری است.

    نتیجه گیری

    کلیه این دستورات با دانسته های علمی روز تطبیق دارد. آنچه در این مسائل وجود دارد این است که قوانین و مقرارات قران با نظم طبیعت و سلامت انسان همگون است.

    کلیدواژگان: خودمراقبتی، قران، آموزه های اسلامی، علوم بهداشتی
  • محمدحسین زیوری اظهر * صفحات 47-58

    ابزار عقل و هوش برای اندیشه، تفکر، یادگیری و... از الطاف بزرگ الهی به انسان است. مکاتب مختلف بشری کوشیده اند به تبیین جامعی از انسان بپردازند ولی همواره ناتوان بوده اند زیرا از علم لایتناهی و منبع لایزال وحی الهی بی نصیب مانده اند. اما دین اسلام به عنوان مکتبی کامل و ذوابعاد به انسان به عنوان موجودی چند بعدی و دارای کارکردهای مختلف اخلاقی، توجه ویژه ای دارد. اسلام برای نیل به سعادت دنیوی و اخروی با ارائه راهکارهایی دقیق مانند خودآگاهی، خودسازی و تهذیب، مومنان را به کنترل رفتارها دعوت می کند. این کنترل رفتارهای درونی و بیرونی، همان مدیریت هوش هیجانی است. هوش هیجانی یکی از مسائلی می باشد که مدتی است بشر امروزی به آن توجه کرده، ولی اسلام از قرن ها پیش به زندگی بشر در ابعاد مختلف نگریسته است.
    هدف مقاله حاضر این است که با رویکردی علمی – دینی و به روش نظری، جایگاه هوش هیجانی را در آموزه های دینی، بررسی و مطالعه کند. برای فهم بهتر و غنای بیشتر بحث ابتدا معنا و مفهوم هوش، تاریخچه و انواع آن مطرح و سپس به روش توصیفی هوش هیجانی، به صورت مفصل بررسی شده است. در بخش پایانی نیز درباره جایگاه هوش هیجانی دراسلام، به روش تحلیل متون دینی و استنباط عقلی، بحث و بررسی صورت گرفته است. نتیجه نهایی این است که حتی اگر بپذیریم که هوش هیجانی در روان شناسی، موضوع تازه ای است، از دیدگاه اسلام چیز جدیدی شمرده نمی شود.

    کلیدواژگان: هوش، هوش هیجانی، اسلام
  • فاطمه شهابی زاده*، روشنک حیدری صفحات 59-65
    سابقه و هدف

    تحقیق حاضر به منظور بررسی اثر بخشی شناخت رفتار درمانی مبتنی بر آموزش مفاهیم توحیدی آیات قران کریم بر وضعیت خلقی بیماران افسرده بستری در بخش روانپزشکی بیمارستان هاجر (س) شهرکرد صورت گرفت.

    مواد و روش ها

    تعداد 30 نفر بیمار افسرده بستری، بر اساس ملاک های تحقیق انتخاب شد و بصورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفت. گروه آزمایش یک دوره 8 جلسه ای گروه درمانی مبتنی بر مفاهیم و آیات قرآن را طی کرد و گروه کنترل در معرض هیچ متغیر مستقلی قرار نگرفت، هر دو گروه در قبل و بعد درمان بوسیله آزمون افسردگی بک (1961) مورد سنجش قرار گرفتند.

    یافته ها

    جهت تحلیل داده ها از تحلیل کواریانس استفاده شد، نتایج نشان داد میانگین افسردگی گروه تحقیق بعد از اجرای گروه درمانی مبتنی بر آیات قرآن کریم، نسبت به قبل از اجرا کاهش معناداری یافت.

    نتیجه گیری

    در مجموع می توان بیان نمود فراگیری تفسیر قرآن در خصوص مفاهیم توحیدی می تواند بهبود دهنده خلق افسرده بیماران باشد.

    کلیدواژگان: مفاهیم توحیدی، آیات قرآن کریم، افسردگی
  • منصوره قوام * صفحات 66-71

    ریحان مقدس با نام علمیL. Ocimum basilicun ، که در قرآن با همین نام آورده شده ، نقش مهمی در پیشگیری و درمان انواع اختلالات دارد که یکی از آنها، رفع انسداد عروق مغزی، تحلیل ورم های جمیع اعضا، تنگی نفس و ضعف معده مفید می باشد. به همین منظور ریحان از دیدگاه قرآن و احادیث و نقش آن در پیشگیری از بیماری ها با توجه به یافته ها مورد بررسی قرار گرفت. این مقاله نوعی مطالعه کتابخانه ای است که در آن جمع آوری اطلاعات از طریق جستجو در مقالات و پایگاه های اطلاعاتی علمی مختلف از جمله Google scholar، SID و... و کتب گیاهان دارویی، احادیث و روایات محدود به زبان فارسی و انگلیسی و بدون محدودیت با استفاده از کلمات کلیدی قرآن، احادیث، تغذیه سالم، ریحان، طب نوین و نیز دیدگاه قرآن، نتایج به دست آمد و مورد بحث قرار گرفت. در قرآن و منابع دینی به اهمیت مصرف ریحان اشاره شده است و یافته های طب نوین نیز دلالت بر خواص متعدد آن دارد. بررسی تجربی، تاثیر این گیاه را در پیشگیری از بیماری ها متذکر می شود.

    کلیدواژگان: قرآن، احادیث، درمان، ریحان، نعناعیان
|
  • Soleiman Yahyazadehjeloudar *, Saban Hedarie, Akram Genagie Pages 7-12
    Interoductio: This study aimed to investigate the relationship between religious beliefs and social support and optimism in the students of Medical Sciences University of Golestan.
    Methods
    The study is applied research and methodologically descriptive-correlational. The population of the study included all of the students of University of Medical Sciences that were 2,200 students. Participants of the study were selected by Krejcie and Morgan's (1970) table and stratified random sampling that were 103 cases. Alport's religious orientation, the social support questionnaire of Wax (1990), and the life orientation questionnaire (optimism) of Sheer and Carver (1985) were used to collect the required data.
    Findings: The results were statistically significant. Tables of frequency, percentage of frequency, diagrams, mean, and standard deviation were employed for descriptive statistics. Multivariate regression, Pearson correlation, independent-t were used for inferential statistics.
    Conclusion
    The results showed that there was a significant positive relationship between religious beliefs and optimism. In addition, a significant positive relationship existed between social support and optimism. Finally, it was found that there was a significant positive relationship between religious beliefs, social support, and optimism in the students of Golestan University of Medical Sciences.
    Keywords: Religious beliefs, Social support, Optimism. Student
  • Hasan Ashrafian Amiri Dr, Mohammad Javad Kabir Dr, Zahra Hassanzadeh, Rostami, Reza Momtahen Dr, Seiyed Davoud Nasrollahpour Shirvani Dr *, Asghar Rayatzadeh Dr, Hamideh Rammezani Pages 13-21
    Introduction

    The promotion and development of traditional medicine, along with conventional and modern medicine has encountered different achievements and challenges in different societies. This study aimed to assess the achievements and challenges of promoting and developing the use of traditional medicine in the Iranian Family Physician Program from the viewpoint of managers and administrators.

    Methods

    This cross-sectional study was conducted by holding 16 panels of experts within 2017. The research population included the managers and executers of the implementation of the urban family physician program in 28 cities of Fars province; selected by census. The data collection tool was a researcher-made questionnaire and its validity and reliability were confirmed. Data were analyzed by SPSS-23 software at a significance level of Findings: Among 347 people, 188 (54.1%) were male, most of them had a bachelor's degree. The subjects reported a total number of 341 achievements, and 415 challenges. The most mentioned achievements included reducing the cost of treatment(65cases), reducing the use of industrial medicines(52), reducing drug complications(50cases), increasing popularity and people's satisfaction(42cases); and the most mentioned challenges included the lack of necessary infrastructure(63cases) and lack of knowledge of doctors(38cases), Physician opposition(24cases). There was a significant relationship between the number of achievements and challenges with some of the individual variables(P

    Conclusion

    This study showed that the managers, while hoping for the promotion and development of the benefits of traditional medicine in the family physician program, also have many concerns about misuse and lack of infrastructures required for this program.

    Keywords: Traditional Medicine, Achievements, Challenges, manager's Viewpoint, Family Physician
  • Farideh Mohsenzadeh Ledari Pages 22-28
    Background And Objective

    In verses of the Quran, Quran as spirthual healing has introduced. The history of Quran therapy dates back to the time of revelation. This dose not mean that the Quran only serves the healing of the souls and hearts, and frees the disease, but according to the validity of the verse, it can be said that the Quran is the healing of the body and the vhuman soul. With the Quran, physical and physical pain can be cured. As with the Quran, treated psychological and psychological pains, and those who suffered from illness, and health, in recent decades, several studies have been carried out on various aspects of the effect of Quran treatment on various mental, psychological and physical aspects of mankind. The aim of this study was to investigate and analyze the studies done regarding the effect of Quranic verses on the treatment of various diseaes and and the compilation of their results.

    Methods

    This study was a kind of review that was carred out searched on sites google, google scholar, SID, Iranmedex, pubmed with key words the Quran, treatment physical diseaes, mental diseaes, on the treatment of physical and mental diseaes.
    Findings: The results of the studies show the effect of Quran on memory enhancement, increased mental health, aggression, anxiety and depression, treatment of mental diorders and sleep, improving vital signs, reducing pain, increasing optimism and life expectancy,helping patients to be more and more relaxed in dealing with problems by changing the pattern of brian waves and variouse therapeutic effects.

    Conclusion

    There are plenty of narratives regarding the treatent of diseases with the Quran. Due to many traditions and practical experience, treatment with the Quran is definite. Howere, more research is needed to clarify the various dimensions.

    Keywords: Effect, Quran, treatment, diseases, Review article
  • Samaneh Sadat Sadidpour, Naimeh Najafi, Eshrat Sadeghi, Forough Shojanoori Dr Pages 29-37

    Contemporary man is willing to sacrifice only time to prepare food. Since the effect of women's knowledge as family food managers is based on healthy nutrition principles, it is inseparable from family health and community health. Therefore, this study should consider the factors affecting family health.

    Materials And Methods

    In this study, the sampling method was available from a sample of 120 individuals from 30 to 60 years old Tehran province who, despite the knowledge of the losses of using fast food, did not use it. Cronbach's alpha questionnaire was 0.5. Data were analyzed using the SPSS16 software in two stages using the quasi-experimental method.
    Findings: The status of prepared meals in the food program of different groups shows that employed men (58.33%) more than twice as many employed women (28%) and single workers more than married people, employed women married more than housewives The food is ready to eat. Since our organization organizes a family nutrition section with women, comparison of percentages suggests that although married housewives use less than any other group of food, in general, nearly half of the participants, despite being familiar with the losses of using foods They were not prepared to use it.

    Conclusion

    Contrary to Gaitak's view, women are less likely than men to change food habits. The health of Iranian households is threatened and subjected to McDonaldization, in which malicious propaganda also has an impact on attracting people to fast foods that need to be fought. This explains the need for healthy policies in this regard.

    Keywords: Family, women, health, fast food
  • Shabnam Omidvar * Pages 38-46
    Introduction

    Self-care can be defined as measures one takes to safeguard their health using their knowledge and abilities. In the modern medical sciences, self care has been of great importance. The holy Quran whose main goal is to guide mankind to perfectness point out that the health and development of the soul exists in belief and the health of the body which is a stepping stone for the health of the soul, has had a great attention from the holy Quran. One of the main attention points of Muslims life is self care and health as the holy Quran being the perfect and the most complete religion, and the prophet and leaders words offers biased explanations for health and self care. Hence, by collecting the health recommendations of Quran and comparing them with the modern medical sciences recommendations we can have a better approach and understanding regarding self-care.

    Methodology

    The research was done bibliographically with the sources being the holy Quran and other trustworthy sources to find Islam rules and the leader's recommendations regarding health and self- care in fields related to nutrition and eating, sleeping, physical activity and exercising, individual health as well. Then the recommendations were compared with the scientific recommendations for health and self- care.

    Results

    Islam pays special attention to self-care and health. It has highly scientific and perfect recommendations for self -caring behaviors. The religious leaders had been always into recommendations in order to improving follower's lifestyle. The medical facts mentioned in the holy Quran prove to be miraculous for the knowledge of mankind in those times.

    Conclusion

    All of the recommendations are matched with the modern medicinal sciences. The rules and recommendations of the holy Quran are in competence with nature's laws and the health of mankind.

    Keywords: self care, Quran, Islamic teachings, health sciences
  • Mohammad Hossein Zivari Azhari * Pages 47-58

    The instrument of intellect and intelligence for thought, thinking, learning, and ... is from the great Divine mercy to man. But Islam has a special interest in being a complete school of thought as a multidimensional creature with various moral functions. Islam invites believers to control behaviors by offering precise solutions such as self-awareness, self-improvement, and refinement to achieve prosperity in the worldly and in the past. This control of internal and external behaviors is the same as emotional intelligence management. Emotional intelligence is one of the issues that has been considered by human beings for some time, but Islam has looked at human life in different dimensions from centuries ago.
    The aim of this article is to study the position of emotional intelligence in religious teachings with a scientific-religious approach and theoretical method. For better understanding and richness, first, the meaning and concept of intelligence, history, and its types are discussed and then, through the descriptive method of emotional intelligence, has been studied in detail. In the final section, a discussion about the place of emotional intelligence in Islam, by means of analyzing religious texts and rational deduction, has been carried out. The final conclusion is that even if we accept that emotional intelligence in psychology is a new issue, it is not a new thing from the point of view of Islam

    Keywords: Intelligence, Emotional intelligence, Islam
  • Fatemeh Shahabi Zadeh, Roshanak Heydari Pages 59-65
    Introduction

    The present study was designed to investigate the impact of education the concepts and meanings of Monotheistic View and verses of the Quran based cognitive behavior therapy mood of patients depressed hospitalized in a psychiatric hospital Hajar Persian date the University has been.

    Methods

    A total of 30 depressed patients were admitted on the basis of the study and were randomly assigned to experimental and control groups. An 8-session group therapy group based on the concepts of the Quran and the control group was not exposed to any independent variable. Both groups were tested before and after treatment by Beck (1961) were measured.
    Findings: Analysis of covariance was used to analyze the data, the results showed that the average depression research group after the group therapy based on Quran verses, had a significant decrease compared to the previous implementation.

    Conclusion

    In general, it can be argued that learning the Quran's interpretation of monotheistic concepts can improve the mood of depressed patients

    Keywords: concepts of Monotheistic, Quran, depress
  • Mansuoreh Ghavam * Pages 66-71

    Holy Basil (Ocimum basilicun L.), mentioned in the Quran of the same name, plays an important role in the prevention and treatment of various disorders that one of them, cerebral vascular obstruction, swollen analysis of all the members, shortness of breath and stomach is weak. For this purpose, Basil the Quran and Hadith and its role in disease prevention, according to the findings were examined.
    This paper presents a study in which the library collects information by searching the literature and scientific databases such as Google scholar, SID, etc. and books on medicinal plants, the hadith limited in Persian and English and unrestricted use keywords Quran, hadith, healthy eating, basil, modern medicine and the Quran, the results obtained and discussed.
    Basil is mentioned in the Quran and the importance of religion and modern medicine findings also indicate that its multiple properties. Experimental study on the effect of the plant disease prevention is noted.

    Keywords: Quran, Hadith, treatment, basil, Lamiaceae