فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
سال بیستم شماره 3 (پیاپی 97، امرداد و شهریور 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/05/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • جمال کریمی، فرشید اردبیلی، حامد شعبانلویی، کبری مختاریان، مجید خان محمدی * صفحات 1-8
    زمینه و هدف
    بیماری کیست هیداتید بیماری شایعی در انسان محسوب نمی شود، اما به دلیل ماهیت خطرناک و استقرار آن در ارگان های حساس و مشکلات مربوط به درمان به عنوان یکی از مشکلات اصلی بهداشتی در بسیاری از کشورها می باشد. گزارش موارد کیست هیداتید با درگیری چند ارگان در ایران نادر می باشد و عمده کیست ها لوکالیزه بوده، علامتی ندارند و بیشتر یک ارگان درگیر است. تعدادی از موارد به صورت اتفاقی و در حین سونوگرافی بارداری یا تروما تشخیص داده می شوند.
    گزارش مورد : بیمار خانمی 33 ساله و باردار در سال 1394 با سابقه تروماهای متعدد خانوادگی به اورژانس بیمارستان کوه کمری مرند مراجعه نمود. در تصویر رادیوگرافی محوطه شکمی تصویر یک توده بزرگ هتروژن با دیواره رشد یافته مشاهده شد. در سونوگرافی به عمل آمده از بیمار تصویر توده کیستیک بزرگ به قطر 84×64×86 میلی متر با حجم تقریبی 230 میلی لیتر در قسمت راست شکم و بلافاصله بالاتر از تخمدان راست دیده شد که علایم کیست هیداتید بود. در ناحیه RLQ قسمت فوقانی لوب راست کبد توده کیستی به اندازه 32×39 میلی متر به صورت مولتی لوکوله با تصاویرکیستیک کوچک متعدد در داخل مشهود بود. عمل جراحی بعد از زایمان برای این بیمار صورت گرفت. در این بیمار مجموعا 8 کیست در سگمان های 3 و 4 و بین سگمان دوم و چهارم و سگمان 7 دیده شد.
    نتیجه گیری
    بیمار دارای 4 کیست کبدی و 2 کیست لگنی و 1 کیست در تخمدان چپ و 1 کیست مزانتر بود. به دلیل چسبندگی شدید یکی از کیست ها عمل کوله سیستوکتومی برای بیمار انجام گردید. بیمار باحال عمومی خوب و وضعیت پایدار از بیمارستان مرخص شد.
    کلیدواژگان: کیست هیداتید، جراحی، بارداری، مرند
  • مرتضی دهقان *، علی احمدی، سعید جلیلی صفحات 9-19
    مقدمه
    افراد مبتلا به کمردرد همچون سایر بیماری های مزمن، علاوه بر عوارض جسمی، عوارض روانی را هم ممکن است تجربه کنند که باعث بدتر شدن وضعیت این بیماران و کاهش کیفیت زندگی آنان می شود. با توجه به کمبود مطالعات بالینی در این زمینه، مطالعه حاضر جهت بررسی ارتباط میزان درد با شدت افسردگی و اضطراب در بیماران مبتلا به کمردرد غیرختصاصی مزمن طراحی و اجرا شد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی-تحلیلی، بر روی 250 بیمار مبتلا به کمردرد غیراختصاصی مراجعه کننده به کلینیک ارتوپدی شهرکرد با روش نمونه گیری در دسترس انجام گرفت. پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، مقیاس دیداری شدت درد، پرسشنامه افسردگی بک و پرسشنامه اضطراب بک جهت جمع آوری اطلاعات بیماران، سنجش شدت درد، اضطراب و افسردگی استفاده شد. برای تحلیل داده ها از نرم افزار Stata 14 استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار درد در زنان 1/21±4/6 و بیشتر از مردان 1/25±4/1 بود. شدت درد در بین گروه های مختلف بیماران در سطوح مختلف اضطراب و افسردگی تفاوت معنی داری داشت (0/01>P). در بین افراد غیر سیگاری اختلاف بین گروه های مختلف ازلحاظ میزان درد، با توجه به سطوح افسردگی معنی دار بود (0/05>P).
    نتیجه گیری
    با افزایش شدت افسردگی و اضطراب، بیماران مبتلا به کمردرد غیراختصاصی مزمن درد بیشتری را تجربه می کنند.
    لازم است در برنامه درمانی مبتلایان به کمردرد غیراختصاصی علاوه بر درمان مشکلات جسمانی جهت کاهش درد، به ابعاد روحی روانی آن ها نیز توجه گردد و جهت تعدیل اضطراب، افسردگی و ارتقای کیفیت زندگی بیماران اقدام شود.
    کلیدواژگان: کمردرد غیراختصاصی مزمن، افسردگی، اضطراب
  • فروغ سلطانی نژاذ، زهرا شمسیان قهفرخی، رستم اسفندیاری بختیاری*، افسانه ملک پور تهرانی صفحات 20-28
    زمینه و هدف
    سیگار عاملی مهم در ایجاد بیماری های قلبی و ریوی است. بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD) در افراد کاندید جراحی بای پاس عروق کرونر (CABG) شایع می باشد. تعیین شدت COPD بر اساس اسپیرومتری می باشد. هدف این مطالعه، مقایسه میزان بروز عوارض CABG در مبتلایان به COPD با شدت های متفاوت و افراد بدون COPD بوده است.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی بود. در این مطالعه 125 فرد بالای 40 سال که CABG شدند، بر اساس اسپیرومتری قبل از جراحی در 4 گروه بدون COPD (60 نفر)، خفیف (29 نفر)، متوسط (24 نفر) و شدید (12 نفر) قرار گرفتند. اسپیرومتری با دستگاه اسپیرومتر MIR ساخت کشور ایتالیا انجام شد. میزان بروز مرگ و عوارض مختلف از قبیل حوادث قلبی عروقی و تنفسی تا 30 روز پس از جراحی ثبت شد. تحلیل آماری داده ها با نرم افزار SPSS و آزمون های 2χ، Fisher''s exact و آنالیز واریانس انجام شد. 0/05˂P به عنوان سطح معنی داری ارتباط بین متغیر ها در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    عوارضی که بین گروه ها اختلاف معنی دار داشت شامل فیبریلاسیون دهلیزی (AF) و هذیان بود. میزان فراوانی AF در گروه های مختلف: بدون COPD (10%) 6، COPD خفیف (70/2%) 6، متوسط (29/2%) 7 و شدید (41/7%) 5 بود (0/02=P) و هذیان: بدون COPD (5%) 3، COPD خفیف (3/4%) 1، متوسط (12/5%) 3 و شدید (41/7%) 5 بود (0/003=P).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطالعه، COPD متوسط و شدید ممنوعیت CABG نیست بلکه بیماران باید قبل از جراحی ارزیابی دقیق شده و درمان های لازم توسط پزشک متخصص انجام شود تا بتوانند جراحی را با ریسک قابل قبول تحمل کرده و از درمان مذکور سود ببرند.
    کلیدواژگان: بیماری انسدادی مزمن ریه، بای پاس عروق کرونر، عوارض پس از جراحی
  • هادی مرادی، مهدی سهرابی، حمیدرضا طاهری، عزت خداشناس، احمدرضا موحدی صفحات 29-42
    زمینه و هدف
    اوتیسم یکی از شایع ترین اختلالات تاثیرگذار بر کودکان می باشد. افراد مبتلا به اختلال اوتیسم در بسیاری از مهارت های حرکتی مانند تعادل و سرعت راه رفتن دچار مشکل می باشند. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر یک دوره فعالیت های حرکتی همراه با موسیقی بر عملکرد تعادلی و سرعت دویدن در کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم 6 تا 9 ساله بود.
    روش بررسی
    روش انجام تحقیق حاضر از نوع نیمه تجربی بود. از بین کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم در مراکز نگهداری از کودکان اوتیسم شهر اصفهان در سال 1396 تعداد 16 نفر با استفاده از آزمون های غربالگری انتخاب و پس از سنجش عملکرد تعادلی، سرعت دویدن و چابکی به وسیله آزمون Bruininks Oseretsky به عنوان پیش آزمون، به صورت تصادفی به دو گروه 8 نفره (مداخله و کنترل) تقسیم شدند. در ادامه گروه مداخله، فعالیت های حرکتی همراه با موسیقی را برای 8 هفته و هر هفته 3 جلسه انجام دادند و در انتها دوباره از کلیه افراد به وسیله اندازه گیری عملکرد تعادلی، سرعت دویدن و چابکی پس آزمون به عمل آمد. به منظور بررسی توزیع طبیعی داده های تحقیق از آزمون شاپیرو ویلک و برای آزمون فرضیه تحقیق از آزمون تحلیل کواریانس با استفاده از نرم افزارSPSS استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های تحقیق حاضر نشان داد، بین گروه ها از نظر سن، بهره هوشی و شدت اوتیسم همگن بودند. یافته های تحقیق همچنین نشان داد که فعالیت های حرکتی همراه با موسیقی در گروه مداخله بر عملکرد تعادلی، سرعت دویدن و چابکی کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم موثر بود و به طور معنی داری در مقایسه با گروه کنترل بهبود یافت (0/001P=).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده، فعالیت های حرکتی همراه با موسیقی می تواند برای بهبود عملکرد تعادلی، سرعت دویدن و چابکی در کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم در نظر گرفته شود. از این رو استفاده از فعالیت های حرکتی همراه با موسیقی به عنوان یک روش مداخله ای مناسب برای کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: اختلال طیف اوتیسم، فعالیت های حرکتی، تعادل پوسچرال، سرعت راه رفتن
  • سمیه حامدی، طهورا شمالی *، محمد معماریان مجرب صفحات 43-49
    زمینه و هدف
    گیرنده HCA2 به عنوان هدف داروی مهم کاهنده لیپیدهای سرمی، یعنی نیاسین، بسیار موردتوجه است. این مطالعه به تعیین حضور و نیز شناسایی نوع سلول های بیان کننده این گیرنده در بافت های مختلف دستگاه ادراری موش صحرایی نر شامل کلیه، میزنای، مثانه و میزراه (در پنیس) می پردازد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی از 6 سر موش صحرایی بالغ از نژاد Wistar استفاده شد. مقاطع بافتی از بخش های فوق الذکر تهیه و به روش ایمونوهیستوشیمی بررسی شدند.
    یافته ها
    در کلیه رنگ پذیری شدیدی در آندوتلیوم مویرگ ها دیده شد درحالی که اپی تلیوم توبول های درهم پیچیده نزدیک به نحو متوسطی رنگ گرفتند. اپی تلیوم قوس هنله، توبول های درهم پیچیده دور و جمع کننده و نیز گلومرول، رنگ پذیری ضعیفی نشان دادند. در مثانه، بافت پوششی انتقالی و آندو تلیوم مویرگی رنگ پذیری ضعیفی از خود نشان دادند درصورتی که سلول های عضلانی صاف هیچ گونه رنگ پذیری نداشتند. در میزنای بافت پوششی انتقالی و نیز سلول های ماهیچه ای صاف رنگ پذیری ضعیفی داشتند؛ در بافت پنیس بافت پوششی میزراه و ماهیچه های صاف رنگ پذیری ضعیف داشتند درحالی که آندو تلیوم مویرگ ها رنگ پذیری متوسطی نشان دادند.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر بیانگر حضور گیرنده های HCA2 در سلول های متفاوت دستگاه ادراری موش صحرایی نر است. توزیع این گیرنده ها بسته به نوع سلول و نیز محل سلول در دستگاه ادراری، متفاوت است. این یافته ها زمینه مساعدی را برای مطالعات آتی روی نقش احتمالی این گیرنده ها در دستگاه ادراری فراهم می کند.
    کلیدواژگان: HCA2، ایمونوهیستوشیمی، دستگاه ادراری، موش صحرایی
  • علیرضا کیانی، کمال صولتی صفحات 50-58
    زمینه و هدف
    یکی از استرس های مهم در خانواده، ابتلاء یکی از اعضای خانواده به بیماری روانی است که نه تنها اثر منفی بر بیمار، بلکه پیامدهای روانشناختی زیادی بر خانواده بیمار را به همراه دارد. پژوهش حاضر به منظور تعیین اثربخشی روان درمانی مبتنی بر کیفیت زندگی (QOLT) بر سلامت روانی خانواده های بیماران روانی مزمن انجام شده است.
    روش بررسی
    این پژوهش از نوع نیمه تجربی به صورت پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل بود. حجم نمونه 60 نفر از اعضای خانواده های بیماران روانی مزمن بودند که به صورت نمونه گیری خوشه ایاز مراکز تحت پوشش سازمان بهزیستی شهرستان شهرکرد انتخاب شدند و به ترتیب ورود به مطالعه به صورت تصادفی به دو گروه 30 نفره شامل گروه تجربی و کنترل تقسیم و بر اساس ویژگی های دموگرافیک همانندسازی شدند. ابزار مورد استفاده در این مطالعه چک لیست سلامت عمومی GHQ-28 بود که قبل و بعد از مداخلات بر روی آزمودنی ها اجرا گردید. آزمودنی های گروه تجربی، 8 جلسه 2 ساعته به صورت هفتگی تحت روان درمانی مبتنی بر کیفیت زندگی قرار گرفتند اما گروه کنترل هیچ گونه مداخله ای روی آن ها صورت نگرفت. داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS و با روش آماری تحلیل کوواریانس مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    بر اساس نتایج، روان درمانی مبتنی بر کیفیت زندگی (QOLT)، موجب بهبود سلامت روان خانواده های بیماران روانی مزمن می گردد به این معنا که درزمینه نشانه های جسمانی، اضطراب و بی خوابی، نارساکنش وری اجتماعی و افسردگی به عنوان زیر مقیاس های سلامت روان بعد از مداخله ازنظر آماری تفاوت معنی داری بین دو گروه مشاهده گردید (0/05 P≤).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج مطالعه می توان از روان درمانی مبتنی بر کیفیت زندگی (QOLT) به عنوان راهکاری برای توانمندسازی سلامت روانی خانواده های بیماران روانی مزمن استفاده کرد.
    کلیدواژگان: روان درمانی مبتنی بر کیفیت زندگی، سلامت روانی، خانواده، بیماران روانی مزمن
  • هادی قائدی، محمد فرامرزی *، کیهان قطره سامانی، اکبر اعظمیان جزی، ابراهیم بنی طالبی صفحات 59-71
    زمینه و هدف
    تغییر در بیان پروتئین های قطره چربی آدیپوسیت ها مانند پری لیپین A سبب تغییر در لیپولیز و مقاومت به انسولین می شود. هدف از این مطالعه مقایسه تاثیر سه شدت مختلف تمرین استقامتی بر بیان پروتئین پری لیپین A بافت چربی احشایی، سطوح سرمی گلوکز و انسولین موش های دیابتی نر نژاد ویستار بود.
    روش بررسی
    40 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به 5 گروه 8 تایی شامل گروه دیابتی همراه با تمرین استقامتی با شدت کم (DLE)، گروه دیابتی همراه با تمرین استقامتی با شدت متوسط (DME)، گروه دیابتی همراه با تمرین استقامتی با شدت زیاد (DHE)، گروه کنترل دیابتی (DC) و کنترل سالم (HC) تقسیم شدند. پس از دیابتی کردن با تزریق داروی استرپتوزوسین، تمرین استقامتی با شدت های (کم، متوسط و شدید) به مدت 8 هفته، 3 جلسه در هفته انجام شد. بیان نسبی پروتئین پری لیپین A با تکنیک وسترن بلات اندازه گیری شد. از آزمون آماری تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی جهت تعیین تفاوت بین گروه ها استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد، بین مقدار پری لیپین A گروه های کنترل و گروه های همراه با تمرین (با سه شدت کم، متوسط و زیاد) تفاوت معنی داری وجود داشت (0/018=P). این تفاوت بین گروه تمرین با شدت کم و کنترل سالم (0/033=P) و بین کنترل دیابتی و گروه کنترل سالم (0/020=P) معنی دار بود. سطوح سرمی گلوکز و انسولین بین گروه های کنترل دیابتی و تمرینی (کم، متوسط و زیاد) اختلاف معنی داری را نشان داد (001/0=P). این تفاوت بین گروه تمرین با شدت زیاد با گروه با شدت کم (0/046=P)، کنترل دیابت (0/001=P) و کنترل سالم (0/011=P) بود.
    نتیجه گیری
    تمرین استقامتی با شدت متوسط و زیاد می تواند کاهش ناشی از دیابت در بیان پروتئین پری لیپین A را جبران کند و باعث کاهش سطح سرمی انسولین و گلوکز در موش های دیابتی شود. به نظر می رسد با افزایش شدت تمرین استقامتی، افزایش بیشتری در بیان پری لیپین A در موش های دیابتی ایجاد می شود.
    کلیدواژگان: پری لیپین A، تمرین استقامتی، بافت چربی احشایی، دیابت
  • کرمعلی کثیری، نوشین رستم پور*، مسعود لطفی زاده، فاطمه رضاپور، نیلوفر کثیری، علی حسن پور دهکردی، الهام هاشمی صفحات 72-81
    مقدمه
    همراهی سلیاک و دیابت با عوارض متعدد در کودکان همراه است و در صورت عدم تشخیص بموقع در کودکان دیابتی عوارض ناشی از سلیاک شامل اختلالات گوارشی، کاهش اشتها و آسیب ناشی از هایپوپروتئینمی و از همه مهمتر اختلال رشد بروز می کند. این مطالعه با هدف مقایسه فراوانی سلیاک در کودکان دیابتی زیر 15 سال با گروه شاهد مراجعه کننده به کلینیک های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مورد شاهدی، با استفاده از نمونه گیری در دسترس، 42 بیمار دیابتی در گروه مورد و 43 کودک غیردیابتی که به دلیل مشکلات گوارشی مراجعه کرده بودند، در گروه شاهد مورد بررسی قرار گرفتند. از کلیه بیماران شرح حال، معاینه فیزیکی و آزمایشات سرولوژی لازم بعمل آمد و در صورت مثبت بودن تست های سرولوژی شامل tTGA-IgA و tTGA-IgG بیوپسی از روده انجام گردید. داده ها با نرم افزار 16SPSSv و با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های t، کای دو و مان ویتنی تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین tTGA-IgA ، tTGA-IgG و IgA کل در سرم خون گروه مورد بطور معنی داری بیشتر از میانگین آن در گروه شاهد بود (05/0p<). اختلاف معنی داری بین دو گروه شاهد و مورد از نظر وزن گیری وجود داشت (017/0p=). فراوانی سلیاک در کودکان دیابتی 6 نفر (15%) برآورد گردید که این اختلاف فراوانی از نظر آماری بین دو گروه معنادار بود (02/0p=).
    نتیجه گیری
    در این مطالعه فراوانی سلیاک در کودکان دیابتی بیشتر از کودکان غیر دیابتی بود؛ لذا در منطقه مورد مطالعه انجام غربالگری روتین برای بیماری سلیاک در کاهش اختلالات و عوارض احتمالی در کودکان دیابتی کمک کننده می باشد.
    کلیدواژگان: شیوع، دیابت، سلیاک، بیوپسی
|
  • Jamal Karimi, Farshid Ardabili, Hamed Shabanlooei, Kobra Mokhtarian, Majid Khanmohammadi * Pages 1-8
    Background And Aims
    Hydatid cyst disease is not considered as a common disease in humans, but because of the dangerous nature and its deployment in sensitive organs and problems related to treatment is seen as a major problem in many countries. Hydatid cyst disease with multiple organ involvement is rarely in Iran. Most cysts were mainly localized and do not symptoms more than involved organ. Some cases are random diagnosed by diagnostic Sonography during pregnancy or trauma.
    Case report: A 33-year-old pregnant woman with a history of a family trauma referred to Marand general hospital in 2015. Tomographic scan in her abdominal showed a large, well-defined heterogeneous mass. In ultrasonic examination, a multi-cystic mass with a large diameter of 84×64×86 mm with a volume of approximately 230 ml on the right side of the abdomen and immediately above right ovary was seen that it was an indicator of hydatid cyst. In upper right lobe of liver cystic mass with 32×39 mm diameters multilocular shape with multiple small cystic images were visible inside. The patient was candidate for open-abdomen surgery. Eight cystic mass was found in segments 3 and 4 and between the second and fourth segments and segment 7.
    Conclusion
    Four cysts in liver and 2 cysts in pelvic, one cyst in the left ovary and one cyst in mesentery were observed. One of the cysts with severe adhesions underwent for cholecystectomy surgery. The patient was discharged from the hospital in good condition.
    Keywords: Hydatid cyst, Surgery, Pregnancy, Marand
  • Morteza Dehghan *, Ali Ahmadi, Saeid Jalili Pages 9-19
    Background And Aims
    Patients with low back pain like other chronic diseases, may experience psychological symptoms in addition to physical symptoms which leads to the exacerbation of the condition of these patients and reduce their quality of life. Due to lack of clinical studies in this field, this study was conducted to investigate the relationship between pain and severity of depression and anxiety in patients with nonspecific chronic low back pain.
    Methods
    This analytic- descriptive study was performed on 250 patients with nonspecific low back pain referring to the orthopedic clinic in Shahrekord selected by convenience sampling. Demographic questionnaire, visual analogue scale of pain, Beck Depression Inventory and Beck Anxiety Inventory were used to collect the patient’s information, pain severity, anxiety and depression. Stata software 14 was used for data analysis.
    Results
    Mean ± SD of pain in women was 4.6±1.21 and higher than in men (4.1±1.25). Pain severity showed a significant difference between the groups of patients with different levels of anxiety and depression (P
    Conclusion
    Patients with nonspecific chronic low back pain experience higher level of pain with increasing severity of depression and anxiety. It is necessary in treatment of patients with nonspecific low back pain to pay attention to their psychological dimensions in addition to treating physical problems to reduce pain, and take action to relieve for the modulation of anxiety, depression and quality of life in these patients.
    Keywords: Non, specific chronic low back pain, Depression, Anxiety
  • Forogh Soltaninejad, Zahra Shamsian Ghahfarokhi, Rostam Esfandiari Bakhtiari *, Afsaneh Malekpourtehrani Pages 20-28
    Background And Aims
    Smoking is an important etiologic factor for cardiac and pulmonary diseases. Chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD) is common in candidates for Coronary Artery Bypass Graft (CABG) surgery. Severity of COPD is determined with spirometry. The aim of this study was comparison of complications after CABG in COPD patients with different severity and without COPD.
    Methods
    This study is a cross sectional research. We divided 125 CABG patients more than 40 years old based on preoperative spirometry to four groups: without COPD (60), mild (29), moderate (24) and severe (12). Spirometry was done using spirometer MIR, made in Italia. Mortality and postoperative complications including cardiovascular and respiratory were recorded until 30 days after the surgery. Data were analyzed by SPSS, fisher exact test and 2χ, and P˂0.05) was considered significant.
    Results
    Complications with significant difference between groups were atrial fibrillation (AF) and delirium. Frequency of AF was: Without COPD 6 (10%), mild COPD 6 (20.70 %), moderate COPD 7 (29.20%), and severe COPD 5 (41.70%) (P=0.02), and delirium was: Without COPD 3 (5%), mild COPD 1 (3.40%), moderate COPD 3 (12.5%), and severe COPD 5 (41.70%) (P=0.003).
    Conclusion
    Based on our results, COPD even moderate and severe is not contraindication of CABG. These patients should be carefully evaluated before surgery and must be treated preoperative completely by the specialist. Under this condition, patients can tolerate and benefit from surgery with acceptable risk.
    Keywords: Chronic obstructive lung disease, Coronary artery bypass grafting, Postoperative complications
  • Hadi Moradi, Mehdi Sohrabi, Hamidreza Taheri, Ezzat Khodashenas, Ahmadreza Movahedi Pages 29-42
    Background And Aims
    Autism is one of the most common disorders affecting children. People with Autism disorder have problems with many motor skills, such as balance and walking speed. This study was aimed to investigate the effect of a period of motor activities along with music on balance performance and running speed in the children between 6 to 9 years old suffering from autism disorder.
    Methods
    This study was a semi-experimental research. Among children with autism disorders in care centers of autistic children in 2017 in Isfahan, 16 children were selected using screening tests. They were randomly divided into two groups (interventional and control) and in each group 8 patients using the Bruninx Oseretsky test as a pre-test, after assessing balance performance and running speed and agility. Then, the interventional group performed motor activities along with music for 8 weeks and 3 sessions per week. Finally, all subjects were subjected to post-test using balance performance and running speed. In order to investigate the natural distribution of data, Shapiro Wilco test was used and the covariance analysis by SPSS 21 was used for the research hypothesis.
    Results
    The findings of this study showed that the groups were homogeneous in terms of age, IQ and severity of autism. The findings of this study also showed that motor activities along with music in the interventional group was effective on the balance performance, running speed and agility of children suffering from autism disorder and they were significantly improved compared with the control group (P=0.001).
    Conclusion
    According to the results, motor activity can be considered with music to improve balance performance, speed and agility in children with Autism disorder. Hence, the use of motor activity along with music is suggested as a suitable interventional method for children with Autism disorder.
    Keywords: Autism Spectrum Disorder, Motor Activities, Postural Balance, Walking Speed
  • Somayeh Hamedi, Tahoora Shomali *, Mohammad Memarian Mojarrab Pages 43-49
    Background And Aims
    HCA2 receptors have attracted much interest due to their role as the target of important hypolipidemic agent, niacin. In this study, the presence of HCA2 receptors as well as cell types that express them has been evaluated in different parts of male rat's urinary system including kidney, ureter, urinary bladder and urethra (in penis).
    Methods
    In this experimental study, six adult male Wistar rats were used. Histological slides were made from above mentioned parts and were evaluated by immunohistochemical method.
    Results
    In kidney, capillary epithelium showed a high reactivity while proximal epithelial cells were stained moderately. The epithelial cells of loop of Henle, distal and collective tubules as well as glomerular cells showed weak staining. In urinary bladder, transitional epithelium and capillary endothelium showed weak staining, while smooth muscle had no reactivity. In penile tissue, urethral epithelium and smooth muscle cells were weakly positive while capillary endothelial cells showed moderate reactivity.
    Conclusion
    This study shows that HCA2 receptors are present in different parts of male rat's urinary tract. Distribution of these receptors is dependent to cell type and location in the urinary tract. The findings pave the road for future studies on possible role of these receptors in urinary system.
    Keywords: HCA2 receptors, immunohistochemistry, urinary system, rat
  • Alireza Kani, Kamal Solati Pages 50-58
    Background And Aims
    One of the important stresses in the family is the fact that a family member suffers from a mental illness. It not only has a negative effect on the patient, but also has a lot of psychological consequences on the patient's family. This research examines (studies) the effect of quality of life therapy (QOLT) on mental health for the families of chronic psychotic patients.
    Methods
    This is a semi-experimental research in pretest-posttest with the control group. The samples were 60 individuals from families who had chronic psychopathic patients, and were selected randomly from support center by Behzisti organization in Shahrekord. The subjects were divided into two groups containing 30 individuals in each group, randomly, and then they got homogenous according to demographic characteristics. The used tools were checklist about general health GHQ-28, performed before and after treatment on subject. The experimental group treated based on quality of life for 8 sessions and each session for 2 hours, but the control group received no treatment. The obtained data were analyzed using co-variance statistic test by SPSS.
    Results
    According to the results, quality of life therapy improves mental health in the families of chronic psychotic patients, that is, there is a significant difference between two groups in posttest and after intervention in physical signs, anxiety, insomnia, social insufficient interaction, and depression as mental health subscales (P
    Conclusion
    According to results, quality of life therapy can be used to empower mental health in the families of chronic psychotic patients.
    Keywords: Quality of life therapy, Mental health, family, Chronic psychotic patients
  • Hadi Ghaedi, Mohammad Faramarzi *, Keihan Ghatreh Samani, Akbar Azamian Jazi, Ebrahim Banitalebi Pages 59-71
    Background And Aims
    Changes in the expression of lipid droplet adipocyte proteins, such as prelipipin A (PLINA) cause alter lipolysis and insulin resistance. The aim of this study was to compare the three endurance training intensities (low, moderate and high) on the expression of PLINA protein in visceral adipose tissue, serum glucose and insulin levels in male diabetic Wistar rats.
    Methods
    40 male Wistar rats were assigned to five groups (n=8) including diabetic group with low intensity endurance training, moderate intensity group, high intensity group, diabetic and healthy control groups. After induction of diabetic rats by injection of streptozotocin, endurance training was performed with different intensities for eight weeks, three sessions per week. The relative expression of PLINA protein was measured by western blot technique. One-way variance analysis and Tukey's post hoc test were used to determine the difference between the groups.
    Results
    The results showed that there was a significant difference between PLINA levels in healthy and diabetic control groups with endurance training groups (with low, moderate and high intensity) (P=0.018). These differences were between low intensity training and healthy control groups (P=0.033) and between diabetic and healthy control groups (P=0.020). Serum glucose and insulin levels were significantly different between the diabetic control and endurance training groups (low, moderate and high) (P=0.001). This difference was between high-intensity training group with low intensity training (P=0.046), diabetic control (P=0.001) and healthy control (P=0.011) groups.
    Conclusion
    Moderate and high intensity endurance training can compensate for the loss caused by diabetes in the expression of the PLINA protein and reduces serum levels of insulin and glucose in these mice. It seems that more intensity endurance training leads to more increase in PLINA expression in diabetic rats.
    Keywords: PLINA, Endurance training, Visceral adipose tissue, Diabetes
  • Karamali Kasiri, Noushin Rostampour *, Masoud Lotfizadeh, Fatemeh Rezapour, Niloofar Kasiri, Ali Hasanpour-Dehkordi, Elham Hashemi Pages 72-81
    Introduction
    Occurrence of celiac and diabetes is accompanied by numerous complications in children and if diagnoses do not occur promptly, celiac disease complications including gastrointestinal disorders, loss of appetite and damage caused by hypoproteinemia, and most importantly, impaired growth occur in diabetic children. this study was conducted to compare the frequency of celiac disease in children with diabetes aged under 15 years and the controls of the same age referring to the clinics affiliated with Shahrekord University of Medical Sciences.
    Materials And Methods
    In this case-control study, Using convenience sampling, 42 patients with diabetes and 43 patients without diabetes admitted for gastrointestinal diseases were assigned as cases and controls, respectively. The description of all patients was provided, and physical examinations and serologic tests were conducted on them. If the serologic tests tTGA-IgA and tTGA-IgG were positive, the intestinal biopsy was taken. The data were analyzed by descriptive statistics and t-test, chi-square, and Mann–Whitney U test in SPSS 16.
    Results
    The mean serum levels of tTGA-IgAæ tTGA-IgG and total IgA were significantly higher in the case group than the control group (P
    Conclusion
    In this study the frequency of celiac disease was higher in children with diabetes than children without. Therefore, in the study area, routine screening for celiac disease is helpful in reducing possible disorders and complications in diabetic children.
    Keywords: Frequency, diabetes, celiac disease, biopsy