فهرست مطالب

پژوهش در علوم توانبخشی - سال سیزدهم شماره 4 (مهر و آبان 1396)

مجله پژوهش در علوم توانبخشی
سال سیزدهم شماره 4 (مهر و آبان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/07/30
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مقاله پژوهشی اصیل
  • ندا بروشک، منصور اسلامی، حسن دانشمندی صفحات 179-186
    مقدمه
    مکانیسم های آسیب ضربه مغزی به خصوص در ورزش، هنوز به طور کامل شناخته نشده است. هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی شتاب خطی و شتاب چرخشی سر به عنوان عوامل تاثیرگذار در بروز آسیب های مغزی در تکواندو و میزان اهمیت آن ها در این نوع آسیب ها بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش تجربی، 15 تکواندوکار مرد حرفه ای شرکت کردند. جهت اندازه گیری شتاب خطی و شتاب چرخشی سر، از یک دستگاه متشکل از یک سر و گردن مصنوعی، یک بازوی مکانیکی که نماینده پای تکواندوکار بود و یک مجموعه کامپیوتری جهت ارزیابی، نظارت و ثبت اطلاعات که توسط محقق ساخته شد، استفاده گردید. طراحی و شبیه سازی کامپیوتری دستگاه فوق در برنامه های SolidWorks، Adams و CATIA انجام شد. نتایج در نرم افزار MATLAB به دست آمد و جهت بررسی تاثیر شتاب ها در بروز آسیب مغزی از آزمون t استفاده گردید (05/0 > P).
    یافته ها
    شتاب خطی به دست آمده در مقایسه با آستانه آسیب سر به طور معنی داری کمتر بود (001/0 = P). همچنین، شتاب چرخشی حاصل شده در مقایسه با آستانه برش سطحی مغز (001/0 = P)، تکان مغزی (001/0 = P) و پارگی سیاهرگ ارتباطی (013/0 = P) به طور معنی داری بیشتر گزارش شد.
    نتیجه گیری
    عامل اصلی آسیب های سر در تکواندوکاران، شتاب چرخشی می باشد که با توجه به مقادیر به دست آمده در تحقیق حاضر، در صورت عدم استفاده از کلاه می تواند منجر به آسیب های مغزی جبران ناپذیری شود؛ در حالی که شتاب خطی نقش چندانی در تولید این آسیب ها ندارد.
    کلیدواژگان: ضربه مغزی، شتاب، آسیب های ورزشی، تکواندو
  • سیده محبوبه رضوی اسفلی، محمدرضا امیر سیف الدینی، فریبرز محمدی پور صفحات 194-200
    مقدمه
    تعییرات ایجاد شده ناشی از افزایش سن در ریتم شبانه روزی بدن و عادات زمانی در سالمندان، می تواند باعث ایجاد تفاوت در اجرای فعالیت های حرکتی و شناختی و همچنین، ترجیحات ساعت روز برای انجام فعالیت های بدنی یا ذهنی این افراد نسبت به جوانان شود. توانایی حفظ تعادل در افراد سالمند نیاز به توجه دارد و فعالیت خودکاری نیست و می تواند تحت تاثیر این تغییرات قرار گیرد و احتمال زمین خوردن را افزایش دهد. هدف از انجام تحقیق حاضر، بررسی تغییرات صبحی- عصری تعادل پویا در زنان سالمند با عادت صبحگاهی تحت تکلیف دوگانه شناختی بود.
    مواد و روش ها
    12 زن سالمند با دامنه سنی 80-65 سال به صورت هدفمند انتخاب شدند و با قرار گرفتن در سه گروه به صورت تصادفی، جهت اجرای تست زمان برخاستن و رفتن تحت تکلیف دوگانه شناختی و منفرد، در سه روز متفاوت و در دو نوبت صبح و عصر به آزمایشگاه بیومکانیک ورزشی دانشگاه شهید باهنر کرمان مراجعه نمودند. داده ها با استفاده از آزمون Two-way repeated measures ANOVA در نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    زمان روز تاثیر معنی داری بر عملکرد تعادلی سالمندان هم زمان با اجرای تکلیف شناختی (711/0 = P) و بدون اجرای تکلیف شناختی (221/0 = P) نداشت، اما بدون در نظر گرفتن زمان روز، اجرای تکلیف شناختی بر عملکرد تعادلی تاثیرگذار بود (001/0 = P).
    نتیجه گیری
    عملکرد تعادلی زنان سالمند تحت تکلیف شناختی و منفرد در عصر نسبت به صبح دچار تغییر نمی شود، اما به طور کلی، اجرای تکلیف شناختی هم زمان با تست تعادل، تاثیر منفی بر عملکرد تعادلی سالمندان می گذارد.
    کلیدواژگان: ریتم شبانه روزی، خواب، تعادل پاسچر، شناخت، سالمند، زنان
  • مهدی نعمتی معز، علی عباسی، سید فرهاد طباطبایی قمشه، فرشته افتخاری صفحات 201-208
    مقدمه
    طول بازوی گشتاور بار خارجی، یکی از عوامل تاثیرگذار بر میزان نیروی وارد شده بر ستون فقرات می باشد و یکی از تغییراتی است که صرف نظر از نوع تکنیک برداشتن بار، می تواند در کاهش خطر ابتلا به کمردرد تاثیرگذار باشد. تغییر در میزان کیفوز سینه ای هنگام برداشتن بار، یکی از عوامل موثر بر طول بازوی گشتاور بار خارجی در نظر گرفته می شود.
    مواد و روش ها
    در تحقیق حاضر از 12 آزمودنی مرد درخواست شد تا با استفاده از دو تکنیک اسکات و استوپ در حالی که وضعیت کیفوز سینه ای خود را در شروع حرکت فاز اکستنشن افزایش، کاهش و یا بدون تغییر قرار می دهند، جعبه ای به جرم 10 و 20 درصد جرم بدن خود را از روی زمین بردارند. جهت محاسبه فاصله عرضی بین جعبه و مهره پنجم کمری، از سیستم آنالیز حرکتی استفاده گردید.
    یافته ها
    یافته های به دست آمده حاکی از تاثیر معنی دار نوع تکنیک (001/0 > P)، ارایه دستورالعمل تغییر در کیفوز سینه ای (039/0 = P) و جرم جعبه (001/0 = P) بر طول بازوی گشتاور بار خارجی بود. روابط معنی داری بین تکنیک و دستورالعمل (012/0 = P)، تکنیک و جرم (026/0 = P)، دستورالعمل و جرم (029/0 = P) و هر سه عامل تکنیک، دستورالعمل و جرم (006/0 = P) وجود داشت.
    نتیجه گیری
    طول بازوی گشتاور خارجی با نوع تکنیک، جرم بار خارجی، الگوی حرکتی و پوسچر ستون فقرات در ارتباط است. به کارگیری تکنیک اسکات، افزایش طول بازوی گشتاور بار خارجی را به همراه دارد و افزایش جرم جعبه به طور کلی و افزایش کیفوز سینه ای در تکنیک اسکات، باعث کاهش طول بازوی گشتاور می گردد.
    کلیدواژگان: کیفوز، برداشتن بار، کمردرد، دامنه حرکت مفصل
  • محمدرضا رستمی، ناهید بهارلویی صفحات 209-215
    مقدمه
    کودکان ناشنوا بخشی از دوره زبان آموزی را به دلیل فقدان ورودی شنوایی از دست می دهند و در بیشتر موارد رشد زبان آن ها با دشواری هایی روبه رو می شود. یکی از جنبه های زبان، آگاهی واج شناختی نام دارد. مهارت واج شناختی را می توان مقدمه ای بر رشد خواندن در آینده دانست و آموزش آگاهی واج شناختی، منجر به رشد مهارت های رمزگشایی می شود. پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی مداخله آموزشی آگاهی واج شناختی بر افزایش آگاهی واج شناختی دانش آموزان دارای کاشت حلزون فارسی زبان پایه اول دبستان انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    28 کودک دارای کاشت حلزون که مطابق با معیارهای مطالعه بودند، به صورت تصادفی به دو گروه آزمایش و شاهد (هر گروه 14 نفر) تقسیم شدند و پس از اخذ رضایت نامه آگاهانه از والدین آن ها، هر دو گروه از نظر میزان آگاهی واج شناختی مورد ارزیابی قرار گرفتند. سپس آموزش آگاهی واج شناختی بر روی گروه آزمایش انجام گردید. سپس آموزش آگاهی واج شناختی بر روی گروه آزمایش انجام شد و در نهایت، میزان آگاهی واج شناختی دو گروه مجدد بررسی گردید.
    یافته ها
    میانگین نمره مهارت آگاهی واج شناختی گروه آزمایش پس از مداخله نسبت به گروه شاهد افزایش داشت (001/0 = P). همچنین، نمره میانگین هر یک از خرده آزمون های مهارت آگاهی واج شناختی در گروه آزمایش نسبت به گروه شاهد چنین افزایشی را نشان داد (050/0 = P برای تمام خرده آزمون ها). در این میان، بیشترین و کمترین تاثیر به ترتیب مربوط به مهارت تقطیع و آگاهی از قافیه بود.
    نتیجه گیری
    برنامه آموزشی طراحی شده منجر به بهبود مهارت های آگاهی واج شناختی در کودکان کاشت حلزون می شود. بنابراین، استفاده از این برنامه در مداخلات درمانی توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: مداخله، کودک، کاشت حلزون، اختلال آوایی، آگاهی
  • مهدی خالقی تاجزی، حیدر صادقی، ناجی قهرمانی صفحات 216-224
    مقدمه
    افزایش زمان رسیدن به پایداری، منجر به بروز آسیب می شود. بنابراین، اهمیت خستگی در موضوع آسیب و بررسی ارتباط آن با زمان رسیدن به پایداری، می تواند نتایج مفیدی را به همراه داشته باشد. هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی تاثیر و ماندگاری خستگی عضلات اندام تحتانی در مفاصل بر زمان رسیدن به پایداری در حرکت پرش فرود در مردان هندبالیست بود.
    مواد و روش ها
    10 هندبالیست لیگ برتر ایران که در سال 1394 در لیگ حضور داشتند، در این پژوهش شرکت کردند. سه تکرار برای پای فرود در نظر گرفته شد و داده های نیروهای عکس العمل زمین از لحظه تماس با صفحه نیرو به مدت 20 ثانیه ثبت گردید. خستگی عضلات مفاصل ران، زانو و مچ پا به فاصله 24 ساعت برای هر مفصل مورد سنجش قرار گرفت. سپس آزمودنی ها حرکت پرش فرود را در دو نوبت، بلافاصله و پس از 10 دقیقه از پروتکل خستگی انجام دادند. زمان رسیدن به پایداری نیز در دو جهت قدامی- خلفی و داخلی- خارجی محاسبه گردید. آزمون Shapiro-Wilk جهت بررسی نرمال بودن و آزمون های Repeated measures ANOVA و Bonferroni برای ارزیابی فرضیه های تحقیق مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    تفاوت معنی داری بین زمان رسیدن به پایداری در عضلات اینورتور و اورتور مفصل مچ پا در راستای قدامی- خلفی در شرایط مختلف (قبل از خستگی، بلافاصله بعد از خستگی و ده دقیقه پس از خستگی) وجود داشت (001/0 > P)، اما در راستای داخلی- خارجی نتایج معنی داری یافت نشد (650/0 = P). همچنین، اختلاف معنی داری بین زمان رسیدن به پایداری در عضلات فلکسور و اکستنسور مفصل زانو در راستای قدامی- خلفی و در شرایط مختلف مشاهده گردید (003/0 = P)، اما این یافته ها در راستای داخلی- خارجی مفصل زانو معنی دار نبود (228/0 = P). بین زمان رسیدن به پایداری در عضلات ابداکتور و اداکتور مفصل ران، در راستای قدامی- خلفی (051/0 = P) و داخلی- خارجی (343/0 = P) تفاوت معنی داری یافت نشد.
    نتیجه گیری
    خستگی عضلات اندام تحتانی، منجر به افزایش زمان رسیدن به پایداری و افزایش نیروی وارد شده بر پا می شود و ممکن است باعث آسیب شود. با طراحی و گنجاندن برنامه های تمرینی استقامتی ویژه، شاید بتوان زمان رسیدن به پایداری در حرکات پرش فرود را به حداقل رساند و در نتیجه، خطر بروز آسیب را کاهش داد.
    کلیدواژگان: خستگی عضلانی، تعادل وضعیتی، حرکت
  • سعیده ایلاقی حسینی، فریبرز محمدی پور، محمدرضا امیر سیف الدینی صفحه 225
    مقدمه
    تغییر جهت بدن در حرکات سریع ورزشی، از منظر بروز آسیب مورد توجه قرار گرفته است و ساز و کارهای آسیب لیگامان متقاطع قدامی (Anterior cruciate ligament یا ACL) در این زمینه اهمیت ویژه ای دارد. تحقیق حاضر به مقایسه کینماتیکی مانور فریب بین پای برتر و غیر برتر و رابطه آن با آسیب ACL پرداخت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه، 18 زن هندبالیست حرفه ای به صورت هدفمند و در دسترس انتخاب شدند. پس از فرایند نشانه گذاری، هر آزمودنی مسافت 3 متر تعیین شده را با سرعت دوید و پس از رسیدن به محل علامت زده شده بر روی زمین، حرکت فریب به سمت پای برتر را نشان داد و به سمت دیگر میله تغییر جهت داد و از آن عبور کرد. سپس مانور را در جهت دیگر و با پای غیر برتر انجام داد. داده های کینماتیکی با نرخ نمونه برداری 200 هرتز و فیلتر پایین گذر 8 هرتز Butterworth، در نرم ا فزار Cortex پردازش شد. متغیرهای مورد نظر مفصل زانو (فلکشن/ اکستنشن و واروس/ والگوس) نیز با استفاده از آزمون های Shapiro-Wilk، Paired t، Levene و ANCOVA در نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. 05/0 > P به عنوان سطح معنی داری در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    تفاوت معنی داری در تغییرات فلکشن (346/0 = P) و اکستنشن (312/0 = P) مفصل زانوی پای برتر و غیر برتر وجود نداشت، اما اختلاف معنی د اری در تغییرات والگوس (001/0 = P) و واروس (001/0 = P) زانوی پای برتر و غیر برتر مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده منجر به شناخت هرچه بهتر خطر شاخص های کینماتیکی در وضعیت های خطرزا می شود. در نتیجه، می توان نحوه صحیح اجرای تکنیک ها را به ورزشکارانی که در معرض وضعیت های پرخطر قرار دارند، آموزش داد. همچنین، بهتر است هنگام اجرای این تکنیک ها، از وسایل حمایتی مانند بریس، کنزیوتیپ و زانوبند استفاده گردد.
    کلیدواژگان: کینماتیک، فریب، پای پرانتزی، پای ضربدری، آسیب لیگامان متقاطع قدامی
  • میترا قربانی، حسین طالبی، مجتبی توکلی، فاطمه عبدالمجیدی صفحات 233-238
    مقدمه
    دستگاه شنوایی، دستگاه بسیار حساسی می باشد که نقشی اساسی را در زندگی انسان ایفا می کند. مرض چاقی عبارت است از انباشته شدن مضاعف چربی بدن که می تواند از راه های گوناگون، اثرات زیانباری بر سلامتی دستگاه های حسی و حرکتی همچون بینایی، حس عمقی و... داشته باشد. از جمله دستگاه های مهمی که چاقی تاثیر سویی بر آن می گذارد، شنوایی است. هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی تاثیر چاقی مرکزی بر آستانه های شنوایی بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی- تحلیلی، بر روی 60 نفر در محدوده سنی 25 تا 40 سال (30 زن و 30 مرد) انجام شد. پس از اندازه گیری قد، وزن، دور کمر (Waist circumference یا WC) و محاسبه شاخص توده بدنی (Body mass index یا BMI)، این افراد برای ورود به تحقیق انتخاب شدند. برای نمونه ها به ترتیب تاریخچه گیری، اتوسکوپی، تیمپانومتری و ادیومتری انجام شد. سپس میانگین آستانه شنوایی سه فرکانس 250، 500 و 1000 هرتز به عنوان آستانه شنوایی فرکانس پایین و میانگین آستانه شنوایی سه فرکانس 2000، 4000 و 8000 هرتز نیز به عنوان آستانه شنوایی فرکانس بالا در نظر گرفته شد. در نهایت، میانگین آستانه های شنوایی فرکانس های پایین و بالا برای نمونه ها (با در نظر گرفتن سن و جنسیت) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    با مقایسه آستانه شنوایی زنان و مردان، می توان به وجود اختلاف معنی دار در زنان پی برد (001/0 ≥ P). یافته ها نشان دهنده تاثیر چاقی مرکزی بر توانایی شنیدن زنان در فرکانس های بالا بود، اما در مردان، چاقی مرکزی بر آستانه شنوایی فرکانس های پایین و بالای هیچ کدام از گوش ها تاثیری نداشت (050/0 < P).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که چاقی مرکزی در مردان، بر آستانه شنوایی فرکانس های پایین و بالای هیچ کدام از گوش ها تاثیری ندارد و در مقابل در زنان، تاثیر مشخصی را می توان در آستانه شنوایی فرکانس بالا مشاهده نمود.
    کلیدواژگان: چاقی مرکزی، شنوایی، جنسیت، شاخص توده بدنی، دور کمر
|
  • Neda Boroushak, Mansour Eslami, Hasan Daneshmandy Pages 179-186
    Introduction
    The mechanisms of concussion in sport have not been exclusively known yet. The aim of this study was to investigate linear and rotational acceleration of the head, as factors of affecting on detection of brain damage in taekwondo, and their importance in these injuries.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 15 male elite taekwondo athletes participated. To measure linear and rotational acceleration, researcher used a device composed of artificial neck and head, mechanical arm for impact to head, and a researcher-made package of computer and recorder to estimate, monitor, and save the data. The design and simulation of the device was done in SolidWorks, Adams, and Catia programs. The results were obtained in the MATLAB program. One-sample t-test was used to investigate the accelerations affecting on detection of brain damage (P 0.05).
    Results
    The obtained linear acceleration was significantly less than the threshold of head injury (P 0.001). Besides, the obtained rotational acceleration was significantly higher than the thresholds of concussion (P 0.001), brain surface shearing (P 0.001), and rupture of bridging vein (P 0.013).
    Conclusion
    The rotational acceleration is the main cause of head injuries in taekwondo. Regarding the obtained values in this study, it can lead to irreparable brain damage in the absence of headgear while linear acceleration does not play a role in the production of these injuries.
    Keywords: Concussion, Acceleration, Sports injuries, Tae Kwon Do
  • Seyedeh Mahboubeh Razavi-Asfali, Mohammad Reza Amir-Seyfaddini, Fariborz Mohammadipour Pages 194-200
    Introduction
    Age-associated changes in circadian rhythm and chronotype can result in variation in the physical and cognitive performance, and also the time preference for physical and mental activities between older adults and youngsters. The ability to maintain body orientation in elderly requires paying attention, and can be subjected to these age-associated changes leading to a fall. The main aim of this study was to evaluate the morning-evening variations of dynamic balance in morning-type elderly women under dual cognitive task condition.
    Materials And Methods
    Using purposive sampling, 12 women aged 65-80 years were arranged andomly in 3 separated groups. The Timed Up and Go test (TUG) was performed under dual and mono cognitive tasks in 3 different days at the sports biomechanics laboratory of Shahid Bahonar University of Kerman, Kerman, Iran. Two-way repeated measure ANOVA test was used for data analysis at the significance level of P
    Results
    Although there was a significant difference (P = 0.001) between the dynamic balance while performing a cognitive task with normal gait, time of the day had no effect on the dynamic balance of elderly women under dual (P = 0.711) and mono (P = 0.221) cognitive tasks.
    Conclusion
    The dynamic balance of women aged 65-80 years without performing a cognitive task does not change throughout a day, but generally, the dual cognitive task annihilates the elderly’s physical performance.
    Keywords: Circadian rhythm, Sleep, Postural balance, Cognition, Elderly, Women
  • Mehdi Nematimoez, Ali Abbasi, Syed Farhad Tabatabaii-Ghomsheh, Fereshteh Eftekhari Pages 201-208
    Introduction
    The spinal loads depend on moment arm of the object, and regardless of the lifting technique, it can be effective in reducing the risk of low back pain. However, thoracic kyphosis variations during lifting can affect the moment arm of the external load.
    Materials And Methods
    In this study 12 men volunteers recruited for lifting a box with tow techniques (squat and stoop), three instructions (increased, decreased, and normal thoracic kyphosis), and two masses (10% and 20% of body mass). We used motion analysis system for calculation of the transverse distance between a box and fifth lumbar vertebral.
    Results
    Lifting techniques (P
    Conclusion
    Lifting technique and mass of the external load influenced moment arm. Using squat technique was associated with an increase in the length of the moment arm, but in general, the increase in the mass of the box, and thoracic kyphosis in squat technique make it reduce.
    Keywords: Kyphosis, Lifting, Low back pain, Joint range of motion
  • Mohammad Reza Rostami, Nahid Baharloei Pages 209-215
    Introduction
    Deaf children have lost part of their language learning course due to the lack of auditory input, and in most cases, they will face with many problems in their language-learning growth. One aspects of the language is phonological awareness that can be seen as an introduction to the development of future reading; moreover, training in phonological awareness is effective on development of decoding skills. The present study aimed to investigate the effectiveness of an educational intervention of phonological awareness, on the increase of phonological awareness among the Persian-speaking students with cochlear implant in first grade of primary schools in Ahvaz City, Iran.
    Materials And Methods
    28 Persian-speaking children with cochlear implant were randomly assigned to equal groups of experimental and control. The students’ parents signed the formal consent form; then, the phonological awareness skill test was administered in both groups. The experimental group received the phonological awareness training, and the phonological awareness skill test was administered again in both groups.
    Results
    After the intervention, the mean score of phonological awareness skill increased significantly in experimental group (P = 0.001). Moreover, the mean score of each phonological awareness subskill was significantly more increased in the experimental group compared to the control group (P
    Conclusion
    The results of the study showed that the proposed phonological training program improved phonological awareness skills in children with cochlear implant. Application of this program is recommended.
    Keywords: Intervention study, Children, Cochlear implant, Phonological impairment, Awareness
  • Mehdi Khaleghi-Tazji, Heydar Sadeghi, Naji Ghahremani Pages 216-224
    Introduction
    Increase in the time to stabilization (TTS) can lead to injury. Therefore, the assessment of fatigue in context of injury and its relationship with time to stabilization can be useful. The aim of this study was assessment of the effect and perdurability of fatigue of lower extremity muscles on time to stabilization at a single-leg jump landing in adult men Iranian handball super league players.
    Materials And Methods
    Ten male Iranian super league handball players (during the super league year 2014-2015) participated in this study. Three repetitions were considered for the landing leg, and ground reaction forces were recorded for 20 seconds from touching instance force plate. Fatigue of hip, knee, and ankle joint muscles was conducted at 24-hour intervals using isokinetic dynamometer device. Afterwards, the participants carried out jump-landing movement in two session, immediately and 10 minutes after fatigue protocol. Time to stabilization was measured in anterior-posterior and medio-lateral directions. Shapiro-Wilks test was used to assess normality of the data, and repeated measures analysis of variances (ANOVA) and Bonferroni tests were used to evaluate the research hypotheses.
    Results
    The repeated measures ANOVA showed a significant difference in time to stabilization between different conditions (pre, immediate, and 10 minutes after fatigue protocol of invertor and evertor muscles) in anterior-posterior direction (P
    Conclusion
    In general, it can be concluded that exhaustive fatigue of lower extremity muscles (ankle, knee, and hip) leads to increase in time to stabilization and the force exerted on the leg, and may contribute to injury. Therefore, by designing and implementing special endurance training programs, it is possible to minimize time to stabilization in jump-landing movements, and eventually reduce risk of injury.
    Keywords: Muscle fatigue, Postural balance, Movement
  • Saeide Ilaghi-Hosseini, Fariborz Mohammadi-Pour, Mohammadreza Amir-Seyfaddini Page 225
    Introduction
    Changing the direction of the body in fast moving movements is a matter of injury, which is of special importance in the injury mechanism of anterior cruciate ligament (ACL). The present study investigated the kinematic comparison of feint maneuver between dominant and non-dominant legs and its relation with anterior cruciate ligament injuries injury.
    Materials And Methods
    In this study, 18 professional female handball players were selected in a targeted and convenience way. The subjects, after attaching the markers, ran for 3 meters and when arrived to marked location on the ground, performed the feint maneuver with their dominant leg and passed the bar. Then, performed the same action with their non-dominant leg. Raw data processing was implemented using Cortex software. Then, the variables of the knee joint (flexion/extension and valgus/varus) entered the SPSS software; and the Shapiro-Wilk test was used to evaluate the normality of the data. Lyon and dependent t tests were used for homogeneity and intragroup comparison, respectively. The significance level was considered at less than 0.05.
    Results
    The changes in flexion (P = 0.346) and extension (P = 0.322) of knee joint were not significant between dominant and non-dominant legs; but the changes in valgus (P = 0.001) and varus (P = 0.001) of knee joint were significantly different between the dominant and non-dominant legs.
    Conclusion
    The results of this study will help to understand the risk factors of kinematics in risky situations better, and thus can teach the correct way of performing techniques to athletes exposed to high-risk situations. It is better to use protective instruments such as brace or kinesiotape while doing this techniques.
    Keywords: Kinematics, Deception, Genu varum, Genu valgum, Anterior cruciate ligament injuries
  • Mitra Ghorbani, Hossein Talebi, Mojtaba Tavakolli, Fatemeh Abdolmajidi Pages 233-238
    Introduction
    The auditory system is one of the sensitive organ of the human being, and plays a primary role in the life. Overweighting is a risk factor with possibly effects on the sensory and motor systems including vision, proprioception, and hearing. In this study, we compared the effects of central obesity on the auditory thresholds between men and women.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, we studied 60 participants (30 women and 30 men) aged 25-40 years. Height, weight, waist circumference, and body mass index (BMI) were measured for all of the participants. In addition, getting history, examining by autoscope, tympanometry, and audiometry were done for the patients. Finally, low frequency average (250, 500, and 1000 Hz) and high frequency average (2000, 4000, and 8000 Hz) were compared between men and women using independent t-test in SPSS software.
    Results
    Comparing the mean auditory thresholds showed a significant statistically difference between the men and women (P 0.050).
    Conclusion
    It seems that the central obesity has not a significant effect on the male auditory system. In contrast, the significant ones could be seen in the females’ auditory system.
    Keywords: Central obesity, Hearing, Gender, Body mass index, Waist circumference