فهرست مطالب

انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی - سال پنجم شماره 1 (پیاپی 15، بهار 1397)

مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی
سال پنجم شماره 1 (پیاپی 15، بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/03/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زینب دل ارام، علی اصغر صفایی، علیرضا آتشی صفحات 1-11
    مقدمه
    ناهنجاری های روحی و روانی آمار شیوع قابل توجهی در جهان و به خصوص در کشورهای در حال توسعه، مانند ایران، داشته و نیازمند به کارگیری و توسعه تهمیدات مختلف تشخیص، درمان، پایش و مراقبت می باشند. با توجه به ماهیت پایش ناهنجاری های روانی و به ویژه روش آزمون های خودگزارش دهی، می توان از قابلیت های دوراپزشکی برای پایش از راه دور مبتلایان به این گونه ناهنجاری ها استفاده نمود. هدف این مطالعه طراحی و مدل سازی سامانه پایش از راه دور روان درمانی مبتنی بر خودگزارش دهی برای ناهنجاری افسردگی می باشد.
    روش
    در این مطالعه، ابتدا از طریق مرور متون و مشاهده سامانه های مشابه، مصاحبه با متخصصان روان پزشکی بیمارستان شهید بهشتی کرمان، پرستاران و بیماران این مرکز و ارائه و تحلیل پرسشنامه، نیازمندی های چنین سامانه ای احصاء شد و در قالب نمودارهایی نظیر کلاس و مورد کاربرد در UML2.0 ارائه شد. برای ارزیابی مدل از دو راهبرد ارزیای مبتنی بر سناریو و شبیه سازی استفاده شد.
    نتایج
    با بررسی 33 مطالعه مشابه و 45 وب سایت مربوط به سامانه های مشابه، 7 زیرسامانه حساب کاربری، آموزش، مشاوره، درمان، پایش، امور مالی و ارتباطات با تعاریف کامل آیتم های نیازمندی مربوطه تعریف و فهرست شدند و اقسام ارتباطات توسط نمودارهای UML ارائه گردید. همچنین در گام اول ارزیابی از بین 20 سناریو، سناریوی نهایی توسط متخصصان تصویب شد. شاخص های شبیه سازی نشان دهنده بهره وری بالای سامانه است.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از ارزیابی سامانه پیشنهادی نشان می دهد که سامانه پیشنهادی از نظر معیارهای کیفی عملکرد قابل قبولی از خود نشان داده و تمام نیازمندی های کارکردی مورد انتظار را پوشش داده است.
    کلیدواژگان: پایش از راه دور، خود گزارش دهی، افسردگی، مدل سازی منطقی و فیزیکی، روان درمانی
  • سمیرا رسولی، حامد تابش، کبری اطمینانی صفحات 12-24
    مقدمه
    مطالعه و تجزیه وتحلیل هر سیستم بهداشتی و درمانی، یک ضرورت برای بهبود عملکرد آن در طول زمان به شمار می آید. در این میان، مدیریت و تجزیه وتحلیل تعداد بیماران یک عامل مهم و تعیین کننده در بهبود تصمیمات مدیران این حوزه است. هدف از این پژوهش، مطالعه و بررسی روش های پیش بینی مبتنی بر سری های زمانی جهت پیش بینی ماهیانه تعداد بیماران بستری و مقایسه صحت عملکرد این روش ها می باشد.
    روش
    در این مطالعه مقطعی مدل سازی بر اساس داده های ماهیانه تعداد بیماران بستری 6 بیمارستان دولتی شهر مشهد از فروردین 1383 تا فروردین 1395 انجام گرفت که از پایگاه داده اداره آمار دانشگاه علوم پزشکی مشهد استخراج شد. جهت پیش بینی تعداد بیماران بستری سه ماهه نخست سال 1395 هر یک از بیمارستان ها، از تکنیک های پیش بینی Holt-Winters، SARIMA،MLP و GRNN استفاده گردید. برای هر مدل، خطای مقادیر پیش بینی شده توسط معیار میانگین قدرمطلق درصد خطا (MAPE) گزارش شد.
    نتایج
    روش Holt-Winters با ارائه بهترین نتایج پیش بینی برای 4 بیمارستان می تواند روش کارآمدی برای پیش بینی تعداد بیماران بیمارستان ها باشد. در مجموع، مدل های پیش بینی مورد بررسی در این مطالعه با ارائه معیار صحت MAPE در بازه 2/13 درصد تا 4/12 درصد، عملکرد قابل قبولی برای هر 6 بیمارستان داشته اند.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه نشان داده شد که تجزیه وتحلیل سری های زمانی ابزاری مناسب و کاربردی برای پیش بینی تعداد بیماران بستری بیمارستان های مورد مطالعه می باشد. با توجه به ویژگی های منحصربه فرد بیمارستان های مختلف، فرایندهای ذکرشده در این پژوهش شامل مدل سازی و تجزیه وتحلیل داده ها را می توان در دیگر بیمارستان ها جهت بهبود تخصیص منابع و برنامه ریزی های استراتژیک مورد استفاده قرار داد.
    کلیدواژگان: تجزیه و تحلیل سری زمانی، تعداد بیماران، Holt، Winters، SARIMA، شبکه های عصبی
  • محمدرضا پژوهان، زینب قرائتی صفحات 25-34
    مقدمه
    ترکیب تکنیک های محاسباتی هوش مصنوعی و داده کاوی در پزشکی به پیشرفت های قابل توجهی در پیش گیری و تشخیص بیماری ها منجر شده است. در تشخیص لوسمی حاد از اطلاعات ژنتیکی، مدل های پیچیده ای تاکنون ارائه شده؛ اما نتایج قابل توجهی را ارائه نکرده است. این مطالعه به تشخیص نوع سرطان خون با بررسی محدوده گسترده ای از توابع پارامتری و غیرپارامتری و به منظور افزایش قابلت تعمیم آن ها در یادگیری با استخراج ویژگی های ذاتی کم تر از نمونه ها می پردازد.
    روش
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی، بر روی داده های Leukemia1 از دانشگاه واندربیلت آمریکا انجام شد. این داده ها مجموعه ای از نمونه های مغز استخوان و خون بیماران لوسمی است که برای طبقه بندی بر اساس سه زیر گروه سرطان خون ALL B-cell، ALL T-cell و AML استفاده می شود. دسته بندی پارامتری با الگوریتم های خطی، بیز ساده، فاصله اقلیدسی، نزدیک ترین میانگین، تطبیق قالب و دسته بندی غیرپارامتری با الگوریتم های تخمین گرهای پایه، هسته، k -همسایه نزدیک تر و k -همسایه نزدیک تر مبتنی برهسته انجام گردید.
    نتایج
    با در نظر گرفتن تمامی ویژگی ها بهترین الگوریتم نزدیک ترین میانگین بود که به دقت پیش بینی 92/86 % رسید. با اعمال روش کاهش ویژگی PCA، باز هم بهترین نتیجه مربوط به الگوریتم نزدیک ترین میانگین بود و با متوسط تعداد ویژگی 6/8 به دقت 96% دست یافت. در نهایت با متوازن سازی داده های Leukemia1، متوسط تعداد ویژگی و دقت توسط الگوریتم درجه 2 به ترتیب 41/5 و 98/59 حاصل گردید.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده بیانگر اثربخشی استخراج ویژگی های ذاتی و متوازن سازی در بهبود دقت مدل مبتنی بر قاعده بیز و برتری آن نسبت به مدل های پیچیده تر کنونی می باشد.
    کلیدواژگان: داده های ژنتیکی، تشخیص نوع سرطان خون، داده کاوی، متوازن سازی داده ها، کاهش ابعاد
  • مریم زمان پور بارکوسرایی، محمدرضا محسنی ازغندی، غلامرضا گودرزی صفحات 35-43
    مقدمه
    سلامت همراه، فعالیت ها و عملیات پزشکی پشتیبانی شده توسط تلفن همراه است که به مثابه دستیار دیجیتالی برای اطلاع رسانی و خدمات بهداشتی، درمانی و شخصی عمل می کند. تجاری سازی سلامت همراه یک پدیده جهانی است و بسیاری از نظام های بهداشتی جهان تحت تاثیر آن قرار دارند. به همین جهت در این پژوهش سعی بر آن نمودیم تا عوامل موثر بر تجاری سازی سلامت همراه را اولویت بندی کنیم.
    روش
    در این تحقیق با بررسی برخی از تحقیقات انجام شده مرتبط با حوزه تجاری سازی سلامت همراه، 31 شاخص اصلی موثر در تجاری سازی سلامت همراه شناسایی شد. پس از نظرسنجی از خبرگان و انجام تحلیل عاملی اکتشافی، این 31 شاخص در 6 بعد دسته بندی و با استفاده از تحلیل سلسله مراتبی فازی رتبه بندی شدند.
    نتایج
    به ترتیب عوامل بدست آمده عبارتند از: توسعه خدمات، مدیریت بازار، سازمان و فرآیندهای حقوقی، فناوری و زیرساخت، مالی و بسترهای کلان. آن چه در اولویت بندی پیشنهادی قابل توجه است، جامعیت شاخص های مدنظر در آن و توجه به ابعاد مختلف تجاری سازی می باشد.
    نتیجه گیری
    فارغ از اولویت بندی عوامل موثر بر فرایند تجاری سازی سلامت همراه، نکته مهم در این چارچوب اهمیت شاخص های همگرایی فناوری با ساختار اقتصادی حاکم بر ساختار بهداشت و درمان کشور، انطباق فناوری با زیرساخت های محوری سلامت کشور و نحوه ترفیع فناوری سلامت همراه می باشد.
    کلیدواژگان: تجاری سازی، خدمات، فناوری برتر، سلامت همراه
  • هانیه زمانیان، حسن فرسی صفحات 44-55
    مقدمه
    از آنجا که احساسات نقش مهمی در زندگی روزمره انسان بازی می کند، ایجاد روشی هوشمند جهت بهبود قابلیت تشخیص احساسات از سیگنال الکتروانفسالوگرافی (EEG) ، مبتنی بر تکنیک های پردازش سیگنال، ضروری به نظر می رسد. به علاوه، استفاده از طبقه بند ماشین بردار پشتیبان بهینه شده با الگوریتم تکاملی ژنتیک، از نوآوری های این پژوهش در بخش طبقه بندی می باشد.
    روش
    روش پیشنهادی با تمرکز بر روی استخراج و طبقه بندی ویژگی ها بر مبنای سیگنال های دریافتی از مغز سعی بر بهبود تشخیص احساسات دارد. در این راستا با شناسایی کانال های EEG که در استخراج ویژگی نقش دارند، از ویژگی های زمان – فرکانس سیگنال های EEG استفاده شده و این ویژگی ها توسط یک طبقه بند مناسب، طبقه بندی می شوند. الگوریتم پیشنهادی بر روی پایگاه داده DEAP که با ثبت سیگنال EEG از 32 شرکت کننده در هنگام تماشای 40 نوع ویدئو-موسیقی تهیه شده است، مورد آزمایش قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج به دست آمده نشان می دهد که انتخاب 7.5 ثانیه و 3 کانال از داده های ورودی، نتایج قابل قبولی را ارائه می دهد. به علاوه باعث کاهش حجم محاسبات و حافظه مورد نیاز برای پردازش شده و به دقت 86/93% در طبقه بندی 4 احساس دست یافته است.
    نتیجه گیری
    بهبود دقت در تشخیص احساسات مبتنی بر سیگنال EEG گام های متعددی دارد که استخراج ویژگی های کارآمد و طبقه بندی موثر آن ها دو گام مهم در این راستا می باشد. بر اساس نتایج این تحقیق، در نظر گرفتن ویژگی های حوزه های زمان و فرکانس سیگنال های EEG و به کارگیری الگوریتم SVM چند کلاسه که توسط الگوریتم تکاملی ژنتیکی بهینه سازی شده است، عملکرد بهتری را فراهم می کند.
    کلیدواژگان: تشخیص احساسات، EEG، شبکه های عصبی، ماشین بردار پشتیبان
  • مرضیه عبدی، مهدی سعادتمند طرزجان، محمد طاهر زاده ثانی، علیرضا حق پرست صفحات 56-69
    مقدمه
    سرطان یکی از مهمترین چالش های بهداشتی قرن اخیر و آینده می باشد. طراحی داروهای ضدسرطان هدفمند، مبتنی بر آنتی بادی های مونوکلونال، نیازمند درک مکانیسم تعامل آنتی بادی–پروتئین در سطح باقی مانده ها است. اولین گام برای تولید آنتی بادی های مونوکلونال، پیش بینی ساختار آن ها می باشد.
    روش
    در این مقاله، مهم ترین تحقیقات منتشر شده در پایگاه های اطلاعاتی PubMed، ScienceDirect، Springer و IEEE، برای پیش بینی سایت های تعامل کمپلکس های آنتی بادی-پروتئین و تعیین ساختار موثر آنتی بادی ها، به صورت ساختاریافته مورد بررسی قرار گرفت. معمولا برای این منظور، از شبکه های عصبی مصنوعی یا وب سرورها استفاده می شود. به علاوه، برخی محققین نیز از الگوریتم های تکاملی برای پیش بینی ساختار موثر آنتی بادی ها استفاده نموده اند. بر این اساس، تعداد 14 روش مبتنی بر ساختار فضایی پروتئین ها، 28 روش مبتنی بر توالی اسیدهای آمینه (مستقل از ساختار فضایی) و 18 روش پیش بینی ساختار آنتی ژن/آنتی بادی مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    مطالعه حاضر نشان داد که دقت روش های مبتنی بر ساختار فضایی تا 80 % قابل افزایش می باشد؛ در حالی که دقت روش های پیش بینی مبتنی بر توالی اسیدهای آمینه به ندرت بهتر از 75 % بود. از آنجا که ساختار فضایی بسیاری از آنتی بادی ها در دسترس نمی باشد؛ برخی محققین برای بهبود دقت (حتی تا 96%)، تنها از توالی آنتی بادی های موثر بر چند آنتی ژن مشابه در آموزش شبکه عصبی استفاده نموده اند؛ لذا با توجه به دقت بالای به دست آمده، پیشنهاد می شود که از روش اخیر برای پیش بینی ساختار آنتی بادی های مونوکلونال استفاده گردد.
    نتیجه گیری
    در این مقاله، پس از مرور روش های موجود برای پیش بینی سایت های تعامل آنتی بادی -پروتئین، پیشنهادهایی برای پیش بینی ساختار آنتی بادی های مونوکلونال پیشنهاد گردید.
    کلیدواژگان: ایمونولوژی، آنتی بادی های مونوکلونال، کمپلکس آنتی بادی، پروتئین، هوش مصنوعی، شبکه های عصبی
  • مهدیه کمالی، عباس شیخ طاهری صفحات 70-82
    مقدمه
    مستندسازی گزارش های پرستاری و ثبت داده ها یکی از اولین و مهم ترین وظایف پرستاران محسوب می شود. فناوری تشخیص گفتار به عنوان یکی از فناوری های موثر بر مستندسازی پرستاری معرفی شده که با آزادسازی زمان پرستاران برای نوشتن مستندات از تعامل پرستار و بیمار و نیز آموزش آن ها حمایت می کند. این مطالعه با هدف شناسایی مزایا، موانع و تسهیل کننده های استفاده از این فناوری در مستندسازی گزارش های پرستاری انجام شد.
    روش
    در این مطالعه به روش مروری، مطالعات مختلف استفاده از فناوری تشخیص گفتار در حوزه پرستاری در سال های 1990 تا سال 2017 در پایگاه های اطلاعاتیPubMed، Science Direct، Google Scholar، Magiran، SID بررسی و نهایتا 10 مطالعه در مرور متون وارد شد. معیار ورود مقالات زبان فارسی یا انگلیسی، پیاده سازی سیستم تشخیص گفتار در حوزه پرستاری و گزارش دادن، یکی از ابعاد مورد نظر این مطالعه بود.
    نتایج
    در بررسی مطالعات مختلف بهبود گردش کار با بیشترین فراوانی از اهمیت بیشتری در بین مزایا برخودار بود. پس از بررسی موانع کاهش دقت نرم افزارهای تشخیص گفتار به عنوان اولین مانع و در اولویت بعدی تاثیر نویزهای محیطی قرار داشت. آموزش کافی و استفاده از ابزارهای مناسب نیز مهم ترین تسهیلگرهای استفاده از این فناوری می باشند.
    نتیجه گیری
    مدیران بیمارستان ها، مدیران پرستاری و مسئولین فناوری اطلاعات بیمارستان ها با کمک نتایج این مطالعه می توانند رفتار آگاهانه تری در انتخاب و پیاده سازی سیستم تشخیص گفتار برای مستندسازی گزارش های پرستاری داشته باشند. در نتیجه از کاهش بهره وری به دلیل عدم دقت در تشخیص صدا، عدم بهبود کیفیت مستندسازی گزارش های پرستاری، افزایش حجم کاری پرستاران و درگیری آن ها در فعالیت های غیرمستقیم مراقبتی جلوگیری نمایند.
    کلیدواژگان: تشخیص گفتار، مستندسازی پرستاری، گزارش های پرستاری، یادداشت های پرستاری، تاثیرات، موانع، چالش ها، تسهیلگر
|
  • Zeinab Delaram, Aliasghar Safaei, Alireza Atashi Pages 1-11
    Introduction
    Psychological anomalies have a significant prevalence in the world, especially in developing countries, such as Iran, and require the development of various interventions for diagnosis, treatment, monitoring and care services. Regarding the nature of psychological abnormalities monitoring, and especially the self-inventory testing method, it is recommended to use telemedicine capabilities for remote monitoring of patients with these abnormalities. The purpose of this study was to design and model a self-reported psychiatric system for depression.
    Methods
    In this study, firstly, by reviewing the texts and observing similar systems, interviewing the psychiatric specialists of Shahid Beheshti Hospital of Kerman, nurses and patients of this center, and presenting and analyzing the questionnaire, the requirements of such a system were elicited and presented in the form of diagrams such as Class and business use Case in UML2.0. In order to provide a general view of prospective view, context diagram was presented. Scenario-based and simulation strategies were used to evaluate the model.
    Results
    By reviewing 33 similar studies and 45 websites related to similar systems, seven subsets of account, education, counseling, treatment, monitoring, financial affairs and communications were defined and listed with the full definition of relevant items, and communication types were presented by UML diagrams. Also, in the first step of the evaluation of 20 scenarios, the final scenario was approved by experts. Simulation indicators represent the high efficiency of the system.
    Conclusion
    The results of the evaluation of the proposed system show that the proposed system is satisfactory in terms of qualitative criteria and covers all expected functional requirements.
    Keywords: Tele, monitoring, Self, inventory, Depression, Physical, logical modeling, Psychotherapy
  • Samira Rasouli, Hamed Tabesh, Kobra Etminani Pages 12-24
    Introduction
    The study and analysis of each health system has become a necessity for its performance improvement through time. In this context, management and analysis of the number of patients is an important factor in the process of improving manager's decisions. The aims of this study were to explore and evaluate the use of multiple time series forecasting methods to predict monthly hospital inpatient admissions at six public hospitals in Mashhad city and to compare the accuracy performance of these methods.
    Methods
    This cross-sectional modeling study was performed based on monthly data of inpatient admissions at six public hospitals in Mashhad from March 2004 through March 2016. Data were extracted from database of the Statistics Office of Mashhad University of Medical Sciences. Holt-winters, Seasonal Autoregressive Integrated Moving Average (SARIMA), Multilayer Perceptron (MLP) and Generalized Regression Neural Networks (GRNN) models were applied to forecast monthly inpatient numbers at each hospital. The error of the models in regard to the predicted values was reported through Mean Absolute Percentage Error (MAPE).
    Results
    Holt-Winters method, due to providing the optimal forecasting performance in four hospitals, could be an efficient method for predicting the number of inpatients in hospitals. Totally, the studied models with a MAPE from 2.13% to 4.12% showed acceptable performance in all six hospitals.
    Conclusion
    Time series analysis is an adequate practical tool for predicting the number of hospital inpatient admissions. Given the unique characteristics of different hospitals, applied methods in this study, including modeling and data analysis can be used in other hospitals to improve their resource allocation and strategic planning.
    Keywords: Time Series Analysis, Inpatient Numbers, Holt, Winters, SARIMA, Neural Networks
  • Mohamadreza Pajoohan, Zeinab Gharaati Pages 25-34
    Introduction
    Combination of artificial intelligence and data mining has been resulted to considerable progress in the prevention and diagnosis of diseases. Complex models have been proposed for the diagnosis of acute leukemia from genetic information, but significant results have not been achieved. This study aimed to predict the type of blood cancer by examining a wide range of parametric and non-parametric methods and to increase the generalization of learning by extracting fewer essential features.
    Methods
    This descriptive and analytical study used Leukemia1 dataset from the Vanderbilt University of USA. This dataset contains a set of bone marrow and blood samples of patients having leukemia used for classification based on three subgroups of leukemia, namely ALL B-cell, ALL T-cell and AML. Parametric classification including linear algorithms, Naïve Bayes, Euclidean distance, nearest average, template matching as well as non-parametric classification using basic estimator algorithms, kernel, k-nearest neighbors and k-nearest neighbors based on the kernel has been used.
    Results
    Considering all features, the best method was nearest mean prediction method achieving the accuracy of 92.86%. By applying the PCA feature reduction method, too, the best result was related to the nearest mean algorithm and by average number of features of 6.8, the accuracy became 96%. Finally, using data-balancing methods and quadratic algorithm resulted in the average number of features and the accuracy of 5.41 and 98.59% respectively.
    Conclusion
    The results show the effectiveness of essential features extraction in improving the accuracy of Bayes-based models and its preference over the existing complex models.
    Keywords: Genetics data, Diagnosis of type of blood cancer, Data mining, Data balancing, Dimension reduction
  • Maryam Zamanpour Barkousaraei, Mohamadreza Mohseni Azghandi, Gholamreza Godarzi Pages 35-43
    Introduction
    Mobile phone, as a manifestation of modern communication technology, has a strong position in human life and is an integral part of daily life. The health industry is also one of the main areas where mobile penetration in the industry has resulted in surprising advances and various challenges. Mobile health (activities and medical operations supported by the mobile phone) serves as a digital assistant for information, health and personal care. Health commercialization is a global phenomenon and many health systems in the world are affected by it. The aim of this study was to prioritize the factors influencing the commercialization of mobile health.
    Methods
    In this applied study, through reviewing studies in the field of mobile health commercialization, 31 leading indicators of mobile health commercialization were identified and after obtaining the opinions of experts and explorative factor analysis, the identified indicators were categorized in 6 dimensions and ranked using a fuzzy hierarchy analysis.
    Results
    The obtained indicators were respectively, service development, market management, organization and legal processes, technology and infrastructure, finances and large substrates. What is noteworthy in the proposed prioritization compared to the studied documents is the comprehensiveness of the relevant indicators and consideration of the various dimensions of commercialization in relation to similar researches.
    Conclusion
    Regardless of the prioritization of effective factors on mobile health commercialization, a noteworthy point in this framework is significant importance of convergence of this technology with the economic structure governing health care system of the country, agreement of the technology with basic health infrastructures and methods of improvement of mobile health technology that undoubtedly, each of them, by itself, is an important factor in mobile health commercialization.
    Keywords: Commercialization, Services, Superior technology, Mobile health
  • Hanieh Zamanian, Hassan Farsi Professor Pages 44-55
    Introduction
    Since emotions play an important role in human life, it requires providing an intelligent method to detect emotions using electroencephalogram (EEG) signal based on signal processing techniques. In addition, in this research, using support vector machine (SVM) classifier with genetic evolutionary algorithm is a novelty in classification part.
    Methods
    The proposed method focuses on feature extraction and classification of received signals from brain to improve emotion detection. In this way, firstly, effective EEG channels are identified and then time and frequency features of EEG signals are extracted and classified by an appropriate classifier. The proposed method is applied on DEAP database which includes recorded EEG signals by 32 people watching and listening 40 videos and music.
    Results
    The experiments show that selection of 7.5 seconds and 3 EEG channels provides acceptable results. In addition, the proposed method reduces computations and required memory and results in 93.86% accuracy for 4 emotion classification.
    Conclusion
    Improvement in emotion detection based on EEG signals contains several steps in which effective features extraction and classification are two important steps. According to this research, using time-frequency features of EEG signals and optimized SVM classifier with genetic algorithm provides better results.
    Keywords: Emotion recognition, EEG signal, neural network, support vector machine (SVM)
  • Marzieh Abdi, Mahdi Saadatmand-Tarzjan, Mohammad Taherzadeh Sani, Alireza Haghparast Pages 56-69
    Introduction
    Cancer is one of the most important health issues in the current and next centuries. Understanding the mechanism of interaction between antibody-protein residues is essential for designing targeted anticancer drugs based on monoclonal antibodies. Prediction of the effective structure is the first step for production of monoclonal antibodies.
    Methods
    This paper is a systematic review of the state-of-the-art researches on prediction of interaction sites and specification of antibody structures. Artificial neural networks or web servers are frequently used for evaluation of interaction sites while some researchers have employed evolutionary algorithms for prediction of the effective structure of antibodies. Accordingly, 14 methods based on the protein spatial structure, 28 researches based on the molecular amino-acide sequence (without usage of the spatial structure), and 18 antigen/antibody structure prediction techniques were reviewed.
    Results
    We demonstrated that the accuracy of structure-based methods can be increased up to 80% while the acuracy of sequence-based methods was rarely better than 75%. Since the spatial structure of many antibodies is unknown, some researchers raised the accuracy (even to 96%) by only antibody sequences able to interact with some similar antigens in training neural networks. Therefore, we suggest this approach for structure prediction of monoclonal antibodies because of its adequate high accuracy.
    Conclusion
    In this paper, after reviewing available methods for prediction of antibody-protein interaction sites, some suggestions were made for effective prediction of structure of monoclonal antibodies.
    Keywords: Immunology, Monoclonal Antibodies, Antibody, Protein Complexes, Artificial Intelligence, Neural Networks
  • Mahdieh Kamali, Abbas Sheikhtaheri Pages 70-82
    Introduction
    Documenting nursing reports and recording data are among the first and most important tasks of nurses. Speech recognition technology has been introduced as one of the most effective technologies in nursing documentation, which supports the nursing and patient interaction as well as the training of nurses through saving nurse's time. This study aimed to identify the benefits, barriers and facilitators of using this technology in documenting nursing reports.
    Methods
    In this review study, various studies on the use of speech recognition technology in the field of nursing documentation published from 1990 to 2017 were reviewed at Pubmed, Science Direct, Google Scholar, Magiran, SID databases and, finally, ten papers were included in the review. The inclusion criteria were studies published in Persian or English language and the implementation of the speech recognition system in the field of nursing documentation and reporting.
    Results
    Improvement of workflow, with the highest frequency, was the most important benefit. Reduction of the accuracy of speech recognition software was the first mentioned barrier of using this technology followed by the impact of environmental noises. Sufficient training and use of appropriate tools were found as the most important facilitators of using this technology.
    Conclusion
    This study helps hospital managers, nursing managers and IT managers of hospitals to better manage selection and implementation of speech recognition system for documenting nursing reports. As a result, reducing productivity due to inaccuracy in voice recognition, lack of improvement in the quality of documentation of nursing reports, increasing the workload of nurses and their involvement in indirect care activities can be prevented.
    Keywords: Speech recognition, Nursing documentation, Nursing reports, Nursing notes, Benefits, Barriers, Challenges, Facilitator