فهرست مطالب

فصلنامه علوم روانشناختی
پیاپی 64 (زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/11/15
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محسن امیری، رضا پورحسین *، لیلا معراجی فر، زهرا سادات حسینی صفحه 462
    آسم یکی از شایع ترین بیماری های مزمن در سراسر جهان می باشد و عواملی چون ژنتیک، محیط و متغیرهای روانشناختی در بروز و تداوم علائم مشکلات هیجانی و خلقی ناشی از این بیماری، نقش بسیار مهمی را ایفا می کنند. از این رو، پژوهش حاضر، به دنبال بررسی و مطالعه روابط عواملی همچون، روان آزردگی خویی، ادراک بیماری، نارسایی خودنظم جویی شناختی هیجان و حمایت اجتماعی با نشانگان افسردگی در بیماران مبتلا به آسم بوده است. روش این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی و در قالب طرح رگرسیون گام به گام می باشد. جامعه آماری تحقیق حاضر شامل کلیه بیماران مبتلا به آسم شهرستان تهران در سال 1395 بوده است که از میان آن ها تعداد 120 بیمار با روش نمونه گیری در دسترس به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. به منظور جمع آوری اطلاعات مورد نیاز پرسشنامه های پنج عامل بزرگ شخصیت (1989)، مقیاس افسردگی بک (1996)، ادراک بیماری (2006)، نقص در تنظیم شناختی هیجان (2001) و مقیاس حمایت اجتماعی ادراک شده (1988) به کار برده شد. یافته های حاصل نشان داد که علائم افسردگی بیماران مبتلا به آسم و آلرژی با ادراک بیماری (361/0=r، 001/0P<)، روان آزردگی خویی (341/0=r، 001/0P<) و نارسایی در خودنظم جویی شناختی هیجان منفی (324/0=r، 001/0 P<) رابطه مثبت و با راهبردهای مثبت خودنظم جویی شناختی هیجان (177/0-=r، 05/0 P<) رابطه ای منفی دارد. همچنین نتایج پژوهش نشان می دهد که هیچ رابطه معنی داری بین متغیر حمایت اجتماعی و افسردگی در بیماران مبتلا به آسم وجود ندارد. از سوی دیگر، نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد که ادراک بیماری با ضریب 37/0 بیشترین سهم در پیش بینی افسردگی بیماران مبتلا به آسم را برعهده دارد. بنابراین به نظر می رسد سطح بالای آگاهی و شناخت افراد از بیماریشان در افزیش بروز علائم افسردگی آن ها موثر بوده است.
    کلیدواژگان: آسم، افسردگی، روان آزردگی خویی، ادراک بیماری، نارسایی خود نظم جویی شناختی هیجان، حمایت اجتماعی
  • محمدعلی بشارت، راشل اسحق گلپاشین، هادی فرهمند *، فاطمه ابراهیمی صفحه 478
    پژوهش های پیشین سبک های دلبستگی، سبک های دفاعی و ایستادگی را در بیماران جسمی بررسی کرده اند. مساله اصلی پژوهش حاضر بررسی این متغیرها در بیماران مبتلا به چندین اسکلروز (ام. اس.) است. هدف پژوهش حاضر مقایسه سبک های دلبستگی، سبک های دفاعی و ایستادگی در بیماران مبتلا به چندین اسکلروز (ام. اس.) و افراد سالم بود. در یک پژوهش توصیفی و علی- مقایسه ای، از 100 نفر بیمار مبتلا به ام اس (52 مرد و 48 زن) و 100 نفر از افراد سالم (52 مرد و 48 زن) که به صورت در دسترس انتخاب شدند، خواسته شد پرسشنامه های مقیاس دلبستگی بزرگسال (AAI: هازن و شیور، 1987)، پرسشنامه سبک‏های دفاعی(DSQ: اندروز و همکاران، 1993) و مقیاس تاب آوری کانر- دیویدسون (CD-RISC: کانر و دیویسون، 2003) را کامل کنند. داده های حاصل از پژوهش با استفاده از روش تحلیل واریانس چندمتغیره مورد تحلیل قرار گرفت. بین دو گروه تفاوت معناداری از لحاظ سبک های دلبستگی، سبک های دفاعی و ایستادگی وجود داشت (001/0 (P=. بدین معنا که بیماران مبتلا به چندین اسکلروز سبک دلبستگی ناایمن و سبک دفاعی ناپخته بیشتر و ایستادگی کمتری را نسبت به افراد سالم نشان دادند.
    کلیدواژگان: دلبستگی، سبک دفاعی، ایستادگی، چندین اسکلروز (ام، اس، )
  • سعید پورنقاش تهرانی*، لادن فتحی، ثریا اعتمادی صفحه 494
    بر اساس مدل مدل زیستی- اجتماعی کلونینجر، ارتباطی میان انتقال دهنده های مختلف مغزی و ابعاد گوناگون شخصیت وجود دارد. پژوهش ها نشان می دهد که داروهای ضدافسردگی بر میزان این انتقال دهنده ها اثرگذار هستند و به دنبال آن موجب تغییراتی در ابعاد مزاجی شخصیت به ویژه ابعاد شخصیتی زمینه ساز افسردگی می شوند. داروهای متفاوت تاثیر متفاوتی بر انتقال دهنده ها می گذارند در نتیجه اثر آن ها بر ابعاد شخصیتی متناظر نیز یکسان نیست. این مطالعه با هدف مقایسه ابعاد شخصیتی بر اساس مدل کلونینجر در زنان افسرده ای که تحت درمان با داروهای SSRI و TCA بودند انجام گرفت. داده های جمع آوری شده از 86 زن بر اساس پرسشنامه 56 سوالی سرشت و خلق و خو کلونینجر (1390) در دو گروه همتا سازی شده مورد تحلیل واریانس چندمتغیری قرار گرفتند. بیماران تحت درمان با SSRI ها، نمره بالاتری در بعد آسیب گریزی نشان دادند (05/0< P) در حالی که گروه TCA، نمره بالاتری را در پاداش وابستگی (05/0< (P به نمایش گذاشتند. باید توجه داشت که بالا بودن میزان آسیب گریزی در بروز و ادامه افسردگی اثر تعیین کننده ای دارد، نیز پاداش وابستگی با شدت بیماری در ارتباط است. بر این اساس می توان نتیجه گیری کرد که مصرف کننده های داروهای TCA در ابعاد شخصیتی مرتبط با افسردگی، وضعیت بهتری را نشان می دهند.
    کلیدواژگان: افسردگی، شخصیت، کلونینجر، بازدارنده جذب مجدد سروتوئین، سه حلقه ای
  • عباسعلی حسین خانزاده * صفحه 508
    اضطراب ناشی از امتحانات مشکلی اساسی در دانش آموزان نارساخوان است که می تواند منجر به مشکلات در سلامت روانی و عدم موفقیت تحصیلی آنان شود. با توجه به شیوع بالای اضطراب امتحان و همچنین با توجه به این که بیشتر تنیدگی ها و اضطراب امتحان دانش آموزان نارساخوان به علت فقدان مهارت های مقابله با هیجان ها و نداشتن مدیریت زمان است، پژوهش حاضر با هدف بررسی تعیین اثربخشی آموزش مدیریت زمان بر کاهش تنیدگی و اضطراب امتحان این دانش آموزان، انجام شد. روش تحقیق، یک مطالعه شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه آزمایش و کنترل، بوده است. جامعه آماری در این پژوهش شامل تمامی دانش آموزان پسر پایه پنجم و ششم مبتلا به نارساخوانی مدارس دولتی شهر رشت در سال تحصیلی 96-95 بود که تعداد 30 نفر از آنها برحسب شرایط ورود به پژوهش و به صورت در دسترس انتخاب و در دو گروه آزمایش و کنترل به تصادف جایدهی شدند. برای جمع آوری داده ها در این پژوهش از پرسشنامه اضطراب امتحان (ابوالقاسمی، اسدی، نجاریان، و شکرشکن، 1375) و پرسشنامه تنیدگی ادراک شده (کوهن وهمکاران، 1983)، استفاده شد. برنامه آموزش مدیریت زمان در طی 8 جلسه به گروه آزمایش آموزش داده شد در حالی که گروه گواه، آموزشی در این زمینه دریافت نکردند. تحلیل داده های پژوهش با آزمون تحلیل کوواریانس نشان داد که در مرحله پس آزمون بین دو گروه آزمایش و کنترل، از نظر میزان بهبودی در تنیدگی و اضطراب امتحان تفاوت معناداری وجود دارد (0001/0p<)؛ بدین معنا که آموزش مدیریت زمان توانسته است باعث کاهش سطح تنیدگی و اضطراب امتحان دانش آموزان نارساخوان شود. بر اساس یافته های پژوهش حاضر می توان نتیجه گرفت هنگامی که دانش آموزان نارساخوان بتوانند زمان خود را به درستی مدیریت کنند، در واقع می توانند برنامه ریزی مناسبی برای خود در فرایند آموزش و تحصیل داشته باشند و در نتیجه باعث بالارفتن خودکارآمدی تحصیلی و کاهش تنش و اضطراب در آنها می شود.
    کلیدواژگان: مدیریت زمان، تنیدگی، اضطراب امتحان، دانش آموزان
  • ایوب اسدی *، محمود شیخ، مهدی تختایی صفحه 526
    کانون توجه به طور گسترده ای به عنوان یک روش آموزشی استفاده می شود. این روش به بهبود اجرای مهارت کمک می کند. کانون توجه بهینه همواره یک سوال اساسی برای بسیاری از محققان بوده است. هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر دستورالعمل های مختلف کانون توجه بر استقامت عضلانی ورزشکاران رزمی کار خبره بود. در یک طرح نیمه تجربی با اندازه گیری تکراری، 16 کونگ فوکار خبره به صورت نمونه در دسترس و هدفمند انتخاب شدند و تحت 4 شرایط مختلف کانون توجه درونی (توجه به حفظ زانو در زاویه 90 درجه)، توجه بیرونی نزدیک (توجه به اینکه شبیه صندلی بایستند)، توجه بیرونی دور (توجه به صفحه مانیتور در حال نمایش یک صندلی) و کنترل (بدون دستورالعمل توجهی) به انجام آزمون نشستن دیواری پرداختند. نتایج تحلیل واریانس درون گروهی با اندازه گیری های مکرر نشان داد که گروه کنترل به طور معنی داری بهتر از سه گروه دیگر می باشد (001/0 p<) و بین فواصل مختلف تمرکز بیرونی تفاوتی دیده نشد (27/0 p=) ولی شرکت کنندگان در هر دو شرایط تمرکز بیرونی بهتر از شرایط تمرکز درونی عمل کردند. بنابراین می توان گفت دستورالعمل های توجهی خاص موجب تداخل در عملکرد بهینه ورزشکاران خبره می شود.
    کلیدواژگان: توجه بیرونی، توجه درونی، نشستن دیواری، کونگ فو کاران
  • جلال بابایی، محمود نجفی *، علی محمد رضایی صفحه 540
    از آنجا که روانشناسان تحولی تلاش دارند تا نوجوانی به عنوان دوره فشار و طوفان شناخته نشود، روی آورد جدیدی به نام تحول مثبت نوجوانی را پایه گذاری نموده اند. از طرفی از منظر روانسنجی، ابزارهای اندازه گیری جهت سنجش ویژگی های مثبت نوجوانی ضروری به نظر می رسد. هدف از پژوهش حاضر بررسی خصوصیات روانسنجی مقیاس تحول مثبت نوجوانی گلدوف و همکاران (2014) در دانش آموزان مقطع متوسطه بود. پژوهش حاضر توصیفی و از نوع مطالعات همبستگی بود. بدین منظور تعداد 400 نفر (200 پسر و 200 دختر) از دانش آموزان مدارس متوسطه شهر قم به روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب و ابزارهای تحول مثبت نوجوانی گلدوف و همکاران (2014) و قلدری ایلی نویز (2001) را تکمیل نمودند. نتایج تحلیل عاملی نشان داد که این مقیاس از پنج عامل اشباع شده است. علاوه بر آن نتایج همبستگی پیرسون نشان داد، تحول مثبت نوجوانی با انضباط (32/0=r) و پیشرفت تحصیلی (31/0=r) رابطه مثبت و با قلدری (46/0-=r) رابطه منفی و معنی دار 01/0≥p دارد. همچنین قابلیت اعتماد پرسشنامه تحول مثبت نوجوانی با استفاده از روش آلفای کرونباخ برای کل مقیاس 81/0 و هر کدام از خرده مقیاس ها شامل شایستگی 50/0، اعتماد 86/0، خلق و خو 52/0، مراقبت 63/0 و ارتباط 79/0 بدست آمد. یافته های پژوهش بیانگر این است که می توان از نسخه فارسی پرسشنامه تحول مثبت نوجوانی به عنوان ابزاری معتبر در پژوهش های روانشناختی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: تحول مثبت نوجوانی، روانسنجی، دانش آموزان
  • محمد امین جلیلوند*، رسول روشن صفحه 554
    در این پژوهش قدرت پیش بینی کنندگی ظواهر روانشناختی (هشیاری تمام و خودگفت) در موفقیت و شکست ورزشکاران ایرانی بررسی شد و در پی پاسخ به این سوال که قدرت پیش بینی کنندگی موفقیت و شکست با کدام ظواهر روانشناختی است؟. ناظران، کارشناسان و تماشاچیان اغلب به ورزشکاران می گویند ورزش 95 درصد ذهنی است، و باخت را ناشی از علل روانشناختی و یا عدم هشیاری تمام می دانند اما به نظر نمی رسد بدانند که قدرت پیش بینی کنندگی ظواهر روانشناختی چگونه است (گاردنر و مور، 2013). هدف این مقاله بررسی و تبیین ارتباط میان هشیاری تمام و نوع خود گفت بر موفقیت و شکست ورزشکاران حرفه ای ایرانی است. از بین دانشجویان حاضر در دوازدهمین المپیک دانشجویی 112 نفر داوطلب شرکت در پژوهش با میانگین سنی 5/26 انتخاب و مورد مطالعه قرارگرفتند. ورزشکاران به پرسشنامه های، اجرای روان، پنج بعدی هشیاری تمام- فرم کوتاه تمام (بائر و همکاران، 2006) و خودگفت خودکار ورزشی (2009) پاسخ دادند. از یافته ها همبستگی مثبت بین اجرای روان و هشیاری تمام (44/0 = r) تایید شد. تجزیه و تحلیل رگرسیون خطی نشان داد که هشیاری تمام به طور قابل توجهی پیش بینی کننده اجرای روان است (395/50 = F [1، (1-111]، 001/0 p<). خودگفت منفی و مثبت با هر دو اجرای روان (52/0- =r و59/0=r) و هشیاری تمام (45/0- r= 23/0 r=) همبستگی دارد. نوع خودگفت (مثبت، منفی و ترکیبی) بر اجرای روان و هشیاری تمام با برآورد 51% و 22% از واریانس کل پیش بینی کننده بود. بدین ترتیب نتایج بیانگراین است که خودگفت مثبت به افزایش و تسهیل اجرای روان، در مقابل خودگفت منفی، مانع یا کاهنده اجرای روان است. و افراد پیروز سطوح بالاتری از اجرای روان، هشیاری تمام، خودگفت مثبت و سطوح پایین تر از خودگفت منفی، در مقایسه با افراد ناموفق ازخود نشان دادند.
    کلیدواژگان: اجرای روان، هشیاری تمام، خود گفت، روانشناسی ورزش
  • نوری نظری طبا، سحر زارعی *، حسن غرایاق زندی، محمود محبی صفحه 567
    نتایج پژوهش های پیشین حاکی از آن است که نستوهی از مهم ترین ویژگی های روانشناختی موثر بر موفقیت ورزشی است، یکی از مسائل بسیار با اهمیت درک عوامل موثر بر ابعاد نستوهی از قبیل بعد هیجان است، به نظر می رسد از راهکارهای توسعه این ویژگی توجه به بعد هیجانی است. از این رو مسئله پژوهش حاضر بررسی رابطه بین هوش هیجانی و نستوهی در تکواندوکاران نخبه و آماتور بود، روش این پژوهش همبستگی و علی- مقایسه ای بود و 140 نفر (70 نخبه و 70 آماتور) از جامعه تکواندوکاران ایرانی به صورت نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند و مقیاس های هوش هیجانی شاته و همکاران (1998) و نستوهی شیرد و همکاران (2009) را تکمیل کردند. داده ها با استفاده از آزمون های آماری آنوا، همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه تحلیل شد. نتایج نشان داد هوش هیجانی با نستوهی رابطه معناداری (05/0P<) دارند، همچنین نتایج آزمون آنوا نشان داد بین تکواندوکاران نخبه و آماتور در هوش هیجانی و نستوهی تفاوت معناداری (001/0P<) وجود دارد طوری که تکواندوکاران نخبه نمرات بالاتری کسب کردند. در آخر نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد مولفه های هوش هیجانی 57 درصد از واریانس نستوهی را پیش بینی می کنند (001/0p<). بدان معنا که ورزشکاران با هوش هیجانی بیشتر از نستوهی بالاتری برخوردارند.
    کلیدواژگان: ورزشکاران نخبه، آماتور، تکواندو، نستوهی، هوش هیجانی
  • عاطفه ذبیحی، نرجس حسین زاده بحرینی، فاطمه حسین زاده بحرینی صفحه 581
    پژوهش ها حاکی از آنند که اختلالات یادگیری در سنین دبستان شیوع بالایی دارد و از طرف دیگر استفاده از راهبردهای ناسازگار نظم جویی شناختی هیجان، در تمامی گروه های سنی، همبودی جدی با اختلالات دیگر دارد. هدف از پژوهش حاضر مقایسه راهبردهای نظم جویی شناختی هیجان در کودکان دارای اختلال یادگیری و کودکان عادی است. این پژوهش در گروه پژوهش های توصیفی و از نوع علی- مقایسه ای قرار می گیرد. بدین منظور 50 دانش آموز در دو گروه دارای اختلال یادگیری و بدون اختلال یادگیری، در مقطع دبستان، به صورت نمونه گیری در دسترس از مدارس شهر مشهد انتخاب شدند. به منظور جمع آوری اطلاعات پرسشنامه راهبردهای نظم جویی هیجان- نسخه کودکان- (گارنفسکی، 2001) که دارای نه زیرمقیاس است، در اختیار 25 دانش آموز دارای اختلال یادگیری که در دبستان های ویژه این اختلال مشغول به تحصیل بودند و 25 دانش آموز عادی قرار گرفت. درستی و قابلیت اعتماد ابزار محرز گردید. نتایج تحلیل های آماری، در آزمون تی وابسته، حاکی از این بود که گروه دانش آموزان عادی و دچار اختلال یادگیری در استفاده از راهبردهای سازگار نظم جویی شناختی هیجان، تفاوت معناداری با یکدیگر نداشتند. در مقابل گروه دارای اختلال یادگیری تفاوت معناداری در استفاده از متغیر راهبردهای ناسازگار نسبت به گروه عادی نشان دادند. تفاوت در سطح (05/0>P) معنادار بود. میانگین سبک های ناسازگارانه نظم جویی هیجان در دانش آموزان مبتلا به اختلال یادگیری نسبت به دانش آموزان سالم تفاوت معنادار نشان داده است (017/0= P). این بدان معناست که دانش آموزان دچار اختلال یادگیری نسبت به دانش آموزان عادی نظم جویی هیجانی ناسازگارانه بیشتری داشته و بیش از دانش آموزان عادی به ملامت خود می پردازند .
    کلیدواژگان: اختلالات یادگیری، هیجان، راهبردهای نظم جویی شناختی هیجان
|
  • M. Amiri, R. Pourhosein*, L. Merajifar, Z.S., Hosseini Page 462
    Asthma is one of the most common chronic diseases worldwide and factors such as genetic, environmental and psychological factors play an important role in the maintenance of emotional and mood problems Caused by the disease. There are many variables which relate to this issue and influence on it. Therefore, this study aimed at investigating the relationship between neuroticism, illness perception, social support and Cognitive Emotion Regulation with depression among patient of asthma to answer this question, are these psychological variables able to predict meaningfully the depression of these patients. The research method is descriptive in multi-variable correlational design (step by step regression)., to do so 120 patient with asthma were selected using at-hand sampling and were studied; they completed the perception social support questionnaires (1988), Beck depression inventory (1996), Cognitive Emotion Regulation inventory (2001), Illness perception (2006), Big five personality trait scale (1986). Depression had a significant and positive relationship with illness perception (P
    Keywords: Asthma, Depression, Neuroticism, Illness Perception, Cognitive Emotion Regulation, Social Support
  • M.A. Besharat, R.Eshagh Goolpashein, H. Farahmand *, F. Ebrahimi Page 478
    In previous researches, attachment style, defense style and resiliency have been studied in patients with physical illness. The main problem of the present study is investigation these variables in multiple-sclerosis patients. The purpose of the present study was to compare attachment styles, defense styles, and resiliency between patients with M.S and healthy subjects. In a descriptive and causal- comparative research, one hundred patient with M.S (52 Man, 48 Woman) and one hundred healthy peoples (52 Man, 48 Woman) that selected conveniently, were asked to complete the Adult Attachment Inventory (AAI: Hazan & Shaver, 1987), the Defense Style Questionnaire (DSQ: Andrews, et al, 1993) and the Connor-Davidson Resilience Scale (CD-RISC: Connor & Davidson, 2003). The collected data has been analyzed by Multivariate analysis of variance. The results showed that the study groups were significantly different in attachment styles, defense style and resiliency. That is, MS patients showed more insecure attachment style and immature defense style and less resiliency than healthy subjects.
    Keywords: attachment, defense style, resiliency, multiple sclerosis
  • S. Pournaghash Tehrani *, L. Fathi, S. Etemadi Page 494
    According to the Cloninger’s biosocial model of personality, there is a relationship between neurotransmitters and different aspects of personality. The previous studies have shown that antidepressant medications affect these neurotransmitters, and subsequently lead to some variations in the temperamental aspects of personality, particularly the aspects that underlie depression. Given that different drugs have dissimilar impacts on the neurotransmitters, their effect on the corresponding aspects of personality is not the same. The aim of this study is providing a comparative analysis of the personality dimensions of female individuals with depression, who were treated with selective serotonin reuptake inhibitors (SSRIs) and tricyclic antidepressants (TCAs) medications based on the Cloninger’s model of personality. The collected data from 86 women in accordance with the Temperament and Character Inventory revised version (TCI-R) were analyzed in two matched groups by multivariate analysis of variance method. The patients under the SSRI medications exhibited higher harm avoidance (P
    Keywords: Depression, Personality, Cloninger, SSRI, TCA
  • A.A. Hosseinkhanzadeh * Page 508
    Test anxiety is a major problem in dyslexic students, which can lead to problems in mental health and their academic failure. Considering the high prevalence of test anxiety in dyslexic students and also the fact that most stress and anxiety tests are due to lack of coping skills and lack of time management, the purpose of this study was to determine the effectiveness of time management training on stress reduction and test anxiety of these students. The present study was a quasi-experimental study with pre-test and post-test design with the experimental and control group. The statistical population of this study include all male students aged 5 and 6 with dyslexia in public schools of Rasht in the academic year of 2015-2016. 30 of them were selected according to the conditions of entry into the research and convenient method and assigned in two experimental and control groups randomly. To collect data in this study, the test anxiety questionnaire (Abolghasemi, Asadi, Najjarian, Shokrzekan, 1996) and Perceived Stress Questionnaire (Cohen et al., 1983) were used. The time management training program was taught to the experimental group during 8 sessions, while the control group did not receive training in this area. Analysis of data using covariance analysis showed that there was a significant difference in the level of modification in stress and test anxiety in the post-test stage between two groups (p
    Keywords: Time management, test anxiety, students with dyslexia
  • A. Asadi *, M. Sheikh, M. Takhtaei Page 526
    focus of attention is widely used as a training method. This method helps to improve skill performance. The optimal focus of attention has always been a basic question for many researchers. The purpose of this study was to investigate the effect of different focus of attention instructions on muscular endurance of expert kung Fu athletes. In a semi-experimental design with repeated measurements 16 expert athlete of kung Fu were selected via available and purposeful sampling. They tried to perform the wall sit test under 4 different conditions internal focus (Attention to keeping the knee at 90 angle), the external near (focus on standing like a chair), external far (Attention to a computer screen displaying a chair) and control (without attention instructions). Within-group variance analysis results with repeated measurements showed that the control condition was meaningfully better than three other conditions (p
    Keywords: External focus, internal focus, wall sit, kung Fu
  • J. Babaee, M. Najafi *, A.M. Rezaei Page 540
    As developmental psychologist cease to perceive adolescence as a period of turmoil and adopt the Positive Youth Development (PYD) perspective, pschometrically sound measurement tools will be needed to assess adolescent positive attributes. The present research aimed to study psychometrics characteristics of positive youth development questionnaire in students. The present study was descriptive and correlation studie's type. For this purpose, 400 students (200 boys and 200 girls) were selected by multistage cluster sampling method & answered positive youth development Geldhof et al (2014) and Illinois bullying (2001) scales. For data analysis, was used from factor analysis, Cronbach's alpha coefficient and Pearson correlation methods. Factor analysis result showed that this scale was saturated with five factors. In addition, Pearson correlation results indicated that the positive youth development with discipline (r=0.32) academic achievement (r=0.31) and bullying (r=-0.45) significant relationship p≤0.01 there. Also positive youth development questionnaire reliability using Cronbach's alpha for the total scale was 0.81 and for each of the subscales, including competence 0.50, confidence 0.86, character 0.52, caring 0.63 and connection 0.79. Results indicated that positive youth development in the Persian version of the questionnaire can be used as a valid instrument in psychological research.
    Keywords: Positive youth development, Psychometric, Students
  • M.A. Jalilvand *, R. Roshan Page 554
    The present study aimed to explore the relationships between flow, mindfulness, and self- talk, in Iranian athletes. 112 participants with experience in competitive sports completed an questionnaire comprising the Iranin Dispositional Flow Scale, the Five Facet Mindfulness Questionnaire- short form, and the Automatic Self-Talk Questionnaire for Sports. Results confirmed the moderate, positive connection between flow and mindfulness (r = 0.44). Moreover, linear regression analysis indicated that mindfulness appeared to significantly predict flow (F = 50.395 [1, 211], p
    Keywords: competitive sports, flow, mindfulness, self- talk
  • N. Nazaritab, S. Zarei *, H. Gharayagh Zandi, M. Mohebi Page 567
    Mental toughness is one of the most important efficient psychological characters between elite athletes and efficient factors understanding have much importance. The aim of the present study was to investigate the relationship between emotional intelligence and mental toughness in elite and amateurs Taekwondo athletes. Present study research method was correlation and causative-comparative Participants were 140 taekwondo athletes (70 elite and 70 amateur athletes)that they chose based on random sampling from Iranian Taekwondo populations. This population completed the scals of emotional intelligence Schutte et al (1998) and mental toughness sheard& et al (2009). The data was analyzed by anova, Pearson correlation and multiple regressions. The results showed a significant relationship between emotional intelligence and mental toughness, Also results of Anova test showed that there was a significant difference between elite and amateurs of taekwondo athletes in both emotional intelligence and mental toughness. In addition, elite taekwondo athletes got higher scores finally; regression analysis showed that emotional intelligence indexes predict 57 percent of mental toughness variance (P
    Keywords: Elite Athletes, Amateur, Taekwondo, Mental Toughness, Emotional Intelligence
  • A. Zabihi *, N. Hosein Zadeh Bahreini, F. Hosein Zadeh Bahreini Page 581
    Research show that learning disorder is very common in primary school pupils. Moreover, the use of incompatible cognitive emotion regulation strategies is comorbid with other disorders in all age groups. The purpose of the present study is to compare cognitive emotion regulation strategies in children with learning disorder and normal children.
    This study is categorized as a descriptive study and of casual-comparative type. 50 primary school students in two groups with and without learning disorder were selected using availability sampling method. To collect data (information), the emotion regulation strategies questionnaire - student version- (Garnefski, 2001) with nine subscales was given to 25 students with learning disorder which were studying in specific primary school and 25 normal pupils. The questionnaire assessed in this study was proved to be valid and reliable.
    Statistical analysis outcomes in dependent t-test indicate that there is no meaningful difference between normal students and pupils with learning disorder in using cognitive emotion regulation strategies. On the other hand, the study of the two groups of students suggests that the group with learning disorder shows a significant difference in using incompatible strategies variables. The difference was meaningful at P
    Keywords: learning disorder, emotion, cognitive emotion regulation strategies