فهرست مطالب

پژوهش در نشخوار کنندگان - سال پنجم شماره 4 (زمستان 1396)

مجله پژوهش در نشخوار کنندگان
سال پنجم شماره 4 (زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/11/10
  • تعداد عناوین: 10
|
  • امین ولی زاده، تقی قورچی *، سعید حسنی صفحات 1-20
    سابقه و هدف
    گندم یکی از محصولات غالب کشت در ایران می باشد که می تواند در تغذیه دام مورد استفاده قرار گیرد. استفاده از اوره به عنوان منبع ازت و در ترکیب با هیدروکسیدسدیم و فرمالدئید می تواند به صورت آهسته رهش مورد استفاده میکروارگانیسم ها قرار گیرد. از طرفی فرآوری های مختلف فیزیکی می تواند بر تجزیه پذیری مواد مغذی آن در شکمبه و همچنین قابلیت هضم آنها در قسمت های بعدی شکمبه اثر گذار باشد. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی اثرات فرآوری های مختلف گندم بر ترکیبات شیمیایی، عملکرد رشد و قابلیت هضم در تغذیه بره های پرواری می باشد.
    مواد و روش ها
    تعداد 30 راس بره نر نژاد افشاری با میانگین وزن اولیه 3±21/31 کیلوگرم مورد استفاده قرار گرفت. این آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با 6 تیمار شامل: 1- جیره شاهد: گندم کامل، 2-گندم آسیاب شده، 3-گندم عمل آوری شده با اوره و هیدروکسیدسدیم و آسیاب شده، 4-گندم عمل آوری شده با اوره و فرمالدئید و آسیاب شده ، 5-گندم عمل آوری شده با اوره و هیدروکسیدسدیم و پلت شده و 6-گندم عمل آوری شده با اوره و فرمالدئید و پلت شده انجام گرفت. به هر تیمار 5 راس بره پرواری تعلق گرفت. 14 روز عادت پذیری و 84 روز دوره آزمایشی برای دام ها در نظر گرفته شد. از روز 80 از جیره های آزمایشی و مدفوع نمونه گیری شد و قابلیت هضم ظاهری مواد مغذی با روش خاکستر نامحلول در اسید اندازه گیری شد.
    یافته ها
    نتایج آزمایش نشان می دهد که عمل آوری های فیزیکی-شیمیایی گندم به شکل معنی داری منجر به افزایش وزن روزانه بیشتر نسبت به تیمار بدون عمل آوری شد (05/0>P). همچنین تیمار پنجم (اوره+هیدروکسیدسدیم+پلت شده) به شکل معنی داری نسبت به تیمارهای اول (بدون عمل آوری) و تیمار دوم (آسیاب شده) افزایش وزن روزانه بالاتری نشان داد (05/0>P). از سویی نتایج نشان داد که عمل آوری فیزیکی-شیمیایی منجر به وزن گیری بالاتری در انتهای دوره نسبت به تیمار بدون عمل آوری و تیمار به تنهایی آسیاب شده، می شود (05/0>P). نتایج حاصل از عمل آوری های فیزیکی-شیمیایی گندم حاکی از عدم تاثیر معنی دار بر روی متوسط مصرف خوراک روزانه می باشد ( 05/0P) و در پایان دوره ی پروار تیمارهای پنجم (اوره+هیدروکسیدسدیم+پلت شده) و ششم(اوره + فرمالدئید + پلت شده) کمترین ضریب تبدیل غذایی را به خود اختصاص دادند. عمل آوری های فیزیکی-شیمیایی به شکل معنی داری سبب بهبود قابلیت هضم ماده خشک، فیبر نامحلول در شوینده ی خنثی، فیبر نامحلول در شوینده ی اسیدی و نشاسته دانه گندم شد (05/0>P) در عین حال تاثیر معنی داری بر قابلیت هضم ماده آلی و پروتئین خام این دانه غله نداشت (05/0
    نتیجه گیری
    نتایج این آزمایش نشان می دهد که با توجه به تاثیر مثبت عمل آوری گندم بر عملکرد رشد و قابلیت هضم مواد مغذی، با روش های مناسب فرآوری می توان به شکل موثرتر و با بازده بالاتر از گندم به عنوان منبع تامین کننده انرژی خوراک در تغذیه نشخوارکنندگان استفاده نمود.
    کلیدواژگان: فرآوری های مختلف گندم، قابلیت هضم، ترکیبات شیمیایی، بره پرواری
  • سید ابو طالب صادقی *، محمد رکوعی، مهدی وفایی واله، مختار علی عباسی، هادی فرجی آروق صفحات 21-34
    سابقه و هدف
    افزایش سوددهی هر واحد تولیدی، مهمترین راهکار برای افزایش قدرت رقابت آن در همه زمینه ها و از جمله دامپروری می‏باشد. اولین قدم در طراحی برنامه های اصلاح نژاد دام، تصمیم‏گیری در مورد اهداف اصلاحی مناسب بوده و بزرگ‏ترین عامل در ناکارآمد بودن برنامه های اصلاح نژاد دام، عدم تبیین صحیح اهداف اصلاحی است. بنابراین تعیین اهداف اصلاحی و ضرایب اقتصادی صفات مهم در بز عدنی که یکی از دام‏های مهم نوار ساحلی خلیج فارس است، کمک زیادی برای اصلاح نژاد این دام خواهد کرد.
    مواد و روش‏ها: در این مطالعه از یک مدل ثابت قطعی که فرض می‏کند تنوعی در میان حیوانات برای صفات مهم مورد استفاده در محاسبه ضرایب اقتصادی وجود ندارد، استفاده گردید. به منظور برآورد پارامترهای مورد نیاز (جمعیتی، تولیدی، تولیدمثلی، مدیریتی و اقتصادی)، به مدت یک سال کامل تولید (از ابتدای شهریور 95 تا ابتدای شهریور 96)، تعداد 7 گله بز عدنی با 920 راس بز مولد تحت رکوردگیری مستقیم قرار گرفتند. با تشکیل معادلات سود و تغییر صفات به اندازه یک درصد یا یک واحد، در حالی که میانگین سایر صفات در حد میانگین جمعیت ثابت بودند، ضرایب اقتصادی صفات محاسبه گردید. وزن اقتصادی صفات به ازاء یک انحراف معیار ژنتیکی افزایش در صفت مربوطه در حالی که سایر صفات در حد میانگین ثابت نگه داشته شدند، محاسبه شد. برای مقایسه صحیح ضرایب اقتصادی صفت‏ها، اهمیت نسبی آنها تعیین شد.
    یافته ها: نتایج این تحقیق نشان داد که بیشترین درآمد، سهم فروش بزغاله و شیر و بیشترین هزینه سهم مدیریت و کارگری بود. صفاتی که جزء اهداف اصلاحی بز عدنی به دست آمدند شامل میزان بزغاله‏زایی، تعداد زایش در سال، تعداد بزغاله متولد شده در هر زایش، وزن فروش بزغاله در 12 ماهگی، میزان آبستنی، زنده‏مانی بزغاله تا شیرگیری، زنده‏مانی بز مولد، زنده‏مانی از شیرگیری تا فروش، شیر تولیدی، وزن بلوغ بزهای مولد و میزان دوقلوزایی با ضرایب اقتصادی به ترتیب 7/22، 5/17، 8/12، 1/12، 1/10، 8/9، 9، 6/4، 9/1، 7/0-، 3/0 بودند.
    نتیجه گیری: در بز عدنی صفات تولیدمثلی، ماندگاری و تولیدی به ترتیب دارای بیشترین اهمیت هستند. با توجه به شرایط حاکم بر سیستم پرورش این دام، صفات تعداد زایش در سال، میزان بزغاله‏زایی، تعداد بزغاله متولد شده در هر زایش، وزن فروش بزغاله در 12 ماهگی، میزان آبستنی، زنده‏مانی بزغاله تا شیرگیری، زنده‏مانی بز مولد، زنده‏مانی از شیرگیری تا فروش و شیر تولیدی به ترتیب از مهمترین صفات هستند و باید در برنامه های اصلاح نژاد بز عدنی مورد توجه بیشتری قرار گیرند.
    کلیدواژگان: اهداف اصلاحی، وزن اقتصادی، صفات تولیدی و تولیدمثلی، بز عدنی
  • حمید حاجی زاده، فریبا فریور*، فرزاد قنبری، اشور محمد قره باش صفحات 35-46
    سابقه و هدف
    طی چند دهه ی اخیر با بکارگیری فناوری های اصلاح نژادی، تغذیه ای و مدیریتی، سطح تولید در گاوهای شیری به طور قابل توجهی افزایش یافته است. در این مدت مطالعات متعددی گزارش کرده اند که سطح تولید حیوان به شکل معنی دار ی تحت تاثیر رفاه و محل نگهداری حیوان می باشد. از جمله عواملی که تولید و اقتصاد گاوداری ها را تحت تاثیر قرار می دهد، وجود یا عدم وجود ناهنجاری های سیستم پستانی و حرکتی می باشد. اختلال در سطح آسایش و رفاه حیوان شانس ابتلا به این ناهنجاری ها را افزایش می دهد. هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی ارتباط بین میزان وقوع لنگش و شمار سلول های بدنی موجود در شیر با سیستم پرورشی فری استال یا غیر فری استال در گاوداری های صنعتی استان مازندران بوده است.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش از رکوردهای زایش چهار گاوداری صنعتی واقع در استان مازندران با سیستم نگهداری فری استال و غیر فری استال طی دو سال 1393 و 1394 به منظور بررسی اثر جایگاه پرورشی بر نرخ ناهنجاری لنگش و شمار سلول بدنی شیر استفاده گردید. جهت بررسی ناهنجاری لنگش به دلیل ماهیت دودویی صفت از روش چند متغیره رگرسیون لجستیک و برای بررسی شمار سلول بدنی شیر از رگرسیون مختلط استفاده گردید. عواملی نظیر اثر گله، سال و فصل زایش، دوره شیرواری و جایگاه نگهداری بعنوان اثرات ثابت و سن در نخستین زایش در هر دو صفت و روزهای شیردهی در بررسی شمار سلولهای بدنی به عنوان متغیرهای کمکی در مدل در نظر گرفته شدند.
    یافته ها
    تفاوت میانگین امتیاز سلول بدنی در جایگاه های فری استال و غیرفری استال معنی دار بود (05/0>P). بیشترین تفاوت امتیاز سلول بدنی بین دو جایگاه فری استال و غیر فری استال 23/0 ± 20/2 تخمین زده شد. همچنین شکم زایش اثر معنی دار بر امتیاز سلول بدنی داشته و با افزایش سن میزان آن به طور متوسط از 99/1 به 2/3 رسید. اثر تمامی عوامل موجود در مدل بر میزان وقوع لنگش معنی دار بود (05/0>P). نتایج نشان داد در صورت استفاده از جایگاه فری استال در مقایسه با جایگاه غیر فری استال احتمال ابتلا به لنگش به طور قابل ملاحظه ای کاهش می یابد (16/2 – 52/1) 82/1) و درصد وقوع آن از 50/20 در جایگاه های غیر فری استال به 58/13 در جایگاه های فری استال کاهش یافت.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج به دست آمده می توان گفت که استفاده از سیستم فری استال در پرورش گاو شیری به میزان قابل توجهی نرخ وقوع ناهنجاری پستانی و حرکتی را کاهش می دهد. از این رو استفاده از این سیستم با رعایت اندازه و نسبت جایگاه به تعداد دام برای افزایش رفاه و سلامت دام می تواند به اقتصاد و سودآوری گله ها کمک قابل ملاحظه ای نماید.
    کلیدواژگان: جایگاه فری استال، لنگش، گاو شیری، امتیاز سلول بدنی
  • احسان نوبخت لنگری، ایوب فرهادی*، سید حسن حافظیان، محسن قلی زاده صفحات 47-60
    سابقه و هدف
    هدف از پژوهش حاضر بررسی تنوع آللی در ناحیه تنظیمی بالا دست ژن های کالپاین و کالپاستاتین، تجزیه و تحلیل بیوانفورماتیک ژن های مورد نظر و ارتباط آماری واریانت های آللی با صفات وزن بدن و دنبه در گوسفند لری بختیاری بوده است.
    مواد و روش ها
    تعداد 150 نمونه خون به طور تصادفی تهیه و DNA با روش نمکی بهینه یافته استخراج شد. سپس جفت آغازگرهای اختصاصی با نرم افزارOligo7 به ترتیب برای تکثیر قطعاتی با اندازه های 245 و 225 جفت بازی از ناحیه بالا دست ژن های کالپاستاتین و کالپاین طراحی شدند. پس از انجام PCR فرآورده های تکثیری حاصل از جایگاه های نشانگری کالپاستاتین و کالپاین به ترتیب در معرض هضم با آنزیم های اندونوکلئاز PstI و HaeIII قرار گرفتند. به دلیل یک شکل بودن نتایج حاصل RFLP، برای ارزیابی دقیق تر توالی های تکثیر شده از تکنیک SSCP استفاده شد. بعد از تعیین ژنوتیپ، از هر الگوی باندی ژن کالپاین یک نمونه مورد توالی یابی قرار گرفت. برای شناسایی موتیف های درگیر در فرآیند تنظیم ژنی و همچنین جهش های موجود در الگوهای باندی مختلف، توالی های به دست آمده با استفاده از نرم افزارهای DNASIS MAX و BioEdit مورد بررسی قرار گرفتند. ارتباط الگوهای باندی مشاهده شده در جایگاه کالپاین با صفات وزن بدن در تولد، 3، 6 و 12 ماهگی و صفات دنبه شامل وزن، محیط بالا و پایین و ارتفاع دنبه در گوسفند لری بختیاری با استفاده از رویه Glimmix نرم‏افزار SAS (نسخه 1/9) مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    سه الگوی باندی مختلف A، B و C در جایگاه کالپاین در نمونه های لری بختیاری به ترتیب با فراوانی های 66، 9 و 25 در صد مشاهده شدند. ناحیه بالادست جایگاه ژنی کالپاستاتین در پژوهش حاضر یک شکل بود. تجزیه و تحلیل آماری وجود ارتباط آماری معنی داری را بین الگوهای باندی در جایگاه نشانگر کالپاین و صفت وزن تولد در گوسفندان لری بختیاری نشان داد (P<0.05). همچنین هم-ترازی توالی های الگوهای باندی مشاهده شده برای جایگاه نشانگر کالپاین در گوسفندان مورد مطالعه وجود شش چند شکلی تک نوکلئوتیدی را در موقعیت های مختلف نشان داد. نتیجه توالی یابی ژن کالپاستاتین رفتار یک شکل بودن الگوهای باندی این ژن را تایید کرد، به طوری که تفاوتی بین توالی های بدست آمده برای این ژن مشاهده نشد. آنالیز مقایسه ای موتیف ها بین توالی های مورد مطالعه نشان داد که تمامی موتیف ها بین الگوهای باندی مشترک بودند به جز موتیف های PEA3_CS و yeast_terminationCS1 که در الگوی باندی C وجود نداشته و موتیف alpha_INF.2 که فقط در الگوی باندی C وجود داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به چند شکل بودن ناحیه تنظیمی بالادست جایگاه کالپاین و معنی دار بودن ارتباط آن با صفت وزن تولد، احتمالا بتوان از این جایگاه نشانگری در برنامه های اصلاح نژادی برای بهبود کیفیت گوشت در گوسفند بهره برد.
    کلیدواژگان: ژن کالپاستاتین، ژن کالپاین، گوسفند لری بختیاری، ناحیه تنظیمی بالادست، بیوانفورماتیک
  • محمدهادی اعظمی، عبدالمنصور طهماسبی *، عباس علی نصیریان صفحات 61-72
    سابقه و هدف
    فرآوری اقلام خوراکی گاه موجب افزایش بازده مصرف خوراک و نتیجتا عملکرد دام ها می گردد. در گاوهای شیری پر تولید نیاز به پروتئین بیش از ظرفیت تولیدی میروارگانیسم های شکمبه است. از این رو استفاده از منابع پروتئین عبوری، ضروری می باشد. فرآوری حرارتی سویا موجب افزایش محتوی پروتئین عبوری خوراک می شود که نتیجه ی آن افزایش جذب پروتئین جیره در روده ی باریک (با حداقل تغییرات) و به طبع آن افزایش بازده استفاده از نیتروژن خواهد بود.
    مواد و روش ها
    از نه راس گاو اصیل هلشتاین چند شکم زایش در قالب طرح گردان با سه تکرار استفاده شد. برای هر دوره در هر تیمار 3 راس گاو در نظر گرفته شد. آزمایش در 3 دوره 21 روزه شامل 14 روز عادت پذیری به جیره های غذایی و 7 روز دوره جمع آوری، نمونه گیری و رکورد برداری، انجام شد. اندازه گیری عملکرد تولید شیر به صورت روزانه انجام شد. روزهای 19 و 20 هر دوره، نمونه گیری از شیر جهت تعیین چربی، پروتئین، لاکتوز و کل مواد جامد شیر به عمل آمد. نیتروژن خون، شکمبه و شیر در هر دوره نمونه گیری اندازه گیری شد. قاببلیت هضم مواد مغذی، اسیدیته ی شکمبه و فراسنجه های خونی گلوکز، نیتروژن اوره ای، پروتئین کل، تری گلیسیرید و کلسترول خون مورد مطالعه قرار گرفت.
    یافته ها
    جایگزینی دانه ی سویای فرآوری شده با کنجاله ی سویا اثر معنی داری بر میزان مصرف ماده خشک و تغییرات وزن بدن نداشت. میزان کل تولید شیر، تولید شیر تصحیح شده بر اساس 3/5 درصد چربی، کل مواد جامد، درصد چربی، درصد پروتئین، درصد لاکتوز و نیتروژن شیر بین تیمارها تفاوت معنی داری نداشت. اسیدیته و نیتروژن آمونیاکی شکمبه تحت تاثیر تیمارها قرار نگرفت. قابلیت هضم ظاهری ماده ی خشک، ماده ی آلی، پروتئین خام و الیاف نامحلول در شوینده ی خنثی تحت تاثیر تیمارها قرار نگرفت. غلظت فراسنجه های خونی گلوکز، نیتروژن اوره ای ، پروتئین کل ، تری گلیسیرید و کلسترول بین گروه های مختلف آزمایشی یکسان بود.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه ی حاضر نشان داد که جایگزینی کنجاله ی سویا با دانه ی سویای برشته شده و یا اکسترود شده منجر به بهبود عملکرد گاوهای هلشتاین اواسط شیردهی نمی شود. پس جایگزینی دانه ی سویای فرآوری شده با کنجاله ی سویا تنها در صورتی منطقی خواهد بود که قیمت سویای فرآوری شده از کنجاله ی سویا ارزان تر باشد و یا دانه ی سویا نسبت به کنجاله سویا، بیشتر در دسترس باشد.
    کلیدواژگان: سویای فرآوری شده، کنجاله سویا، گاو شیری، تولید شیر، فراسنجه های خونی
  • همایون فرهنگ فر، الهام بهدانی * صفحات 73-86
    سابقه و هدف
    مولکول های ریزRNA توالی های کوتاهی (با میانگین طول 22 نوکلئوتید) هستند که با اثر بر تنظیم بیان ژن ها فرآیندهای بیولوژیکی بسیاری را تحت تاثیر قرار می دهند. تولید شیر فرآیند فیزیولوژیکی می باشد که تحت تاثیر تعداد بسیار زیادی از ژن ها، ریزRNA ها، مسیرهای ژنی و مسیرهای سیگنالدهی قرار می گیرد. در این مطالعه با بررسی مولکول های محافظت شده ریزRNA در بین گونه های موش، گاو و بز به شناسایی ریزRNA ها، ژن های هدف آن ها و مسیرهای ژنی مرتبط با تولید شیر پرداخته شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه جهت بررسی مکانسیم مولکولی اثر ریزRNA ها بر تولید شیر، ابتدا داده های مورد نظر با شماره دسترسی GSM1295115 برای گونه موش، GSM1295118 برای گونه گاو و GSM969927 برای گونه بز از پایگاه داده GEO دانلود شدند. شناسایی ریزRNA ها با استفاده از نرم افزار mirdeep2 انجام شد. در این مطالعه از پایگاه داده mirwalk برای شناسایی ژن های هدف ریزRNA هایی که دربافت پستان هر سه گونه بیان می شوند؛ استفاده گردید. پایگاه اطلاعاتی mirwalk قادر به تخمین ژن های هدف بر اساس الگوریتم های ده پایگاه اطلاعاتی دیگر می باشد. ترسیم ارتباطات ژنی شبکه برهمکنش ریزRNA ها و ژن های هدفشان توسط نرم افزار cytoscape انجام شد. جهت بررسی مسیرهای ژنی و سیگنالدهی مرتبط با ژن های هدف از پایگاه اطلاعاتی DAVID استفاده شد.
    یافته ها
    بر اساس نتایج این مطالعه ژن های miR-93-5p، miR-27b-3p، miR-27a-3p و miR-200c-3p از مهم ترین ریزRNA ها و ژن های Pten، Rlim، Pdik1l و Setd5 از مهمترین ژن های هدف در فرآیند تولید شیر و مسیرهای بیوسنتزی ترکیبات شیر بودند. از مهمترین نتایج این مطالعه معرفی Setd5 به عنوان یک ژن جدید مرتبط با فرآیند تولید شیر می باشد. آنالیز مسیر های ژنی نشان داد که مسیر چسبندگی کانونی، مسیر سیگنالدهیMAPK ، مسیر سیگنالدهی mTOR، مسیر سیگنادهی PI3K-Akt و مسیر سیگنالدهی نروتروفین از مهمترین مسیر های ژنی می باشند که توسط ژن های هدف فعال شده و نقش مهمی در بیوسنتز تولید شیر و توسعه بافت پستانی دارند. این مسیرهای ژنی می توانند با اثرگذاری بر تکثیر سلول های آلوئول، افزایش انشعابات، توسعه بافت پستانی، متابولیسم اسیدهای آمینه، اثر بر سیستم اندوکرینی، مسیرهای سیگنادهی پرولاکتین و سنتز ترکیبات شیر مانند چربی، پروتئین و لاکتوز، فیزیولوژی و بیولوژی تولید شیر را تحت تاثیر قرار دهند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نقش حیاتی ریزRNA های مهم در شبکه مورد بررسی و ژن های هدف این مولکول ها و همچنین مسیرهای ژنی مورد مطالعه، می توان در برنامه های اصلاح نژادی به عنوان مهمترین تنظیم کننده های مربوط به فرآیند تولید شیر از آنها بهره برد. از این اطلاعات میتوان جهت معرفی و کاربرد ژن های کاندید و کاربرد آنها در روش انتخاب به کمک ژن و یا انتخاب ژنومی استفاده کرد. با توجه به اینکه تولید شیر با توسعه و تکامل بافت پستانی همراه می باشد، مولکول های ریزRNA و ژن های هدفی که در این مطالعه به آن پرداخته شده است، می توانند کاندید مناسبی در کلیه فرآیند های تکامل و تمایز نیز مطرح گردند.
    کلیدواژگان: مقایسه بین گونه ای، داده های توالی یابی ریزRNA، تولید شیر
  • جواد حبیبی زاد *، مهرداد معمار، محمدرضا بحرینی بهزادی، مصطفی محقق دولت ابادی صفحات 87-100
    سابقه و هدف
    متابولیت های مختلف از جمله گلوکز، کلسترول و نیتروژن اوره سرم از شاخص های بسیار مهم برای بیان وضعیت پروتئین و انرژی در گوسفند هستند. نشان داده شده است که غلظت متابولیت های سرم در زمان های مختلف فعالیت تولیدمثلی و همچنین در میش های آبستن با یک یا دو جنین تغییر می کند. بنابراین هدف از انجام این مطالعه بررسی تاثیر وضعیت های مختلف تولیدمثلی بر غلظت متابولیت های مختلف سرم در میش های لری بختیاری بود.
    مواد و روش ها
    این تحقیق طی فصول تولیدمثل و غیر تولیدمثل در میش های آبستن و غیر آبستن انجام شد. در ابتدای آزمایش با مراجعه به کشتارگاه، میش های نژاد لری بختیاری با سن 3 الی 4 سال انتخاب شدند. سپس نمونه های خون از همه میش ها قبل از کشتار جمع آوری و برای اندازه گیری گلوکز، کلسترول و نیتروژن اوره سرم به آزمایشگاه منتقل شدند. بخش اول این پژوهش در فصل غیر تولیدمثلی انجام شد و 48 عدد دستگاه تولیدمثلی غیرآبستن جمع آوری و به سه گروه تیماری به صورت زیر تقسیم شدند. گروه 1: دارای یک جسم زرد؛ گروه:2 دارای دو جسم زرد (یک طرفه) و گروه 3: دارای دو جسم زرد (دو طرفه). بخش دوم این پژوهش طی فصل تولیدمثلی انجام شد. 144 دستگاه تولیدمثلی جمع آوری و در 9 گروه تیماری به صورت زیر تقسیم شدند. گروه 1: دارای یک جسم زرد و غیرآبستن؛ گروه 2: دارای دو جسم زرد (یک طرفه) و غیرآبستن؛ گروه 3: دارای دو جسم زرد (دو طرفه) و غیرآبستن؛ گروه 4: دارای یک جسم زرد با یک جنین؛ گروه 5: دارای یک جسم زرد با دو جنین؛ گروه 6: دارای دو جسم زرد (یک طرفه) با یک جنین؛ گروه 7: دارای دو جسم زرد (دوطرفه) با یک جنین؛ گروه 8: دارای دو جسم زرد (یک طرفه) با دو جنین و گروه 9: دارای دو جسم زرد (دو طرفه) با دو جنین.
    یافته ها
    این پژوهش نشان داد که از بین تیمارهای آزمایشی، بالاترین غلظت گلوکز سرم در میش های دارای یک جسم زرد با یک جنین و پائین ترین غلظت گلوکز سرم در میش های دارای دو جسم زرد (دو طرفه) با دو جنین مشاهده شد (05/0>P). همچنین غلظت گلوکز سرم در میش های دارای دو جسم زرد (یک طرفه و دوطرفه) که تنها یک جنین داشتند نسبت به میش های دارای یک جسم زرد با دو جنین به طور معنی داری بیشتر بود (05/0>P). نتایج نشان داد که غلظت کلسترول سرم میش ها در فصل تولیدمثل نسبت به فصل غیرتولیدمثل در هر دو وضعیت جسم زرد منفرد و دوتایی به طور معنی داری بیشتر بود (05/0>P). علاوه بر این، غلظت کلسترول سرم در میش های دارای یک جسم زرد و دو جنین نسبت به میش های دارای جسم زرد دوتایی (دو طرفه) با دو جنین اختلاف معنی داری نداشت. غلظت نیتروژن اوره سرم نیز در میش های غیر آبستن طی فصل تولیدمثل به طور معنی داری (05/0>P) بیشتر از فصل غیر تولیدمثل بود. به علاوه، غلظت این متابولیت بین میش های با موقعیت های مختلف جسم زرد (یک طرفه و دوطرفه) و همچنین میش های دارای یک جسم زرد و دو جنین اختلاف معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج به طور کلی نشان داد که غلظت گلوکز سرم طی فصل غیر تولیدمثلی نسبت به فصل تولیدمثلی بیشتر بود در حالی که در میش های آبستن نسبت به میش های غیر آبستن همچنین در میش های با دو جنین نسبت به یک جنین کمتر بود. غلظت کلسترول و نیتروژن اوره سرم نیز در میش های آبستن نسبت به میش های غیر آبستن و در میش های دارای دو جنین نسبت به یک جنین بیشتر بود.
    کلیدواژگان: گلوکز، کلسترول، نیتروژن اوره، آبستنی، میش لری بختیاری
  • ذبیح الله عبدالملکی، منوچهر سوری*، محمد مهدی معینی، آرمین توحیدی صفحات 101-118
    سابقه و هدف
    اسید لینولئیک مزدوج به گروهی از ایزومرهای هندسی و موقعیتی اسید لینولئیک 18 کربنه (2: 18C) اشاره دارد که با یک پیوند ساده از هم جدا شده اند. دو ایزومر شناخته شده این اسید، ایزومر سیس 9 ترانس 11 و ترانس 10 سیس 12 می باشند. مطالعات نشان داده است که ایزومر ترانس 10 سیس 12 چربی شیر را در گاوهای شیری کاهش می دهد. مکمل اسید لینولئیک مزدوج با کاهش انرژی مورد نیاز برای سنتز چربی شیر، بالانس انرژی را در گاوهای شیری بهبود می بخشد. از طرفی با بهبود روش های محافظت کردن چربی ها از بیوهیدروژناسیون در شکمبه، استفاده از آنتی اکسیدانها هنگامی که چربی های غیر اشباع محافظت شده خورانیده مورد نیاز می باشد. سلنیم و ویتامین E مواد مغذی ضروری هستند که در نقش بیولوژیکی مهمی به عنوان آنتی اکسیدان سهیم هستند. هدف از آزمایش حاضر مطالعه تاثیر مکمل اسید لینولئیک مزدوج محافظت شده و مکمل تزریقی سلنیم و ویتامین E بر عملکرد تولیدی و فراسنجه های خونی در گاوهای شیرده هلشتاین در دوره انتقال و اوایل شیردهی بود.
    مواد و روش ها
    تعداد40 راس گاو شیری بر اساس تولید شیر دوره قبلی و نوبت زایش انتخاب و از حدود 21 روز پیش از زایش تا 60 روز پس از آن، به طور تصادفی در بین 4 تیمار آزمایشی قرار گرفتند. تیمارهای آزمایشی شامل 1- جیره پایه (کنترل)2- جیره پایه بعلاوه مکمل تزریقی سلنیم و ویتامین E3- جیره پایه بعلاوه 100 گرم مکمل اسید لینولئیک مزدوج در روز 4- جیره پایه بعلاوه 100 گرم مکمل اسید لینولئیک مزدوج همراه مکمل تزریقی سلنیم و ویتامین E.بود. مکمل سلنیم و ویتامین E به میزان 40 سی سی در روزهای21-، 1، 14، 28 و 42 نسبت به روز زایش به صورت عضلانی به هر گاو تزریق شد. مقدار خوراک مصرفی و تولید شیر به صورت روزانه، ترکیبات شیر به صورت هفتگی، وزن و امتیاز بدنی با فواصل 21 روز تعیین شدند. نمونه های خون نیز از همه گاوها درروزهای تزریق گرفته شد.
    یافته ها
    افزودن مکمل اسید لینولئیک مزدوج تاثیر معنی داری بر افزایش تولید شیر و بهبود بازده تولیدشیر و توازن انرژی داشت (01/0>(P). استفاده از مکمل اسید لینولئیک مزدوج درصد و مقدار چربی شیررا به طور معنی داری کاهش داد(001/0>P). اما تاثیرمعنی داری بر درصد پروتئین ،موادجامد بدون چربی و تعداد سلولهای سماتیک شیر نداشت (05/0P>). اگرچه میزان و مقدار پرونئین ،لاکتوز و مواد جامد بدون چربی شیررا افزایش داد (001/0>P). افزودن مکمل اسید لینولئیک مزدوج باعث بهبود غیر معنی داربرخی از صفات تولید مثلی مانند تعدادتلقیح به ازای آبستنی و روزهای بازغیرآبستنی شد. (05/0P>).. افزودن مکمل اسید لینولئیک مزدوج تاثیر معنی داری برغلظت فراسنجه های خون نداشت (0.05P>). اثرات متقابل اسید لینولئیک مزدوج و مکمل و سلنیم و ویتامین E بر غلظت گلوکز پلاسما معنی دار بود (0.05P<). گاوهای تغذیه شده با جیره شاهد کمترین غلظت گلوکز پلاسما را داشتنددر مقابل گاوهای تغذیه شده با جیره حاوی مکمل اسید لینولئیک مزدوج بیشترین غلظت گلوکز پلاسما را داشتند.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد استفاده از اسید لینولئیک مزدوج سبب کاهش چربی شیر و افت کمتر نمره وضعیت بدنی و افزایش تولید شیر و بهبود بالانس انرژی شده اما تاثیر معنی داری بر غلظت فراسنجه های خونی ندارد. استفاده از مکمل تزریقی سلنیم و ویتامین E سبب کاهش تولید چربی شیر و افزایش مواد جامد بدون چربی شیر می شود .استفاده از مکمل اسید لینو لئیک مزدوج و مکمل تزریقی سلنیم و ویتامین E سبب بهبود غیر معنی دار عملکرد تولید مثلی شده است.
    کلیدواژگان: گاو شیری، دوره انتقال، اسید لینولئیک مزدوج، ویتامین E و سلنیوم
  • الناز پیرعدل، رسول پیرمحمدی *، حامد خلیل وندی بهروزیار صفحات 119-144
    سابقه و هدف
    پرتوتابی ریزموج نوعی عمل آوری حرارتی برای کاهش تجزیه پذیری شکمبه ای پروتئین خام، نشاسته و افزایش پروتئین عبوری به روده کوچک در جهت بهبود تخمیر شکمبه ای غلات می باشد. این پژوهش در راستای بررسی روند تجزیه پذیری نشاسته و پروتئین خام ارقام مختلف دانه جو پرتوتابی شده با ریزموج و نحوه توزیع پروتئین در سیستم کربوهیدرات و پروتئین خالص کورنل و سیستم پروتئین قابل متابولیسم انجام شد.
    مواد و روش ها
    تعیین ترکیبات شیمیایی با آسیاب آزمایشگاهی با الک 1 میلی متری آسیاب و غلظت ماده خشک، ماده آلی پروتئین خام (دستگاه های کجلدال )، چربی خام با استفاده از روش های استاندارد AOAC(2000)، نشاسته به روش آنتروم (44) و الیاف نامحلول در شوینده خنثی (سیستم آنکوم ) و الیاف محلول در شوینده اسیدی با روش ون سوست و همکاران (1991) اندازه گیری (سه تکرار) شد. ارقام جو ماکویی، بهمن آبی و سهند به مدت 2، 4 و 6 دقیقه در معرض تابش پرتو ریزموج (مایکرویو) قرار گرفتند. کنتیک و فرا سنجه های تجزیه پذیری شکمبه ای ماده خشک، نشاسته و پروتئین نمونه های خوراکی به روش کیسه های نایلونی با استفاده از سه راس گوساله نر نژاد هلشتاین مجهز به فیستولای قابل انعطاف شکمبه ای در ساعات 0، 2، 4، 6، 8، 12، 24 و 48 ساعت و در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی تعیین شد. توزیع پروتئین بر اساس سیستم پروتئین قابل متابولیسم بر اساس معادلات مربوطه تعیین و میزان حلالیت پروتئین در بافرهای مختلف به منظور فهم نحوه توزیع بخش های مختلف پروتئین در سیستم کربوهیدرات و پروتئین خالص کورنل (CNCPS) تعیین شد. علاوه بر این اثر پرتوتابی بر نحوه توزیع کربوهیدرات های دانه جو در این سیستم مورد مطالعه قرار گرفت.
    یافته ها
    تحت تاثیر پرتوتابی ریزموج میزان ماده خشک، پروتئین خام، ماده آلی، الیاف محلول در شوینده اسیدی، الیاف نامحلول در شوینده خنثی ارقام مختلف دانه جو کاهش یافت به طوری که در مدت زمان 6 دقیقه کمترین میزان ماده خشک، پروتئین خام، ماده آلی، الیاف محلول در شوینده اسیدی ،الیاف نامحلول در شوینده خنثی و چربی خام مربوط به رقم سهند بود. نتایج این آزمایش نشان دهنده تاثیر کاهنده و معنی دار پرتوتابی در زمان های مختلف بر میزان نشاسته و پروتئین قابل تجزیه موثر در شکمبه و وجود اختلاف معنی داری بین ارقام مختلف مورد بررسی از این نظر بود. در بین ارقام مختلف مورد مطالعه، فراسنجه های مختلف تجزیه پذیری رقم جوی سهند بیش از سایر ارقام تحت تاثیر عمل آوری قرار گرفت. تفاوت بین ارقام مختلف در پاسخ به عمل آوری را می توان بازتابی از میزان پوسته، نشاسته و پروتئین خام و توزیع متفاوت نشاسته در بخش های مختلف دانه دانست. افزایش زمان پرتوتابی سبب افزایش تاثیرگذاری آن بر فراسنجه های مختلف موردارزیابی در ارتباط با تجزیه پذیری پروتئین خام و نشاسته شد. عمل آوری ارقام مختلف دانه جو با پرتوهای ریزموج سبب کاهش معنی دار میزان پروتئین محلول، کاهش نیتروژن غیرپروتئینی و افزایش در مقادیر پروتئین و نشاسته بالقوه قابل دسترس در سیستم کربوهیدرات و پروتئین خالص کورنل شد. بااین حال، افزایش زمان پرتوتابی سبب افزایش مقادیر پروتئین متصل به دیواره سلولی و افزایش معنی دار پروتئین غیرقابل دسترس شد ولی تاثیری بر مقادیر نشاسته قابل دسترس نداشت. برخلاف نتایج آزمون سیستم کربوهیدرات و پروتئین خالص کورنل، پرتوتابی تاثیر منفی بر گوارش پذیری پس شکمبه ای پروتئین خام ارزیابی شده بر اساس روش سه مرحله ای آنزیمی نداشت ولی میزان گوارش پذیری نشاسته را تحت تاثیر قرار داد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان دهنده تفاوت در پاسخ ارقام مختلف جو به پرتوتابی با امواج ریزموج و لزوم انجام آزمون درون تنی بود. به نظر می رسد بر اساس نتایج ارائه شده، بهترین پاسخ در تاثیرگذاری بر فراسنجه های ارزش غذایی در راستای بهبود تخمیر شکمبه ای، تجزیه پذیری پروتئین، نشاسته و افزایش مقادیر نشاسته و پروتئین گوارش پذیر ورودی به روده باریک را می توان مربوط پرتوتابی به مدت 4 دقیقه در ارقام مختلف دانست.
    کلیدواژگان: پروتئین قابل متابولیسم، نشاسته، غلات، عمل آوری حرارتی، تجزیه پذیری
  • فاطمه محمدی نژاد، محمدرضا محمد آبادی*، ارسلان برازنده، مسعود اسدی فوزی صفحات 145-152
    سابقه و هدف
    علیرغم تغییرات زیاد در کشاورزی به دلیل پیشرفت های صنعتی، جهانی شدن و پیشرفت های تکنولوژیکی، جمعیت بز در جهان افزایش یافته است. پرورش بز یکی از عناصر کلیدی دخیل در اقتصاد کشاورزانی دارد که در نواحی خشک و نیمه خشک دربرگیرنده بیشتر مساحت ایران زندگی می کنند. حدود 30 میلیون راس بز کرکی در سراسر جهان وجود دارد که 5/4 تا 5 میلیون راس از آن ها در ایران پرورش داده می شوند. بز کرکی راینی مهمترین نژاد کرکی کشور بوده و در جنوب شرقی ایران گسترده است و برای تولید گوشت و کرک نگهداری می شود. تقریبا سه میلیون راس از این نژاد در استان کرمان وجود دارد. در سال های اخیر برنامه ملی اصلاح نژاد به منظور مطالعه و حفاظت از تنوع ژنتیکی این نژاد اجرا شده، ولی منجر به پیشرفت زیادی در سوددهی اقتصادی آن نشده است که یکی از دلایل آن می تواند فقدان یک شاخص انتخاب اقتصادی برای صفات پایه در برنامه اصلاح نژاد باشد. زنده مانی یکی از صفات مهم اقتصادی و از عوامل تاثیرگذار بر درآمدزایی گله ها است زیرا هر گونه مرگ و میر یا حذف زودهنگام دام درآمد دامدار را کاهش می دهد. بنابراین، ورود این صفت در برنامه های اصلاحی می تواند منجر به بهبود آن و در نتیجه بازدهی اقتصادی بیشتر شود. با توجه به اهمیت زنده مانی و اینکه تا کنون زنده مانی بزهای کرکی راینی مطالعه نشده است، هدف از این مطالعه بررسی تابع توزیع زنده مانی بزغاله های کرکی راینی از زمان تولد تا یکسالگی بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش از رکورد های زنده مانی تعداد 3055 راس بزغاله (حاصل از 201 راس بز نر و 1309 راس بز ماده)، مربوط به گله ایستگاه پرورش و اصلاح نژاد بز کرکی راینی واقع در شهرستان بافت که طی سال های 1386-1372 جمع آوری شده بودند، استفاده شد. توزیع فراوانی علل حذف و تابع توزیع زنده مانی بزغاله ها تا سن یکسالگی با استفاده از نرم افزار R برآورد شد.
    یافته ها
    میزان حذف بزغاله ها از تولد تا سن یکسالگی برابر با 09/22 درصد می باشد که مقدار آن در سه ماه اول، دوم، سوم و چهارم به ترتیب 2/11، 08/5، 17/2 و64/3 درصد می باشد. مهمترین دلایل حذف به ترتیب اولویت مازاد پرواری و مرگ در اثر بیماری بوده است. میزان زنده مانی تجمعی بزغاله ها از تولد تا سن یکسالگی 91/77 درصد بود. ضریب تابعیت میزان زنده مانی از سن نشان داد که روزانه 048/0 درصد از زنده مانی بزغاله ها کاهش می یابد.
    نتیجه گیری
    با توجه به بالاتر بودن میزان تلفات در سه ماهه اول زندگی بزغاله ها پیشنهاد میگردد در نحوه مدیریت و سیستم پرورش بزغاله ها تجدید نظر گردیده و در کنار آن بهبود ظرفیت ژنتیکی و لحاظ نمودن صفت زنده مانی در برنامه های اصلاح نژادی مدنظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: بز کرکی راینی، زنده مانی، صفات اقتصادی، مرگ و میر
|
  • Amin Valizadeh Ghale Beigh, Taghi Ghoorchi *, Saeed Hassani Pages 1-20
    Background And Objectives
    The wheat as a main cultured grain in Iran can be used in animal nutrition. Urea as a nitrogen source combined with NaoH and formaldehyde can be slowly used by microorganisms. On the other hand, different physical processing methods can affect on degradability of nutrients in the rumen and other parts of gastrointestinal tract. Therefore, the aim of this research was to study the effects of using wheat processed by different methods on the performance, chemical composition and blood digestibility in fattening lambs.
    Materials And Methods
    Thirty male lambs with an initial body weight of 31.21 ± 3 kg were used in a completely randomized design for an 84-day feeding experiment with a 14-day adaptation period. Experimental treatments included: 1- whole wheat, 2- milling wheat, 3- milling wheat.5% urea.5 % NaoH, 4- milling wheat 3.5% urea 0.6 % formaldehyde, 5- pelleted wheat.5% urea.5 % NaoH, 6- pelleted wheat 3.5% urea 0.6 % formaldehyde. Five lambs were then randomly allocated to each treatment. At the 70 day of the period, feces and feed intake samples were collected to determine nutrient digestibility by acid insoluble ash method.
    Results
    Results indicated that chemical-physical processing of grain wheat had significant effect compare to control group on daily weight gain of lambs (P0.05).
    For feed conversion ratio (FCR) results showed that chemical-physical processing lead to improvement in feed conversion ratio (FCR) compare to control and grinding treatments (P0.05).
    Conclusions
    The result of this study showed that based on positive effects of processing wheat on growth performance and digestibility of nutrients, by suitable processing method, wheat can be effectively used as a source of of energy for ruminants.
    Keywords: Growth performance, Digestibility, Fattening lambs, Chemical composition
  • Seyed Abu Taleb Sadeghi *, Mohammad Rokouei, Mehdi Vafaye Valleh, Mokhtar Ali Abbasi, Hadi Faraji Arogh Pages 21-34
    Background And Objective
    Increasing the profitability of each production unit, is the most important way to increase its competitiveness in all fields, including animal husbandry. The first step in designing livestock breeding programs is to decide on appropriate breeding goals and the Lack of precise breeding goal determination is the most important factor behind the inadequacy of livestock breeding programs. Therefore, the determination of the breeding objectives and economic values of the important traits in the Adani goat, which is one of the important livestock of the Persian Gulf coastal strip, will greatly help the breeding of this animal.
    Materials And Methods
    In this study, a deterministic static model which assumes no variation among animals for the important traits was used for calculation of economic values. In order to estimate the required parameters (demographic, productive, reproductive, managerial, and economic), for a whole year of production (from the 1st of September 2016 to the 1st of September 2017), seven flocks of Adani goats with 920 does were directly recorded. The economic values of the traits were calculated by generating profit equations and changing the traits by one percent or one unit, while the mean of other traits was constant at the average of the population. The economic weight of the traits was calculated for a genetic standard deviation of the increase in the corresponding trait while the other traits were maintained at a constant average. In order to correct comparison the economic values of the traits, their relative importance was determined.
    Results
    The results of this study showed that the highest income was the share of kid sales and milk and the largest share of the cost was the management and labor contribution. The traits that were included in the objective goals of the Adani goat including kidding rate, number of kidding per year, litter size, the weight of the kid sales at 12 months, conception rate, survival of the kid to weaning, doe survival, survival from weaning to sales, milk production, mature doe weight, and twining rate were 22.7, 17.5, 12.8, 12.1, 10.1, 9.8, 9, 4.6, 1.9, -0.7 and 0.3, respectively.
    Conclusion
    Reproduction, longevity and production traits are the most important trait in Adani goats, respectively. According to the breeding conditions of this animal, number of kidding per year, kidding rate, litter size, the weight of the kid sales at 12 months, conception rate, survival of the kid to weaning, doe survival, kid survival from weaning to sales and milk production are the most important traits, respectively and must be regarded more in breeding programs for Adani Goats.
    Keywords: Breeding goals, Economic weights, Production, reproduction traits, Adani goat
  • Hamid Hajizadeh, Fariba Farivar *, Farzad Ghanbari, Ashoor Mohammad Gharebash Pages 35-46
    Background And Objectives
    Over the past few decades, milk production has increased dramatically by employing breeding, feeding and management techniques and during this period, several studies have reported that the level of animal production is significantly affected by animal welfare status and type of housing system. Two of the most important factors influencing the production and economy of dairy farms are the presence or absence of abnormalities of the limbs and mastitis. Disturbance in animal comfort and welfare has increased the odds ratio of development of these abnormalities. The purpose of this study was to investigate the relationship between the occurrence of lameness and somatic cell count in milk in free stall and non-fossil stall systems in industrial dairy farms of Mazandaran province.
    Materials And Methods
    In this study, 4 Holstein dairy farms in Mazandaran province with freestall or non-freestall housing system were used to evaluate the effect of housing system type on the incidence of lameness and somatic cell count of milk, during 2013 and 2014. To investigate the lameness incidence Logical regression (Proc logistic) method was used because of binary nature of data and the Proc Mixed procedure was used to investigate the somatic cell score (SCS). Herd, year and season of calving, parity and type of housing were used as fixed factors and age of first calving for both and days in milk for SCS were considered as Co-variates in the model.
    Results
    The difference of SCS means in freestall and non-freestall systems was significant P
    Conclusion
    Based on the results of this study, it can be concluded that the use of the freestall system in dairy cattle farms, can result in a significant decrease in the incidence of mastitis and lameness. Hence, the use of this system, with respect to the size and cow number to stall number ratio, can improve the welfare and health status of the cows and therefore can make a significant contribution to improve the economic indices and profitability of the dairy herds.
    Keywords: Freestall housing, Lameness, Dairy Cow, Somatic Cell Score
  • Ehsan Nobakht Langari, Auobe Farhadi * Pages 47-60
    Background And Objective
    The aim of the present study was to investigate allelic diversity in upstream regulatory region of calpastatin and calpain genes, bioinformatics analysis of studied genes and association of allelic variants with body weight and fat-tail traits in Lori-Bakhtiari sheep.
    Materials And Methods
    One hundred and fifty blood samples were collected randomly and DNA was extracted by modified salting out method. The specific primer pairs were designed using Oligo 7 software for amplification of fragments with lengths of 245 and 225 bp from upstream regulatory region of calpastatin and calpain genes, respectively. After PCR, the amplified products of calpastatin and calpain marker sites were subjected to endonuclease digestion with PstI and HaeIII enzymes, respectively. Due to the monomorphic of RFLP results, the SSCP technique was used for more accurate assessment of amplified fragments. After genotyping, one sample from each banding patterns of calpain gene was sequenced. The obtained sequences were investigated for identification of motifs involved in gene regulation and also mutations in different banding patterns by DNASIS MAX and BioEdit softwares. Association between observed banding patterns and body weight traits at birth, 3, 6 and 12 months of age and weight, upper bound, lower bound and the height of fat-tail was investigated by Glimmix procedure of SAS (version 9.1) software.
    Results
    Three banding patterns of A, B, and C with frequencies of 66, 9, and 25% were observed in Lori-Bakhtiari samples, respectively. The upstream region of calpastatine gene was monomorph in present study. Statistical analysis showed significant association between banding patterns of calpain marker site and body weight at birth in Lori-Bakhtiari sheep (P
    Conclusion
    According to the polymorphic pattern in upstream regulatory region of calpain locus and its significant association with birth weight, this marker site may be used in breeding programs to improve meat quality in sheep.
    Keywords: Calpastatin gene, Calpain gene, PCR-RFLP, PCR-SSCP, Lori-Bakhtiari sheep, Upsream regulatory region, Bioinformatics
  • A.M. Tahmasbi *, M.H. Aazami, A.A. Naserian Pages 61-72
    Background And Objectives
    Feed processing may increase feed consumption efficiency and consequently animal performance. The requirement for protein in high yielding dairy cows is often more than the capacity of ruminal microorganisms. So using bypass proteins is important. Soybean processing causes rumen undegradable protein content to be increased, that could increase protein absorption in the small intestine, with least changes, and improve nitrogen utilization efficiency.
    Materials And Methods
    Nine multiparous Holstein cows, 571.4 ± 58 kg body weight, 117 ± 9 d milk production and 29.4 ± 8 kg milk production, were assigned to a change over experimental design. Treatments comprised basal diet soybean meal, basal diet roasted soybean seed, and basal diet extruded soybean. Three cows in each period and group were considered as replicate. This experiment was carried out in three periods and each period last 21 days, 14 days of adaptation and seven days sampling and data collection. Milk production was recorded daily. On the nineteenth and twentieth day of each period, a sample of milk was collected in order to measure fat, protein, lactose, and milk total solids. Blood, milk and rumen nitrogen were measured in each sampling period. Rumen pH and blood parameters, glucose, urea nitrogen, total protein, triglyceride, and cholesterol, were assessed.
    Results
    Substitution of processed soybean with soybean meal had no effects on dry matter intake and body weight. Total milk production, milk production as 3.5 % fat corrected milk, total solids, fat percent, protein percent, lactose percent and milk urea nitrogen were not different among treatments. Rumen pH and rumen ammonia nitrogen were not affected by treatments. Apparent digestibility of nutrients was not affected by substituting soybean meal. Blood glucose, urea nitrogen, total protein, triglyceride, and cholesterol were same among experimental groups.
    Conclusion
    Results of present study showed that substitution of soybean meal with roasted or extruded soybean will not improve milk production of dairy cows in mid-lactation. So substitution of soybean meal with processed soybean is not reasonable unless soybean processing be less expensive than soybean seed oil extraction.
    Keywords: Roasted soybean, Extruded soybean, Soybean meal, Dairy cow, Milk production
  • Elham Behdani *, Homauon Farhang Far Pages 73-86
    Background And Objectives
    miRNA molecules are short sequences (With an average length of 22 nucleotides) that regulate many biological processes by suppressing gene expression. Milk production is a physiological process that influence by a large number of genes, miRNAs and signaling pathways. In this study, identification of miRNAs, their target genes and signaling pathways were done by investigation of interspecies conserved miRNAs in mouse, cattle and goat.
    Materials And Methods
    In this study, to investigate molecular mechanism of miRNA’s effect on milk production, firstly data were downloaded with accession number GSM1295115 for mouse species, GSM1295118 for cattle species and GSM969927 for goat species from GEO database. Identification of miRNAs was done by mirDeep2. In this study, mirwalk database was used to detect target genes of miRNA which expressed in all three species. The mirwalk database is also able to estimates target genes based on the ten other databases’ algorithms. Visualization of miRNA and their target genes’ interaction was performed by cytoscape. DAVID database was used to study target genes-related gene and signaling pathways.
    Results
    According to these results miR-93-5p, miR-27b-3p, miR-27a-3p and miR-200c-3p genes are the most important miRNA and Pten, Rlim, Pdik1l and Setd5 genes are the most important target genes on the process of milk production and pathways of milk components biosynthesis. One of the most important results of this study was detected Setd5 as the novel milk production process-related gene. Gene pathway analysis showed Focal adhesion pathway, MAPK signaling pathway, mTOR signaling pathway, PI3K-Akt signaling pathway and Neurotrophin signaling pathway were the most important of gene pathways which active by target genes and have a vital role in milk production biosynthesis and development of mammary glands. Theses gene pathways could effect on milk production physiologically and biologically by influencing on the development of alveolar cells, increasing branches, developing of mammary tissue, amino acid metabolism, influencing on endocrine system, prolactin signaling pathway and influencing on the milk compounds synthesis such as fat, protein and lactose.
    Conclusion
    According to critical role of the important miRNA in the studied network and target genes of these molecules and also investigated gene pathways, it could be used in breeding programs as the most important regulators in milk production process. This information could be used to introduce and apply candidate genes for the gene assisted selection method or genomic selection. Given that milk production is along with development and differentiation of breast tissue, miRNA molecules and target genes which investigate in this study could be the good candidates in all developmental and differential processes.
    Keywords: Interspecies comparison, miRNA-Seq, Milk production
  • Mehrdad Meamar, Mohammad Reza Bahreini-Behzadi, Mustafa Muhaghegh-Dolatabady, Javad Habibi Zadeh * Pages 87-100
    Background And Objectives
    Different metabolites such as glucose, cholesterol and urea nitrogen of serum are important indices for protein and energy status in sheep. It was shown that, the concentration of serum metabolites change at the different times of reproductive activities and also in the pregnant ewes with one or two fetuses. Therefore, the aim of this study was to investigate the effect of different corpus luteum and fetus positions on serum metabolites in Lori-Bakhtiari ewes.
    Materials And Methods
    This study was conducted on the pregnant and non-pregnant ewes. At the beginning of the experiment Lori-Bakhtiari ewes (3 to 4 years of age) were chosen at abattoir. Then, the blood samples were collected before slaughtering and transported to the laboratory for evaluating glucose, cholesterol and urea nitrogen concentrations of serum. The first part of the study was conducted in out-breeding season and 48 non-pregnant ewes reproductive tracts were collected and divided into 3 treatment groups as follow: group 1 with one corpus luteum; group 2 with two corpora lutea (unilateral) and group 3 with two corpora lutea (bilateral). The second part of this experiment was conducted in the breeding season and 144 reproductive tracts were collected and divided into 9 treatment groups as follow: group 1 with one corpus luteum and non-pregnant; group 2 with two corpora lutea (unilateral) and non-pregnant; group 3 with two corpora lutea (bilateral) and non-pregnant; group 4 with one corpus luteum and one fetus; group 5 with one corpus luteum and two fetuses; group 6 with two corpora lutea (unilateral) and one fetus; group 7 with two corpora lutea (bilateral) one fetus; group 8 with two corpora lutea (unilateral) and two fetuses and group 9 with two corpora lutea (bilateral) and two fetuses.
    Results
    This study indicated that among the experimental groups the maximum concentration of serum glucose was observed in the ewes with one corpus luteum and one fetus and the minimum concentration of serum glucose was observed in the ewes with two corpora lutea (bilateral) and two fetuses (P 0.05) between the ewes with different positions of corpora lutea (unilateral and bilateral) and the ewes with one corpus luteam and two fetuses.
    Conclusion
    In conclusion, the results showed that serum glucose concentration in out-breeding season was higher than breeding season. Whiles it was lower than in pregnant ewes compared with non-pregnant ewes and also in ewes with two fetuses compared with on fetus. The concentrations of cholesterol and urea nitrogen of serum were higher than pregnant ewes compared with non-pregnant ewes and also in ewes with fetuses compared with one fetus.
    Keywords: Glucose, Cholesterol, Urea nitrogen, Pregnancy, Lori-Bakhtiari ewes
  • Manochehr Soori * Pages 101-118
    Background And Objectives
    Conjugated linoleic acid refers to the positional and geometric isomers of linoleic acid (cis–9, cis–12 18:2). The CLA have conjugated double bonds that are separated by a single bond between 2 carbons. Generally, two isomers are addressed with respect to CLA is cis-9, trans-11 CLA and the trans-10, cis12 CLA., the studies have shown that Trans-10, cis-12 is a specific CLA isomer that decreas milk fat synthesis in lactating cow's supplements may improve energy balance (EB) in lactating cow's by reducing their energy requirements for milk synthesis. One the other hand with improvement in method of of fat from biohydrogenation in the rumen use of aitioxidant,s is nesseray when protected unsatturated fat are fed. Vitamin E (VE) and (Se) are essential micronutrients that share a common biological role as antioxidants. The purpose of this expperiment was to evaluate effect of Supplementary Rumen protected CLA with Supplementary injection of E-Se on reproductive perfomance and blood metabolit's change in Holstein cow's in transition period and early lactaction
    Materials And Methods
    forthy multiparous dairy cows were seleced and alloated randomaly into four treatment groups based on their previous milk yield and expected calving date during 21th precaving until 60th post calving .treatment groups consisted of 1 basal diet (Control), 2-basal diet plus injectable E-Se Supplement (E-Se),3- basal diet plus CLA 100 g/day per each cow (CLA) 4- basal diet plus CLA 100 g/day per each cow and Injectable E-Se Supplement (CLASe.The dose of injectable E-Se supplement was 40 ml/cow. The injection has done muscularly in each cow in days, -21, 1, 14, 28 and 42 after calving.. Dry matter intake an milk yield daily, milk composition weekly, 'Weight and BCS Three weekly was measured. Blood samples were collected in -21, , 1, 7, 14, 21 periods of calving.
    Results
    feeding CLA had significantly affected on increase of milk yield 'milk efficiency and energy balance in dairy cow's (P0.05). althought protein yield, Solid not fat and lactose, significantly increase with CLA supplementation (P0.05). Feeding CLA had not significant affected on blood metabolit's in caving and post calving.interaction effect's of CLA with E-Se had siginificant on glucose concentration (P
    Conclusion
    Results of this experiment showed that use of CLA supplement to dairy cows cause decrease in milk fat and reduce BCS losses and incerase milk yield and improvement in energy balance but had not significant effect on blood parameter. use of injectable E-Se supplement cause decrease in milk fat yield and increased milk SNF yield use of CLA supplement and injectable E-Se supplement non signifiantly improve reproductive performance of dairy cows
    Keywords: Dairy cow, Transition period, conjugated linoleic acid, Selenium, Vitamin E
  • E. Pir Adl, R. Pirmohammadi *, H. Khalilvandi Behroozyar Pages 119-144
    Background And Objective
    Microwave irradiation is a type of heat processing to reduce the crude protein and starch degradability and increased protein passing to the small intestine to improve rumen fermentation of cereals. This research was carried out to investigate the degradability of starch and crude protein of different varieties of microwave irradiated barley grain and the distribution of protein in the carbohydrate system and pure protein kornel system and metabolizable protein system.
    Materials And Methods
    Determination of chemical composition with laboratory mill with 1 mm grinding mill and dry matter concentration, raw material of crude protein (Kjeldahl machines), raw Ethere Extract using standard methods. Starch was evaluated by anthrom (44) and neutral detergent fiber (ankome system) and acid detergent fiber by Van Suste et al. (1991) measurements (three replicates). Three barley varieties (Sahand, Makoei, and BahmanAbi) were exposed were exposed to microwave radiation for 2, 4, and 6 minutes. Kinetic and ruminal digestibilty of dry matter, starch and protein feed samples was determined by nylon bag using three Holstein male calves equipped with flexible rhombic fistula at 0, 2, 4, 6, 8, 12, 24 and 48 hours in a randomized complete block design. Distribution of protein was determined based on the metabolizable protein system and the relevant equations. Protein solubility in different buffers was determined in order to understand the distribution of different protein portions in the carbohydrate system and the pure Cornell protein (CNCPS). In addition, the effect of irradiation on the distribution of barley carbohydrates in this system was studied.
    Results
    Under the influence of microwave irradiation, the amount of dry matter, crude protein, organic matter, soluble fiber in acid detergent, insoluble fiber in neutral detergent of different barley grain varieties decreased, so that in the last 6 minutes, the lowest amount of dry matter, crude protein, organic matter, acid detergent fiber, neutral detergent fiber and ethere extract belonging to Sahand cultivar. The results of this experiment indicated a significant and reducing effect of irradiation at different times on the amount of starch and digestible protein in the rumen and there was a significant difference between the different studied cultivars. Among different studied varieties, the different degradability parameters of Sahand varietie were affected by radiation. The difference between varieties in response to treatments can be considered as a reflection of the amount of crust, starch and crude protein and different distribution of starch in different parts of the grain. Prolonging the irradiation time increased its effect on different parameters of evaluation regarding crude protein and starch degradability. Treating various maize varieties with microwave significantly reduced the amount of soluble protein, reduced protein nitrogen and increased protein and starch content available in the carbohydrate system and pure cornel protein. However, Prolonging the irradiation time increased the protein bound to the cell wall and subsequently reduced protein availability but had no effect on the amount of available starch. Contrary to the results of the carbohydrate system and pure Cornell protein test, irradiation did not have a negative effect on the digestibility of crustacean protein subunits based on a three-step enzymatic method, but affected the digestive ability of starch.
    Conclusions
    The results of this study showed the different response of barley varieties to irradiation with microwave waves and the need for an in vivo investigations. It seems that according to the results, the best response in influencing nutritional parameters for improving rumen fermentation, protein degradation, starch and increasing the amounts of starch and digestible protein entering the small intestine can be related to irradiation to It was 4 minutes in different cultivars.
    Keywords: Metabolizable protein, Starch, Cereals, Thermal processing, Degradability, CNCPS
  • Fatemeh Mohammadinejad, Arsalan Barazandeh, Masoud Asadi Fozi, Mohammadreza Mohammad Abadi * Pages 145-152
    Background And Objectives
    The goat population has increased globally despite major changes in agriculture due to industrial mergers, globalization, and technological advances in the developed countries. Goat farming is one of the key elements contributing to the economy of farmers living in the arid and semi-arid regions including most areas of Iran. There are 30 million heads of cashmere goats around the world and 4.5-5 million heads of cashmere goats are bred in Iran. Raini goat is one of the most important Iranian native goats that spread in the southeast of Iran where these animals are kept for both meat and cashmere production. There are almost 3 million heads of this trait in Kerman province. Although many breeding programs were performed, but have not led to much progress in its economic profitability. One of these reasons can be lack of an economic selection index for basic traits. Survival is one of the most important economic traits and effects on income of farmers, because death or early culling of animals decreases income of breeders. Hence, considering this trait in breeding programs can improve it and increase economic performance of animals. Considering the importance of survival, and the fact that survival of Raini goats has never been studied, the aim of this study was to estimate survival distribution function in Raini kids from birth to yearling.
    Materials And Methods
    Data set used in this study were 3055 records of kids (from 201 male goats and 1309 female) related to the breeding station of Raini goat located in the Baft city of Kerman province, collected during the years 1992 to 2007. The frequency distribution for causes of culling and survival distribution function of kids to yearling age was estimated by R software.
    Results
    The overall kids’ culling up to yearling age was 21.09 percent, which in the first, second, third and fourth triplet months was 11.2%, 5.08%, 2.17%, and 3.64%, respectively. The most causes of removing kids from the flock were extra-fattening kids and mortality due to illness, respectively. The accumulative survival from birth to yearling age of kids was 77.91 percent. The regression coefficient of survival showed that the survival rate decreased by 0.048 percent per day.
    Conclusion
    Considering the higher mortality rate in the first 3 months of life, it can be recommended to reconsider in the way of management and breeding system, improve genetic capacity and involve survival trait in breeding programs.
    Keywords: Survival, Economic traits, Mortality, Raini Cashmere Goat