فهرست مطالب

فصلنامه ایمنی زیستی
سال دهم شماره 2 (تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/05/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • ابراهیم کریمی، مسعود توحیدفر، سولماز خسروی، اکرم صادقی صفحات 1-10
    جمعیت های میکروبی عنصری کلیدی در کیفیت و حاصلخیزی خاک هستند. هدف این پژوهش مطالعه تاثیر پنبه تراریخته رقم کوکر حاوی ژن chi لوبیا بر جمعیت های باکتریایی خاک بود. لاین R8 به عنوان گیاه تراریخته حامل ژن chi حاصل از چهار بار تلاقی درون جمعیتی و لاین 1011 به عنوان شاهد غیر تراریخته (تیپ وحشی) تهیه شد و در گلخانه گیاهان تراریخته (سطح ایمنی 2) واقع در پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (ABRII) کشت شد. نمونه برداری از خاک ناحیه ریزوسفر و بالک گیاهان 30، 60 و 90 روزه انجام شد. تعیین جمعیت باکتری کل و اکتینومیستها با استفاده از محیط TSA، آب آگار و ISP2 انجام شد. ماده وراثتی (دی ان ای) از یک گرم خاک و با استفاده از Ultra Clean soil DNA kit استخراج شد. سپس PCR–DGGE (Denaturing Gradient Gel Electrophoresis) برای نشان دادن تنوع باکتریایی در نمونه های خاک انجام شد. تعداد کل باکتری های قابل کشت در نمونه های خاک 106 و 107 واحد تشکیل دهنده کلنی (CFU) در هر گرم خاک خشک به ترتیب برای خاک بالک و رایزوسفر بود. تعداد باکتری کل و اکتینومیستهای خاک رایزوسفر گیاهان 30 و 60 روزه تراریخته بیشتر از شاهد غیر تراریخته بود. اگرچه در پایان دوره رشد (90 روز پس از کشت بذر) جمعیت باکتریایی گیاه تراریخته و غیر تراریخته برابر بود. بررسی مولکولی بر اساس PCR–DGGE نیز الگوی مشابهی را برای جمعیت کل باکتریایی و اکتینومیستی مشخص کرد. نتایج ارائه شده در این پژوهش تفاوت معنی داری را بین تعداد باکتری کل و اکتینومیستی موجود در خاک رایزوسفری و بالک پنبه تراریخته و غیر تراریخته در پایان دوره رشد گیاه (90 روز) نشان نداد. علاوه بر این به نظر می رسد دوره رشد گیاه تاثیر قابل توجه ای بر جمعیت میکروبی دارد.
    کلیدواژگان: اکتینومیست، تراریخته، جمعیت باکتریایی، ریزوسفر، DGGE
  • سارا ملکی، اسمعیل نظامی آلانق، خدیجه باقری صفحات 11-24
    گیاهان می توانند منبع پایداری برای تولید پلی هیدروکسی آلکانوآت ها (PHAs) از پلاستیک های زیست تخریب پذیر فراهم کنند. پلی هیدروکسی آلکانوآت ها گروهی از پلیمرها با ویژگی های منحصر به فردی هستند که به لحاظ کاربردی با بسیاری از پلاستیک های تولید شده با منابع نفتی موجود در بازار، برابری می کنند. برخلاف پلاستیک های تولید شده با منابع نفتی، PHA می تواند از مواد اولیه تجدید پذیر بدست آید و به راحتی در بیشتر محیط های فعال بیولوژیکی تجزیه گردد. از سوی دیگر مهندسی ژنتیک گیاهی برای محققین افق های جدیدی به منظور تولید مواد خام اولیه مورد نیاز برای پلاستیک های زیست تخریب پذیر مانند PHA فراهم کرده است. مطالعه حاضر به معرفی کوتاه پلیمرهای زیستی و مهندسی ژنتیک گیاهی به عنوان ابزاری مناسب برای تولید این مواد اولیه حائز اهمیت از نظر اقتصادی و زیست محیطی می پردازد.
    کلیدواژگان: مهندسی ژنتیک گیاهی، بیوتکنولوژی گیاهی، گیاهان تراریخته، پلاستیک های زیستی، پلی، هیدروکسی آلکانوآت ها (PHAs)
  • محمد امین الماسی صفحات 25-36
    تشخیص بیماری یک امر حیاتی در تصمیم گیری های درمانی مناسب است. درگذشته، تشخیص براساس جداسازی و شناسایی عامل بیماری زا بود که توسعه آزمون های سرولوژیکی را در طول زمان درپی داشت. امروزه، آزمون های مولکولی با حساسیت بالا مانند واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) و انواع آن، جایگزین روش های تشخیصی قدیمی تر شده اند. مانع اصلی در استفاده از روش های مبتنی بر PCR نیاز به ترموسایکلر است که سیستم تکثیر هم دمایی مانند آزمون تکثیر هم دمای به واسطه حلقه (LAMP) یک جایگزین خوب برای آن است. LAMP، به واسطه منحصربه فرد بودنش، تبدیل به یک ابزار تشخیص مولکولی قدرتمند در دنیا شده است. این روش جدید تکثیر ژن، اسیدنوکلئیک را با سرعت، حساسیت، اختصاصیت و کارایی بالا تکثیر می کند. از ویژگی های مهم LAMP، سادگی دستورالعمل و هزینه پایین انجام آن است. از برجسته ترین ویژگی های این روش، فعالیت آنزیم های BST و BSM پلیمراز با خاصیت جایگزینی رشته است، که تکثیر ژن در نمونه های فرآوری نشده را فراهم می سازد. هزینه پایین و کاربردوستی در میان دیگر مزیت های LAMP، آن را به یک ابزار تشخیصی ایده آل برای حل مشکلات روش PCR و امثال آن تبدیل کرده است و امتیازات برجسته آن در پژوهش های مختلف، منجر به تغییراتی در این روش شده است. تا امروز، انواعی از آزمون های LAMP برای تشخیص تعداد زیادی از بیماری ها از جمله بیماری های باکتریایی، قارچی، ویروسی و انگلی توسعه یافته اند.
    کلیدواژگان: تشخیص، تکثیر هم دما، LAMP، RT، LAMP
  • یاسر قاضی، فاطمه حدادی صفحات 37-52
    پروتئین VP35 ویروس ابولا یکی از مهمترین ترکیبات بیماری زایی واکنش کننده با سلول های میزبان است که با پاسخ ایمنی زایی طبیعی سلول های بدن تداخل ایجاد می کند.VP35 این کار را با توانایی آنتاگونیستی خود که مانع از فعالیت فاکتور تنظیمی اینترفرون به نام پروتئین فاکتور 3 (IRF-3) در سلول های آلوده به ویروس می شود انجام می دهد و القا بیان ژن های ضد ویروسی را مختل می کند. در مطالعه حاضر ما در فضای مجازی پروتئین گیرنده IFNα/β نوترکیبی را طراحی کرده ایم که می تواند توسط سلول های میزبان به داخل سیستم گردش خون ترشح شود. زمانی که بدن در معرض ویروس ابولا قرار می گیرد پروتئین نوترکیب می تواند با پروتئین VP35 ویروس برهمکنش داشته و اثرات آنتاگونیستی آن را بر روی پروتئین IRF-3 خنثی کند. با استفاده از نرم افزارهای بیوانفورماتیکی میزان توانایی پروتئین طراحی شده برای برهمکنش با پروتئین ویروس و خنثی سازی اثرات آن مورد ارزیابی قرار گرفت. با این وجود برای بدست آوردن نتایج بهتر و استفاده از پروتئین طراحی شده به عنوان یک پتانسیل درمانی باید بررسی های بیشتری در آینده در هر دو شرایط in vitro و in vivo انجام شود.
    کلیدواژگان: آنتاگونیست، بیوانفورماتیک، پروتئین VP35، گیرنده IFNα، β، ویروس ابولا
  • مریم میرزاده صفحات 53-72
    این تحقیق به منظور بررسی جایگزینی سوخت پاک با سوخت فسیلی در جهت حفظ انرژی و کاهش گازهای گلخانه‏ای، با روش کتابخانه‏ای انجام شده است. بررسی نتایج آزمایشات و تحقیقات مختلف نشان داده است منابع زیست توده که در راس برنامه های کاری است، قابلیت تولید انرژی به سه شکل برق، گرما و سوخت زیستی را دارند. اتانول تهیه شده از منابع زیستی غیرخوراکی از ضایعات کشاورزی به صورت خالص یا ترکیب با بنزین یکی از مهم‏ترین بیوسوخت‏هاست و ماده خارج شده از اگزوز ماشین ها بخار آب و گاز است. بیواتانول سوختی مناسب با عدد اکتان بالاست که معمولا در بخش حمل و نقل با مخلوط کردن در نسبتی مشخص با گازوئیل یا با افزایش عدد اکتان تا حدی خاص استفاده می‏شود که نتیجه آن کاهش انتشار گازهای گلخانه‏ای است. نتایج تحقیق حاضر نشان داد امکان تولید سوخت زیستی از ضایعات کشاورزی به جای خود محصول میسر شده است که باعث استفاده از مواد اولیه ارزان و در دسترس می‏شود، همچنین مشکلات دورریز این مواد و انباشته شدن آن‏ها در محیط زیست را برطرف می کند. بنابراین تولید سوخت‏هایی با منشاء گیاهی با خاصیت تجدیدپذیری نه تنها یک انتخاب بلکه یک اجبار است.
    کلیدواژگان: اتانول زیستی، انرژی، آلودگی، محیط زیست
  • مهندس مریم زکوی، مسعود توحیدفر صفحات 73-90
    اگر چه سطح زیر کشت گیاهان تراریخته به بیش از 180 میلیون هکتار می رسد اما ملاحظاتی در مورد آن مطرح است. مطالعات انجام شده بر روی گیا هان تراریخته نشان می دهد که فناوری تولید گیا هان تراریخته برای کشاورزان و مصرف کنندگان مفید بوده و علاوه برسود جهانی، اثرات زیست محیطی مثبتی برای سلامت انسان به همراه دارد. افزایش تولید محصولات تراریخته می تواند به طور قابل توجهی به امنیت غذایی جهانی و کاهش فقر کمک نماید. با این حال، ملاحظات وسیع در مورد گیا هان تراریخته باعث ایجاد سیستم پیچیده ای از مقررات شده است که منجر به تهدید واقعی برای توسعه تولیدات و استفاده بیشتر از محصولات تراریخته شده است. محصولات تراریخته بخش وسیعی از چشم انداز بیست ساله ی آتی صنعت کشاورزی در دنیا را به خود اختصاص داده اند و در حال حاضر سطح زیر کشت تراریخته در کشور های توسعه یافته 47٪ و کشور های در حال توسعه 53٪ است. در سال گذشته سود خاص جهانی تولید محصولات تراریخته 7/17 میلیارد دلار بوده و از سال 1996 تا کنون با ورود محصولات تراریخته به بازار جهانی درآمد حاصل از بخش کشاورزی 3/150 میلیون دلار افزایش یافته است. در این مقاله به بررسی پیشینه ی فعلی درباره سطح زیر کشت و ارزیابی اقتصادی گیا هان تراریخته با تمرکز بر بازار جهانی محصولات تراریخته از سال 1996 تا کنون پرداخته شده است.
    کلیدواژگان: تراریخته، ملاحظات، ارزیابی اقتصادی، کشاورزی
  • احسان نصیری فر، علی اسمعیلی زاده کشکوییه، سعید سهرابی، حسن مرادیان صفحات 91-108
    برای شناسایی جایگاه های صفات کمی (QTL) موثر بر رشد روی کروموزوم دو در بلدرچین از یک طرح تلاقی F2 استفاده شد. در این تحقیق یک جمعیت سه نسلی از تلاقی دوجانبه دو سویه بلدرچین ژاپنی (نر سفید تخمگذار × ماده وحشی گوشتی و نر وحشی گوشتی × ماده سفید تخمگذار) ایجاد شد. رکوردهای فنوتیپی صفات مربوط به رشد پرندگان نسل F2 (422) ثبت شدند. تمامی پرندگان مربوط به هر سه نسل برای 4 نشانگر ریزماهواره موجود بر روی کروموزوم دو تعیین ژنوتیپ شدند. تجزیه و تحلیل QTL به روش مکان یابی درون فاصله ای مبتنی بر رگرسیون در 3 مدل مختلف آماری انجام شد. در مدل اول اثر افزایشی و غلبه QTL برازش شد و صفات وزن بدن چهار هفتگی (05/0>P)، میانگین افزایش وزن روزانه در دو تا سه هفتگی (05/0>P) و نسبت کلیبر یک تا دو هفتگی (05/0>P) معنی دار شدند. در مدل دوم اثر متقابل QTL و هچ بررسی شد. برای چهار صفت وزن بدن در دو هفتگی (05/0>P)، وزن بدن در چهار هفتگی (05/0>P)، میانگین افزایش وزن روزانه یک تا دو هفتگی (01/0>P) و نسبت کلیبر یک تا دو هفتگی (05/0>P)، QTL معنی دار شناسایی شد. در مدل سوم اثر متقابل جنس با اثر افزایشی و غلبه QTL بررسی شد و صفت معنی داری یافت نشد. واریانس QTL های شناسایی شده در این پژوهش در محدوده 67/16-58/1 بود. در این تحقیق تعدادی از نواحی ژنومی مرتبط با رشد و صفات وابسته شناسایی شد.
    کلیدواژگان: بلدرچین ژاپنی، نقشه یابی QTL، نشانگرهای ریزماهواره
  • علی دیناری، الناز تمجید* صفحات 109-129
    ظهور نانوفناوری به عنوان یک فناوری نوین با افق های امیدبخش، همواره با نگرانی هایی در زمینه ایمنی زیستی و زیست محیطی همراه بوده است. به ویژه آنکه این فناوری با دستکاری مواد در مقیاسهای سلولی و مولکولی، ادعای بهبود عملکرد سامانه های زیستی با اهداف پزشکی و زیست فناورانه را مطرح می سازد. لذا اطمینان از سلامت این نانوسامانه ها براساس مشاهده مواد و اجزای زیرسلولی و مطالعه دقیق ساز و کار های عملکرد زیستی آنها در مقیاس نانومتری ضروری به نظر می رسد. مزیت میکروسکوپ نوری به عنوان ابزاری مهم در توسعه علوم، امکان مشاهده نمونه های زنده با حداقل اختلال در عملکرد آنها، انعطاف پذیری، حساسیت و اختصاصیت است. اما پراش نور و تاثیر آن بر وضوح، محدودیت اصلی این میکروسکوپ هاست. اخیرا با توسعه روش های جدید تصویربرداری با وضوح بسیار بالا مبتنی بر مولکول های حاوی عوامل نشانگر ساختاری به عنوان یک منبع نوری نانومقیاس، شکاف بین قدرت تفکیک میکروسکوپ فلورسنت و الکترونی کاهش چشمگیری یافته است. تصاویر حاصل از این روش ها، حاوی اطلاعات ارزشمندی در بررسی کروموزوم، نقشه یابی ژنوم، انتقالات غشایی، تقسیم سلولی، آلودگی های ویروسی و سمیت سلولی است. در این مقاله آخرین پیشرفت های فناورانه در بهبود وضوح میکروسکوپ های نوری به مقیاس نانو با امید ارتقاء دانش عمومی در حوزه های مختلف پزشکی و زیست شناسی معرفی می گردند.
    کلیدواژگان: میکروسکوپ نوری فلورسنت، وضوح، پراش، مقیاس نانو، ایمنی زیستی
  • مقصود بشارتی*، مونا افتخاری صفحات 131-146
    بره موم قرن ها به طور تجربی استفاده می شده و همیشه به عنوان عامل سیستم ایمنی ذکر شده است. در سال های اخیر، آزمایش های انجام یافته در شرایط آزمایشگاهی و در داخل بدن، اطلاعات جدیدی را در رابطه با مکانیسم عملکرد آن فراهم آورده است. در این مقاله اطلاعات پژوهش های مختلف گردآوری شده است که تمرکز آن روی ترکیب شیمیایی و منابع گیاهشناسی، اثر فصلی روی ویژگی های ترکیبی و زیستی آن، ویژگی های ضد توموری و سیستم ایمنی آن با در نظر گرفتن اثرات آن روی تولید پادتن و روی سلول های متفاوت سیستم ایمنی، شامل پاسخ های ایمنی اکتسابی و ذاتی بوده است. عملکرد محرک آن روی فعالیت لیتیک سلول های کشنده طبیعی بر علیه سلول های تومور و روی تولید پادتن نشان داده شده است. اثرات ممانعتی بره موم روی تکثیر لنفاوی می تواند با خصوصیت ضد التهابی آن مربوط باشد. به دلیل این که انسان ها، بره موم را برای هدف های مختلف استفاده کرده و تولیدات حاوی بره موم وارد بازار شده اند، آگاهی از ویژگی های بر پایه علمی نه تنها جلب توجه دانشگاهیان بوده، بلکه برای کسانی که از بره موم استفاده می کردند، مهم است. این بررسی یک دید جدیدی را برای تحقیق روی ویژگی های بیولوژیکی بره موم، مخصوصا روی سیستم ایمنی باز می کند.
    کلیدواژگان: بره موم، سیستم ایمنی، ویژگی ضد توموری
  • مسلم جهانی*، علیرضا جهانی صفحات 147-159
    کولین یک ترکیب شبه- ویتامینی است که می تواند متابولیسم چربی در کبد و کلیه ها را ارتقاء داده و التهابات مزمن را کاهش دهد. در سنتز استیل کولین و فسفولیپیدها شرکت دارد و برای یکپارچگی غشاء سلولی نیز موثر است. مقدار کافی آن در دوران جنینی ضرورری است و رابطه میان غلظت کولین و علائم بیماری هایی مانند سرطان سینه و پروستات تایید شده است. معمولا تامین آن از طریق زنجیره غذایی ضروری است و امروزه کولین به مواد غذایی مختلف اضافه می شود و به همین دلیل، اندازه گیری آن در آنالیزهای بالینی و صنایع غذایی اهمیت دارد. در سال های اخیر به حسگرهای آنزیمی به عنوان ابزارهایی قابل حمل، ارزان و با حساسیت و انتخاب پذیری بالا به عنوان جایگزین روش های کروماتوگرافی توجه شده است. در این مقاله مروری، مطالعات صورت گرفته (از سال 2000 میلادی) در زمینه اصلاح الکترودهای فلزی و اندازه گیری کولین و استیل کولین در نمونه های غذایی و زیستی بررسی شده است. اصلاح الکترودها، تثبیت بیشتر و پایداری بالاتر آنزیم همراه با حفظ فعالیت زیستی، بهبود انتقال الکترون و کاهش مقاومت و در نتیجه حسگرهایی با ارقام شایستگی بهبود یافته را سبب می شود.
    کلیدواژگان: روش های الکتروشیمیایی، حسگر آنزیمی، کولین، استیل کولین، نمونه های غذایی
|
  • Ebrahim Karimi, Masoud Tohidfar Dr, Solmaz Khosravi, Akram Sadeghi Dr Pages 1-10
    Microbial communities are a key element of soil quality and fertility. This research aims to survey the effect of genetically modified cotton cultivar Coker, harbors an endochitinase gene (chi) from Phaseolus vulgaris (bean) on soil bacterial communities. The transgenic chi-resistant cotton (GM), line R8 was selfed for four generations and the corresponding original plant line 1011, wild-type (WT) were provided and planted in the transgenic greenhouse (Biosafety Level 2) at Agricultural Biotechnology Research Institute of Iran (ABRII). Samples of soil were collected from rhizosphere and bulk area of 30, 60 and 90 days old plants. Enumeration of total bacteria and Actinomycetes were carried out using TSA, Water Agar and ISP2 media. Soil DNA was extracted from 1-g samples by using an Ultra Clean soil DNA kit. PCR–DGGE (Denaturing Gradient Gel Electrophoresis) was performed to show diversity in different groups of bacteria. Total numbers of bacteria in soil samples was approximately 106 and 107 CFU/g of dried soil of rhizosphere and bulk soil respectively. Average number of total soil bacteria and Actinomycetes were higher in rhizosphere area of 30 and 60 days old GM plants compared to the control. Although, at the end of growth period (90 days) GM (transgenic) and non-GM plants were approximately equal in number of bacteria around their roots. Molecular analysis based on PCR-DGGE revealed similar microbial dynamics for both Actinomycetes and total batera. The data presented here showed no consistent statistically significant differences in the numbers of total bacteria and Actinomycetes between rhizosphere and bulk soil of chi and non-chi cotton at the end of the experiment. Furthermore, it seems that the growth stage of plant exerts a noticeable effect on the microbial community.
    Keywords: Actinomycetes, Transgenic, DGGE, Rhizosphere, Bacterial communities
  • Sara Maleki, Esmaeil Nezami-Alanagh, Khadijeh Bagheri Dr Pages 11-24
    Plants can provide a sustainable supply of biodegradable plastics by means of (polyhydroxyalkanoate) PHAs production. PHAs are a class of polymers with some unique properties which make them functionally equivalent to many of the petroleum-based plastics that are currently in the market place. However, unlike most petroleum-derived plastics, PHAs can be attained from renewable feedstocks and easily degrade in most biologically active environments. Plant genetic engineering, on the other hands, has provided researches to new insights towards large scale for raw materials productions required for biodegradable plastics such as PHAs. This review highlights a brief introduction to biodegradable polymers and plant genetic engineering as proper alternative tools for production of these economically important raw materials.
    Keywords: Plant genetic engineering, Plant biotechnology, Transgenic plants, Bioplastics, polyhydroxyalkanoate (PHAs)
  • Mohammad Amin Almasi Pages 25-36
    Disease diagnosis is of crucial importance in making appropriate therapeutic decisions. Conventionally, diagnosis was based on isolation and identification of the causative agent that was followed in timeline by the development of serological tests. Nowadays, molecular tests credited with high sensitivity like polymerase chain reaction (PCR) and its variants are replacing the older diagnostic techniques. Major obstacle in adoption of PCR based technique is the need for thermocycler and isothermal amplification system like Loop mediated isothermal amplification (LAMP) test is a good alternative for it. LAMP, through its uniqueness has provided the world with a powerful molecular diagnostic tool. This innovative gene amplification technique, amplifies nucleic acid at a very rapid pace, maintaining high sensitivity, specificity and efficiency. The most innovative features of LAMP, is the simplicity of its protocol, and over all low cost of application. The standout features however, ranges from the strand displacement activity of the Bst and Bsm polymerase enzymes, to its ability to amplify gene in an unprocessed samples. The cheapness and user-friendliness of LAMP amongst other advantages made it an ideal diagnostic tool that provides solution to the odds of PCR and its likes, the outstanding qualities displayed by LAMP in various researches, have led to several modifications in the technique. Till date, LAMP tests have been developed for diagnosis of a large number of diseases including bacterial, fungal, viral, and parasitic diseases.
    Keywords: Detection, Isothermal amplification, LAMP, RT, LAMP
  • Yaser Ghazi, Fatemeh Haddadi Pages 37-52
    The VP35 protein in Ebola virus is one of the main pathogenic components interacting to host cells and interferes with natural cellular immune responses. This is done by antagonistic potential of the viral VP35 protein which inhibits interferon regulatory factor 3 (IRF-3) protein in the infected cells and then induction of antiviral genes expression are disrupted. In the present in silico study, we have designed a novel recombinant IFNα/β receptor protein which can be secreted out by host cells and circulate in blood stream. When the body encounters the virus, the recombinant protein can binds to VP35 and inhibit its antagonistic effect on IRF-3 proteins. Evaluations made by bioinformatics softwares revealed that the novel recombinant protein show promise for ameliorating the virulence of Ebola. But the obtained results should be investigated in vitro and in vivo for further evaluation and possible approval as a therapeutic strategy.
    Keywords: antagonistic, bioinformatics, Ebola virus, IFNα, β receptor, VP35 protein
  • Maryam Mirzadeh Pages 53-72
    This research is performed by library method in order to study the replacing fossil fuel by clean fuel to maintain energy and decrease greenhouse gases. Studying the results of different experiments and researches have showed that the sources of Biomass in the head of work programs are able to convert energy to three form: electricity, heat and biofuel. Ethanol prepared from non- edible biologic resources (agricultural wastes) as pure or combined with gasoline is one of the most important biofuels and the material emitted from car exhausts includes gas and water steam. Suitable bioethanol with high octane number is usually somewhat special used in transportation system by mixing in a special appropriation with gasoil or by increasing octane number that results in decreasing the emission of greenhouse gases. The results of present research show that it's possible to produce biofuel from agricultural wastes instead of product itself. It results in using cheap and available primary matters. Also it solves the problem of removing wastes and placing them in the environment. So, producing fuels with plant origin and renewing property is not only a choice but also an emergency.
    Keywords: bioethanol, energy, pollution, environment
  • Maryam Zakavi, Masoud Tohidfar Dr Pages 73-90
    Although Genetically Modified (GM (plants are cultivated on more than 180 million hectares, but considerations has been raised about them. Available impact studies GM crops show that these technologies are beneficial to farmers and consumers, producing large gains as well as positive effects for the environment and human health. Increased production of GM crops could significantly contribute to global food security and poverty reduction. However, widespread concerns about transgenic plants create a complex system of regulations that lead to a real threat to the increase of development and usage of the genetically modified product. GM technology has been part of the agricultural landscape for more than 20 years and has now been adopted on in both developed countries (47%) and developing countries (53%). In the past year, the direct global farm income benefit from GM crops was $17.7 billion and since 1996, farm incomes have increased by $150.3 billion. This article reviews the existing literature on cultivation and economic evaluation of transgenic plants by focusing on the global market of biotech crops has been discussed since 1996.
    Keywords: Genetically Modified plants, concern, economic evaluation, agriculture
  • Ehsan Nasirifar Dr, Ali K. Esmailizadeh Dr, Saeed S. Sohrabi, Hasan Moradian Pages 91-108
    A cross F2 plan was used to identify quantitative trait loci (QTL) affecting growth on chromosome 2 of quail. In this study, a three-generation population was developed of reciprocal crosses of two strains of Japanese quail (white male layer × wild female broiler and wild male broiler × white female layer). Phenotypic records related to birds’ growth traits of F2 generation (422) were recorded. All three generations of birds for four microsatellite markers on chromosome 2 were genotyped. QTL analysis was performed with least squares interval mapping method based on regression in three various statistical models. In the first model, additive and dominance effects of QTL were fitted and body weight traits in four weeks (p
    Keywords: Japanese quail, microsatellite markers, QTL mapping
  • Ali Dinari, Elnaz Tamjid٭ Pages 109-129
    The advancement of nanotechnology, as a promising novel technology, have been associated with concerns about biosafety and bioenvironmental issues. Specially, since this technology raises the claim of material manipulation in cellular-molecular-level, and improving biological functions of biomaterials with medical and biotechnological aims. In this regard, the safety of nanostructures and sub-cellular components according to the biological observations, and accurate study of biological mechanisms at the nanometer scale is of critical importance. The advantage of optical microscopy as an important tool in development of science is the ability to observe the living sample models, with minimal disruption to their functions, flexibility, sensitivity, and specificity. However, the limitation is the diffraction of light and its effect on the resolution. Recently, improvement of novel super-resolution imaging methods relying on molecules consisting of a labeled structure as nanometer source of light, has led to a significant reduction of resolution gap between fluorescent and electron microscopy. The images obtained by superresolution technique contain valuable information in areas such as chromosome studies, genome mapping, membrane transport, cell division, viral infection and cytotoxicity. This article introduces the latest scientific achievements of optical microscopy resolution improvement to the nanoscale with hope to upgrade the general information in different field of biology and medicine.
    Keywords: optical fluorescent microscopy, resolution, diffraction, nanometer scale, biosafety
  • Maghsoud Besharati*, Mona Eftekhari Pages 131-146
    Propolis has been used empirically for centuries and it was always mentioned as an immunomodulatory agent. In recent years, in vitro and in vivo assays provided new information concerning its mechanisms of action, thus a review dealing with propolis and the immune system became imperative. This review compiles data from our laboratory as well as from other researchers, focusing on its chemical composition and botanical sources, the seasonal effect on its composition and biological properties, its immunomodulatory and antitumor properties, considering its effects on antibody production and on different cells of the immune system, involving the innate and adaptive immune response. In vitro and in vivo assays demonstrated the modulatory action of propolis on murine peritoneal macrophages, increasing their microbicidal activity. Its stimulant action on the lytic activity of natural killer cells against tumor cells, and on antibody production was demonstrated. Propolis inhibitory effects on lymphoproliferation may be associated to its anti-inflammatory property. Since humans have used propolis for different purposes and propolis-containing products have been marketed, the knowledge of its properties with scientific basis is not only of academic interest but also of those who use propolis as well. This review opens a new perspective on the investigation of propolis biological properties, mainly with respect to the immune system.
    Keywords: Propolis, Immune system, Antitumor property
  • moslem jahani*, alireza jahani Pages 147-159
    Choline is a vitamin-like compound which can promote the lipid metabolism in the liver and kidneys and reduces the chronic inflammations. It also participates in the synthesis of the phospholipids and acetylcholine and is important for the integrity of the cell membrane. Its sufficient amount in the embryonic stage is necessary and, the relation between its concentration and the appearance of the signs of the diseases such as breast and prostate cancers is confirmed. It is usually necessary to supply choline through the food chain and nowadays choline is widely added to the certain foods and therefore its quantitative determination is very important in the clinical analysis and food industries. In the recent years, application of the enzyme sensors as the cheap and portable tools with high selectivity and sensitivity has attracted much attention as the alternatives for the chromatographic methods. In this review, the studies (from 2000 to present) in the field of the modification of metal electrodes and determination of choline and acetylcholine in the food and biological samples have been reviewed. Modification of the electrodes leads to more enzyme immobilization with better stability and bioactivity, improve the electron transfer and decrease the resistance, and consequently, enhancement in the figure of merits of the method. Downloaded from journalofbiosafety.ir at 15:54 +0430 on Tuesday May 14th 2019
    Keywords: electrochemical methods, enzyme sensor, choline, acetylcholine, food samples