فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی قم
سال دوازدهم شماره 6 (پیاپی 77، شهریور 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/06/11
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مینو عرفانی، مسعود قربانی*، رحیم احمدی صفحات 1-9
    زمینه و هدف
    مطالعات نشان می دهند داروها بر تکثیر سلول های سرطانی تاثیرگذارند. در این مطالعه تاثیر دیکلوفناک بر فعالیت کاسپاز - 8 و 9 در سلول های سرطانی دهانه رحم (HeLa) در محیط کشت سلولی بررسی گردید.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی - آزمایشگاهی، سلول های HeLa از بانک سلولی ایران (انستیتو پاستور تهران، ایران) خریداری شدند، سپس در محیط DMEM غنی شده با 10% FBS کشت داده شده و در پلیت 6 خانه ای در انکوباتور به مدت 24 ساعت نگهداری شدند.
    در ادامه، سلول ها در مواجهه با غلظت های مختلف دیکلوفناک قرار گرفتند و میزان زنده مانی سلول ها با تست MTT بررسی و دوز IC50 محاسبه گردید. فعالیت کاسپاز-8 و 9 بر روی سلول های HeLa به روشELISA ارزیابی شد. داده ها با استفاده از روش آنالیز واریانس یک طرفه، کلموگروف- اسمیرنوف و آزمون تست توکی تحلیل شدند.
    یافته ها
    دوزهای 1/0، 1 و 10 میلی گرم برمیلی لیتر از دیکلوفناک (به ترتیب با 05/0p<، 001/0p<، 001/0p<) در مقایسه با گروه کنترل سبب کاهش زنده مانی سلول های HeLa گردید. درصد فعالیت کاسپاز-9 نسبت به گروه کنترل، افزایش معنی داری داشت (05/0p<). درمقابل، درصد فعالیت کاسپاز-8 نسبت به گروه کنترل، تفاوت معنی داری نداشت (05/0
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان داد دیکلوفناک دارای اثرات توکسیک بر رده سلولی سرطانی HeLa می باشد؛ اگرچه این اثرگذاری با توجه به دوز مورد استفاده متفاوت است.
    کلیدواژگان: دیکلوفناک، کاسپاز-8، کاسپاز-9
  • فرشته محمد حسینی، سیدعلی حسینی*، مژگان احمدی صفحات 10-19
    زمینه و هدف
    فعالیت های ورزشی منجر به افزایش رادیکال های آزاد می شود. با این وجود، گیاهان دارویی می توانند با تاثیر آنتی اکسیدانی، از استرس اکسیداتیو و آسیب سلولی جلوگیری کنند. در این مطالعه اثرات آنتی اکسیدانی تمرین شنا و عصاره بابونه در موش های صحرایی نر بالغ بررسی گردید.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، 35 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد اسپراگودوالی، انتخاب و به پنج گروه هفت سری شامل: گروه کنترل، تمرین شنا، مصرف بابونه، تمرین شنا همراه با مصرف بابونه و گروه شم تقسیم شدند. گروه های 2 و 4 به مدت 8 هفته (سه جلسه در هفته و هرجلسه 60 دقیقه) شنای اجباری کردند و گروه های 3 و 4 به مدت 8 هفته، روزانه عصاره بابونه را به میزان 200 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن، به صورت زیرصفاقی دریافت کردند. سطوح سرمی متغیرها با استفاده از روش اسپکتروفتومتری مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها با استفاده ازآزمون های آماری کلموگروف - اسمیرنوف، واریانس یک طرفه و تعقیبی توکی تجزیه و تحلیل شدند (05/0≥p).
    یافته ها
    در این مطالعه تمرین شنا، مصرف بابونه و تمرین شنا همراه با مصرف بابونه، بر افزایش ظرفیت آنتی اکسیدان های تام موش های صحرایی تاثیر معنی داری داشت (001/0=p). همچنین مصرف بابونه (004/0=p)، تمرین شنا (001/0=p) و تمرین شنا همراه با مصرف بابونه (001/0=p)، بر کاهش سطوح مالون دی آلدئید موش های صحرایی دارای تاثیر معنی داری بود. مصرف بابونه (04/0=p)، تمرین شنا (01/0=p) و تمرین شنا همراه با مصرف بابونه (03/0=p) نیز بر افزایش گلوتاتیون موش های صحرایی، اثر معنی داری گذاشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج، به نظر می رسد جهت بهبود وضعیت آنتی اکسیدانی می توان از تمرین شنا، مصرف بابونه و ترکیب این دو استفاده کرد.
    کلیدواژگان: تمرین شنا، بابونه، آنتی اکسیدان
  • توران نیری چگنی، فاطمه غفاری فر*، فریبا خوش زبان، عبدالحسین دلیمی اصل صفحات 20-28
    زمینه و هدف
    بسیاری از عصاره های گیاهی، خواص ضدانگلی دارند و حتی بعضی برای درمان در in vivo موثرند. یکی از گیاهان دارویی، اسپند (Peganum harmala) است که می تواند از 100-30 سانتی متر رشد کند. هدف مطالعه حاضر تعیین اثر عصاره آبی اسپند بر تروفوزوئیت ها و کیست های آکانتاموبا در شرایط برون تنی بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، یک نمونه از بیمار با کراتیت آمیبی در محیط کشت آگار غیرمغذی 5/1% (Non Nutrient Agar، NNA) همراه با باکتری اشرشیاکلی کشت داده شد. سپس عصاره آبی اسپند تهیه گردید. عصاره در سه زمان (24، 48 و 72 ساعت) در غلظت های مختلف (25/1، 5/2، 5 و 10 میلی گرم برمیلی لیتر) روی تروفوزوئیت ها و کیست های آکانتاموبا اثر داده شد. درصد انگل های زنده با استفاده از لام هموسیتومتر، آزمون MTT 3-(4،5-dimethylthiazol-2-yl)-2،5-diphenyltetrazolium bromide])[ و فلوسایتومتری ارزیابی گردید. داده ها با استفاده از آزمون های واریانس یک طرفه، آزمون کولموگروف- اسمیرنوف یک نمونه ای و اندازه گیری های تکراری تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی داری، 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    عصاره، فعالیت ضدآمیبی وابسته به دوز و زمان روی تروفوزوئیت ها و کیست ها را نشان داد. در حضور 10 میلی گرم برمیلی لیتر عصاره در محیط کشت پس از 72 ساعت، 47/32% از تروفوزوئیت ها و 15/50% ازکیست ها زنده بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد عصاره آبی اسپند، فعالیت ضدآکانتاموبایی دارد؛ بنابراین مطالعه روی حیوانات آزمایشگاهی جهت تاثیر عصاره پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: آکانتاموبا، اسپند، شرایط آزمایشگاهی
  • حمید شریف نیا، روانبخش اسماعیلی، آمنه یعقوب زاده، سیما بیک، امیرحسین گودرزیان* صفحات 29-38
    زمینه و هدف
    افسردگی یکی از شایع ترین پیامدهای روانی بیماران مبتلا به سکته حاد قلبی است که می تواند کیفیت خواب بیماران را تحت تاثیر قرار دهد. با توجه به اینکه خواب کافی و مناسب نقش مهمی را در عملکرد قلب ایفا می کند؛ مطالعه حاضر با هدف تعیین همبستگی کیفیت خواب با افسردگی مرگ و قلب در مبتلایان به سکته حاد قلبی انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه به روش توصیفی - همبستگی، 407 بیمار مبتلا به سکته حاد قلبی، بستری در بخش های سی سی یو مرکز آموزشی درمانی فاطمه زهرا (س) شهر ساری با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده در مطالعه انتخاب شدند. اطلاعات از طریق پرسشنامه های افسردگی قلب، افسردگی مرگ و کیفیت خواب پیتزبورگ جمع آوری شد. داده ها با استفاده از آزمون کلموگروف- اسمیرونف و آزمون همبستگی پیرسون تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین سنی بیماران مرد (19/67-71/62:95CI؛ 00/17±95/64) بیش از سن زنان (48/64-96/59:95CI؛ 48/15±22/62) بود. میانگین نمره افسردگی مرگ (62/70-26/67:95CI؛ 24/17±94/68) و افسردگی قلب (60/110-39/107:95CI؛ 49/16±00/109)، پایین تر از صدک پنجم به دست آمد. آنالیز رگرسیون خطی چند متغیره نشان داد تغییر در نمره افسردگی قلبی (153/0β=، 036/0=B)، افزایش سطح تحصیلات (121/0-β=، 55/1-=B) و عدم سابقه مصرف داروهای ضدافسردگی (123/0β=، 32/4=B)، به طور معنی داری می توانند پیش بینی کننده های مستقلی برای واریانس نمرات کیفیت خواب در بیماران با سکته حاد قلبی باشند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه، گرچه افسردگی قلبی، سطح تحصیلات و عدم مصرف داروهای ضدافسردگی به عنوان عوامل موثر بر پیش بینی کیفیت خواب در بیماران سکته حاد قلبی در نظر گرفته می شوند، اما کیفیت خواب تحت تاثیر عوامل بیشتری قرار دارد؛ بنابراین انجام مطالعات بیشتر در این زمینه ضروری است.
    کلیدواژگان: افسردگی، مرگ، روانشناسی، بهداشت خواب، سکته قلبی
  • علی اعظم طاهری، عیسی غلامپور عزیزی، مسعود هاشمی کرویی، لیلا فرهادی، کارو ثروت یاری، سمانه روحی* صفحات 39-47
    زمینه و هدف
    کاندیدا آلبیکنس به عنوان یک بیماریزای فرصت طلب می تواند طیف گسترده ای از عفونت های جلدی و مخاطی را ایجاد کند. درمان های آنتی بیوتیکی برای این قارچ دارای اثرات جانبی متعددی بوده که مقاومت های دارویی را موجب می شوند. در این مطالعه اثر مهاری رشد درمنه دشتی بر رشد کاندیدا آلبیکنس بررسی گردید.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، از گیاه درمنه دشتی به روش پرکولاسیون، عصاره های آبی و الکلی تهیه گردید. روش انتشار از دیسک، حداقل غلظت بازدارندگی از رشد و حداقل غلظت کشندگی قارچ جهت ارزیابی اثرات ضد قارچی این عصاره ها بر کاندیدا آلبیکنس در آزمایشگاه مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    کاندیدا آلبیکنس در روش انتشار از دیسک، به عصاره های هیدروالکلی مقاوم بود و اطراف دیسک های حاوی عصاره ها رشد کرد. حداقل غلظت بازدارندگی از رشد عصاره آبی، اتانولی و متانولی به ترتیب 6250، 3125 و 6250 میکروگرم برمیلی لیتر و حداقل غلظت کشندگی این سه عصاره به ترتیب 12500، 6250 و 12500 میکروگرم برمیلی لیتر به دست آمد. در روش تعیین حداقل غلظت بازدارندگی و غلظت کشندگی، عصاره اتانولی اثر ضد قارچی بیشتری داشت.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج این مطالعه، عصاره های مختلف درمنه دشتی بر رشد کاندیدا آلبیکنس اثر داشته و از رشد آن جلوگیری می کنند؛ بنابراین، آزمایش های بیشتر جهت بررسی ترکیبات این گیاه و استفاده گسترده تر در حیطه های انسانی ضروری است.
    کلیدواژگان: عصاره های آبی و الکلی، درمنه، کاندیدا آلبیکنس، تکنیک محیط آزمایشگاهی
  • پروانه صادقی مقدم، آزاده عسگریان، منیره تندری، حورا طوسی، محمد آقاعلی* صفحات 48-54
    زمینه و هدف
    طرح تحول نظام سلامت، طرحی است برای بهبود سیستم های سلامت ایران که از 15 اردیبهشت ماه سال 1393 در بیمارستان های وزارت بهداشت ایران آغاز به کار کرد. در این مطالعه به بررسی تغییرات پیامدهای نوزادی بعد از اجرای طرح تحول نظام سلامت پرداخته شد.
    روش بررسی
    این مطالعه به روش مقطعی - تحلیلی ( قبل و بعد از مواجهه) در یک بیمارستان آموزشی دولتی انجام شد. جامعه آماری شامل تمامی زایمان های (طبیعی و سزارین) انجام شده در مرکز آموزشی درمانی ایزدی (سال 1395-1391) بود که به صورت تصادفی طبقه بندی شده انتخاب شدند. اطلاعات با استفاده از چک لیست براساس پرونده های بیمارستانی جمع آوری شد. داده ها به کمک آزمون تی تست و کای اسکوئر تجریه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    براساس نتایج این مطالعه، بعد از طرح تحول سلامت، نسبت زایمان طبیعی به صورت معنی داری افزایش یافته بود (001/0>p). همچنین بین دو گروه مورد بررسی (قبل و بعد از طرح تحول)، از نظر سن مادر، سن حاملگی و وزن نوزاد، تفاوت معنی داری مشاهده نشد. از پیامدهای مورد بررسی بعد از اجرای طرح تحول، نیاز به بستری (از 7% به 6/12%) (001/0=p) و تشنج نوزاد (از 0 به 7/0%) (031/0=p)، افزایش معنی داری داشت. مرگ نوزاد بین دو گروه مورد بررسی، اختلاف معنی داری نشان نداد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد طرح تحول سلامت بر کاهش سزارین، تاثیر مثبتی دارد و سبب شده تا نسبت سزارین به زایمان طبیعی کاهش یابد. بر این اساس می توان نتیجه گرفت طرح تحول سلامت در حیطه ترویج زایمان طبیعی تا حدودی به اهداف تدوین شده خود دست یافته است، اما اجرای این طرح باعث افزایش برخی عوارض مینور نوزادی شده که بر روی میزان مرگ تاثیری ندارد.
    کلیدواژگان: سزارین، طرح تحول نظام سلامت، زایمان طبیعی، عوارض زایمان
  • فریبا اسلامی مقدم، فهیمه علی ابادی، سیما افراشته، محمد عباسی، ربابه احمدلی، ابوالفضل محمد بیگی صفحات 55-62
    زمینه و هدف
    در کشورهای در حال رشد، عوارض ناشی از زایمان و بارداری به خصوص زایمان به روش سزارین، علت اصلی بستری مجدد و حتی مرگ ومیر زنان در سنین باروری می باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی شیوع بستری مجدد متعاقب سزارین و عوامل مرتبط با آن در زنان زایمان کرده انجام شد.
    روش بررسی
    در پژوهش حاضر به روش مقطعی (توصیفی – تحلیلی)، اطلاعات 300 نفر از زنان تحت عمل جراحی سزارین در بیمارستان های شهر قم (سال 1396) بررسی گردید. نمونه ها به روش تصادفی ساده و متناسب با حجم هر بیمارستان انتخاب شدند. براساس اطلاعات موجود در پرونده و مصاحبه با بیماران، داده ها با استفاده از چک لیست جمع آوری و به کمک آمار توصیفی و آزمون های کای دو و تی مستقل تحلیل شدند.
    یافته ها
    شیوع بستری مجدد دوره پس از زایمان در زنانی که به روش سزارین زایمان کرده بودند، 31% بود و مهم ترین علل بستری مجدد به ترتیب: سردرد (8/39%)، هماتوم (77/23%)، عفونت (4/19%)، احتباس ادراری (6/8%) و گرفتگی روده (6/8%) گزارش شد. سابقه کار جراح (001/0>p، دیابت مادر در دوران بارداری (001/0>p) و نوع بیهوشی (016/0=p) با بستری مجدد بعد از سزارین، ارتباط معنی داری نشان داد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد ابتلا به دیابت، تجربه جراح و نوع بیهوشی، بستری مجدد در زنان سزارینی را به طور معنی داری افزایش می دهد؛ بنابراین، انجام مداخلات پیشگیرانه در جهت کاهش پیامدهای نامطلوب در بارداری، همچنین دقت پزشکان متخصص در زمان جراحی در جهت کاهش بستری مادران، امری ضروری است.
    کلیدواژگان: بستری، پذیرش بیمار، سزارین، زایمان، زنان
  • حامد کرد ورکانه*، سمیه فتاحی، جمال رحمانی، سکینه شب بیدار صفحات 63-72
    زمینه و هدف
    افزایش باراسیدی رژیم غذایی سبب افزایش خطر ابتلا به دیابت می شود. مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط شاخص بار اسیدی رژیم غذایی با ترکیب بدن و زیست نشانگرهای التهابی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی - مقطعی، جامعه پژوهش را 185 بیمار دیابتی نوع 2 (با میانگین سنی 62/51 سال) تشکیل می دادند. برای ارزیابی رژیمی افراد، پرسشنامه تکرر مصرف خوراک (شامل: 147 قلم غذایی) تکمیل شد. سپس شاخص های بار اسیدی PRAL (Potential Renal Acid Load) و NEAP (Net Endogenous Acid Production) برای هر شخص محاسبه گردید. فاکتورهای التهابی hs_CRP، IL-6 وTNF-α ، فاکتورهای تن سنجی (شامل: وزن، قد، دور کمر و درصد چربی) در بیماران دیابتی اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون های رگرسیون خطی، پیرسون و کوواریانس آنالیز شدند.
    یافته ها
    در بین متغیرها، تنها درصد چربی کل بدن (190/0=ß، 042/0p=) و فاکتور التهابی TNF-α (167/0=ß، 031/0p=) با شاخص بار اسیدی PRAL، ارتباط مثبت و معنی داری داشت. در بین سهک های بار اسیدی رژیم غذایی، تنها درصد چربی کل بدن و فاکتور التهابی TNFa در بین سهک های نمایه PRAL متفاوت بود؛ به نحوی که درصد چربی کل بدن و فاکتور التهابی TNFa در سهک های 2 و 3 بالاتر بود و این ارتباط بعد از تعدیل کردن مخدوشگرها همچنان معنی دار باقی ماند (به ترتیب: 038/0=p، 032/0=p).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد نمایه PRAL، ارتباط مثبتی با افزایش توده چربی بدن و TNF-α دارد.
    کلیدواژگان: بار اسیدی، التهاب، دیابت ملیتوس نوع دو، ترکیب بدن
  • پوراندخت افشاری، مژگان کیانی کورکی* صفحات 73-80
    زمینه و هدف
    در طی سالیان گذشته، میزان سزارین روند افزایشی داشته است. به دلیل عوارض سزارین برای مادر و نوزاد، زایمان طبیعی ارجحیت دارد؛ اما با این حال گرایش زنان به سزارین یکی از عوامل اساسی افزایش آن است. با توجه به اینکه ماماها اولین مروجین فرهنگ انجام زایمان طبیعی بوده و از انگیزه های درونی مادران نیز اطلاع دارند؛ در این مطالعه دیدگاه ماماها درخصوص عدم تمایل مادران به زایمان طبیعی بررسی گردید.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی، جامعه پژوهش را 1180 مامای استان تشکیل می دادند، از این میان، تعداد 189 مامای شاغل در بخش های بلوک زایمان که کارگاه زایمان فیزیولوژیک را گذرانده بودند، از طریق پرسشنامه محقق ساخته بررسی شدند. روایی پرسشنامه از طریق اعتبار محتوا و پایایی آن از طریق آزمون مجدد تایید گردید. داده ها با استفاده از آزمون آماری واریانس تجزیه وتحلیل شدند.
    یافته ها
    در این مطالعه، بیشترین سابقه خدمت در ماماها 30 سال، کمترین یک سال و میانگین آن 8 سال بود. ماماها مهم ترین موانع انجام زایمان فیزیولوژیک را به ترتیب: ترس از درد زایمان، عدم آگاهی یا پایین بودن آگاهی مادران درخصوص روش های کاهش درد، عدم آگاهی یا پایین بودن آگاهی مادران از عوارض سزارین و نقاط قوت زایمان طبیعی، فضای نامناسب بخش های زایمان، کمبود امکانات و تجهیزات عنوان کردند.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه مهم ترین علت تمایل به سزارین، ترس از درد زایمان می باشد؛ لذا بایستی روش های کاهش ترس از زایمان در مادران از دوران پیش از بارداری، مورد توجه مسئولین قرار گیرد.
    کلیدواژگان: زایمان طبیعی، سزارین، مامایی، درد زایمان
|
  • Minoo Erfani, Masoud Ghorbani *, Rahim Ahmadi Pages 1-9
    Background And Objectives
    Studies have shown that drugs can affect on proliferation of cancer cells. The main aim of this study was to determine the effects of diclofenac on caspase-8 and caspase-9 activity in cervical cancer cells (HeLa) in cell culture.
    Methods
    In this experimental-laboratory study, HeLa cancer cells were purchased from Iran Cell Bank (Pasteur Institute, Tehran, Iran). HeLa cancer cells were cultured in DMEM culture media enriched with 10% FBS, stored in 6 well plate, and incubated for 24 hour. Then, cells were exposed to different concentrations of diclofenac and the viability of cells was evaluated by MTT assay, and the IC50 dose was calculated. The activity of Caspase-8 and caspase-9 on heLa cells, was assayed by ELISA method. The data were analyzed using one-way analysis of variance, Kolmogorov-Smirnov, and Tukey tests.
    Results
    Findings showed that 0.1, 1, and 10mg/ml doses of diclofenac decrease the viability of HeLa cancer cells compared to the control group (p0.05).
    Conclusion
    The results of this study revealed that diclofenac has cytotoxic effects on HeLa cancer cells. Although ths effect is different based on the dose used.
    Keywords: Diclofenac, Caspase, 8, Caspase, 9
  • Fereshteh Mohammad Hosseini, Seyed Ali Hosseini *, Mozhgan Ahmadi Pages 10-19
    Background And Objectives
    Exercises lead to increased free radicals. However, medicinal plants can prevent oxidative stress and cellular damage through their antioxidant effect. Therefore, in this study, the antioxidant effects of swimming training and chamomile extract, was investigated in adult male rats.
    Methods
    In this experimental research, 35 Sprague-Dawley male rats, were selected and divided into 5 groups of 7 rats, including (1) control, (2) swimming training, (3) chamomile extract, (4) swimming training and chamomile extract, and (5) sham groups. Groups 2 and 4 performed forced swimming for 8 weeks (three 60-minute sessions per week), and groups 3 and 4 peritoneally received chamomile extract (200mg/kg) for 8 weeks. Serum levels of the variables, were evaluated using spectrophotometric method. Statistical analysis of data, was performed using Kolmogorov–Smirnov, one-way ANOVA, and Tukey post hoc tests (p≤0.05).
    Results
    In this study, swimming training, chamomile consumption, and swimming training with chamomile consumption have a significant effect on the increase of total antioxidant capacity in the rats (p=0.001). Moreover, chamomile consumption (p=0.004), swimming training (p=0.001), and swimming training with chamomile consumption (p=0.001) had a significant effect on decreased levels of malondialdehyde in rats, and consumption of chamomile (p=0.04), swimming training (p=0.01), and swimming training with chamomile consumption (p=0.03) had significant effect on increase in glutathione level in rats.
    Conclusion
    According to the findings, it seems that swimming training, chamomile consumption, and their combination, can be used to improve the antioxidant status.
    Keywords: Swimming, Chamomile, Antioxidants
  • Toorani Nayeri Chegen, Fatemeh Ghaffarifar *, Fariba Khoshzaban, Abdolhossein Dalimi Asl Pages 20-28
    Background And Objectives
    Many plant extracts have antiparasitic properties and even some of them are effective for in vivo treatment. One of the medicinal plants is Peganum harmala, which can grow from 30 to 100 cm. The aim of the present study was to determine the effect of aqueous extract of Peganum harmala on trophozoites and cysts of Acanthamoeba in vitro.
    Methods
    In this experimental study, a sample from a patient with amoebic keratitis, was cultured with Escherichia coli bacterium in non-nutrient agar medium (NNA) 1.5%. Then, the aqueous extract of Peganum harmala was prepared. The extract was affected on trophozoites and cysts of Acanthamoeba at three times (24, 48, and 72h) in various concentrations (1.25, 2.5, 5, and 10mg/ml). The percentage of live parasites, was evaluated using homocytometer lamel, MTT assay [3-(4,5-dimethylthiazol-2-yl)-2,5-diphenyltetrazolium bromide], and flow cytometry method. The data were analyzed using one-way ANOVA, one sample Kolmogorov-Smirnov test, and repeated measures test The significance level was considered to be p
    Results
    The extract showed dose- and time-dependent activity on trophozoites and cysts. In the presence of 10 mg/ml aqueous extract in culture medium, 32.47% of the trophozoites and 50.15% of the cysts, were alive after 72 hours.
    Conclusion
    Our study indicated that the aqueous extract of the Peganum harmala, has anti-Acanthamoeba activity. Therefore, it is recommended that the effect of Peganum harmala extract be studied in animal models.
    Keywords: Acanthamoeba, Peganum harmala, In vitro techniques
  • Hamid Sharif Nia, Ravanbakhsh Esmaeili, Ameneh Yaghoobzadeh, Sima Beik, Amir Hossein Goudarzian * Pages 29-38
    Background And Objectives
    Depression is one of the most psychological outcomes in patients with acute myocardial infraction, which can affect the sleep quality in these patients. Given that adequate sleep has important effect on heart function, the present study was conducted with the aim of determining the correlation between sleep quality with death and cardiac depression in patient with acute myocardial infarction (AMI).
    Methods
    In this descriptive-correlational study, 407 patients with acute myocardial infarction, who were admitted to the CCU wards of the Fatemeh Zahra Educational Center of Sari city, were selected using simple random sampling method. Data were collected by Cardiac Depression Scale (CDS), Death Depression Scale (DDS), and Pittsburgh Sleep Quality Index (PSQI) questionnaires. Data were analyzed using Kolmogorov-Smirnov and Pearson correlation tests.
    Results
    The mean age of the male patients (64.95±17.00; CI95: 62.71-67.19) was more than the mean age of women (62.22±15.48; CI95: 59.96-64.48). The mean score of death depression (68.94±17.24; CI95: 67.26-70.62) and cardiac depression (109.00±16.49; CI95: 107.39-110.60), were below the fifth percentile. Multivariate regression analysis showed that change in cardiac depression score (B=0.036, β=0.153), increasing education levels (B=1.55, β=-0.121), and no history of antidepressant usage (B=4.32, β=0.123), can be significantly independent predictive factors of the variance of sleep quality score in acute myocardial infarction patients.
    Conclusion
    According to the results of this study, although cardiac depression, education level, and non-use of antidepressant drugs are considered as affecting factors in the prediction of sleep quality in acute myocardial infarction patients, sleep quality is affected by more factors. Therefore, further studies are needed in this area.
    Keywords: Depression, Death, psychology, Sleep hygiene, Myocardial infarction
  • Ali Azam Taheri, Issa Gholampourazizi, Masoud Hashemi Karoui, Leyla Farhadi, Karo Servatyari, Samaneh Rouhi * Pages 39-47
    Background And Objectives
    Candida albicans (C. albicans) as an opportunistic pathogen, can causes cutaneous and mucosal infections. Antibiotic treatments for this fungus have multiple adverse effects and cause drug resistance. In this study, the inhibitory effect of Artemisia sieberi (A. sieberi), was investigated on growth of Candida albicans.
    Methods
    In this experimental study, aqueous and alcoholic extracts were prepared from A. sieberi using percolation method. Using disk diffusion method, minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum fungicidal concentration (MFC), were assessed to evaluate the antifungal effects of these extracts on C. albicans in vitro.
    Results
    C. albicans, was resistant to hydroalcoholic extracts in the disk diffusion method and grew around the disks containing the extracts. The MIC of aqueous, ethanolic, and methanolic extracts, were determined to be 6250, 3125, and 6250µg/ml, respectively, and MFC of these three extracts, were determined 12500, 6250, and 12500µg/ml, respectively. In the MIC and MFC method, ethanolic extracts had higher antifungal activity.
    Conclusion
    According to the results of this study, different extracts of A. sieberi affect C. albicans growth and prevent its growth. Thus, more
    Keywords: Aqueous, alcoholic extracts, Artemisia, Candida albicans, In vitro techniques
  • Parvaneh Sadeghi-Moghadam, Azadeh Asgarian, Monireh Tondari, Hora Toosi, Mohammad Aghaali * Pages 48-54
    Background And Objectives
    Health system reform plan is a plan for improvement of health systems in Iran, which started on May 15, 2014 in hospitals of Ministry of Health of Iran. In this study, changes in neonatal outcomes following the implementation of the health system reform plan, were investigated.
    Methods
    This cross-sectional study (before and after exposure) was conducted in a public educational hospital. The study population was all deliveries (normal and cesarean section) performed at Izadi educational treatment hospital (2011-2016), which were selected using Stratified random sampling. Information were collected using a checklist based on hospital records. The data were analyzed by t-test and Chi square test.
    Results
    According to the results of this study, after implementation of health system reform plan, the ratio of normal delivery significantly increased (p
    Conclusion
    The results of the study showed that health system reform plan has a positive effect on the reduction of cesarean delivery and has reduced the ratio of cesarean delivery to normal delivery. Accordingly, it can be concluded that the health reform plan for the promotion of normal delivery has somewhat achieved its goals. However, the implementation of this plan has increased some minor neonatal complications that did not affect the death rate.
    Keywords: Cesarean section, Health system reform plan, Normal labor, Obstetric labor complications
  • Fariba Eslamimoghadam, Fahimeh Aliabadi, Sima Afrashteh, Mohammad Abbasi, Robabeh Ahmadli, Abolfazl I. Mohammadbeig Pages 55-62
    Background And Objectives
    In developing countries, complications of childbirth and pregnancy, especially cesarean delivery, are main reason for readmission and even mortality of women in reproductive age. The present study aimed to investigate the prevalence of post-cesarean readmission and its related factors in women delivered by cesarean.
    Methods
    In the present cross-sectional study (descriptive-analytic), the information of 300 women undergoing cesarean section, were investigated in hospitals of Qom city (2017). The samples were selected using simple random sampling and proportional to the size of each hospital. Data were collected by checklist based on the information in the medical records and interviews with patients, and were analyzed by descriptive statistics, Chi-square, and independent t-test.
    Results
    The prevalence of post-cesarean readmission in women delivered by cesarean section, was 31%, and the most important causes of re-hospitalization, respectively, were reported to be headache (39.8%), hematoma (23.77%), infection (19.4%), urinary retention (8.6%), and intestinal obstruction (8.6%). The surgeon's work history (p
    Conclusion
    The results of this study revealed, diabetes mellitus, surgeon's experience, and type of anesthesia significantly increase the rate of readmission in women with cesarean section. As a result, preventive interventions to reduce undesirable outcomes of pregnancy, and the accuracy of specialized physicians during surgery, are necessary for reduction of mother’ rehospitalization.
    Keywords: Hospitalization, Patient admission, Cesarean section, Delivery, Obstetric, Women
  • Hamed Kord Varkaneh *, Somaye Fatahi, Jamal Rahmani, Sakineh Shab-Bidar Pages 63-72
    Background And Objectives
    Increased dietary acid load lead to increase in risk of diabetes. The aim of this study was to investigate the association between dietary acid load with body composition and inflammatory biomarkers in patients with type 2 diabetes.
    Methods
    In this descriptive cross-sectional study, the study population composed of 185 type 2 diabetic patients (with mean age of 51.62 years). The food frequency questionnaire (containing 147 food items), was completed to assess dietary intake. Then, acid load indices of potential renal acid load (PRAL) and Net Endogenous Acid Production (NEAP), was calculated for each person. Inflammatory factors (C-reactive protein, interleukin-6, and TNF-α), and anthropometric factors (weight, height, waist circumference, and body fat percentage), were measured. Data were analyzed by linear regression, Pearson, and covariance tests.
    Results
    Among the variables, the total body fat percentage (β=0.190, p=0.042) and inflammatory factor TNF-α (β=0.167, p=0.031) had a positive and significant correlation with PRAL acid load index. Among tertiles of dietary acid load, only total body fat and TNF-a, were significantly different among the PRAL tertiles, so that the total body fat percentage and TNF-a inflammatory factor, were higher in 2nd and 3rd tertile, respectively, and this relationship remained significant after adjusting for the confounders (p=0.038, p=0.032, respectively).
    Conclusion
    The findings of the present study showed that the PRAL index has a positive correlation with increased body fat and TNF-α.
    Keywords: Dietary acid load, Inflammation, Diabetes mellitus type 2, Body composition
  • Pourandokht Afshary, Mozhgan Kianikoraki * Pages 73-80
    Background And Objectives
    Over the past years, rate of cesarean section has increased. Due to complications of cesarean section for mother and baby, natural delivery is preferable. However, the tendency of women towards cesarean section is the main factor for its increase. Given that midwives were the first proponent of the culture of normal delivery and are aware of inner motives of mothers, in this study, midwives’ point of view on unwillingness of mothers to normal vaginal delivery, were investigated.
    Methods
    In this descriptive study, the research community was 1180 midwives in the province. Among them, 189 midwives working in the maternity wards, who had passed childbirth physiology workshop, were studied through a researcher-made questionnaire. The validity of the questionnaire was confirmed through content validity and its reliability was confirmed by retest. Data were analyzed by one-way ANOVA statistical test.
    Results
    In this study, maximum years of service of the midwives, were 30 years, the minimum was 1 year, and the averages was 8 years. The midwives stated that the most important barriers of physiological delivery, respectively, were: fear of labor pain, lack of knowledge or low awareness of mothers about the complications of cesarean section and benefits of normal delivery, inappropriate environment of maternity wards, and shortage of facilities and equipment.
    Conclusion
    Given that the most important cause of tendency toward cesarean section, is fear of labor pain, thus, the methods of reducing fear of delivery in mothers should be taken into consideration by the authorities since the pre-pregnancy period.
    Keywords: Delivery, Obstetric, Cesarean section, Midwifery, Labor pain