فهرست مطالب

مجله طب جنوب
سال بیست و یکم شماره 4 (مهر و آبان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/08/15
  • تعداد عناوین: 7
|
  • ایرج نبی پور*، آمنه گرگین، نیلوفر معتمد، نجمه حاجیان، مصطفی چشم پوش، فرامرز کوشش، علی موحد صفحات 267-275
    زمینه
    رزوراترول پلی فنلی است با منشاء گیاهی و دارای صفات ضد اکسیدانی، ضد التهابی و ضد مقاومت انسولینی می باشد. مطالعات نشان داده اند که مکانیسم عمل این ماده موثره از طریق فعال نمودن آنزیم سرتویین 1 دی استیلاز می باشد. هرچند دیگر مطالعات نشان داده اند که نقش رزوراترول می تواند از مسیرهای متابولیکی دیگر باشد. یکی از این مسیرها اثر تحریکی رزوراترول بر ترشح آدیپونکتین ها می باشد. آدیپونکتین هورمونی است که نقش مهمی در تنظیم حساسیت انسولینی و انتشار انرژی ایفاء می نماید. علاوه بر این، رزوراترول می تواند با مهار افزایش مقاومت مرکزی لپتین از چاقی جلوگیری کند. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر رزوراترول بر آدیپونکتین و لپتین در بیماران دیابتی نوع 2 می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی، تصادفی و دو سو کور بر روی 51 بیمار از مطالعه قبلی که دچار دیابت تیپ 2 بودند انجام پذیرفته است. اطلاعات دموگرافیک و شرح حال پزشکی بیماران به روش مصاحبه جمع آوری شده است. بیماران در گروه مداخله روزی دوبار کپسول های 500 میلی گرم رزوراترول (1 گرم در روز) به مدت 45 روز دریافت کردند. در گروه شاهد نیز کپسول های دارونمای مشابه دوبار در روز به مدت 45 روز دریافت شد. در ابتدای مطالعه فشار خون، وزن، BMI و چربی ها، اندازه گیری سطوح خونی آدیپونکتین و لپتین و نیز تست عملکرد کبد انجام می گیرد. پس از تکمیل دوره 45 روزه مجددا بررسی ها و تست های ذکر شده صورت می گیرند. تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و T مستقل با به کارگیری از نرم افزار SPSS ویرایش 18 انجام می گیرد.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که هیچ گونه تفاوت معنی داری بین دو گروه مداخله و شاهد از لحاظ سطح خونی آدیپونکتین و لپتین وجود ندارد. هر چند با استفاده از آزمون من ویتنی تفاوت معنی داری بین گروه مداخله و شاهد از نظر سطح خونی لپتین مشاهده گردید (025/0=P). یعنی در گروه مداخله، میزان لپتین بیشتر از گروه شاهد بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داده است که مصرف رزوراترول به صورت خوراکی (500 میلی گرم و دو بار در روز) و به مدت 45 روز در افراد دیابتی نوع 2، تاثیری بر سطوح خونی آدیپونکتین و لپتین ندارد.
    کلیدواژگان: رزوراترول، لپتین، آدیپونکتین، دیابت نوع
  • غزل نورآبادی، مژگان سیاوشی، کتایون وحدت، امید غریبی، مهدی محمودپور، محمدعلی حقیقی* صفحات 276-286
    زمینه
    سیتوتوکسین شیگا (Stx) عامل بیماری شدید روده ای در انسان است. اخیرا ژن stx درگونه های دیگر غیر از شیگلا دیسنتری تایپ 1 یافت شده است. هدف این مطالعه، شناسایی ژن stx در جدایه های کلینیکی جدا شده از دو شیوع قبلی بیماری شیگلوز در شهر بوشهر واقع در در جنوب غربی ایران می باشد.
    مواد و روش ها
    با روش PCR، حضور ژن های stx و ipaH در DNA خالص شده از 143 جدایه شیگلا بررسی شد. ترادف های تعدادی از محصول های PCR، در گونه های مختلف شیگلا، با پرایمرهای (evt) مشابه به کار رفته در تکثیر این بخش تعیین گردید.
    یافته ها
    چهارده (3/22 درصد) از 63 جدایه شیگلا مربوط به شیوع شیگلوز در فاصله 83-1381، دارای پاسخ PCR مثبت با پرایمرهای evt بودند. نتایج تعیین ترادف مشخص کرد، محصول PCR ناحیه evt بیشترین شباهت (97 درصد) را با زیر واحد A از سم شیگلا دیسانتری داشت. نتایج PCR پرایمرهای stx و evt در کلیه جدایه های کلینیکی شیگلای جدا شده در فاصله 94-1392 منفی بودند. نتایج آزمایش PCR نشان داد که ژن ipaH در کلیه جدایه ها وجود داشت. بر اساس آزمایش های بیوشیمیایی و آنتی سرم های اختصاصی گونه شیگلا، جدایه های حمل کننده ژن stx، شامل 9(3/14 درصد) شیگلا فلکسنری، 4(4/6 درصد) شیگلا سونه ای، 1(6/1 درصد) شیگلا بوییدی بودند.
    نتیجه گیری
    ژن stx از قبل در گونه های مختلف شیگلاهای منطقه بوشهر پراکنده شده است. به هر حال نبود این ژن در جدایه های کلینیکی آخرین شیوع شیگلوز ممکن است مقطعی باشد. به دلیل اهمیت ژن stx در افزایش پتانسیل بیماریزایی شیگلا، ضروری است پایش وجود این ژن با روش های ملکولی در آینده پیگیری شود.
    کلیدواژگان: شیگلا، شیگا توکسین، ژن
  • راضیه احمدی، شهریار عصفوری*، رضا آذین صفحات 287-296
    زمینه
    استخوان ماهی عمدتا از کربنات کلسیم و کیتین تشکیل شده است و می تواند یک منبع طبیعی بسیار مناسب برای تولید نانوذرات کربنات کلسیم محسوب شود.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق، از دو روش آسیاب گلوله ای و انحلال پودر اولیه در حلال آبی حاوی ماده فعال سطحی ستیل تری متیل آمونیوم برمید (سی تب) برای تولید نانوذرات پودر استخوان ماهی مرکب ببری خلیج فارس استفاده و نتایج دو روش با یکدیگر مقایسه گردید. به منظور مشخصه سازی این ذرات از فناوری های تفرق دینامیکی نور و میکروسکوپ الکترونی روبشی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج آزمایشگاهی نشان داد که 2 ساعت آسیاب کردن ذرات پودر اولیه می تواند منجر به تولید نانوذراتی با اندازه حدود 44 نانومتر شود. ضمن اینکه مشاهده شد افزایش زمان فرایند آسیاب کردن نیز اثر مستقیمی بر کاهش اندازه این نانوذرات دارد. نتایج بدست آمده در روش انحلال ماکروپودر اولیه در حلال آبی حاوی ماده فعال سحطی نشان دهنده نتیجه شگرفی است که بیان از بدست آمدن نانوذراتی با اندازه حدود 40 نانومتر دارد.
    نتیجه گیری
    این قابلیت پودر استخوان ماهی مرکب ببری خلیج فارس در تولید نانوذرات زیست سازگار در طی فرایندی ساده با کمترین میزان انرژی و در کوتاه ترین زمان می تواند معرف پتانسیل بالای این ماده برای تولید نانوذرات در مقیاس صنعتی می باشد
    کلیدواژگان: استخوان ماهی، ماهی مرکب ببری، کربنات کلسیم، نانو ذرات، خلیج فارس
  • صادق جعفرزاده* صفحات 297-303
    زمینه
    آزمون گسیل های صوتی گوش اعوجاجی به بررسی عملکرد سلول های مویی خارجی در حلزون می پردازد. هدف از مطالعه حاضر، مقایسه نتایج گسیل های صوتی گوش اعوجاجی در رت و انسان بزرگسال دارای شنوایی طبیعی می باشد تا درک بهتری از تفاوت های موجود بین آنها بدست بیاید.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق، نسبت سیگنال به نویز در آزمون گسیل های صوتی گوش اعوجاجی مورد بررسی قرار گرفت و نتایج افراد با شنوایی طبیعی (60 گوش) با پاسخ های رت (30 گوش) در شرایط یکسان و فرکانس های 2، 3، 4 و 5 کیلو هرتز مقایسه گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان دهنده تفاوت معنی دار پاسخ ها در بیشتر نواحی فرکانسی به غیر از 3 کیلو هرتز بودند.
    در فرکانس های 4 و 5 کیلوهرتز، نسبت سیگنال به نویز بالاتری در رت مشاهده شد در حالی که در فرکانس 2 کیلو هرتز، این نسبت در رت بسیار کم تر بود. بین نواحی مختلف فرکانسی در انسان تفاوت معنی دار وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    تفاوت های چشمگیر میان پاسخ های گسیل های صوتی گوش اعوجاجی در نمونه های انسانی و رت می تواند نشان دهنده تفاوت های چشمگیر مکانیسم های حلزونی در انسان و رت باشد. این موضوع ممکن است نشان دهنده نیاز به احتیاط های بیشتری در تفسیر نتایجی باشد که از حلزون رت به عنوان مدل حیوانی استفاده شده است.
    کلیدواژگان: گسیل های صوتی گوش اعوجاجی، شنوایی طبیعی، انسان، رت
  • مرضیه بختیاری، سعید کاویانی*، سعید آبرون، مریم معلمی، حسن جلالی خو صفحات 304-318
    زمینه
    مالتیپل میلوما نوعی سرطان پلاسماسل های خون می باشد که پیشرفت آن بستگی به تعامل بین سلول بدخیم پلاسماسل و ریز محیط مربوطه دارد که توسط گیرنده ها تنظیم می شود. هر چند چسبندگی اولیه سلول ها و مقاومت به آپوپتوز و افزایش ترشح سیتوکین ها و فاکتور های رشد باعث زنده ماندن، رشد و تکثیر سلول میلوما می شود ولی امکان نگهداری سلول های میلومایی در محیط آزمایشگاه به راحتی وجود ندارد و با چالش های خاصی روبروست و از آنجایی که انجام تحقیقات بر روی میلوما مستلزم بهینه سازی و حفظ شرایط کشت آنها در داخل آزمایشگاه می باشد، به نظر می رسد مایع آمنیوتیک می تواند منجر به ارتقا شرایط کشت این سلول ها در محیط داخل آزمایشگاه گردد.
    مواد و روش ها
    سلول های میلومایی 6 بیمار با استفاده از تکنیک MACS جدا شدند. سلول ها در محیط کشت شامل RPMI به همراه 100 درصد FBS (فعال و غیرفعال) و غلظت های 10، 20 و 50 درصد مایع آمنیوتیک (فعال و غیرفعال) به مدت دو هفته کشت داده شدند. بقای سلولی با استفاده از روش رنگ آمیزی تریپان بلو در طی این دو هفته به صورت یک روز در میان اندازه گیری شد و در ادامه بیان ژن های مربوط به تکثیر (BCL-2)، لانه گزینی (CXCR4) و توقف چرخه سلولی (P27، P21) با استفاده از تکنیک PCR کیفی مورد مطالعه قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که محیط شامل 25 درصد مایع آمنیوتیک غیرفعال به همراه 10 درصد FBS غیر فعال به میزان قابل ملاحظه ای تکثیر سلول میلوما را افزایش می دهد همچنین در روز صفر (روز جداسازی) همه ژن های نامبرده بیان شدند. از طرف دیگر، در همه گروه ها، در روز چهارم کشت، ژن های BCL-2 و CXCR4 بیان داشته، در حالی که ژن های P21 و P27 هیچ بیانی نداشتند که می تواند نشان دهنده تاثیر مایع آمنیون بر روی رشد و تکثیر سلول های میلومایی باشد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج به دست آمده، استفاده از محیط، شامل 25 درصد مایع آمنیوتیک غیرفعال به همراه محیط پایه که شامل RPMI و 10 درصد FBS غیرفعال می باشد برای کشت سلول های میلوما توصیه می شود
    کلیدواژگان: مایع آمنیون، مالتیپل میلوما، پلاسماسل، تکثیر
  • اکرم فرهادی، مریم نوروزیان، فرحناز محمدی، مهشید فروغان*، مریم رسولی، لیلا صادق مقدم، شیما نظری صفحات 319-334
    زمینه
    روند روزافزون جمعیت سالمندی و متعاقب آن بیماری های مرتبط با افزایش سن نظیر دمانس که بر استقلال فرد مبتلا تاثیر بسزایی را دارد، اهمیت توجه به مساله مراقبت را دو چندان می نماید. یکی از مفاهیم قابل ملاحظه در این حیطه ارزیابی مثبت مراقبین از مراقبت خود بوده، که این مطالعه با هدف تبیین تجارب مثبت مراقبین خانوادگی سالمندان مبتلا به دمانس در ایران انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه با رویکرد تحقیق کیفی و با روش تحلیل محتوای کیفی از نوع قراردادی انجام گرفت، که در آن 12 مراقب خانوادگی سالمند مبتلا به دمانس که از مراجعین به انجمن آلزایمر ایران و یا کلینیک حافظه یادمان شهر تهران بودند، شرکت نمودند. داده ها از طریق مصاحبه نیمه ساختارمند و به روش نمونه گیری مبتنی بر هدف، جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها به صورت همزمان با جمع آوری داده ها انجام گرفت.
    یافته ها
    تجزیه و تحلیل داده ها منجر به ظاهر شدن سه طبقه اصلی شامل رضایتمندی از مراقبت، رشد فردی و دستاوردهای مراقبت و نه طبقه فرعی شد، که این طبقات بیانگر تجارب مثبت مراقبین از ارزیابی مراقبت خود بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتیجه نهایی این مطالعه تجارب مثبت مراقبین خانوادگی در ایران علیرغم شباهت هایی که با سایر مطالعات در کشورهای غربی دارد، ولی از برخی جهات خاص جامعه و فرهنگ ایرانی است، و استفاده از این تجارب مثبت محققین را در طراحی مداخلات مبتنی بر تجارب مثبت به منظور کاهش پیامدهای منفی مراقبت می تواند یاری رساند.
    کلیدواژگان: مراقبین خانوادگی، سالمند، دمانس، ارزیابی مراقبت، تحلیل محتوا
  • محمدحسین علی محمدیان * صفحات 335-352
    سالک جزو بیماری های مشترک بین انسان و حیوان بوده و توسط انگل های پروتوزوائی به نام لیشمانیا به وجود می آید. در ایران عامل بیماری زائی سالک دو گونه مهم از لیشمانیاهاست: الف – لیشمانیا ماژور (Leishmania major) و ب- لیشمانیا تروپیکا (Leishmania tropica). این بیماری در ایران در طی قرون گذشته کاملا شناخته شده بوده و در آثار دانشمندان برجسته علوم پزشکی ایران از جمله ابن سینا و بهاء الدوله رازی راه هایی برای تشخیص و درمان آن ارائه شده است. در دوره قاجار؛ در پی ورود دانش نوین پزشکی به کشور تغییرات عمده در شناخت ایرانیان از بیماری ها به وجود آمد، شناخت این بیماری نیز دگرگون شد و راه های جدیدی برای مبارزه با آن به وجود آمد. نخستین گزارش های جدید درباره این بیماری به وسیله پزشکان اروپایی ساکن ایران ارائه شده است. طی سال های 1320 خورشیدی به بعد در سایه کوشش گروهی از محققان برجسته ایرانی کوشش های مهمی برای مبارزه با این بیماری انجام شد. در دوران جنگ تحمیلی عراق با ایران بیماری در بین گروه های عظیم انسانی (رزمندگان) شیوع پیدا کرد و مقامات بهداشتی کشور مجبور شدند راه های مختلفی برای مبارزه با بیماری را بیازمایند که مهم ترین آنها تزریق واکسن زنده لیشمانیا به رزمندگان بود. با این حال با پایان جنگ تحمیلی تزریق این واکسن ادامه نیافت و بررسی روی واکسن کشته لیشمانیا جایگزین آن شد و مراحل مختلف آن مورد ارزشیابی و کارآزمائی های بالینی قرار گرفت. سرانجام این بررسی ها منجر به انتشار تعداد زیادی مقالات علمی در کشور شد. در این نوشته با نگاه اجمالی به تاریخچه و سابقه بیماری سالک در ایران، بر مهم ترین تلاش های انجام شده برای مبارزه و کنترل این بیماری تمرکز شده است.
    کلیدواژگان: سالک در ایران، مبارزه با سالک در ایران، واکسن های زنده، واکسن های کشته شده، لیشمانیا ماژور
|
  • Iraj Nabipour *, Ameneh Gorgin, Nilofar Motamedi, Najmeh Hajian, Mostafa Chashmpoosh, Faramarz Kooshesh, Ali Movahed Pages 267-275
    Background
    Resveratrol (RSV), one of the most effective natural polyphenolic compounds synthesized by plants, has antioxidant, anti-inflammation and anti-insulin-resistance properties. Some studies suggest that the mechanism of action of RSV is mainly mediated by the deacetylase Sirt1. However, other studies have shown that RSV plays its role through other metabolic routes such as its stimulatory effect on the secretion of adiponectin. Adiponectin is a hormone that plays an important role in the regulation of insu-lin sensitivity and energy homeostasis. In addition, RSV can control obesity by preventing the develop-ment of central leptin resistance. This study aimed to evaluate the effect of RSV on blood concentration of adiponectin and leptin in patients with type 2 diabetes.
    Materials And Methods
    This double-blind randomized clinical trial recruited 51 patients with type II diabetes from a previous study. Patients’ demographics and medical history were recorded in an inter-view. The intervention group received 500 mg RSV capsules twice a day for 45 days while the control group received identical placebo capsules. Blood pressure, weight, BMI, lipid profile, blood levels of adi-ponectin, leptin and liver function tests were measured at baseline. Data were analyzed using descriptive statistics and independent t-test in SPSS 18.
    Results
    There were no differences in the concentration of adiponectin and leptin between the two groups. However, Mann-Whitney test revealed a difference in the concentration of leptin between intervention and control groups (p= 0.025). That is, the blood level of leptin was significantly more in the intervention group.
    Conclusion
    The results of this study suggest that supplementation of 1 g per day of RSV for 45 days has no effect on the blood level of adiponectin and leptin in patients with type 2 diabetes
    Keywords: Resveratrol, leptin, adiponectin, type II diabetes
  • Ghazal Noorabadi, Mozhgan Siyavashi, Katayon Vahdat, Omid Gharibi, Mehdi Mahmudpour, Mohammad Ali Haghighi* Pages 276-286
    Background
    The Shiga cytotoxin (Stx) is involved in serious human intestinal diseases. Recently stx has been found in non-S dysenteriae1 Shigella species. This study aimed to identify stx gene in clinical strains of Shigella isolated from two shigellosis outbreaks in previous years in Bushehr, southwest of Iran.
    Materials And Methods
    Purified DNA of 143 Shigella isolates was used for PCR to detect stx and ipaH genes. The number of PCR products in various Shigella species isolates was sequenced with the same primers (evt) used to amplify this region.
    Results
    Fourteen (22.3%) out of 63 shigella isolates related to previous shigellosis outbreaks during 2002-2004 contained the PCR positive result with evt primers. The sequencing results indicated that the evt PCR product had the most identity (97%) with Shigella dysentery shiga toxin subunit A. All clinical shigella strains isolated during 2013-2015 yielded PCR negative results with primers stx and evt. PCR results revealed that ipaH was present in all isolates. According to biochemical and species-specific antiserum tests, the stx gene harboring isolates included 9 (14.3%) S. flexneri, 4 (6.4%) S. sonnei, and 1(1.6%) S. boydii.
    Conclusion
    The stx gene has already been distributed in different Shigella species of Bushehr region. However, the absence of this gene in the clinical isolates of recent shigellosis outbreaks may be temporary. Because stx gene increases the pathogenic potential of Shigella, it is necessary to monitor the prevalence of the stx harboring Shigella species by molecular methods in the future
    Keywords: Shigella species, Shiga, toxin, Stx gene, PCR
  • Razeah Ahmadi, Shahriyar Osfouri *, Reza Azin Pages 287-296
    Background
    Cuttlebone is composed mostly of CaCO3 and chitin, and can be used as a natural source of CaCO3 nanoparticle production.
    Materials And Methods
    In this study, ball milling and dispersion of initial powder in a surfactant, cetyl trimethyl ammonium bromide (CTAB) aqueous solution were used to produce CaCO3 nanoparticles from cuttlebone (Sepia pharaonis) of the Persian Gulf. Then, the results of the two methods were compared. Field Emission Scanning Electron Microscopy (FESEM) and Dynamic Light Scattering (DLS) were used to characterize particles.
    Results
    The results showed that two hours grinding of the initial powder produced nanoparticles of 44 nm diameter. Moreover, increasing the grinding time had a direct effect on reducing the size of the nanoparticles. The obtained results from dispersion of initial powder in surfactant aqueous solution indicated the great result of nanoparticles of 40 nm diameter.
    Conclusion
    The capability of cuttlebone powder (Sepia pharaonis) of the Persian Gulf to produce nanoparticles in a process characterized with low energy consumption and low processing time suggests that it may be used at industrial scale for the synthesis of biocompatible nanoparticles
    Keywords: Cuttlebone, Sepia pharaonis, CaCO3, Nanoparticles, Persian Gulf
  • Sadegh Jafarzadeh* Pages 297-303
    Background
    Distortion product otoacoustic emissions evaluate the function of outer hair cells in the cochlea. The present study aimed to compare distortion product otoacoustic emissions between normal hearing adult human and rat to better understand their differences.
    Materials And Methods
    In this study, signal to noise ratio of distortion product otoacoustic emissions was evaluated and the results of normal hearing persons (n=60) and rats (n=30) were evaluated in similar conditions at of 2, 3, 4, and 5 KHz.
    Results
    The difference between the two groups was significant in most frequencies except 3 KHz. In rats, a higher signal to noise ratio was observed at 4 and 5 KHz and a lower ratio at 2 KHz. There was no significant difference among different frequencies in human samples.
    Conclusion
    Significant differences in distortion product otoacoustic emissions in the two groups may demonstrate the different mechanisms for cochlear function in human and rat. This result may indicate the need for extra cautions in using rats as an animal model
    Keywords: DPOAE, normal hearing, human, rat
  • Marzeah Bakhtiari, Saeed Kaviani *, Saeed Abroon, Maryam Moallemi, Hasan Jalaei Kho Pages 304-318
    Background
    Multiple myeloma is a type of plasma cell carcinoma, whose development depends on the interaction between malignant plasma cells and the microenvironment that is regulated by the receptors. Although the initial adhesion of the cells, resistance to apoptosis, and increased secretion of cytokines and growth factors contribute to the survival, growth and proliferation of myeloma cells, maintaining lung cells in the laboratory is not easy and faces certain challenges. Since conducting research on myeloma requires optimizing and maintaining their culture conditions in vitro, it appears that amniotic fluid can promote the culture of these cells in vitro.
    Materials And Methods
    Myeloma cells were isolated from six patients by MACS technique. Cells were cultured in media containing RPMI with 10% FBS (active and inactive) and 10%, 25%, 50% amniotic fluid (active and passive) for 2 weeks. Cell survival was measured every other day using trypan blue staining during these two weeks. Next, the expression of proliferation genes (BCL-2), implantation genes (CXCR4) and cell cycle stop genes (P21, P27) were studied using qualitative PCR technique.
    Results
    The results showed that the medium containing 25% passive amniotic fluid and 10% inactive FBS significantly increased the proliferation of myeloma cells, and on day zero (on the day of isolation) all of these genes were expressed. Furthermore, on the fourth day of cultivation, in all groups, BCL-2 and CXCR4 genes were expressed, while P21 and P27 genes were not. This difference could indicate the effect of amniotic fluid on the growth and proliferation of the myeloma cells.
    Conclusion
    According to the results, the use of a medium containing 25% inactive amniotic fluid plus a base medium that contains active RPMI and FBS 10% is recommended for the culture of myeloma cells
    Keywords: Amniotic fluid, Multiple myeloma, Plasma cell, Proliferation
  • Akram Farhadi, Maryam Noroozian, Farahnaz Mohammadi, Mahshid Foroughan*, Maryam Rassouli, Liela Sadeghmoghadam, Shima Nazari Pages 319-334
    Background
    The growing trend of aging population and age-related diseases, such as dementia, stresses the importance of addressing caregiving. One of the notable issues in this area is the positive appraisal of caregivers of their cares, therefore, the present study aimed to explain the positive experiences of family caregivers of older adults with dementia in Iran.
    Materials And Methods
    This qualitative study used conventional content analysis approach. Twelve family caregivers of older adults with dementia were selected through purposeful sampling from among those attending Memory Clinic of Yadman and Alzheimer's Association of Iran in Tehran. and participated in semi-structured interviews. Data were analyzed simultaneously with data collection.
    Results
    Data analysis led to the emergence of three main categories of satisfaction with care, personal growth and caregiving gains along with nine subcategories, which show the positive appraisal of caregivers of their caregiving.
    Conclusion
    According to the results of this study, although the results of our study are somewhat similar to those of the western studies, the appraisal of family caregivers of their care has unique dimensions specific to Iranian culture. These positive appraisals can be used to design specific interventions to reduce the negative outcomes of caregiving
    Keywords: Family caregiving, Older adult, Dementia, Caregiving appraisal, Content analysis
  • Mohammad Hosean Alimohammadian* Pages 335-352
    Cutaneous leishmaniasis is a zoonotic disease caused by two species of Leishmania major and L. tropica in Iran. The disease has been known and treated in Iran by many of the most prominent Iranian physicians including Avicenna and Rhazess over the past centuries. In Qajar era, following the introduction of modern medical knowledge, and major changes in our understanding of diseases, the diagnostic and treatment methods were changed. The first new reports on this disease were provided by European physicians living in Iran. During the 1940s, some prominent Iranian researchers began to study the epidemiology, treatment and laboratory specification of the disease in different parts of the country. Due to the outbreak of the disease during the Iraq-Iran war in a dense human population (soldiers), health authorities had to try different ways to control the disease. Most importantly, soldiers were injected with live parasite vaccine. However, this procedure did not continue after the war, and immunization with inactivated vaccine replaced it and passed different phases of clinical trials. Finally, these studies were published as scientific papers. The present paper summarizes the history and control of leishmaniasis in Iran
    Keywords: Cutaneous leishmaniasis, Leishmanization, Inactivated vaccine, Leishmania major