فهرست مطالب

نشریه مراقبتهای بالینی
سال دوم شماره 1 (1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/07/14
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حجت ذره هوشیاری خواه، مهدی بداق*، نورالله طاهری، فرخنده حیاتی، بهمن چراغیان، امین طالبی صفحات 1-7
    مقدمه و هدف
    خشونت موضوعی نگران کننده برای هرکس و در هر محیط کاری می باشد و حرفه ی پرستاری یکی از مشاغلی ست که بیشترین خطر مورد خشونت قرار گرفتن را دارد؛ لذا این مطالعه با هدف ارزیابی تاثیر برنامه مدون آموزشی بر سطح اعتماد به نفس پرستاران در زمینه ی مدیریت خشونت دربخش اورژانس بیمارستان های منتخب شهرستان خرم آباد انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مداخله ای، 90 نفر از پرستاران شاغل در بخش های اورژانس مراکز منتخب درمانی شهرستان خرم آباد به روش تصادفی ساده انتخاب و به 2 گروه مداخله وکنترل تقسیم شدند. برنامه ی آموزشی هر دو روز یک بار به مدت 1ماه و طی16جلسه ی یک ساعته برای گروه مداخله اجرا وآموزش داده شد. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه یی که روایی و پایایی آن با روش بازآزمایی و اعتبار محتوا مورد تائید قرار گرفت،قبل ویک ماه بعد از اجرای برنامه آموزشی جمع آوری گردید.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد که میانگین نمره ی اعتماد به نفس در گروه مداخله، 68/6 قبل و 61/13 بعد از مداخله ی آموزشی (001/0>P) و در گروه کنترل 93/8 قبل و 31/8 بعد از مداخله آموزشی(228%P=) به دست آمد. که تفاوت معناداری از نظر آماری در میانگین بهبود نمره ی اعتماد به نفس در گروه مداخله قبل و بعد از آموزش مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که اجرای برنامه ی آموزشی در خصوص نحوه ی کنترل و برخورد با خشونت در بخش های اورژانس می تواند منجر به بهبود سطح اعتماد به نفس پرستاران در زمینه ی مدیریت خشونت شود
    کلیدواژگان: اعتماد به نفس، پرستار، اورژانس، خشونت
  • کیقباد قدیری، منصور رضایی، احمد مدنی، ماندانا افشاریان، سیاوش وزیری، شهلا معصوم شاهی، کتایون باوندپور، لیدا خدادادی، میترا دربندی* صفحات 8-16
    زمینه و هدف
    مننژیت یک بیماری تهدید کننده ی حیات در کودکان می باشد که تشخیص سریع و افتراق بین نوع باکتریال و ویرال آن نقش مهمی در پیش آگهی و درمان دارد. این مطالعه به منظور افتراق این دو نوع مننژیت به وسیله ی تست چسبندگی و تجمع لکوسیتی (LAAT) انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع تحلیلی و نمونه گیری به روش آسان بود. در این مطالعه خصوصیت تجمع چسبندگی لکوسیت های مایع مغزی- نخاعی و خون محیطی در 24 کودک(3 ماهه تا 15 ساله) مبتلا به مننژیت در دو گروه باکتریال و ویرال مقایسه شد. تست های افتراقی دیگر مانند تعداد WBC، غلظت قند و پروتئین مایع مغزی- نخاعی و خون، ESR وCRP بررسی شدند.
    یافته ها
    میانگین سنیگروه باکتریال 2/23 ± 8/14 و گروه ویروسی 4/47 ± 5/61 ماه بود. میانگین درصد تجمع و چسبندگی لکوسیتی خون گروه باکتریال 4 ± 64/7 و گروه ویرا ل 2/4 ± 69/3 به دست آمدکه اختلاف آنها معنادار بود (02/0P=). میانگین درصد تجمع چسبندگی لکوسیتی مایع مغزی- نخاعی در گروه باکتریالبرابر2/0 و ویرا ل حدود صفر بود که اختلاف آنها معنا دار نبود. میانگین سن بستری(01/0P=)، قند CSF(03/0P=)، درصد سلول های PMN مایع مغزی -نخاعی (001/0P=) و ESR (03/0P=) در دو گروه اختلاف معناداری داشت که در گروه باکتریال به ترتیب 92/7روز، mg/dl37، 8/78 درصد و 9/55 و در گروه ویرا ل 9/10 روز، mg/dl9/58 ، 4/35 و 3/19 بود.
    نتیجه گیری
    باانجام تست چسبندگی و تجمع لکوسیتی روی لام خونی می توان به سرعت و به سادگی مننژیت باکتریال را از مننژیت ویروسی تمایز داد
    کلیدواژگان: آزمون چسبندگی و تجمع لکوسیتی، مننژیت باکتریال، مننژیت
  • یحیی پاسدار، شکوفه القاضی، میترا دربندی*، پریسا نیازی صفحات 17-27
    زمینه و هدف
    آسیب های ناشی از بازماندگی رشد کودکان را از تفکر و تحصیل موفق باز داشته وصدمات جبران ناپذیری به آنها تحمیل می نماید. مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت تغذیه ای دانش آموزان ابتدائی حاشیه شهر و ارتباط آن با وضعیت تحصیلی انجام گرفت.
    مواد وروش ها
    در این مطالعه مقطعی با روش نمونه گیری تصادفی 704 نفر دانش آموز دختر و پسر مدارس ابتدایی حاشیه شهر کرمانشاه بررسی شدند. اندازه گیری قد و وزن به روش استاندارد و طبقه بندی کم وزنی براساس معیار Gomez و کوتاه قدی بر اساس معیارWaterlow صورت گرفت. وضعیت تحصیلی بر اساس نمرات درسی سنجش شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری همبستگی پیرسون، ،ANOVA T-test و Kruskal-Wallis به وسیله نرم افزارSPSS نسخه ی 16تجزیه تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته های این مطالعه شیوع سوتغذیه در رابطه با کم وزنی و کوتاه قدی را به ترتیب 26% و 5/9% نشان داد. شیوع سوتغذیه بر اساس طبقه بندی BMIدر 86/2% شدید و متوسط و در 87/13% دانش آموزان به شکل خفیف مشهود بود. افزایش وزن با درس ریاضیات(P=0.02،r=-0.182) و انشاء(P=0.04،r=-0.09) ارتباط معکوس نشان داد. هم چنین ارتباط بین BMI با دروس انشاء(P=0.01،r=0.112) و قد با ریاضیات(P=0.01،r= -0.191) و انشاء(P=0.02،r=-0.1) معنادار بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر سوتغذیه بر افت تحصیلی جهت ارتقای سلامت دانش آموزان مناطق حاشیه نشین با استفاده از حمایت های تغذیه ای مناسب در مدارس در یک یا دو وعده، می توان از سوتغذیه این گروه آسیب پذیر پیشگیری نموده و در نتیجه وضعیت تحصیلی آنها را بهبود بخشید
    کلیدواژگان: حاشیه شهر، مدارس ابتدایی، وضعیت رشد، وضعیت تحصیلی
  • مهری کلهر*، فاطمه سمیعی راد، آمنه باریکانی، دانیال صفرپور، محمد حسین شیرعلی صفحات 28-38
    زمینه و هدف
    دیابت بارداری از اختلالات مهم دوران بارداری است. خودکارآمدی در تبعیت از درمان و کنترل گلوکز خون نقش موثری دارد . مطالعه یحاضر با هدف بررسی ارتباط خودکارآمدی زنان مبتلا به دیابت بارداری با پیامدهای مادری و نوزادی انجام شد.
    مواد و روش ها
    پژوهش توصیفی ارتباطی بر روی - 100 زن باردار نخست زا مبتلا به دیابت بارداری مراجعهکننده به بیمارستان کوثر قزوین سال 1392 انجام شد. ابزار گردآوری پرسشنامه ی سنجش خودکارآمدی دیابت بود. . تشخیص دیابت حاملگی بر اساس آخرین معیارهای انجمن دیابت امریکا 2014 (ADA (برای تشخیص دیابت ملیتوس توسط 4 معیار) HbA1C ،گلوکز پلاسما در حالت ناشتا ، گلوکز 2 ساعته پلاسما ، علایم هیپرگلیسمی به علاوه گلوکز پلاسما در نمونه تصادفی(بود. داده ها با استفاده ازآزمونهای آماری کای اسکوئر، تی تست مستقل و ANOVA و SPSS نسخه ی 16 بررسی شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد 47 % زنان مبتلا دارای خودکارآمدی بالاو 53 % خودکارآمدی پایین، داشتند. زنان دارای تحصیلات بالاتر و شاغل خودکارآمدی بالاتری داشتند) 05 / P<0(. بین نمرات خودکارآمدی و ماکروزومی، آپگار پایین نوزاد در دقیقه اول و دیسترس تنفسی ارتباط معنادار مستقیم یافت شد) 05 / 0 > p .)
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پیامدهای نامطلوب درزنان دارای خودکارآمدی پایین بیشتر بود. انجام مداخلات آموزشی _ مشاورهای در جهت ارتقای خودکارآمدی زنان باردار دیابتی می تواند منجر به بهبود خود مراقبتی و پیامدهای بارداری شود
    کلیدواژگان: خود کارآمدی، دیابت حاملگی، پیامد نوزادی و مادر
  • رضا میرازیی، فریبا برهانی*، طیبه فصیحی هرندی صفحات 39-45
    زمینه و هدف
    یکی از ویژگی های اصلی پرستاری به عنوان یک علم و یک حرفه ای است که آموزش پرستاری به وسیله ارتباط نزدیک بین تئوری و عمل مشخص می شود، یعنی اینکه پرستاری نمی تواند از طریق فقط تئوری یا عمل آموخته شود. هدف از انجام این مطالعه بررسی تفاوت درک دانشجویان پرستاری از محیط یادگیری نظری و بالینی است.
    مواد وروش ها
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی بر روی 133 دانشجو در دانشکده ی پرستاری کرمان و جیرفت به صورت سرشماری انجام شد. اطلاعات از طریق پرسشنامه پژوهشگر ساخته، جمع آوری و با استفاده از نرم افزارSPSS نسخه ی 17و آزمون های آماری تی زوج وANOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سنی دانشجویان 70/470/21 بود. میانگین نمره به دست آمده از درک محیط یادگیری دانشکده و بالینی به ترتیب شامل 78/097/2 و 83/079/2 بود. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که تفاوت معنی داری بین درک دانشجویان از محیط یادگیری دانشکده و بالینی در حیطه های حمایت از یادگیری دانشجو توسط پرسنل، جو محیط بیمارستان، نوآوری و خلاقیت، تمرکز بر وظیفه، منحصر به فرد سازی آموزش وجود داشت (05/0p<).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که دانشجویان از محیط یادگیری نظری و بالینی درک متفاوتی دارند. لذا توصیه می شود با اتخاذ رویکرد های مناسب در زمینه ی جو محیط بالینی و همسو کردن مباحث یادگیری دانشکده با بالینی، کاهش فاصله بین تئوری و عمل و بهبود وضعیت آموزش در پرستاری مدنظر مسئولین و مربیان باشد
    کلیدواژگان: محیط، یادگیری، پرستار، دانشجو، بالینی، نظری
  • فروزان شریفی پور، ماندانا میرمحمدعلی، مژگان هاشم زاده، عباس مهران صفحات 47-53
  • بهزاد کرمی متین، فرزاد جلیلیان، مهدی میرزایی علویجه، محمد محبوبی، راحله آبانگاه*، فاضل زینت مطلق، ناصر حاتم زاده صفحات 53-60
    زمینه وهدف
    سزارین در مقایسه با زایمان طبیعی باعث افزایش خطر مرگ، تزریق خون، هیسترکتومی، عوارض بعد از عمل جراحی، ریکاوری طولانی تر و هزینه ی بالای جراحی می شود بنابراین زایمان طبیعی توصیه می شود. مطالعه ی حاضر با هدف تعیین بهترین روش زایمانی و عوامل موثر برر انتاراآ آن از نظر زنان باردار انجام شد.
    مواد وروش ها
    این مطالعه ی توصیفی مقطعی در - 366 زن باردار تحت پوشش عرصه ی آموزش پزشکی جامعهنگر کرمانشاه در سال 1392 انجام گرفرت.
    نمونه گیری به صورت تصادفی ساده انجام گرفت اطلاعات با استفاده از پرسشنامه یی به روش مصاحبه گردآوری شد. داده ها توسط نررم افرزار آمراری SPSS نساه 21 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    5 / 55 درصد از زنان زایمان طبیعی و 5 / 44 درصد آنان سزارین را برای زایمان انتااآ کرده بودند. بین سن، شغل، تحصیلات و میزان درآمد با نوع زایمان انتاابی رابطه ی آماری معناداری مشاهده شد) 05 / P<0 .)
    نتیجه گیری
    تعداد زیادی از زنان باردار سزارین را برای زایمان در نظر داشتند؛ با توجه به معایب و عوارض احتمرالی آن و نترایم مطالعره ی حاضرر اجررای برنامه های آموزشی درباره ی کاهش انجام سزارین ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: زایمان طبیعی، سزارین، آموزش
  • لیلا امینی، محمدرضا صادقی*، فاطمه اسکویی صفحات 61-68
    زمینه وهدف
    هیرسوتیسم به معنای رشد بیش از حدمو های زبر انتهایی با الگوی مردانه در صورت و بدن زنان بوده که حدود 15-5 درصد زنان سنین باروری را درگیر می نماید. مطالعه حاضر با هدف تعیین و مقایسه برخی یافته های شاخص های متابولیکی، هورمونی و بالینی در زنان مبتلا و غیرمبتلا به هیرسوتیسم انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش به شکل بررسی گذشته نگر و بر روی 75 زن 45-15ساله(22 زن مبتلا و53 زن غیر مبتلا به هیرسوتیسم) ساکن شهر تهران که اطلاعات آنها در بانک اطلاعاتی پژوهشگاه ابن سینا ثبت شده بود، انجام گردید. میزان آندروژن ها، مقادیر کلسترول تام، تری گلیسیرید، HDL و LDL ، آپوپروتئین A-I،آپولپیوپروتئین B، لیپوپروتئین a با بررسی سرم های خون افراد دو گروه مقایسه و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    بررسی همتایی و هم چنین مقایسه داده ها در بین دو گروه با استفاده از آزمون تی مستقل و تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه ی14 صورت گرفت. نتایج نشان داد که دوگروه ازنظر سن، سن منارک و شاخص توده بدنی(BMI) همگون بودند. میزان فراوانی هیرسوتیسم در این مطالعه 3/29% بود.مقادیر تستوسترون تام (07/0(p- ودهیدرواپی آندرسترون سولفات (09/0(p- در زنان مبتلا به هیرسوتیسم به طورمعناداری از گروه غیرمبتلا بالاتر بود ولیکن دو گروه از نظر سطوح سرمیتری گلیسیرید، کلسترول تام، HD،LDL ،آپولیپوپروتئین(APO A-I) A-I، آپولیپوپروتئین B ((APO B و لیپوپروتئین a (LPa) اختلاف معنی داری نشان ندادند.
    نتیجه گیری
    اگرچه در این مطالعه تفاوتی در سطوح سرمی لیپو و آپولیپوپروتئین ها دربین دو گروه مبتلا و غیرمبتلا به هیرسوتیسم مشاهده نشد؛ ولیکن موارد بالاتر ابتلا به PCOS و هم چنین تستوسترون تام و دهیدرواپی آندرستندیون سولفات (DHEAS) در مبتلایان به هیرسوتیسم نسبت به گروه غیرمبتلا می تواند نشانگر این باشد که این افراد در خطر ابتلا بیشتر به دیگر اختلالات متابولیکی، قلبی-عروقی و دیابت قراردارند. با این وجود پژوهشگران تکرار این پژوهش را به شکل آینده نگر و با حجم نمونه بالاتر پیشنهاد می کنند
    کلیدواژگان: هیرسوتیسم، لیپید پروفایل، هایپرآندروژنیسم، سندرم تخمدان پلی کیستیک
|
  • Hooshyari, Khah H., Bodaq M.*, Taheri N., Hayati F., Cheraghian B., Talebi A Pages 1-7
    Background And Objective
    Job insensitivity is a growing concern for persons in all careers, particularlynurses, who are most likely to be exposed to such situations. This study determines the degree by whichnurses gain self-reliance against aggressiveness and rudeness by taking preplanned training courses at theemergency units of Khorramabad hospitals.
    Materials And Methods
    This is a semiexperimental interferential study. Ninety nurses working inemergency units at Khorramabad hospitals were randomly chosen. The information was collected througha valid and reliable questionnaire.
    Results
    Results showed that the experiment group initially scored 6.68; however, it increased to 13.61
    after taking the course. This indicates a statistical difference in the self-confidence average immediatelybefore and after the presence of the interference (P = %228). In the control group, the score was 8.93
    before and 8.31 after taking the course (P Discussion and
    Conclusion
    The results showed that the training courses on how to handle insensitivity,
    as well as aggressiveness, can definitely lead to better self-confidence in nurses.
    Keywords: Emergency Unit, Insensitivity, Nurse, Self, Confidence
  • Ghadiri K., Rezaei M., Madani A., Afsharian M., Vaziri V., Masoomshahi Sh, Bavandpoor K., Khodadadi L., Darbandi M.* Pages 8-16
    Background And Objective
    Meningitis is a life-threatening disease in children, and rapid diagnosis and
    differentiation of bacterial from viral causes has important roles in its prognosis. The aim of this study
    was to differentiate bacterial from viral meningitis by leukocyte adhesiveness aggregation test (LAAT).
    Materials And Methods
    In this study, we examined the adhesive properties ofwhite blood cells (WBC)
    in the peripheral blood and cerebral spinal fluid (CSF) of 24 children (ages: 3 months to 15 years) with
    documented bacterial or viral meningitis. Other diagnostic tests, such as WBC counts, blood and CSF
    glucose and protein, ESR, and CRP, were measured and compared.
    Results
    The mean percentage of the leukocyte aggregation in the peripheral blood in bacterial meningitis
    (7.64 ± 4) was significantly higher than that in nonbacterial meningitis (3.69 ± 4.2, P = 0.02). Thepercentages of the leukocyte aggregation in CSF for bacterial versus nonbacterial meningitis were 0.2 and
    0, respectively; this was not significant. The mean hospitalization age (P = 0.01), CSF glucose (P = 0.03),
    CSF PMN (P = 0.001), and ESR (P = 0.03) in the bacterial meningitis cases were 10.91 days, 37 mg/dL,
    78.8%, and 55.9, respectively, and in the viral meningitis were 7.92 days, 58.9 mg/dL, 35.4%, and 19.3,
    respectively. That it was meningitis
    Discussion and
    Conclusion
    LAAT in the blood but not in the CSFcandifferentiate bacterial fromnonbacterial meningitis, although there is need for further studies.
    Keywords: Bacterial Meningitis, Leukocyte Adhesiveness, Aggregation Test, Viral Meningitis
  • Yahya Pasdar, Shokofeh Alghasi, Mitra Darbandi *, Parisa Niazi Pages 17-27
    Background And Objective
    Growth retardation may lead to adverse effects on the educationalachievement and social development. The aim of the present study was to evaluate the growth amongprimary school children and its relationship with educational achievements in Kermanshah urban areas.
    Materials And Methods
    A cross-sectional study was conducted, including 704 children randomlyselected from 32 girls’ and 37 boys’ schools. The height and weight were measured using standardmethods. The nutritional status was evaluated using Waterlow and Gomez classification, and educationalachievement was assessed by class marks. Statistical analysis of Pearson correlation, ANOVA, T-test, andKruskal–Wallis tests was performed using SPSS16 software; P
    Results
    The findings of this study showed the prevalence of malnutrition in relation to underweight and
    stunting in 26% and 9/5, respectively. The prevalence of malnutrition according to the classification ofBMI of 86/2% moderate and severe and in 87/13% of the students was mild. There was a negativecorrelation observed between overweight and mathematics achievement (P = 0.02, r = −0.182). In
    addition, inverse correlations were observed between writing skills and overweight and obesity (P = 0.04,
    r = −0.09). Stunting and BMI were significantly associated with mathematic marks (P = 0.01, r = 0.112)
    and (P = 0.01, r = −0.191).
    Discussion and
    Conclusion
    Stunting mainly related to chronic malnutrition in children; therefore,appropriate approaches are required to provide the optimum growth during childhood. Adequatenutritional support in schools is recommended, including one or two school meals, to promote children’sgrowth and educational achievement.
    Keywords: Educational achievement, Growth situation, Primary school, Suburban
  • Kalhor M.*, Samiirad F., Barikani A., Safarpoor D., Shirali Mh Pages 28-38
    Background And Objective
    Gestational diabetes is one of the main problems in pregnancy and is associated with undesirable pregnancy outcomes. Self-efficacy has a significant effect on adherence andcontrolling blood glucose. The present study investigates the self-efficacy relationship with maternal and
    neonatal outcomes in women with gestational diabetes.
    Materials And Methods
    A descriptive study was performed on 100 primiparous pregnant women withgestational diabetes in Qazvin Kowsar Hospital during April to June 2013. The data collection tool was aself-efficacy diabetic questionnaire. Gestational diabetes was diagnosed on the basis of the criteria of the
    American Diabetes Association 2014 (ADA). Criteria for the diagnosis of diabetes mellitus performed byfour indexes included HbA1C, fasting plasma glucose, 2-h plasma glucose, and symptoms ofhyperglycemia with plasma glucose in a random sample. Data were analyzed using descriptive andi nferential statistics (chi square test, independent t-test, ANOVA) using SPSS V. 16 software.
    Results
    Results showed that 47% of women had high self-efficacy and 53% had low self-efficacy. Women with higher education and employed women had higher self-efficacy (P Discussion and
    Conclusion
    According to our study, a substantial percentage of subjects had low selfefficacy (53%). Educational and counseling interventions to enhance self-efficacy in pregnant womenwith gestational diabetes can lead to better self-care and outcomes of pregnancy.
    Keywords: Gestational Pregnancy, Neonatal Outcomes, Maternal Outcomes, Self, efficacy
  • Reza Mirzaei R., Borhani F.*, Fasihi Harandi T Pages 39-45
    Background And Objective
    One of the main characteristics of nursing as a science and profession isthat nursing education is characterized by the close relationship between theory and practice. Essentially,this means that nursing cannot be taught only through theory or only through practice. This studyexamines the differences among nursing students’ perceptions of theoretical and clinical learningenvironments.
    Materials And Methods
    This descriptive-analytical study was performed using census sampling of 133nursing students in nursing colleges of Kerman and Jiroft. Data were gathered using a questionnairedeveloped by the researchers and then analyzed using SPSS 17 software as well as by performinganalytical tests such as the T test and ANOVA.
    Results
    The average age of students was 21.70 ± 4.70. The mean scores obtained from the perceptions ofthe learning environments and clinical faculty was 2.97 ± 0.78 and 2.97 ± 0.83, respectively, from fiveoptions. The results of this study showed significant differences among students’ perceptions regardingthe college learning environment and clinical learning environment in the following domains: support
    students’ learning by school personnel, hospital atmosphere, innovation and creativity, focusing on jobduties, and individualization of education (p > 0.05).
    Discussion and
    Conclusion
    This study showed that students have different perceptions of the theoreticaland clinical learning environments. It is recommended that appropriate approaches are adopted in theclinical environment to better align with topics in both clinical and collegial learning, reducing the gap
    between theory and practice, and improving nursing education as considered by officials and instructors.
    Keywords: Learning Environments, Nurses, Students, Clinical, Theoretical
  • Mandana Mirmohammadali, Foruzan Sharifipour*, Mojgan Hashemzadeh, Abbas Mehran Pages 47-53
    Background and Objective

    Today, cesarean section is regarded as one of the most common surgical treatment options for women. Cesarean section can save lives if mother or fetus is in danger, but
    unfortunately this trend has been converted to a culture in most communities like Iran. Post-cesareanpain disturbs mother’s ability to take care of her child and breastfeeding, so it is necessary to provide an effective low risk post-cesareanpain relief to help mother to take care of their children. This study aims to examinethe effect of aroma of Salvia officinalis on post-cesareanpain and vital signs.

    Materials and Methods

    Thisclinical trial was conducted on 80 pregnant women presenting to Motazedi Hospital-Kermanshah for cesarean section in 2014. The individuals were randomly divided into two
    groups. Aromatherapy was fulfilled with 3 drops of Salvia officinalis essence on the intervention group immediately and 4, 8 and 12 hours after the pain started. Aromatherapy using normal saline was fulfilled on the control group in the same way. Pulse, nausea, vomiting, headache, blood pressure were registered on data sheets. Severity of pain was evaluated and registeredusing numerical rating scale before and after intervention. Data were analyzedin SPSS software using t-tests and Fisher's exact test. P<0.05 was
    considered as significant.

    Results

    Before intervention, there was no significant difference between the groups in terms of mean severity of pain (P>0.05);yet, there was a significant difference after intervention (P<0.05). There was a significant difference on the number of painkiller injections between the two groups (P<0.001). Diastolic blood pressure was reduced at the second, third and fourth intervention in intervention group (P<0.05). Systolic blood pressure was reduced at the fourth stage of intervention in intervention group (P=0.03). Yet, there was no difference on the number of pulses between the two groups. Furthermore, no symptom was seen in intervention group. 

    Discussion and Conclusion

    Aromatherapy with Salvia officinalisessence affects post-cesareanpain and vital signs.

    Keywords: Aroma, Salvia Officinalis, Post-Cesarean, Pain, Vital Signs
  • Karami Matin B., Jalilian F., Mirzaei Alavijeh M., Mahboubi M., Abangah R.*, Zinat Motlagh F., Hatamzadeh N Pages 53-60
    Background And Objective
    Vaginal delivery is medically recommended over cesarean delivery.Cesarean delivery presents increased risks of death, blood transfusions, and hysterectomy as well as complications after surgery, longer recovery time, and high cost. The aim of this study was to determinethe factors influencing the delivery method choice in pregnant women in Kermanshah city, Iran.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted among 366 pregnant women whoattended community-based medical education classes in Kermanshah during 2013. The researchers randomly selected women to participate in this study. Participants answered a questionnaire and then
    were interviewedResearchers analyzed the data using SPSS-21.
    Results
    Of the women who participated in this study, 55.5% preferred vaginal delivery, whereas 45.5% preferred cesarean delivery. There was a significant relationship between a woman’s age, occupation,
    education, and income and the type of delivery preferred (P
    Discussion and Conclusion
    Pregnant women indicated a strong preference (i.e., nearly half) for cesarean delivery despite the possible complications and risks involved with this procedure. As a result, this should be considered when designing educational programs for pregnant women.
    Keywords: Cesarean Delivery, Education, Vaginal Delivery
  • Amini L., Sadeghi M.*, Oskouie F Pages 61-68
    Background And Objective
    Hirsutism is caused by hyperandrogenism or increased androgen sensitivity, which occurs in 5%–15% of premenopausal women. Obesity, insulin resistance, diabetes mellitus, hypertension, infertility, menstrual irregularity, and polycystic ovary syndrome can occur accompanied with hirsutism. This study compares clinical, metabolic, and hormonal findings in women with and without hirsutism.
    Materials And Methods
    This retrospective study was performed on 75 Tehranian women with ages 45–15 (22 with and 53 without hirsutism). All data were recorded in the Avicenna Research Institute information bank. PCOS and other clinical findings (acne, menstrual disturbances, and infertility), androgen profile (TT, SHBG, 17-OHP, DHEAS, and FAI), and lipid profile [TC, Apo A–I, Apo B, HDL, LDL, TG, and LP (a)] between the two groups were compared.
    Results
    There were no differences between the two groups in terms of age, age of menarche, and body mass index (BMI). Serum levels of total testosterone and total testosterone and DHEAS in women with hirsutism were significantly higher than those in women without hirsutism (p = 0.007 and p = 0.009, respectively). SHBG, FAI, total cholesterol, Apo A–I, Apo B, HDL, LDL, TG, and LP(a) did not differ between the two groups.
    Discussion and
    Conclusion
    Although the present study does not support the notion that hirsutism affects serum lipid levels, risk of other metabolic disturbances may be higher in women with hirsutism due to higher prevalence of PCOS and higher total testosterone and DHEAS.
    Future prospective studies with higher sample sizes in similar comparison are recommended.
    Keywords: Hirsutism, Hyperandrogenism, Lipidprofile, Polycystic ovary syndrome