فهرست مطالب

مطالعات کاربردی تندرستی در فیزیولوژی ورزش - سال دوم شماره 2 (پاییز و زمستان 1394)

نشریه مطالعات کاربردی تندرستی در فیزیولوژی ورزش
سال دوم شماره 2 (پاییز و زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/12/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فرامرز یزدانی *، جواد وکیلی، طیبه پژوهنده صفحات 11-23
    هدف پژوهش حاضر تعیین اثر مکمل نوروبیون (B12، B6،B1) بر تغییرات اسیدلاکتیک، کراتین کیناز، لاکتات دهیدروژناز و پروتئین واکنشگر C بوکسورهای مرد آماتور است. 12 مرد بوکسور با میانگین و انحراف استاندارد سن 02/2±14/19سال، وزن: 25/6±35/71 کیلوگرم و درصد چربی بدن: 65/0±81/8 به صورت داوطلبانه از میان بوکسورهای آماتور باشگاه های تبریز انتخاب شدند و در یک طرح نیمه تجربی دوسوکور به روش متقاطع شرکت کردند و در دو هفته متوالی مکمل نوروبیون و دارونما (آب مقطر) را به شکل آمپولی 5 سی سی دریافت کرده و سپس فعالیت وامانده ساز بوکس را اجرا کردند. پروتکل در 2 نوبت با فاصله یک هفته که شامل اجرای ضربات مشت به کیسه در 3 راند 3 دقیقه ای با استراحت غیرفعال 1 دقیقه ای بین راندها و با شدت 90-80 درصد ضربان قلب بیشینه بود. شدت فعالیت با ضربان سنج پولار (ساخت فنلاند) اندازه گیری شد. آزمودنی ها در جلسه اول در شرایط دارونما و در جلسه دوم در شرایط مصرف مکمل در اجرا شرکت کردند. نمونه های خونی در 4 مرحله قبل از اجرا، بلافاصله، 2 ساعت و 6 ساعت بعد از اتمام پروتکل از ورید بازویی آزمودنی ها به عمل آمد. مقادیر اسیدلاکتیک،LDH ،CRP و CK مراحل مختلف اندازه گیری در شرایط دارونما نسبت به شرایط مکمل افزایش معناداری داشت. به طورکلی به نظر می رسد، مصرف (B12، B6،B1) بر فرایند متابولیسم و سیستم آنزیمی در جریان سوخت و ساز تاثیر داشته و در کاهش شاخص های خستگی و آسیب سلولی ناشی از تمرین ورزشی وامانده ساز نقش موثری دارد.
    کلیدواژگان: مکمل ویتامین ترکیبی، بوکسور آماتور، تمرین وامانده ساز، اسیدلاکتیک، کراتین کیناز
  • بهلول قربانیان * صفحات 24-31
    آپولیپوپروتئین های A و B نقش مهمی در انتقال کلسترول و بروز بیماری های قلبی عروقی بویژه آترواسکلروزیس دارند. هدف این مطالعه بررسی تاثیر یک وهله تمرین هوازی شدید بر مقادیر پلاسمایی آپولیپوپروتئین های A، B و فاکتورهای لیپیدی خون در دختران غیرورزشکار بود. در این مطالعه نیمه تجربی تعداد 20 آزمودنی دختر بصورت هدفمند انتخاب و به شکل تصادفی به گروه های تمرین (10 نفر) و کنترل (10 نفر) تقسیم شدند. فعالیت یک وهله ای هوازی در این مطالعه آزمون استقامت هوازی کوپر بود. نمونه های خونی در حالت ناشتا برای گروه تمرین در مرحله قبل و بعد تمرین و برای گروه کنترل فقط در قبل تمرین گرفته شد. داده ها با آزمون آماری تی تست تحلیل شد. نتایج نشان داد مقادیر Apo-A، HDL و TG در اثر تمرین افزایش معنادار داشته اند. کاهش متغیرهای Apo-B، LDL و TC معنادار نبود (05/0(P>. با توجه به نتایج می توان بیان کرد حتی تمرین یک جلسه ای هوازی شدید می تواند اثرات مثبتی روی برخی ریسک فاکتورهای مهم قلبی عروقی از جمله Apo-A و HDL داشته باشد.
    کلیدواژگان: آپولیپوپروتئین A، آپولیپوپروتئینB، نیمرخ چربی، تست کوپر، دختران غیرورزشکار
  • حمید اراضی، هادی نوبری *، سیده شیوا دادوند صفحات 32-43
    کافئین یکی از پر مصرف ترین مواد نیروزای مجاز در سراسر دنیا به شمار می رود که علی رغم ارزش غذایی اندک مورد توجه ورزشکاران رقابتی قرار گرفته است. هدف از تحقیق حاضر، بررسی اثر مصرف کافئین بر قدرت و استقامت عضلانی در دوندگان نیمه استقامت نخبه بود. به دلیل کوچک بودن جامعه آماری برای نمونه گیری از روش هدفمند و در دسترس استفاده شد، کل جامعه آماری برابر14 دونده با میانگین سن 40/0±32/23 سال، قد 12/1±17/178 سانتی متر، وزن 11/1±62/65 کیلوگرم و حداکثر اکسیژن مصرفی 44/2±32/62 میلی لیتر در کیلوگرم بر دقیقه بودند که دارای سابقه قهرمانی استان و حضور در رقابت های قهرمانی کشور بودند، انتخاب و به روش دوسوکور به دو گروه مکمل و دارونما تقسیم شدند. گروه مکمل، مقدار 6 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن کافئین و گروه دارونما به همین میزان آرد برنج در کپسول های ژلاتینی دریافت کردند. در جلسه آزمون، شرکت کننده ها به ترتیب آزمون یک تکرار بیشینه و 70 درصد یک تکرار بیشینه را برای سنجش قدرت و استقامت عضلانی در حرکات پرس سینه و پرس پا اجرا کردند. برای بررسی تفاوت بین گروه ها از آزمون t مستقل استفاده گردید. نتایج تحلیل آماری نشان داد که میانگین قدرت و استقامت عضلانی در گروه مکمل به طور معنا داری نسبت به گروه دارونما افزایش یافته است (05/0 P˂). بر اساس یافته ها به نظر می رسد مصرف 6 میلی گرم به ازای هرکیلوگرم وزن بدن کافئین، قدرت و استقامت عضلانی دوندگان نیمه استقامتی کار زبده را بهبود می بخشد.
    کلیدواژگان: استقامت عضلانی، دونده، قدرت، کافئین
  • محمد رسول خدادادی *، فهیمه رضایی، سیدحجت زمانی ثانی صفحات 44-53
    امروزه تمرینات پلایومتریک به عنوان شیوه ای موثر که در پی تقویت عملکردهای سرعتی و انفجاری ورزشکاران است، مورد توجه مربیان قرار گرفته است. لذا هدف از پژوهش حاضر، مقایسه تاثیر شش هفته تمرینات پلایومتریک بر توان انفجاری اندام تحتانی تکواندوکاران و شمشیربازان می باشد. جامعه آماری این پژوهش نیمه تجربی، تکواندوکاران و شمشیربازان دختر شهر تبریز در سال 1392 هستند که از بین آنان 7 تکواندوکار و 7 شمشیرباز به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و در دو گروه تجربی قرار گرفتند. نمونه هر دو گروه به مدت شش هفته (سه جلسه در هفته) به انجام تمرینات منتخب پلایومتریک پرداختند. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از آزمون کولموگروف-اسمیرنوف برای نرمال بودن داده ها و از آزمون تحلیل واریانس دوطرفه هم بسته برای آزمون فرضیه ها استفاده شد. نتایج آماری نشان داد که تمرینات پلایومتریک به طور معناداری باعث افزایش توان انفجاری اندام تحتانی آزمودنی ها می شود، اما اثر گروه (رشته ورزشی) معنادار نبوده است. بررسی تفاوت بین تکواندوکاران و شمشیربازان در تاثیر تمرینات پلایومتریک بر توان بی هوازی اندام تحتانی معنادار نیست. نتیجه گرفته می شود که تمرینات پلایومتریک به عنوان یک روش تمرینی کم هزینه، انجام پذیر و ثمربخش در کنار سایر روش های تمرینی می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: تمرینات پلایومتریک، توان بی هوازی، اندام تحتانی، تکواندوکار، شمشیرباز
  • پیمان آقایی عطا آبادی، حیدر صادقی *، وریا طهماسبی، سجاد احمدی زاد صفحات 54-65
    قدرت شاخصی مهم برای پیشرفت ورزشکاران محسوب می شود و نوع تمرین مقاومتی نیز نقش مهمی در توسعه آن ایفا می کند؛ لذا هدف از انجام این تحقیق، بررسی تاثیر هشت هفته تمرین درون گرای ایزوتونیک در مقایسه با تمرین ایزوکینتیک بر حداکثر گشتاور ایزومتریک ارادی عضلات اکستنسور مفصل زانو بود. 24 مرد فعال به صورت تصادفی در سه گروه هشت نفری ایزوتونیک، ایزوکینتیک و کنترل قرار گرفتند. حداکثر گشتاور اکستنسوری ایزومتریک مفصل زانو قبل و بعد از یک دوره تمرین هشت هفته ای در گروه های تمرین و کنترل به وسیله دینامومتر بایودکس اندازه گیری گردید. آزمون تی همبسته و تحلیل واریانس یک راهه برای تحلیل نتایج به کار گرفته شد (05/0=α). نتایج نشان داد که میانگین حداکثر گشتاور ایزومتریک در هر دو گروه ایزوتونیک و ایزوکینتیک افزایش معناداری داشت؛ در حالی که بین گروه ایزوتونیک و ایزوکینتیک تفاوت معنادار نبود. به نظر می رسد که هر دو تمرین ایزوتونیک و ایزوکینتیک باعث بهبود قدرت ایستا می گردد؛ اما از نظر بهبود قدرتی تفاوتی بین اثر این دو تمرین وجود ندارد.
    کلیدواژگان: تمرین درون گرا، ایزوتونیک، ایزوکینتیک، گشتاور ایزومتریک
  • مریم مختاری، فرهاد دریانوش *، مریم کوشکی جهرمی صفحات 66-75
    بافت چربی هورمون های از جمله کمرین و امنتین ترشح می کند. امنتین آدیپوکینی دارای 313 اسیدآمینه است که بیشتر از بافت چربی احشایی ترشح می شود و به دو صورت امنتین- 1 و امنتین-2 وجود دارد. با این حال امنتین1، عمده ترین فرم آن در گردش خون انسان می باشد. هدف تحقیق حاضر، مقایسه تاثیر 12 هفته فعالیت ورزشی هوازی و مقاومتی بر سطح سرمی امنتین-1 و فشارخون در زنان مسن مبتلا به پرفشار خونی بود. در مطالعه حاضر 45 زن مسن مبتلا به پرفشارخونی انتخاب و به صورت تصادفی به سه گروه کنترل (15 نفر، میانگین سنی 8/9±2/56، فشارخون سیستولی 87/0±131 و فشارخون دیاستولی 56/0±90/78) و مابقی در دو گروه آزمایش (30 نفر، میانگین سنی 08/6±10/55، فشارخون سیستولی 36/1±8/132و فشارخون دیاستولی 78/0±60/77) تقسیم شدند. برنامه تمرینی شامل تمرینات هوازی و مقاومتی از نوع فزاینده بود که سه جلسه در هفته و به مدت 12 هفته اجرا گردید. نمونه های خونی و اندازه گیری فشارخون آزمودنی ها، قبل از تمرینات و 24 ساعت پس از آخرین جلسه جمع آوری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها برای تعیین همگنی گروه ها در پیش آزمون، تحلیل واریانس یک طرفه صورت گرفت که با توجه به عدم تفاوت معنادار بین گروه ها در پیش آزمون، تنها پس آزمون ها مقایسه شده اند و از آزمون تعقیبی توکی در سطح معناداری 05/0 p≤ انجام شد.
    پس از 12 هفته فعالیت ورزشی تفاوت معناداری در سطوح امنتین و فشارخون دیاستولی گروه های تمرین (هوازی و مقاومتی) و همچنین تغییرات معناداری در میزان فشارخون سیستولی در گروه مقاومتی رخ نداده است. اما تغییرات معناداری در میزان فشارخون سیستولی (02/0=P) در گروه هوازی رخ داده است.
    برنامه تمرینی 12 هفته فعالیت ورزشی هوازی و مقاومتی نتوانسته است باعث افزایش هورمون امنتین و کاهش معناداری فشارخون دیاستولی شود اما 12 هفته فعالیت ورزشی هوازی توانسته است باعث کاهش فشارخون سیستولی در آزمودنی ها شود.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، پرفشارخونی، امنتین، تمرین مقاومتی
  • علی مقدم، آقاعلی قاسم نیان *، احمد آزاد، بهزاد غایب لو صفحات 76-88
    از سال ها پیش تعدیل تمرین بیشتر به صورت تدریجی انجام می گرفت. اما نظریه های جدید با تاکید بر تعدیل تمرین دو مرحله ای پیشنهاد می کنند بار تمرین به صورت تدریجی کاهش یافته و سپس چند روز قبل از مسابقه، بار تمرین مجددا افزایش یابد. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی اثر تعدیل تمرین دو مرحله ای در مقایسه با تعدیل تمرین تدریجی بر میزان لاکتات، تستوسترون و کورتیزول سرمی شناگران مرد جوان بود. در این مطالعه نیمه تجربی 12 شناگر مرد جوان (با دامنه سنی 14 تا 17 سال) به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. آزمودنی ها بر اساس آخرین رکورد خود به دو گروه TsT (6 نفر) و P-T (6 نفر) تقسیم شدند. نمونه های خونی پیش و پس از 2 هفته تعدیل تمرین، برای ارزیابی سطوح تستوسترون، کورتیزول و لاکتات گرفته شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های تی تست زوجی و کوواریانس استفاده شد. پس از 2 هفته تعدیل تمرین، میزان لاکتات و کورتیزول سرم در گروه TsT در مقایسه با پیش آزمون به طور معنا داری افزایش داشت (05/0>P) ، ولی در گروه P-T فقط افزایش درون گروهی کورتیزول معنا دار بود (05/0>P). تغییرات لاکتات و تستوسترون در آزمودنی های گروه TsTدر مقایسه با گروه P-Tمعناداری نبود (05/0P). به طور کلی می توان عنوان کرد که احتمالا شیوه TsT در مقایسه با شیوه P-T اثر کاتابولیک بیشتری داشته است.
    کلیدواژگان: تعدیل تمرین، تستوسترون، لاکتات، کورتیزول، مردان شناگر
  • عبدالصالح زر *، اعظم رویین تن صفحات 89-100
    هدف از این پژوهش بررسی اثر هشت هفته تمرین هوازی و دو هفته بی تمرینی بر مولکول های چسبان بین سلولی و عروقی زنان میانسال بود. جامعه آماری پژوهش را زنان کارمند دانشگاه علوم پزشکی شیراز مراجعه کننده به باشگاه ورزشی دانشگاه تشکیل می دادند، که از بین آنها به طور داوطلب 24 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند و به طور تصادفی به دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند. برنامه تمرینی شامل هشت هفته و هر هفته سه جلسه دویدن با شدت 55 تا 65 درصد حداکثر ضربان قلب بود. در ادامه به مدت دو هفته بی تمرینی داشتند. هفته اول، هشتم و دهم از همه آزمودنی ها خون گیری به عمل آمد. جهت آزمون یافته های پژوهش از آزمون کولموگروف- اسمیرنوف، آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری های تکراری استفاده گردید. نتایج نشان داد که هشت هفته تمرین هوازی و دو هفته بی تمرینی اثر معناداری بر مولکول های چسبان بین سلولی و مولکول های چسبان بین عروقی زنان میانسال ندارد. بنابراین می توان نتیجه گیری کرد که پروتکل تمرینی و همچنین دوره بی تمرینی حاضر نمی تواند تاثیر مطلوبی بر مولکول های چسبان بین سلولی و عروقی زنان میانسال داشته باشد.
    کلیدواژگان: بی تمرینی، تمرین هوازی، مولکول های چسبان بین سلولی، مولکول های چسبان بین عروقی
|
  • Faramarz Yazdani *, Javad Vakili, Tayyebeh Pajhohandeh Pages 11-23
    The purpose of the present study was to survey the effect of Neurobion supplement with exhaustive exercise of boxing on Lactic Acid, LDH, CK and CRP in amateur male boxers. 12 amateur male boxers with mean age of 19.14±2:02 years,71.35 ±6.25 weight and body fat percent 8.81± 0.65were randomly assigned to two groups of experimental and control in crossover experimental design and they consumed supplement and placebo for two consecutive weeks amount one 5cc Ampoule. The subjects performed exhaustive exercise of boxing included impact punches to boxing bag in 3 rounds with 1 minute rest between each rounds with intensity of 80-90% of MHR with polar heart measure (made of Finland) in two consecutive weeks. The investigation has done in two phases that one phase was supplement condition and placebo condition was another’s. The subject’s blood samples were collected in 4 times pretest, immediately, 2 and 6 hours after exercise for measuring lactic acid, LDH, CK and CRP levels. The results of factorial analysis showed that levels of Lactic Acid, LDH, CK and CRP were significantly lower in supplement condition compare placebo condition. Generally, consuming (B1, B6 and B12) has special affected on metabolism and enzymatic process during metabolic process and it would decrease fatigue indexes cell damage factors after an exhaustive exercise.
    Keywords: Combined Vitamins supplement, Amateur boxers, Exhaustive exercise, Lactate Acid, Creatine kinase
  • Bahloul Ghorbianiyan * Pages 24-31
    A and B apolipoproteines plays an important role in transport of cholesterol and incidence of cardiovascular diseases, particularly atherosclerosis. The purpose of this study was to evaluate the impact of a severe bout of aerobic exercise on plasma levels of apolipoprotein A, B and blood lipid profiles in non-athlete females. In this semi-experimental study, 20 female volunteered and randomly assigned into training (n=10) and control (n=10) groups. The exercise protocol was 1.5 miles cooper aerobic endurance test. Fasting blood samples were taken before and after exercise to assess the variables (for control group only one step). Data were analyzed using t-test. The results revealed that after exercise, the amounts of Apo-A, HDL and TG were significantly increased, but the declines of Apo-B, LDL and TC and were not significant (p>0.05). It can be concluded that even a single bout of aerobic exercise performed with high intensity lasting can lead to a positive effects on some cardiovascular risk factors such as HDL-C and Apo-A.
    Keywords: Apolipoprotein A, Apolipoprotein B, lipid profiles, cooper aerobic endurance test, non, athlete females
  • Hamid Arazi, Hadi Noubari *, Shiva Dadvand Pages 32-43
    Caffeine is one of the most widely used material in the world is, although little nutritional value but as an ergogenic allowed to have attracted the attention of many competitive athletes. The purpose of this study was to investigate the effect of caffeine consumption on muscle strength and endurance in elite middle distance runners. For sampling due to the small population of targeted and available methods were used, the total population of the 14 runners with an average age of 23.32 ± 0.04 years, height of 178.17 ± 1/12 cm, weight of 65.62 ± 1.11 kg and VO2 max 62.32 ± 2.44 ml/kg/min Which has a history of winning competitions in provincial and national championships were attending. To participate in the research and double blind study and randomly divided to two groups: Supplement and placebo. The Supplement group, received 6 mg/kg caffeine and placebo (rice flour). In tests session, the muscle strength and endurance were evaluated with one-repetition maximum and 70% 1RM repetitions tests in Leg press and bench press respectively. Independent t-test was used Showed that the average strength and muscular endurance in the Supplement group was significantly increased compared to placebo. Statistical analysis showed that there was significant increase in strength and endurance in the caffeine group; (P˂0.05). While there were no significant changes in placebo group. Based on these findings, it can be concluded that consumption of 6 mg/kg caffeine significantly improved muscular strength and endurance in the elite middle distance runners.
    Keywords: Muscular endurance, Runner, strength, Caffeine
  • Rasoul Khodadi *, Fahimeh Rezaei, Seyed Hojjat Zamani Sani Pages 44-53
    Nowadays, coaches were concerned to the plyometric as an effective way to strengthen the functions in fast and explosive athletes The aim of the present study, compared the effects of six weeks of plyometric training on anaerobic power of the lower extremities is the taekwondo and fencing Players. The statistical population this quasi-experimental study are taekwondo and fencing girls in Tabriz in 2013 years, of which 7 taekwondo and 7 fencer were selected by available sampling and were divided into two experimental groups. Both group for six weeks (three days per week) did plyometric exercises. For the analyze data used from the Kolmogorov-Smirnov test for normality of data and the correlated two-way ANOVA test to examine the assumptions. The statistical results showed that plyometric training significantly increase the explosive power of lower extremity. There is no significant difference between taekwondo and fencing in effect of plyometric training on anaerobic power. It is concluded that plyometric exercises as a method of low-cost training, accomplished and fruitful along with other training methods can be used.
    Keywords: Plyometric training, anaerobic power, Lower limbs, Taekwondo, Fencer
  • Peyman Aghaei Ataabadi, Heydar Sadeghi *, Worya Tahmasebi, Sajjad Ahmadizad Pages 54-65
    strength is considered as an important index for athlete's progression and the type of resistive exercise hasan importantrole in developing it, The aim of this study was to evaluate the effect of eight weeks of isotonic and isokinetic training on maximal voluntary isometric torque (MVIT) of knee extensor muscles. 24 active men randomly divided intothree groupsincluding: isotonic, isokinetic, and control groups. MVIT of knee joint or maximal voluntary isometric knee extensor torque in experimental and control groups were measured before and after eight weeksconcentric exercise training; Dependent t-testand one-way-ANOVA were used for data analysis (α=0.05). The results indicated that mean MVIT increased significantly in both isotonic and isokinetic groups; whereas there was no significant difference between two groups. According to the results, it seems that both isotonic and isokinetic training will improve static strength, but there is no difference between the effects of these two methods on strength improvement.
    Keywords: concentric training, Isokinetic, isometric torque
  • Maryam Mokhtari, Farhad Daryanoush *, Maryam Koushki Jahroumi Pages 66-75
    Fat tissue is secretion hormones such as chemerin and Omentin. Adipokine of the Omentin that is Contains 313 amino acids thatsecreted most of visceral adipose tissue and there is two wayomentin- 1 and omentin-2. However omentin 1, is the most common form of human blood circulation.The aim of present study was to investigateEffect of the Comparison 12 weeks aerobic andResistance exercise on levels of Omentin-1 plasma and Blood pressure in hypertensive elderly women. In this study, 45 hypertensive elderly women were chosen and Selectively divided in to three groups, control (n=15; Age: 56.2 ±9.8; Systolic blood pressure 131 ±0.87; Diastolic blood pressure 78.9±0.56) and the rest were divided into two groups experiment (n=30; Age: 55.10 ± 6.08; Systolic blood pressure 132.8 ± 1.36; Diastolic blood pressure 77.6 ± 0.78). The training program included aerobic, Resistance exercises which were conducted increasingly, 3 times a week for 12 weeks. Blood samples and measure the blood pressure of participants were taken before starting the exercise training and also24 hours after the last training session. Data were evaluated using analysis of variance and Tukey test at a significance level p≤0.05 was done. Found then 12 weeks of exercise it does not occurs significant differences in the levels of omentinand diastolic blood pressure in Group training and alsosignificant differencesin systolic blood pressurein the group resistance. But itdoes occurs significant changes in systolic blood pressure in thegroup aerobic. 12-week aerobic exercise, Resistance, have not been able to arrange causes increase omentin and decrease in and diastolic blood pressure But 12 weeks of aerobic exercise has been able reduced systolic blood pressure in the subjects.
    Keywords: aerobic training, Hypertensive, Omentin, Resistance training
  • Ali Moghaddam, Aghaali Ghasemniyan *, Ahmad Azad, Behzad Ghayeblou Pages 76-88
    For many years gradualtapering was done. New theories with an emphasis on two-stage tapering Suggest that the load of training reduced gradually and then a few days before the race, the load of training rise again. Therefore the aim of this research is Study the effect of two-stage tapering in compare with gradualtapering on serum lactate, testosterone and cortisol in male swimmers. In this semi-experimental study 12 young male swimmers (with age ranging from 14 to 17 years) as available sampling were selected. Subjects based on their final record were divided in to two groups: two-stage tapering group (N = 6) gradualtapering group (N=6). Before and after the completion of 2 weeks tapering Program, performance test and blood samples were taken for assessment serum levels of lactate, testosterone and cortisol. To evaluate the result paired T-test and ANCOVA (analysis of Covariance) were used. after 2 weeks of tapering program, in two-stage tapering group compared with pre-test, serum levels of lactate and cortisol was increased significantly (P>%5). But in gradualtapering group compared with pre-test, serum levels of cortisol was increased significantly (P> %5). changes in serum lactate and testosterone levels in two-stage tapering group compared with gradualtapering group was not significant (P> %5). While increase in serum cortisol levels in two-stage tapering group compared with gradualtapering group was significant (P> %5). Generally it can be said, that likely two-stage tapering strategies compare then gradualtapering strategies have more catabolic effect.
    Keywords: tapering, testosterone, lactate, cortisol, male swimmers
  • Abdolsaleh Zar *, Azam Roeintan Pages 89-100
    The aim of current study was to evaluate the effect of 8 weeks aerobic training and 2 weeks detraining on Vascular and Cellular Adhesion Molecules in Middle aged women. The study population of women employees Shiraz University of Medical Sciences were referred to the University Sports Club, among them, 24 people were volunteers selected as sample And randomly divided into experimental and control groups.Trainings consisted of eight weeks of aerobic exercise, three times per week, to run of 55 to 65% of maximum heart rate and then; had detraining for two weeks. Venous blood samples were collected in the first week, the eighth week and the tenth week. To analyze the data we used of Kolmogorov-Smirnov test, analysis of variance with repeated measurements. Results showed that 8 weeks aerobic training and two weeks of detraining had no significant effect on vascular and intracellular adhesion molecules in middle-aged women. Therefore, it can be concluded that the exercise protocol and the period of detraining cannot favorable impact on intercellular adhesion molecules and vascular on middle-aged women.
    Keywords: Detraining, aerobic training, Intercellular adhesion molecule, vascular adhesion molecule