فهرست مطالب

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 488 (هفته چهارم شهریور ماه 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/06/28
  • تعداد عناوین: 5
|
  • جعفر مهوری حبیب آبادی، محمد زارع، سید نوید نقیبی، آلاله بهرامیان* صفحات 794-799
    مقدمه
    صرع یک اختلال نورولوژیک شایع در گروه های سنی مختلف است. مرگ غیر منتظره، یکی از شایع ترین علل مرگ و میر در بیماران مبتلا به صرع به خصوص صرع مزمن است. با توجه به نبود مطالعه ی اپیدمیولوژیک در کشور ایران، هدف از انجام این مطالعه، بررسی شیوع مرگ غیر منتظره در بیماران مبتلا به صرع کنترل نشده و بدون سابقه ی جراحی صرع در سال های 95-1391 بود که تحت مراقبت و پایش طولانی مدت قرار گرفتند.
    روش ها
    این مطالعه، یک مطالعه ی توصیفی- تحلیلی بر روی بیماران مبتلا به صرع کنترل نشده بدون سابقه ی جراحی بود که در سال های 95-1391 در مرکز جامع صرع بیمارستان کاشانی اصفهان تحت مراقبت و پایش طولانی مدت قرار گرفته بودند. پرونده ی این بیماران، از بایگانی دریافت شد و اطلاعات دموگرافیک و اطلاعات بیماری از پرونده استخراج و با شماره تلفن های موجود در پرونده تماس گرفته شد و بروز یا عدم بروز مرگ و علت آن سوال و ثبت گردید.
    یافته ها
    876 بیمار مبتلا به صرع با میانگین سنی 6/11 ± 5/28 سال بررسی شدند که 2/54 درصد جنسیت مذکر داشتند. بروز کلی مرگ، 5/1 درصد و بروز مرگ غیر منتظره، 7/0 درصد بود. در بیماران با مرگ غیر منتظره ی ناگهانی، شایع ترین نوع تشنج، اتوموتور همراه با تشنج ثانویه ی تونیک- کلونیک منتشر و در بیماران با سایر علل مرگ، شایع ترین نوع تشنج، تشنج اتوموتور گزارش شد. در بیشتر بیماران با مرگ غیر منتظره ، یافته ی پاتولوژیک در Magnetic resonance imaging (MRI) مشاهده نشد و در افراد با سایر علل مرگ، شایع ترین یافته ی MRI تومور تمپورال بود. شایع ترین محل درگیری در افراد با مرگ غیر منتظره، لوب تمپورال راست و در افراد با سایر علل مرگ، لوب تمپورال چپ بود.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه، عامل خطر خاصی برای وقوع مرگ غیر منتظره در بیماران مبتلا به صرع یافت نشده است. صرع لوب تمپورال، شایع ترین نوع صرع در بیماران با مرگ غیر منتظره است.
    کلیدواژگان: مرگ، صرع، فرایند جراحی
  • سید جلال هاشمی، آناهیتا هیرمندپور، مهرشاد نمازی*، عفت سادات حسینی صفحات 800-806
    مقدمه
    این مطالعه، با هدف تعیین تاثیر تجویز پیش گیرانه ی دو دز سولفات منیزیم بر کاهش عوارض ناشی از تجویز ساکسنیل کولین در سزارین انتخابی تحت بیهوشی عمومی و مقایسه ی آن با گروه شاهد انجام شد.
    روش ها
    در یک مطالعه ی کارآزمایی بالینی، 165 خانم باردار کاندیدای سزارین به روش بیهوشی عمومی به سه گروه 55 نفره ی دریافت کننده ی 30 و 40 میلی گرم/کیلوگرم سولفات منیزیم و شاهد (نرمال سالین) تقسیم شدند. پارامترهای همودینامیک در طی مدت عمل و ریکاوری و سطح منیزیم و پتاسیم و Creatine phosphokinase (CPK) سرم قبل از دریافت سولفات منیزیم و 20 دقیقه بعد از القای بیهوشی اندازه گیری و ثبت شد. میوگلوبینوری نیز به صورت آزمایشگاهی اندازه گیری و ثبت گردید.
    یافته ها
    کاهش مشخص در فشار خون متوسط و ضربان قلب در دقیقه ی 3 بعد از لارنگوسکوپی در هر دو گروه دریافت کننده ی سولفات منیزیم مشاهده شد (001/0 > P). پرش عضلات (Fasciculation) در 6/53 درصد از بیماران گروه دریافت کننده ی سولفات منیزیم و 2/87 درصد بیماران گروه شاهد مشاهده شد. در دو گروه دریافت کننده ی سولفات منیزیم، پرش عضلات مشاهده شده در طبقه بندی ملایم قرار گرفتند.
    نتیجه گیری
    تجویز سولفات منیزیم 30 میلی گرم/کیلوگرم به خوبی 40 میلی گرم/کیلوگرم قبل از عمل جراحی سزارین با بیهوشی عمومی، به طور موثری می تواند باعث کاهش شدت پرش عضلات و درد عضلانی و عوارض مصرف ساکسنیل کولین در القای سریع بیهوشی در خانم های باردار شود
    کلیدواژگان: سزارین، سولفات منیزیم، ساکسنیل کولین
  • احمد شانئی، امیر جعفری *، ایرج عابدی، علیرضا عموحیدری صفحات 807-813
    مقدمه
    سرطان پستان شایع ترین سرطان بدخیم در زنان است و دومین علت اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان در زنان پس از سرطان ریه می باشد. این تحقیق، با هدف مقایسه ی دزیمتریک بین توزیع دز جذبی پستان چپ و اعضای ریه ها، قلب و پستان راست، در دو روش کلی پرتودرمانی سه بعدی تطبیقی (Three-dimensional conformal radiotherapy یا 3D-CRT) و پرتودرمانی با شدت تعدیل شده (Intensity-modulated radiotherapy یا IMRT) با استفاده از نرم افزار طراحی درمان انجام شد.
    روش ها
    اطلاعات Computed tomography scan (CT Scan) 30 بیمار مبتلا به سرطان پستان چپ با میانگین سنی 46 سال، کاندیدای پرتودرمانی کل پستان که به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند، استخراج گردید. پستان چپ، به عنوان هدف و ریه ها، قلب و پستان راست به عنوان بافت سالم در معرض خطر طبق معیارهای Radiation Therapy Oncology Group (RTOG) کانتور شدند. طراحی درمان 3D-CRT با استفاده از دو میدان مماسی روبه روی هم با و یا بدون وج با توجه به آناتومی بیمار و انرژی 6 مگاولت طراحی شد. طراحی درمان IMRT توسط سه روش، IMRT-6Field، IMRT-7Field و IMRT-9Field با انرژی 6 مگاولت بهینه سازی شد. در نهایت، عوامل دزیمتری اندام هدف و اندام های در معرض خطر از نمودار توزیع دز- حجم (Dose-volume histogram یا DVH) استنتاج و با یکدیگر مقایسه شدند.
    یافته ها
    سه روش IMRT نسبت به روش 3D-CRT دز میانگین تمام اندام ها را افزایش داد. این موضوعدر مورد بافت هدف (Planning target volume یا PTV) نشانه ی خوبی می باشد. در ریه ی چپ، روش های IMRT دز حجمی از ریه که دزهای بالا را پوشش می داد، کاهش و حجمی که دزهای پایین را پوشش می داد، افزایش داد. شاخص های همگنی و انطباق در روش IMRT-9Field نسبت به تمام روش ها، بهترین و در روش 3D-CRT نسبت به تمامی روش ها، بدترین مقدار را نشان داد.
    نتیجه گیری
    در کل، روش IMRT نسبت به روش 3D-CRT به دلیل پوشش بهتر حجم هدف و کاهشحجمی از اندام که دز بالا می گیرد، روش بهتری می باشد و سه روش IMRT، اختلاف خیلی چشم گیری نسبت به هم نداشتند
    کلیدواژگان: سرطان پستان، پرتودرمانی سه بعدی تطبیقی، پرتودرمانی با شدت تعدیل شده، توزیع دز
  • کورش شیرانی، مهرداد صالحی*، میترا ملایی نژاد، معصومه صفایی، بهزاد مهکی صفحات 814-822
    مقدمه
    یکی از عوارض درمان نگهدارنده با متادون اختلال عملکرد جنسی و رضایت زناشویی می باشد که باعث عدم تمایل به ادامه درمان در مراجعین می باشد. اثربخشی درمان های دارویی مانند بوپروپیون در این افراد در مطالعات قبل مورد بررسی و تایید قرار گرفته است، اما میزان اثربخشی مداخلات تخصصی درمان جنسی مانند Permission، Limited information، Specific suggestions و Intensive therapy (PLISSIT) تاکنون مطرح نشده است. از این رو، هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی افزودن PLISSIT به داروی بوپروپیون بر اختلال عملکرد جنسی و رضایت زناشویی مردان تحت درمان نگهدارنده با متادون بود.
    روش ها
    در این مطالعه ی کارآزمایی بالینی، 50 بیمار مرد تحت درمان نگهدارنده با متادون مبتلا به اختلال عملکرد جنسی از بین مراجعان به درمانگاه های ترک اعتیاد وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و سپس، به صورت تصادفی به دو گروه مورد و شاهد تخصیص یافتند (25 = n). هر دو گروه، بوپروپیون آهسته رهش را با دز معمول (300-150 میلی گرم) جهت بهبود عملکرد جنسی دریافت کردند. گروه مورد، به مدت شش هفته درمان PLISSIT را نیز دریافت کردند. عملکرد جنسی و رضایت زناشویی مشارکت کنندگان هر دو گروه توسط دو پرسش نامه ی تجارب جنسی Arizona (Arizona sexual experiences scale یا ASEX) و نسخه ی تجدید نظر شده ی سازگاری زوجی (Revised dyadic adjustment scale یا RDAS) مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین تغییرات ایجاد شده در نمرات کلی اختلال عملکرد جنسی و رضایت زناشویی طی مداخله، بین دو گروه مورد و شاهد دارای تفاوت معنی داری بود (001/0 > P برای همه).
    نتیجه گیری
    افزودن PLISSIT به داروی بوپروپیون، باعث بهبود اختلال عملکرد جنسی و رضایت زناشویی مردان تحت درمان نگهدارنده با متادون می شود. پیشنهاد می گردد این مداخله توسط مشاورین در درمانگاه های ترک اعتیاد به کار گرفته شود
    کلیدواژگان: بوپروپیون، متادون، اختلال عملکرد جنسی، کارآزمایی بالینی
  • الهام قنبری، لیلا ناصری، مظفر خزاعی، محسن اکبری، فاطمه الهیان، سیدعباس میرزایی، اکرم علیزاده* صفحات 823-837
    مقدمه
    در دنیای مدرن امروزی، انسان در معرض طیف وسیعی از بیماری ها و آسیب های بافتی قرار دارد که برخی از آن ها با روش های رایج پزشکی غیر قابل درمان می باشند. در این آسیب ها، بخش وسیعی از بافت و عملکرد آن از بین می رود و مکانیسم های ترمیمی طبیعی بدن قادر به بازسازی آن نیستند. درمان چنین ضایعاتی، به عهده ی شاخه ای از علوم پزشکی موسوم به طب ترمیمی و مهندسی بافت است. یکی از ابزارهای طب ترمیمی، پیوند سازه های شبه بافت مهندسی شده است. از آن جایی که مهم ترین جزء در مهندسی یک بافت، داربست آن است، هدف از انجام مقاله ی حاضر، معرفی مهندسی بافت و پرکاربردترین مواد و داربست های مورد استفاده در آن می باشد. مقاله ی حاضر با استفاده از مقالات جستجو شده در پایگاه های مختلف نظیر Pubmed، Scopus، Scientific Information Database (SID)، Springer، Medlib، SinceDirect، Magiran و موتور جستجوی Google scholar نگارش شده است. تحقیقات مختلف و نتایج بالینی به دست آمده، نشان می دهد که به کمک مهندسی بافت، می توان سازه هایی مشابه بافت های طبیعی طراحی کرد. این سازه ها، از سه جزء داربست، سلول و عوامل رشد ساخته می شوند. در ساخت این سازه ها، طراحی داربست ایده آل با خواص و استحکام مکانیکی مطلوب اهمیت زیادی دارد که وابسته به نوع ماده و روش ساخت آن است. پزشکی بازساختی و مهندسی بافت، در بازسازی یا جایگزینی بافت های آسیب دیده، اقدامی موفقیت آمیز و مورد نیاز می باشد.
    کلیدواژگان: پزشکی بازساختی، مهندسی بافت، داربست بافتی
|
  • Jafar Mehvari-Habibabadi, Mohammad Zare, Seyed Navid Naghibi, Alaleh Bahramian* Pages 794-799
    Background
    Epilepsy is a common neurologic disorder in all ages. Sudden unexpected death in epilepsy
    (SUDEP) is one the prevalent causes of mortality in patient with epilepsy, especially those with chronic type disease. According to the lack of epidemiologic study in Iran, this study aimed to evaluate the prevalence of sudden unexpected death in patients with uncontrolled epilepsy without experience of epilepsy surgery andunder long-term care and monitoring during the years 2012-2016.
    Methods
    This was a descriptive epidemiologic study on patients with uncontrolled epilepsy without experience
    of surgery who were monitored in epilepsy center of Kashani Hospital, Isfahan, Iran, during 2012-2016. Patientsrecords were given from hospital archives, and evaluated for demographic and epilepsy data. Then, telephonecall was made to assess the presence of mortality in patients, and its causes.
    Findings: 876 patients with epilepsy and mean age of 28.5 ± 11.6 years were evaluated, that 54.2% of them
    were men. The incidence of mortality and sudden unexpected death in epilepsy among them was 1.5% and 0.7%,respectively. The most prevalent type of seizure in patients with sudden unexpected death in epilepsy wasautomotor with secondary tonic clonic generalization, meanwhile the most common type of seizure in othercauses of death was automotor. The most common finding in magnetic resonanceimaging (MRI) was normal
    result in patients with sudden unexpected death in epilepsy, and temporal tumor in patients with other causes ofdeath. The most common epileptogenic zones were right and left temporal in patients with sudden unexpected
    death in epilepsy, and with other causes of death, respectively.
    Conclusion
    Sudden unexpected death in epilepsy is one of the important causes of death is Iran. There was norisk factor for sudden unexpected death in epilepsy in this study. Temporal lobe epilepsy is the most commonepileptogenic zone in patients with sudden unexpected death in epileps
    Keywords: Death, Epilepsy, Surgical procedure
  • Seyyed Jalal Hashemi, Anahita Hirmandpour, Mehrshad Namazi*, Effatossadat Hoseini Pages 800-806
    Background
    This study aimed to evaluate the effect of two prophylactic different doses of magnesium sulfate
    on succinylcholine complications in elective cesarean section under general anesthesia in comparison with
    control group.
    Methods
    In a clinical trial study, 165 pregnant women candidates for cesarean section were divided into three
    groups of 55, receiving 30 or 40 mg/kg magnesium sulfate, or normal saline (placebo) under general anesthesia.
    Hemodynamic parameters were measured and recorded during recovery and operation, as well as the serum
    levels of magnesium, potassium, and creatine phosphokinase (CPK) before receiving magnesium sulfate, and 20
    minutes after induction of anesthesia. Moreover, myoglobinuria was measured and recorded.
    Findings: Specific reductions were found in moderate blood pressure and heart rate at third minute after
    laryngoscopy in groups receiving magnesium sulfate (P
    Conclusion
    Administration of magnesium sulfate 30 mg/kg as well as 40 mg/kg before cesarean section under
    general anesthesia can effectively reduce the severity of fasciculation and myalgia, and the effects of
    succinylcholine on rapid induction of anesthesia in pregnant women.
    Keywords: Cesarean section, Magnesium sulfate, Succinylcholine
  • Ahmad Shanei, Amir Jafari*, Iraj Abedi, Alireza Amuheidari Pages 807-813
    Background
    Breast cancer is the most common malignant cancer in women, and is the second leading cause of
    death from cancer in women, after lung cancer. This study compared the dose distribution of left breast as
    planning target volume (PTV), ipsilateral lung, contralateral lung, heart, and contralateral breast in whole left
    breast radiotherapy with two general methods, 3-dimention conformal radiotherapy technique (3D-CRT) and
    intensity-modulated Radiotherapy technique (IMRT) using treatment planning system.
    Methods
    Computed tomography (CT) scan data of 30 patients with left breast cancer with average age of
    46 years, candidates for radiotherapy of whole breast, were selected randomly. The left breast contoured as the
    target and ipsilateral lung, contralateral lung, heart, and contralateral breast contoured as organs at risks
    according to Radiation Therapy Oncology Group (RTOG) protocol. The 3D-CRT planned with using two
    tangential opposite beams, depended to patient's anatomy with or without a wedge and using energy of 6 MV.
    The IMRT treatment plan was optimized by three methods, IMRT-6Field, IMRT-7Field, and IMRT-9Field with
    energy of 6 MV. Finally, the dosimetric factors of target organ and organs at risk were derived from the dosevolume
    histogram (DVH) plot, and compared with each other.
    Findings: The IMRT techniques increased the mean dose of all organs compared to the 3D-CRT technique.
    From the dosimetric point of view, this was a good indication for target tissue. In the IMRT technique, the
    volume of the ipsilateral lung that coverage the high doses decreased, and the volume that coverage the lower
    doses increased compared to 3D-CRT technique. Homogeneity and conformance indexes in IMRT-9Field
    method were the best, and in 3D-CRT method were the worst among all methods.
    Conclusion
    In general, the IMRT techniques are better than the 3D-CRT technique due to better coverage of
    the target volume, and volume reduction of the dose-receiving organ; there are no significant differences
    between the three IMRT techniques.
    Keywords: Breast cancer, 3, D conformal radiotherapy, Radiotherapy, Intensity, modulated, Dose fractionation
  • Koroush Shirani, Mehrdad Salehi*, Mitra Molaeinezhad, Masoumeh Safaee, Behzad Mahaki Pages 814-822
    Background
    Sexual and marital dissatisfaction seems to be one the most common complications among
    patients on methadone maintenance therapy (MMT), which may decrease adherence to continue treatment in
    patients. Efficacy of adding bupropion to MMT protocols has been investigated in previous studies; but evidence
    for implication of permission, limited information, specific suggestions, intensive therapy (PLISSIT) method for
    these patients is limited. So, this study was designed to investigate the efficacy of adding PLISSIT as an adjuvant
    therapy to MMT protocol on sexual dysfunction and marital satisfaction among men patients.
    Methods
    During a clinical trial study conducted in the addiction quitting clinics of Isfahan University of
    Medical Sciences, Isfahan, Iran, 50 men patients with sexual dysfunction receiving MMT were randomized into
    two equal treatment group of 6-week PLISSIT program and control. Both groups received slow-release
    bupropion with a usual dosage (150 to 300 mg/day) for improving sexual function. Sexual function and marital
    satisfaction for both groups were assessed accordingly using Arizona sexual experience scale (ASEX), and
    revised dyadic adjustment scale (RDAS).
    Findings: During the intervention, the mean changes in the overall scores of sexual dysfunction and marital
    satisfaction were significantly different between the two groups (P
    Conclusion
    Adding PLISSIT to bupropion could improve sexual function and marital satisfaction among men
    under MMT. Further studies can support these findings for implication of PLISSIT by counselors in addiction
    treatment clinics
    Keywords: Bupropion, Methadone, Sexual dysfunction, Clinical trial
  • Elham Ghanbari, Leila Naseri, Mozafar Khazaei, Mohsen Akbari, Fatemeh Elahian, Seyed Abbas Mirzaei, Akram Alizadeh* Pages 823-837
    Background
    In today’s world, humankind is exposed upon a wide spectrum of diseases and tissue damages,
    which some of them are untreatable with current medical approaches. The untreated damaged tissues
    encompasses a widespread of destroyed parts with loss function in which natural repair mechanisms are not able
    to reconstruct them. Therefore, remedy for these lesions is related to a branch of medical sciences called
    regenerative medicine. One of the tools in regenerative medicine is transplantation of tissue-like structures via
    tissue engineering. We searched several databases such as PubMed, Scientific Information Database (SID),
    Springer, Medline, Magiran, ScienceDirect, and Sivilica, and used Google Scholar search engine to find the
    articles in this issue. Different researches and clinical results show that with the help of tissue engineering,
    structures similar to natural tissues for repair can be designed. These structures are made up of three parts of
    scaffold, cell, and growth factors. In the construction of these structures, the design of ideal scaffold with the
    desired properties and mechanical strength is important, depending on the type of material and method of its
    construction. Regenerative medicine and tissue engineering are successful and necessary in repairing or replacing
    damaged tissues
    Keywords: Regenerative medicine, Tissue engineering, Tissue scaffolding