فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سال بیست و ششم شماره 4 (پیاپی 140، تیر 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/04/19
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حکیمه صادقیان، رضا محسنی بدل ابادی *، ثریا ارژن، فهیمه عبدالهی، آرش جلالی، محمد صاحب جمع، آرزو ظروفیان، علی حسین ثابت صفحات 286-293
    مقدمه
    نارسایی ایسکمیک میترال (IMR) یکی از پیچیده ترین جنبه های بیماری ایسکمیک میوکارد هست که اثر مداخله کرونری از راه پوست (PCI) بر بهبودی شدت IMR تاکنون به خوبی بررسی نشده است. بیماران با IMR پیش آگهی بدتری در مقایسه با بیماران بدون IMR دارند. هدف پژوهش ما تعیین ارزش Revascularization کامل به وسیله PCI بر بهبودی IMR و مقایسه شاخص های اکوکاردیوگرافی بیماران با و بدون بهبودی IMR بعد از این مداخله هست.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی گذشته نگر، گزارش اکوکاردیوگرافی قبل از PCI و 12 ماه بعد از PCI بیمارانی که از فروردین سال 1391 تا اسفند سال1393، برای آن ها Revascularization کامل با Elective PCI انجام شده بود و شدت IMR آن ها بیشتر یا مساوی با بود استخراج شد و داده های اکوکاردیوگرافی قبل از PCI بیماران IMR بهبود یافته بود با بیماران IMR بهبود نیافته، مقایسه شد داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 21و آزمونهای آماری متناسب تجزیه و تحلیل شدند. .
    نتایج
    این مقایسه نشان داد که در 15 بیمار (16%) میزان IMR کاهش یافته بود (002/0 P =). هم چنین کسر جهشی بطن چپ (010/0 P =) ، دیامتر انتهای دیاستولی بطن چپ (003/0 P =) ، دیامتر انتهای سیستولی بطن چپ (001/0 P <) ، Wall Motion Score Index (003/0 P =) ، مساحت دهلیز چپ (001/0 P <) و فشار سیستولی شریان ریوی (046/0 P =) بین دو گروه با IMR بهبود یافته و بهبود نیافته متفاوت بودند.
    نتیجه گیری
    اگرچه PCI می تواند منجر به بهبودی میزان IMR شود، اما بهبودی در میزان IMR در بیشتر بیماران رخ نمی دهد. میزان ناهنجاری های ساختاری در بطن چپ و دهلیز چپ در دو گروه با IMR بهبود یافته و بهبود نیافته ، متفاوت است.
    کلیدواژگان: نارسایی دریچه میترال، ایسکمی، مداخله کرونری از راه پوست
  • راضیه فلاح، زکیه یار حسینی، رضا نفیسی مقدم، محمدحسین احرار یزدی * صفحات 294-305
    مقدمه
    تشنج شایع ترین علامت عصبی در نوزادی می باشد که سی تی اسکن مغز در جهت یافتن علت تشنج می تواند کمک کننده باشد. این مطالعه به منظور بررسی یافته های سی تی اسکن مغز نوزادان بستری شده با تشنج و ارتباط آن با یافته های کلینیکی بود.
    روش بررسی
    در یک مطالعه توصیفی گذشته نگر، پرونده طبی و نتیجه سی تی اسکن مغز نوزادانی که به علت تشنج در بخش مراقبت های ویژه نوزادان و یا بخش کودکان بیمارستان شهید صدوقی یزد در بستری شده بودند، بررسی شد. برای تجزیه و تحلیل آماری از نرم افزار SPSS15 و آزمون های آماری Fisher exact test و کای اسکوار و تی تست مستقل استفاده شد.
    نتایج
    سی تی اسکن مغز 41 دختر (4/49درصد) و 42 پسر (6/50درصد) بررسی شد که نتیجه در 29 نوزاد (35%) غیرطبیعی گزارش شد. نوزادانی که هیپوکسی موقع زایمان داشتند (6/63 درصد در برابر 6/24 درصد در بدون هیپوکسی، 001/0 = P) و یا در سه روز اول، تشنج کرده بودند (55درصد در برابر 6/28 درصد بعد از سه روز و 03/0 = P) و یا تشنج موضعی داشتند (58درصد در برابر2/21 درصد در تشنج عمومی، 001/0 = P) بیشتر سی تی اسکن غیر طبیعی داشتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه، در نوزادان با سابقه هیپوکسی موقع زایمان، با تشنج موضعی و تشنج در سه روز اول تولد ،گرفتن سی تی اسکن مغز می تواند در جهت یافتن ضایعه مغزی ایجاد کننده تشنج کمک کننده باشد.
    کلیدواژگان: تشنج، نوزاد، تصویر برداری مغز، سی تی اسکن مغز، تشنج موضعی
  • محمدعلی قرائت*، مجید کاشف، بهنام الدین جامعی، حمید رجبی صفحات 306-318
    مقدمه
    فعالیت بدنی به وسیله برخی تنظیم های آنزیمی هم چون فسفاتیدیل اینوزیتول-3-کیناز (PI3K) تغییراتی در توده و عملکرد عضله قلب ایجاد می کند. در این تحقیق توسعه ای تجربی به مقایسه اثر فعالیت های تداومی و تناوبی در آب بر PI3K و ساختار و عملکرد عضله قلب موش ها پرداختیم.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی کاربردی، 24 سر موش ویستار نر 3 ماهه با وزن 4/11 ± 60/221 گرم در چهار گروه کنترل، شم، تمرین تداومی و تمرین تناوبی به طور تصادفی قرار گرفتند. گروه تداومی برای 12 هفته 5 روز در هفته با افزایش مدت شناوری به طور فزاینده (مدت زمان) به شنا در حوضچه پرداختند. گروه تناوبی نیز 12 هفته و 4 روز در هفته با افزایش فزاینده (وزنه نسبت به وزن بدن وزنه و مدت زمان شنا نسبت به زمان استراحت) به تمرین پرداختند. 24 ساعت پس از آخرین تمرین، اکوکاردیوگرافی انجام شد و 48 ساعت بعد، وزن قلب و بطن چپ اندازه گیری و پلاسما برای اندازه گیری PI3K به روش الایزا برداشت شد. برای ارزیابی داده ها از روش تحلیل واریانس یک سویه و آزمون تعقیبی توکی در سطح معناداری 05/0 و نرم افزار SPSS16 استفاده شد.
    نتایج
    وزن قلب (03/0P=) و وزن نسبی بطن چپ (01/0P=) ، حجم ضربه ای (01/0P=) ، حجم پایان دیاستولی بطن چپ (04/0 P=) و کسر تزریقی (02/0P=) در گروه های تمرینی به طور معناداری بیشتر از کنترل بود. هم چنین میزان غلظت PI3K در گروه تداومی (58/6 نانوگرم بر میلی لیتر) و تناوبی (67/6) نسبت به کنترل (07/4) و شم (37/5) افزایش معناداری داشت (01/0> P).
    نتیجه گیری
    در پژوهش حاضر، هر دو نوع تمرین PI3K را افزایش داده و هایپرتروفی فیزیولوژیک در پی دارد. با توجه به صرف زمان کمتر در تمرین تناوبی (حدود 9%) ، به نظر می آید انجام این نوع تمرین در پژوهش حاضر مقرون به صرفه است
    کلیدواژگان: هایپرتروفی قلب، فعالیت تداومی، فعالیت تناوبی، PI3K، موش ویستار
  • نادر گودرزی*، محمد مهدی زنگنه، اکرم زنگنه صفحات 319-329
    مقدمه
    گیاه استویا ربادیانا، اخیرا به عنوان یک عامل آنتی اکسیدانت، ضدالتهاب و ضدمیکروب شناخته شده است. در مطالعه حاضر، خصوصیات حفاطت کبدی و ضد دیابتی عصاره آبی بخش شیرین گیاه استویا ربادیانا ارزیابی شده است.
    روش بررسی
    دیابت با دوز mg/kg 60 استرپتوزوسین به صورت داخل صفاقی در 35 موش سوری نر بالغ القاء شد و موش ها به طور تصادفی به 5 گروه تقسیم شدند. گروه های کنترل منفی و کنترل مثبت (دیابتی تیمار نشده) نرمال سالین و گروه های تیمار به ترتیبmg/kg 5/0 گلی بنکلامید و g/kgμ 200 و g/kgμ 400 عصاره آبی استویا ربادیانا را به مدت 15 روز دریافت کردند. در روز پایانی، سطوح سرمی گلوکز خون و آنزیم های آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) ، آلانین آمینوترانسفراز (ALT) و آلکالین فسفاتاز (ALP) اندازه گیری شد. حجم تام کبد، سینوزوئیدها، هپاتوسیت ها، سیاهرگ مرکزی، سیاهرگ باب، انشعابات سرخرگ کبدی و مجاری صفراوی در مقاطع بافتی تخمین زده شد.
    نتایج
    سطوح گلوکز خون و آنزیم های ALT و ALP در گروه های تیمار شده با عصاره آبی استویا ربادیانا نسبت به گروه کنترل مثبت کاهش معنی داری داشت (05/0> P). حجم کبد، هپاتوسیت ها، سینوزوئیدها، سیاهرگ مرکزی و سرخرگ کبدی پس از درمان با دوز بالای عصاره استویا ربادیانا نسبت به گروه کنترل مثبت کاهش معنادار داشت (05/0> P).
    نتیجه گیری
    عصاره آبی بخش شیرین گیاه استویا ربادیانا می تواند سطح قند خون و آنزیم های کبدی را تنظیم نموده و از تخریب بافت کبد در موش های سوری دیابتی پیشگیری نماید.
    کلیدواژگان: استویا ربادیانا، استرپتوزوتوسین، دیابت، کبد، موش سوری
  • سید حسین طباطبایی، لاله ملکی*، فاطمه سهرابی صفحات 330-337
    مقدمه

    آنژیوژنز فرآیند پایه ای در رشد و متاستاز تومور است و با میانگین تراکم عروق خونی کوچک ارزیابی می شود. هدف از این مطالعه ارزیابی تراکم عروق خونی کوچک در موکواپیدرموئید کارسینومای غدد بزاقی و تعیین ارتباط آن با درجه بافت شناختی می باشد.

    روش بررسی

    در این مطالعه توصیفی-مقطعی، 17 بلوک پارافینه موکواپیدرموئید کارسینوما خارج گردید. رنگ آمیزی ایمونوهیستوشیمی CD34 برای ارزیابی تراکم عروق خونی انجام شد. تراکم عروقی خونی کوچک با شمارش ریزعروق با بزرگ نمایی 400× ، در نواحی دارای بیشترین تجمع عروقی اندازه گیری شد. نتایج به دست آمده با استفاده از روش آماری ANOVA و آزمون post hoc از نوع Scheffe آنالیز گردید.

    نتایج

    میانگین تراکم عروق خونی کوچک (MVD) در درجات کم، متوسط و زیاد به ترتیب 66/31، 66/47 و 8/47 به دست آمد. اختلاف آماری معنی داری بین میانگین MVD و درجه بافت شناختی موکواپیدرموئید کارسینوما مشاهده شد (024/0=P). میانگین MVD در تومورهای درجه بالا و متوسط به طور معنی داری بیشتر از درجه پایین بود (به ترتیب 039/0 =P و 025/0=P). اختلاف معنی داری از نظر میانگین MVD بین درجات بافت شناختی بالا و متوسط وجود نداشت (000/1=P).

    نتیجه گیری

    نتایج به دست آمده نشان می دهد رابطه معنی داری بین آنژیوژنز و درجه میکروسکوپی موکواپیدرموئید کارسینوما وجود دارد و آنژیوژنز بیشتری در تومورهای با درجه بدخیمی بالاتر دیده می شود.

    کلیدواژگان: آنژیوژنزموکواپیدرموئید کارسینوماایمونوهیستوشیمیCD34
  • لیلا پیشرفت ثابت * صفحات 338-354
    حدود 3% جمعیت جهانی به طور مزمن به عفونت هپاتیت C (HCV) مبتلا هستند و این بیماری از عوامل اصلی ابتلا به سیروز و کارسینوم هپاتوسلولار می باشد. علیرغم موفقیت های چشم گیر در مسیر دست یابی به داروهای ضد ویروسی با عملکرد مستقیم (DAA) جدید برای درمان عفونت های مزمن هپاتیت C، کنترل این بیماری هم چنان یک چالش جهانی محسوب می شود. دلایل مختلفی از جمله وجود ناقلین مزمن بدون علامت، قیمت بالای دارو و عدم امکان دسترسی تمام جوامع به داروهای جدید از جمله دلایل محدودیت های کارآیی این درمان می باشد. از این رو، توسعه یک واکسن پیشگیری کننده که به تواند احتمال انتقال بیماری را کاهش دهد و یا یک واکسن درمانی که در بهبود موارد مزمن بیماری و یا جلوگیری از مزمن و پایدار شدن عفونت HCV موثر واقع شود، می تواند راه کار مناسبی برای کنترل این همه گیری باشد.
    مطالعات متعددی در راستای تولید واکسن های درمانی و پیشگیری کننده انجام شده است که برخی از آن ها در فازهای I و II کارآزمایی های بالینی بررسی شده اند. در این مقاله مروری علل نیاز به یک واکسن برای HCV، چالش های پیش رو در توسعه واکسن برای HCV، جنبه های مختلف توسعه واکسن برای این بیماری و خلاصه ای از رویکردهای توسعه واکسن های مورد مطالعه بحث و بررسی قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: HCV، واکسن، پیشگیری کننده، درمانی
  • محمدرضا سبحان، سید جلیل ابریشم، حامد جهانبختی*، حمید پهلوان حسینی، شهرام شکرانه صفحات 355-362
    مقدمه

    امروزه استفاده از ایمپلنت های ارتوپدی رو به افزایش است، از طرفی دستورالعمل مشخصی برای خارج سازی ایمپلنت های ارتوپدی وجود ندارد. لذا این مطالعه با هدف بررسی نتایج خارج سازی ایمپلنت در بیماران مراجعه کننده به بیمارستان شهید صدوقی یزد انجام گرفت.

    روش بررسی

    این مطالعه یک مطالعه توصیفی مقطعی بود که طی آن بیماران از نظر سن، جنس، قد، وزن، BMI، محل شکستگی و مکانیسم آسیب، میزان رضایت مندی، میزان فعالیت، میزان درد، دلیل خارج سازی ایمپلنت بررسی شده و کیفیت زندگی آن ها نیز توسط پرسشنامه SF-36 بررسی شد. داده ها توسط نرم افزار SPSS ورژن 23 و توسط آزمون های آماری ناپارامتری (Wilcoxon Signed Ranks) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    میانگین نمره کیفیت زندگی در بیماران قبل از عمل جراحی 41/81 بود که بعد از عمل به میانگین 23/87 رسید، بدین معنا که کیفیت زندگی در بیماران بعد از خارج سازی ایمپلنت به طور معناداری بهبود می یابد (0001/0p-value=). هم چنین یافته ها نشان داد که میزان درد بیماران بعد از عمل جراحی به طور معناداری کاهش می یابد (0001/0p-value=).

    نتیجه گیری

    با توجه به این که در مورد خارج سازی روتین ایمپلنت ارتوپدی اختلاف نظر دارند نتایج این مطالعه نشان داد اکثریت بیماران تمایل به خارج سازی ایمپلنت را داشته و با توجه به بهبود نمره درد و نمره کیفیت زندگی بعد از عمل جراحی، خارج سازی ایمپلنت با نظر گرفتن عوارض آن، مفید به نظر می رسد و باعث بهبود کیفیت زندگی، کاهش میزان درد و نیز بهبود عملکرد و فعالیت روزانه این بیماران می شود.

    کلیدواژگان: خارج سازی ایمپلنت، کیفیت زندگی، درد
  • صمد صفرزاده گرگری *، حسن متین همایی، محمد علی آذربایجانی صفحات 369-373
    مقدمه

    گونه های اکسیژن فعال باعث تحریک آپوپتوز سلول های قلبی شده و عملکرد میوکاردی را مختل می کند، ولی مکانیسم آن به درستی معلوم نیست. شواهد نشان داده تمرینات ورزشی ممکن است فرآیندهای پیام رسانی آپوپتوز را تغییر دهد. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر تمرین تداومی بر پروتئین های BAX و BCL-2 همراه با تزریق آب اکسیژنه با دو دوز مختلف در رت های نر سالم می باشد.

    روش بررسی

    تحقیق حاضر به روش تجربی با پنجاه راس موش نر سالم به 5 گروه 10 راسی شامل: گروه اول (کنترل) ، گروه دوم و سوم به ترتیب تزریق یک و دو میلی مول آب اکسیژنه،گروه چهارم و پنجم به ترتیب تزریق یک و دو میلی مول آب اکسیژنه همراه با انجام تمرینات تداومی، تقسیم شده بودند انجام گردید. گروه های تمرینی به مدت هشت هفته و چهار روز در هفته روی تریدمیل با شدت متوسط دویدند. 24 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرینی و در حالت بی هوشی سینه آن ها شکافته شد. میزان پروتئین های بکس (BAX) و بی سی ال دو (BCL-2) توسط دستگاه الایزا استخراج شد. برای سنجش توتال پروتئین از روش brad ford استفاده گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با آزمون آنووا در سطح معنی داریP≤ 0/05 توسط نرم افزار spss16 مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    نتایج نشان داد که میزان سطوح BAXوBCL2 و نسبت BAX/BCL2 در گروه های تمرین و آب اکسیژنه پس از دو ماه تمرین تداومی در مقایسه با گروه کنترل معنی دار نبود (P> 0/05).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج به دست آمده اگر هشت هفته تمرین تداومی همراه با تزریق آب اکسیژنه با دوزهای یک و دو میلی لیتر صورت گیرد احتمالا نمی تواند باعث افزایش پروتئین پیش آپوپتوزی سلول های قلبی در رت ها گردد ممکن است به سازگاری ایجاد شده بین تجزیه و سنتز سلول های قلبی در اثر انجام تمرینات تداومی مربوط باشد.

    کلیدواژگان: تمرینات تداومی، پروتئین Bax، پروتئین Bcl2، آب اکسیژنه، رت، آپوپتوز سلول های قلبی
|
  • Hakimeh Sadeghian, Reza Mohseni, Badalabadi *, Sorya Arzhan, Fahimeh Abdollahi, Arash Jalali, Mohammad Sahebjam, Arezo Zourofian, Ali Hosseinsabet Pages 286-293
    Introdution: Ischemic mitral regurgitation (IMR) remains one of the most complex and unresolved aspects of ischemic heart disease that the impact of percutaneous coronary intervention (PCI) on improvement of intensity of ischemic mitral regurgitation is not well clarified. Patients with coronary artery diseases and ischemic mitral regurgitation have a worse prognosis than the patients with coronary artery disease (CAD) and those without ischemic mitral regurgitation. We sought to investigate the impact of complete revascularization by percutaneous coronary intervention PCI on improvement of IMR in patients with CAD and comparisons of echocardiography indices in patients with and without improvement of ischemic mitral regurgitation.
    Methods
    In this cross sectional retrospective study, echocardiographic reports in pre- percutaneous coronary intervention time and 12 months after PCI of patients with moderate (≥2+) ischemic mitral regurgitation who underwent complete revascularization by percutaneous coronary intervention from Farvardin 1391 to Esfand 1393 were included in the study. Then, echocardiographic data of the patients with improved ischemic mitral regurgitation compared with the patients with non-improved ischemic mitral regurgitation.
    Results
    Comparison of echocardiographic indices before and after percutaneous coronary intervention revealed that after percutaneous coronary intervention (P = 0.002) in 15 patients (16%), improvement in ischemic mitral regurgitation was occurred. Also, left ventricular ejection fraction (P = 0.010), left ventricular end- diastolic (P = 0.003) and end-systolic diameters (P < 0.001), wall motion score index (P = 0.003), left atrial area (P = 0.001) and systolic pulmonary artery pressure (P = 0.046) in pre- percutaneous coronary intervention echocardiography were different between improved and none-improved IMR group.
    Conclusion
    Although, percutaneous coronary intervention can lead to improvement of ischemic mitral regurgitation but most patients did not show improvement of ischemic mitral regurgitation after percutaneous coronary intervention. The structural abnormality of left ventricle and atrium were different between improved and none-improved IMR group
    Keywords: Mitral regurgitation, Ischemia, Percutaneous coronary intervention
  • Razieh Fallah, Zakiyah Yarhosseini, Reza Nafisi Moghadam, Mohammadhossein Ahrar Yazdi * Pages 294-305
    Introdution: Seizure is the most common neurologic symptom of neonatal period and brain CT scan can be helpful in finding of its etiology. The purpose of present study was to evaluate brain CT scan findings of admitted neonates with clinical seizure and its correlation with clinical findings.
    Methods
    In a retrospective descriptive study, medical records and brain CT scan findings of neonates with clinical seizure who were admitted to Neonatal Intensive Care Unit or Pediatric Ward of Shahid Sadoughi Hospital, Yazd, Iran were evaluated from 2007–2016.
    Results
    Brain CT scans of 41 girls (49.4%) and 42 boys (50.6%) were evaluated and brain CT scan was normal abnormal in 29 newborns (35%). Abnormal brain CT was more frequent in neonates with history of birth asphyxia (63.6% vs. 24.6%, p= 0.001), partial seizure (58% vs. 21.2%) and seizure in less than 72 hours of birth (55% and vs. 28.6%, p= 0.03).
    Conclusion
    Based on the result of present study, brain CT scans might be useful in detection of brain pathology of seizure causes in neonate with history of birth asphyxia, partial seizure and seizure in less than 72 hours of birth.
    Keywords: Seizure, Neonate, Neuroimaging, Brain CT scan, Partial seizure
  • Mohammad Gharaat *, Majid Kashef, Behnam Jameie, Hamid Rajabi Pages 306-318
    Introdution: Physical training causes functional and morphological changes in myocardium in response to regulatory adaptations same as Phosphatidilinositol-3-kinase (PI3K) changes. Present study aimed to experimentally investigate the effects of endurance and high intensity interval training on PI3K, structure and function of heart.
    Methods
    For this experimental study, 24 male rats (age 3 months; weight 221.6 ± 11.4 grams) divided randomly into the control (n=6), sham (n=6), interval (n=6) and endurance (n=6) groups. The endurance group swam for 12 weeks/5 days per week whereas the swimming time increased incrementally. Also, the interval group swam 12 weeks/4 days per week while the load to body weight ratio and time to rest ratio increased incrementally. Twenty-four hours after the last exercise, echocardiography was done and 48h later, heart weight and left ventricle weight, and plasma for PI3K measurement (using ELAISA Reader) was taken. To assess the data, one-way ANOVA was utilized and Tukey-HSD was used to point out the place of significancy (α ≤ 0.05).
    Results
    Findings showed that heart (p= 0.03) and left ventricle weights (p= 0.01), stroke volume (0.01), Left ventricular end diastolic volume (0.04), and ejection fraction (p= 0.02) after endurance and high intensity interval training were significantly more than the sham and control groups (p< 0.05). In addition, PI3K significantly increased (p= 0.00) in the endurance (6.58 ng/ml) and interval (6.67) rather than the sham (5.37) and control groups (4.07).
    Conclusion
    It can be concluded that both the endurance and interval training schedules increase PI3K and they led to physiological hypertrophy of heart. Since the whole time of high intensity interval training is significantly shorter than that of the endurance training (~ 9%), it seems more beneficial to be executed.
    Keywords: Physiological Hypertrophy, Endurance Training, Interval Training, PI3K, Wistar rat
  • Nader Goodarzi *, Mohammad Mahdi Zangeneh, Akram Zangeneh Pages 319-329
    Introduction
    Stevia rebaudiana has been recently known as an antioxidant, antiflammatory, and antimicrobial agent. Hepatoprotective and antidiabetic properties of the aqueous extract of S. rebaudiana on diabetic mice has been assessed in the present study.
    Methods
    Diabetes was induced by administration of 60 mg/kg of streptozotocin intraperitoneally in 35 mature male mice and they were randomly divided into 5 groups. The negative and positive control(non-treated- diabetic) groups received normal saline and treatment groups received glibenclamide at dose 0.5 mg/kg and aqueous extract of S. rebaudiana at doses of 200 and 400 μg/kg through gavage for 15 consecutive days. On the last day, serum levels of blood glucose and AST (aspartate aminotransferase), ALT (alanineaminotransferase), and ALP (alkaline-phosphatase) enzymes were measured. Total volume of the liver, hepatocytes, sinusoids, portal vein, central vein, hepatic arteries and bile ducts were estimated on the histological sections.
    Results
    The levels of blood glucose and ALT and ALP enzymes were decreased significantly (P
    Conclusion
    Aqueous extract of S. rebaudiana (sweet fraction), can regulates the levels of blood glucose and liver enzymes and inhibits from hepatic damages in streptozotocin-induced diabetic mice.
    Keywords: Stevia rebaudiana, Streptozotocin, Diabetes, Liver, Mice
  • Seyed Hosein Tabatabaei, Laleh Maleki *, Fatemeh Sohrabi Pages 330-337

    Introdution: Angiogenesis is important for tumor growth and metastasis. It is determined by microvessel density (MVD). The goal of this study was to evaluate microvessel density in the salivary glands mucoepidermoid carcinoma (MEC) and its association with histological grading.

    Methods

    In this cross-sectional study, 17 mucoepidermoid carcinoma paraffin blocks were extracted. CD34 immunohistochemically staining was done for evaluation of vascular density. Microvessel density was measured by vessel counting at ×400 magnification, in vascular areas with the highest concentration. The obtained results were analysed using ANOVA method and post hoc test of Scheffe.

    Results

    The mean of microvessel density in low, intermediate and high grades were 31.66, 47.66 and 47.8, respectively. Significant difference was observed between the mean of microvessel density and histological grading of mucoepidermoid carcinoma (P =0.024). The mean of microvessel density in the high and intermediate grades tumors were significantly more than low grade (p =0.039 and p =0.025, respectively), but there was no significant difference in the mean of microvessel density between the high and intermediate histological grades )p=1.000).

    Conclusion

    According to the results, there is a significant association between angiogenesis and histological grades of mucoepidermoid carcinoma and also more angiogenesis is observed in tumors with higher malignant grade.

    Keywords: Angiogenesis, Mucoepidermoid carcinoma, Immunohistochemistry, CD34
  • Leila Pishraft Sabet * Pages 338-354
    Introdution: An estimated 3% of the world population is chronically infected with hepatitis C virus (HCV), and it is a major health problem that causes cirrhosis and hepatocellular carcinoma. Despite the new directly acting antivirals (DAAs) for curing chronic hepatitis C virus (HCV) infection, the control of the disease has remained a global challenge. Several reasons, including presence of asymptomatic chronic carriers, very high drug prices, and inability of all communities to access to new medications have limited the efficacy of the treatment. Therefore, developing a preventive vaccine that can reduce the likelihood of transmission, as well as a vaccine that can help improve chronic disease or prevent the progression of HCV infection to chronic and persistent infection may be a realistic goal to control the global epidemic.
    Several studies have been conducted to develop the therapeutic and preventive vaccines, some of which have been investigated in phases I and II of clinical trials. This review discusses the importance of the need to a vaccine for HCV, challenges ahead, various aspects of vaccine development for HCV and summarizes some prospective vaccine approaches.
    Keywords: HCV, Vaccine, Preventive, Therapeutic
  • Mohammad Reza Sobhani, Seyed Mohammad Jalil Abrisham, Hamed Jahanbakhti *, Hamid Pahlavanhossein, Shahram Shokraneh Pages 355-362

    Introdution: Nowadays, the use of internal fixation in the field of orthopedics is increasing. On the other hand, there is no clear criteria at hand on removal of orthopedic implants, and there is disagreement among orthopedic surgeons on the necessity of routine removal of orthopedic implants in all patients after the healing of the fracture, and many surgeons take a personal approach towards the issue. Therefore, this study was conducted with the purpose of examining the result of hardware removal in patients admitted to Yazd’s Shahid Sadoughi Hospital.

    Methods

    This study was a descriptive cross-sectional one, in which the patients were examined based on some factors, including age, gender, height, weight, BMI, location of the fracture and the mechanism of injury, degree of satisfaction, degree of activity, degree of pain, the reason for removal of the implant and the quality of life, using the SF-36 questionnaire. Results: The mean quality of life score in the patients before the surgery was 81.41. After the surgery the score reached to the number of 87.23 (P-value = 0.0001), which was a significant improvement in the quality of life of the patients after the removal of the implant. In addition, the findings showed a significant reduction in pain after the surgery (p-value=0/0001).

    Conclusion

    Noting that there is a disagreement on the subject of routine removal of orthopedic implants, the results of this study showed that most patients desired the removal of the implant. based on the improvement of pain score and quality of life score after the surgery, by considering the side effects, removal of the implant seems beneficial and leads to improved the quality of life, increased pain and an improve in patient daily activity and performance.

    Keywords: Implant removal, Quality of life, Pain
  • Samad Safrazadeh Gargari *, Hassan Matin Homaei, Mohammad Ali Azarbayjani Pages 369-373

    Introdution: The research has been indicated that reactive oxygen species induced the apoptosis of cardiomyocytes. However, this mechanism has been unclear. The aim of this study was to investigate the effects of concurrent training on some of the heart apoptosis variables
    (BAX,BCL-2) following by the injection of different H2O2 dose in Wistar rat males.

    Methods

    50 male rats were randomly assigned to 5 groups with 10 rats in which group. Groups included: group (1): control group (C), group (2, 3): injection of 1 and 2ml H2O2, group (4,5): exercise and injection of 1and 2 ml H2O2. Exercise groups have been run on treadmill for four days during 8 weeks at moderate intensity. 24 hr after the last exercise and in anesthetic state all rats have been knockouted to determine bax and bcl2 proteins ratio. For measuring the BAX and BCL-2 proteins were used by ELISA technic and total protein were determined by brad ford technic. Data were analyzed by SPSS 17, one ways ANOVA was used to analysis of data at the level of p≤0/05.

    Results

    The results have been indicated that after two month continues training no significant difference in BAX, BCL-2 proteins and BAX/BCL2 ratio in exercise and H2O2 groups in compared by control groups.

    Conclusion

    based on the result of this study if the 8-week continues training has been followed by H2O2 injection with both of one and two ml H2O2 concentration, it may not have induced apoptosis cardio myocyte in rats. And it may adjusted the synthesis and degradation myocardial

    Keywords: Cardiac cell apoptosis, BAX protein, BCL-2 protein, H2O2, Continues exercise, Rat