فهرست مطالب

پژوهشنامه انقلاب اسلامی - پیاپی 27 (تابستان 1397)

پژوهشنامه انقلاب اسلامی
پیاپی 27 (تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/07/11
  • تعداد عناوین: 9
|
  • ناصر جمال زاده * صفحات 1-17
    بیگانگی قدرت با معنویت در گفتمان لیبرال دموکراسی، سیاست را به عرصه تنازع در سلطه طلبی آن هم با ادعای اخلاق مداری مبدل ساخته است. در دین اسلام، معنویت جریان و حرکت در مسیر تاله (خداخواهی مسبوق به خداشناسی و ذوب شدن در الوهیت او) است. نظام مردمسالاری دینی برخاسته از اسلام و انقلاب اسلامی مدعی است اگر معنویت اسلامی به عنوان یکی از منابع قدرت، از امری صرفا فردی و درونی، به ساحت اجتماع نیز وارد شود بگونه ای که فرد، جامعه و دولت به وصف معنوی درآیند، قدرت معنوی تولید می شود. بدین معنا که فرد، جامعه و حتی دولت با تمام ساختار و کارگزارانش می توانند خداگونه شوند که در صورت حصول چنین توفیقی، دیگر نه تنها قدرت فسادآور نخواهد بود بلکه موجب تعالی و سعادت صاحبان قدرت در وهله اول و به تبع افراد جامعه خواهد شد. در این پژوهش چارچوب مفهومی مختار قدرت معنوی است که با روش هرمنوتیک چند سویه به فهم و تفسیر اندیشه و سیره امام خمینی (ره) که خود بهترین تمثیل از تجسم معنویت در حیطه فردی و اجتماعی بود، پرداخته خواهد شد. قدرت معنوی مولود انقلاب اسلامی با توجه به ماهیت، منابع، گونه ها و کاربردهایش دارای چنان ظرفیتی است که می تواند در پیچ تاریخی کنونی، گفتمان قدرت نرم را به سایه رانده و خود به گفتمان غالب بدل شود؛ بویژه در دوران کنونی که نه فقط در شرق حتی در غیردینی‏ترین بخش های جامعه غربی نیز معنویت خواهی دیده می‏شود.
    کلیدواژگان: اسلام، انقلاب اسلامي، امام خميني(ره)، معنويت، قدرت معنوي
  • مسعود اخوان کاظمی *، فرزاد رستمی، حامد شاهملکی صفحات 19-40
    تحولات عیمق در عراق پس از جنگ خلیج فارس در سال 1991، و بویژه خلاء قدرت ایجاد شده پس ازسقوط صدام در سال 2003، هجوم داعش به این سرزمین، و اخیرا برگزاری رفراندوم استقلال در کردستان عراق و گسترش فعالیت های سیاسی، اقتصادی، نظامی کردها در راستای اهداف استقلال طلبانه خود در این کشور، در کنار حضور پررنگ آمریکا و متحدان این کشور در خاورمیانه پس از 11سپتامبر و طرح استراتژی های خاورمیانه بزرگ و خاورمیانه جدید، زمینه مناسبی برای توسعه حضور و نفوذ اسرائیل درکردستان عراق فراهم آورده است. نفوذ اسرائیل در کردستان عراق در واقع تداوم استراتژی امنیت ملی و سیاست خارجی اسرائیل در خاورمیانه برای خروج از انزوا و تسلط بر این منطقه است. پرسش اصلی پیش روی این مقاله اینست که افزایش حضور و نفوذ اسرائیل در کردستان عراق چه آثار و پیامدهایی را بر امنیت ملی و منافع ایران ایجاد خواهد نمود؟ در این مقاله اهداف، منافع، و زمینه های تسهیل کننده و اقدامات اسرائیل برای حضور در کردستان عراق بررسی شده و با استفاده از روش توصیفی تحلیلی و برمبنای چارچوب مفهومی موازنه تهدید تلاش شده است تا ضمن تبیین جنبه های مختلف سیاستها و روابط اسرائیل با کردهای عراق، تبعات آنها بر امنیت ملی ایران واکاوی شوند. یافته های پژوهش حاضر نشان می دهند که حضور و نفوذ اسرائیل در منطقه کردستان عراق، در راستای تحقق اهداف راهبردی این رژیم، ازجمله ایجاد یک متحد استراژیک جدید در منطقه می باشد که در نهایت می تواند تهدیدات جدی امنیتی برای ج. ا. ایران در بر داشته باشد.
    کلیدواژگان: اسرائیل، اقلیم کردستان عراق، ایران، امنیت ملی، موازنه تهدید
  • فرزاد جهان بین ، محمد جواد فتحی صفحات 41-66
    آمریکا سرزمین مهد تمدن غربی به مثابه تمدن غالب کنونی است و ازسوی دیگر، ایران به دلیل برخورداری از ظرفیت های شایان، دنیای سیاست بین الملل از گذشته های دور عرصه رقابت هم در سطح واحدهای حکومتی و هم در صورت کلان آن نزاع بین تمدن های مستقر و کشورهایی مستعد تمدن سازی بوده است. باید به این مهم عنایت داشت که در دنیای کنونی نیز این مسئله مشاهده می شود و شواهد و قرائن نیز نشان می دهد که در آینده رقابت ها و درگیری های تمدنی تشدید خواهد شد. داعیه برپایی تمدنی جدید با عنوان تمدن نوین اسلامی دارد. ازاین رو، نوعی رقابت تمدنی میان این دو کنشگر دنیای سیاست بین الملل از گذشته های دور عرصه رقابت هم در سطح واحدهای حکومتی و هم در صورت کلان آن نزاع بین تمدن های مستقر و کشورهایی مستعد تمدن سازی بوده است. باید به این مهم عنایت داشت که در دنیای کنونی نیز این مسئله مشاهده می شود و شواهد و قرائن نیز نشان می دهد که در آینده رقابت ها و درگیری های تمدنی تشدید خواهد شد. برقرار شده است که یکی درصدد حفظ استیلاء تمدنی و دیگری درصدد برپایی تمدن جدید می باشد. پرسش اصلی پژوهش این است که چه مولفه هایی در رقابت تمدنی میان آمریکا و ایران موثرند و سرانجام این رقابت بر اساس مولفه های تمدنی چه خواهد شد؟ درهمین زمینه، نه مولفه «ایدئولوژی» ، عوامل «جغرافیایی» ، «انسانی و اجتماعی» ، «فرهنگی» ، «سیاسی» ، «اقتصادی» ، «نظامی» ، «سیاست خارجی» و «علم و فناوری» برشمرده شده که از رهگذر بررسی آنها میتوان به پاسخی مناسب برای سوال اصلی نائل آمد. بررسی های صورت پذیرفته نشان می دهد که در محیط آینده از میان مولفه های یادشده، مولفه های نرم مانند مولفه های فرهنگی، انسانی، اجتماعی و علم، در جهان آینده اولویت ویژه ای پیدا می کنند. این مولفه ها نقاط قوت ایران هستند و می توانند سرانجام منازعه را به نفع تمدن نوین اسلامی تغییر دهند.
    کلیدواژگان: ایران، آمریکا، فرهنگ، نظام بین الملل، نزاع تمدنی
  • ناصر یوسف زهی *، مهدی نجف زاده صفحات 67-87

    ایران و افغانستان نقش مهمی در احیاء و اشاعه ی گفتمان اسلام سیاسی از دهه ی 1980م. تاکنون داشته اند. انقلاب اسلامی ایران، یکی از نقاط عطف گفتمان اسلام سیاسی بود و پس از آن، افغانستان با شکست دادن شوروی (1988م.) به نقطه ی قوتی برای اشاعه ی فرامنطقه ای گفتمان مذکور مبدل شد. طی سال های بحرانی دهه-ی مذکور، نهضت مقاومت افغانستان مورد توجه امام خمینی (ره) قرارگرفت. وی، ضمن بازتعریف و اشاعه ی فراملی گفتمان اسلام سیاسی ایران، معتقد به وضعیت نامطلوب رهیافت اسلام خواهی در بسیاری از کشورهای اسلامی بودند؛ درحالی که اسلام سیاسی ملت ایران، از منظر امام (ره) ، الگوی مناسب و موفق اسلام خواهی در جهان اسلام بود که دارای ظرفیت و توانایی اشاعه و صدور نرم به سایر کشورها بود. الگوی مذکور، صرفا بر پایه ی مذهب استوار نبود، بلکه ایرانیت و گستره ی تمدن ایرانی را نیز دربرداشت. از این رو، سوال اصلی این نوشتار آن است که گفتمان اسلام سیاسی افغانستان در دهه ی 1980م. از نظر امام خمینی (ره) ، دارای چه ویژگی هایی بوده است. نویسندگان مقاله با استفاده از روش تحلیل متن گفتمانی درصدد پاسخ به این سوال برآمده اند. فرضیه پژوهش حاضر از این قرار است که امام خمینی (ره) ، اسلام خواهی، جهاد و بیگانه ستیزی را از مهم ترین ویژگی های بارز و مثبت نهضت مقاومت افغانستان می دانستند. اما به خاطر تفرق و چنددستگی گفتمان اسلام سیاسی در افغانستان، ایشان بر وحدت کلمه در این کشور تاکید داشتند. یافته-های پژوهش حاکی از آن است که امام خمینی (ره) از منظر الگوی ایرانی اسلام سیاسی به اسلام سیاسی افغانستان نظر داشته است.

    کلیدواژگان: اسلام سیاسی، امام خمینی (ره)، افغانستان، ایران
  • مهدی فیضی سخا * صفحات 89-125
    ناسیونالیسم به مثابه یکی از ایدئولوژی های تاثیرگذار در قرن نوزده و بیستم، از سوی متفکران مختلف مورد بازبینی و ارزیابی قرار گرفته است و عموما گرایش افراطی این ایدئولوژی نیز مورد انتقاد جامعه جهانی و اندیشمندان قرار گرفته است. در این میان، رهبر انقلاب اسلامی در بیانات و پیام های خویش نسبت به این گرایش قومی و میهنی در جوامع اسلامی اشاراتی داشته اند که به صورت عمده، آسیب شناسی و ارائه راهبردهای برون رفت از آسیب های ملی گرایی افراطی بوده است. از این رو، مقاله حاضر تلاش دارد با بهره گیری از روش تحلیل مضمون و مطالعات اسنادی به این سوال پاسخ دهد؛ ناسیونالیسم از منظر آیت الله خامنه ای دارای چه بار معنایی است و گرایشات ملی گرایی افراطی چه تهدیداتی برای جهان اسلام دارد؟ یافته های مقاله نشان می دهند که تیپولوژی ناسیونالیسم در منظومه فکری آیت الله خامنه ای، شامل دو بخش ناسیونالیسم مثبت و ناسیونالیسم منفی می باشد که وجوه افراطی این ایدئولوژی، تاکید بر اشتراکات قومی، زبانی، خونی و… می باشد که به دور از احساسات دینی و معنویت گرایی است. برخی از تهدیدات ناسیونالیسم برای جهان اسلام عبارت از؛ دور کردن ملت ها از یکدیگر، تشدید اختلافات قومی و فرقه ای در جهان اسلام، تضعیف استحکام ساختار قدرت کشورهای اسلامی، اضمحلال هویت اسلامی و دینی، تضعیف معنویت در جوامع اسلامی و غیره می باشد که بی توجهی حاکمان اسلامی نسبت به آنها، می تواند جهان اسلام را با معضلات عدیده ای مواجه سازد.
    کلیدواژگان: ناسیونالیسم، جهان اسلام، آیت الله خامنه ای، اختلافات قومی، هویت اسلامی
  • مهدیه شادمانی، عنایت الله یزدانی *، محمد علی بصیری صفحات 127-150
    ایران و اسرائیل در دوره پهلوی در چارچوب دکترین اتحاد پیرامونی، مناسبات مبنی بر همکاری استراتژیک را شکل دادند. اما در سال 1978 م و قطع مناسبات رژیم صهیونیستی با ایران، دکترین پیرامونی، تحت تاثیر مواجه با تهدید انقلاب اسلامی قرار گرفت. مقاله پیش رو با در نظر گرفتن تحولات رخ داده از جمله وقوع انقلاب اسلامی و آغاز فرآیند صلح خاورمیانه در دهه90میلادی، به طرح این سوال اساسی پرداخت که بر اساس دکترین اتحاد پیرامونی چه اهداف وروابطی بین اسرائیل و ایران در دو مقطع قبل و بعد از انقلاب اسلامی برقرار بوده است؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت بر اساس متغیرهای تهدیدزا علیه اسرائیل،این دولت اتحاد پیرامونی را با هدف ایجاد موازنه تهدید در برابر دول عربی با همکاری ایران اجرا نمود. اما پس از سقوط رژیم شاه، اسرائیل راهبرد اتحاد پیرامونی را در جهت مقابله با انقلاب اسلامی، درچارچوب حضور در مناطق استراتژیک جهان ، تاثیرگذاری بر تصمیم سازی آمریکا، احاله مسئولیت و انحصار هسته ای پیگیری کرد. نکته نوآوری این پژوهش بهره گیری از چارچوب نظری موازنه تهدید، با رویکرد توصیفی و تحلیلی در جهت تبیین پندار اسرائیل از تهدیدات و اتحاد با هویت های ناهمگن بوده است. یافته های نویسنده تبیین می کند که پایه اهداف و روابط اسرائیل محصول ساخت قدرت و رفع چالش های امنیتی بر اساس تهدیداتی است که در محیط روانی اسرائیل یه صورت تبلیغی ونمایشی بوده نه در محیط واقعی. به معنای دیگر محیط روانی و ادراکی به طور مستقیم برداشتی از تهدید را برای اسرائیل فراهم کرده است.
    کلیدواژگان: اتحادپیرامونی، انزوا، رژیم صهیونیستی، ایران، راهبرد تهدید
  • علی اکبر جعفری، سید محمد جواد قربی * صفحات 151-175
    جمهوری اسلامی ایران دارای منابع سرشار قدرت نرم در ابعاد داخلی و خارجی می باشد و همین موضوع بسترساز ارتقاء منزلت و توانمندی ملی ایران در عرصه جهانی شده است. یکی از مسائلی که در خصوص قدرت ملی ایران حائز اهمیت می باشد، شناسایی و استخراج ظرفیت ها و منابع قدرت نرم می باشد که با توجه به دامنه گسترده منابع قدرت ایران، بررسی دقیق آنها امری بایسته و ضروری می باشد. در این میان، اسناد فرادستی و سیاست های کلی نظام جمهوری اسلامی ایران یکی از پتانسیل های مناسب استخراج منابع قدرت نرم می باشند و به همین دلیل، مقاله حاضر مترصد است منابع قدرت نرم را از منظر سیاست های کلی علم و فناوری مورد بررسی قرار دهد. لاجرم، نگارندگان مترصد هستند با بهره گیری از روش تحلیل محتوای کمی و «الگوی چهار وجهی منابع قدرت نرم» به این سوال اصلی پاسخ دهد که؛ منابع قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران در سیاست های کلی علم و فناوری کدامند و شامل چه مولفه هایی می شوند؟ یافته های مقاله نشان می دهند که منابع سیاسی، فرهنگی، علمی و اقتصادی قدرت نرم در سیاست های کلی علم و فناوری وجود دارند و از مهترین منابع قدرت نرم در سند مزبور می توان به؛ ارتقاء منزلت بین المللی، گسترش همکاری سازنده بین المللی، الهام بخشی، اقتصاد دانش بنیان، تجاری سازی علم و فناوری، تربیت صحیح، مبانی انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی ایران، معارف دینی و اخلاقی، مرجعیت علمی، دست یابی به فناوری های پیشرفته، رشد تولیدات علمی، مدیریت دانش اشاره کرد.
    کلیدواژگان: قدرت نرم، سیاست های کلی علم و فناوری، الگوی چهاروجهی منابع قدرت، جمهوری اسلامی ایران
  • عیسی مولوی وردنجانی ، حسین ارجینی صفحات 177-200
    با ایجاد فضای باز سیاسی پس از شهریور 1320 جریان ها و گروه های مختلفی با تمسک به اندیشه دینی و تلفیق آن با دستاوردهای غربی، به ارائه اندیشه نوین دینی پرداختند که بیشتر این اندیشه ها وامدار تفکرات غرب گرایانه بودند. از جمله این جریان ها، نهضت آزادی به رهبری مهندس بازرگان بود. پژوهش حاضر با کالبد شکافی نگاه معرفت شناختی نهضت آزادی به دین و سیاست، نقطه گسست این جریان را از اسلام ناب محمدی در زیربنایی ترین مقولات نظری جستجو می کند. بر این اساس، مسئله اصلی این تحقیق، بررسی مبانی فکری نهضت آزادی در حوزه اندیشه دینی است. در واقع تبیین دقیق و نقد کامل اسلام گرایی از دیدگاه نهضت آزادی با محوریت اندیشه بازرگان مورد توجه است که پژوهش حاضر را از سایر نوشته ها در این زمینه متمایز می کند.
    به نظر می رسد وجود اندیشه های التقاطی در جامعه اسلامی، منجر به ایجاد چالش های ایدئولوژیکی شده است که پرداختن به چنین موضوعاتی حائز اهمیت می گردد. یافته های تحقیق حاکی از آن است که نهضت آزادی با محدود ساختن گستره نگاه دینی خود بر تجربه بشری و عقل ابزاری و محروم نمودن خود از معارف خطا ناپذیر وحی، به دامان ایدئولوژی های غربی افتاده و به جهت تاکید مفرط در بهره گیری از آموزه های سیانتیستی و پوزیتیویستی، مبانی دین را به محاق می برد و در نهایت در وادی سکولاریسم و لیبرالیسم به دین حداقلی بسنده می نماید.
    رویکرد روش شناسانه تحقیق، تبیین و تحلیل محتوای کیفی است که بر اساس آن، آثار مربوط به این جریان، به ویژه مهندس بازرگان به عنوان ایدئولوگ نهضت آزادی مورد تحلیل قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: نهضت آزادی، مهدی بازرگان، اندیشه اسلامی، اندیشه التقاطی
  • عبدالمطلب عبدالله، رامین ولی زاده میدانی ، مهدی پیروزفر صفحات 201-215
    ترکیه اهمیتی استراتژیک برای جمهوری اسلامی ایران دارد؛ لذا تحلیل مواضع سیاسی حزب عدالت و توسعه به عنوان حزب حاکم ترکیه در قبال ایران حائز اهمیت است. حزب عدالت و توسعه از سال 2002 به عنوان حزب حاکم ترکیه به قدرت رسیده و سیاست خارجی این حزب در قبال جمهوری اسلامی ایران روندی متغیر را تجربه کرده است. مقاله حاضر تلاش می کند مواضع سیاست خارجی حزب عدالت و توسعه در قبال ایران را تحلیل و بررسی کند. بر این اساس پرسش این پژوهش عبارت است از اینکه انگاره های هویتی حزب عدالت و توسعه چه نقشی در سیاست خارجی این حزب در قبال جمهوری اسلامی ایران دارد؟ این مقاله با روش توصیفی - تحلیلی و با بهره گیری از اسناد کتابخانه ای تاثیر انگاره های هویتی حزب عدالت و توسعه بر سیاست خارجی آن در قبال جمهوری اسلامی ایران را تحلیل می کند. این مقاله از لحاظ هدف کاربردی است. یافته های مقاله نشان می دهد که نوع خوانش حزب عدالت و توسعه از اسلام، نگاه دموکراتیک این حزب، تلاش رهبران آن برای دوری از تنش و عدم حرکت حزب عدالت و توسعه برای تشکیل حکومت اسلامی ازجمله انگاره های هویتی است که بر سیاست خارجی این حزب در قبال جمهوری اسلامی ایران تاثیرگذار بوده است.
    کلیدواژگان: انگاره های هویتی، سیاست خارجی، حزب عدالت و توسعه، جمهوری اسلامی ایران
|
  • Naser Jamalzadeh * Pages 1-17
    The alienation of power with spirituality in the liberal-democratic discourse has made politics into the realm of struggle in its domination, with the claim of orbital ethics. In the religion of Islam, spirituality is the flow and movement on the path (God's love for theology and melting in His divinity). The system of religious democracy comes from Islam and the Islamic revolution. If Islamic spirituality, as one of the sources of power, comes from the purely individual and internal affairs of the community, so that the person, the society and the state would become spiritual, and spiritual power is produced. In this sense, the individual, the society, and even the state, with all its structure and its agents, can become godly, that if such a success comes, then not only will corruption be not only power but also bring about the excellence and prosperity of the power of the people first and foremost to the people of the community. In this study, it will be focused on the conceptual framework of spiritual power and the multi-dimensional hermeneutic approach to understanding and interpreting Imam Khomeini's thought and life, which would be the best analogy of the embodiment of spirituality in the individual and social domain. The spiritual power of the Islamic Revolution, given its nature, resources, types, and applications, has such a capacity that it can shield the discourse of soft power in the present historical twist and changes itself into the dominant discourse; Especially in the present era, spirituality will be seen not only in the East, even in the most secretive parts of the Western community.The spiritual power of the Islamic Revolution, given its nature, resources, types, and applications, has such a capacity that it can shield the discourse of soft power in the present historical twist and changes itself into the dominant discourse; Especially in the present era, spirituality will be seen not only in the East, even in the most secretive parts of the Western community.
    Keywords: Islam, Islamic Revolution, Imam Khomeini (RA), Spirituality, Spiritual Power
  • Masoud Akhavan Kazemi*, Farzad Rostami, Hamed Shahmaleki Pages 19-40
    Analysis of the relationship between Israel and Iraqi Kurdistan and its security implications for the Islamic Republic of Iran
    The profound developments in Iraq after the Persian Gulf War in 1991, and in particular the vacuum of power created after the fall of Saddam in 2003, ISIL invasion of this land, and recently a referendum on independence in Iraqi Kurdistan and the expansion of political, economic, and military activities of the Kurds in line with their independence goals in this country, in addition to the extensive presence of the United States and its allies in the Middle East after September 11, and the plans for the Middle East and New Middle East strategies, has provided a good basis for expanding the presence and influence of Israel in Iraqi Kurdistan. Israel's influence in Iraqi Kurdistan is in fact a continuation of Israel's national security and foreign-policy strategy in the Middle East to get out of isolation and dominate the region. The main question posed by this article is that the increase in the presence and influence of Israel in Iraqi Kurdistan will produce what consequences for the national security and interests of Iran? This article explores the objectives, interests, and facilitating requirements of the Israeli actions for presence in Iraqi Kurdistan and by using a descriptive-analytical method based on the conceptual framework of the threat balance, attempts have been made to explain the various aspects of the policies and relations of Israel with the Kurds of Iraq and their consequences for the national security of Iran. The findings of the present study indicate that the presence and influence of Israel in the Kurdistan region of Iraq is in line with the strategic goals of this regime, including the creation of a new strategic alliance in the region, which can ultimately be a serious threat to security of Iran.
    Keywords: Israel, Iraqi Kurdistan, Iran, National Security, Balance of Threat
  • farzad jahanbin , mohammad javad fathi Pages 41-66
  • naser yosefzehy *, mehdi najafzadeh Pages 67-87

    Iran and Afghanistan have played an important role in the revival and spread of the political discourse of the late 1980s. So far. The Islamic Revolution of Iran was one of the milestones of the political discourse of Islam, and after that, Afghanistan by defeating the Soviet Union (1988), became a strong point for the transnational spread of the mentioned discourse. During the critical years of this decade, the resistance movement of Afghanistan was considered by Imam Khomeini (RA). He, while redefining and the transnational propagation of Islamic Political Discourse of Iran, believed in the unfavorable situation of Islamism Approach in many Islamic countries. But, the political Islam of the Iranian nation, from the Imam's point of view, was a proper and successful Islamist model in the Islamic world that had the capacity and ability to disseminate and export softly to other countries. The mentioned pattern was not based solely on religion, but also on Iranianship and the scope of Iranian civilization. the main question and issue of this paper is that the political Islam discourse of Afghanistan, what characters represented in the political thought of Imam Khomeini (RA). The authors of the article are seeking to answer this question by using the method of discoursive text analysis and also explaining the political discourse of politics both theoretically (conceptually) and empirically (Islamic Republic of Afghanistan and Iran). The hypothesis of Present research is that he described Islamism, jihad, and alienation as one of the most prominent features of the resistance movement in Afghanistan. But due to the divisiveness of the political Islam discourse in Afghanistan, he emphasized the unity of the word in Afghanistan. The findings of the research indicate that Imam Khomeini (RA) from The Perspective of Iranian Model of political Islam has considered to political Islam discourse of Afghanistan.

    Keywords: political Islam, Imam Khomeini (RA), Afghanistan, Iran
  • mehdi feizi * Pages 89-125
    Nationalism, viewed as one of the most influential ideologies of the nineteenth and twentieth centuries, has been reviewed and evaluated by various thinkers, and the extreme tendency of this ideology has also been criticized by the international community and scholars. Meanwhile, the Supreme Leader of the Islamic Revolution has pointed out in his statements and messages about this ethnic and patriotic orientation in Islamic societies, which, in large part, have been pathologies and strategies that have emerged from extreme nationalism damage. Therefore, the present article tries to answer this question by using the method of thematic analysis and documentary studies; what is the meaning of nationalism from the point of view of Ayatollah Khamenei, and what are the threats of extremist nationalism to the Islamic world? The findings of the paper show that the typology of nationalism in Ayatollah Khamenei's intellectual system consists of two parts of positive and negative nationalism: the extreme aspects of this ideology emphasize ethnic, linguistic, blood, and so on. Of religious feelings and spirituality. Some of the threats of nationalism to the Islamic world are: the removal of nations from each other, the intensification of ethnic and sectarian differences in the Islamic world, the weakening of the strength of the power structure of the Islamic countries, the elimination of Islamic and religious identity, the weakening of spirituality in Islamic societies, etc. The ignorance of Islamic rulers towards them can put the Islamic world in a state of dilemmas.the removal of nations from each other, the intensification of ethnic and sectarian differences in the Islamic world, the weakening of the strength of the power structure of the Islamic countries, the elimination of Islamic and religious identity, the weakening of spirituality in Islamic societies, etc. The ignorance of Islamic rulers towards them can put the Islamic world in a state of dilemmas.
    Keywords: Nationalism, the Islamic world, Ayatollah Khamenei, ethnic differences, Islamic identity
  • mahdiye shadmani, anayatoaallah yazdani *, Mohammad ali basiri Pages 127-150
    During the Pahlavi era, Iran and Israel formulated the framework for strategic cooperation within the framework of the doctrine of the periphery. But in 1978, with the interruption of the Zionist regime's relations with Iran, the Israeli national security strategy and peripheral doctrine were under the influence of the threat of the Islamic Revolution. The present article, considering the changes that took place, including the occurrence of the Islamic Revolution and the beginning of the Middle East Peace Process in the 1990s, raised the fundamental question of what the goals of relations between Israel and Iran in the pre-revolutionary and post-revolution stages were based on the doctrine of the periphery. Is it Islamic? In answer to this question, based on the threatening variables against Israel, the government implemented a peripheral alliance aimed at balancing threats against Arab governments in cooperation with Iran. But after the fall of the Shah's regime, Israel pursued a peripheral alliance strategy in the form of a traditional discourse to confront the Islamic Revolution, in the framework of its presence in major strategic areas of the world, influencing US decision-making, accountability, and nuclear monopoly. The idea of innovation in this research is to use the theoretical balance of threat, with a descriptive and analytical approach to explaining Israel's perception of threats and unity with heterogeneous identities. The findings of the author explain that Israel's goals and relationships are the product of building power and solving security challenges based on threats that were propagandistic and non-existent in the Israeli psychological environment. In other words, the mental and perceptual environment has directly provided Israel with a perception of the threat.
    Keywords: Alliance Peripheriae, Israel, Iran, Strategy, Threat
  • aliakbar jafari, Seyed MohammadJavad Ghorbi * Pages 151-175
    The Islamic Republic of Iran has a wealth of soft power resources in both internal and external dimensions, and this issue has been a major contributor to the promotion of the status and national capabilities of Iran in the international arena. One of the important issues regarding Iran's national power is identifying and extracting the capacities and sources of soft power. Due to the wide range of Iranian power resources, it is necessary and proper to study them. Meanwhile, the general documents and general policies of the Islamic Republic of Iran are one of the most suitable sources of soft power extraction. Therefore, the present paper seeks to explore soft power sources in terms of general science and technology policies. . In this regard, the authors intend to answer the main question using the quantitative content analysis method and the "quadruple pattern of soft power sources"; what are the components of the soft power of the Islamic Republic of Iran in general science and technology policies? Are you The findings of the paper show that political, cultural, scientific and economic resources of soft power exist in the general policies of science and technology, and one of the most important sources of soft power in the document is the promotion of international dignity, the expansion of international constructive cooperation , Inspiration, knowledge economy, commercialization of science and technology, proper education, the foundations of the Islamic Revolution and the Islamic Republic of Iran, religious and moral teachings, scientific authority, access to advanced technologies, the growth of scientific production, knowledge management.commercialization of science and technology, proper education, the foundations of the Islamic Revolution and the Islamic Republic of Iran, religious and moral teachings, scientific authority, access to advanced technologies, the growth of scientific production, knowledge management.commercialization of science and technology, proper education, the foundations of the Islamic Revolution and the Islamic Republic of Iran, religious and moral teachings, scientific authority, access to advanced technologies, the growth of scientific production, knowledge management.
    Keywords: Soft power, general science, technology policies, four-way model of power sources, Islamic Republic of Iran
  • Abdulmutallab Abdollah, Ramin Valizadeh Meidani, Mahdi Piroozfar Pages 201-215
    Turkey, which is a neighbor of Islamic Republic of Iran, has a strategic importance for our country. So, analyzing the positions of Justice and Development Party regarding Iran is significant. The Justice and Development Party has come to power since 2002 and its foreign policy in lieu of Iran, has experienced ups and downs in recent years. This essay tries to analyze the foreign policy positions of Justice and Development Party regarding Iran. The research question is: what factors affect the exigent and negatory positions of Justice and Development Party in lieu of Iran? Domestic factors such as the AK PARTY’s approach to Islam and Kurd issues, regional factors such as Arabic countries’ evolutions, Syria’s crisis, and extensive relations with Israeli regime, trans-regional factors like relations with EU and USA are among the most important political factors that have affected positions of Justice and Development Party for Iran. This essay analyzes Justice and Development Party’s positions regarding Iran based on the descriptive-analytic approach.
    Turkey, which is a neighbor of Islamic Republic of Iran, has a strategic importance for our country. So, analyzing the positions of Justice and Development Party regarding Iran is significant. The Justice and Development Party has come to power since 2002 and its foreign policy in lieu of Iran, has experienced ups and downs in recent years. This essay tries to analyze the foreign policy positions of Justice and Development Party regarding Iran. The research question is: what factors affect the exigent and negatory positions of Justice and Development Party in lieu of Iran? Domestic factors such as the AK PARTY’s approach to Islam and Kurd issues, regional factors such as Arabic countries’ evolutions, Syria’s crisis, and extensive relations with Israeli regime, trans-regional factors like relations with EU and USA are among the most important political factors that have affected positions of Justice and Development Party for Iran. This essay analyzes Justice and Development Party’s positions regarding Iran based on the descriptive-analytic approach.
    Keywords: Identity Ideas, foreign policy, Justice, Development Party, Islamic Republic of Iranç