فهرست مطالب

مهندسی شیمی ایران - پیاپی 94 (آذر و دی 1396)

دوماهنامه مهندسی شیمی ایران
پیاپی 94 (آذر و دی 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/10/12
  • تعداد عناوین: 9
|
  • فاطمه بسحاق، خسرو رستمی * صفحات 6-25
    تخمیر در تاریکی یکی از روش های زیستی تولید هیدروژن، فرایندی چند محصوله و بسیار پیچیده است که عوامل زیادی بر آن تاثیر می گذارند. در این مطالعه، با مرور بر عوامل مویر در تولید هیدروژن زیستی به روش تخمیر در تاریکی، شامل آماده سازی تلقیح، دما، pH، فشار جزئی هیدروژن، زمان ماند هیدرولیکی، نوع زیست واکنش گاه، نوع و غلظت رشدمایه، نوع و غلظت مواد مغذی بر تولید هیدروژن بررسی شده است. قسمت عمد مطالعات در شرایط عملیات ناپیوسته و برای گلوکز و ساکارز به عنوان رشدمایه انجام شده است. تحقیقات آتی باید به سمت بررسی تولید هیدروژن در عملیات پیوسته و بهره گیری از رشدمایه های کم هزینه و پسماندهای واقعی هدایت شوند.
    کلیدواژگان: تخمیر در تاریکی، زمان ماند هیدرولیکی، دما، pH، فشار جزئی هیدروژن، هیدروژن زیستی
  • رئوف فروتن، حسین اسماعیلی* صفحات 26-40
    امروزه، به دلیل افزایش جمعیت جهان، افزایش آلودگی های زیست محیطی، افزایش بهای نفت و کاهش ذخایر نفتی، پژوهش های زیادی در زمینه یافتن منابع سوختی مناسب و زیست سازگار انجام می شود. زیست دیزل یکی از منابع سوختی مناسب است که می تواند به جای سوخت های فسیلی چون نفت، گازوئیل و زغال سنگ مصرف شود. سوخت های فسیلی منابعی محدودند و باعث آلودگی های زیست محیطی می شوند، در حالی که زیست دیزل از منابع تجدیدپذیر و زیست سازگار تولید می شود و مقدار گازهای گلخانه ای گسیل شده از زیست دیزل در مقایسه با سوخت های فسیلی ناچیز است. برای تولید زیست دیزل از منابع مختلفی می توان سود جست. امروزه، برای تولید زیست دیزل، اغلب از فرایند استری شدن در حضور کاتالیست های مختلف قلیایی، اسیدی و آنزیمی و یک الکل (اتانول، متانول، پروپانول و بوتانول) استفاده می شود. در این مطالعه مروری، پارامترهای موثر بر تولید زیست دیزل نظیر دمای فرایند، زمان، نسبت الکل به روغن، درصد کاتالیست در حضور کاتالیست های قلیایی با استفاده از روغن کرچک بررسی می شود.
    کلیدواژگان: زیست دیزل، فرایند استری شدن، روغن کرچک، کاتالیست های قلیایی
  • پریا کاظمی، شیوا سالم* صفحات 41-58
    فوتوکاتالیست، که از ترکیب دو واژه فوتو به معنی نور و کاتالیست درست شده است، به ماده ای گفته می شود که به منظور تجزیه آلاینده ها، تصفیه فاضلاب ها، بهبود کیفیت هوا و تولید گاز هیدروژن به کار گرفته می شوند. از میان این مواد، تیتانیم دیاکسید به علت برخورداری از گاف انرژی مناسب، غیرسمی بودن، پایداری نوری و شیمیایی، دسترسی آسان و قیمت نسبتا ارزان، بیشتر مورد توجه است. یکی از مشکلات این مواد، نحوه جداسازی کاتالیستها پس از پایان عملیات خالصسازی است که با بهره گیری از روش هایی چون رسوب گذاری بخار شیمیایی، رسوبگذاری بخار فیزیکی، سل- ژل، هیدروترمال و دیگر روش ها میتوان آنها را روی نگهدارنده بیاثر پوشش دهی و تثبیت کرد. با توجه به نحوه بهره گیری از فوتوکاتالیست، فوتوراکتورها به دسته های مختلفی تقسیم می شوند که از جمله آن ها می توان به راکتورهای: دوغابی، سیال بستر، ثابت بستر، الیاف نوری و فوتوالکتروشیمیایی اشاره کرد. از میان راکتورهای یادشده، سامانه های دوغابی عموما بیشترین بازده را دارند اما مشکل جداسازی کاتالیست همچنان پابرجاست. راکتورهای ثابت بستر مونولیتی با در نظر گرفتن تمامی عوامل، نسبت به سایر راکتورها عملکرد مناسبتری را بروز میدهند. در این مقاله مروری،
    ضمن بررسی ساختار و عملکرد هر یک از انواع فوتوراکتورهای یادشده، نتایج برخی از جدیدترین تحقیقات انجام شده در این زمینه ارائه می شود.
    کلیدواژگان: فوتوکاتالیست، تیتانیم دیاکسید، نگهدارنده، فوتوراکتور، مونولیت
  • سید محمد امین پرتوی، سعید صادق نژاد* صفحات 59-68
    درک درست از چگونگی توالی لایه های زمین شناسی و امتداد و ناپیوستگی های احتمالی آن ها برای مشخصه سازی مخازن نفت و گاز بسیار پراهمیت است. هدف از همبستگی چینه ای، تبیین مرزهای زمین شناسی برای ساخت یک مدل سه بعدی از مخزن است.
    این فرایند معمولا به صورت دستی صورت می پذیرد، از این رو متاثر از سلیقه افراد تحلیل گر ممکن است نتایج متفاوتی به دست آید. به کارگیری الگوریتم خودکار به منظور شناسایی مرزهای زمین شناسی، علاوه بر تسهیل تطابق چینه ای و حذف ناسازگاری های ناشی از تحلیل دستی موجب صرفه جویی در میزان هزینه و زمان خواهد شد. در این پژوهش از مشخصه های آماری و فرکتالی (دارای شکل هندسی فروریخت) برای تشخیص الگوی نمودارهای چاهپیمایی استفاده شده است. روش به کارگرفته شده برای تعیین مشخصه فرکتالی، آنالیز تبدیل موجک است. شناسایی الگوی مشابه در چاه های مشاهده ای با الگوی به دست آمده از چاه شاهد (چاهی که از پیش محل مرزهای زمین شناسی در آن مشخص شده باشد) اساس کار این الگوریتم است. الگوریتم تطابق چینه ای خودکار بر داده های نمودارهای چاهپیمایی 4 حلقه چاه از یکی از میادین جنوب غرب ایران آزمایش شده است. در این جهت، یکی از مرزهای زمینشناسی در چاه شاهد به عنوان مرز مورد مطالعه انتخاب شده و هدف یافتن عمق مرز متناظر با آن در دیگر چاه های میدان مورد مطالعه است. روش خودکار عمق مرز زمینشناسی مورد جستجو را در تمامی چاه ها با موفقیت تشخیص داد. اختلاف اندک عمق به دست آمده به کمک روش خودکار نسبت به روش دستی در حدود 07/1 متر است که از کارایی روش خودکار مبتنی بر ابعاد فرکتالی در تطابق چینه ای حکایت دارد.
    کلیدواژگان: تبدیل موجک، فرکتال، مرز زمین شناسی، نمودار چاه پیمایی
  • احمد قضاتلو* صفحات 69-75
    در این تحقیق نانولوله های کربنی چند جداره1 به روش رسوب دهی بخار شیمیایی2 سنتز و ساختار بلوری و ابعاد آنها به کمک آنالیز های XRD، FTIR و SEM بررسی، و آنگاه، به منظور بررسی تاثیر آن در فرایند تشکیل هیدرات گازی به کار گرفته شد.
    به این منظور، نانوسیال حاوی نانولوله های کربنی چند جداره با غلظت 1% وزنی تهیه شد که در جهت حصول به پایداری بلند مدت از 5/1 گرم عوامل فعال کننده سطحی SDS استفاده شد. سپس از نانوسیال حاصل در فرایند تشکیل هیدرات گاز طبیعی حاوی 7/92% متان تحت شرایط psi1000 و K277 استفاده شد. برای مقایسه نتایج، یک نمونه شاهد حاوی 100 گرم آب مقطر حاوی 5/1 گرم SDS به کار گرفته شد. نتایج حاکی از آن اند که استفاده از نانولوله های کربنی چند جداره در آب زمان القای فرایند تشکیل هیدرات گاز طبیعی را 5/57% کاهش و ظرفیت ذخیره سازی را 5/12% افزایش می دهد. این موضوع شرایط را برای توجیه اقتصاد فناوری هیدرات در ذخیره سازی گاز طبیعی تسهیل می کند. به علاوه، میزان تجزیه هیدرات تشکیل شده 1/23% کمتر شده که امکان انتقال گاز را به مسافتهای طولانی تر فراهم می کند.
    کلیدواژگان: نانولوله هاي کربني چند جداره، هيدرات گازي، ظرفيت ذخيره سازي، پايداري، زمان القا
  • مریم علی اکبری، امید معینی جزنی *، مریم جوینده صفحات 76-89
    رزینهای اپوکسی به دلایلی چون چسبندگی زیاد، مقاومت شیمیایی و گرمایی مطلوب، خواص عالی مکانیکی و مقاومت الکتریکی بسیار بالا می توانند به عنوان پوشش سطوح و یا چسب تحت شرایط محیطی متفاوت به کار روند. چسبهای اپوکسی غالبا دارای فرمول نسبتا پیچیده از اجزایی اند که هر یک دارای خواص منحصر به فردی است. اجزای تشکیل دهنده چسب برحسب نوع جنس سطوح توام با شرایط کاربرد متصل شونده، هزینه تمام شده، و خواص مورد نیاز تعیین می شوند. می توان با ایجاد تغییراتی در اجزای فرمول چسبهای اپوکسی از قبیل مخلوط کردن رزین اپوکسی با رزین های دیگر، انتخاب عامل پخت مناسب، افزودن اصلاح کننده ها، پرکننده های آلی و معدنی، و چقرمه کننده ها، خواص این گونه چسبها را برای کاربردهای متنوع بهبود بخشید. در این مقاله به بررسی اجزای معمول تشکیل دهنده فرمول چسبهای اپوکسی می پردازیم و ارتباط بین این مواد و خواصی را بررسی می کنیم که به چسب می دهند.
    کلیدواژگان: چسب های اپوکسی، اجزای فرمول، عامل پخت، پرکننده، چقرمه کننده
  • مهتاب مرادی *، تیمور امانی صفحات 90-100
    در این تحقیق حذف نیترات از منابع آبی با بررسی جامعی از عوامل موثر بر فرایند انعقاد الکتریکی، از جمله ولتاژ، زمان الکترولیز، فاصله بین الکترودها، غلظت اولیه نیترات، و pH محلول بررسی شد. در این تحقیق از دو فلز فولاد ضد زنگ به عنوان آند و آهن به عنوان کاتد استفاده شد. نتایج به دست آمده از این تحقیق نشان دادند که به طور کلی با افزایش ولتاژ و کاهش متغیرهایی از جمله غلظت اولیه نیترات و فاصله بین الکترودها می توان به درصد چشمگیری از حذف نیترات دست یافت. همچنین حداکثر بازده حذف نیترات در شرایط عملیاتی زمان الکترولیز: 180 دقیقه، فاصله بین الکترودها: 4 سانتی متر، ولتاژ: 25 ولت، غلظت اولیه نیترات:150 میلیگرم بر لیتر و pH محلول: 8 برای آند فولاد ضد زنگ، 88 درصد به دست آمد.
    کلیدواژگان: حذف نیترات، انعقاد الکتریکی، فولاد ضد زنگ، منابع آبی
  • حمید عباسی، محمد مهدی مشرفی، فریبرز رشیدی* صفحات 101-115
    فناوری مرسوم برای تبدیل متان به فرمالدهید شامل سه مرحله هزینه بر، شلوغ و پیچیده تبدیل متان به گاز سنتز، تبدیل گاز سنتز به متانول و درنهایت اکسایش متانول به فرمالدهید است. این فناوری دستخوش نیاز شدید به کاتالیست و مرحله حد واسط پرهزینه و انرژی بر تولید گاز سنتز است و پیاده سازی واحدهای عملیاتی آن نیز تنها در مقیاس های بزرگ گاز طبیعی توجیه اقتصادی دارد. درحالی که تعداد زیادی منابع گاز طبیعی با ظرفیت بسیار کوچک در مناطق دور افتاده و متروک نیز یافت می شوند که می توانند به کمک فناوری های مبتنی بر گاز سنتز به کار افتند. تبدیل مستقیم و بدون کاتالیست متان به فرمالدهید، گزینه ممکن و امیدوارکننده برای به کارگیری دارای توجیه اقتصادی و یکپارچه منابع گاز طبیعی به خصوص منابع گازی در مقیاس های کوچک به شمار می رود. در این مطالعه، تبدیل مستقیم و بدون کاتالیست متان به فرمالدهید در ریزراکتور حلقوی به کمک روش عنصر محدود مدل سازی و اثر پارامترهای مختلف عملیاتی شامل دما، زمان ماند، نسبت اکسیژن به متان و درصد غلظت NO2، به صورت جامع بررسی و تحلیل شد. برای شبیه سازی فرایند، سازوکار بسط داده شده از سینتیک واکنشی GRI-Mech 3. 0 به عنوان سینتیک واکنشی مبنا انتخاب و تطابق نسبتا خوبی بین نتایج شبیه سازی با داده های آزمایشگاهی در اجزای مختلف تبدیل متان و غلظت فرمالدهید برقرار شد. یکی از دستاوردهای این مطالعه، دستیابی به و ایجاد یک مدل ریاضی معتبر و منعطف برای پیش بینی رفتار سینتیک های واکنشی پیچیده بوده است. دستیابی به بازدهی تک پاس 10% از فرمالدهید نیز از نتایج امیدوار کننده این مطالعه به شمار می رود.
    کلیدواژگان: تبدیل مستقیم متان، بدون کاتالیست، فرمالدهید، ریزراکتور، بازدهی، مدل سازی
  • فاطمه شیخ شعاعی، مهدیه مهران *، ایران شیخ شعاعی صفحات 116-124
    در این مقاله نانوسیمهای اکسید روی به همراه لایه نازکی از نانواکسیدهای قلع دو و چهار ظرفیتی از نوع ساختارهای هسته- پوسته و ترکیبی p-n بر روی یک بستر سیلیکونی سنتز شده و با روش های مختلف از قبیل پراش پرتو ایکس و میکروسکوپ الکترونی روبشی شناسایی شده اند. بررسی الگوی پراش پرتو ایکس (XRD) ساختار ترکیبی، نشان می دهد که در نمونه مورد نظر، لایه نازک اکسید قلع، ازنانو اکسیدهای قلع دو و چهارظرفیتی تشکیل شده است. تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی ساختار هسته- پوسته نشان می دهند که لایه نازکی ازنانو اکسید قلع به ضخامت حدود 50 نانومتر بر روی نانوسیمهای اکسید روی تشکیل شده است. در ادامه تحقیق انجام شده، رفتار حسگری ساختار سنتز شده نسبت به گاز اتانول و کربن مونوکسید مطالعه شد. بر اساس نتایج به دست آمده، استفاده از ساختارهای ترکیبیp-n حداکثر حساسیت نسبت به غلظتppm 500 گاز اتانول را نسبت به ساختار خالص نانوسیمهای اکسید روی، 5/3 برابر می کند. همچنین ساختار ترکیبی سنتز شده نسبت به گاز مداخلهگر کربن مونوکسید هیچ گونه حساسیتی بروز نمی دهد.
    کلیدواژگان: حسگر گاز، نیمرسانای اکسید فلزی، حساسیت، انتخاب گری، نانوساختار، هسته پوسته، اکسید روی، ا کسید ترکیبی قلیع و روی
|
  • F.Boshagh, Kh.Rostami* Pages 6-25
    Dark fermentative biohydrogen production is a complex multiproduct process and is affected by many parameters. In the present review, effect of a wide range of parameters such as inoculum, temperature, pH, hydraulic retention time, bioreactor configuration, hydrogen partial pressure, substrate type and concentration, nutrient type and concentration in dark fermentative biohydrogen production is addressed. Most of the studies on dark fermentative biohydrogen production have been conducted in batch mode using glucose and sucrose as substrate, thus future studies in continuous mode using organic wastes and inexpensive substrates are desirable.
    Keywords: Biohydrogen, Dark Fermentative, Hydraulic Retention Time, Hydrogen Partial Pressure, pH, Substrate Concentration, Temperature
  • R. Foroutan, H. Esmaeili* Pages 26-40
    Nowadays, due to increasing global population, increasing environmental pollution, rising oil prices and declining reserves, many studies have been conducted to find suitable and biocompatible fuel sources. Biodiesel is one of the best fuel sources that can be used instead of fossil fuels such as oil, diesel and coal. Fossil fuels resources are limited and causing environmental pollution while biodiesel is produced from renewable and biocompatible sources and the amount of greenhouse gases emitted from biodiesel is negligible compared to fossil fuels. Different sources can be used to produce the biodiesel. Today, to produce the biodiesel, often, the process of esterification is used in the presence of various alkaline, acidic and enzymatic catalysts and an alcohol (ethanol, methanol, propanol and butanol). In this review study, main parameters on biodiesel production such as temperature, time, ratio of alcohol to oil, catalyst percent in the presence of alkaline catalysts using castor oil are investigated.
    Keywords: Biodiesel, Tran-Estrification Process, Castor Oil, Alkalyne Catalysts
  • P. Kazemi, Sh. Salem* Pages 41-58
    Photocatalyst is made of combination of two words; photo as the light and catalyst. Among the materials with photocatalytic properties, titanium dioxide (TiO2) is more interested due to wide band gap, non-toxic properties, light and chemical stability, easy to access and relatively low cost. In recent years, the use of TiO2 for water treatment, air purification and hydrogen generation has been widely reported, either as a powder in slurry systems or immobilized to various supports. Beyond that, the by-products during these processes appear to be non- toxic. Chemical vapor deposition, Physical vapor deposition, Sol-gel and Hydrothermal processes are some examples of methods employed to obtain TiO2 films supported in inert surfaces. One of advantage on the application of immobilized catalyst is the fact that it can be re-used for several treatment cycles while keeping its stability. Photoreactors depends on application of photocatalyst, have several categories such as: Slurry, Fluidized bed, Fixed bed, Optical fibers and Photoelectrochemical reactors. Among these categories, generally the slurry reactors have the highest efficiency but imply a post-filteration step to retain the photocatalyst. Monolithic fixed bed reactors in comparison with other reactors show better performance in all aspects. Therefore, the purpose of this article is to study structure and performance of listed photoreactors and present the results of some new researches.
    Keywords: Photocatalyst, Titanium Dioxide, Support, Photoreactor, Monolith
  • S. M. Amin Partovi, S. Sadeghnejad * Pages 59-68
    Accurate knowledge of the stratigraphic sequences and their possible discontinuities is so important for the characterization of reservoirs. The purpose of stratigraphic correlation is detecting geological boundaries to construct a three-dimensional model of the reservoir. This process is usually done manually, therefore, depends on interpreter’s experience, multiple interpretation is not unexpected. Using automatic algorithm to detect geological boundaries in addition to facilitating correlation and removing multiple interpretation will lead to save money and time. In this work, Fractal and statistical features are implemented to extract well-logs pattern. Wavelet transform analysis is used to determine fractal dimension. Detection of the pattern in observation well which is similar to the pattern obtained in witness well (a well which depths of all boundaries are available) around the selected boundary is the basis of this novel approach. Automatic Stratigraphic correlation algorithm is implemented on well-logs of 4 wells in one of the oil fields in southwest of Iran. For this purpose, one of the geological boundaries in witness well is selected and the aim is to find the depth of the corresponding boundary in the other wells. The approach was able to detect the depth of the boundary in all the wells. The deviation of the results of the automated approach from the manual ones is about 1.07 meters which confirm effectiveness and capability of this approach.
    Keywords: Wavelet Transform, Fractal, Geological Boundary, Well-Log
  • A. Ghozatloo * Pages 69-75
    In this research, Multiwalled carbon nanotube (MWNT) was synthesized by chemical vapor deposition (CVD) method and the crystalline structure and dimensions were analyzed by XRD, FTIR and SEM analyzes. Then MWNT was used for formation of gas hydrates process to study of its effect. For this purpose, MWNT nanofluid of 1%wt. was prepared, which was used to obtain long-term stability of 1.5 g SDS surfactant. The obtained nanofluid was used for formation of natural gas hydrates containing 92.7% methane under the conditions of 1000 psi and 277K. A blank sample of 100 g distilled water and 1.5 g SDS was used to compare the results. The results show that use of MWNT in water induces natural gas hydrate formation by 57.5% and increases the storage capacity by 12.5%. This facilitates the conditions for the economics of hydrate technology in natural gas storage. In addition, the hydrate decomposition rate was reduced to 23.1%, which allows gas to be transported over longer distances.
    Keywords: Multiwalled Carbon Nanotubes, Gas Hydrates, Storage Capacity, Stability, Induction Time
  • M. Aliakbari, O. Moini Jazani*, M. Jouyandeh Pages 76-89
    Epoxy resins can be used as coating or adhesive under different environmental conditions because of high adhesion, good chemical and heat resistance, excellent mechanical properties and very good electrical resistance. Epoxy adhesives have relatively complex formulation of components with unique features. Different components of adhesive formulation are set depending on material of adherents, operating conditions, costs, and required properties. The properties of epoxy adhesives can be improved for diverse applications with the change in the components of the adhesive formulation such as blending epoxy resin with other polymers, choossing appropriate curing agent, adding reinforcements, organic and inorganic fillers, and tougheners. In this paper, various components of epoxy adhesives formulation will be discussed, and their relationship with final properties of adhesives are studied.
    Keywords: Epoxy Adhesives, Formulation Component, Curing Agent, Filler, Toughener
  • M. Moradi*, T. Amani Pages 90-100
    In this research, removal of nitrate from water resources was investigated with a comprehensive survey of affecting factors on electrocoagulation process including electrolysis time, the electrodes distance, the initial concentration of nitrate and the pH of the solution. Also, stainless steel and iron were used as anode and cathode. The results of this study showed that, by increasing the voltage and decreasing the variables such as the initial concentration of nitrate and the electrodes distance, efficiency of nitrate removal will increase. Also, the maximum efficiency of nitrate removal was obtained 88% with the SS-Fe arrangement under optimum condition: electrolysis time= 180 min, pH=8, initial nitrate concentration= 150 mg/l, voltage = 25 v and electrodes distance = 4 cm.
    Keywords: Nitrate Removal, Electrocoagulation, Stainless Steel Anode, Water Resources
  • H. Abbasi, M. Mahdi Moshrefi, F. Rashidi* Pages 101-115
    Conventional technology for the conversion of methane to formaldehyde involves three expensive and complex stages; reforming of methane to syngas, conversion of syngas to methanol and the oxidation of methanol to formaldehyde. This process suffer from a severe need for a catalyst and costly and energy-intensive intermediate step of syngas production as well as implementation of its operational units which are only economically feasible for a large scale of natural gas. Although there are several small scale natural gas resources available in the remote and abandoned areas which can be used for syngas-based technologies. The catalyst free direct conversion of methane to formaldehyde is a possible option for using the natural gas resources, specifically small-scale ones, economically and integrally. In this study, the catalyst free direct conversion of methane to formaldehyde in an annual micro reactor by finite element method was modeled and the impacts of several operating parameters including temperature, residence time, oxygen / methane ratio and NO2 concentration were comprehensively analyzed. To simulate the process, the extended mechanism of GRI-Mech 3.0 as reaction kinetic, was selected and a relatively good agreement between the simulation results with experimental data in various terms of conversion of methane and formaldehyde concentration were obtained. One of the results of this study was attainment and development of a valid and flexible mathematical model to predict the behavior of complex reaction kinetics. Reaching the single-pass yield of 10% of formaldehyde is also one of the most promising results of this study.
    Keywords: Direct Methane Conversion, Catalyst Free, Formaldehyde, Micro Reactor, Yield, Modeling
  • F. Sheikhshoaei, M. Mehran*, I. Sheikhshoaie Pages 116-124
    In this paper, zinc oxide nanowires with a thin layer of tin(II-IV) oxide p-n multilayer Core–Shell structure are synthesized on the silicon substrate. Synthesized nano-structures were characterized by XRD and FE-SEM methods. Studying X-ray diffraction pattern of the multilayer core–shell structure shows that Sn(II) and Sn(IV) are formed in this composition. FE-SEM image of the core–shell structure shows that a thin film of tin oxide with 50 nm thickness is formed on the ZnO nanowires. In addition, the sensing behavior of the synthesized nano-structures to ethanol vapors and CO is studied. Results reveals that Core-Shell structure shows up to 3.5 times higher sensitivity to 500 ppm of ethanol vapors in compared with the simple ZnO nanowires. Moreover synthesized Core-Shell structure has negligible responses to CO.
    Keywords: Gas Sensor, Metal Oxide Semiconductor, Sensitivity, Selectivity, Zinc Oxide, zinc-Tin Oxide Multilayer, Nanostructure, Core-Shell