فهرست مطالب

روان پرستاری - سال ششم شماره 3 (پیاپی 27، امرداد و شهریور 1397)

نشریه روان پرستاری
سال ششم شماره 3 (پیاپی 27، امرداد و شهریور 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/06/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • نسرین گودرزی، ابوالفضل رهگوی* ، فرحناز محمدی شاهبلاغی، اکبر بیگلریان صفحات 1-9
    مقدمه
    افزایش شیوع بیماری دمانس از جمله پیامدهای دوران سالمندی است، مراقبت از این بیماران با توجه به ماهیت بیماری و وابستگی بالا منجر به مشکلات روانی در مراقبان می گردد، از طرفی وجود بیماری منجر به اختلال در عملکرد خانواده می گردد، از اینروسنجش عملکرد خانواده می تواند ابزار پیش بینی کننده مناسبی برای سلامت روان خانواده باشد. ارزیابی میزان اضطراب مراقبین سالمندان مبتلا به دمانس و ارتباط آن با عملکرد خانواده هدف پژوهش حاضر بود.
    روش کار
    این مطالعه از نظر روش شناختی یک مطالعه همبستگی بود. تعداد 150 نفر از مراقبین خانوادگی سالمندان مبتلا به دمانس مراجعه کننده به انجمن آلزایمرایران واقع در تهران از طریق نمونه گیری در دسترس در سال 1394-1395 و با توجه به معیار ورود مطالعه انتخاب شدنداضطراب مراقبین و عملکرد خانواده آنان از طریق پرسشنامه اضطراب زونگ و عملکرد خانواده مک مستر سنجیده شد. داده ها از طریق آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل واریانس، آزمون تعقیبی شفه و رگرسیون خطی چندگانه گام به گام با استفاده از نرم افزار SPSS 19 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    4/19% و 3/1% از مراقبین خانوادگی بیماران مبتلا به دمانس به ترتیب دارای اضطراب خفیف و اضطراب شدید بودند. عملکرد خانواده در این بیماران در همه ابعاد بجز حل مسئله دارای اختلال بوده و بین همه خرده مقیاس های عملکرد خانواده با اضطراب مراقبین رابطه منفی و معنی دار (001/0 > P) وجود داشت. نتایج تحلیل رگرسیون خطی چندگانه گام به گام برای پیش بینی اضطراب از روی ابعاد عملکرد خانواده و متغیرهای زمینه ای نشان داد بعد کنترل رفتار، وضعیت اقتصادی و وضعیت سلامت قادر به پیش بینی واریانس اضطراب مراقبین بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع علائم اضطراب در مراقبین خانوادگی بیماران مبتلا به دمانس وارتباط عملکرد خانواده با اضطراب این مراقبین، بررسی ابعاد عملکرد خانواده می تواند به عنوان یکی از شاخص های مهم خانواده درمانی و آموزش خانواده ها در ارتقاء سلامت مراقبین تاثیر گذار باشد.
    کلیدواژگان: عملکرد خانواده، اضطراب، مراقب خانوادگی، دمانس
  • سمیرا مرادی پور، محمد علی سلیمانی، محمدرضا شیخی* ، سعید پهلوان شریف صفحات 10-17
    مقدمه
    ارتقای امید در بیماران مبتلا به سرطان سینه از اهمیت به سزایی برخوردار است. مطالعات متعدد روش های متفاوتی برای افزایش امید بیماران مزمن پیشنهاد کرده اند. بر این اساس این مطالعه با هدف تعیین تاثیر تکنیک آرامسازی بنسون بر امید در بیماران مبتلا به سرطان سینه انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی شده برروی 100 بیمار تحت شیمی درمانی در بیمارستان ولایت شهر قزوین طی 3 ماه در سال 95-1396 انجام شد. نمونه ها به روش تخصیص تصادفی با نمونه گیری در دسترس به روش بلوک بندی تصادفی به دو گروه آزمون (50 نفر) و کنترل (50 نفر) تقسیم بندی شدند. پرسشنامه های اطلاعات جمعیت شناختی و امیدهرث قبل از اجرای مداخله برای هر دو گروه تکمیل شدند. گروه آزمون، آموزش تکنیک آرامسازی را در طی دو جلسه قبل از شروع شیمی درمانی دریافت کردند. 3 ماه بعد مجددا پرسشنامه امید هرث توسط هر دو گروه تکمیل شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و کای دو و تی مستقل و آزمون ANCOVA در نرم افزار SPSS نسخه 23 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد بین میانگین نمرات امید بیماران بعد از مداخله در گروه آزمون (1/4 ± 8/38) و گروه کنترل (8/3 ± 4/36) با تعدیل نمرات امید بیماران قبل از مداخله، تفاوت آماری معنی داری وجود داشت (04/0 = P، 9/3 = F).
    نتیجه گیری
    براساس نتایج این مطالعه احتمالا می توان نتیجه گرفت که استفاده از روش تکنیک آرام سازی بنسون برای ارتقاء امید در بیماران مبتلا به سرطان سینه کاربرد موثری داشته باشد. لذا پیشنهاد می شود تحقیقات بیشتری در این زمینه صورت گیرد.
    کلیدواژگان: آرامسازی بنسون، امید، سرطان سینه
  • فاطمه باوزین، محمدعلی سپهوندی* ، فیروزه غضنفری صفحات 18-25
    مقدمه
    افسردگی یکی از شایعترین اختلالات نوجوانی است که مشکلات زیادی برای نوجوانان به خصوص در زمینه های تحصیلی و اجتماعی ایجاد می کند. از این رو بهبود ویژگی های روانشناختی این افراد مورد توجه بسیاری از درمانگران قرار گرفته است. بنا به اعتقاد روانشناسان اهمیت مهارت های ارتباطی در دوره نوجوانی به اندازه ای است که نبود آن می تواند تهدید جدی برای این قشر باشد. بنابراین مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر آموزش مهارت های ارتباطی بر خودکارآمدی تحصیلی و ترس اجتماعی در دختران نوجوان افسرده انجام شد.
    روش کار
    پژوهش حاضر یک مطالعه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل می باشد. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان دختر متوسطه دوم ناحیه 1 شهر خرم آباد بودند که در سال تحصیلی 97- 1396 مشغول به تحصیل بودند، که از این میان 40 نفر که در آزمون افسردگی بک نمرات بالا داشتند به روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب و به طور تصادفی ساده در دو گروه کنترل و مداخله (هر گروه 20 نفر) جایگزین شدند. گروه مداخله 10 جلسه 70 دقیقه ای آموزش مهارت های ارتباطی دریافت کردند و گروه کنترل در لیست انتظار قرار گرفت. گروه ها پرسشنامه خودکارآمدی تحصیلی جینک و مورگان و مقیاس هراس اجتماعی کانور را به عنوان پیش آزمون و پس آزمون تکمیل کردند. داده ها با روش تحلیل کوواریانس تک متغیره (ANCOVA) و به کمک نرم افزار SPSS-21 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته های به دست آمده از پژوهش نشان داد در مرحله پس آزمون بین میانگین های خودکارآمدی تحصیلی و ترس اجتماعی گروه های کنترل و مداخله تفاوت معناداری وجود داشت. به عبارت دیگر آموزش مهارت های ارتباطی باعث افزایش خودکارآمدی تحصیلی و کاهش ترس اجتماعی در دختران نوجوان افسرده شده است (001/0 > P).
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر آموزش مهارت های ارتباطی بر خودکارآمدی تحصیلی و ترس اجتماعی توصیه می شود مشاوران، درمانگران و روانشناسان بالینی از روش مذکور برای افزایش خودکارآمدی تحصیلی و کاهش ترس اجتماعی در نوجوانان افسرده استفاده کنند.
    کلیدواژگان: افسردگی، ترس اجتماعی، خودکارآمدی تحصیلی، مهارت های ارتباطی
  • فرشید شمسایی، صفورا یغمایی، عفت صادقیان* ، لیلی تاپاک صفحات 26-31
    مقدمه
    دانشجویان پرستاری در طول تحصیل خود تنش های زیادی را تجربه می کنند که با علائم روانشناختی مانند اضطراب، استرس و افسردگی توام می باشد. هدف از این مطالعه تعیین استرس، اضطراب و افسرگی در دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی همدان می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی - مقطعی، 342 دانشجو کارشناسی پرستاری دانشگاه علوم پزشکی همدان با روش نمونه گیری سرشماری در سال 1396 وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه 21 سوالی سنجش استرس، اضطراب و افسردگی DASS و همچنین پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک بود داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS-16 و آزمون های آماری توصیفی و استنباطی تحلیل شد.
    یافته ها
    نمونه های مورد مطالعه را 165 نفر پسر (2/48%) و 177 (8/51%) دانشجوی دختر تشکیل داده بودند. میانگین و انحراف معیار سن دانشجویان 11/3 ± 77/21 بود و 52 نفر (2/15%) ترم یک و 220 نفر (3/64%) ساکن خوابگاه بودند. یافته ها نشان داد که میانگین و انحراف معیار نمرات دانشجویان در ابعاد استرس، اضطراب و افسردگی به ترتیب 27/6 ± 39/8، 24/5 ± 99/4 و 22/6 ± 39/5 بود. بر این اساس 9/21 درصد از دانشجویان دارای علائم افسردگی خفیف تا بسیار شدید، 1/16 درصد دارای علائم استرس و 7/28 درصد دارای علائم اضطراب بودند و میزان اضطراب در دختران بیشتر از پسران بود.
    نتیجه گیری
    شیوع افسردگی، اضطراب و استرس در دانشجویان پرستاری بالاست. برنامه ریزی به منظور ارتقا سلامت روان با هدف پیشگیری و مداخلات درمانی به موقع در دوره تحصیلی دانشجویان پرستاری ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: استرس، اضطراب، افسردگی، دانشجویان پرستاری
  • سونه رضازاده مقدم، آناهیتا خدابخشی کولایی، رحیم حمیدی پور، اکرم ثناگو* صفحات 32-38
    مقدمه
    مادران با کودک کم توان ذهنی با مشکلات و چالش های روان شناختی متعددی درگیر هستند. روش های جدید روان شناختی از جمله؛ روان شناسی مثبت گرا دارای مفاهیمی هستند که می توانند به امید و تاب آوری آنها در برابر مصائب زندگی کمک کنند. پژوهش حاضر تعیین اثربخشی روانشناسی مثبت نگر بر امید و تاب آوری مادران دارای کودک کم توان ذهنی بود.
    روش کار
    روش این پژوهش از نوع نیمه تجربی و با پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه پژوهش حاضر شامل کلیه مادران با کودک کم توان ذهنی در بیمارستان رفیده شهر تهران در سال 1395 بود که از این میان تعداد 30 نفر به روش نمونه گیری هدفمند و در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل تخصیص یافتند. دو گروه در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون به پرسش نامه تاب آوری کانر و دیویدسون (2003) و مقیاس امیدواری اشنایدر و همکاران (1991) پاسخ دادند. گروه آزمایش به مدت 10 جلسه آموزش مبتنی بر روانشناسی مثبت نگر را دریافت کردند. داده های جمع آوری شده به وسیله آزمون کوواریانس و نرم افزار SPSS نسخه 20 تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد که بین نمرات امید در مرحله پیش آزمون (99/4 ± 66/19) و پس آزمون (20/4 ± 25) (001/0 = P) تفاوت معناداری را نشان داد. همچنین، در نمرات تاب آوری در مرحله پیش آزمون (54/13 ± 66/51) و پس آزمون (67/12 ± 06/57) (005/0 = P) در گروه آزمایش پس از اجرای مداخله تفاوت معناداری مشاهده شد. این تفاوت در گروه کنترل مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که، ارائه مداخله های آموزشی و درمانی مبتنی بر روان شناسی مثبت گرا می تواند به ارتقای امید و تاب آوری در برابر استرس در مادران با کودک ناتوان ذهنی اثربخش باشد. برگزاری دوره های آموزشی و درمانی به مادران با کودکان کم توان ذهنی در مراکز و مؤسسات توانبخشی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: روانشناسی مثبت نگر، امید، تاب آوری، کم توان ذهنی
  • فیروزه غضنفری *، سیمین غلامرضایی، فاطمه بیرانوند صفحات 39-45
    مقدمه
    آثار و نتایج زیانبار و مخرب فردی، اجتماعی و فرهنگی وابستگی و اعتیاد به حشیش سبب شده است تا کادر درمانی جامعه برای پیشگیری، ترک و جلوگیری از عود مصرف این ماده مخدر اقدام کنند. لذا این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی آموزش خود دلسوزی شناختی بر بهبود نیازهای خودتعیین گری (خودمختاری، شایستگی و ارتباط ادراک شده) بیماران وابسته به حشیش انجام شد.
    روش کار
    مطالعه حاضر یک تحقیق نیمه تجربی با طرح پیش آزمون – پس آزمون با گروه کنترل می باشد. نمونه پژوهش شامل 40 آزمودنی بود که به صورت تصادفی ساده از بین افرادی که به کمپ ترک اعتیاد تحت نظر بهزیستی شهرستان دزفول مراجعه کردند انتخاب شدند و به صورت تصادفی در گروه های مداخله و کنترل (هرگروه 20 نفر) ، گمارده شدند. گروه مداخله 8 جلسه 90 دقیقه ای تحت آموزش خوددلسوزی شناختی قرار گرفت و گروه کنترل در لیست انتظار قرار گرفت. گروه ها مقیاس نیازهای خودتعیین گری سوریبو و همکاران در مراحل پیش آزمون و پس آزمون تکمیل نمودند. داده ها با روش تحلیل کوواریانس چندمتغیره (MANCOVA) و تک متغیره (ANCOVA) و به کمک نرم افزار SPSS-21 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج تحلیل کوواریانس تفاوت معنی داری بین دو گروه نشان داد. به عبارت دیگر آموزش خوددلسوزی شناختی بر بهبود نیازهای خودتعیین گری (خودمختاری، شایستگی و ارتباط ادراک شده) بیماران وابسته به حشیش مؤثر بوده است (05/0 P <).
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر آموزش خوددلسوزی شناختی بر بهبود نیازهای خودتعیین گری (خودمختاری، شایستگی و ارتباط ادراک شده) بیماران وابسته به حشیش توصیه می شود، مسئولین مربوطه در حوزه اعتیاد، روانشناسان و پرستاران مربوط به حوزه اعتیاد از روش مذکور برای برای افزایش نیازهای خودتعیین گری بیماران وابسته به حشیش استفاده کنند.
    کلیدواژگان: حشیش، خوددلسوزی شناختی، نیازهای خودتعیین گری
  • راضیه فروتن* ، نجمه محروقی، جواد ملک زاده، سید رضا مظلوم صفحات 46-53
    مقدمه
    اضطراب و استرس یکی از مشکلات عمده در زندگی روزمره کارکنان فوریت پزشکی محسوب می شود. تجربه این عوامل تنش زا و عوارض ناشی از آن، می توانند موجب کاهش کیفیت کار و تمایل به ادامه خدمت فرد گردند. یکی از استراتژی های مقابله ای در زمان رویارویی با این شرایط، استفاده از رویکرد تاب آوری است این پژوهش با هدف بررسی تاثیر آموزش مدیریت استرس بر میزان تاب آوری و اضطراب در پرسنل فوریت پزشکی طراحی و اجرا شد.
    روش کار
    این مطالعه نیمه تجربی در فاصله زمانی سالهای 1396-1395 بر روی کارکنان فوریت پزشکی شاغل در 176 پایگاه شهری و جاده ای اورژانس 115 تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد اجرا گردید. برای افراد حاضر در گروه آزمودنی، هشت جلسه کارگاه آموزش مدیریت استرس 45 دقیقه ای برگزار گردید. قبل و بعد از مداخله پرسش نامه های تاب آوری کانر و داویدسون و پرسشنامه اضطراب اشپیل برگر برای هر دو گروه تکمیل شد. از آزمونهای آماری تی زوجی، تی مستقل، من ویتنی، ویکاکسون و آنالیز کوواریانس جهت مقایسه های درون و بین گروهی در نرم افزار SPSS نسخه 16 استفاده گردید.
    یافته ها
    در این پژوهش، 82 نفر از کارکنان فوریت پزشکی با میانگین سنی 4/3 ± 2/28 سال و سابقه کار 7/2 ± 2/5 سال مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج نشان داد آموزش مدیریت استرس در گروه آزمودنی، موجب افزایش معنادار نمره تاب آوری (001/0 > P) ، کاهش میانگین نمره اضطراب آشکار (001/0 > P) و همچنین کاهش میانگین نمره اضطراب پنهان (001/0 > P) گردیده است.
    نتیجه گیری
    آموزش مدیریت استرس می تواند در کاهش میزان اضطراب و افزایش تاب آوری کارکنان فوریت پزشکی نقش قابل قبولی ایفا نماید. از آنجا که کمتر شدن تنش شغلی این افراد می تواند باعث ارائه خدمات بهتر بالینی توسط آنها شود، لذا ضروری است از این استراتژی های مؤثر برای کاهش تنش شغلی و افزایش تاب اوری استفاده گردد.
    کلیدواژگان: کارکنان فوریت پزشکی، تاب آوری، مدیریت استرس، اضطراب
  • سارا غزلی، محمد مرادی بگلویی* ، محمد ابراهیم ساریچلو، محمود علیپور صفحات 54-60
    مقدمه
    زنان به عنوان کلیدی ترین عنصر هر خانواده نقش تضمین کننده سلامت روان در خانواده و جامعه را بر عهده دارند. با توجه به آثار و تبعات سوء مصرف مواد،در خانواده افراد سوء مصرف کننده، مهمترین نقش و بیشترین آسیب ها را همسرانشان متحمل میشوند. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر معنا درمانی گروهی بر تاب آوری همسران افراد سوء مصرف کننده مواد و در نتیجه بهبود و ارتقاء سطح سلامت روان آنان و خانواده شان بوده است.
    روش کار
    این مطالعه یک کار آزمایی بالینی با استفاده از طرح پیش آزمون و پس آزمون و پیگیری یک ماهه با گروه گواه میباشد. از میان کلیه همسران افراد سوء مصرف کننده مواد مراجعه کننده به مراکز خصوصی ترک اعتیاد شهرستان لنگرود در سال 96 که بدنبال فراخوان،اعلام آمادگی نمودند و دارای ملاک های ورود بودند پیش آزمون مقیاس تاب آوری به عمل آمد که در نهایت 33 نفر بطور تصادفی (Random allocation) در دو گروه آزمون (17 نفر) و شاهد (16 نفر) تقسیم شدند. گروه آزمون طی 8 جلسه گروهی 90 دقیقه ای با فاصله 6 روز تحت مداخله معنا درمانی قرار گرفتند و در این مدت برای گروه شاهد هیچگونه مداخله درمانی انجام نگرفت. سپس دو گروه از لحاظ نمره تاب آوری مجددا مورد بررسی قرار گرفتند. پرسشنامه تاب آوری کونور و دیویدسون به عنوان ابزار ارزشیابی در پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری یک ماهه استفاده گردید. داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی و آزمون تحلیل واریانس مختلط بین- درون آزمودنی ها (تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر) و با نرم افزار SPSS نسخه 21 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که تاثیر معنا درمانی گروهی بر تاب آوری در گروه آزمون بطور قابل توجهی بیشتر از گروه شاهد در تک تک حیطه ها و همچنین نمره کل تاب آوری بوده است (0001/0 > P).
    نتیجه گیری
    یافته های این پژوهش با نتایج سایر پژوهشها در این حیطه همخوانی داشته و نشان دهنده موثر بودن معنا درمانی گروهی بر افزایش تاب آوری همسران افراد سوء مصرف کننده مواد بود.
    کلیدواژگان: معنا درمانی گروهی، تاب آوری، همسران، سوء مصرف مواد
|
  • Nasrin Goodarzi , Abolfazl Rahgoi *, Farahnaz Mohammadi Shahboulaghi , Akbar Biglarian Pages 1-9
    Introduction
    Increasing the prevalence of Dementia is one of the consequences of aging, Due to the nature of Dementia and high level of dependency, taking care of these patients’ leads to mental disorders in family caregivers. On the other hand, the existence of these disorders makes the family functioning disturbed. Hence, evaluating family functioning can be a suitable tool to predict family mental health. The evaluation of Anxiety in caregivers of elderly patients with dementia and their relationship with the family function was the aim of this study.
    Methods
    This methodological study was a correlation one. 150 family caregivers of the elderly suffering from Dementia referring to Iran’s Alzheimer's Association in Tehran by sampling in 1394-95 and according to Inclusion criteria were selected. caregivers' anxiety and their family function was measured through the Zung Anxiety Inventory and family functioning McMaster Data were analyzed using Pearson correlation coefficient, variance analysis, Scheffe post hoc test and multiple stepwise regression analysis using SPSS 19 software.
    Results
    19. 4% ٫and 1. 3% of studied family caregivers of elderly suffering from Dementia had mild anxiety, and severe anxiety respectively. Family function in these patients was found in all dimensions except for the problem solving; also, there was a negative and significant relationship between all family subscales and carers' anxiety (P <0. 001). The results of multiple stepwise linear regression analysis to predict anxiety on the dimensions of family function and underlying variables indicated that behavioral, economic status and health status were able to predict the variance of carers' anxiety.
    Conclusions
    According to the prevalence of Anxiety syndrome in caregivers of patients with dementia and the relation between families functioning with Anxiety, evaluating dimensions of family functioning as one of the important indicators of Family Therapy and Education can improve these caregivers’ health.
    Keywords: Family Functioning, Anxiety, Family Caregiver, Dementia
  • Samira Moradipour , Mohammad Ali Soleimani , Mohammad Reza Sheikhi *, Saeed Pahlevan Sharif Pages 10-17
    Introduction
    Promoting hope among patients with breast cancer is of significant importance. Several studies have proposed various methods to increase hope among chronic patients. In this regard, the current study aimed at determining the effect of Benson’s relaxation technique on hope among patients with breast cancer.
    Methods
    This randomized clinical trial was conducted on 100 patients under chemotherapy at Velayat Hospital of Qazvin during three months in 2016 to 2017. Using a convenience sampling method and a randomized complete block design, the samples were randomly assigned to two groups, i.e. an experimental group (50 people) and a control group (50 people). A questionnaire on demographic and disease-related information and Herth Hope Index were filled by both groups before implementing the intervention. The experimental group received two sessions of the relaxation technique before initiating the chemotherapy. Three months later, the Herth Hope Index was completed again by both groups. Data were analyzed using descriptive statistics and a chi-square test, a t-test, and an ANCOVA carried out via SPSS23.
    Results
    Results of this study showed that, after conducting the intervention, there was a statistically significant difference between mean scores of hope obtained by the patients assigned to the experimental group (38.8 ± 4.1) and the control group (36.4 ± 3.8) gained by modifying hope scores of the patients before carrying out the intervention (F =3.9, P = 0.04).
    Conclusions
    According to the results obtained from this study, it can be concluded that using Benson’s relaxation technique has an effective application in promoting hope among patients with breast cancer. Therefore, conducting further studies to examine this issue is recommended.
    Keywords: Benson’s Relaxation, Hope, Breast Cancer
  • Fatemeh Bavazin , Mohammad Ali Sepahvandi *, Firoozeh Ghazanfari Pages 18-25
    Introduction
    Depression is one of the most common disorders in adolescence, which causes many problems, especially in the educational and social fields. Therefore, improvement of psychological characteristics of these people has been considered by many therapists. Psychologists believe that the importance of communicative skills during adolescence is such that its absence can be a serious threat to this group. Therefore, the present study aimed at investigating the effect of communication skills training on academic self-efficacy and social phobia in adolescent females with depression.
    Methods
    The present study was experimental with pre-test-post-test design and control group. The statistical population consisted of all secondary school students in district 1 of Khorramabad, studying in the academic year of 2017, of which 40 had high-depression scores. A multi-stage cluster was selected and randomly assigned to two groups of control and intervention (each group with 20 participants). The intervention group received 10 sessions of 70 minutes of communication skills training, and the control group was placed in the waiting list. The groups completed the Gink and Morgan academic self-efficacy questionnaire and the Conservative Social Phobia Scale as a pre-test and post-test. Data were analyzed using Analysis of Covariance (ANCOVA) and SPSS-21 software.
    Results
    The findings showed that there was a significant difference between the test and intervention groups in the post-test phase between the educational self-efficacy and social fears. In other words, communication skills training increased depression in adolescent female’s self-efficacy and reduced social Phobia (P < 0.01).
    Conclusions
    Regarding the effect of communication skills training on academic self-efficacy and social phobia, it is recommended for counselors, therapists, and clinical psychologists to use this method to increase academic self-efficacy and reduce social Phobia in depressed adolescents.
    Keywords: Depression, Social Phobia, Academic Self-efficacy, Communication Skill
  • Farshid Shamsaei , Safoura Yaghmaei , Effat Sadeghian *, Leili Tapak Pages 26-31
    Introduction
    Nursing students experience a lot of stress during their education, which is associated with psychological symptoms, such as anxiety, stress, and depression. The aim of this study was to examine depression, anxiety, stress, and associated factors among undergraduate nursing students in Hamadan Faculty of Nursing and Midwifery.
    Methods
    In this cross-sectional study, 342 undergraduate nursing students from Hamedan University of Medical Sciences were selected with the Census sampling method, during year 2017. The data collection tool was a questionnaire of 21 questions for measuring stress, anxiety and depression, and a demographic questionnaire. Data were analyzed using SPSS 16 software and descriptive and inferential statistics.
    Results
    The sample consisted of 165 (48.2%) male and 177 (51.8%) female students. The mean (SD) age was 21.77 ± 3.11 years. Overall, 52 (15.2%) students of the first semester and 220 (64.3%) were residents of the dormitory. The findings showed that the mean and standard deviation of students' scores in the dimensions of stress, anxiety, and depression were, respectively, 8.39 ± 6.27, 4.99 ± 5.24, and 5.39 ± 6.22. In other words, 21.9% of the respondents reported mild to extremely severe symptoms of depression, 16.1% stress, and 28.7% anxiety. Also, there was no significant relationship between the scores of psychological symptoms and age, educational term, and dwelling place, yet there was a significant relationship between the level of anxiety and gender; the level of anxiety in females was higher than that of males, and there was no significant relationship between stress and depression, and gender.
    Conclusions
    Depression, anxiety, and stress are highly prevalent among undergraduate nursing students. Planning for the promotion of mental health with the aim of prevention and timely therapeutic interventions in nursing students' education is essential.
    Keywords: Depression, Anxiety, Stress, Nursing Students
  • Suneh Reza Zadeh , Anahita Khodabakhshi, Koolaee , Rahim Hamidy Pour , Akram Sanagoo* Pages 32-38
    Introduction
    Mothers with mental retarded children deal with a number of psychological problems and challenges. New psychological interventions, such as positive psychology, have concepts and elements that help mothers improve their hope and resiliency in facing life problems. The purpose of this study was to determine the effectiveness of positive psychology on the hope and resilience of mothers with mentally retarded children.
    Methods
    This research had a semi-experimental design and pre-test-posttest with a control group. The research population included all mothers with mentally impaired children in Rofaydeh Hospital of Tehran, during year 2017. Thirty were selected by targeting sampling and then randomly assigned to two groups, experimental and control. The two groups responded in two stages: pre-test and post-test to Responder Questionnaire by Canner and Davidson (2003) and Schneider et al. (1991). The experimental group received 10 positive psychological training sessions. Data were analyzed by covariance test and SPSS software version 20.
    Results
    The findings showed that there was a significant difference between the pre-test of hope scores (19/66 ± 4/99) and post-test (25 ± 4/20) (P = 0.001). In addition, there was a significant difference between the pre-test of resiliency scores (51.66 ± 13.54) and pre-test (57.06 ± 13.54) (P = 0.005) of the experimental group. These changes were not found in the control group.
    Conclusions
    According to the research findings, therapeutic and educational positive psychological interventions could improve hope and resilience of mothers with mentally retarded children. This intervention could be recommended by family counselors at rehabilitation centers for mothers with special needs children.
    Keywords: Positive Psychology, Hope, Resiliency, Mental Retardation
  • Firouzeh Ghazanfari *, Simin Gholamrezaei , Fatemeh Beyranvand Pages 39-45
    Introduction
    The effects and harmful effects of personal, social and cultural harm and dependence on addiction to cannabis have led the community to prevent, stop and prevent the recurrence of the drug. Therefore, this study aimed to investigate the effectiveness of cognitive self-management education on improving the self-identification needs (autonomy, competence and perceived relationship) of cannabis patients.
    Methods
    The present study is a semi-experimental research with a pre-test-post-test design with control group. The sample consisted of 40 subjects who were randomly selected from among those who were referred to Dezful Health Care Detention Center and were randomly assigned to intervention and control groups (each group was 20). The intervention group received 8 sessions of 90 minutes undergoing cognitive dyslexis training and the control group was placed on the waiting list. The groups completed the scale of self-diagnostic needs of Syribo et al. In the pre-test and post-test phases. Data were analyzed by multivariate analysis of covariance (MANCOVA) and single-variable (ANCOVA) using SPSS-21 software.
    Results
    The results of covariance analysis showed a significant difference between the two groups. In other words, cognitive self-censorship education has been effective in improving the self-determination needs (autonomy, competence and perceived association) of cannabis patients (P <0.05).
    Conclusions
    Regarding the effect of cognitive self-censorship training on improving the self-determination needs (autonomy, competence and perceived communication), it is recommended that patients with hashish be used by the relevant authorities in the field of addiction and psychologists to use this method to increase the self-determination needs of cannabis patients.
    Keywords: cannabis, cognitive self-denial, self-determination needs
  • Razieh Froutan* , Najmeh Mahroughi , Javad Malekzadeh , Seyed Reza Mazlom Pages 46-53
    Introduction
    Anxiety and stress are of the major problems in the daily lives of emergency medical staff. The experience of these stressors and their complications can reduce the work quality and the desire to continue cooperation. One of the coping strategies when confronted with these conditions is to use a resilient approach. The current study aimed at investigating the effect of stress management training on resilience and anxiety of emergency medical staff.
    Methods
    The current quasi-experimental study was conducted on medical emergency staffs worked at 176 urban and rural emergency stations affiliated to Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran. Eight 45-minute stress management training workshop sessions were held for the intervention group. Before and after intervention, the Conner and Davidson resilience scale and the Spielberger anxiety inventory were completed for both groups. Paired samples t test, independent samples t test, the Mann-Whitney, and the Wilcoxon signed-rank test, and covariance analysis were used in SPSS version 16 for intra- and inter-group comparisons.
    Results
    In the current study, 82 medical emergency staffs with the mean age of 28.2 ± 3.4 years and mean work experience of 5.2 ± 2.7 years were enrolled. The results showed that stress management training in the intervention group caused a significant increase in resilience score (P < 0.001), a significant reduction in the mean state anxiety score (P < 0.001), and a decrease in the mean score of hidden/trait anxiety (P < 0.001).
    Conclusions
    Stress management training can play a considerable role in reducing anxiety and increasing the resilience of medical emergency staff. Since the lower job stress can lead to providing better clinical services, it is necessary to use these useful strategies to reduce occupational stress and increase resilience in medical emergency staff.
    Keywords: Stress Management, Anxiety, Resilience, Medical Emergency
  • Sara Ghazali , Mohammad Moradibaglooei*, Mohammad Ebrahim Sarichloo , Mahmoud Alipour Pages 54-60
    Introduction
    As the key element of each family, females play a pivotal role in the mental health of the family and the community. Females, more every other family member, suffer from the consequences of substance abuse. The current study aimed at investigating the effect of group logo therapy on resilience of spouses of male substance abusers and consequently improving mental health in them and their families.
    Methods
    The current clinical trial with a pre-test, post-test, and one-month follow-up design and a control group was conducted on the spouses of male substance abusers referring to private addiction treatment centers in Langroud, Iran; of which 33 subjects were randomly allocated to two experimental (n = 17) and control groups (n = 16). The experimental group received eight 90-minute sessions of group logo therapy with a six-day interval. The control group received no intervention during this period. Then, the two groups were re-evaluated for the resilience score. The Connor and Davidson resilience questionnaire was used as a pre-test, post-test, and one-month follow-up data collection form. Data were analyzed using descriptive statistics and repeated measure ANOVA with SPSS version 21.
    Results
    The results generally demonstrated that the effect of group logo therapy on resilience of the subjects in the experimental group was significantly higher than that of the control group (P < 0.0001).
    Conclusions
    The results of the current study were consistent with those of other similar studies indicating the effectiveness of group logo therapy in increasing the resilience of spouses of male substance abusers.
    Keywords: Group Logo Therapy, Resilience, Spouses, Substance Abuse