فهرست مطالب

پرستاری و مامایی ارومیه - سال شانزدهم شماره 5 (پیاپی 106، امرداد 1397)

نشریه پرستاری و مامایی ارومیه
سال شانزدهم شماره 5 (پیاپی 106، امرداد 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/05/08
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محسن ادیب حاج باقری*، سید مرتضی قپانی ، محمدصادق پورعباسی صفحات 303-313
    پیش زمینه و هدف: باوجود شایع بودن دلیریوم در بیماران پس از جراحی بای پس عروق کرونر، مطالعات معدودی در زمینه جلوگیری از دلیریوم پس از جراحی قلب انجام شده است. لذا، این مطالعه با هدف بررسی تاثیر شبیه سازی محیطی بر بروز دلیریوم در بیماران تحت جراحی بای پس عروق کرونر انجام شد.
    مواد و روش ها
    این کارآزمایی بالینی، در بخش ICU قلب، بیمارستان شهید بهشتی کاشان انجام شد. 100 نفر از بیماران کاندید بای پس عروق کرونر به صورت تصادفی به دو گروه 50 نفره (دارای شبیه سازی محیطی و گروه کنترل) تخصیص یافتند. پس از عمل، یک گروه در محیط معمولی و گروه دیگر در محیطی که با محیط زندگی بیمار شبیه سازی شده بود، مراقبت شدند. سه ساعت پس از هوشیاری و نیز در روزهای بعد در نوبت صبح و عصر بیماران با پرسشنامه بررسی مختصر وضعیت روانی، ارزیابی شدند. از آزمون های من ویتنی یو، تی مستقل و کای دو و دقیق فیشر جهت تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    تعداد بیماران مبتلا به دلیریوم و در معرض دلیریوم، در روز اول بعد از عمل تا صبح روز چهارم در گروه مداخله کمتر از گروه کنترل بود. این یافته ازنظر بالینی اهمیت دارد. اگرچه تفاوت بین گروه ها در نوبت های مختلف معنی دار نبود. بحث و نتیجه گیری: شبیه سازی محیطی ازنظر بالینی موجب کاهش بروز و خطر دلیریوم در بیماران تحت جراحی بای پس عروق کرونر در طی شش نوبت متوالی در گروه مداخله شد. بااین حال، به دلیل عدم مشاهده تفاوت آماری معنادار، انجام مطالعات بیشتر در این زمینه پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: دلیریوم، شبیه سازی، بای پس عروق کرونر
  • علی رشیدی *، ابراهیم آقازاده اصل صفحات 314-323
    پیش زمینه و هدف: پژوهش حاضر میزان رویت پذیری مقالات 33 مجله ی حوزه ی پرستاری ایران را در نمایه نامه ی اسکوپوس در فاصله زمانی 2010 - 2017 موردبررسی قرار داده است. مواد و روش کار: این پژوهش به روش کتاب سنجی و علم سنجی انجام گردیده است و جامعه آماری پژوهش حاضر، 33 مجله ی حوزه ی پرستاری منتشرشده در ایران می باشد که عناوین مجلات از وب سایت معاونت های پژوهشی دانشگاه های علوم پزشکی استخراج و سپس اسامی در نمایه نامه اسکوپوس مورد جستجو قرار گرفت. داده های این پژوهش با بهره گیری از جستجوی پیشرفته نمایه نامه ی اسکوپوس استخراج گردیده و سپس به صفحه ی گسترده اکسل انتقال و مورد داده کاوی قرار گرفته است.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این پژوهش نشان دهنده ی این است که تعداد کل استنادها به مجلات حوزه ی پرستاری در ایران 990 بار است که از این میان، "مجله ی ایرانی تحقیقات پرستاری و مامایی" با 358 بار، "مجله ی پژوهش پرستاری ایران" با 94 بار و "مجله ی دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه" با 86 بار، به ترتیب در رتبه های اول تا سوم قرار دارند. در ضمن 9 تا از 33 مجله ی موردبررسی هیچ استنادی دریافت نکرده و 2 تا از 33 مجله ی موردبررسی فقط یک بار استناد دریافت کرده بودند. مجله ی "حیات" با 77 بار استناد به مقالات حوزه ی پرستاری در ایران، رتبه اول را در استناددهی به مقالات ایرانی به خود اختصاص داده و مجلات "دانشگاه علوم پزشکی مازندران" و "بین المللی کودکان" به ترتیب با 54 و 34 بار استناددهی به مقالات ایرانی در حوزه ی پرستاری در رتبه های دوم و سوم قرار دارند. به استثنای محققان ایرانی که 557 بار استناد به مقالات حوزه ی پرستاری دارند، محققان سایر کشورها نیز به ترتیب آمریکا (77 بار) ، استرالیا (38 بار) ، ترکیه (25 بار) ، کره جنوبی (22 بار) و چین (18 بار) به ترتیب بیشترین استناددهی به مقالات پرستاری ایران را داشتند. پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز با بیش از 125 بار استناد، بیشترین استناد را به مقالات پرستاری ایران داشتند. 22 درصد استناد دهندگان به مقالات مجلات پرستاری ایران، نشریات خارجی بودند. بحث و نتیجه گیری: مقالات حوزه ی پرستاری در طی سالیان ازلحاظ کیفیت روند روبه رشدی را داشته است. بنابراین، به منظور ارتقای میزان رویت پذیری مقالات، پیشنهادات کاربردی ارائه شده است.
    کلیدواژگان: رویت پذیری، پرستاری، مجله های پرستاری ایران، نمایه نامه اسکوپوس
  • خاطره خانجانخانی ، روح الله عسکری ، محسن عسکری شاهی ، میلاد شفیعی * صفحات 324-334
    پیش زمینه و هدف: سازمان ها همواره در تلاش اند تا بتوانند متناسب با اهداف خود به بالاترین سطح عملکرد شغلی در کارکنان دست یابند. در این میان، بیمارستان ها نیز از این قاعده مستثنا نیستند، بخصوص گروه شغلی پرستاری که از آن ها به عنوان مهم ترین گروه های شغلی بیمارستان یاد می شود. لذا این پژوهش باهدف رتبه بندی ابعاد محیط درون سازمانی و صفات پنج گانه شخصیتی در عملکرد شغلی پرستاران در یک بیمارستان آموزشی انجام شد.
    مواد و روش ها
    پرستاران شاغل در بخش های بستری گروه هدف این پژوهش بودند که تعداد 89 نفر به عنوان نمونه به پژوهش وارد شدند. سه پرسشنامه محیط درون سازمانی (وایزبورد) ، صفات پنج گانه شخصیتی (نئو) و ارزیابی عملکرد شغلی (پاترسون) ابزارهای گرداوری داده ها بود. 185 نفر از پرستاران به صورت تخصیص متناسب در هر بخش به عنوان نمونه به پژوهش وارد شدند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS20 و با بهره گیری از آمار توصیفی و شبکه های عصبی مصنوعی تحلیل شدند.
    یافته ها
    در پرسشنامه صفات شخصیتی، ابعاد مسئولیت پذیری (60/5±13/44) و روان رنجوری (93/4±86/32) بیشترین و کمترین میانگین نمره را به دست آوردند. در پرسشنامه محیط درون سازمانی نیز، ابعاد پاداش ها (11/1±81/3) و ارتباطات (14/1±74/4) به ترتیب بهترین و بدترین وضعیت را در بین ابعاد موردمطالعه داشتند. مقایسه ضرایب اهمیت در شبکه های عصبی نشان داد ابعاد هدف گذاری (از محیط درون سازمانی،100درصد) و نوع استخدام (از مشخصات دموگرافیک، 20/7درصد) بیشترین و کمترین اهمیت را در عملکرد شغلی پرستاران دارد. بحث و نتیجه گیری: ازآنجاکه در این پژوهش بعد هدف گذاری (از محیط درون سازمانی) بالاترین ضریب اهمیت را در عملکرد پرستاران به دست آورد، پیشنهاد می شود ضمن تدوین اهداف روشن و مشخص، این گروه را در تدوین اهداف سازمانی دخالت داده تا بیشترین سطح عملکرد شغلی به دست آید.
    کلیدواژگان: عملکرد شغلی، سازمان، شخصیت، بیمارستان آموزشی، پرستاران
  • شاهپور احمدی خویی ، علی مهداد *، نرگس کشتی آرای صفحات 335-345
    پیش زمینه و هدف: خانواده اصلی ترین نهاد جامعه به حساب می آید و سلامت این نهاد سلامت جامعه را به دنبال دارد. آموزش خانواده از رویکردهایی است برای نیل به این مقصود. هدف این پژوهش تدوین بسته آموزشی پیشگیری از طلاق و تعیین اثربخشی آن بر طلاق عاطفی و رضامندی همسران بود.
    مواد و روش ها
    روش تحقیق ترکیبی از نوع طرح های اکتشافی که در بخش کیفی پژوهش از نوع روایتی و در بخش کمی از نوع نیمه تجربی بود. محیط پژوهش در بخش کیفی زوجین متقاضی طلاق شهر ارومیه بودند که با ابزار مصاحبه روایی، عواملی که منجر به تضعیف و تقویت خانواده می شد، استخراج و بر اساس آن بسته آموزشی پیشگیری از طلاق تدوین و روایی محتوایی آن توسط 5 نفر از متخصصین تایید گردید. در بخش کمی، روش پژوهش نیمه تجربی (پیش آزمون و پس آزمون با استفاده از دو گروه آزمایش و کنترل و پیگیری) بود. جامعه آماری شامل کارمندان آموزش وپرورش شهر ارومیه به تعداد 452 نفر بودند که بدین منظور 60 نفر به عنوان نمونه آماری تحقیق از طریق نمونه گیری داوطلبانه انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایشی (30 نفر) و کنترل (30 نفر) جایگزین شدند. در این مطالعه دو سازه طلاق عاطفی و رضامندی همسران به عنوان متغیرهای وابسته موردبررسی قرار گرفته و برای سنجش آن ها از پرسشنامه های طلاق عاطفی گاتمن (1998) و رضامندی همسران افروز (1389) استفاده گردید. داده ها با استفاده از روش آماری آنالیز واریانس اندازه گیری مکرر در نرم افزار 24spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که آموزش بسته پیشگیری از طلاق باعث افزایش میزان رضامندی همسران و کاهش طلاق عاطفی در سطح معنی داری (05/0P>) می گردد.
    نتیجه گیری
    با توجه به اثربخشی بسته آموزشی پیشگیری از طلاق، پیشنهاد می شود از این بسته در مراکز آموزش خانواده، محاکم دادگستری و مشاوره ازدواج و خانواده استفاده شود.
    کلیدواژگان: بسته آموزشی پیشگیری از طلاق، طلاق عاطفی، رضامندی همسران
  • امین سهیلی *، گلشن مقبلی صفحات 346-353
    سوسک پدروس، نوعی حشره سمی از خانواده استافیلینیده می باشد که به طور گسترده ای در استان های شمالی کشور پراکنده بوده و در این نواحی به نام دراکولا شناخته می شود. این حشره، ترکیبی سمی و محرک به نام پدرین از خود آزاد می کند که به واسطه توقف در بیوسنتز پروتئین و میتوز، منجر به نوعی درماتیت تماسی تاولی سوزش دار و اپیدرمولیز خود التیام یابنده می شود که به آن درماتیت پدروس می گویند. هنوز پادزهری با اثر قطعی و اختصاصی برای درمان عوارض ناشی از سم این حشره وجود ندارد و تمام شیوه های درمانی کنسرواتیو و مبتنی بر تخفیف و تعدیل تظاهرات زخم است. لذا به نظر می رسد بهترین راه اجتناب از این عارضه، کاهش تماس انسان با حشره و در صورت تماس، خنثی نمودن اثر سم در مراحل اولیه تماس به وسیله شست وشو با آب و صابون و یا الکل سفید می باشد. متاسفانه کمبود اطلاع رسانی درست از سوی مسئولین و متولیان سلامت به اهالی منطقه و هم زمانی آمار بالای مسافرت به این نواحی با زمان اوج فعالیت حشره، باعث قرار گرفتن جمعیت بیشتری در معرض این حشره و متعاقبا بروز بالای بیماری گردیده است. از سوی دیگر، عدم وجود سیستم جامعی برای ثبت و گزارش موارد ابتلا به این بیماری، باعث شده است که آمار دقیقی در رابطه با میزان بروز بیماری، خصوصیات افراد مبتلا، و الگوی توزیع حشرات در دسترس نباشد.
    کلیدواژگان: درماتیت پدروس، ایران
  • طاهره جلایی *، سهیلا آستانگی ، محمود رحمتی ، نادر سالاری صفحات 354-363
    پیش زمینه و هدف: بیماری های قلبی عروقی شایع ترین علت مرگ در سراسر جهان می باشند و علیرغم درمان های دارویی، عمل جراحی پیوند عروق کرونر در برخی از بیماران همچنان به عنوان اولین و بهترین انتخاب در درمان آنان شناخته شده است. ترس و اضطراب شایع ترین عارضه روان شناختی بیماران کاندید جراحی پیوند عروق است. ازاین رو، هدف از مطالعه حاضر بررسی رابطه حمایت اجتماعی درک شده با میزان ترس و اضطراب قبل از جراحی در بیماران الکتیو کاندید جراحی پیوند عروق بود. مواد و روش کار: از میان بیماران الکتیو کاندید جراحی پیوند عروق بستری در بخش های ویژه بیمارستان امام علی (ع) شهر کرمانشاه بر اساس معیارهای ورود به مطالعه 100 بیمار (سن: 9/2±80/55 سال) به عنوان آزمودنی انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های ویژگی های فردی، حمایت اجتماعی درک شده شربورن-استوارت، معیار ترس از عمل پیوند عروق کرونر و پرسشنامه اضطراب آشکار اسپیل برگر استفاده شد. برای بررسی رابطه بین متغیرها از آزمون همبستگی اسپیرمن در سطح معنی داری 05/0 استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حمایت اجتماعی (4/10± 78/57) ، میزان اضطراب قبل از عمل (8/5±11/51) و ترس (7/9±70/57) را نشان داد. بین حمایت اجتماعی درک شده و میزان اضطراب رابطه معکوس و معنی داری مشاهده شد (3/0- r=). همچنین بین دو متغیر حمایت اجتماعی درک شده و ترس رابطه معکوس و معنی داری وجود داشت (2/0-r=). بحث و نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر بر اهمیت حمایت اجتماعی درک شده بر کاهش میزان ترس و اضطراب این بیماران دلالت دارد، لذا انجام اقداماتی در راستای شناسایی منابع حمایتی مددجو و ارتقای آن ضروری به نظر می رسد. مراقبت های حمایتی پرستاران می تواند سبب بهبود سلامت روانی بیماران گردد.
    کلیدواژگان: ترس، اضطراب، حمایت اجتماعی، جراحی بای پس عروق کرونر
  • محمد صالح زارعی *، ابوالقاسم امینی ، احمد پورعباس صفحات 364-372
    پیش زمینه و هدف: ارزشیابی یک فرایند تحلیل کلی و نظام اند است که منجر به داوری و یا ارائه پیشنهادات مربوط به کیفیت یک موسسه آموزش عالی می شود و می تواند منجر به بهبود مستمر کیفیت شود، لذا مطالعه حاضر باهدف ارزشیابی آموزشی مجتمع آموزش سلامت شهرستان بوکان به انجام رسید. مواد وروش کار: مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی-مقطعی بوده که با مشارکت تمامی مدیران، اساتید، دانشجویان و کارکنان مجتمع آموزش سلامت شهر بوکان و با استفاده از شاخص های ارزشیابی موسسه ای دانشگاه های علوم پزشکی کشور انجام شد. ابتدا بررسی های توصیفی روی داده ها صورت گرفت و نتایج به صورت فراوانی و درصد برای متغیرهای کیفی و نیز میانگین و انحراف معیار برای متغیرهای کمی گزارش شد. همچنین نتایج به تفکیک برای هر حیطه گزارش شد.
    یافته ها
    میانگین مطلوبیت از دیدگاه کلی دانشجویان، اساتید، مدیران، کارکنان و مستندات بررسی شده به ترتیب برابر 65، 79، 76، 70 و 70 درصد بود که در بین آن ها بالاترین سطح مربوط به نگاه اساتید و پایین ترین سطح مربوط به دانشجویان بود. متوسط کل نتایج برای کل جمعیت برابر 72 درصد بود. یافته ها نشان داد که بالاترین امتیاز به حوزه های رسالت و اهداف، آموزش مداوم فارغ التحصیلان و آموزش دانشجو و پایین ترین سطح به حوزه های مدیریت، هیئت علمی و اساتید و آموزش بالینی اختصاص دارد. بحث و نتیجه گیری: یافته ها نشان داد که وضعیت این مجتمع در حد نسبتا مطلوب می باشد، گرچه لزوم طراحی و اجرای مداخلاتی جهت مرتفع نمودن مشکلات حوزه های دارای نقص به وضوح احساس می شود.
    کلیدواژگان: ارزشیابی، آموزش پزشکی، معیارها
  • منیره حسن زاده*، بهمن اکبری ، عباس ابوالقاسمی صفحات 373-381
    پیش زمینه و هدف: ناباروری یک بحران اساسی است که پیامدها و مشکلات زیادی را در ابعاد روانی و عاطفی برای زنان به همراه دارد؛ لذا هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی تحلیل رفتار متقابل بر راهبردهای مثبت و منفی تنظیم هیجان و عملکرد جنسی زنان نابارور بود.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی است. تعداد 30 نفر از زنان نابارور مراجعه کننده به کلینیک ناباروری مهر در شهر رشت در شش ماهه دوم سال 1396 با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه تحلیل رفتار متقابل (15 نفر) و گروه کنترل (15 نفر) قرار گرفتند و پرسشنامه های تنظیم هیجان گارنفسکی و همکاران و عملکرد جنسی زنان راسن را پیش و پس از مداخله و پس از دو ماه پیگیری تکمیل نمودند.
    یافته ها
    نتایج تحلیل مانکوا نشان داد درمان تحلیل رفتار متقابل در مرحله پس آزمون بر راهبردهای مثبت و راهبردهای منفی تنظیم هیجان تاثیر معنی دار داشته است (01/0 > p) و نتایج تحلیل واریانس اندازه گیری مکرر نشان داد که این تاثیر تا مرحله پیگیری حفظ شده است. همچنین نتایج نشان داد که درمان تحلیل رفتار متقابل در مرحله پس آزمون بر عملکرد جنسی زنان نابارور تاثیر مثبت داشته است (05/0 > p). بحث و نتیجه گیری: با توجه به نتایج، پیشنهاد می گردد مداخله درمانی تحلیل رفتار متقابل به عنوان برنامه درمانی جهت کاهش مشکلات هیجانی و جنسی زنان نابارور در کلینیک های درمان ناباروری استفاده شود.
    کلیدواژگان: تحلیل رفتار متقابل، راهبردهای تنظیم هیجان، عملکرد جنسی، ناباروری
|
  • Mohsen Adib, Hajbaghery *, SayedMorteza Ghapani , MohamadSadegh Poorabbasi Pages 303-313
    Background & Aim
    Despite the prevalence of delirium after the coronary artery bypass graft surgery, inadequate studies were conducted on the prevention of delirium after this surgery. This study was undertaken to evaluate the effects of environmental simulation on delirium incidence after coronary artery bypass graft surgery.
    Materials & Methods
    A clinical trial was done in the cardiac ICU of Shahid Beheshti Hospital, Kashan, Iran. A sample of 100 patients who were candidate for coronary artery bypass graft surgery were randomly allocated to a control and an intervention group. For patients in the intervention group, postoperative environmental simulation was used to simulate their household environments, while patients in the control group were cared in usual postoperative environment. The Mini-Mental State Examination test was used to assess delirium three hours after regaining postoperative consciousness and then, twice a day until the third postoperative day. Data analysis was performed via the independent-sample t, the Chi-square, the Fisher’s exact, and the Mann-Whitney U tests.
    Results
    The number of patients with delirium or at risk for it in the intervention group was lower than the control group at different measurement time points. Although the between group differences were not statistically significant.
    Conclusion
    The number of patients with or at risk of delirium was less in the intervention group. This finding is clinically important. However, as the results were not statistically significant, further investigations are needed in this area.
    Keywords: Delirium, Simulation, Coronary artery bypass
  • Ali Rashidi *, Ebrahim Aghazadeh asl Pages 314-323
    Background & Aim
    This article is based on bibliometric features exploring the rate of visibility of 32 Iranian Nursing Journals articles In Scopus.
    Materials & Methods
    The research data were extracted from Scopus database based on advanced search features and then transferred to Microsoft Excel for further data manipulation.
    Results
    The result showed that of 990 times of citation, Iranian Journal of Nursing and Midwifery Research with 358 times of citation took the first place, followed by Iranian Journal of Nursing Research (IJNR) and Journal of Urmia Nursing and Midwifery Faculty each with 94 and 86 times of citation, respectively. Unfortunately 9 of 32 journals under investigation did not received any citation yet and 2 of 32 journals just received 1 citation.
    Hayat with 77, Journal of Mazandaran University of Medical Sciences with 54 and International Journal of Pediatrics with 34 times of citation are the sources that much cited Iranian nursing journals, respectively.
    Except Iranian researchers which have been cited Iranian nursing articles 557 times, researchers of other countries that are cited Iranian nursing papers are as follow: United States 72, Australia 38, United Kingdom 36, Turkey 25, South Korea 22 and China 18. Researchers of Tehran University of Medical Sciences with 125, Shahid Beheshti University of Medical Sciences with 73, Iran University of Medical Sciences with 70, Mashhad University of Medical Sciences with 43 and Mazandaran University of Medical Sciences with 42 times of citation to articles published in the Iranians nursing journals were universities that their researchers are benefited from the internal publications. 22 percent of citation to Iranian nursing journals articles were foreign publications.
    Conclusions
    In order to boost the rate of visibility some practical recommendations were given.
    Keywords: Visibility, Iranian Nursing Journals, Scopus. Nursing
  • Khatere Khanjankhani , Roohollah Askari , Mohsen Askari Shahi , Milad Shafii * Pages 324-334
    Background & Aims
    Organizations always struggled to reach the highest levels of employee performance in line with their goals. Hospitals are no exception to this rule too, especially nurses who are the most important occupational groups in the hospital. The purpose of this study was to evaluate the dimensions of the internal environment and the five personality traits in nurses' job performance in an educational hospital.
    Materials & Methods
    Nurses working in a teaching hospital proportional to different wards were selected and 89 person entered the research. The three internal organizational questionnaires (Weisbord), Five Personality traits (NEO) and Job Performance Evaluation (Paterson) were data collection tools. 185 nurses entered the study as samples by using appropriate allocation in each hospital ward. Data were analyzed by SPSS20 software using descriptive statistics and artificial neural networks.
    Result
    In Personality trait questionnaire, the dimensions of accountability (44.13 ± 5.60) and neuroticism (32.86 ± 4.93) were the most and the lowest mean scores. In the internal organization questionnaire, the dimensions of rewards (3.81 ± 1.11) and communication (4.74 ± 1.14) were respectively the best and worst of the studied dimensions. Comparison of importance coefficients in neural networks showed that the dimensions of purpose (from the interior of the organization, 100%) and type of employment (from demographic characteristics, 7.20%) had the highest and the least importance in nursing job performance.
    Conclusion
    Since in this research, purpose (from the interior of the organization) has the highest significance factor in nurses' performance, it is suggested that formulating clear goals and this group should interfere in organizational goals in order to achieve the highest level of job performance.
    Keywords: Work Performance, organization, Personality, Teaching Hospital, Nurses
  • Shahpoor Ahmadikhoei , Ali Mahdad *, Narges KeshtiAraye Pages 335-345
    Background & Aim
    Family is a fundamental structure in a society that its health causes health of society. Family education is an approach for acquiring to this aim. Due to this purpose the main purpose of this research was to study the effectiveness of Prevention of Divorce Training Package on marital satisfaction and emotional divorce on couples.
    Materials & Methods
    The purpose of this research was developing of prevention of divorce training package and determination of its effectiveness on satisfaction and emotional divorce on employees of education organization of Urmia city. The method was qualitative - quantitative. Research environment of qualitative part was couples who were applicant for divorce. They were interviewed by Narrative inquiry and based on this interviews, the package was developed. In quantitative part of the research the population was employees of Urmia education organization (452person) and the method was quasi-experimental (pretest-posttest and control group) and the sample includes 60 married male and female (experimental group- 30 persons) (control group -30 persons) who was selected by convenience sampling method and assigned randomly in experimental and control groups. Dependent variables of the study were marital satisfaction and emotional divorce. Research instruments were afrooz marital satisfaction (2010) and gottman emotional divorce (1988) questionnaires which completed by both groups. Intervention was conducted on experimental group but control group received no intervention. After two month each groups followed again. The data were analyzed by using repeated measurement variance analyses in SPSS 24.
    Results
    The results showed that training of the package could increase marital satisfaction and decrease emotional divorce in experimental group. However, there was no significant difference in the control group after the intervention (p>0/05).
    Conclusions
    Based on research results, it was suggested for the Iranian family court, marriage and family counseling centers and family training centers to implement this package in their training program.
    Keywords: Prevention of Divorce Training Package, emotional divorce, marital satisfaction
  • Amin Soheili *, Golshan Moghbeli Pages 346-353
    Paederus is a genus of small beetles of the family Staphylinidae (rove beetles), widely distributed around Northern Iran and known as Dracula in this region. It releases a potent vesicant and notorious toxin called pederin which results in mitosis blockage by inhibiting protein and DNA synthesis and causes a self-limiting form of acute irritant contact dermatitis known as Paederus dermatitis. Since there isn't any specific antidote to neutralize the toxin and its effects, the treatment is largely conservative, focusing on relieving symptoms. It seems the best method to prevent these complications is to avoid contact with the beetles in the first place and in case of contact, the affected area should be immediately washed with soap and water and/or alcohol-based rub-in cleanser to remove the irritant. Unfortunately, the lack of proper notification by healthcare officials and providers to the local inhabitants and the coincidence of high rates of traveling to this region with the peak season of Paederus activity leads to a larger population to be exposed to this insect and subsequently a high incidence of the disease. On the other hand, there are no precise statistics available for the incidence rate of Paederus dermatitis, characteristics of affected patients, and distribution patterns of insects due to a lack of a comprehensive system for recording and reporting the cases of this disease.
    Keywords: Paederus Dermatitis, Northern Iran
  • Tahereh Jalaei *, Soheila Astanegi , Mahmood Rahmati , Nader Salari Pages 354-363
    Background & Aim
    Cardiovascular diseases are the most common cause of death in the world. Despite numerous pharmacological treatments, coronary artery bypass grafting surgery is still known as the first and best treatment choice for these patients. Fear and anxiety are the most prevalent psychological complications of patients undergoing coronary artery bypass grafting surgery. It seems that social support is a factor affecting these two variables. Hence, the present study was conducted to assess the correlation of perceived social support with preoperative fear and anxiety among the patients undergoing elective CABG in 2015.
    Materials & Methods
    Among the elective patients undergoing coronary artery bypass grafting in the special departments of Imam Ali Hospital in Kermanshah, 100 patients (age: 55.80 ±2.9 yr) were selected as subjects. Data were collected using questionnaires of individual characteristics, perceived social support of Sherborne-Stewart, coronary artery bypass graft scales (BGFS) and Spielbergers. The Spearman correlation test was used to examine the relationship between variables at the significance level of 0.05.
    Results
    Social support outcomes (57.78 ± 10.4), pre-operative anxiety (51.11 ± 5.8) and fear (57.77 ± 7.7) were shown. There was an inverse and significant relationship between perceived social support and anxiety level (r = -0.3). There was also a significant and inverse relationship between social support perceived variables and fear (r = -0.2).
    Conclusion
    The results of this study indicate the importance of perceived social support for decreasing the amount of fear and anxiety in these patients. Therefore, identifying the patient's support resources and promoting it, is necessary. Supportive nursing care can improve mental health of patients.
    Keywords: Fear, anxiety, social support, coronary artery bypasses grafting
  • Mohammad Saleh Zare’ei Eich *, Abolghasem Amini , Ahmad Poorabbas Pages 364-372
    Background & Aim
    Evaluation is an overall process of systematic analysis that can lead to arbitration and offering the quality assurance of one higher education institution that yields continuous quality improvement. So this study aimed to evaluate the status of Boukan Nursing Educational Center.
    Materials & Methods
    This cross-sectional study was done by the inclusion of all of the managers, faculties, students, and staff using the national educational accreditation tool for Iranian university of medical sciences. First, the descriptive analysis was done on data and the obtained results reported as frequency and percentage for qualitative variables, the mean and standard deviation for quantitative. The results categorized and reported for all dimensions separately after determining cutoff points.
    Results
    The study results showed that the mean desirability level for the students, faculties, managers, and the staff was 65, 79, 76, 70 and 70 percent respectively. The highest compliance level was allocated to the faculties and the lowest level was among the students. The mean compliance level was 72 percent. Results regarding the evaluation of various dimensions indicated that the highest compliance level was allocated to “Mission and Goals”, “Continuous education of educated people” and “students’ education”; and the lowest level was for “management”, “faculty members” and “clinical education” respectively.
    Conclusion
    Finally, the study results show that the status of this faculty is relatively desirable, but with some needs for improvement in some areas such as management and education.
    Keywords: Evaluation, Medical Education, Standards
  • Monireh Hasanzadeh *, Bahman Akbari , Abass Abolghasemi Pages 373-381
    Background & Aims
    Infertility is a major crisis that has many psychological and emotional consequences for women and men; therefore, the aim of this study was to determine the effectiveness of Transactional Analysis Therapy on Emotion regulation strategies and Sexual Function of Infertile Women.
    Materials & Methods
    The present study is a semi-experimental pretest-posttest with the control group. A total of 30 infertile women referred to the Mehr Infertility Clinic in Rasht city during the 6 months of 2017-2018 were selected by available sampling method and randomly assigned to two groups of Transactional Analysis Therapy (n = 15) and control group (n = 15). They completed the Cognitive Emotion Regulation Questionnaire of Garnefski and et al and the sexual function of women Rosen questionnaire before and after the intervention and 2 months follow-up.
    Results
    Mancova showed that the TA therapy in posttest stage has a significant effect on Positive and negative emotion regulation strategies Strategies (p <0.01) and The results of repeated measures analysis of variance showed that the effect of TA was Remained on to follow up. Also, Results showed that the TA therapy in posttest stage has a significant effect on Sexual Function (p <0.05).
    Conclusions
    According to the results, it is suggested that TA therapy be used as a Therapeutic Plan to reduce emotional and sexual problems among women infertility in treatment clinics.
    Keywords: Transactional Analysis Therapy, Emotion Regulation Strategies, Sexual Function, Infertile