فهرست مطالب

میکروبیولوژی دامپزشکی - سال چهاردهم شماره 1 (پیاپی 36، بهار و تابستان 1397)

نشریه میکروبیولوژی دامپزشکی
سال چهاردهم شماره 1 (پیاپی 36، بهار و تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/07/10
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقاله مروری
  • محمدحسین فلاح *، نجمه معتمد، عبدالحمید شوشتری، آرش قلیانچی لنگرودی صفحات 1-14
    هر ساله با مهاجرت پرندگان مهاجر بین کشورهای مختلف طغیانهای آنفلوانزای فوق حاد در کشورهایی که این پرندگان به آنها مهاجرت می کنند مشاهده می شود. افزایش طغیانهای این بیماری به علت خسارات اقتصادی شدید و اثرات آن بر سلامت عمومی، نگرانی را در جوامع جهانی افزایش داده است. بیشتر گونه های پرندگان وحشی غیر آبزی به آنفلوانزای فوق حاد حساس بوده و به دلایل مختلف از جمله پرواز آزادانه و تماس با طیور اهلی و در برخی موارد با طیور صنعتی، مهاجرت برخی از گونه ها و جابه جایی بین کشورهای مختلف و تجارت و قاچاق آنها در سطح بین المللی و تماس نزدیک به انسان به علت نگهداری آنها به عنوان سرگرمی و یا تفریح، اهمیت بالقوه ای در اکولوژی ویروسهای آنفلوانزای فوق حاد دارند. بیشتر گزارشات بیماری در پرندگان وحشی غیر آبزی ناشی از تحت تیپ H5N1 می باشد. کمترین حساسیت به ویروسهای آنفلوانزای فوق حاد در دو گونه کبوترها و سارها مشاهده شده است و احتمالا کمترین نقش را در اپیدمیولوژی این ویروس ایفا می کنند. در حالیکه سایر گنجشک سانان، شاهین سانان و طوطی ها به آنفلوانزای فوق حاد حساسیت بالایی دارند. در بیشتر طغیان های گزارش شده از شاهین سانان و کلاغ، علت اصلی ابتلا مصرف لاشه پرندگان مبتلا و یا مجاورت با آنها بوده است. علت اصلی حساسیت گونه ها به ویروس های آنفلوانزا، وجود گیرنده های اختصاصی آلفا 2 و 3 در دستگاه تنفس و گوارش آنها می باشد. علایم غالب مشاهده شده در پرندگان وحشی غیر آبزی، علایم عصبی است و بیشترین غلظت ویروس در مغز مشاهده شده است. با توجه به حساسیت بیشتر گونه های پرندگان وحشی غیر آبزی و به دلیل تعداد زیاد این پرندگان و تماس بین پرندگان مهاجر و طیور بومی و صنعتی و احتمال انتقال آلودگی به سایر آنها و انسان، در طراحی برنامه های مراقبت آنفلوانزا و در همه گیری ها باید این پرندگان را نیز در نظر گرفت.
    کلیدواژگان: آنفلوانزای فوق حاد، کبوترسانان، گنجشک سانان، شاهین سانان و طوطی سانان
  • مقاله پژوهشی (اصیل)
  • رضا نوریان، ناهیده افضل آهنگران *، حمیدرضا ورشوی، عباس آزادمهر صفحات 15-26
    ویروس های بیماری لمپی اسکین، آبله بزی وآبله گوسفندی از اعضاء جنس کاپری پاکس ویروس و از خانواده پاکس ویریده هستند. این ویروس ها قرابت ژنتیکی بسیار زیادی دارند. بنابراین استفاده از واکسن های حاوی سوش های کاپری پاکس ویروس مشتق شده از بز و گوسفند برای کنترل بیماری لمپی اسکین می تواند مفید باشد. هدف از این مطالعه ارزیابی خصوصیات پاسخ های ایمنی القاء شده ناشی از واکسن آبله بزی بر علیه بیماری لمپی اسکین در گاو می باشد. گوساله ها از زمان تزریق واکسن تا 5 هفته بعد از آن از نظر ظهور تب و علایم بالینی بطور روزانه مورد معاینه قرار گرفتند. پاسخ های ایمنی هومورال توسط تست خنثی سازی سرم و پاسخ های ایمنی سلولی توسط تست های MTT Real-time PCR, و ELISA مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که در گوساله های واکسینه شده، تبو تورم موضعی در محل تزریق در مقایسه با گروه کنترل مشاهده شد. در ارزیابی پاسخ ایمنی هومورال افزایش معنی داری در میزان تیتر آنتی بادی اختصاصی در گروه واکسینه در مقایسه با گروه کنترل مشاهده شد، بطوریکه این میزان در روز 35 بعد از واکسیناسیون دارای اختلاف معنی داری نسبت به سایر روزها بود (05/0P<). در ارزیابی پاسخ ایمنی سلولی، افزایش معنی داری در بیان ژن IFN-γ در روز 7 و ژن IL-4 در روز 21 بعد از واکسیناسیون در مقایسه با روز صفر و گروه کنترل مشاهده شد (05/0P<) و این در حالی بودکه بیشترین میزان تولید سایتوکاین در مایع رویی کشت سلول برای IFN-γ و IL-4 در روز 21 بعد از واکسیناسیون مشاهده شد (05/0P<). همچنین شاخص تکثیر لنفوسیتی درگوساله های واکسینه، در روز های 7، 21 و 35 در مقایسه با روز صفر و گروه کنترل افزایش معنی داری را نشان داد (05/0P<). بر اساس نتایج این مطالعه واکسن آبله بزی سوش گرگان با القاء پاسخ های ایمنی هومورال و سلولی قادر به تولید مقادیر مناسبی از آنتی بادی های خنثی کننده و همچنین با افزایش قدرت تکثیر لنفوسیتی و بیان و تولید سایتوکاین ها از ایمنی زایی مناسبی جهت استفاده در واکسیناسیون در برابر LSD برخوردار است.
    کلیدواژگان: واکسن آبله بزی، ایمنی سلولی، ایمنی هومورال، MTT، ELISA، Real-time PCR
  • بهین امیدی * صفحات 27-38
    امروزه متدها و روش‏های مختلفی برای تولید نانوذرات نقره مورد استفاده قرار می‎گیرد اما هر یک از این روش‎ها دارای معایب زیادی هستند. روش‏های شیمیایی اکثرا سمی و ناپایدارند و روش‏های فیزیکی گران و کم بازده هستند اخیرا محققین با استفاده از سیستم‏های بیولوژیکی مانند میکروارگانیسم‏ها و گیاهان نانوذرات نقره تولید کرده‏اند این روش ارزان و بی خطر و پایدار است. در این تحقیق از ساکارومیسس سرویسیه به عنوان یک بیوراکتور استفاده شد. همچنین در این تحقیق اثرات ضد قارچی نانوذرات نقره بیوسنتز شده برعلیه میکروسپوروم کانیس بررسی شد. سوپرناتانت مخمر به محلول M3- 10 نیترات نقره اضافه شد و در انکوباتور 30 درجه و دور rpm 250 قرار داده شد. تغییرات رنگ آن مورد بررسی قرار گرفت، سپس توسط دستگاه‎های -VIS UV، FTIR, XRD, TEM بیوسنتز نانوذرات نقره اثبات شد. نانوذرات حاصل به روش دیسک و چاهک گذاری و محاسبه قطر هاله عدم رشد و MIC80 و MFC آن بر علیه میکروسپوروم کانیس بررسی شد و با داروهای مؤثره مقایسه گردید. نتایج نشان دادکه ساکارومیسس سرویسه تونایی بیوسنتز نانوذرات نقره با سایز 27 نانومتر را داشته و این نانوذرات نقره با غلظت μg/ml29/0 ± 33 اثر کشندگی بر میکروسپوروم کانیس دارد. این پژوهش در واقع گزارشی است از امکان بیوسنتز نانوذرات نقره توسط یکی از میکروارگانیسم‎های ایمن و غیر پاتوژن که نانوذرات بیوسنتز شده آن می‎تواند مورد استفاده در پزشکی و داروسازی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: نانوذرات نقره، بیوسنتز، ساکارومیسس سرویسه، میکروسپوروم کانیس
  • سهیل علی نژاد *، امیر اقبال خواجه رحیمی صفحات 39-50
    قارچ های فرصت طلب به صورت بسیارگسترده ای در محیط های آبی و خاکی پراکنده اند. عوامل مستعد کننده مانند تراکم، استرس، حمل و نقل، دستکاری، آلودگی آب، تغذیه دستی و… در بروز عفونت های قارچی نقش مهمی دارند که با توجه به حساس بودن ماهی قزل آلای رنگین کمان احتمال بروز بیماری افزایش می یابد. قزل آلای رنگین کمان از گونه های پرطرفدار در ایران محسوب شده و ایران یکی از تولید کنندگان اصلی این ماهی در آب شیرین می باشد. به همین جهت بررسی فلور باکتریایی، قارچی و انگلی در محیط های پرورشی اهمیت زیادی دارد. در این راستا از سطح بدن (پوست و باله) و آبشش 150 ماهی به ظاهر سالم با میانگین وزنی 48/5± 98/100 گرم در 15 کارگاه پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان با منبع آبی چاه طی دو فصل پاییز و زمستان 1395 دراستان البرز نمونه گیری انجام شد. نمونه ها در شرایط استریل به آزمایشگاه حمل و زیر هود میکروبیولوژیک به محیط های کشت سابورو دکستروز آگار حاوی کلرامفنیکل، کورن میل آگار و گلوکز پپتون آگار منتقل شدند. محیط های کشت در دمای 1±23 درجه سانتی گراد نگهداری و بطور روزانه حداکثر تا 2 هفته گرم خانه گذاری شدند. کلنی های قارچی رشد یافته از نظر خصوصیات ماکروسکوپی و میکروسکوپی مورد بررسی و شناسایی قرار گرفتند. 103 مورد قارچ از سطح بدن جدا شد که 87 مورد آن قارچ رشته ای از 11 جنس و 16 مورد آن قارچ مخمری بود. از آبشش نیز 82 مورد قارچ جدا شد که از این تعداد 70 مورد آن از 10 جنس مختلف قارچ رشته ای بود و بقیه آنرا مخمرها تشکیل دادند. جنس آسپرژیلوس بیشترین جدایه را از پوست و آبشش تشکیل می داد که گونه فلاووس بیشترین سهم را دارا بود. طبق آزمون آماری مربع کای بین سطح بدن و آبشش از نظر گونه های شناسایی شده اختلاف معنی داری مشاهده نشد (05/0p >) ، ولی در اکثر موارد تعداد هر یک ازگونه های جدا شده در سطح بدن بیش از آبشش بود. قارچ ها در همه جا حضور دارند بنابراین وجود قارچ در منابع آبی نیز امری طبیعی تلقی می گردد. همچنین آلودگی های زیست محیطی از جمله حضور فاضلاب های شهری و کشاورزی در منابع آبی موجب مهیا شدن رشد سریعتر قارچ ها و پیدایش قارچ های غیر آبزی در آن خواهند شد. تنوع قارچ های جداسازی شده حاکی از شرایط نامطلوب بهداشتی مزارع است که مشکلاتی نظیر کاهش تولید، افزایش عفونت های قارچی و هزینه های درمانی را در پی دارد. آلودگی غذای مصرفی در کارگاه های پرورشی به هاگ قارچ نیز می تواند از دلایل ورود آلودگی باشد.
    کلیدواژگان: قزل آلای رنگین کمان، فلور قارچی، آبشش، سطح بدن، استان البرز
  • زهرا معصومعلی نژاد، سیدعلی پوربخش * صفحات 51-59
    هدف
    مایکوپلاسما بووی جنیتالیوم یکی از پاتوژن های ایجاد کننده ورم پستان در گاو های شیرده است. عوارض ناشی از این بیماری شامل کاهش شیر دهی، تغییر کیفیت شیر، تورم کارتیه ها، ورم مفاصل، عفونت دستگاه تنفسی، عفونت سیستم ادراری، عفونت گوش داخلی و سپتی سمی می باشد. هدف از این مطالعه، جداسازی و شناسایی مایکوپلاسما بووی جنیتالیوم از شیر گاو های مبتلا به ورم پستان بالینی با روش های کشت و PCR بود.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی در سال 1395، تعداد 156 نمونه ی شیر از گاوهای مشکوک به اورام پستان بالینی در گاوداری های صنعتی ایران اخذ گردید. نمونه ها در محیط PPLO broth و PPLO agar کشت داده شدند. برای استخراج DNA از روش فنل کلروفرم استفاده گردید. نمونه ها از نظرحضور جنس مایکوپلاسما و گونه مایکوپلاسما بووی جنیتالیوم به روش PCR مورد آزمایش قرار گرفتند. به منظور تشخیص این میکروارگانیسم به روش مولکولی از پرایمرهای اختصاصی Mbg F و Mbg R استفاده گردید. نتایج بدست آمده: در روش کشت از تعداد 156 نمونه، 57 (37%) نمونه کلنی های تخم مرغ نیمرو شده مایکوپلاسما را از خود نشان دادند؛ در حالیکه در آزمون PCR از این تعداد نمونه، 62 (40%) نمونه از نظر حضور پرایمر جنس مایکوپلاسما مثبت گزارش گردید و در آزمون PCR اختصاصی گونه نیز، یک نمونه (2%) مثبت مایکوپلاسما بووی جنیتالیوم گزارش شد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این تحقیق، PCR را به عنوان یک روش سریع، با حساسیت و ویژگی بالا جهت تشخیص مایکوپلاسماها معرفی نمود.
    کلیدواژگان: مایکوپلاسما بووی جنیتالیوم، PCR، ورم پستان، گاو
  • فرزاد پارسا، حسین وثوقی، مسعود گودرزی، ایمان باجلان * صفحات 61-70
    لیشمانیازیس آلودگیانگلیتک یاخته ایاست که در اکثرنقاطجهان گزارشمی شودودرنواحیمختلفدنیاشیوع دارد. این بیماری سومین بیماری مهم جهان است که از طریق ناقل بیولوژیکمنتقل می شود 12 تا 15 میلیوننفردر بسیاری از کشور هایجهانآلودهبهلیشمانیازیسهستند و سالانه دو میلیون مورد جدید لیشمانیازیس در سطح جهان بروز می کند. ممکن است درمان با داروهای شیمیایی اثرات جانبی زیادی برای بیمار داشته باشد. در تحقیق حاضر فراورده های حاصل از سیر، برگ گردو، آویشن، بومادران و عسل برای درمان لشمانیازیس جلدی در مدل موشی بالب - سی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که عصاره سیر در غلظت های 25، 50 و 100 mg/ml از لحاظ آماری اثر درمانی موثری بر آماستیگوت های لیشمانیا ندارد و نسبت به گروه های شاهد اختلاف آماری معنی داری را نشان نمی دهد (p≥0. 05). عصاره برگ گردو در غلظت های فوق اثرات درمانی موثری در مقایسه با گروه های شاهد از خود نشان داد (p≤0. 05). عصاره عسل در غلظت های مختلف داری اثر درمانی موثری در مقایسه با گرو ه های شاهد بود و نسبت به عصاره برگ گردو اثر کمتری را نشان می دهد. عصاره های بومادران و آویشن نیز دارای اثرات خوب درمانی نسبت به گرو ه های شاهد و برگ گردو و عسل بودند. عصاره آویشن با بالاترین غلضت اثر درمانی بسیار مطلوبی بر زخم های لشمانیایی در مدل موشی داشت. انتظار می رود نتایج این تحقیق در درمان بیماری سالک گام موثری را بردارد.
    کلیدواژگان: عصاره های گیاهی، لیشمانیای جلدی، موش Balb، c
  • لیدا عبدالمحمدی خیاو، احمدرضا جباری *، رضا پیله چیان لنگرودی صفحات 71-79
    باکتری کلستریدیوم پرفرینجنز عامل بیماری انتروتوکسمی در گوسفند می باشد. هدف از این مطالعه انتخاب بهترین سویه کلستریدیوم پرفرینجنزتیپ D ازایران و مقایسه آن با سویه واکسینال به وسیله تست های پتنسی و MLD است. در این تحقیق، 15 سویه تیپ D مورد مطالعه قرار گرفت. در ابتدا آزمایشات میکروبیولوژی و بیوشیمیایی انجام شد، سپس نمونه هابه وسیله تست PCR تایید شدند. در نهایت بهترین سویه ها به وسیله MLD انتخاب شد و واکسن انتروتوکسمی از نمونه سویه واکسینال و این سویه ها تهیه شد. واکسن برای مدت 45 روز در یخچال نگه داری شد. سپس تست پتنسی طبق دستورالعمل های استاندارد بر روی نمونه ها انجام شد. نتایج نشان داد که شرایط توکسین اپسیلون واکسن سویه های جدا شده در موسسه رازی با توکسین اپسیلون نمونه واکسن سویه واکسینال برابر می باشد.
    کلیدواژگان: کلستریدیوم پرفرینجنز، PCR، MLD، Potency، واکسن تتراوالان
  • امین جایدری *، مسعود رضا صیفی آبادی شاپوری، مسعود قربانپور نجف آبادی صفحات 81-89
    آنفلوانزای پرندگان یک بیماری عفونی خطرناک و با اهمیت جهانی است که خسارات مالی قابل توجهی به صنعت طیور تحمیل می کند. تشخیص سرمی بر اساس بررسی آنتی بادی تولید شده بر ضد نوکلئوپروتئین (NP) که در میان همه ویروس های A آنفلوانزا حفاظت شده است، می تواند برای نشان دادن سطح ایمنی ضد همه تحت تیپ های ویروس A آنفلوانزا استفاده گردد. هدف از این مطالعه تولید پروتئین نوترکیب NP بود. بدین منظور ناحیه کدکننده ژن نوکلئوپروتئین جدایه ای از ویروس آنفلوانزای پرندگان A/chicken/Iran/AH-1/06 (H9N2) با آزمایش RT-PCR تکثیر وبه درون وکتور بیانی- پروکاریوتی (pMal-C2x) کلون شده و به داخل باکتری اشریشیا کلی سویه BL21 (DE3) ترانسفورمه گردید. وکتور نوترکیب تخلیص شده جهت بررسی بیان پروتئین نوترکیب MBP-NP مورد استفاده قرار گرفت. پروتئین هدف با وزن حدود 97 کیلو دالتون از طریق SDS-PAGE و متعاقب آن وسترن بلات مورد ارزیابی قرار گرفت. مشاهده بیان پروتئین با وزن ملکولی قابل انتظار در SDS-PAGE و واکنش مثبت این پروتئین با سرم پرنده آلوده به آنفلوانزا در وسترن بلات نشان دهنده بیان موفق ژن NP در E. coli بود.
    کلیدواژگان: کلونینگ، آنفلوانزای پرندگان، تحت تیپ H9N2، ژن NP
  • مقاله کوتاه
  • عزتاللهفتحی هفشجانی *، مجید غلامی آهنگران، مهدی طاهری جزی صفحات 91-98
    عفونت ویروسی هپاتیت E از جمله بیماری های می باشد که طی چند سال اخیر در اکثر کشور های جهان سبب افزایش تلفات در گله های مرغ تخمگذار و کاهش تولید تخم مرغ تا حدود 20% شده است. بیماری را سندرم هپاتیت و اسپلینومگالی یا HS می نامند. ویروس هپاتیت E طیور در خانوادۀ هپه ویریده (Hepeviridae) قرار دارد. این ویروس بصورت تک رشته ای، RNA دار و بدون پوشش است. در این بررسی از 10 مزرعه مرغ تخمگذار در مناطق مختلف استان اصفهان نمونه گیری بصورت کاملا تصادفی انجام شد. جهت اخذ نمونه ها پس از شناسایی گله ها و ثبت اطلاعات گله نمونه گیری از سرم و سواپ مدفوعی صورت گرفت. گله های مورد آزمایش همه دارای کاهش تولید بودند که علت این کاهش تولید نامشخص بود. از مجموع از 150 نمونه سرمی و 150 نمونه سواپ مدفوعی که مورد آزمایش PCR قرار گرفتند در 6نمونه (4 درصد) از 3 گله ژنوم ویروس ردیابی شد. از این 6 نمونه مثبت در 5 نمونهسرمی (33/3 درصد) ویروس شناسایی شد ولی در نمونه های مدفوع همان پرندگان ویروس ردیابی نشد. ولی در 1 نمونه (66/0 درصد) هر دو نمونه سرم و سواپ مدفوعی پرنده وجود ویروس هپاتیت E تایید شدکه نشان دهنده شروع شیوع این ویروس در واحدهای تخمگذار در این استان است.
    کلیدواژگان: ویروس هپاتیت E، مرغان تخمگذار، استان اصفهان
  • مهدی ملکیان، محمدرضا یوسفی *، صادق رهبری صفحات 99-103
    عامل بیماری توکسوپلاسموز، تک یاخته ای درون سلولی اجباری به نام توکسوپلاسما گوندی است که قدرت عفونت زایی بیشترمهره داران خونگرم رادارد. این بیماری به علت ایجاد عفونت مادرزادی وسقط جنین دارای اهمیت فراوان در پزشکی و دامپزشکی می باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی سرواپیدمیولوژی توکسوپلاسموز در طیور استان مازندران با استفاده از روش لاتکس آگلوتیناسیون می باشد. در این بررسی پس از خونگیری و ثبت مشخصات شامل سن و جنس از طیور مورد نظر نمونه های خون به آزمایشگاه انتقال داده شده و پس از سانتریفیوژ سرم آنها تهیه و در شرایط منهای 20 درجه نگهداری شدند. سپس برای بررسی آلودگی به توکسوپلاسموز از کیت تشخیصی لاتکس آگلوتیناسیون ساخت شرکت زیست فراوران پارس (ZFP) استفاده شد و نتایج و داده ها مورد آنالیز و بررسی قرار گرفتند. دراین بررسی با استفاده از روش سرولوژی لاتکس آگلوتیناسیون میزان شیوع آلودگی توکسوپلاسموز در طیور بومی استان مازندران، مرغ (%11/13) ، خروس (%40) ، اردک (%82/16) ، غاز (%41/10) ، بوقلمون (%56/21) مشاهده شد.
    کلیدواژگان: توکسوپلاسموز، لاتکس آگلوتیناسیون، طیور بومی، مازندران
|
  • M.H. FallahMehrabadi *, N. Motamed, A.H. Shoushtari , A. GhalyanchiLangeroudi Pages 1-14
    Every year, the outbreaks of highly pathogenic avian influenza occurs when migratory birds migrate to different countries.. Because of high economic losses and its effects on public health, increase in the outbreaks of this disease,have increased concern in global societies.Most of the non-waterfowl wild bird Species are susceptible to HPAI and for various reasons, including free-range flying, contact with domestic poultry and in some cases contact with industrial poultries, migrating some species and moving between different countries, international trade, in some cases smuggling of them, andclose contact with humans because of their maintenance as entertainment or as games bird, they arepotentialy important in the ecology HPAI viruses. Most reports of this disease in the nonwaterfowl wild birds are the H5N1 subtype. The least susceptibility to HPAI viruses has been observed in the pigeon and starling spicies, and probably these spicieshavethe least role in the epidemiology of these viruses. While other Passeriformes, Falconiformes and parrots are highly susceptible to HPAI. In the most reported outbreaks in the Falconiformes and crows, the main causes of the infection were using the carcasses of the affected birds or contact with them. The main cause of the susceptibility of these birds to the influenza viruses is the presences of the alpha 2 and 3 sialic acid receptors in the respiratory and gastrointestinal tracts of them. The most common signs that observed in these birds are neurologic signs and the highest viral concentration has been observed in the brain.Due to the susceptibility of non-waterfowl wild birds, and the large number of these birds and the close contact between migratory birds with domestic and industrial birds and the possibility of transmission of infection to other birds and humans, these birds should be considered in the designing of influenza surveillance programs and in the outbreaks of HPAI.
    Keywords: Highly pathogenic avian influenza, Columbiformes, Falconiformes, Passeriformes, Psittaciformes.
  • R. Norian, N. Afzal Ahangran *, H.R. Varshovi, A. Azadmehr Pages 15-26
    Lumpy skin disease virus (LSD), Goatpox virus and Sheeppox virus are members of genus Capripoxvirus of the Poxviridae, which have close genetic similarity. Therefore, the use of CaPV-vaccine strains derived from sheep and goat would be useful to protect cattle against LSD. The aim ofthis study was to evaluate the immune responses characteristics of available goat pox vaccine against LSD in cattle. All immunized calves were daily examined for any increase of rectal temperature and appearance of adverse reaction for 5 weeks following vaccination. Humoral immune responses were evaluated by serum neutralization test and cellular immune response were evaluated by MTT, Real-time PCR and ELISA tests. The results showed that theFever and localized swelling at the injection site were observed in vaccinated calves, in comparison to the control group. In assessing of humoral immune response, a significant increase in the neutralizing antibody titer was observed in the vaccinated group in comparison to control group, although this difference in days 35 was higher than the other days (p<0.05). In assessing the cellular immune response, a significant increase was shown for IFN-γ gene expression on day 7 and for IL-4 gene expression on day 21 postvaccination in comparison to day 0 and control group (P<0.05), While the highest cytokine production in cell culture supernatant for IFN-γ and IL-4 was observed at day 21 postvaccination (P<0.05). Also, the lymphocyte proliferation index in vaccinated calves showed a significant increase on day 7, 21, and 35 in comparison to day 0 and control group (P<0.05). According to the results of this study, the results of this study indicated, that goat pox-vaccine due to induction of high level of antibody titer, higher lymphocyte proliferation and IFN-γ and IL-4 production has a good immunogenic response, So It considered suitable vaccine to control of LSD.
    Keywords: Goat Pox Vaccine, Cellular, Humoral Immunity, Real-time PCR, ELISA, MTT
  • B. Omidi * Pages 27-38
    Silver nanoparticles have been synthesized by several methods, but each of them has disadvantages. Chemical methods, have high toxicity and low stability, and physical methods, are costly and low-efficient. More recently, researchers have found a new technique for synthesizing AgNPs, using plants and microorganisms such as bacteria, fungi, and Actinomycetes. This method is called “eco-friendly”, “green synthesis” or “Biosynthesis”. The aim of this investigation was, biosynthesis of AgNPs using Saccharomyces cerevisiae, which is one of the safe microorganisms that the AgNPs synthesized by it, are suitable for using in pharmacology and medicine purposes. Saccharomyces cerevisiae was cultured in sabraud dextrose broth and incubated at 28-30°c for 24 h, then it was centrifuged, and its supernatant was added to the silver nitrate solution with the concentration of 0.001, 0.002 and 0.003 M at pH: 5.6, 7 and 9, then incubated at 28 -35 and 37°c. The formation of AgNPs, was monitored by color-changing, uv-vis spectroscopy, TEM, XRD and FTIR. Antifungal effect of AgNPs on Microsporumcanis investigated by disc diffusion method. MIC and MFC were also measured. The results, showed that Saccharomyces cerevisiae have had the great potential for synthesizing of AgNPs in the size of 27 nm and have shown the antifungal effect in the concentration of 33±0.29 μg/ml.In this study, we have reported a simple, biological, easy and nontoxic method for synthesis of silver nanoparticles, which have had suitable antifungal effect on Microsporumcanis, by using one of the nonpathogenic microorganisms.
    Keywords: silver nanoparticles, Biosynthesis, Saccharomyces cerevisiae, Microsporumcanis
  • S. Alinezhad *, A.E. Khajehrahimi Pages 39-50
    Opportunistic fungi are scattered in aquatic and soil environments. Predisposing factors such as density, transporting, handling, water pollution, manual feeding and other stressors play role for fungal infections outbreak, especially in sensitive specie like as rainbow trout.This fish is one of the popular species in Iran that is one of the major trout producers in the world. Because of that study of bacterial, fungal and parasitical flora in such facilities are highlighted. For this reason, Skin, fins and gills samples of 150 rainbow trouts (with healthy appearance) with 100.98± 5.48 g body weight from 15 facilities of Alborz province, in autumn and winter, 2016-2017 were collected. All the farms water resources were ground water (well). Samples were transferred to lab in sterile condition and under the laminar flow hood were cultured in Sabouraud Dextrose Agar with chloramphenicol, Corn Meal Agar and Glucose Peptone Agar. Cultured media were incubated in 23±1 ºC for at last 2 weeks. Grown fungal colonies were evaluated by their both macroscopic and microscopic methods.Out of surface samples, 103 fungal isolates were identified that 87 of that are molds belong to 11 genera besides 16 yeast isolates and out of gill samples, 82 fungal isolates were identified that 70 of that are molds belong to 10 genera and others were yeast isolates.In gills and skin, Aspergillus was the most frequent fungal genus and flavus was the most one among Aspergillus species. In order to the Chi square statistical test, there was no more significant correlation between identified fungal isolates in body surface and gills (P>0.05). But in most cases, the quantity of each isolated species was more in body surface than the gills.Fungi are present everywhere, and it is normal to be in water resources. Environmental pollutants (e.g. industrial, agricultural and municipal wastewaters) can provide productivity of water and entering the development of non- water molds. Diversity of fungal isolates is the indicator of poor water quality resulting low production, fungal infections increase as well as treatment and medication costs. Consumption of fungal spore-polluted fish food in facilities can be another way of entering of such fungal pollution.
    Keywords: Rainbow trout, Fungal flora, Gill, Body surface, Alborz province
  • Z. Masoumali Nejad, S.A. Pourbakhsh * Pages 51-59
    Background and Objectives
    Mycoplasma bovigenitalium is one of the mastitiscausing pathogen in dairy cows. The complications of the disease arereduced feeding, changes in the quality and consistency ofits stiffness, swelling Cartier, arthritis, infection of the mucous membranes of the respiratory tract, urinary tract, ear infections and septicemia. The purpose of this study was to Isolation and Identification of Mycoplasma bovigenitalium from bovine milk suffering of clinical mastitis by culture and PCR methods.
    Materials and methods
    In this descriptive study, 156 samples of milk collected from cows with clinical signs of mastitis in dairies industry. Samples were cultured in PPLO broth and PPLO agar. The bacteria DNAs were extracted by phenol/ chloroform method. The PCR assey applied for detection of M. bovigenitalium by molecular method used MbgF, MbgR specific primers.
    Results
    In the culturing method from 156 samples, 57 (37%) samples were reported to be positive for Mycoplasmaand 5 (3%) were suspected to be positive.In the PCR test from 156 samples, 62 (40%) samples were positive for Mycoplasma. In the specific PCR test, 1 (2%) of these specimens were positive for Mycoplasma bovigenitalium.
    Conclusion
    The use of the molecular method of PCR showed that it is a rapid diagnostic method with high sensitivity and specificity, which is used as a classical method.
    Keywords: Mycoplasma bovigenitalium, PCR, Mastitis
  • F. Parsa, H. Vosoughi, M. Goudarzi, I. Bajalan * Pages 61-70
    Leishmaniasis is a protozoan parasitic infection that is reported in most parts of the world and is prevalent in different parts of the world. The disease is the third most important disease in the world transmitted through the biological vector. From 12 to 15 million people in many countries around the world are infected with leishmaniasis and every year there are 2 million new cases of leishmaniasis worldwide. Treatment with chemical drugs may have a lot of side effects for the patient. For herbs, garlic, walnut leaves, honey, thyme, and yarrow, there is a significant therapeutic effect. In the present study, products from medicinal herbs and honey for the treatment of cutaneous leishmaniasis were investigated in the Balb/C mice model. The results of this study showed that garlic extract at concentrations of 25, 50 and 100 mg/mldid not any statistically significant therapeutic effect on leishmania, and there was no statistically significant difference between the controls (p≥0.05). Walnut leaf extracts showed significant therapeutic effects. Also, honey extracts at different concentrations had a significant therapeutic effect and showed a lower effect on the extract of walnut leaves. Yarrow and thyme extracts also had good therapeutic effects on the walnut leaves and honey. Thyme extract with a 100mg/ml therapeutic effect had a favorable therapeutic effect. The results of this study might be effective in the treatment of leishmaniasis.
    Keywords: Herbal extracts, Leishmaniasis, Mice balb, c.
  • L. AbdolmohammadiKhiav, A.R. Jabbari *, R. PilehchianLangroodi Pages 71-79
    Clostridium perfringens is cause of enterotoxaemia disease in sheep. The purpose of this research was to select the best strain Clostridium perfringens type D isolated from Iran and their comparison with vaccinal strain by MLD and potency tests. In this research 15 strains Clostridium perfringens type D were studied. At first, microbiological and biochemical tests were done then specimens were confirmed by PCR test. Finally, the best strain was selected by MLD test and the enterotoxaemia vaccine was prepared by the selected and the vaccine strain separately. The vaccines were kept for 45 days at refrigerator then potency test was done according to standard protocols. The results showed that the conditions for epsilon toxin production by isolated strain and the vaccine strain was nearly similar.
    Keywords: Clostridium perfringens, PCR, MLD, potency, Tetravalent vaccine
  • A. Jaydari *, S.R. Seyfi Abad Shapouri, M. GhourbanpourNajafabadi Pages 81-89
    Avian influenza (AI) is a serious infectious disease with world-wide significance causing considerable financial losses in poultry industry.Serodiagnosis based on detection of antibody to the nucleoprotein (NP) that is conserved among all influenza A virus, can be used to demonstrate immunity against all subtypes of influenza A virus. The aim of this study was to produce recombinant nucleoprotein (NP). For this purpose, the coding region of nucleoprotein (NP) gene of A/chicken/Iran/AH-1/06(H9N2) AI isolate was amplified by RTPCR and cloned into a prokaryotic expression vector (pMal-C2x) and transformed into E. coli BL21(DE3). The purified recombinant vector for the expression of recombinant MBP-NP was used.Target protein with a weight of about 97 kDa by SDS-PAGE and subsequent Western blotting was evaluated. Observationthe expressed protein with expected molecular weight in SDS-PAGE and positive reaction ofthis protein with bird ,serum infected avian influenza In western blot showed that the expression of NP gene in E.coli was successful.
    Keywords: cloning, avian influenza, H9N2 sub type, NP gene
  • E. Fathi, Hafshejani *, M. Gholami Ahangaran, M. Taheri Jazi Pages 91-98
    Hepatitis E virus infection, including disease is emerging in recent years in most countries because of increased mortality and decreased egg production in laying hen flocks is about 20%. Due to the development of poultry farming laying hens and reduce economic losses for growers, pest control and waste reduction in egg production is very important. Since in our country no study has been done on this disease assessment and notification of the presence of the disease in cattle is evident laying. A total of 150 serum samples and 150 samples of fecal swabs of hens around the time of collection and Nested PCR method were investigated. A total of 150 serum samples and 150 fecal swab samples were taken. In 6 cases (4%) Since the virus genome was detected in 5 of 6 cases (3.33%) of the samples, but the virus was detected in fecal samples from the birds, the virus was detected in 1 case (0.66%) in both serum and swab samples were bird droppings containing the hepatitis E virus.
    Keywords: Hepatitis? Virus, Laying Hens, Isfahan
  • M. Malekian, M.R. Youssefi *, S. Rahbari Pages 99-103
    Causative agent of toxoplasmosis is an obligatory intracellular protozoa known as Toxoplasma gondii which is able to infect most of warm blooded vertebrates. This disease due to congenital infection and abortion is of significant importance in human and veterinary medicine. Aim of this study is seroepidemiologic evaluation of toxoplasmosis by latex agglutination method in poultry of Mazandaran province. In this experiment after taking blood samples and record of poultry charecteristics including age and gender, samples were transferred to laboratory and after centrifugation sera were seprated and stored in - 20ºC. Then for evaluation of toxoplasmosis infection, diagnostic latex aglutanision kit manufactured by ZistFaravaran Pars ( ZFP) was usd and obtained data and results were analysed.In this study done byserologic Latex agglutination method, toxoplasmosis infection rate in Mazandaran province domestic poultry was observed as fallows: hen ( 13.11%), rooster (40%), duck (16.82%), goose ( 10.41%), and turkey (21.56%).
    Keywords: Toxoplasmosis, Latex agglutination, domestic poultry, Mazandaran.