فهرست مطالب

تحقیق در علوم دندانپزشکی - سال پانزدهم شماره 3 (پیاپی 57، پاییز 1397)

مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی
سال پانزدهم شماره 3 (پیاپی 57، پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/07/26
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمد کریمی، حمیدرضا محاسنی اقدم* ، شمیم کیایی صفحات 125-129
    سابقه و هدف
    یکی از نگرانی های درمان های دندانپزشکی ناراحتی و درد همراه با تزریق داروی بی حسی می باشد که به ترس و اضطراب در افراد منجر می شود. این مطالعه به منظور تعیین تاثیر سرعت تزریق انفیلتراسیون بر درد ، اضطراب و علائم حیاتی بیماران با استفاده از دستگاه ICT Injection در بیماران مراجعه کننده به دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران در سال 1395 انجام شد. مواد و روش ها: مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی یک سویه کور بود و در آن 30 بیمار که نیاز به تزریق در دوطرف فک بالا در دو جلسه درمانی مختلف داشتند مورد بررسی قرار گرفتند. یک تزریق با سرعت 120 ثانیه و تزریق دیگر با سرعت 25 ثانیه انجام گرفت. جهت تنظیم سرعت تزریق از دستگاه ICT Injection استفاده شد. سپس اندازه گیری های درد بیمار با مقیاس (VAS) ، میزان اضطراب با مقیاس (FAS) و علائم حیاتی (ضربان قلب و فشارخون) با دستگاه دیجیتال beurer مدل BM60 اندازه گیری شدند. پس از جمع آوری اطلاعات، از آزمون های کلموگروف - اسمیرنوف و t زوجی برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    میزان درد در سرعت 120s و 25s با یکدیگر تفاوت معنی داری داشت. (0/0006=P) به طوریکه تزریق با سرعت آهسته موجب درد کمتر نسبت به تزریق با سرعت سریع بود. میزان تغییر فشارسیستولیک بیمار بلافاصله بعد از تزریق در سرعت120s و 25s با یکدیگر تفاوت معنی داری داشت. )0/029 =P) به طوریکه تزریق با سرعت آهسته ،موجب تغییر فشار سیستول کمتری بلافاصله بعد از تزریق (14/36±128/87) در مقایسه با زمان قبل از تزریق برای بیمار (13/38±130/530) ، نسبت به تزریق با سرعت سریع در زمان بلافاصله بعد از تزریق (14/09±124/97) در مقایسه با زمان قبل از تزریق برای بیمار (10/92±128/00) می گردد. ولی در سایر متغیرهای دیگر تفاوت معنی داری بین دو سرعت تزریق وجود نداشت. (0/1=P)
    نتیجه گیری
    تزریق با سرعت آهسته موجب درد کمتر نسبت به تزریق با سرعت سریع می گردد، همچنین تزریق با سرعت آهسته، نسبت به تزریق با سرعت سریع، موجب تغییر فشار سیستول کمتری بلافاصله بعد از تزریق در مقایسه با زمان قبل از تزریق، می شود. سرعت تزریق تاثیری براضطراب، ضربان قلب و فشار دیاستولیک بیمار ندارد.
    کلیدواژگان: تزریق، میزان اضطراب، علائم حیاتی، ضربان قلب، فشار خون
  • مجید اکبری، کامران خزاینی، فاطمه زورمند قاسمی، صدف شکوهیان، سارا مجیدی نیا * صفحات 130-135
    سابقه و هدف
    ازدست رفتن غده بزاقی بدنبال مداخله ی جراحی می تواند با تاثیر بر بزاق، سلامت دهان را تحت تاثیر قرار دهد این مطالعه تاثیر حذف یک طرفه پاروتید را بر جریان بزاق و شاخص های سلامت دهان شامل CPITN و DMFT ارزیابی کرد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه آینده نگر 15 نفر از بین بیماران مراجعه کننده به بیمارستان امید و امام رضا مشهد با اندیکاسیون برداشت یکی از غدد بزاقی پاروتیدکه به رادیوتراپی پس از عمل نیاز نداشتند انتخاب شدند. قبل از جراحی CPITN و DMFT و میزان ترشح بزاق در بیماران بررسی شد. یکسال پس از عمل جراحی این شاخص ها مجددا اندازه گیری شد. نتایج با استفاده از آزمون آماری ویلکاکسون ارزیابی شد. (0. 05=α)
    یافته ها
    7بیمار به علت عدم مراجعه بعدی از مطالعه خارج شدند. CPITN کلی بیماران پیش از جراحی 2/75 ± 4/28 و پس از جراحی 4/75±5/50 (0/19=P) ، میانگین DMFT کلی بیماران پیش از جراحی3/86±14/28 و پس از جراحی 3/59±15/42 بود (0/02=P). بعد از عمل جراحی پاروتید کتومی پوسیدگی دندان ها (0/034= P) و حجم بزاق بطور معنی داری کاهش یافت. (0/037=P) اما تاثیر معنی داری بر روی پارامترهای پریودنتال نداشت.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که حذف یکطرفه غده ی پاروتید میزان DMFT را به طور معنی داری افزایش و میزان بزاق در حال استراحت را به طور معنی داری کاهش داد.
    کلیدواژگان: غده بزاقی، پوسیدگی دندان، سلامت دهان، غده پاروتید
  • عزیز مرویی میلان، مهدی وطن پور، فاطمه شاهسواری* صفحات 136-144
    سابقه و هدف
    دندانپزشکی مبتنی بر شواهد ((EBD رویکردجدیدی برای حفظ سلامت و بهداشت دهان می باشد که نیازمند تلفیق مناسب شواهد علمی, تشخیص ها, مهارت های کلینیکی دندانپزشک و همچنین نیازها و الویت های درمانی بیمار است. هدف از این مطالعه بررسی اثر آموزش برمیزان دانش, نگرش, دسترسی و اعتماد به منابع دانشجویان در زمینه دندانپزشکی مبتنی بر شواهد (EBD) و تداوم آن بود.
    مواد وروش ها
    این تحقیق، توصیفی –مقطعی بوده و روش نمونه گیری آن بصورت سرشماری و بر روی 250 دانشجوی دندانپزشکی انجام شد. پرسشنامه شامل چهار بخش بررسی دانش, نگرش, دسترسی و اعتماد به منابع بود. درزمینه EBD بود ودربین 310نفر از دانشجویان دندانپزشکی ترم های 5, 7, 9, 11 توزیع شد و 250نفر از دانشجویان به آن پاسخ دادند. اطلاعات توسط آزمون کروسکال والیس مورد قضاوت آماری قرار گرفت و عوامل مرتبط شامل سن, جنس، معدل و ترم تحصیلی مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    نمره دانش 7/1±17/2 از حداکثر ممکن 10 (دانش ضعیف), رتبه نگرش 4/3 ±32 از حداکثر نمره 50 (نگرش متوسط), رتبه دسترسی 5±24/9 از حداکثر ممکن 45 (متوسط) و رتبه اعتماد به منابع 4/2 ±15/3 از حداکثر ممکن 30 (متوسط) بود. با افزایش ترم، دانش دانشجویان افزایش معنی داری یافت. (0/005>P) ولی بر نگرش, دسترسی و اعتماد به منابع تغییر معنی داری نکرد. (0/2>P) و میانگین نمره دسترسی و اعتماد به منابع دانشجویان پسر به طور معنی داری از دانشجویان دختر بیشتر بود. (0/003=P)
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که دانشجویان مورد بررسی دانش ضعیفی در مورد EBD داشته و نگرش، دسترسی و اعتماد به منابع متوسطی دارند و آموزش این واحد درسی ،تاثیر زیادی روی این شاخص ها نداشته یا تاثیر آن کم بوده است و بهتر است تغییراتی در نحوه ارائه و محتوا و پیگیری بیشتر در ترم های بعدی و همچنین عملیاتی نمودن این مبحث در بخش های بالینی صورت گیرد. در این خصوص انجام اقداماتی برای توجه بیشتر به آموزش مبحث EBD در دانشکده دندانپزشکی آزاد اسلامی توصیه گردد.
    کلیدواژگان: دانشجوی دندانپزشکی، دندان پزشکی مبتنی برشواهد، دانش، نگرش، اعتماد
  • نسرین اصفهانی زاده *، فرنوش مرتضایی، فاطمه صدیف، مهندس ناصر ولایی صفحات 145-150
    سابقه و هدف
    برداشت مکانیکال ، متناوب و دقیق پلاک میکروبی از مراحل اصلی درمان بیماری های مزمن پریودنتال می باشد. با توجه به کاربرد افزاینده خمیر دندان های گیاهی، این تحقیق به منظور مقایسه تاثیر خمیردندان Crest7 Complete با خمیر دندان گیاهی SILCA انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی و cross over در 60 دانشجوی دندانپزشکی (14مرد و46 زن) با متوسط سن1/58±25/38 ایندکس پلاک ثبت، جرم گیری و پروفیلاکسی انجام شد. خمیردندان های سیلکا و کرست به طور تصادفی به افراد داده شد. بعداز 14روز پلاک ایندکس ثبت شد. مجددا جرم گیری و پروفیلاکسی انجام گرفت و تحقیق در مورد خمیر دندان دوم اجرا شد. تغییرات شاخص پلاک با آزمون Mann-U-Whitney و Wilcoxon بررسی شد.
    یافته ها
    میزان پلاک پس از استفاده از خمیردندان کرست 0/23 ±0/91و در خمیردندان سیلکا 0/20±0/85 بود واختلاف بین دو گروه از نظر آماری معنی دار نبود. (0/4>P). میزان تغییرات پلاک در خمیردندان کرست 0/81 و در خمیردندان سیلکا 0/76 بود که به لحاظ آماری معنی دار نبود. (0/4>P) بررسی نتایج داخل گروه نشان داد که با استفاده از خمیردندان کرست میزان پلاک دندانی از 67/ 1 به 0/91 درصد (48/5 درصد) کاهش و با استفاده از خمیردندان سیلکا از 1/65 به 0/85 (5 /51درصد) کاهش یافت که به لحاظ آماری معنی دار بود. (0/02>P)
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد خمیر دندان گیاهی سیلکا مشابه خمیر دندان کرست 7 در کنترل پلاک میکروبی موثر است و از لحاظ طعم برای مصرف کنندگان ارجحیت دارد.
    کلیدواژگان: پلاک دندانی، خمیردندان، بهداشت دهان، گیاهی
  • آرش زربخش، حمیرا انصاری لاری* ، آزیتا مظاهری، دکنر سریرا مهربان جهرمی، دکنر ونوشه عقیلی، فرناز ضیا صفحات 151-157
    سابقه و هدف
    سایش دندان های آکریلی پس از گذشت زمان،هنوز هم یکی از مشکلات اصلی در دندانپزشکی است. هدف مطالعه حاضر مقایسه مقاومت سایشی دندان مصنوعی پرزیدنت و ایوکلار در مقابل دندان طبیعی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی_آزمایشگاهی ، 64 نمونه شامل: 24 پرمولر دوم بالا و پایین پرزیدنت و 24 دندان پرمولر دوم بالا و پایین ایوکلار و 16دندان پرمولر دوم بالا و پایین طبیعی وارد مطالعه شدند. نمونه های مورد و شاهد براساس متغیرهای تحقیق مشابه سازی و در 6 گروه طبقه بندی شدند. 5 گروه مورد، (هرکدام: 12 نمونه) و 1 گروه شاهد: (4 نمونه بود). ازهرنمونه بوسیله اسکنر سه بعدی لابراتواری تصویر تهیه شد و بعد از انکوباسیون تحت ترموسیکلینگ قرار گرفتند. ازنمونه ها مجدد اسکن تهیه و توسط نرم افزار بر روی اسکن قبلی superimpose شدند. جهت مقایسه تغییرات حجم نمونه ها از آزمون آماری Repeated Measurea Anova استفاده شد.
    یافته ها
    پس از فرایند سایش با دستگاه chewing simulator ،گروه شاهد (دندان طبیعی) سایش کمتری نسبت به گروه های دندان مصنوعی پرزیدنت وایوکلار داشتند و اختلاف از لحاظ آماری معنادار بود. (0/05>P) ولی دندان های ایوکلار و پرزیدنت زمانی که در مقابل هم قرار گرفتند از لحاظ سایش اختلاف معناداری نداشتند. (0/05<P) دندان های ایوکلار وپرزیدنت زمانی که در مقابل دندان های طبیعی قرار گرفتند سایش بیشتری نسبت به زمانی که دندان های مصنوعی در مقابل هم بودند نشان دادند. (0/05>P)
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد میزان سایش دندان های مصنوعی در مقابل دندان های طبیعی بیشتر بوده اما بین دو گروه دندان پرزیدنت وایوکلار در این خصوص تفاوتی وجود ندارد.
    کلیدواژگان: مقاومت سایشی، دندان مصنوعی، ایوکلار، پرزیدنت، دندان طبیعی، اسکنر سه بعدی
  • داوود آقامحمدی، نفیسه عارفی، هاله فرزین، مهدی خانبابایی گول* ، فاطمه کاظمی صفحات 158-162
    سابقه و هدف
    کنترل درد در جراحی های فک به عنوان چالشی برای جراحان فک و صورت تبدیل شده است؛ از این رو هدف مطالعه حاضر بررسی اثرات پره گابالین بر مدیریت درد پس از جراحی شکستگی فک تحتانی می باشد. مواد و روش‎ها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی، مدیریت درد پس از جراحی شکستگی فک تحتانی بین گروه دریافت کننده دارو (30 نفر) با گروهی که دارو دریافت نکردند (30 نفر) مقایسه شد. پس از تخصیص تصادفی نمونه ها، گروه مداخله نیم ساعت قبل از جراحی یک عدد کپسول 300 میلی گرمی پره گابالین را با 50 میلی لیتر آب مصرف کرد. شدت درد در هشت ساعت اول پس از جراحی در هر دو گروه اندازه گیری و ثبت شد جهت تحلیل یافته ها از آزمون کای-دو استفاده شد.
    یافته ها
    با گذشت زمان شدت درد در هر دو گروه با کاهش همراه بود، اما میزان درد بین دو گروه در طی ساعات پس از جراحی در طی ساعات پس از جراحی دارای تفاوت آماری معنی داری بود. 8 ساعت پس از جراحی شدت درد در گروه مداخله 0/93±1/76 و در گروه شاهد 1/21±2/96 بود. (0/01=P)
    نتیجه گیری
    اثرات مثبت استفاده از پیش دارویی پره گابالین بر مدیریت بهتر درد پس از جراحی شکستگی فک در مطالعه حاضر مشاهده شد.
    کلیدواژگان: پیش دارو، درد، پره گابالین، جراحی
  • هاله کاظمی یزدی، نیکا کاظمی نیا *، نیوشا سهرابی، فرانک دلیری صفحات 163-168
    سابقه و هدف
    یکی از نگرانی ها پس از سفید کردن دندان ها تغییر خشونت سطحی مینا است که می تواند منجر به افزایش پوسیدگی، تجمع پلاک و تغییر رنگ های بعدی شود. در این تحقیق اثر افزودن CPP-ACP به ژل سفید کننده خانگی، بر خشونت سطحی مینا بررسی شد.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق تجربی از دندان های پره مولر انسانی سالم استفاده شد. نمونه های مینایی به صورت تصادفی در 3 گروه (تعداد =13) تقسیم شدند. خشونت سطحی نمونه ها قبل ازbleaching به روش AFM اندازه گیری شد. سپس نمونه ها 14 روز، روزی 4 ساعت در گروه یک در مجاورت ژل کارباماید پراکساید20% و در گروه دو در مجاورت ژل کارباماید پراکساید20% و CPP-AC به نسبت (1:1) و در گروه سه در مجاورت ژل کارباماید پراکساید20% و CPP-ACP به نسبت (1:2) قرار گرفتند. بعد از bleaching ، خشونت سطحی اندازه گیری شد. داده های بدست آمده با آزمون PAIRED T-Test بررسی و برای مقایسه بین گروهی از آزمون ANOVA و POST HOC استفاده شد.
    یافته ها
    قبل از bleaching میزان خشونت سطحی نمونه ها مشابه بود. (0/4>P) بعد از bleaching خشونت سطحی در گروه 1 افزایش معنی دار یافت. (0/01= P) و درگروه های دو و سه کاهش خشونت سطحی مشاهده شد که این کاهش در گروه سوم معنی دارد بود. (0/01=P)
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این مطالعه افزودن CPP-ACP به ژل کارباماید پراکساید20% با نسبت 1:2 می تواند خشونت سطحی مینا را به طور معنی دار کاهش دهد.
    کلیدواژگان: عامل سفید کننده دندان، کارباماید پراکساید، atomic force microscopy، CPP-ACP
  • سیمین لسان، یاسمن میهنی* ، پریسا تهمتنی، ترانه فرخ نیا صفحات 169-173
    سابقه و هدف
    اطلاعاتی مبنی بر ارتباط بیماری تیروئید به خصوص کم کاری تیروئید با لیکن پلان دهانی بر پایه پاتوژنز ایمونولوژیکال ان وجود دارد. هدف از این مطالعه بررسی فراوانی لیکن پلان دهانی و عوامل مرتبط با ان در بیماران مبتلا به بیماری های تیروئیدی مراجعه کننده به پژوهشکده غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی ایران بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی تعداد 1200 فرد به روش سر شماری با تشخیص قطعی بیماری تیروئید مورد بررسی قرار گرفتند، در صورت مشاهده لیکن پلان دهانی، یافته ها در فرم اطلاعاتی ثبت شد. داده های به دست آمده توسط آزمون کای دو مورد قضاوت آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    5/3 درصد مبتلایان به بیماری های تیروئیدی مبتلا به لیکن پلان دهانی بودند. انواع رتیکولر (47/6%) ،پاپولر (22/2%) ، پلاک مانند (17/5%) و اروزیو (12/7%) به ترتیب بیشترین فراوانی را داشتند. مصرف لووتیروکسین با بروز لیکن پلان دهانی ارتباط معنی داری داشت. (0/005>P) زنان مبتلا به کم کاری تیروئید با میانگین سنی 57 سال و غیر سیگاری بطور معنی داری بیشتر دچار لیکن پلان دهانی شدند. (0/05>P)
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد در مبتلایان به کم کاری تیروئید فراوانی لیکن پلان دهانی از جمعیت نرمال بیشتر است.
    کلیدواژگان: لیکن پلان دهانی، کم کاری تیروئید، انتی بادی های تیروئید
  • علی کریمخانی، سیمین سامانی، مهرناز علیخاصی، آزاده زینب تی تی دژ، فائزه آزموده* صفحات 174-179
    سابقه و هدف
    آنژیوژنز در رشد وگسترش تومورهای بدخیم و همچنین مشی تومورنقش محوری دارد. با توجه به اینکه کارسینوم سلول سنگفرشی سر و گردن (SCC) شایعترین بدخیمی حفره دهان است, مطالعه نقش آنژیوژنز در تعیین مشی SCCاز اهمیت بسزایی برخوردار است. هدف از این مطالعه بررسی رابطه بین تراکم عروقی خونی کوچک (MVD) با فاکتورهای دموگرافیک بیماران درجه تمایز این تومور بود.
    مواد و روش ها
    دراین مطالعه توصیفی, تحلیلی تعداد 22 بلوک کارسینوم سلول سنگفرشی سروگردن از آرشیو بخش آسیب شناسی دهان, فک و صورت دانشکده دندانپزشکی قزوین استخراج شد و grading لامهای هماتوکسیلین و ائوزین آنها طبق طبقه بندی Broderتوسط پاتولوژیست انجام شد. بلوکها به روش ایمنوهیستوشیمی با آنتی بادی CD34 رنگ آمیزی شدند. در هر نمونه, سه ناحیه با رنگ پذیری شدید انتخاب و میانگین MVD انجام شد. شمارش و محاسبه شد. آنالیز آماری داده ها با آزمونهای Anovaو T Student با سطح معنی داری 0/05 انجام شد.
    یافته ها
    میزان تراکم عروقی در انواع Well diff SCC برابر با 7/4±32/66 ودر انواعdiff Moderate -Poor برابر با 7/1±43/2 بود (0/003=P) فاکتورهای دموگرافیک بیماران ارتباط معنی داری با میزان تراکم عروقی نشان ندادند. (0/05<P)
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد با کاهش میزان تمایز در SCC سر و گردن تراکم عروق خونی کوچک افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: نشانگرCD34، ایمنوهیستوشیمی، grade، اسکواموس سل کارسینوما، آنژیوژنز
  • مسعود محمدی، علی اکبر ویسی رایگانی* ، رستم جلالی، اکرم قبادی، نادر سالاری صفحات 180-189
    سابقه و هدف
    شیوع بالای پوسیدگی دندان ها در دوران کودکی به عنوان یکی از معضلات دندانی مطرح است. با توجه به اهمیت این موضوع بر بهداشت عمومی جامعه، این مطالعه سیستماتیک و متاآنالیز به منظور بررسی شیوع پوسیدگی دندان های شیری و دایمی کودکان در بازه سنی 1 تا 15 سال را انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر با روش متاآنالیز در محدوده زمانی فرودین 1376 تا اسفند 1395 انجام شد، مقالات مرتبط با موضوع مورد بررسی از طریق جستجو در پایگاه های SID، (Medline (PubMed و ScienceDirect و Google scholar به دست آمد، ناهمگنی مطالعات با استفاده از شاخصI2 بررسی و تحلیل داده ها در نرم افزار Comprehensive Meta-Analysis انجام شد.
    یافته ها
    در 22 مقاله وارد شده به فرآیند متاآنالیز که با تفکیک از نظر نوع پوسیدگی شامل 13 مقاله پوسیدگی دندانهای شیری و 9 مقاله پوسیدگی دندانهای دایمی بودند و همچنین از طریق بررسی تعداد 29225 نفر در بازه سنی 1 تا 15 سال شامل گروه دندانهای شیری تعداد 6118 نفر در بازه سنی 1 تا 7 سال و گروه دندانهای دایمی تعداد 23107 نفر در بازه سنی 8 تا 15 سال، شیوع کلی پوسیدگی در دندان های شیری (dmf) کودکان ایرانی 62/8 درصد (72/4-52/2 درصد) و شیوع کلی پوسیدگی در دندان های دایمی (DMF) کودکان ایرانی 78/6 درصد (73-83/2 درصد) به دست آمد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه، شیوع پوسیدگی دندانهای شیری و دایمی در کودکان ایرانی بالا بوده و لذا ارائه آموزش های لازم برای افزایش آگاهی والدین و خدمات دندانپزشکی ارزان و در دسترس ضروری به نظرمی رسد.
    کلیدواژگان: پوسیدگی، دندان شیری، دندان دایمی، کودکان، متاآنالیز
|
  • MR Karimi Dr, HR MAHASENI MOGHADAM Dr* , SH Kiaee Dr Pages 125-129
    Backgroud & Aim: This study was conducted to determine the effects of the injection rate in infiltration technique on pain, anxiety and vital signs of the patients using ICT injection device amongst the patients referring to the periodontics and oral and maxillofacial department of Azad University of Tehran in 2016.
    Materials and methods
    The method of the current study was randomized single blind-split mouth clinical trial. 30 patients need to be injected bilaterally on maxilla in two treatment sessions. Next, each sample was selected randomly to be injected at two paces (25 seconds or 120 seconds) Then the pain measurements were performed in Visual analogue scale (VAS), and vital signs (breathing patterns and heart rate) before, right after and 5 minutes after the injection with anxiety measurements (FAS) and digital sets of Buerer BM60 by a person unaware of the groupings. After data collection, Kolmogorov-Smirnov and t-squared tests were used to analyze the data.
    Result
    The pain levels were significantly different between the pace of 120 s and 25 s (p= 0.0006) as the lower pace resulted in less pain comparing to faster injections.
    The hypotension was significantly different as well in 120 s and 25 s (p=0.029) Injection with slow velocity resulted in a change in the lower systolic pressure immediately after injection (128.87 ± 14.36) compared with the time before injection for the patient (130.53 ± 13.38), compared to rapid injection immediately after injection (124.97 ± 14.09) compared to the time before injection for the patient (128.00 ± 10.92). There were no significant differences in other variables (p=0.1)

    Conclusion
    In slower injection rate the pain is less than faster injection. Also slow-injection, as compared to rapid-injection, cause to less changes in systolic blood pressure immediately after injection. The injection rate did not affect the patient's heart rate, diastolic pressure, and anxiety.
    Keywords: injection, anxiety, vital signs, heart rate, blood pressure
  • M Akbari Dr, K KHazayeni Dr, F ZormanGHasemi Dr, S SHokouhiyan Dr, S Majidinia Dr * Pages 130-135
    Background & Aim
    Removal of salivary gland after surgical intervention can affect oral health by affecting saliva. This prospective study evaluates the effect of one-side parotid removal on salivary flow and oral health indexes, including CPITN and DMFT. Method and materials: 15 of the patients referred to Omid and Imam Reza Hospital in Mashhad were selected by indicating one of the parotid salivary glands resection that did not require post-operative radiotherapy. These patients were evaluated for CPITN and DMFT in both half of the mouth and the amount of unstimulated saliva. Then these patients were underwent surgery and one year after surgery, these indices were measured again in patients. The results were analyzed by Wilcoxon test.
    Results
    Seven patients were excluded from the study due to non-attendance in follow-up period. This study showed that the overall CPITN of patients before surgery was 4.28 ± 2.75 and after surgery 5.50 ± 4.75, (P=0.19) the mean DMFT of patients before surgery was 14.28 ± 3.86 and the mean after surgery was 15.42 ± 3.59. (P=0.02) The results of this study showed that resection of parotid gland had significant effect on dental caries (p = 0.034) and salivary volume (p = 0.037), but this did not have a significant effect on periodontal parameters.
    Conclusion
    This study showed that the unilateral removal of parotid gland significantly increased the patient's DMFT level and reduced the salivary release.
    Keywords: Salivary Gland, dental caries, Oral health, parotid gland
  • A Marvei Milan Dr, M Vatanpour Dr, F SHahsavari Dr * Pages 136-144
    Background and Objectives
    Evidence-based dentistry (EBD) is a new approach to maintain the healthcare and oral hygiene, which requires proper integration of evidence, diagnosis and clinical skills of a dentist, as well as patient's medical needs and priorities. The aim of this research was to evaluate the outcomes of education on knowledge, attitude, access and confidence of dental students in field of EBD and its continuity.
    Materials and Methods
    Sampling was based on census method and conducted on 250 students In this cross-sectional study, a questionnaire with 4 different sections including knowledge, attitude, access and confidence was surveyed 310 dental students educating in the 5th, 7th, 9th and 11th semesters. After collecting data, statistical analyses were performed using Kruskal-Wallis test. Related factors including age, gender and grade were also analyzed.
    Results
    The score of knowledge was 2.17 ± 1. 7 out of the maximum score of 10, (poor knowledge) the attitude score was 32 ± 4.3 out of the maximum score of 50, (moderate attitude) the access score was 24.9 ± 5 out of the maximum score of 45 and the confidence score was 15.3 ± 4.2 out of the maximum score of 30. (moderate access and confidence) The Knowledge of students increased significantly (P < 0.005); however, it had no influence on attitude, access and confidence (P< 0.2). The mean score of access and confidence among male students was significantly higher than female students. (p=0.003)
    Conclusions
    The evaluated students had poor knowledge on EBD but their access confidence were moderate. Education of course had no remarkable impression on these factors. And it is better to schedule change in presentation, content, more fallow up and its practical management in clinical curses. So, this issue represented the necessity of more attention to study of EBD and their performance, in dental faculty, Islamic Azad University.
    Keywords: Dental Student, Evidence-based Dentistry, Knowledge, Attitude, Access, Confidence
  • N Esfahanizadeh Dr *, F Mortezaee Dr, F Sodeif Dr, N Valaii Pages 145-150
    Background and Aim
    Mechanical, intermittent and precise microbial plaque is one of the main stages of chronic periodontal disease treatment. Due to the increasing use of herbal toothpaste, this study was conducted to compare the effects of Crest 7 Complete with Silca herbal toothpaste.
    Materials and Methods
    In this cross-over clinical trial study, 60 dental students (14 males and 46 females) with a mean age of 25.38 ± 1.58 were selected. The plaque index was recorded, scaling and prophylaxis was done. The toothpastes (Silca and Colgate) were randomly assigned to individuals. After 14 days, the plaque index was registered. Scaling and prophylaxis were performed again and the second toothpaste was given. Changes in plaque index were analyzed by Mann-U-Whitney and Wilcoxon tests.
    Results
    Plaque index for the Crest was 0.91 ± 0.23 and for the Silca was 0.85 ± 0.20 and the difference was not statistically significant ( p< 0.4).The changes in dental plaque for the Crest toothpaste was 0. 81 and for the Silca toothpaste was 0.76, the changes were not statistically significant ( p< 0.4). Within each group, Crest and Silca toothpaste reduced dental plaque respectively from 1.67 to 0.91 (48.5 percent) and from 1.65 to 0.85 (51.5% ) that the changes were statistically significant( p<0.02).
    Conclusion
    Silca herbal toothpaste similar to the Complete crest 7 is effective in controlling dental plaque. and has taste preferance for users.
    Keywords: dental plaque, toothpaste, oral hygiene, herbal
  • A Zarbakhsh Dr, H Ansari lari Dr*, A Mazaheri Dr, S MehrabanJahromi Dr, V Aghili Dr, F Zeea Dr Pages 151-157
    Background and Aim
    Wear of acrylic teeth after passing years is still one of the main problems in dentistry that may lead to loss of chewing function, decrease of facial vertical height and unpleasant smile.
    This study aimed to evaluate the comparison of wear resistance of President &Ivoclar teeth against natural teeth. Method and material: In this Experimental Study, 64 samples of second premolar teeth that included 24 upper & lower second premolar of President teeth and 24 upper & lower second premolar of Ivoclar teeth and 16 upper & lower natural teeth, were included. The samples divided into 6 groups (5 case and 1 control), Each of 5 case groups included 12 samples, and the control group included 4 samples. After that, 3D images of each samples were provided by lab 3D scanner and then all of the samples (case and control) were put in the incubator (37°c ) for 24h. After that, they were put in thermocycler After these processes, samples were scanned for the second time.Finally, 3D scans were superimposed.In the comparison of difference between samples volume ,Repeated Measure ANOVA Test, was used.
    Result
    after wear procedure with chewing stimulator, control group (natural teeth) had less wear vs president and ivoclar teeth, significantly CP<0.05). But President& Ivoclar teeth had not significant difference when they against each other (p>0.05). President & Ivoclar teeth when against to the natural teeth had more wear vs when they put against each other (p<0.05).
    Conclusion
    It seems, wear of artificial teeth was more when they put against natural teeth. But there was not different between president and Ivoclar teeth.
    Keywords: wear strength, artificial tooth, Ivoclar, natural tooth, 3D Scanner
  • D Aghamohammadi Dr, N Arefi , H Farzin , M KHanbabayi gol *, F Kazemi Pages 158-162
    Background & Aim
    Pain control in mandible surgery has become a challenge for physicians; the effects of using modern methods, such as pre-drugs with oral medicines before surgery, are still in contraversy. Therefore, the aim of this study was to investigate the effects of preglaboline on management of postoperative pain of fracture of the mandible. Material & Methods: In this clinical trial study, after ethical agreement pain management between groups who recived drug (30 patients) and did not receive drug(30 patients) was compared. After random sampling, the intervention group consumed one preglabolin capsule 300 milligrams with 50 ml of water half an hour before surgery. The severity of pain was measured and recorded in both groups during the first eight hours after surgery. Hi square was used to statistical analyzing.
    Results
    Pain severity decreased in both groups over time, but pain was significantly different between two groups (P = 0.001), & hours after surgery, pain severity was 1.76±0.93 and 2.96±1.21 in sample and control groups (P=0.01).
    Conclusion
    Positive effects of pregabalin premedication on better management of pain after Mandibule surgery were observed in this study.
    Keywords: Premedication, Pain, Pregabalin, jaw fracture, surgery
  • H Kazemi Yazdi Dr, N Kazeminia Dr*, F DALIRI , N Sohrabi Pages 163-168
    Background & Aim
    One of the induced major problem after bleaching treatments is enamel surface roughness increase, which can lead to increased risk of dental caries, plaque accumulation and later enamel discoloration.In this study the effect of adding CPP-ACP to home bleaching gel on enamel roughness was evaluated. Material & Methods: in this experimental study, premolar teeth have been used.The samples divided in three groups (n=13) randomly. The roughness of each group was evaluated before the bleaching process with Atomic Force Microscopy. Samples was kept in Carbamide peroxide 20%, CP 20% and CPP-ACP ( with 1:1 ratio), CP 20% and CPP-ACP ( with 1:2 ratio) for 14 days, each day 4 hours. The roughness was evaluated two times after bleaching and the results were evaluated statistically. The gained data in each group were evaluated by PAIRED T-Test, and for intra-group analysis ANOVA and POST HOC test was used.
    Results
    Surface enamel roughness before bleaching was same in all three groups.(p<0.4)The surface roughness after bleaching was increased in Carbamide peroxide 20% and decreased in group 1, significantly The increase was significant in first group (p=0.01), the decrease was not significant in second group, but significant in third group. (p=0.01)
    Conclusion
    The 20% CP and CPP-ACP with 1:2 ratio can significantly decrease the surface roughness in comparison to the primary roughness.
    Keywords: tooth bleaching agents, Carbamide peroxide, atomic force microscopy, CPP-ACP
  • Simin Lesan Dr, Yasaman Mihani Dr*, Prisa Tahamtani Dr, Taraneh Farokhnia Dr Pages 169-173
    Background and Aim
    Oral lichen planus of chronic mucosal inflammatory disease with etiology is unknown. There is evidence that thyroid disease, especially hypothyroidism, is associated with oral lichen planus based on immunologic pathogenesis. The aim of this study was to evaluate the prevalence of oral lichen planus and related factors in thyroid patients referred to Endocrinology and Metabolism Research Institute of Iran University in 2017_2018
    Materials and Methods
    In this cross-sectional study, 1200 individuals with a definitive diagnosis of thyroid disease at Endocrinology and Metabolism Center of Iran University were surveyed and the existing information form was completed for them. Patients were examined in the light of a flashlight and with the help of this dentist. In case of observation, oral licorice was recorded in the form of information. The data were analyzed by SPSS19 and KAIO.
    Results
    A study was conducted on 1,200 thyroid patients, of which 995 (83%) had hypothyroidism and 205 (17%) had hyperthyroidism, of which 1016 female patients (84.7%) had hyperthyroidism. And 184 male patients (15.3%). Of these, 63 (5.3%) patients had oral lichen planus, with a frequency of reticular type of 47.6%, a type of papule 22.2%, a type of plaque type 17.5% and an atrophic, erosive and atrophic type % They were. . Given the prevalence of oral lichen planus, its true level in society is estimated at 95% of at least 4% to 6.6%. In patients with thyroid problems, the frequency of oral lichen planus with female sex (P <0.05), age 57 (P <0.001), cigarette smoking (P <0.02), skin lichen planus (01 (P <0.05), levothyroxine consumption (P <0.05) and no drug use for other systemic diseases (P <0.02).
    Conclusion
    The incidence of lichen planus in patients with thyroid disease in this study was slightly higher than the usual oral lichen planus in the usual population.
    Keywords: Oral lichen planus, Hypothyroidism, Thyroid antibodies
  • Ali Karimkhani Dr, Simin Samani Dr, Mehrnaz Alikhasi Dr, Azadehzeinab Titidej Dr, Faezeh Azmoudeh Dr * Pages 174-179
    Background and Aim
    Angiogenesis has a significant role in growth and development, progression and behavior of malignant tumors. Since SCC is the most common carcinoma of oral cavity, determination of angiogenesis role in behavior of this malignancy is of great importance. The purpose of this study was to evaluate the relationship between MVD and demographic factors such as age, gender and location and histopathologic grade of the tumor. Method and Material: In this descriptive-analytic study, 22 paraffin embedded blocks of SCC of head and neck region. From oral & Maxillofacial pathology dept., Dental faculty, Qazvin University. H &E stained slides of related patients were selected and the specimens were graded by pathologist according to Broder’s classification. The blocks were then stained with anti CD34 monoclonal antibody by means of immunohistochemistry method. In each specimen, three highly stained fields were selected and then MVD average of those fields were counted and analyzed. Analysis of variance (ANOVA) and T-Student analysis were then used to measure the variables with p<0.05 as level of significance.
    Results
    MVD was 32.66±7.4 and 43.2±7.1 in well and moderate-poor diff SCC samples (p=0.003) These was no significant correlation between demographic factors and MVD (P>0.05).
    Conclusion
    According to this study, there was a reverse relation between degree of differentiation of SCC and angiogenesis. Hence it seems in low grade tumors-in addition to better cell differentiation-less angiogenesis similarly plays role in prognosis of these lesions.
    Keywords: CD34, Immunohistochemistry, Grade, squamous cell carcinoma, Angiogenesis
  • AA VAISI RAYGANI Dr *, R Jalali Dr, A GHobadi , N Salari Dr Pages 180-189
    Background and Purpose: Tooth decay is one of the most common problems in dentistry in this period. Therefore, considering the importance of this issue on public health, this study aims to provide a systematic review and meta-analytic study of the importance of dental caries in deciduous and permanent teeth in children, during 1 to 15 year age range.
    Materials and methods
    A meta-analysis was performed for relevant articles in scientific databases including ، Medline (PubMed) و ScienceDirect و Google scholar and SID (March 1997 to February 2016). Heterogeneity of study was checked using index. Data were analyzed using the Comprehensive Meta-analysis (CMA) software.
    Results
    In the 22 papers submitted to the meta-analysis process, which included 13 articles of dental caries in deciduous teeth's and 9 articles of permanent teeth decay, 29225 individuals aged 1 to 15 years included group of deciduous teeth's 6118 individuals In the age range of 1 to 7 years, and the group of permanent teeth, 23107 individuals aged 8 to 15 years, the overall prevalence of dental caries in deciduous teeth (dmf) was 62. 8% (Cl 95%: 52. 2-72. 4%) and the overall prevalence of caries in permanent teeth (DMF) of Iranian children was 78. 6% (Cl 95%: 73-83. 2%).
    Conclusion
    According to the results of this study, the prevalence of dental caries in deciduous and permanent teeth was high in Iranian children and therefore provision of training to increase parental awareness and affordable and available dentistry services is essential for growth.
    Keywords: dental caries, deciduous teeth, permanent teeth, children, meta-analysis