فهرست مطالب

دانشکده پزشکی اصفهان - پیاپی 491 (هفته سوم مهر ماه 1397)

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 491 (هفته سوم مهر ماه 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/07/24
  • تعداد عناوین: 5
|
  • مقاله پژوهشی
  • آزاده بهادری* ، بابک علی کیایی، سید رسول موسوی صفحات 902-908
    مقدمه
    آسیب مغزی ناشی از تروما، به عنوان یکی از عوامل اصلی مرگ و میر و ناتوانی به طور شایع با تغییر در پارامترهای انعقاد خون و کواگولوپاتی ارتباط دارد. از این رو، مطالعه ی حاضر با هدف بررسی ارتباط بین زمان پروترومبین (Prothrombin time یا PT) ، زمان نسبی ترومبوپلاستین (Partial thromboplastin time یا PTT) ، نسبت طبیعی شده ی بین المللی (International normalized ratio یا INR) و شمارش پلاکت با معیار کمای Glasgow (Glasgow coma scale یا GCS) در بیماران دچار ضربه ی مغزی انجام شد.
    روش ها
    در این مطالعه ی آینده نگر، 120 بیمار مبتلا به ضربه ی مغزی بستری شده در بخش مراقبت های ویژه ی بیمارستان الزهرای (س) اصفهان در سال های 96-1395 به صورت تصادفی انتخاب شدند و مورد بررسی قرار گرفتند. میزان PT، PTT، INR و شمارش پلاکت در بدو ورود به بخش مراقبت های ویژه و 24 ساعت پس از بستری در این بخش، اندازه گیری و با میزان GCS مقایسه شد.
    یافته ها
    در بدو ورود به بخش مراقبت های ویژه، میزان GCS رابطه ی مستقیم و معنی داری با شمارش پلاکت (010/0 > P و 31/0+ = r) و همچنین، رابطه ی معکوس و معنی داری با PT (001/0 = P و 29/0- = r) ، PTT (010/0 > P و 32/0- = r) و INR (001/0 = P و 29/0- = r) داشت. به طور مشابه، 24 ساعت پس از بستری در بخش مراقبت های ویژه، میزان GCS رابطه ی مستقیم و معنی داری با شمارش پلاکت و همچنین، رابطه ی معکوس و معنی داری با PT، PTT و INR نشان داد (050/0 > P).
    نتیجه گیری
    معیار GCS با سطح پلاکت خون رابطه ی مستقیم و با میزان PT، PTT و INR رابطه ی معکوسی دارد و از این رو، می توان از این پارامترهای انعقاد خون جهت پیش بینی شدت ضربه ی مغزی در بیماران با ضربه به سر استفاده نمود
    کلیدواژگان: زمان پروترومبین، زمان نسبی ترومبوپلاستین، نسبت طبیعی شده ی بین المللی، پلاکت خون، معیار کمای Glasgow
  • سعید اسمعیلی ، وازگن میناسیان* ، هادی کرمی، محمد بیات صفحات 909-916
    مقدمه
    اختلال آنژیوژنز و تشکیل عروق جانبی، یکی از عوارض عمده ی دیابت نوع 2، هنگام ایسکمی در عضلات اسکلتی و قلبی است. هدف از انجام مطالعه ی حاضر، بررسی تغییرات در بیان ژن عامل رشد اندوتلیال عروقی و اندوستاتین در بافت قلبی رت های مبتلا به دیابت نوع 2، به دنبال تمرینات تداومی و تناوبی شدید بود.
    روش ها
    در این مطالعه، 48 سر رت نژاد Wistar به طور تصادفی در 4 گروه مساوی، شاهد سالم، شاهد مبتلا به دیابت و گروه های مبتلا به دیابت با تمرین تداومی و تناوبی شدید، تقسیم شدند. القای دیابت نوع 2، از طریق تزریق درون صفاقی استرپتوزوتوسین صورت گرفت و تمرینات 5 جلسه در هفته، به مدت 8 هفته انجام شد. بررسی سطوح بیان عامل رشد اندوتلیال عروقی و اندوستاتین از طریق آزمایش Reverse transcription-Quantitative polymerase chain reaction (RT-qPCR) انجام شد.
    یافته ها
    نتایج حاکی از کاهش معنی دار بیان عامل رشد اندوتلیال عروقی و اندوستاتین در گروه شاهد مبتلا به دیابت نسبت به گروه شاهد سالم بود. در مقایسه با گروه شاهد مبتلا به دیابت، گروه تمرین تداومی و تناوبی شدید در بیان عامل رشد اندوتلیال عروقی و گروه تمرین تداومی در بیان اندوستاتین افزایش معنی داری نشان دادند.
    نتیجه گیری
    هر دو روش تمرینی در افزایش بیان عامل رشد اندوتلیال عروقی و اندوستاتین پس از القای دیابت نوع 2 موثر بودند. از آن جایی که افزایش در نسبت عامل رشد اندوتلیال عروقی به اندوستاتین مشاهده گردید، احتمال می رود افزایش در فعالیت پروآنژیوژنیک در بافت قلب نیز رخ داده باشد، اما تمرین تناوبی شدید در افزایش بیان عامل رشد اندوتلیال عروقی موثرتر بود.
    کلیدواژگان: دیابت نوع 2، عامل رشد اندوتلیال عروقی، اندوستاتین، تمرین تناوبی شدید
  • بهناز خانی ، محبوبه محمدی* صفحات 917-923
    مقدمه
    یکی از مشکلات عمده ی زنان به هنگام زایمان، ترس از درد زایمان است که تا کنون روش های مختلفی برای کاهش آن ارایه شده است. این مطالعه، با هدف مقایسه ی شاخص های زایمان طبیعی در دو روش سیر زایمان در آب و سیر زایمان معمول به انجام رسید.
    روش ها
    در یک مطالعه ی هم گروهی آینده نگر، 180 زن باردار وارد مطالعه شدند. گروه اول (90 نفر) از زمان شروع مرحله ی فعال زایمان، وارد حوضچه ی آب با دمای 37 درجه ی سانتی گراد شدند و گروه دوم (90 نفر) به روش معمول در خشکی زایمان نمودند. دو گروه مورد مطالعه از نظر شدت درد، رضایتمندی و بروز عوارض در حین و بعد از زایمان بررسی و مقایسه شدند.
    یافته ها
    میانگین شدت درد زایمان در دو گروه زایمان در آب و خشکی به ترتیب 42/1 ± 12/7 و 33/1 ± 87/7 و موارد زایمان در آب، از شدت درد کمتری برخوردار بودند (001/0 = P). همچنین، گروه زایمان در آب، از رضایتمندی بالاتری برخوردار بودند؛ به طوری که در گروه زایمان در آب، 6/9 درصد کاملا راضی و 2/45 درصد راضی بودند و در گروه زایمان در خشکی، 2/1 درصد کاملا راضی و 6/30 درصد راضی بودند (007/0 = P).
    نتیجه گیری
    زایمان طبیعی در آب با کاهش درد زایمانی کمتر و رضایتمندی بیشتر بیماران همراه است و از طرف دیگر، زایمان در آب تاثیری بر افزایش عوارض بعد از زایمان ندارد و به طور متقابل زایمان در آب علاوه بر کاهش درد زایمانی، دارای مزایای متعدد دیگری از جمله کاهش کمتر در قدرت عضلات کف لگن همراه می باشد.
    کلیدواژگان: زایمان، درد زایمان، عوارض زایمان
  • جعفر مهوری حبیب آبادی ، هوشنگ معین ، محمد زارع ، سید نوید نقیبی ، نسیم فاضلی * صفحات 924-929
    مقدمه
    صرع، یکی از شایع ترین اختلالات نورولوژیک در تمام گروه های سنی است. جراحی صرع، امروزه به صورت گسترده در بیماران با صرع مقاوم استفاده می شود و موجب کنترل تشنج می گردد. کنترل تشنج ها، می تواند با کاهش مرگ و میر در این بیماران همراه شود. هدف از انجام مطالعه ی حاضر، بررسی فراوانی مرگ غیر منتظره در بیماران مبتلا به صرع مقاوم بود که در سال های 96-1386 تحت جراحی صرع قرار گرفته بودند.
    روش ها
    این مطالعه، یک مطالعه ی اپیدمیولوژیک توصیفی- تحلیلی بود که بر روی بیماران با صرع کنترل نشده انجام شد. این بیماران تحت جراحی صرع قرار گرفته و در سال های 96-1386 در مرکز جامع صرع بیمارستان آیت الله کاشانی تحت پایش و مراقبت Video Electroencephalogram (Video EEG) در طولانی مدت قرار گرفته بودند. پرونده ی این بیماران، از نظر اطلاعات دموگرافیک بررسی شد و برای دریافت اطلاعات بیمار، با شماره تلفن های موجود در پرونده تماس گرفته شد و بروز یا عدم بروز مرگ و علت آن سوال و ثبت گردید و بروز نهایی مرگ و میر و مرگ غیر منتظره در این بیماران بررسی شد.
    یافته ها
    در این مطالعه، 324 بیمار مبتلا به صرع مقاوم که تحت جراحی قرار گرفته بودند، با میانگین سنی 8/9 ± 2/29 سال بررسی شدند که 192 نفر (3/59 درصد) مرد بودند. بروز کلی مرگ در بیماران، 3 نفر (3/2 درصد) بود که هیچ یک غیر منتظره نبود و هر 3 بیمار مونث بودند. بین بروز مرگ و جنسیت رابطه ی معنی داری دیده شد و بین بروز مرگ و سن رابطه ی معنی داری وجود نداشت. علل مرگ نیز در این مطالعه در 2 مورد عود تومور و 1 مورد خونریزی اینتراکرانیال حین جراحی بود.
    نتیجه گیری
    فراوانی مرگ غیر منتظره در بیماران مبتلا به صرع مقاوم با سابقه ی جراحی صرع در کشور ایران کمتر از مطالعات در دیگر کشورها می باشد.
    کلیدواژگان: مرگ غیر منتظره، صرع، جراحی
  • محمدرضا اعتمادی فر ، پویا رجب زاده* ، هادی روان بد صفحات 930-936
    مقدمه
    این مطالعه با هدف مقایسه ی تاثیر دو روش All-pedicle-screw و Hybrid fixation در بهبود اسکولیوز با منشا ناشناخته ی سن بلوغ انجام شد.
    روش ها
    در یک مطالعه ی هم گروهی، 40 بیمار تحت درمان با روش All-pedicle-screw تحت عمل جراحی قرار گرفتند و نتایج عمل بر اساس بررسی معیارهای رادیولوژیک (میزان اصلاح Major cobb’s angle) و پرسش نامه ی Scoliosis research society-30 (SRS-30) با یافته های حاصل از عمل 40 بیمار مشابه با روش Hybrid fixation در دو سال بعد از عمل مقایسه گردید.
    یافته ها
    میانگین درصد اصلاح زاویه ی انحنا در دو گروه All-pedicle-screw و Hybrid fixation به ترتیب 7/82 و 3/76 درصد بود و میزان اصلاح زاویه در گروه All-pedicle-screw، به طور معنی داری بیشتر بود (044/0 = P). بر اساس پرسش نامه ی SRS-30، کلیه ی شاخص ها در گروه All-pedicle-screw به طور معنی داری بهبود پیدا کرد، اما در گروه All-pedicle-screw، شاخص های تصویر ذهنی فرد از خود و رضایتمندی از درمان، مطلوب تر از گروه Hybrid fixation بود (001/0 > P).
    نتیجه گیری
    هر دو روش All-pedicle-screw و Hybrid fixation در اصلاح زاویه ی انحنا موثر بودند، اما میزان اصلاح در روش All-pedicle-screw مطلوب تر بود و بیماران عمل شده با این روش، تصویر ذهنی از خود و رضایتمندی بیشتری نسبت به گروه Hybrid fixation داشتند.
    کلیدواژگان: اسکولیوز، بلوغ، Skeletal fixation، Pedicle screws
|
  • Azadeh Bahadori *, Babak Alikiai, Seyed Rasoul Mousavi Pages 902-908
    Background
    Traumatic brain injury as one of the main causes of mortality and disability is associated with changes in blood coagulation parameters and coagulopathy. Therefore, in this study, we aimed to investigate the association between prothrombin time (PT), partial thromboplastin time (PTT), international normalized ratio (INR), and platelet count with Glasgow coma scale (GCS) in patients with brain trauma.
    Methods
    In this prospective study, 120 patients with a brain injury admitted to intensive care units (ICU) of Alzahra hospital in Isfahan, Iran, were randomly selected. PT, PTT, INR, and platelet counts were measured at the time of admission to the intensive care unit and 24 hours after it. Findings: At the beginning of admission to intensive care unit, GCS had a significant correlation with platelet count (r = 0.31, P < 0.010), and reverse and significant correlation with PT (r = -0.29, P = 0.001), PTT (r = -0.32, P < 0.010), and INR (r = -0.29, P = 0.001). Similarly, 24 hours after admission to the intensive care unit, GCS had a direct and significant correlation with platelet count and also a significant and inverse correlation with PT, PTT, and INR (P < 0.050 for all).
    Conclusion
    GCS has a direct correlation with blood platelet level, and has an inverse correlation with PT, PTT, and INR, and therefore, these blood coagulation parameters can be used to predict the severity of brain trauma in patients with head trauma.
    Keywords: Prothrombin time, Partial thromboplastin time, International normalized ratio, Blood platelets, Glasgow coma scale
  • Saeed Esmaeili , Vazgen Minasian*, Hadi Karamii, Mohammad Bayat Pages 909-916
    Background
    Impaired angiogenesis and formation of collateral vessels in skeletal and cardiac muscle, is a major complication of type 2 diabetes mellitus in ischemia. The aim of this study was to evaluate the changes in vascular endothelial grows factor (VEGF) and Endostatin gene expression in cardiac tissue of rats with type 2 diabetes mellitus following aerobic continues and high-intensity interval exercise training.
    Methods
    In this study, 48 Wistar rats were randomly divided into 4 equal groups of healthy control, diabetic control, diabetic continues, and high-intensity interval training. Type 2 diabetes mellitus was induced by intra-peritoneal injection of streptozotocin, and exercise performed 5 sessions per week for 8 weeks. The levels of VEGF and Endostatin gene expression were evaluated using reverse transcription-quantitative polymerase chain reaction (RT-qPCR) method. Findings: There was a significant reduction in the expression of VEGF and Endostatin in the diabetic control group compared to the healthy control group. Compared to the diabetic control group, diabetic continues and high-intensity interval training groups showed a significant increase in expression of VEGF, but there was significant increase in Endostatin expression in diabetic continues group.
    Conclusion
    The results of this study showed that both training methods were effective to increase the expression of VEGF and Endostatin levels after induction of type 2 diabetes mellitus. Since, there was increase in VEGF/Endostatin ratio, increase in pro-angiogenic activity in heart may be occurred, but the high-intensity interval exercise training was more effective to increase the expression of VEGF.
    Keywords: Type 2 diabetes mellitus_Vascular endothelial growth factor_Endostatins_High-intensity interval training
  • Behnaz Khani , Mahboubeh Mohamadi * Pages 917-923
    Background
    One of the main problems of women during childbirth is fear of labor pain; so far, different ways to reduce it have been recommended. The aim of this study was to compare normal labor indexes in two methods of delivery of labor in water and routine delivery.
    Methods
    In a prospective cohort study, 180 pregnant women were enrolled. The first group (n = 90) from the beginning of the active phase of labor, entered the water of 37°C, and the second group (90 women) gave birth in the usual manner on dry basis. The two groups were evaluated for pain severity, satisfaction, and complications during and after delivery. Findings: The mean of labor pain severity in the two groups of delivery in water and dry was 7.12 ± 1.42 and 7.87 ± 1.33, respectively, and the severity of pain in the group of water was lower (P = 0.001). Moreover, the delivery group in water had higher satisfaction, so that in the delivery group in water, 9.6% were completely satisfied and 45.2% were satisfied, and in the routine delivery group, 1.2% were completely satisfied and 30.6% satisfied (P = 0.007).
    Conclusion
    Natural delivery in water has been accompanied by a reduction in lower birth rates and more satisfaction of the patients. On the other hand, delivery in water has no effect on the increase of postpartum complications. Moreover, delivery in water, in addition to reducing the delivery, has many other advantages, including lower power loss of pelvic floor muscles.
    Keywords: Obstetric labor, Labor pain, Labor complications
  • Jafar Mehvari, Habibabadi , Houshang Moein , Mohammad Zare , Seyed Navid Naghibi , Nasim Fazeli * Pages 924-929
    Background
    Epilepsy is one of the most prevalent neurologic disorders in all ages. Epilepsy surgery is widely prescribed for patients with refractory epilepsy, and can control seizure episodes. Controlling seizures is associated with decrease in mortality in these patients. This study aimed to evaluate the prevalence of sudden unexpected death in epilepsy (SUDEP) in patients with refractory epilepsy underwent epilepsy surgery.
    Methods
    This was a descriptive epidemiologic study on patients with uncontrolled epilepsy underwent epilepsy surgery in Kashani hospital affiliated to Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran, during the years 2007-2017. They were under long term video electroencephalogram (video EEG) monitoring for presurgical evaluation in Kashani hospital epilepsy center. Patient's records were given from hospital archives, and evaluated for demographic and epilepsy data. Then, telephone call was made to assess the presence of mortality in patients and its causes, and the frequency of mortality and sudden unexpected death was calculated. Findings: In this study, 324 patients with refractory epilepsy, who underwent epilepsy surgery, with mean age of 29.2 ± 9.8 years were evaluated; 59.3% of them were men. The total incidence of mortality was 2.3% (3 cases), and none of them were sudden unexpected death. There was significant and non-significant association between incidence of mortality with gender and age, respectively. The causes of death were tumor recurrence (2 cases) and intracranial hemorrhage during the surgery (1 case).
    Conclusion
    The frequency of sudden unexpected death among the epilepsy patients underwent epilepsy surgery in Iran is lower than other countries.
    Keywords: Death, Sudden, Epilepsy, Surgery
  • Mohammadreza Etemadifar , Pouya Rajabzadeh*, Hadi Ravanbod Pages 930-936
    Background
    The aim of current study was to compare the effects of all-pedicle-screw versus hybrid fixation techniques in surgical correction of adolescent idiopathic scoliosis.
    Methods
    This clinical-trial study conducted on 40 patients who underwent corrective scoliosis surgery using all-pedicle-screw technique. Surgical outcome was assessed using radiological criteria (major Cobb’s angle correction) and Scoliosis Research Society-30 (SRS-30) questionnaire with measurements done before and two years after surgery. Findings were compared with results of 40 similar patients’ outcomes found in another study with hybrid fixation technique. Findings: Mean correction of Cobb’s angle in all-pedicle-screw and hybrid fixation groups was 82.7 and 76.3 percent, respectively. Rate of correction was significantly higher in all-pedicle-screw group (P = 0.044). Based on SRS-30 questionnaire, all domains scores were significantly improved in all-pedicle-screw group and in comparison to hybrid fixation, this method was only significantly better in patients' personal image/appearance and satisfaction domains (P < 0.001).
    Conclusion
    Both techniques of pedicle screw and hybrid fixation are effective in correction of scoliosis, but this correction is more desirable in all-pedicle-screw group. Patients who had undergone all-pedicle-screw technique in comparison to hybrid fixation showed higher rate of satisfaction from surgery and personal image/appearance.
    Keywords: Scoliosis, Puberty, Skeletal fixation, Pedicle screws