فهرست مطالب

مجله مهندسی بهداشت حرفه ای
سال پنجم شماره 1 (بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/02/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مریم فیض عارفی ، فرشید قربانی شهنا* ، اعظم کرمی مسافر صفحات 1-7
    مقدمه
    در آزمایشگاه های علمی تحقیقاتی دانشگاه های علوم پزشکی انواع گوناگونی از مواد شیمیایی مورداستفاده قرار می گیرد. افراد مختلفی اعم از کارکنان آزمایشگاه، دانشجویان و اساتید با این مواد مواجهه دارند و علائم مختلف تنفسی و پوستی ممکن است در این افراد بروز کند. هدف از این مطالعه بررسی عملکرد هودهای شیمیایی آزمایشگاهی دانشگاه علوم پزشکی بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه 43 هود شیمیایی آزمایشگاه های دانشگاه علوم پزشکی بررسی شده است. مشخصات ساختاری و عملکردی هودها و میزان تطابق آن ها با استاندارد موردبررسی قرار گرفت. میزان مکش هودها با استفاده از مرئی سازی جریان هوا و سرعت دهانه هودها با استفاده از آنمومتر حرارتی اندازه گیری شد نتایج با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 19 تجزیه وتحلیل شده است.
    یافته ها
    51/2 % هودهای مورد مطالعه به لحاظ سخت افزاری و 44/2% هود ها به لحاظ جانمایی در وضعیت نامناسب قرار داشتند. حدکثر سرعت دهانه هود 96/16 فوت بر دقیقه بود. نتایج نشان داده 50/2 درصد هودها دارای نشتی قابل رویت بوده اند. میانگین سرعت دهانه هود در هیچ کدام از هودها در حالتی که مساحت دهانه باز هود 100% و 50% بوده مناسب نبوده و تنها در حالت 25% مناسب بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به آنکه مشخصات سخت افزاری و عملکردی اکثر هودها نامناسب بودند و اثربخشی آن ها در کنترل آلاینده ها کم بود، لازم است نسبت به تغییرات و اصلاح هودها مطابق استانداردها اقدام گردد. ارزیابی سالیانه عملکرد هودها نیز باید در برنامه نگهداری هود اعمال شود.
    کلیدواژگان: هود، ارزیابی کیفی، آزمایشگاه
  • حسین شجاعی فرح آبادی ، حسن اصیلیان مهابادی* ، علی خوانین، مهدی عباس زاده صفحات 8-15
    مقدمه
    یکی از فاکتور هایی که در میزان راندمان حذف و جذب آلاینده ها تاثیر دارد، میزان سطح بستر است. امروزه استفاده از بستر هایی کربن فعال، زئولیت های مصنوعی نظیر Y و ZSM-5 به دلیل دارا بودن سطح زیاد از کارایی خوبی برخوردار می باشند. در این مطالعه به اصلاح دیاتومیت با استفاده از فرایندهای شیمیایی و حرارتی جهت افزایش سطح بستر و همچنین میزان ظرفیت جذب پرداخته شد.
    روش پژوهش: نمونه خام دیاتومیت بعد از شستشو با آب مقطر، با محلول 1 مولار اسیدکلریدریک طی دو مرحله 6 ساعته تحت دمای ° C 70 پالایش و درنهایت در دمای ° C 750 به مدت 4 ساعت کلسینه و در نهایت مشخصه های آن نظیر مساحت سطح ویژه، توزیع منافذ، ایزوترم جذب-واجذب و میزان ظرفیت جذب آن با عبورآلاینده تولوئن از آن مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    پالایش اسیدی موجب افزایش 2/2 برابری مساحت سطح ویژه، نسبت به نمونه ای که تنها با آب دیونیزه شسته شده، داشت و همچنین میزان SiO2 به 88/16% رسید. با کلسینه کردن نمونه سطح ویژه 16/4% کاهش داشته و ساختار کریستالی افزایش یافت. نتایج XRF و XRD نشان داد که بیشترین ترکیب ساختار دیاتومیت به ترتیب کریستوبالیت، کوارتز و فلدسپار بوده و همچنین میزان ظرفیت جذب در نقطه شکست و اشباع بعد از اصلاح به ترتیب 131% و 97% افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    اگرچه با اصلاح دیاتومیت با اسید و کلسینه کردن در دمای ° C 750، میزان سطح بستر و همچنین ظرفیت جذب آن افزایش یافت ولی در مقایسه با بستر های موجود نظیر کربن فعال و انواع زئولیت سنتزی افزایش چشم گیری نداشته و مطالعه بیشتری را می طلبد.
    کلیدواژگان: دیاتومیت، اسیدکلریدریک، اصلاح حرارتی، سطح ویژه، جذب
  • سمیرا انصاری ، افسانه بشیری پور، سکینه ورمزیار* ، ابراهیم علیزاده صفحات 16-24
    مقدمه
    استرس و رضایت شغلی و عوامل موثر بر آنها از جمله مهمترین موضوعات اجتماعی است و از آنجایی که خطرات احتمالی و غیر منتظره که عامل استرس شغلی هستند، در مشاغل نظامی بیشتر از سایر فعالیت های کاری است، هدف مطالعه حاضر بررسی تاثیر استرس شغلی بر رضایت شغلی در کارکنان نظامی با استفاده از مدلسازی معادلات ساختاری می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تحلیلی-مطعی 55 نفر از کارکنان نظامی به طور تصادفی وارد مطالعه شدند. جمع آوری داده ها با استفاده از دو پرسشنامه استرس شغلی HSE و رضایت شغلی نیروی انتظامی صورت گرفت. داده ها پس از ورود به نرم افزار SPSS20 جهت مدلسازی وارد نرم افزار لیزرل نسخه 8. 8 شدند.
    یافته ها
    در این مطالعه بیشترین درصد استرس (65. 5%) در سطح کم و بیشترین درصد رضایت (89. 1%) در سطح خشنود مشاهده شد. سن، وضعیت تاهل، تحصیلات و نوع شغل از عوامل تاثیرگذار بر استرس و رضایت شغلی گزارش شد. همچنین بر اساس مدل استرس شغلی می تواند به میزان 47% رضایت شغلی را در بین کارکنان نظامی پیش بینی کند.
    نتیجه گیری
    حمایت مسئولان، ارتباط مناسب بین همکاران و مشخص بودن مسئولیت کارکنان نقش مهمی در کاهش استرس شغلی داشته و همچنین ارتقای شغلی، توانمندسازی، مشارکت کارکنان، تسهیلات و خدمات، قدردانی و حقوق و مزایا از جمله مواد مهم در جلب رضایت کارکنان نظامی می باشد.
    کلیدواژگان: مدلسازی معادلات ساختاری، استرس شغلی، رضایت شغلی، کارکنان نظامی
  • ابراهیم درویشی ، ندا مهدوی* ، امید گیاهی صفحات 25-34
    سابقه و هدف
    فعالیت ها و وظایف جابجایی دستی بار (شامل بلند کردن، حمل کردن، پایین آوردن، کشیدن و هل دادن) در محیط های کاری بسیار معمول می باشند. هدف مطالعه حاضر تعیین میزان ناراحتی های اسکلتی-عضلانی و ارزیابی مقایسه ای حمل دستی بار به روش جداول اسنوک و معادله NIOSH در کارگاه های سنگبری بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی- مقطعی در سال 1396 بر روی 100 کارگر شاغل در کارگاه های سنگبری اجرا شد. برای تعیین شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی از پرسشنامه نوردیک و از روش جداول اسنوک و معادله NIOSH برای ارزیابی وظایف حمل دستی بار استفاده شد. در نهایت این دو روش از لحاظ میزان توافق در ارزیابی ریسک با هم مقایسه گردیدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد در مجموع 48% از کارگران در یکسال گذشته حداقل یک بار درد را تجربه کرده بودند که کمر (48%) ، آرنج (44%) و شانه (36%) دارای بیشترین فراوانی بوده اند. نتایج ارزیابی نشان داد که سطح ریسک در واحدهای مختلف بالا می باشد و با میزان شیوع ناراحتی های اسکلتی-عضلانی همبستگی معنی داری دارد. وزن بار بیشتر از حد توصیه شده وزنی مجاز بدست آمده از معادله NIOSH و حتی جداول اسنوک بود. مقایسه نتایج دو روش نشان داد که دقت دو روش در برآورد ریسک کاملا متفاوت است.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که روش NIOSH در برآورد ریسک و حدود وزنی توصیه شده از دقت بالاتر و سخت گیرانه تری نسبت به جداول اسنوک برخوردار است. به نظر می رسد که شیوع ناراحتی های اسکلتی عضلانی در کارگران بالاست و انجام اقدامات ارگونومیکی جهت بهبود شرایط کار ضروریست.
    کلیدواژگان: اختلالات اسکلتی-عضلانی، ارزیابی ارگونومیکی، حمل دستی بار، جداول اسنوک، معادله NIOSH
  • یدالله حمیدی ، سعید بشیریان، محمد بابامیری، بنیامین نوروزی شادمانی* ، قدرتاللهروشنایی صفحات 35-43
    مقدمه
    اگرچه استرس شغلی نشانه شایعی در تمام مشاغل است، بروز آن در اعضای تیم بهداشتی حائز اهمیت بیشتری است. هدف از انجام تحقیق، بررسی رابطه بین استرس شغلی و فرسودگی شغلی در بین کارکنان شبکه بهداشت و در مان میباشد.
    روش بررسی
    این پژوهش از نوع توصیفی/ تحلیلی و همبستگی بوده که جامعه آماری کارکنان شبکه بهداشت و درمان شهرستان اسدآباد بود و باحجم نمونه 214 نفر، در سال 95-1394 اجرا گردید. داده ها با استفاده از دو پرسشنامه استاندارد؛ استرس شغلی اسیپو و فرسودگی شغلی مسلش، با روش نمونه گیری طبقه ای- نسبی جمع‎آوری گردید. تحلیل داده ها به روش همبستگی و رگرسیون، و باستفاده از نرم افزار SPSS 20 انجام شد.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد که بین استرس شغلی و فرسودگی شغلی ارتباط معنی دار از نظر آماری وجود دارد (0/579r = ، 0/0001 = p- Value) ولی ارتباط بین استرس شغلی، فرسودگی شغلی، با متغیرهای زمینه ای افراد مورد مطالعه، شامل: سن، جنس، سابقه کار و سطح تحصیلات؛ در تجزیه و تحلیل های تک متغیره معنی دار نیست. نتایج رگرسیون خطی بیانگر آن هستند که ارتباط بین استرس شغلی و فرسودگی شغلی با هیچکدام از متغیرهای زمینه ای معنی دار نمی باشد. همچنین نتایج رگرسیون نشان داد که بین سن و فرسودگی شغلی یک رابطه مرزی وجود دارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج بدست آمده بنظر می رسد؛ بکارگیری راه کارهای کاهش استرس شغلی و کاهش فرسودگی شغلی موجب ارتقای کیفیت ارئه خدمات به مراجعین و تامین رفاه و ارتقائ سطح زندگی کارکنان و کارآیی در شبکه های بهداشتی – درمانی گردد.
    کلیدواژگان: استرس شغلی، فرسودگی شغلی، کارکنان شبکه بهداشت و درمان
  • صفورا کریمی ، مصطفی میرزایی علی آبادی، طاهره اسکندری، مریم رستمی اقدم شندی، ملیحه کلاهدوزی، محسن یزدانی اول، ایرج محمدفام* صفحات 44-51
    مقدمه
    هرچند پیشرفت های روز افزون در زمینه ی تکنولوژی، به شدت از حضور فیزیکی نیروی انسانی در محیط های کاری کاسته است ولی با تعریف جایگاه جدید، هنوز در بسیاری از محیط های کاری نیروی انسانی با اهمیت ترین و در عین حال بحرانی ترین عنصر در سیستم های کاری محسوب می شود. بروز کوچکترین خطای انسانی در قالب رفتارهای ناایمن در بسیاری از محیط های صنعتی می تواند به حادثه ای فاجعه بار منتهی شود.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر، مطالعه مورد پژوهشی از نوع پژوهش کیفی بود که به منظور شناسایی و ارزیابی خطای انسانی کلیه مشاغل معدن مربوطه در سال 1394 انجام شد. در بخش اول این پژوهش،آنالیز وظایف شغلی با استفاده از تکنیک تجزیه تحلیل وظایف شغلی سلسله مراتبی (H. T. A) انجام گرفت. در بخش دوم، با استفاده از توانایی های تکنیک تحلیل رویداد انسانی (ATHEANA) ، رویدادهایی که در صورت بروز خطای انسانی به وجود می آمدند، شناسایی شد.
    یافته ها
    با انجام تکنیکHTA مشخص شد عملیات معدن کاری از 9 وظیفه اصلی تشکیل شده است، که انفجار در معدن، به عنوان سناریو اصلی تحت آنالیز قرار گرفت. مقدار احتمال خطا برای هر یک از رویدادهای پایه با توجه به دستورالعمل تکنیک ATHEANA، مقدار 0/001 در نظر گرفته شد. با توجه به این که تعداد 13 رویداد پایه وجود دارد و احتمال بروز هرکدام 0/001 پیش بینی شده است، در نهایت مقدار احتمال خطای انسانی در عملیات معدن کاری مقدار 0/013 محاسبه گردید.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که انفجار در معدن دارای 5 زیر وظیفه است که ایجاد جرقه در اثر فتیله سیگار و گیر کردن دست در دستگاه هنگام نصب سرمته و نامناسب بودن سایز و جنس به ترتیب با احتمالات نقص 0/004 و 0/003 بیشترین احتمال خطا را دارا می باشند. بنابراین توصیه می شود مدیران و مسئولان به منظور حفظ سلامت این قشر از جامعه در جهت کاهش ریسک این خطاها اقدامات لازم را لحاظ نمایند.
    کلیدواژگان: خطای انسانی، معدن کاری، ATHEANA
  • محدثه چوبدار* ، احمد نیک پی، علی دست آموز، محمد رحمانی صفحات 53-60
    مقدمه
    سالیانه صدها میلیون بیمار از عفونت های بیمارستانی در جهان رنج می برند که برجسته ترین پیامد آن مرگ و تحمیل هزینه های گزاف مالی به نظام های درمانی است. حفظ کیفیت هوای مناسب در بیمارستان ها برای پیشگیری از وقوع این دسته عفونت ها بسیار مهم است. کیفیت هوای داخل (IAQ) می تواند بر اساس نمونه برداری از بیوآئروسل ها و شمارش ذرات معلق هوا انجام گردد. لذا هدف از مطالعه حاضر ارزیابی کیفیت هوا با تاکید بر تراکم بیوآئروسل ها و ذرات معلق هوا در بخش های مختلف بیمارستانی در استان قزوین بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی-تحلیلی و مقطعی، هوای 7 بخش داخلی بیمارستان مورد بررسی قرار گرفت. نمونه برداری از هوا بر اساس استاندارد NIOSH و ایمپکتور اندرسن مجهز به محیط کشت TSA و سابرودکستروز آگار در فلوی L/min 3/28 و به مدت 10 دقیقه انجام شد. نمونه ها پس از انکوباسیون و شمارش بر حسب CFU/m3 گزارش شدند. شمارش ذرات معلق هوا با استفاده از دستگاه ChinaWay مدل CW-HPC200 (A) صورت گرفت.
    یافته ها
    حداقل میانگین تراکم قارچی و کل در بخش های پاتولوژی و آزمایشگاه و حداکثر غلظت درCCU وICU به ثبت رسید. میانگین ذراتPM2. 5 و PM0. 3، n/m3 189و n/m3 100499 بود. آزمون اسپیرمن همبستگی معنی داری بین ذرات PM0. 3 و آلودگی کل میکروبی نشان داد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که غلظت بیوآئروسل ها در محیط داخل بیش تر از هوای آزاد بود که می تواند مرتبط با حضور بیماران، فعالیت آن ها، سیستم تهویه و پاک سازی نامناسب باشد. لذا پایش مستمر، ارتقاء استاندارهای پاک سازی و سیستم تهویه جهت بهبود کیفیت هوای داخل به خصوص در بخش های بیمارستان پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: کیفیت هوای داخل، ذرات معلق، بیوآئروسل، بیمارستان
  • مسلم مومبینی ، احساناللهحبیبی* ، قاسم یادگارفر، زهرا اردودری، حدیث نوروزی، زهرا کولیوند صفحات 61-69
    بیشترین ظرفیت هوازی (VO2max) از جمله معیارهایی است که از آن جهت ایجاد تناسب بین کار و کارگر استفاده می شود. جهت حفظ تندرستی و توان جسمانی افراد و نیز افزایش تولید و بهره دهی می توان با سنجش ظرفیت انجام کار فیزیکی (PWC) افراد را در مشاغل متناسب با تواناییشان قرار داد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی روی 120 نفر از زنان شاغل در بیمارستان در محدوده سنی 21-49 سال و بوسیله تست تک مرحله ای ابلینگ مورد ارزیابی قرار گرفتند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه سلامت عمومی، خستگی شغلی و رضایت شغلی و نیز دستگاه تردمیل استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها به وسیله نرم افزار SPSS V22 و با استفاده از آزمون های Pearson Correlation و T-test می باشند.
    یافته ها
    طبق نتایج بیشترین ظرفیت هوازی، ظرفیت فیزیکی کار و سطح سلامت عمومی بترتیب 38. 89 ± 1. 85 ml. kg-1. min-1 ، 4. 10 ± 0. 47 Kcal/min و 25. 43 ±12. 09 و میانگین و انحراف معیار نمره خستگی و رضایت شغلی بترتیب برابر 85. 87 ± 32. 35 و 57. 48 ± 13. 01 بدست آمد. در این مطالعه بین VO2max با سن، وزن، شاخص توده بدنی (BMI) ، خستگی و رضایت شغلی ارتباط معنی دار آماری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج بدست آمده از آنجاییکه خستگی و رضایت شغلی با VO2max کارگران در ارتباط است، لذا توصیه میشود، علاوه بر اینکه به جنبه های تناسب فیزیکی در محیط کار توجه می شود به جنبه های روانی نیز توجه ویژه ای گردد، چرا که روی جنبه فیزیکی و در نتیجه روی بهره وری شاغلان تاثیر گذار است.
    کلیدواژگان: بیشترین ظرفیت هوازی، ظرفیت انجام کار فیزیکی، زنان شاغل در بیمارستان، سلامت عمومی
|
  • Maryam Feiz Arefi Engineer , Farshid Ghorbani Shahna Dr*, Azam Karamimosafer Engineer Pages 1-7
    Introduction
    The scientific and research laboratories at universities of medical sciences use a variety of chemical and biological materials. Various people, including the laboratory staff, students, and faculty members, are exposed to these materials, and various respiratory and dermatological symptoms may occur in these people. The purpose of this study is to evaluate the use and control of such chemicals in the laboratories of medical university.
    Methods
    In this study, we investigated 43 chemical hoods in laboratories at universities of medical sciences. The technical specifications of the hoods and their compliance with the standards were investigated. The amount of hood suction was measured by using Flow visualization and the face velocity of the hoods using a thermal anemometer. The results were analyzed by SPSS software, version 19.
    Results
    51.2 percentage of the hoods in terms of hardware and 44.2 percentage in terms of locations had inappropriate conditions. Maximum of face velocity was 96.16 ft/min. The results showed that 50.2% of the hoods had visible leakage. The mean face velocities were not suitable in any of the hoods when they were fully open or 50% open. These velocities were appropriate only when the hoods were 25% open.
    Conclusion
    Most hoods had inappropriate conditions, and their face velocities were low, mainly due to inadequate fans. Further investigation and correction of technical problems are needed. Also, the performance of the hoods should be evaluated annually
    Keywords: Hood, Quality Assessment, Laboratory
  • Hosein Shojaee farah abady , Hasan Asilian mahabady*, Ali Khavanin , Mehdi Abbaszadeh Pages 8-15
    Introduction
    One of the factors that affects the rate of adsorption and removal of pollutants is the level of bed surface. Today, the use of active carbon substrates, synthetic zeolite such as Y and ZSM-5, are of great efficiency due to their high surface. In this research, diatomite modification was carried out using chemical and thermal processes to increase the bed surface and also the amount of adsorption capacity.
    Methods
    After washing with distilled water the crude sample of diatomite was purified with 1 M solution of hydrochloric acid in two stages of 6 hours under the temperature of 70 degrees and finally it was calcinated at the temperature of 750 degrees for 4 hours. Eventually, its characteristics’ such as Specific surface area, the pure distribution, sorption – desorption isotherms and its adsorption capacity was studied.
    Results
    Acid refinication increases the specific surface area 2.2 times compared to an example of which only washed with deionized water. Furthermore, the rate of SiO2 reached 88 %. By calcinating the sample, the specific surface decreased 16.4 % and crystalline structure Increased. The results of XRF and XRD indicated that most of diatomite combination was respectively cristobalite, quartz and feldspar. And also the amount of adsorption capacity at Break point and saturation after modification was respectively 131% and 97% increased.
    Conclusion
    results indicated that with the modification of diatomite, and its calcinating at the temperature of 750 degrees, surface area and adsorption capacity increased, but did not increase significantly compared to the existing substrates such as active carbon and synthetic zeolite types and its Requires to more study
    Keywords: Diatomite, hydrochloric acid, heat treatment, specific surface, adsorption
  • Samira Ansari , Afsane Bashiripoor , Sakineh Varmazyar*, Ebrahim Alizade Pages 16-24
    Introduction
    Job stress and satisfaction and factors affecting on them are from important social issues and since the unexpected risks that cause job stress in military personnel is more than other activities, so the aim of this study was to investigate the relationship between job stress and satisfaction in military personnel with structural equation modeling.
    Methods
    In this analytical and cross-sectional study, 55 military personnel were recruited randomly. Data were collected using two questionnaires HSE job stress and police job satisfaction. Data after importing to software Spss20 were entered to software LISREL version 8.8 to modeling.
    Results
    In this study, the highest percentage of stress (65.5%) was observed in low-level and the highest percentage of satisfaction (89.1%) was in satisfied level. Age, marriage, educational level and job type were reported from the factors that effect on job stress and satisfaction. Also, based on model, job stress can predict 47% of job satisfaction in military personnel.
    Conclusion
    support of officials, proper relation between competitors and clearly the responsibility of staff have an important role in reducing job stress and also job promotion, empowerment, participation of employees, facilities and services, appreciation and salary and benefits are including the most important factors in satisfaction of the military personnel
    Keywords: Equation Modeling, Job Stress, Job Satisfaction, Military Personnel
  • Ebrahim Darvishi , Neda Mahdavi*, Omid Giahi Pages 25-34
    Background and Objective
    Activities and tasks of Manual Material Handling (includes lifting, carrying, lowering, pulling and pushing) are very common in work environments. The aim of this study was to determine the prevalence of musculoskeletal disorders and comparative evaluation of Manual Material Handling using of Snook Tables and NIOSH equation Methods in Stone cutting workshops.
    Materials & Methods
    This cross-sectional study was carried out on 100 workers in stone cutting workshops in 2017. Snook Tables and NIOSH Equation methods and general Nordic questionnaire were used for the assessment of Manual Material Handling duties and the incidence of musculoskeletal disorders, respectively. Finally, these two methods were compared in terms of agreement on risk assessment.
    Results
    The results showed that the 48% of the workers had experienced pain at least once during the past year with highest frequency in the low back (48%), elbows (44%) and shoulders (36%). Loads of weight were more than the recommended weight limit (RWL) obtained from the NIOSH equation and the tables were Snook. The evaluation results of both methods showed that the risk level was high in the different workshops. Comparison of two methods showed that the accuracy of two methods for risk assessment are quite different.
    Conclusion
    The results showed that prevalence of musculoskeletal disorders is high among workers and ergonomic measures is necessary to improve working conditions. It seems that NIOSH Equation has higher accuracy and stricter than Snook Tables in the risk and RWL estimation
    Keywords: Ergonomic Assessment, Manual Material Handling, Snook Tables, NIOSH Equation
  • Hamidi Y, Bashirian S, Babamiri M, Norouzi B, Roshanaei G. Pages 35-43
    Introduction
    Although occupational stress is a common symptom in all occupations, it is more important for health workers. The purpose of this study was to investigate the relationship between job stress and job burnout among employees of the health network.
    Methods
    This is a descriptive-analytical and correlation study. The statistical population of this study was all health care workers in the city of Asadabad, with a sample size of 214 people, in the year 1394-95. Data were collected using two standard questionnaires: Osipow occupational stress and Maslach job burnout, by stratified sampling method. Data were analyzed using correlation and regression analysis and SPSS 20 software.
    Results
    The results of the study showed that there is a significant relationship between job stress and job burnout (r = 0.579 , p- Value= 0.0001). However, the relationship between job stress, job burnout and the underlying variables of the subjects, including age, sex, work experience and education level, are not significant in single-variable analyzes. Th result of linear regression also indicate that the relationship between job stress and burnout is not significant with any of the underlying variables. The result of linear regression show that there is a boundary relationship between age and burnout.
    Conclusion
    Considering the results, it seems that the application of strategies for decreasing occupational stress and reducing burnout will improve the quality of service delivery to clients and provide welfare and promotion of the level of life for staff of health care networks
    Keywords: Job Stress, Job Burnout, Health Care Network Staff
  • Safoura Karimi , Mostafa Mirzaie Aliabadi , Tahereh Eskandari , Maryam Rostami Aghdam Shendi , Malihe Kolahdouzi , Mohsen Yazdani Aval , Iraj Mohammadfam * Pages 44-51
    Background
    However, the increasing advances in technology have greatly reduced the physical presence of manpower in the workplace, but in many work environments, man is still the most important and, at the same time, the most critical element. A slightest human error due to unsafe actions in most of occupational environments, can lead to a disaster.
    Material and
    method
    The current qualitative case study was conducted to identify and evaluate human error in the entire mine's related tasks in 2016. In the first section of this study all the tasks were studied using HTA and then related possible errors were assessed using ATHEANA method.
    Results
    HTA technique proved that mining operations were composed of 9 main tasks and the explosion being analyzed as the main scenario.According to ATHEANA technique the possibility of human error for each of basic event was calculated as 0.001.Due to the fact that there were 13 base events and the occurrence probability of each of them was estimated at 0.001, finally the total possibility of human error in mining operations was calculated to be 0.013.
    Conclusion
    The results of this study showed that the explosion in a mine has five sub-tasks that spark of cigarette wrappers, hand grasping and the inappropriateness of size and material, respectively, with the probability of defect of 0.004 and 0.003 were most probable errors. Therefore, it is recommended that managers and authorities take the necessary measures in order to protect the health of them and reduce the risk of human error and environmental conditions
    Keywords: Human error, mining, ATHEANA
  • Mohadese Choubdar*, Ahmad Nikpey , Ali Dastamouz , Mohammad Rahmani Pages 53-60
     
    Introduction
    Hundreds of millions of patients are affected by nosocomial infections worldwide each year, leading to significant mortality and financial losses for health systems. Maintenance of adequate indoor air quality Air (IAQ) at hospitals is critical to the prevention of these infections. Evaluation of IAQ can be performed by bioaerosol sampling and particle counting. The current study aimed to quantitative evaluation of bioaerosol concentration and particle counting in various wards rooms at a hospital in Qazvin province.
    Methods
    In This descriptive-analytic study, 7 wards’s air of the hospital were studied. Air samples were taken according to the NIOSH standard instructions and Anderson procedure at flow rate of 28.3 L/min per 10 minutes on TSA, and sabarose dextrose agar media. The samples were incubated then counted and determined in term of CFU/m3. The particulate matters were measured using China Way CW-HPC200(A).
    Results
    The lowest mean of fungal and total concentration was observed in pathology and laboratory and the highest concentration was detected in ICU and CCU ward. The mean of the PM2.5 and PM0.3 was 189 n/m3 and 100499 n/m3. Spearman test just showed significant correlation between the total microbial concentration and PM0.3 (P=0.003).
    Conclusion
    Our results showed that bioaerosol concentrations in hospitals were higher than outdoor, might be related to the presence of patients, their activity, unsuitable ventilation and disinfection. Therefore continuous monitoring, promotion of hygienic disinfection standards and ventilation systems are needed to improve the IAQ especially in the hospital wards
    Keywords: Indoor Air Quality, Bioaerosol, Hospital, Particulate Matter
  • Moslem Mombeini , Ehsanoallah Habibi*, Ghasem Yadegarfar , Zahra Ordudari , Hadis Noorouzi , Zahra Koolivand Pages 61-69
     
    Background
    The highest aerobic capacity (VO2max) is one of the criteria that can be used to create a balance between work and worker. To maintain the health and physical capacity of individuals, as well as to increase production and profitability, physical work capacity (PWC) can be used to put individuals in jobs proportional to their capacities.
    Materials: This cross-sectional study was performed on 120 women working in hospitals aged 21-49 years old. Individuals were evaluated by a single-stage Ebbeling test. A questionnaire about general health, job fatigue and job satisfaction was used, along with a treadmill. Data were analyzed by SPSS V22 software using the Pearson correlation and t-test.
    Results
    According to the results, the highest aerobic capacity, physical working capacity and general health were 38. 89 ± 1. 85 ml. kg-1. min-1، 4. 10 ± 0. 47 Kcal/min and 25. 43 ± 12. 09 respectively, and mean and standard deviation of fatigue and job satisfaction scores were 85. 87 ± 32. 35 and 57. 48 ± 13. 01 respectively. In this study, there was a significant relationship between VO2max and age, weight, body mass index (BMI), fatigue and job satisfaction.
    Conclusion
    According to the results, since fatigue and job satisfaction are related to workers' VO2max, it is recommended that, in addition to considering the aspects of physical fitness in the workplace, special attention should be paid to mental aspects, since they affect the physical and, consequently, the productivity of workers
    Keywords: Maximum aerobic capacity, Physical work capacity, female employees in hospital, General health