فهرست مطالب

فصلنامه اخلاق زیستی
پیاپی 27 (بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/02/03
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علیرضا بادله، رضا ساکی صفحات 7-18
    زمینه و هدف
    در ساختار آموزش عالی، رعایت استانداردهای اخلاقی توسط اساتید، آراستگی به فضایل اخلاقی و انتقال ارزش های اخلاقی به دانشجویان اهمیت فراوانی داده شده است. این تحقیق با هدف تبیین دیدگاه ها و تجربیات دانشجو معلمان، دانشگاه فرهنگیان استان گلستان از اخلاق تحصیلی در محیط آموزشی در سال تحصیلی 97-1396 انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش کیفی، مصاحبه های فردی با 20 نفر از دانشجو معلمان، شاغل به تحصیل در دانشگاه فرهنگیان استان گلستان که به روش هدفمند انتخاب شدند، صورت گرفت. برای به دست آوردن داده ها از مصاحبه نیمه ساختاریافته و برای تحلیل داده ها، از روش تحلیل محتوای استقرایی استفاده شد. رضایت کلامی دانشجویان برای مشارکت در مطالعه کسب گردید.
    یافته ها
    220 کد اولیه از مصاحبه ها استخراج شد و پس از مرور و خلاصه سازی آن ها، چهار مفهوم اصلی از تحلیل داده ها به دست آمد: «رعایت شئونات کلاس از جانب استاد در محیط آموزشی» ، «رعایت شان استاد در کلاس درس» ، «رعایت هنجارها و استانداردهای آموزشی» و «حفظ شان کلاس درس توسط دانشجویان».
    نتیجه گیری
    اخلاق در آموزش عالی تعیین کننده مسوولیت های حرفه ای استاد و دانشجو در محیط آموزشی و یکی از ابعاد تاثیرگذار در ثبات هنجارهای اخلاقی در رفتار و منش آن ها است. نظر به این که در حوزه رعایت هنجارهای اخلاقی در آموزش، نگاه دانشجو معلمان به اساتید، نگاهی الگوبردارانه است، پرورش فضایل اخلاقی علاوه بر رعایت هنجارهای اخلاقی ناظر به اعمال توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: اخلاق تحلیلی، فضبیل اخلالی، هحیظ آهص?ی، داد هقلن
  • سکینه سلطانی کوهبنانی، نبیاللهغلامی صفحات 19-31
    زمینه و هدف
    کودکان با نیازهای ویژه از جمله افرادی هستند که بنا بر ویژگی های جسمی و روانی خاص خود، نیازمند دریافت آموزش ها، تسهیلات و حمایت های خاص می باشند. هدف این مطالعه تحلیل اخلاقی حقوقی قوانین ایران از منظر جایگاه اصل برابری در حقوق کودکان با نیازهای ویژه است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تحلیلی ابتدا قوانین مرتبط به حقوق کودکان استثنایی در ایران به صورت هدفمند جستجو شده و پس از بررسی و تحلیل اخلاقی و حقوقی این قوانین، شکاف های قانونی مشخص گردید.
    یافته ها
    اگرچه در قوانین ایران به طور خاص به کودکان دارای نیازهای ویژه و حقوق آن ها اشاره نشده است، با این حال، با جستجو در قوانین مختلف، می توان نمونه هایی از توجه قانونگذار به این کودکان را ملاحظه کرد که ذیل دو عنوان برابری از حیث حقوق اجتماعی و حقوق کیفری قابل تبیین است. در خصوص برابری از حیث حقوق اجتماعی، تمرکز بر جنبه ایجابی و فراهم آوردن امکاناتی به منظور پرورش استعدادها و قابلیت های این کودکان است. در خصوص برابری از حیث عدالت کیفری نیز هدف قانونگذار حمایت از کودکان استثنایی در برابر بزه دیدگی و سوء استفاده است.
    نتیجه گیری
    علیرغم وجود سیاست هایی برای اعمال برابری و عدم تبعیض در زمینه حقوق کودکان با نیازهای ویژه در قوانین ایران، شکاف های متعددی در این خصوص وجود دارد. اتخاذ سیاست هایی نظیر بازتعریف مفهوم کودکان با نیازهای ویژه، گنجاندن مقررات صریح و معین برای حفاظت از حقوق این کودکان، ذیل قوانین مربوط به کودکان و تدوین سیاست های افتراقی در فرآیند رسیدگی کیفری به جرائم ارتکابی علیه این کودکان توسط قانونگذار توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: کودکان، نیازهای ویژه، اخلاق، برابری، قانون، حقوق، ایران
  • ناصر ولی زاده، داریوش حیاتی، کورش رضایی‏ مقدم، حمید کریمی‏ گوغری صفحات 33-48
    زمینه و هدف
    استفاده بهینه از منابع آب به عنوان یک ضرورت در بخش کشاورزی محسوب می‏شود. هدف پژوهش حاضر تحلیل اخلاقی رفتار حفاظت از آب کشاورزان استان آذربایجان غربی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی آهمبستگی، جامعه مورد مطالعه را کشاورزان استان آذربایجان غربی در سال 1396 تشکیل می دادند. حجم نمونه بر اساس جدول کرجسی و مورگان تعداد 380 نفر برآورد گردید. برای نمونه‎گیری از روش نمونه‎گیری تصادفی طبقه‎ای با انتساب متناسب استفاده شد. ابزار پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته ‏‎ای بود که روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزارهای SPSS 22 و AMOS 22 استفاده شد.
    یافته ها
    متغیرهای نیت حفاظت آب (p<0/01 ،r=0/559) و کنترل رفتاری درک‎شده (p<0/01 ،r=0/433) همبستگی مثبت و معنی‎داری با رفتار حفاظت آب نشان دادند. افزون بر این، بررسی همبستگی مثبت و معنی داری بین سه متغیر هنجار اخلاقی (p<0/01 ،r=0/598) ، هنجار ذهنی (p<0/01 ،r=0/510) و کنترل رفتاری درک‎شده (p<0/01 ،r=0/329) با نیت حفاظت آب مشاهده شد. در میان این سه متغیر، هنجار اخلاقی دارای بیشترین میزان همبستگی با نیت حفاظت آب بود. متغیرهای مستقل موجود در چارچوب پژوهش توانستند به ترتیب 43/1 درصد از تغییرات واریانس نیت حفاظت آب و 41/9 درصد از تغییرات واریانس رفتار حفاظت آب را پیش‎بینی کنند.
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان می دهد، می‎توان از نظریه رفتار برنامه‎ریزی شده در تحلیل رفتار اخلاقی حفاظت آب کشاورزان استفاده نمود. چارچوب پیشنهادی می تواند منجربه توسعه و گسترش درک و فهم در زمینه تعاملات پیچیده‎ای گردد که میان متغیرهای روانشناختی اجتماعی حفاظت از منابع آب وجود دارد.
    کلیدواژگان: حفاظت آب، هنجار اخلاقی، نیت، رفتار، کشاورزان، نظریه رفتار برنامه ریزی شده
  • مریم خاقانی، محمد عظیمی صفحات 49-57
    زمینه و هدف
    تامین عضو به عنوان یکی از ضرورت های علم پزشکی جهت حفظ حیات بشر مطرح شده است. با این حال برخی نگرش های حقوقی ممکن است موانعی را در جهت اهدای عضو و پیوند اعضا ایجاد کند. به نظر می رسد نظم نوین حقوقی حاکم بر نظام های متمدن برای هر یک از اقسام تامین عضو مقررات خاصی را قائل باشند که بررسی چگونگی آن مهم ترین دغدغه حقوقی باشد. چگونگی ایجاد این نظم سوال اصلی این مقاله است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به تحلیل اقسام پیوند عضو و نحوه شکل گیری نظام حقوقی نوین بر اساس اصول حقوقی می پردازد.
    یافته ها
    اقسام پیوند عضو عبارتند از پیوند عضو از فرد زنده، جسد، اعضای مصنوعی. حقوقدانان و قانونگذاران، در سطح کشورهای مختلف با عطف توجه به تبعات و آثار اقسام پیوند عضو، در این زمینه، تنظیمات و مقرراتی را پدید آورده اند. در رویه کنونی که اصل بر پذیرش اهدای عضو است، عنصر رضایت اهداکننده و توصیه پزشک نقش اساسی را ایفا می کند و هر کشوری با مدنظر قراردادن آن و ساختار فرهنگی و ارزشی جامعه خود، چارچوب های قانونی جهت اقسام پیوند عضو و حل مسائل مرتبط با آن را ایجاد نموده است.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد تفاوت های موجود میان اقسام تامین عضو، جنبه آمرانه نداشته، بلکه عموما به صورت تکمیلی می باشد. از تدقیق در ویژگی های مختلف و انواع متفاوت پیوند اعضا این چنین به نظر می رسد که بر اساس اصل ضررنرسانی، قانون و فقه سعی در رفع مانع در زمینه پیوند اعضا دارد.
    کلیدواژگان: پیوند عضو، شخص زنده، جسد اهدا کننده، گیرنده عضو، حقوق
  • معصومه سادات میرمحمدی * صفحات 59-72
    زمینه و هدف
    نظر به ارزشمندی منابع ژنتیک انسانی در تحقیقات ژنومیک، هدف این مطالعه، تحلیل مفهوم نوظهور حاکمیت ژنومیک و سیاست ها و مقررات مرتبط با آن است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه اسناد قانونی رویکرد نوظهور حاکمیت ژنومیک در کشورهای در حال توسعه در حوزه نظارت بر دسترسی به نمونه های زیستی انسانی به صورت هدفمند جستجو و مرور و سپس مفهوم نوظهور حاکمیت ژنومیک و جنبه های حقوقی آن تحلیل شد.
    یافته ها
    مروری بر سیاست ها و قوانین کشورهای در حال توسعه حاکی از آن است که دولت ها درصدد آن برآمده اند که میزان نظارت خود بر گردآوری نمونه های زیستی انسانی را از طریق اتخاذ یک سیاست، وضع مقررات و ایجاد یک جایگاه حقوقی جدید برای این منابع افزایش دهند. مفهوم «حاکمیت ژنومیک» ابتدا در کشورهای در حال توسعه ای نظیر مکزیک، هند، چین، برزیل، تایلند و آفریقای جنوبی ظهور پیدا کرد که احساس می کردند باید از منابع ژنتیکی زیستی و یکتایی ژنتیکی خود در برابر سوء استفاده و بهره برداری طرف های ثالث حمایت کنند. در این راستا، کشورهای در حال توسعه برای اعمال «حاکمیت ژنومیک» ، می بایست سیاست ها و مقررات مقتضی را برای کنترل دسترسی به منابع ژنتیک انسانی ملی وضع نمایند.
    نتیجه گیری
    کشورهای در حال توسعه بایستی ظرفیت خود را برای جلوگیری از سرقت نمونه های زیستی و تحقیقات ژنتیکی افزایش دهند. کشوری همچون ایران که به لحاظ علمی و فنی از جایگاه شایسته ای در بین کشورهای برتر در حوزه فناوری زیستی برخوردار است، می تواند با ایجاد یک نظام حقوقی منسجم تحقیقات ژنتیکی، بستر حاکمیتی لازم به ویژه در موارد همکاری با محققان خارجی را فراهم سازد.
    کلیدواژگان: حاکمیت ژنومیک، تحقیقات ژنتیک، یکتایی ژنتیکی، نمونه های زیستی انسانی، کشورهای در حال توسعه، دسترسی عادلانه
  • میثم غلام پور *، هادی پورشافعی، عباس قاسمیان صفحات 73-83
    زمینه و هدف
    آموزش زیربنای توسعه پایدار انسانی است و ابزار اصلی برای تحقق اهداف توسعه به شمار می رود. ارتقای اخلاق حرفه ای معلمان از اهمیت ویژه ای در سازمان های آموزشی برخوردار است. بنابراین پژوهش حاضر با هدف تعیین نقش عدالت و اعتماد سازمانی بر اخلاق حرفه ای معلمان مقطع ابتدایی انجام شده است.
    مواد و روش ها
    پژوهش توصیفی همبستگی حاضر روی 192 نفر از معلمان مقطع ابتدایی شهر قاین در سال تحصیلی 97-1396 انجام گرفت. نمونه ها به روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از سه پرسشنامه استاندارد، عدالت سازمانی Murman و Niehoff، اخلاق حرفه ای C-Petty و اعتماد سازمانی Ellonen و همکاران استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 18 و آزمون های آماری ضریب رگرسیون چندگانه و ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    اعتماد سازمانی با میانگین 0/57±3/86، اخلاق حرفه ای با میانگین 0/61±4/15 بالاتر از حد متوسط و عدالت سازمانی معلمان با میانگین 0/44±2/71 پایین تر از حد متوسط قرار داشت. بین مولفه های عدالت سازمانی و اعتماد سازمانی با اخلاق حرفه ای معلمان ارتباط معنی داری مشاهده شد (P<0/01). عدالت سازمانی 33 % از واریانس اخلاق حرفه ای و 11 % از واریانس اعتماد سازمانی معلمان را تبیین نمود. همچنین اعتماد سازمانی 18 % از تغییرات واریانس اخلاق حرفه ای معلمان را تبیین نمود.
    نتیجه گیری
    عدالت و اعتماد سازمانی سبب بهبود اخلاق حرفه ای در معلمان می شود. از طرفی عدالت سازمانی زمینه ارتقای اعتماد معلمان را فراهم می آورد. بنابراین می توان با بهبود عدالت و اعتماد سازمان های آموزشی موجبات بهبود اخلاق حرفه ای معلمان و در نتیجه بهبود کارایی نظام آموزشی را فراهم آورد.
    کلیدواژگان: اخلاق حرفه ای، عدالت سازمانی، اعتماد، معلمان ابتدایی
  • علیرضا آل بویه، نرجس رودگر، زینب کبیری * صفحات 85-95
    زمینه و هدف
    رشد فناوری های تولید مثل مصنوعی، مسائل اخلاقی جدیدی را در رابطه با جواز سقط جنین مطرح نموده است. هدف این مطالعه نقد استدلال آزادی تولید مثل بر حق جواز سقط جنین برای زنان از دیدگاه برخی از فمینیست های رادیکال است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ابتدا به بیان تاریخچه فعالیت های فمینیستی برای آزادی سقط جنین در دفاع از حقوق باروری زنان پرداخته می شود. سپس استدلال فمینیسم رادیکال از طریق آزادی تولید مثل بر جواز سقط جنین از طریق طرح حقوق اخلاقی جنین تحلیل و نقد می گردد.
    یافته ها
    فایرستون، سیمون دوبوار، کریستین اورال و سوزان شروین برای اثبات جواز سقط جنین در موارد فوق به استدلال حق آزادی تولید مثل برای زنان تمسک جسته اند. ادعای اصلی آنان این است که زنان به دلیل مشکلات و رنج هایی که به سبب بارداری، زایمان و مادری متحمل می شوند، از حقوق باروری و تولید مثل خاصی از جمله حق آزادی سقط جنین برخوردار هستند. نقد این ادعا با توجه به تقدس ذاتی حیات انسان، به رسمیت شناختن حق جنین در استفاده از رحم مادر به عنوان محل طبیعی رشد و تکون انسان و مسوولیت اخلاقی افراد در قبال دیگران حتی در مواردی که با اختیار خود در شرایط انتخاب قرار نگرفته اند، تبیین می گردد.
    نتیجه گیری
    زنان حق ندارند فقط به دنبال حقوق و منافع خود در جامعه بوده و مسوولیت ها و پیامدهای اعمالشان در مورد جنین هایی که حیات انسانی آنان ارزشمند است، را نادیده بگیرند. حق سقط جنین به بهانه آزادی زن، مستلزم نفی وظایف و مسوولیت های او به عنوان یک مادر است.
    کلیدواژگان: سقط جنین، فمینیسم رادیکال، آزادی تولید مثلی، حق اخلاقی
  • عبدالله نصری، محمدتقی چاوشی، رضا سلیمان حشمت، سیده فاطمه احسان پور * صفحات 97-108
    زمینه و هدف
    در میان فیلسوفان و علمای اخلاق رویکردهای متفاوتی در باب معنای زندگی وجود دارد. نظرات بسیاری از آن ها همسو و بسیاری متعارض با یکدیگر است. هدف این مطالعه، مقایسه دیدگاه های دو فیلسوف آلمانی، یعنی شوپنهاور و نیچه به زندگی و چرایی آن است تا در نهایت به مهم ترین مساله هستی بشر «آیا زندگی ارزش زیستن را دارد یا خیر» پاسخ داده شود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تطبیقی به بررسی نظرات و نقاط اشتراک و افتراق نگاه این دو فیلسوف در عرصه معنای زندگی در خصوص معنای زندگی پرداخته شده است.
    یافته ها
    شوپنهاور معتقد به جهانی بود که با اراده ای کور و شرور احاطه شده و ماحصلی جز رنج، سختی و ملال ندارد. همچنین در این نظام فکری فرد هیچ راه گریز قطعی، از بند خواست و اراده ندارد و به همین سبب است که همواره فرد یا شاهد رنجی عظیم است و یا شاهد ملالی که از کسالت ناشی از برآورده شدن خواست خود سر برآورده است. نیچه به عنوان شاگرد و مرید شوپنهاور در این باب مسیر خود را از استادش جدا کرده و نگرش بدبینانه به زندگی را رد می کند. وی با ایده اراده قدرت به جای اراده زندگی که اراده ای متافیزیکی و کور است، سعی در آری گفتن به زندگی دارد.
    نتیجه گیری
    شوپنهاور و نیچه تا حدودی هر دو به نیست انگاری و نیهیلیسم معتقد هستند، با این تفاوت که نیچه معتقد به نیهیلیسم فعال است و سعی دارد با این جهانی کردن امور برخلاف شوپنهاور رسیدن به سعادت را ممکن سازد.
    کلیدواژگان: شوپنهاور، نیچه، نیهیلیسم، معنای زندگی
|
  • Alireza Badeleh Pages 7-18
    Background and Aim
    In the structure of higher education, adherence to ethical standards by teachers, adornment with ethical virtues and the transfer of moral values to the students have been of great importance. This research was conducted to explain the viewpoints of student-teachers of Farhangian University of Golestan province about educational ethics in the learning environments in the academic year of 2017-2018.
    Materials and Methods
    In this qualitative study, individual interviews were conducted with 20 studentsteachers studying at Farhangian University of Golestan Province, who were selected by purposeful sampling. The semi-structured interviews were used to obtain the data. For data analysis, the inductive content analysis method was used. The students' verbal consent was obtained for participation in the study. Findings: 220 primary codes were extracted from the interviews and after reviewing and summarizing them, four main concepts were obtained: "observance of the class dignity by the teacher in the educational environment", "observance of the teacher's dignity in the classroom", "observance of the moral norms and standards of education" and "Preserving the dignity of the classroom by students".
    Conclusion
    Morality in the higher education determines the professional responsibilities of both teachers and students in the educational environments, and is one of the effective aspects in proving moral norms in their actions and character. Considering the perspective of the teachers as role models, fostering moral virtues is recommended in addition to observing moral norms.
    Keywords: Educational Ethics, Moral Virtue, Academic Environments, Student-Teachers
  • Nabiollah Gholami, Sakineh Soltani Kuhbanani Pages 19-31
    Background and Aim
    The particular physical, mental and psychological characteristics of children with special needs requires certain education, facilities and support. This study aimed to the ethico-legal analysis of the Iran, s law and regulations owing to equality principle in children with special needs.
    Materials and Methods
    In this analytical study, firstly, Iranian laws related to the rights of children with special needs were proposfully searched. After the ethico-legal analyzing the law and regulations, legal challenges and pittfalles were identified. Findings: Although the laws of Iran, do not explicitly refer to children with special needs and their rights, however some examples of legislator attention to these children are seen, which can be explained under the two subtitles of equality in terms of social rights and criminal law. Regarding equality in terms of social rights, the positive aspect and providing facilities for fostering of the talents and capabilities of the children with special needs. In the area of criminal justice, the legislative objective is to protect these children against crime and abuse.
    Conclusion
    Despite the existence of some policies for equality and non-discrimination in the area of the rights of children with special needs in Iran's laws, there are many gaps in this regard. It is recommended that legislators to adopt some policies such as the redefinition of the concept of children with special needs and inclusion of the certain and explicit laws and regulations for them and also formulation of differential policies in the criminal investigation process for crimes against these children.
    Keywords: Children, Special Needs, Ethics, Equality, Law, Rights, Iran
  • Naser Valizadeh, Kurosh Rezaei, Moghaddam, Dariush Hayati Pages 33-48
    Background and Aim
    Efficient use of water resources is an undeniable necessity in agricultural sector. The purpose of the present study was ethical analysis of farmers' water conservation behavior in West Azerbaijan Province.
    Materials and Methods
    In this descriptive-correlational research, the study population included the farmers residing in the West Azerbaijan province in 2017. 380 farmers were selected as a sample using Krejcie and Morgan's sample size table and stratified random sampling method. Research tool was a researcher-made questionnaire which its validity and reliability was confirmed. SPSS 22 and AMOS 22 soft-wares were used to analyze the data. Findings: Water conservation intention (p<0.01, r=0.559) and perceived behavioral control (p<0.01, r=0.433) had positive and significant correlation with water conservation behavior. Furthermore, the moral norm of water conservation (p<0.01, r=0.598), subjective norm of water conservation (p<0.01, r=0.510), and perceived behavioral control (p<0.01, r=0.329) had also positive and significant correlation with water conservation intention. The independent variables of the study framework accounted for 43.1 percent of water conservation intention's change and 41.9 percent of water conservation behavior's change, respectively.
    Conclusion
    It can be concluded that Planned Behavior Theory can be applied to analyze farmers' moral behavior of the water conservation. Using the proposed theoretical framework leads to development and extension of existing understanding, regarding complex interactions of socio-psychological variables of water resources conservation.
    Keywords: Water Conservation, Moral Norms, Will, Behavior, Farmers, Theory of Planned Behavior
  • Maryam Khaghani, Mohammad Azimi* Pages 49-57
    Background and Aim
    Provision of a member has been suggested as one of the essential requirements of medical science for the preservation of human life. However, some legal attitudes may create barriers to organ donation and organ transplants. It seems that the new legal order governing civilized systems for each type of supplying member has certain rules that determine how this is the most important legal concern. How to create this order is the main question of this article.
    Materials and Methods
    This study examines the types of organ transplantation and the formulation of a new legal system based on legal principles.
    Results
    The organ transplants are organ transplants, corpses, artificial organs. Lawyers and legislators, at the level of different countries, have made adjustments and regulations in this area, with a focus on the consequences and effects of organ transplants. In the current approach to acceptance of donation, the principle of consent of the donor and the physician's recommendation plays an essential role, and each country, considering its constitution and the cultural and value structure of its community, has the legal framework for organ transplantation and the resolution of its related issues has been created.
    Conclusion
    It seems that the differences between the members of the supply chain are not of a general nature but are generally supplementary. It seems that, based on the principle of harm, the law and jurisprudence try to resolve the obstacle in the transplantation of organs, it can be seen from the analysis of different characteristics and different types of organ transplants.
    Keywords: Organ Transplantation, Live Person, Cadaver, Donor, Recipient, Law
  • Masoumehsadat Mirmohammadi * Pages 59-72
    Background and Aim
    With look to the significance and value of human genetic resources in genomic research, this study aimed to analyze the emerging concept of "genomic sovereignty" and related policies and regulations.
    Materials and Methods
    legal documents and acts regarding access to human bio-samples and the emerging concept of genomic sovereignty in developing countries were purposefully searched and then, the concept and its legal aspects were analyzed. Findings: "Genomic sovereignty" is the capacity of a people, a country or nation to own, to control both access to and use of the samples, data and knowledge concerning or emanating from genomic materials. This concept has primarily emerged from those developing economies such as Mexico, India, China, Brazil, Thailand and South Africa that felt the need to protect their biogenetic resources and genetic uniqueness from being abused and exploited by third parties. In this regard, the developing countries in order to implement of "genomic sovereignty" should establish regulations in the field of controlling and the access to national human genetic resources.
    Conclusion
    The findings showed that developing countries applying the genomic sovereignty should develop their capacity in halting bio piracy and strengthen their role in international genetic researches. For Iran, as a country with eligible statue in biotechnology technically and scientifically, such a pattern would contribute to establishing a coherent legal order especially when it comes to cooperating with foreign researchers in international genetic researches.
    Keywords: Genomic Sovereignty, Genetic Researches, Genetic Uniqueness, Human Bio-Samples, Developing Countries, Equitable Access
  • Meysam Gholampour *, Hadi Pourshafei, Abbas Ghasemian Pages 73-83
    Background and Aim
    Improvement of the professional ethics in teachers has a special importance in educational organizations. Thus, the present study aimed to determine the effect of organizational justice and trust on professional ethics of primary school teachers.
    Materials and Methods
    This descriptive-correlational study was carried out on 192 primary school teachers of the Qaen city in 2017-18 academic years. Cluster sampling method was used to sampling. Data collection was done using of 3 standard inventories including: organizational justice (Murman & Niehoff); professional ethics (C-Petty, 2000); and organizational Trust (Ellonen et al, 2008). SPSS 18 statistical software was used to data analysis. Findings: The organizational Trust with mean of 3.86±0.57 and professional ethics with mean of 4.15±0.61 were higher than average rate, and organizational Justice with mean of 2.71±0.44 was lower than average rate. There was a significant relationship between organizational justice and trust with professional ethics in the teachers (P<0.01). Organizational justice was explained 33% of the variance of professional ethics and 11% of the variance of organizational trust in the teachers. 18% of the variances of professional ethics in the teachers were also explained by the organizational trust.
    Conclusion
    Organizational justice and trust can improve the professional ethics in the teachers. Organizational justice, on the other hand, provides a background for teachers' trust building. Therefore, improving the equity and trust in the educational organizations can improve the professional ethics in the teachers and promote the efficiency of the educational system.
    Keywords: Professional Ethics, Organizational Justice, Organizational Trust, Primary School, Teachers
  • Ali Reza AleBouyeh, Narges Roodgar, Zeinab Kabiri * Pages 85-95
    Background and Aim
    Given the growth of artificial reproductive technologies, new ethical challenges have raised in related to the abortion permission. The purpose of this study is to examine and criticize the reproductive freedom argument on the permission of abortion from the viewpoint of some radical feminists.
    Materials and Methods
    In this study we firstly describe the history of feminist activities for the permission of the abortion in defense of women's reproductive rights. Then, we analyze and criticize the claims of the radical feminists about freedom of reproduction on the permission of abortion thorough discussing moral rights of the human fetus. Findings: Firestone, Simone de Beauvoir, Kristian L'Oreal and Susan Sherwin, to prove the abortion permission, have sought to establish women’s reproductive argument. Their main claim is that, since women bear suffer from pregnancy, childbirth and maternity, they have right to certain reproductive rights like as induced abortion, By critique of this claim, with respect to the inherent holiness of human life and moral statues of the fetus, the right of the fetus to use the mother's womb as the natural place to growth, and moral responsibility of individuals towards others, even in cases where they did not select those conditions, are recognized.
    Conclusion
    Women have not entitled to seek just their rights and interests and neglect the responsibilities and consequences of their actions on fetuses. The right to abortion under the pretext of woman's liberty requires the abandonment of her duties and responsibilities as a mother.   Please cite this article as: AleBouyeh AR, Roodgar N, Kabiri Z. Analyzing and Criticizing the Radical Feminism Argument through Freedom of Reproduction on the Permission of Abortion. Bioethics Journal 2018; 8(27): 85-95.
    Keywords: Abortion, Radical Feminism, Reproductive Freedom, Moral Rights
  • Abdollah Nasri, Mohammad Taghi Chavoshi, Reza Soleiman Heshmat, Seyede Fateme Ehsanpour * Pages 97-108
    Background and Aim
    Philosophers have different approach towards the meaning of life. Some of these beliefs are in contrast of each other. This study explores the approaches of two well-known German philosophers: Schopenhauer and Nietzsche who have different views on the life.
    Materials and Methods
    This comparative study examines the views and common and different looks of the two philosophers in the context of the meaning of life. Findings: Schopenhauer believed in a word surrounded by badness and blindness. He in his theoretical framework has no escape from will and therefore is in giant suffering. Thus, he has no good attitude to happiness. Nietzsche as a student of Schopenhauer chose another way and has an optimistic look to the life. He tries to say yes to life by virtue of the sense "will of power" instead of "will of life".
    Conclusion
    Both Schopenhauer and Nietzsche to some extent believe in the Nihilism. Nietzsche in adverse of Schopenhauer tries to gain happiness and prosper in the world.
    Keywords: Schopenhauer, Nietzsche, Nihilism, Life Meaning