فهرست مطالب

نشریه پژوهش سلامت
سال سوم شماره 3 (پیاپی 11، بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/05/08
  • تعداد عناوین: 8
|
  • پریسا حاج علی اوغلی، یاسر ظفرمند* صفحات 131-138
    مقدمه
    افزایش اکوژنیسیته کلیوی در بیماران با اختلالات پارانشیمال به عنوان یکی از یافته های اولتراسونوگرافی مطرح می باشد. استفاده از پروب های مختلف بر اساس فرکانس و قدرت نفوذ (پروب سطحی و پروب عمقی) می تواند در بررسی و ارزیابی این تغییرات نقش داشته باشد. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بین یافته های اولتراسونوگرافی در کلیه کودکان با عملکرد کلیه ها بر اساس نوع پروب مورد استفاده می باشد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش توصیفی- تحلیلی بر روی کودکان بستری با تشخیص احتمالی بیماری های دستگاه ادراری انجام گردید. سونوگرافی از هر دو کلیه توسط یک رادیولوژیست با تجربه با استفاده از هر دو نوع پروب سطحی و عمقی انجام گردید. ارتباط بین تغییرات اکوژنیسیته کلیه ها بر اساس یافته های پروب سطحی و عمقی با عملکرد کلیه ها مورد بررسی قرار گرفت. همچنین ارتباط بین اندازه کلیه ها و عملکرد آنها نیز بررسی شد. بررسی همبستگی متغیرها با استفاده از ضریب پیرسون، مقایسه متغیرها با استفاده از آزمون تی مستقل و همچنین آنالیز تعیین حساسیت و اختصاصیت هر دو روش به کار رفته، با استفاده از نرم افزار SPSS انجام گردید.
    یافته ها
    80 بیمار در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند. بر اساس نتایج به دست آمده اندازه طول کلیه دختران از پسران به طور معنی داری کمتر بود. افزایش اکوژنیسیته پارانشیم کلیوی بر اساس یافته های پروب سطحی و عمقی رابطه معنی داری با کاهش GFR بیماران داشتند. حساسیت و اختصاصیت اولتراسونوگرافی جهت تشخیص اختلال عملکرد کلیوی با استفاده از پروب سطحی 65. 95% و 66. 66% و با استفاده از پروب عمقی 55. 13% و 72. 72% تعیین شد.
    نتیجه گیری
    بر مبنای نتایج به دست آمده، طول هر دو کلیه چپ و راست با میزان GFR ارتباط معناداری داشته است و اکوژنیسیته هر دو کلیه راست و چپ نیز با GFR ارتباط معناداری دارد، بدین صورت که با افزایش اکوژنیسیته شاهد کاهش GFR بودیم. در نتایج حاصل از استفاده پروب سطحی و عمقی، هر دو متد مورد استفاده ارزش اخباری مثبت بالایی داشتند و استفاده از پروب سطحی حساسیت بالاتر و استفاده از پروب عمقی اختصاصیت بالاتری در تشخیص GFR مختل داشت.
    کلیدواژگان: میزان فیلتراسیون گلومرولی، اولتراسونوگرافی، پروب سطحی، پروب عمقی
  • زهرا اسدی ارجنکی، محجوبه علیمرادی* ، مریم ناصری صفحات 139-146
    مقدمه
    تاکنون پژوهشگران توجه زیادی را به شادکامی، امید به زندگی و سلامت عمومی و عوامل موثر بر آن داشته اند. با همه این موارد مطالعات بسیار کمی در خصوص شادکامی در بین دانشجویان انجام شده است. این مطالعه با هدف بررسی اثربخشی شادکامی لیوبومیرسکی بر شادکامی، امید به زندگی و سلامت عمومی دانشجویان دختر انجام شد.
    مواد و روش ها
    روش پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان دختر خوابگاهی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی که در سال تحصیلی 1396-1395 مشغول تحصیل بودند. پس از غربالگری دانشجویان، 30 نفر از آنها با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی در گروه آزمایش و کنترل گمارده شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه شادکامی آکسفورد، آزمون امید به زندگی میلر و پرسشنامه سلامت عمومی گلدبرگ (GHQ) بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها در سطح توصیفی از میانگین و انحراف معیار و در سطح استنباطی از تحلیل کواریانس چند متغیره در نرم افزار23 SPSS استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد میانگین نمرات پیش آزمون و پس آزمون متغیرها در گروه آزمایش به ترتیب شادکامی (33/41، 67/45) ، امید به زندگی (33/122، 93/134) و سلامت عمومی (47/19، 27/24) بود. نشان تحلیل کوواریانس نشان داد که آموزش شادی بخشی لیوبومیرسکی بر شادکامی، امید به زندگی و سلامت عمومی دانشجویان خوابگاهی موثر بود (0/001=P). همچنین میزان اثر گذاری این آموزش بر شادکامی 35/0، بر امید 78/0 و بر سلامت عمومی 56/0 بوده است.
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیرگذاری روش آموزش شادی بخشی لیوبومیرسکی، برگزاری کارگاه های آموزشی براساس روش لیوبومیرسکی در مراکز مشاوره خوابگاه های دانشجویی در دانشگاه های علوم پزشکی پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: آموزش شادی بخشی لیوبومیرسکی، سلامت عمومی، امید به زندگی، دانشجویان _
  • معصومه رضایی* صفحات 147-154
    مقدمه
    امروزه با توجه به نقش اطلاعات صحیح در تصمیم گیری ها و خصوصا اطلاعات مالی، طراحی و به کارگیری یک سیستم هزینه یابی که قادر به شناسایی و محاسبه صحیح بهای تمام شده خدمات باشد، جایگاه خاصی دارد. شواهد و نتایج بسیاری نشان داده اند که سیستم های سنتی محاسبه بهای تمام شده قادر به ارائه اطلاعات صحیح نمی باشند.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر با هدف محاسبه بهای تمام شده خدمات ارائه شده به دانشجویان رشته های پزشکی و پیراپزشکی در سال 93 انجام شده است. روش مورداستفاده، هزینه یابی بر مبنای فعالیت بود که در آن پس از آنالیز فرایند و فعالیت، هزینه های تمام شده هر مرکز فعالیت با استفاده از مبنا های مناسب، به صورت گام به گام محاسبه شده و سرانه هزینه هر مرکز فعالیت، برای دانشجویان محاسبه گردیده است. محاسبات با استفاده از نرم افزار Excel به روش آمار توصیفی صورت گرفته است.
    یافته ها
    90 درصد کل هزینه دانشجو از منابع عمومی توسط دولت تامین شده است و 10 درصد هزینه ها بدون اعتبار است. همچنین بهای تمام شده هر واحد درسی در رشته بهداشت محیط بالاترین قیمت را به خود اختصاص داده است.
    نتیجه گیری
    امکان محاسبه بهای تمام شده خدمات آموزشی با استفاده از سیستم هزینه یابی بر مبنای فعالیت در دانشکده علوم پزشکی ساوه وجود دارد. همچنین بهای تمام شده خدمات ارائه شده به دانشجویان بیشتر از اعتبارات لحاظ شده درسال 93 برای معاونت دانشجویی بوده است. این امر ضرورت بازنگری در اعتبار لحاظ شده برای معاونت دانشجویی را روشن می سازد. بهای تمام شده هر واحد درسی در رشته بهداشت محیط بالاترین قیمت را به خود اختصاص داده است. با توجه به اینکه هزینه‎های آموزشی برای هر رشته ثابت است، بنابراین با افزایش تعداد دانشجویان این هزینه ها به تعداد بیشتری سرشکن شده و بهای تمام شده کاهش می یابد.
    کلیدواژگان: تحلیل هزینه، هزینه یابی بر مبنای فعالیت، تسهیم هزینه، مبنای تسهیم _
  • سوسن بلیر، مجتبی انصاری شهیدی، شهرزاد محمدی* صفحات 155-162
    مقدمه
    رفتاردرمانی دیالکتیکی یکی از رویکردهای درمانی نوین مبتنی بر رویکرد شناختی رفتاری است. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر این روش درمانی بر رفتارهای مخاطره آمیز، افسردگی، اضطراب و استرس در بیماران مبتلا به ایدز با استفاده از طرح مطالعه موردی انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در یک بررسی تک موردی آزمایشی از نوع خط پایه چندگانه فرایند درمان بر روی دو آزمودنی مبتلا به بیماری ایدز انجام گرفت که پیش از مداخله، حین مداخله و پس از مداخله با استفاده از مقیاس تکانشگری بارت و مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس لاویبوند و لاویبوند مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد، این درمان به کاهش علائم رفتارهای مخاطره آمیز و افسردگی، اضطراب و استرس منجر می شود. میزان بهبودی در رفتارهای مخاطره آمیز پس از 8 جلسه درمان برای بیمار اول 51% و میزان بهبودی برای بیمار دوم 43% است و میزان بهبودی کلی برای هر دو بیمار 44% است. میزان بهبودی در خرده مقیاس های افسردگی، اضطراب و استرس پس از 8 جلسه درمان برای بیمار اول 44% و میزان بهبودی برای بیمار دوم 47% است و میزان بهبودی کلی برای هر دو بیمار 44% و میزان بهبودی کامل در خرده مقیاس ها 44% بود.
    نتیجه گیری
    تاثیرات مثبت درمان دیالکتیک بر سلامت روان و رفتارهای مخاطره آمیز حاکی از اثربخشی بالینی آن بر درمان رفتارهای مخاطره آمیز و علائم افسردگی، اضطراب و استرس در بیماران مبتلا ایدز می باشد.
    کلیدواژگان: رفتاردرمانی دیالکتیک، رفتارهای مخاطره آمیز، افسردگی، اضطراب، استرس، ایدز _
  • اسفندیار آزاد مرزآبادی، محمدحسین ضرغامی، سهراب امیری* ، جعفر انیسی صفحات 163-170
    مقدمه
    در سال های اخیر توجه فزاینده ای به مراقبت از بیماران در منزل صورت گرفته که نتایج متفاوتی هم داشته است. بنابراین هدف از پژوهش حاضر بررسی میزان رضایت مندی بیماران از طرح مراقبت از بیماران در منزل بود.
    مواد و روش ها
    به این منظور از بین جامعه آماری بیماران بستری در بیمارستان بقیه الله تعداد 500 نفر به صورت نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند. سپس پرسش نامه رضایت از مراقبت در منزل بین شرکت کنندگان پژوهش توزیع شد تا پاسخ دهند. داده های گرد آوری شده به منظور بررسی اهداف پژوهش، با استفاده از شاخص های توصیفی و نرم افزار SPSS-18 مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد که بیماران تمایل بالایی به ترخیص زودرس از بیمارستان و پیگیری ادامه مراقبت در منزل داشتند. همچنین بین گروه های مختلف بیماران از لحاظ نوع بیماری از نظر تمایل به ترخیص زودرس و رضایت مندی از مراقبت منزل تفاوت معناداری یافت نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های تحقیق حاضر به نظر می رسد بیماران مراقبت در منزل را به بستری بودن در بیمارستان ترجیح می دهند و رضایتمندی بالایی از طرح مراقبت در منزل دارند.
    کلیدواژگان: طرح مراقبت در منزل، بیمار، رضایتمندی، بیمارستان _
  • مرضیه ثقفی، بهشید فرهمند* ، محمد کاظم امامی میبدی، مریلا یزدانی، امید ترکمن صفحات 171-176
    مقدمه
    یکی از عوارض قطع عضو که بیش از 80 درصد افراد آن را تجربه می کنند، درد فانتوم می باشد. از میان راهکارهای متنوعی که برای کاهش درد فانتوم به کارگرفته می شوند، راهکارهای مکانیکی غیرتهاجمی مانند ویبراسیون استفاده گسترده ای یافته اند. زیرا از طرفی عوارض و هزینه های درمان های دارویی و جراحی را نداشته و از طرف دیگر کارایی شان برابر و یا حتی بیش از دیگر راهکارها گزارش شده است. اما با توجه به نیاز روزافزون جهت درمان این اختلال، اتخاذ شیوه های نوین درمانی در این زمینه لازم می باشد. از این رو هدف این مطالعه طراحی و ساخت لاینر سیلیکونی ارتعاشی و بررسی اثر آن بر شدت درد فانتوم بیماران دچار قطع عضو زیر زانو می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع مداخله ای شبه تجربی بوده و در آن 8 فرد با قطع عضو یک طرفه که از درد فانتوم شکایت داشتند شرکت نمودند. این آزمون در دو جلسه انجام شد. پس از قالبگیری از پای بیماران و ساخت لاینر ارتعاشی در جلسه اول، لاینر به بیماران داده شد و از آنان خواسته شد تا آنرا به مدت یک ماه استفاده نمایند. سطح درد بیماران طی دو جلسه آزمون با استفاده از پرسشنامه درد مک گیل اندازه گیری و نتایج آنها در نرم افزار SPSS همراه با آزمونهای شاپیرو –ویلک، تی زوجی و ضریب همبستگی پیرسون با هم مقایسه شد.
    یافته ها
    آنالیز داده ها نشان داد که پس از استفاده از لاینر ارتعاشی، تمام جنبه های درد شامل جنبه روانی درد، شدت میانگین درد، درد حاضر در زمان آزمون و نیز کلیت درد به طور معناداری کاهش یافت (P< 0. 05). همچنین مشخص گردید که بین شدت جنبه روانی درد در دو جلسه آزمون همبستگی معناداری وجود داشت (Pearson corr. = 0. 861, Sig. = 0. 006).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که مداخله فوق الذکر می تواند درد فانتوم را به طور معناداری کاهش دهد. احتمالا این تاثیر دردکاهنده می تواند ناشی از مجموعه ای از دلایل از جمله تاثیر ویبراسیون بر سیستم عصبی مرکزی و محیطی، تاثیر بر عروق استامپ، تاثیرات روانشناختی و حتی اثر دارونما باشد.
    کلیدواژگان: قطع عضو زیر زانو، درد فانتوم، بازتوانی، لاینر سیلیکونی ارتعاشی _
  • حسن یعقوبی، لطیفه سادات مردانی* صفحات 177-186
    مقدمه
    استفاده از شبکه های اجتماعی بسرعت در حال افزایش است. با توجه به وجود تفاوت های فردی قابل ملاحظه در راهبردهای اعتیاد اینترنتی، مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط بین ابعاد نابهنجار شخصیت و اعتیاد به اینترنت با واسطه گری احساس تنهایی انجام شده است.
    مواد و روش ها
    طی یک پژوهش توصیفی از نوع همبستگی 320 نفر به روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند و برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های جمعیت شناختی، مقیاس احساس تنهایی تجدید نظر شده راسل ،پیلو،کاترونا (1980) و پرسشنامه اعتیاد به اینترنتی یانگ (1389) و فرم کوتاه پرسشنامه ی شخصیت Personality Inventory for DSM-5: Brief Form (PID-5-BF) DSM استفاده شد. سپس داده ها با استفاده از روش مدل یابی معادلات ساختاری توسط نرم افزار AMOS-20 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج ما نشان داد که بین ابعاد نابهنجار شخصیت و احساس تنهایی و گرایش به اعتیاد به اینترنت در کاربران رابطه معنی داری وجود دارد (P=0. 01). مدل پیشنهادی از برازش مطلوبی برخوردار بود (97/0= GFI، 95/0 = AGFI، 97/0 = CFI ، 05/0 =RMSEA، 90/1 =χ2/df) و نتایج از نقش میانجیگری احساس تنهایی در رابطه بین ابعاد نابهنجار شخصیت و آمادگی اعتیاد به اینترنت کاملا حمایت می کند.
    نتیجه گیری
    ابعاد نابهنجار شخصیت به طور مستقیم و غیرمستقیم از طریق احساس تنهایی در بروز گرایش به اعتیاد به اینترنت موثر است. در پیشگیری از آسیب پذیری اعتیاد به اینترنت، مداخله در ابعاد نابهنجار شخصیتی و احساس تنهایی در گروه های کاربران دانشجویی می تواند دارای اهمیت باشد.
    کلیدواژگان: ابعاد نابهنجار شخصیت، احساس تنهایی، اعتیاد به اینترنت، کاربران اینترنت _
  • بهمن ابراهیمی ترکمانی* ، معرفت سیاه کوهیان، سجاد عزیزخواه آلانق، احمد فصیحی صفحات 187-195
    مقدمه
    کیفیت خواب پایین باعث تضعیف عملکرد قسمت های مختلف بدن می شود. برخی تحقیقات نشان داده اند که فعالیت بدنی می تواند بر روی کیفیت خواب تاثیر بگذارد. بنابراین هدف از تحقیق حاضر بررسی رابطه بین کیفیت خواب با عملکرد ریوی و درصد چربی بدن در دانشجویان دختر ورزشکار و غیر ورزشکار بود.
    مواد و روش ها
    40 دانشجوی دختر دانشگاه به صورت داوطلبانه و پس از اخذ رضایت نامه در تحقیق حاضر شرکت کردند. شاخص های تنفسی آزمودنی ها با استفاده از اسپیرومتری میکرولب اندازه گیری شد. همچنین جهت بررسی کیفیت خواب آزمودنی ها از پرسشنامه PSQI استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آماری t مستقل و ضریب همبستگی پیرسون در سطح معنی داری 05/0≥P صورت گرفت.
    یافته ها
    میانگین سنی شرکت کنندگان در طرح 17/1±6/22 سال بود. میانگین نمره کیفیت خواب در دختران ورزشکار به طور معنی داری کمتر از دختران غیرورزشکار بود (0/05≥P). در بررسی ارتباط متغیر ها بین نمره کیفیت خواب با متغیرهای درصد چربی (r=0/51،P=0/02) و FEV1 (r=-0/71،P=0/001) و FVC (r=-0/71،P=0/001) و بین درصد چربی با متغیرهای FEV1 (r=-0/69،P=0/001) و FVC (r=-0/60،P=0/005) در گروه غیرورزشکار ارتباط معنی داری گزارش شد. همچنین در گروه ورزشکار بین نمره کیفیت خواب با FEV1 (r=-0/73،P=0/001) و FVC (r=-0/77،P=0/001) ارتباط معنی دار مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج تحقیق حاضر بین کیفیت خواب با درصد چربی و برخی از شاخص های تنفسی ارتباط معنی داری وجود دارد. بنابراین به نظر می رسد فعالیت ورزشی با کاهش درصد چربی و بهبود عمکرد ریوی می تواند در بهبود کیفیت خواب دختران موثر باشد.
    کلیدواژگان: عملکرد ریوی، درصد چربی بدن، کیفیت خواب، فعالیت بدنی _
|
  • Parisa Haj Ali Ogli , Yaser Zafarmand * Pages 131-138
    Introduction
    Increasing the renal ecchymosis in patients with parenchymal disorders is one of the findings of ultrasonography. Using different probes based on frequency and penetration power (surface probes and deep probes) can play a role in evaluating these changes. The aim of this study was to determine the relationship between ultrasonographic findings in all children with kidney function based on probe type.
    Materials and Methods
    This descriptive-analytic study was conducted on children admitted with probable diagnosis of urinary tract diseases. Ultrasound from both kidneys was performed by an experienced radiologist using both surface and deep probe. The relationship between renal echogenicity changes based on deep and deep probe findings with renal function was investigated. The relationship between kidney size and function was also examined. Correlation analysis of variables was performed using Pearson coefficient, variables were compared using independent t-test and also analysis of determination of sensitivity and specificity of both methods was done using SPSS software.
    Results
    80 patients were included in this study. Based on the results, the length of all girl's kidneys were significantly lower than boys. Increasing the renal parenchyma ecchymosis was significantly associated with decreasing GFR on the basis of probe and deep probe findings. The sensitivity and specificity of ultrasonography for diagnosis of renal dysfunction were determined of using surface probes as 65.95% and 66.66% and using deep probes as 55.13% and 72.72% respectively.
    Conclusion
    Based on the results, the length of both left and right kidneys were significantly correlated with GFR, and the ecchymosis of both right and left kidneys had a significant correlation with GFR, so that, with increasing echogenicity, we observed a decrease in GFR. In the results of the use of surface and depth probes, both methods used had a high positive predictive value, and the use of surface probes had a higher sensitivity and the use of probe depth had a higher specificity in the detection of GFR
    Keywords: GFR, Ultrasonography, Convex Probe, Linear Probe
  • Zahra Asadi Arjanaki , Mahjoobeh Alimoradi*, Maryam Naseri Pages 139-146
    Introduction
    So far, researchers have paid a great deal of attention to happiness, life expectancy and general health and the factors that affect it. With all of these, there are very few studies about happiness among students. The aim of this study was to investigate the effectiveness of Lyubomirsky's happiness on the happiness, life expectancy and general health of female students.
    Materials and Methods
    The research method was semi-experimental with pretest-posttest design with control group. The statistical population consisted of all dormitory students of Shahid Beheshti University of Medical Sciences who were studying in the academic year 1396-1395. After screening the students, 30 of them were selected through targeted sampling and randomly assigned to the experimental and control groups. The research instrument was Oxford Happiness Questionnaire, Miller Life Expectancy Test, and Goldberg General Health Questionnaire (GHQ). For analyzing the data at the descriptive level, the mean and standard deviation and the inferential level of multivariate covariance analysis were used in SPSS 23 software.
    Results
    The results showed that the mean scores of pre-test and post-test variables in the experimental group were 41.33, 45.67 in happiness, 12.33, 13.33 in life expectancy and 19.47, 24.27 in general health. The analysis of covariance showed that Lyubomirsky's happiness education was effective on happiness, life expectancy and general health of dormitory students (P=0.001). Also, the effect of this training on happiness was 0.35, on hopeful 0.78 and on general health 0.56.
    Conclusion
    Considering the influence of Lyubomirsky's educational method of happiness training, the organization of educational workshops based on the Lyubomirsky's method is recommended in the student dormitory consultation centers at medical universities
    Keywords: Lyubomirsky's Happiness Training, General Health, Life Expectancy, Students
  • Masoomeh Rezaei * Pages 147-154
    Introduction
    Today, considering the role of correct information in decision making and especially financial information, the design and implementation of a costing system that is able to identify and correctly calculate the cost of services is of particular importance. Many evidences and results have shown that traditional cost accounting systems are not able to provide accurate information.
    Materials and Methods
    The present study aimed at calculating the cost of services provided to medical and paramedical students in year 93. The used method was activity-based costing (ABC), in which, after analyzing the process and activity, the costs of each activity center were calculated using step-by-step based on the appropriate basis, and the per capita cost of each activity center was calculated for students. Calculations are done using Excel software by descriptive methods.
    Results
    90% of the total cost of students from public sources is provided by the government, and 10% of the costs are without credit. Also, the cost of each course in environmental health has the highest price.
    Conclusions
    There is a possibility to calculate the cost of education services using the cost-based costing system at the Saveh School of Medicine. The cost of services provided to students was higher than the credits for the student deputy in the year 93. This clarifies the need for a revision of the credit for the student deputy. The cost of each course in environmental health has the highest price. Given the fact that the training costs are fixed for each discipline, so increasing the number of students, these costs will be reduced to a greater number and the cost will be reduced.
    Keywords: Cost Analysis, Activity-Based Costing, Cost Driver, Based Multiplexing
  • Sousan Belir , Mojtaba Ansari Shahidi , Shahrzad Mohammadi * Pages 155-162
     
    Introduction
    Dialectical behavioral therapy is one of the new therapeutic approaches based on cognitive-behavioral approach. The aim of this study was to investigate the effect of this method on risk behaviors, depression, anxiety and stress in patients with AIDS by using a case study design.
    Materials and Methods
    In a single-trial study, a multiple baseline multi-treatment process was performed on two AIDS patients who were evaluated pre-internally, during and after intervention using Bart's Impact Scale, Depression Scale, Anxiety and Stress Scale of Lovibond and Lovibond.
    Results
    The results suggested that this treatment reduces symptoms of risky behaviors and depression, anxiety and stress. The rate of recovery in hazardous behaviors after the 8 sessions of treatment for the first patient was 51% and 43% for second case. Also, the overall recovery rate for both patients was 44%. The rate of recovery in subscales of depression, anxiety and stress after 8 sessions of treatment for the first patient was 44% and for the second patient was 0.47. Moreover, the overall recovery rate for both patients was 44% and the total recovery rate in the subscales was 44%.
    Conclusion
    The positive effects of dialectic therapy on mental health and risk behaviors indicate its clinical effectiveness on the treatment of risky behaviors and symptoms of depression, anxiety and stress in AIDS patients
    Keywords: Dialectic Behavior Therapy, Risky Behaviors, Depression, Anxiety, Stress, AIDS
  • Esfandiar Azad, Marzabadi , Mohammad Hossein Zarghami , Sohrab Amiri*, Jafar Anissi Pages 163-170
    Introduction
    In recent years, increasing attention has been paid to home care for patients who have had different outcomes. Therefore, the purpose of this study was to assess patients' satisfaction with home care plan.
    Materials and Methods
    For this purpose, 500 patients were selected by sampling method from the statistical population of the patients admitted to Baqiyatallah Hospital. The home care consent questionnaire was distributed among the participants of the study to answer. The collected data were analyzed by descriptive statistics and SPSS-18 software to investigate the research objectives.
    Results
    The results of the study showed that patients had a high incidence of early discharge from the hospital and continued home care continued. No significant difference was found between the different groups of patients regarding the type of illness in terms of pre-term clearance and satisfaction with home care.
    Conclusion
    According to the findings of this study, it seems that home care patients prefer to be hospitalized and have a high level of satisfaction with home care plans
    Keywords: Home Care Plan, Patient, Satisfaction, Hospital
  • Marzieh Saghafi , Behshid Farahmand*, Mohammad Kazem Emami Meybodi , Merila Yazdani , Omid Turkeman Pages 171-176
    Introduction
    One of the complications of amputation, which affects more than 80% of people, is phantom pain. Among the various strategies used to reduce the phantom pain, non-invasive mechanical techniques such as vibration are widely used. Because they have no complications and costs of medical and surgical treatments and, on the other hand, their effectiveness is equal or even more than other strategies. However, considering the increasing need for treatment of this disorder, the adoption of new therapies in this area is necessary. Therefore, the purpose of this study was to design and construct a vibrating silicon liner and its effect on the phantom pain intensity of patients with subcutaneous amputation.
    Materials and Methods
    This study was a quasi-experimental interventional study in which 8 subjects with unilateral amputation complained of Phantom pain. This test was conducted in two sessions. After molding the patient's feet and making vibrating liner at the first session, Liner was given to the patients and they were asked to use it for one month. Patients' pain levels were measured in two sessions using a McGill Pain Questionnaire and their results were compared in SPSS software with Shapiro-Wilk, Paired T-test and Pearson correlation coefficient.
    Results
    Data analysis showed that after using vibrating liner, all aspects of pain including psychosocial pain, severity of pain, present pain at test time and total pain were significantly decreased (P <0.05). It was also found that there was a significant correlation between severity of psychological aspect of pain in two sessions (Pearson corr. = 0.861, sig. = 0.006).
    Conclusion
    The results of this study showed that the above intervention could significantly reduce phantom pain. Probably the effect of reducing it can be due to a number of reasons, including the effect of vibration on the central and peripheral nervous system, the effect on the stomach vessels, psychological effects, and even the effect of placebo.
    Keywords: Trans-Tibial Amputation, Phantom Pain, Rehabilitation, Vibratory Silicone-Liner
  • Hassan Yaghoubi , Latife Sadat Mardani * Pages 177-186
    Introduction
    The use of social networks is increasing rapidly. Considering the significant individual differences in Internet addiction strategies, this study aimed to investigate the relationship between abnormal dimensions of personality and internet addiction through loneliness mediation.
    Materials and Methods
    In a descriptive study, 320 people were selected by available sampling method. Data were gathered using demographic questionnaires, Russell, Pylou, Catrona (1980), and the Younger Addiction Questionnaire (2010) and a short form of Personality Inventory for DSM-5: Brief Form (PID-5-BF) DSM was used. Data were then analyzed using structural equation modeling method using AMOS-20 software.
    Results
    Our results showed that there is a significant relationship between abnormal dimensions of personality and loneliness and the tendency toward Internet addiction in users (P = 0.01). The proposed model had a good fit (GFI = 0.97, AGFI = 0.95, CFI = 0.79, RMSEA = 0.05, χ2 / df = 90/1), and the results of mediating the role of loneliness in the relationship between Abnormal dimensions of personality and readiness for Internet addiction are fully supported.
    Conclusion
    The abusive dimensions of personality are directly and indirectly influenced by the tendency towards Internet addiction through loneliness. In preventing the Internet addiction vulnerability, intervention in abusive personality and loneliness may be important in student user groups.
    Keywords: Abnormal Dimensions of Personality, Loneliness, Internet Addiction, Internet Users
  • Bahman Ebrahimi Torkmani*, Marefat Siahkouhian , Sajjad Azizkhahe Alanag , Ahmad Fasihi Pages 187-195
    Introduction
    Low sleep quality weakens the function of various parts of the body. Some studies have shown that physical activity can affect sleep quality. Therefore, the purpose of this study was to investigate the relationship between sleep quality and pulmonary function and body fat percentage in female athlete and non-athlete female students.
    Materials and Methods
    40 university girl students volunteered to participate in the study after obtaining informed consent. The respiratory indices of the subjects were measured using micro lab spirometer. Also PSQI questionnaire was used to assess the sleep quality of the subjects. Data were analyzed using independent t-test and Pearson's correlation coefficient (P≤0.05).
    Results
    The average age of participants was 22.6 ± 1.17 years. The average score of sleep quality in athlete's girls was significantly lower than non-athlete girls (P≤0.05). There was a significant relationship between sleep quality score and fat percentage (r = 0.51, r = 0.02, P = 0.02) and FEV1 (r = -0.71, P = 0.001) and FVC (r = -0.72). Also, there was a significant correlation between fat percentage with FEV1 (r = -0.66, P = 0.001) and FVC (r = -0.66, P = 0.005) in the non-athlete group. Moreover, in the athlete group, there was a significant relationship between sleep quality score with FEV1 (r = -0.73, P = 0.001) and FVC (r = -0.77, P = 0.001).
    Conclusion
    According to the results of this study, there is a significant relationship between sleep quality and fat percentage and some respiratory indices. Therefore, it seems that exercise with decreasing fat percentage and improvement of pulmonary function can be effective in improving the quality of sleep in girls
    Keywords: Lung function, Percentage of Body Fat, Sleep Quality, Physical activity