فهرست مطالب

نشریه رفتار حرکتی
پیاپی 32 (تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/05/10
  • تعداد عناوین: 10
|
  • امیر دانا ، صالح رفیعی، تینا سلطان احمدی، امیر حمزه سبزی صفحات 17-34
    هدف این پژوهش، تعیین تاثیر آموزش براساس تربیت بدنی رشدی بر سطوح اختلال کمبود توجه/ بیش فعالی دانش آموزان بود. تعداد 40 دانش آموز پسر (هفت تا 10 سال) مبتلا به اختلال کمبود توجه/ بیش فعالی، درقالب یک مطالعه نیمه تجربی با طرح پیش آزمون – پس آزمون، از مدارس ابتدایی شهر گرگان در سال تحصیلی 95-1394 انتخاب شدند، به صورت تصادفی در دو گروه (تجربی و کنترل) جای گرفتند و در یک دوره سه ماهه آموزش براساس تربیت بدنی رشدی (دو جلسه یک ساعتی در هفته) شرکت کردند. مداخله شامل آموزش و تمرین مهارت های حرکتی بنیادی و مولفه های آمادگی جسمانی مطابق با استانداردهای تربیت بدنی رشدی برای رده سنی مربوط بود که درقالب بازی برای تامین نیازهای جسمانی، شناختی و حرکتی گنجانده شد. سطوح اختلال با استفاده از فرم کوتاه مقیاس درجه بندی والدین کانرز و مصاحبه های تشخیصی اندازه گیری شدند و داده ها با استفاده از تحلیل کوواریانس در سطح اطمینان 95 درصد تجزیه وتحلیل شدند. نتایج نشان داد که پس از کنترل سطوح پیش آزمون، مشکلات سلوک، مشکلات اجتماعی، اضطراب- خجالتی، روان تنی و نمره کلی اختلال کمبود توجه/ بیش فعالی گروه تجربی، در پس آزمون به طور معناداری پایین تر از گروه کنترل قرار دارند. براساس یافته های پژوهش حاضر، یک دوره سه ماهه آموزش براساس تربیت بدنی رشدی در کاهش نشانگان اختلال کمبود توجه/ بیش فعالی در دانش آموزان پسر اثربخش است و می تواند به عنوان یک مداخله مناسب به کار گرفته شود.
    کلیدواژگان: کمبود توجه، بیش فعالی، تربیت بدنی رشدی، دانش آموزان پسر
  • ریحانه نجاریان نوش ابادی ، مریم رحیمیان مشهدی، افخم دانشفر صفحات 35-48
    هدف پژوهش حاضر، تعیین اثر نوع، صحت و زمان ارائه پیش نشانه بر زمان واکنش انتخابی کل بدن برمبنای نظریه بازداری بازگشت بود. تعداد 16 نفر از دانشجویان دختر رشته تربیت بدنی به روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند. در این مطالعه، از دستگاه زمان واکنش هشت جهته با قابلیت ارائه پیش نشانه استفاده شد و از پیش نشانه دیداری و شنیداری معتبر و نامعتبر با پیش دوره های 1000 و 500 ، 100 و 200 میلی ثانیه بین پیش نشانه و محرک با ترتیب تصادفی استفاده شد. تکلیف موردبررسی زمان واکنش انتخابی کل بدن در چهار جهت بود. شرکت کنندگان یک دسته پنج کوششی آشنایی و 18 دسته پنج کوششی آزمون را با ترتیب تصادفی انجام دادند. برای آزمون فرضیه ها از آمار استنباطی تحلیل واریانس با اندازه گیری تکراری استفاده شد (P < 0. 05). مطابق نتایج، زمان واکنش در شرایط پیش نشانه معتبر بهتر از شرایط نامعتبر و بدون پیش نشانه بود. زمان واکنش بین ناهم زمانی محرک و پاسخ (SOA) 100 و 200 میلی ثانیه، در شرایط پیش نشانه دیداری معتبر، دیداری نامعتبر، شنیداری معتبر و شنیداری نامعتبر تفاوت معناداری مشاهده نشد؛ اما بین سایر سطوح SOA تفاوت معنادار بود. افزون براین، زمان واکنش در شرایط پیش نشانه دیداری بهتر از شرایط شنیداری بود، زمان واکنش در شرایط دیداری نامعتبر بهتر از شنیداری نامعتبر بود و در شرایط دیداری معتبر بهتر از شرایط شنیداری معتبر بود. مطابق نتایج به دست آمده در شرایط دیداری و شنیداری معتبر این پژوهش تاییدکننده نظریه بازداری بازگشت است؛ اما در شرایط نامعتبر در SOAهای مختلف هیچ اثر تسهیلی مشاهده نمی شود و فقط اثر بازداری در زمان واکنش مشاهده می شود.
    کلیدواژگان: زمان واکنش انتخابی، بازداری بازگشت، پیش نشانه
  • سعید ارشم ، رضا شعبانپور صفحات 49-64
    هدف از پژوهش حاضر، تعیین اثر هشت هفته مداخله تمرینی در آب بر تعادل ایستا و پویای کودکان فلج مغزی همی پلژی بود. این پژوهش به صورت نیمه تجربی و با طرح پیش آزمون-پس آزمون انجام شد. جامعه آماری شامل کودکان فلج مغزی همی پلژی هشت تا 10 ساله بدون معلولیت ذهنی تهران بود. ازبین آن ها، 30 نفر به صورت دردسترس و هدفمند در سطح ناتوانی یک تا سه از مرکز کودکان استثنایی اسلامشهر انتخاب شدند و بعد از انجام پیش آزمون به صورت تصادفی در دو گروه 15 نفری مداخله و کنترل قرار گرفتند. گروه مداخله در یک برنامه تمرینی ویژه در آب به مدت هشت هفته، در هر هفته سه جلسه یک ساعتی شرکت کردند. گروهکنترلنیزدرمدتاجرایاین پژوهشدرهیچ یکازاینتمریناتشرکت نکردند. از دستگاه تعادل سنج بایودکس برای سنجش کنترل قامت در سطح معنا داری 0. 05P
    کلیدواژگان: کودکان، همی پلژی، تمرین در آب، تعادل ایستا و پویا، بایودکس
  • بهزاد محمدی اورنگی ، ندا شهرزاد، رسول یاعلی صفحات 65-78
    قیود فردی از عواملی هستند که می توانند بر رشد حرکتی تاثیر بگذارند؛ بنابراین، هدف از انجام این پژوهش بررسی ارتباط بهره هوشی و هوش هیجانی با تبحر حرکتی در پسران 14-10 سال است. همه پسران 14-10 سال شهر تهران جامعه پژوهش حاضر را تشکیل دادند. نمونه آماری، 120 کودک برای بهره هوشی و 90 کودک برای هوش هیجانی بودند که به روش خوشه ایهدفمند انتخاب شدند و تبحر حرکتی آن ها با آزمون برونینکس- اوزرتسکی- دو بررسی شد. نتایج نشان داد که ارتباط تبحر حرکتی با هوش هیجانی بسیار بالا است. همچنین، بین شرایط هوش هیجانی،بالا و پایین، بالا و متوسط و پایین و متوسط، در تبحر حرکتی تفاوت معنادار وجود دارد. علاوه براین، ارتباط تبحر حرکتی با بهره هوشی بسیار پایین است و بین گروه های بهره هوشی تفاوت معناداری وجود ندارد. با توجه به نتایج این پژوهش، بهره هوشی تاثیری درتبحر حرکتی ندارد؛ اما مطالعات محدود در این زمینه انجام پژوهش های بیشتری را می طلبند. کودکان با هوش هیجانی بالاتر تبحر حرکتی بالاتری دارند که این شاید به دلیل ادراک هیجانی، تسهیل هیجانی، شناخت هیجانی و مدیریت یا مهار هیجانی بالا در این کودکان باشد.
    کلیدواژگان: تبحر حرکتی، بهره هوشی، هوش هیجانی، کودکان
  • الهام محمودی فر، احمدرضا موحدی ، الهه عرب عامری، سالار فرامرزی صفحات 79-96
    هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر تحریک مستقیم جمجمه ای (tDCS) بر قشر حرکتی اولیه و تمرینات منتخب حرکتی بر مهارت های حرکتی درشت (هدف گیری و گرفتن) در کودکان با اختلال طیف اتیسم بود. روش پژوهش، شبه آزمایشی بود و از طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه شم استفاده شد. تعداد 18 کودک شش تا 14 سال با اختلال طیف اتیسم با روش نمونه گیری دردسترس و با توجه به معیارهای ورود به پژوهش انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و شم قرار گرفتند. آزمودنی ها به مدت 10 جلسه (سه جلسه در هفته) ، تحت tDCS آندی به مدت 20 دقیقه بر قشر حرکتی اولیه (M1) قرار گرفتند. نه آزمودنی تمرینات حرکتی را بعد از تحریک مغزی با هدف بهبود مهارت های حرکتی درشت انجام دادند. نه آزمودنی دیگر در جلسات تمرینات حرکتی به طور مشابهی شرکت کردند؛ با این تفاوت که تحریک مغزی ساختگی اعمال می شد (گروه شم). آزمون هدف گیری و گرفتن از مجموعه آزمون های ارزیابی حرکت برای کودکان (MABC2) قبل از مداخله و پس از 10 جلسه (بعد از مداخله) ارزیابی شدند. برای تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس مختلط دوعاملی آزمون تی همبسته استفاده شد. یافته ها نشان داد که تحریک مستقیم جمجمه ای روی قشر حرکتی اولیه به همراه تمرینات حرکتی تاثیر معناداری بر بهبود مهارت های حرکتی درشت در کودکان با اختلال طیف اتیسم دارد (P ≤ 0. 05) ؛ درحالی که تمرینات حرکتی بدون تحریک مستقیم جمجمه ای منجر به بهبود مهارت های حرکتی درشت در کودکان با اختلال طیف اتیسم نمی شوند. یافته ها بیانگر این موضوع است که تحریک مستقیم جمجمه ای می تواند مکمل سودمندی برای تمرینات حرکتی با هدف بهبود مهارت های حرکتی در کودکان با اختلال اتیسم باشد.
    کلیدواژگان: تحریک مستقیم جمجمه ای، تمرینات حرکتی، مهارت های حرکتی درشت، اختلال طیف اتیسم
  • محمدعلی اسماعیل زاده ، علی اکبر جابری مقدم، الهام شیرزاد عراقی ، مهدی شهبازی، شهزاد طهماسبی بروجنی صفحات 97-112
    مطالعات رفتاری در ورزش های تیمی معمولا توسط عوامل پویا ازجمله وضعیت مدافعان برای مهارکردن مقید می شود. در پژوهش حاضر، داده‎های مربوط به سرعت جابه جایی با دوربین سرعت بالا، سرعت پرتاب با دستگاه رادارگان ورزشی و دقت پرتاب 12 هندبالیست نخبه، تحت قیود دفاعی (نبود دفاع، حضور دفاع دور، حضور دفاع نزدیک و حضور دفاع یارگیر) جمع‎آوری شدند. تحلیل واریانس با اندازه‎های تکراری و آزمون تعقیبی بونفرونی برای تحلیل تاثیر این قیود بر پارامترهای دویدن و پرتاب کردن استفاده شدند (P 0. 05). نتایج، تفاوت آماری معناداری را در میانگین سرعت افقی کل بدن (F(1. 335, 14. 682) = 8. 680, P = 0. 007) و میانگین سرعت توپ را (F(3, 33) = 12. 733, P = 0. 000) نشان می دهد؛ اما تفاوت معناداری در میانگین دقت توپ وجود ندارد (F(3, 33) = 0. 400, P = 0. 754). هرچه مدافع به مهاجم نزدیک تر شد، میانگین سرعت جابه جایی و سرعت پرتاب، کاهش بیشتری را نشان می دهد. ازآنجایی که تنظیم بازیکنان حمله کننده به صورت مداوم و براساس ادراک رفتارهای موجود و موردنیاز بود، نتایج از جفت شدن ادراک عمل و مدل‎های کنترل موردانتظار حمایت می‎کند. همچنین، براساس پیشنهاد یافته ها، جنبه های تکنیکی دویدن و پرتاب کردن در هندبال می توانند تحت تاثیر قیود تکلیف تودرتو باشند.
    کلیدواژگان: پرتاب، جفت شدن ادراک – عمل، قیود بوم شناختی، هندبال
  • عادل ولیزاده ، فاطمه سادات حسینی صفحات 113-128
    هدف مطالعه حاضر، بررسی تاثیر 20 جلسه برنامه دوساهو بر تبحر حرکتی کودکان با سندرم داون بود. روش پژوهش نیمه تجربی و ازنوع پیش آزمون– پس آزمون با گروه کنترل بود. تعداد 24 کودک با سندرم داون در مرکز توان بخشی در شهر جوانرود، با میانگین سنی 19/3 ± 21/8 و با روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند. سپس، نمونه های سندرم داون به صورت تصادفی به دو گروه 10 نفری تجربی و کنترل تقسیم شدند. گروه آزمایش در 20 جلسه 45 دقیقه ای به صورت انفرادی در برنامه دوساهو شرکت کردند. پس از اتمام جلسات مداخله، پس آزمون اجرا شد. برای تحلیل داده ها از روش آماری توصیفی و تحلیل کوواریانس چندمتغیره استفاده شد. نتایج کوواریانس درباره خرده مقیاس های تبحر ادراکی- حرکتی نشان داد که تفاوت معناداری بین میزان خرده مقیاس های تعادل، قدرت، هماهنگی، سرعت، دقت و زمان واکنش نمونه ها در دو گروه کنترل و آزمایش وجود دارد. با توجه به اینکه اثر آموزش دوساهو بر تبحر حرکتی کودکان با سندرم داون تایید شد، به نظر می رسد که لازم است بسته های آموزشی و کارگاه هایی با هدف مهارت آموزی برای معلمان، روان شناسان و مددکاران که با جامعه کودکان سندرم داون سروکار دارند، طراحی و برگزار شود.
    کلیدواژگان: تمرین دوساهو، کنترل بینایی- حرکتی، کودکان سندرم داون، هماهنگی حرکتی
  • پریسا پارسافر ، محمدتقی اقدسی صفحات 129-142
    هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر تکلیف ثانویه شناختی بر رفتارهای خیرگی و مهارت تصمیم گیری بازیکنان فوتبال بود. شرکت کنندگان 24 فوتبالیست پسر ماهر و مبتدی با دامنه سنی 19 تا 25 سال بودند که در دو گروه ماهر (12 نفر) و مبتدی (12 نفر) قرار گرفتند. بازیکنان ماهر و مبتدی 30 تصویر از موقعیت های مختلف حمله را مشاهده کردند که باید پاسخ صحیح خود را ازمیان گزینه های (شوت، پاس و دریبل) انتخاب می کردند. بازیکنان تکلیف را یک بار با تکلیف ثانویه شناختی و یک بار بدون تکلیف ثانویه شناختی اجرا کردند. سرعت و دقت تصمیم گیری با استفاده از نرم افزار تصمیم گیری و رفتار خیرگی با استفاده از دستگاه ردیابی حرکات چشم ثبت شدند. نتایج آزمون تحلیل واریانس (دو گروه در دو نوع آزمون) نشان داد که سرعت و دقت تصمیم گیری در دو گروه با تکلیف ثانویه شناختی کاهش معناداری نسبت به تکلیف مجرد دارند. همچنین، تعداد و مدت تثبیت های دو گروه در تکلیف ثانویه، کاهش معناداری نسبت به تکلیف مجرد دارند. به طورکلی، در ورزش هایی مانند فوتبال برای حس کردن موقعیت های دائما درحال تغییر، به مهارت های ادراکی باید توجه و تاکید شود و روش های تمرینی موثری باید به کار گرفته شوند.
    کلیدواژگان: رفتار خیرگی، مهارت تصمیم گیری، تعداد تثبیت، مدت تثبیت
  • فرزاد ملکی ، محمود شیخ، رسول حمایت طلب، فضل الله باقرزاده صفحات 143-166
    هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر اطلاعات افزوده ویدئویی انتخابی و اجباری بر یادگیری حرکتی شوت جفت بسکتبال با تاکید بر نظریه نقطه چالشبود. تعداد 80دانشجوی پسر (18تا 22سال) به صورت داوطلبانه انتخاب شدند و بعد از همگن سازی براساس نمرات پیش آزمون اول (بلوک پنج کوششی) ، به صورت تصادفی در چهار گروه 20 نفری خود-کنترل، جفت شده، آزمونگر- کنترل و کنترل قرار گرفتند. ویدئوی آموزشی از مدل ماهر که اجزای بیومکانیکی حرکت را نمایش می دهد، به مدت شش دقیقه ارائه شد. سپس، پیش آزمون دوم (بلوک پنج کوششی) انجام شد. مرحله اکتساب شامل 10 بلوک پنج کوششی بود. آزمون یادداری 24 ساعت بعد، طی دو بلوک 10 کوششی انجام شد. برای مقایسه تفاوت نمرات دقت و تکنیک در مرحله اکتساب، از تحلیل واریانس مرکب با اندازه گیری تکراری (بلوک) 10 × (گروه) 4 و در مرحله یادداری، از تحلیل واریانس یک راهه استفاده شد (0. 05≥ P). در مرحله اکتساب، نتایج دقت پرتاب نشان داد که اثر اصلی بلوک معنادار است؛ اما اثر اصلی گروه و تعامل بلوک و گروه معنادار نیست. در مرحله یادداری، امتیازات دقت پرتاب آزمودنی ها در شرایط آزمایشی به طور معناداری بیشتر از شرایط کنترلاست. طی دوره اکتساب، نتایج فرم اجرای مهارت نشان داد که اثر اصلی بلوک، گروه و تعامل بلوک و گروه معنادار است. فرم اجرای مهارت آزمودنی ها در شرایط مشاهده خود-کنترل به طور معناداری بهتر از شرایط جفت شده و کنترلاست. همچنین، در مرحله یادداری، فرم اجرای مهارت در شرایط مشاهده خود-کنترل به طور معناداری بهتر از دیگر شرایط آزمایشیاست. علاوه براین، نتایج نشان داد که طی دوره اکتساب و یادداری، فرم اجرای مهارت آزمودنی ها در شرایط مشاهده آزمونگر-کنترل به طور معناداری بهتر از شرایط کنترلاست.
    کلیدواژگان: نمایش، مدل، بخش بخش، فرم، دقت
  • رویا میرزارضی دهقی، شیلا صفوی همامی*، حجت الله علایی صفحات 165-178

    هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر استرس محدودیت حرکتی بر یادگیری و حافظه فضایی رت های نر پیر و جوان بود. تعداد 24 رت نر نژاد ویستار از پژوهشکده رویان اصفهان در دو گروه سنی سه ماهه (جوان) و 12 ماهه (پیر) انتخاب شدند و براساس وزن در چهار گروه شش تایی تقسیم شدند. پس از یک هفته سازگاری با محیط لانه و تردمیل، هر گروه با توجه به برنامه خاص خود شامل، گروه استرس محدودیت حرکتی (روزی دو ساعت به مدت هفت روز) و گروه کنترل به تمرین پرداختند. برای اندازه گیری میزان یادگیری و حافظه فضایی از آزمون مازآبی موریس استفاده شد. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از تحلیل واریانس دوطرفه انجام شد. نتایج نشان داد که استرس محدودیت حرکتی، یادگیری رت های پیر و جوان را تخریب می کند؛ اما بر حافظه فضایی آن ها اثر معناداری برجای نمی گذارد؛ به طوری که یادگیری رت های جوان دراثر استرس در مقایسه با رت های پیر کمتر تخریب می شود. نتایج حاصل از پژوهش به تاثیر منفی استرس محدودیت حرکتی به ویژه در یادگیری اشاره دارد.

    کلیدواژگان: استرس محدودیت حرکتی، یادگیری، حافظه فضایی، سن
|
  • Amir Dana , Saleh Rafiee, Tina Soltan Ahmadi, Amir Hamzeh Sabzi Pages 17-34
    The aim of this study was to determine the effect of education based on the developmental physical education on students’ attention deficit/hyperactivity disorder. To this aim, 40 boy students (7 to 10 years old) with attention deficit/hyperactivity disorder, in a quasi-experimental study with per- and post-test design, were selected from Gorgan city’s primary schools in 2015-2016 academic year, and randomly assigned into two groups (experimental and control) and participated in a three-month period course (two sessions of one-hour weekly) of education based on the developmental physical education. The intervention consisted of education and exercise of the fundamental movement skills and physical fitness components according to the developmental physical education for related age group, which embedded in game format to supply physical, cognitive and movement demands. The level of disorder was measured using short form of Conner’s Parents Ratting Scale and diagnostic interviews, and the resulted data were analyzed using analysis of covariance at 95 percent confidence level. The results showed that after controlling for pre-test levels, conduct problems, social problems, anxiety-shyness, psychosomatic, and overall level of attention deficit/hyperactivity disorder in experimental group at post-test is significantly lower than control group. Based on the findings of the study, a three-month period course of education based on the developmental physical education is effective in reduction of symptoms of attention deficit/hyperactivity disorder in boy students and it can be applied as a proper intervention.
    Keywords: Attention-Deficit, Hyperactivity, Developmental Physical Education, Boy Students
  • Reyhaneh Najarian Noosh abadi , Maryam Rahimian Mashhadi, Afkham Daneshfar Pages 35-48
    The purpose of this study was the determination of the effect of type, accuracy and time in offering the precue on selective reaction time of body based on Inhibition of return theory. In this study, according to the available sampling16 students of physical education at Alzahra University were selected. In this study the Eight-way system reaction time with the ability to provide precue was used and valid and invalid visual and hearing precue with pre-period 100,200,500 and 1000 ms between precue and stimulus were used randomly. Participants performed one category of 5trial to learn the task and 18Categories of 5trial tests in random order. Findings showed that the time of reaction in the valid precue was better than invalid and without precue. Reaction time between 100and 200 ms SOA: there were not significant differences in the valid and invalid vision precue and valid and invalid hearing precue but there was a significant difference among the other SOA levels. There was a significant difference between the reaction in the vision and hearing precue. The time of the reaction in the vision precue was better than hearing precue. The time of the reaction in the invalid vision was better than the invalid hearing and the time of the reaction of the valid vision was better than valid hearing. This study confirmed inhibition of return theory in valid hearing and visual precues but just the inhibition effect was seen in the reaction time in invalid precues in different SOAs.
    Keywords: Precue, Selective Reaction Time, Inhabition of Return Theory
  • Saeed Arsham , Reza Shaaban Pour Pages 49-64
    The aim of this study was to investigate the effect of 8 weeks of aquatic exercise on the static and dynamic balance of children with hemiplegic cerebral palsy. It was a quasi-experimental study with pre- and post-test design. The population consisted of 8 to 10 years old children with hemiplegic cerebral palsy without intellectual disabilities from Tehran. Thirty subjects classified in level 1-3 were selected with available and targeted sampling method from Eslamshar's Center of Exceptional Children, and randomly assigned to intervention and control groups (each including 15 children) base on a pre-test. Subjects in the intervention group participated in an aquatic exercise program for three one-hour sessions per week over 8 weeks. The control group did not participate in any of these exercises and continued their daily activities. Postural control was evaluated using Biodex Balance SystemTM in the significance level of P
    Keywords: Children, Hemiplegia, Aquatic Exercise, Static, Dynamic Balance, Biodex
  • Behzad Mohammadi Orangi , Neda Shahrzad, Rasoul Yaali Pages 65-78
    Individual constraints are of the factors that can affect motor development. The aim of this study is survey the relationship between IQ and emotional intelligence with motor proficiency in boys’ 10-14-year-old son in Tehran. the research population is whole the boys 10-14 year-old in Tehran and study sample includes 120 children for IQ and 90 children for emotional intelligence that were selected by using of cluster purposeful and their motor proficiency was determined by using BOT-two test. The results show that the association of motor skills with emotional intelligence is very high and the conditions of emotional intelligence, high and low, high and average, low and average, there are significant differences in motor proficiency. In addition, the relationship between intelligence and intelligence is far behind and there is no significant difference between the groups in IQ. According to the survey results IQ has no effect on motor proficiency but more studies in this area are required. Children's motor proficiency was higher with higher emotional intelligence that this is may be due to the emotional perception, emotional facilitates, cognitive and management or highly emotional containment in these children.
    Keywords: Motor Proficiency, Intelligence Quotient, Emotional Intelligence, Children
  • Elham Mahmoodifar, Ahmadreza Movahedi , Elahe Arabameri, Salar Faramarzi Pages 79-96
    The aim of the current study was to examine the effects of anodal transcranial direct current stimulation (tDCS) and selective motor training on gross motor skills in children with autism spectrum disorders (ASD). The method of research is experimental in which a pretest – posttest semi-experimental design with sham group was used. In so doing, a total of eighteen children with autism (age ranged from 6 to14 years) were selected according to available sampling and inclusion criteria and then were randomly divided to experimental and sham group. Participants of the exercise group practiced motor training after receiving tDCS over their primary motor cortex to improve gross motor skills. These participants received anodal tDCS over the left M1 for 20 min for ten sessions (three sessions per week) before the training session. The participants of the sham group underwent identical training sessions, except that tDCS was artificially applied for them. Gross motor skills (aiming and catching) were assessed at baseline (pre-intervention) and after 10 sessions (post- intervention). For analyzing data, two factor Mixed model ANOVA Paired t-test was used. Results showed that the combination of anodal tDCS and motor training have significant effects on improving gross motor skills in children with ASD while mere motor training failed to show improvement in gross motor skill of children with ASD. Our findings suggest that tDCS may be considered as a useful adjunct to gross motor skill training for autistic children.
    Keywords: Transcranial Direct Current Stimulation, Motor skill Training, Gross Motor Skills, Autism Spectrum Disorders
  • Mohammad Ali Esmaeilzadeh , Mehdi Shahbazi , Ali Akbar Jaberi Moghadam, Shahzad Tahmasebi Boroujeni , Elham Shirzad Araqi Pages 97-112
    Behavioral studies in team sports is typically constrained by dynamic factors, such as positioning of defenders for interception. In this study were captured data from the movement velocity with high speed camera, throwing velocity with sports radar gun and throwing accuracy of 12 elite handball players under defensive constraints (defender- absent, defender-far, defender-near, and defender pairing). ANOVA with repeated measures and Bonferroni post hoc test was used to analyze effects of these constraints on gait and throwing parameters (P<0.05). The results revealed significant differences in overall mean horizontal velocity (F(1.335,14.682) = 8.680, P = 0.007 ) and mean ball velocity ( F(3,33) = 12.733, P = 0.000 ) but there was no significant differences in mean ball accuracy ( F(3,33) = 0.400 , P = 0.754 ). When defender was closer to the attacker, mean movement velocity and throwing velocity was shown more decrease. Since regulation of offensive players was continuous and based on perception of current and required behaviors, results supported from perception-action coupling and prospective control models. Also, findings suggest that the technical aspects of the running and throwing in handball can affect by nested tasks constraints.
    Keywords: Throwing, Perception-Action Coupling, Ecological Constraints, Handball
  • Adel Valizadeh , Fatemeh Sadat Hosseini Pages 113-128
    The aim of this study was to investigate the effects of 20 sessions of Dohsa-hou on the motor proficiency in the children with Down syndrome. The research method was Quasi-experimental design and pretest-posttest with control group. For this purpose, twenty-four Down-Syndrome-infected children with the average age was 8.21 ± 3.19 were selected through convenience sampling in a rehabilitation center in the Iranian town of Javanroud as the participants and were randomly divided into ten equal experimental and control groups. The experimental group participated in Dohsa-hou intervention for 20 forty- five-minute sessions individually. After the intervention sessions posttest performed. To analyze the data the descriptive statistics and analysis of multivariate covariance were used. The results of covariance on the scales of perceptual-motor skills showed that significant difference between the subscales of balance, power, coordination, speed, accuracy, and reaction time testing in control and experimental groups. Considering that the impact of Dohsa-hou training on motor proficiency in children with Down syndrome was verified that seems designing and holding educational workshops and packages for training teachers, psychologists and social workers would be beneficial while working with the Down-Syndrome-infected children.
    Keywords: Dohsa-Hou Training, Visual-Motor Control, Children with Down Syndrome, Motor Coordination
  • Parisa Parsafar , Mohammad Taghi Aghdasi Pages 129-142
    The purpose of this study was to investigate effect of a cognitive secondary task on gaze behaviors and decision- making of football players. The participants of this research were 24 skilled (n=12) and novice (n=12) football players with an age range of 19 to 25 years. skilled and novice players watched 30 images of various attack situation that should have selected their correct answer (Shoot, Pass and Dribble). The players performed the task once with a cognitive secondary task and once without a cognitive secondary task. The participant’s gaze behaviors, speed and accuracy of decision-making collected continuously by using eye tracking and decision-making software. The results of 2*2 ANOVA showed that decision making speed and accuracy in two groups with the cognitive secondary task had a significant decrease compared the single task. The number and duration of fixation in two groups with the cognitive secondary task had a significant decrease compared single task. In general, it can be stated that the importance of perceptual skill in sports such as soccer should be emphasized to sensitize ever-changing situations and effective training methods need to be applied.
    Keywords: Gaze Behaviors, Decision Making, Number of Fixations, Fixation Duration
  • Farzad Maleki , Mahmood Shiekh, Rasool Hemayat, talab, Fazlollah Bagherzadeh Pages 143-166
    The aim of this paper is to investigate the effect of selective and compulsive video augmented information on motor learning of Basketball Jump Shot emphasizing on the Challenge Point theory. 80 male students (18to22 years old) were voluntary selected. After homogenization based on the first pre-test scores (block5of trial) they were randomly assigned into four groups (20subjects) of self-control, yoked, examiner-control, and control. Instructional video of the expert model demonstrating specific biomechanical component was provided for 6 minutes. And then a second Pre-test (block5of trial) was done. The acquisition phase included 10 blocks of 5 trails and the retention test was performed in 2 blocks of 10 trails after 24 hours. The acquisition accuracy and technique scores differences were analyzed using a repeated measures analysis of variance (RM-ANOVA) in 4(groups) x 10(Block). The retention accuracy and technique score differences were analyzed using the analysis of variance (ANOVA). The results of accuracy in the acquisition phase showed that the main effect of the block is significant. In the retention phase, the accuracy scores in the experimental conditions were significantly higher than the control group. The results of accuracy in the acquisition phase demonstrated that the main effect of the block, group, and interaction of the block and the group is significant, and the skill performance of self-control group was significantly better than the yoked and control groups. In the retention phase, the self-control group technique of skill performance was better than other experimental conditions, and examiner-control group was significantly better than the control conditions during the acquisition and retention phases.
    Keywords: Demonstration, Model, Segmented, Technique, Accuracy
  • Roya Mirzarazi Dehaghi, Shila Safavi Homami, Hojjatollah Alaei Pages 165-178

    The main purpose of this study was to investigate the effects of immobilization stress on learning and spatial memory between young and old male rats. In order 24 male Wistar rats were selected from Royan institute of Isfahan and divided into 2 age groups based on their weights (3 months= young and 12 months= old). After one week of adaptation to the nest environment, each group (4 groups, n=6) takes part in their special program contains immobility stress group (2h×7days), and sham group. Learning and spatial memory measured by using Morris water maze. Data were analyzed by using independent T-test and two-way variance analyses test. Results showed that immobility stress destroyed learning in young and old rats but had no effect on spatial memory and learning of young rats was less damaged by stress than old rats. The results of this research confirmed the negative effect of immobility stress, especially in learning.

    Keywords: Immobilization Stress, Learning, Spatial Memory, Age