فهرست مطالب

نشریه فرهنگ و ادبیات عامه
پیاپی 22 (مهر و آبان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/08/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • عبدالغفور جهاندیده صفحات 1-25
    سرزمین بلوچستان، با وسعت زیاد و با دارا بودن جغرافیا و آب و ادبیات شفاهی بلوچستان، بسیار پربار است، انواع گوناگون ادبیات شفاهی، از زمان های کهن هوای متنوع و احاطه بودن آن با دریا و کوه و دشت و کویر، از مناطق مهم و پر از شگفتی ایران است. زبان بلوچی با گویش ها و لهجه های گوناگون بر تنوع زیبایی های این سرزمین افزوده است رایج بوده و همچنان رواج دارد. اشعار، سرودها و ترانه های زیادی از نسل های گذشته برجا مانده است که بخشی از هویت قوم بلوچ است. امبا، سرود ماهیگیران بلوچ است که به صورت دسته جمعی، هنگام صید ماهی، بر سطح دریا و درون لنج ها و قایق ها می خوانند. این نوع شعر، در واقع ترانه هایی است که اصطلاحا به آن ها شعر کار می گویند. این ترانه ها دارای ساختاری ویژه و مضامین گوناگون هستند. درباره ی بررسی بسیاری از سرودها و ترانه های محلی بلوچستان، بویژه «امبا» تاکنون پژوهشی صورت نگرفته است و در این مقاله، ضمن ارائه ی تعریفی از این نوع سرود، به بررسی ساختاری و محتوایی آن پرداخته ایم.
    کلیدواژگان: ادبیات بلوچی، شعر عامیانه ی بلوچی، امبا، ساختار امبا، درون مایه ی امبا
  • عظیم جباره ناصرو صفحات 27-52
    چکیده این روایت نقالی، ماجرای رفتن رستم به دیار مغرب برای نجات نوه اش «برزو» از چنگ پادشاه مغرب است. بر اساس این روایت، رستم برای نجات برزو که در میانه ی کارزار به دست غولک ربوده شده است، ناچار می شود از شش خان دشوار بگذرد: الف)- گذر از بیابان گرم و سوزان. ب)- عبور از بیشه ی شیران و کشتن دو شیر. ج)- عبور از سرزمین غولک ها. د)- رویارویی با زن جادوگر. ه)- کشتن اژدها. و)- گذر از دشت پر از برف. گفتنی است رستم خان اول را به تنهایی و خان های بعدی را به رسم دیگر حماسه ها با یک راهنما طی می کند. چپه کل موجود عجیب الخلقه ای است که نقش راهنما را در این روایت بر عهده دارد. ماجرای گذشتن پهلوان از مراحلی دشوار برای رسیدن به مقصود، بن مایه ای کهن است که ردپای آن را در بیشتر حماسه های هند و اروپایی می توان دید. داستان های مربوط به رستم از دیرباز در میان مردم نواحی مختلف ایران رواج داشته و نقل می شده است. یکی از مناطقی که این داستان از دیرباز در آن رواج داشته است، منطقه ی کهن کوهمره سرخی است. این داستان نیز مانند بسیاری دیگر از روایت ها از ذهن و خاطر مردم این دیار فراموش شده است و تنها به وسیله ی مسن ترین و معروف ترین نقال این منطقه- علی حسین عالی نژاد، آخرین بازمانده ی نقالان و راویان منطقه- روایت می شود. در این جستار کوشش شده است افزون بر ضبط روایتی که پیش از این در هیچ از یک از منابع ثبت نشده است، به بررسی تحلیلی روایت از دید محتوایی پرداخته شود.
    کلیدواژگان: چپه کل، دیار مغرب، رستم، روایت نقالی، برزو
  • طاهره پورآسیاب دیزج ، عفت نقابی صفحات 53-89
    در میان انواع مختلف ادبیات فولکلوریک، افسانه های آذربایجان به این دلیل که جزء کهن ترین این داستان ها و از دید مضمون جزء پرمحتواترین داستان ها است، در جهان جایگاه ویژه ای دارند. وسعت اطلاعات، تنوع موضوعات و قدمت تاریخی ارائه شده در این داستان ها، آذربایجان را به عنوان یکی از مهم ترین کانون های آفرینش و تاثیرگذار قصه های عامیانه در جهان معرفی کرده است. بررسی طرح شناختی افسانه های آذربایجان کمک قابل توجهی است جهت پی بردن به اعتقادات، باورها، آداب و رسوم مردم آذربایجان. اعتقادات و باورهایی که سرشار از اتفاقات جادویی شگفت انگیز هستند، که با دخالت موجوداتی نظیر دیو و پریزاد و… رخ می دهد. بنابراین شایان ذکر است که قصه های عامیانه در ادبیات فولکلوریک مردم آذربایجان با همه ی گوناگونی و تنوع ظاهری دارای جنبه های مشترک و یکسانی هستند. این مقاله برآن است که پیرنگ سی افسانه ی آذربایجان را مورد مطالعه قراردهد و به بررسی وتحلیل وضعیت های آغازین، میانه و پایانی قصه های عامیانه ی آذربایجان بپردازد، که در پی آن، این نتایج حاصل گردیدکه، در قصه های عامیانه ی آذربایجان اساس آفرینش بر ارائه ی پیام های اخلاقی بنا نهاده شده است. درون مایه ی این افسانه ها، بیشتر در راه آموزش اخلاق و عشق به زندگی است و آنچه پیرنگ این قصه ها را قوت می بخشد شگفت آوری آن ها در جذب مخاطبانشان است.
  • سید احمد پارسا صفحات 91-106
    نظریه های جدید زبان شناسی با مجازی دانستن زبان، ذاتی دانستن مسائل بلاغی در آن و انکار انحصار تعلق این مسائل به زبان ادبی، باب تازه ای در پژوهش های بلاغی گشوده اند. موضوع پژوهش حاضر بررسی گونه ای از تشبیه در زبان فارسی است که تاکنون بدان پرداخته نشده است. روش پژوهش توصیفی- تحلیلی است. داده ها به شیوه ی کتابخانه ای و با استقرای تام از «امثال و حکم دهخدا» انتخاب شده است و با استفاده از شگردهای بلاغی رایج تجزیه و تحلیل شده است. دلیل انتخاب این منبع، بسامد تشبی هات در این اثر در مقایسه با آثار مشابه در این زمینه است. نتیجه نشان می دهد نشانه های بلاغی موجود در این تشبیه با تعلیق معنای اصلی، به القای معنای دیگری می پردازد، زیرا این نوع تشبیه روساختی تشبیهی و ژرف ساختی کنایی دارند؛ به عبارت دیگر، وجه شبه در این تشبیه خلاف تمامی تشبی هات شناخته شده، لازمی است در خدمت یک ملزوم و بیان معنی کنایی آن.
    کلیدواژگان: بلاغت، ادب شفاهی، بیان، تشبیه، کنایه
  • صفحات 107-125
    در این مقاله، افسانه ها و یا قصه های تیپ 707 بر اساس دیدگاه جین شینودا بولن و خدایان آسیب پذیر، یعنی هرا، دیمیتر و پرسفون تحلیل و بررسی شده است. این قصه ها روایت زندگی دخترانی است که از خانه بیرون رانده شده اند و در سفر زندگی مشکلات عدیده ای را پشت سر می گذارنند. روش تحقیق به این شرح است که نخست، کنش های این سه الهه در اسطوره ها و سبک و نظریه بولن مورد مطالعه قرار گرفته؛ سپس، میزان تشابه و تفاوت آن ها با این گروه خاص از داستان های ایرانی سنجش شده است.
    کلیدواژگان: افسانه ها و قصه هاي ايراني، هرا، ديميتر، پرسفون، بولن و زن قهرمان
  • الهام اندرودی ، محمد شیخی اینانلو صفحات 127-156
    فرهنگ عامه و ادبیات شفاهی بازتاب جلوه های متاثر از باورها، آداب و رسوم و زندگی عموم مردم در تعامل با جامعه و محیط طبیعی است. از سویی دیگر معماری بومی توسط مردم با انطباق بر روش ها و سنت های محلی پدید آمده و دارای ریشه-های مشترک با فرهنگ عامه است. هدف از این مقاله مطالعه ادبیات شفاهی و فولکلور آذری و تحلیل پیوندهای آن با معماری بومی است. با این هدف، بیش از 2500 نمونه از سروده های آذری به شکل دو بیتی ها، چیستانها و ضرب المثلها مورد مطالعه قرارگرفته اند و نمونه هایی که به وصف معماری بومی پرداخته اند بررسی شده اند. سپس بر پایه برداشتهای میدانی چند روستای منتخب، بازتاب خصوصیات معماری بومی روستایی از جنبه منظر، بافت پلکانی و فضاهای جمعی، خانه ها، و ساختار و جزییات در فضاسازی سروده ها تحلیل شده است. در جمع بندی یافته ها، فضای خانه به عنوان قلب زندگی دارای بیشترین فراوانی در میان سروده ها را داشته و تمامی اجزای آن در فضاسازی ادبیات شفاهی منعکس شده است. این مقاله در انتها با نقد کالبد بی هویت جدید روستا و کمرنگ شدن حافظه عامه نسبت به سروده های شفاهی، چنین نتیجه میگیرد که نگرش یکپارچه نسبت به فرهنگ عامه، مظاهر مختلف آنرا به هم پیوند میزند تا تعلق خاطر متقابل مردم که سبب پایداری فرهنگ اقوام ایرانی از جمله منطقه آذربایجان شده است همچنان ادامه یابد. این تحقیق به روش کیفی و بر مبنای مطالعات کتابخانه ای و برداشت میدانی زمینه ای صورت گرفته است.
    کلیدواژگان: فرهنگ عامه، معماری بومی، ادبیات شفاهی آذربایجان، روستای پلکانی
  • محمدحسین امانت ، کاووس حسنلی صفحات 157-178
    اسکندر مقدونی شخصیتی ست که در تاریخ و ادب فارسی نقش آفرینی پررنگی داشته است. او را هم گجستک و ویرانکار می خوانند و هم پادشاهی آرمانی و پیامبری برگزیده. درادبیات عامه نیز اسکندر درقالب قهرمان و پادشاهی کشورگشا و ماجراجو با فر ایزدی و پیامبری با هدف ترویج دین الهی نمود پیدا کرده است. یکی از متون عامیانه ای که بخشی از آن به زندگانی اسکندر اختصاص دارد، داراب نامه ی طرسوسی ست. نکته ی جالب توجه این است که اسکندر در داراب نامه ی طرسوسی، با اسکندر دیگر اسکندرنامه های ادب پارسی، از جمله شاهنامه، شرف نامه، اقبال نامه و اسکندرنامه ی کالیستنس دروغین و… تفاوتی اساسی دارد. یعنی خبری از آن شاه مقتدر و فرهمند ادب پارسی در داراب نامه ی طرسوسی نیست. پردازنده ی داراب نامه با شگردهای گوناگون تقدس و قدرت را از این پادشاه افسانه ای زدوده است. هدف از این پژوهش نیز بازیابی همین شگردهاست که برای اقتدارزدایی از اسکندر در داراب نامه ی طرسوسی به کار گرفته شده است. در این جستار بازشناسی شخصیت اسکندر در داراب نامه ی طرسوسی در کانون توجه قرار گرفته است تا با روشن شدن تفاوت های شخصیت پردازی طرسوسی، شیوه های اقتدارزدایی از اسکندر بازنمایی شود. نتایج به دست آمده نشان می دهد، طرسوسی ماجراها و حوادث فراوانی را درداستان خود جای داده تا رفته رفته و بر پایه ی پیرنگی پذیرفتنی، اقتدار و فره از اسکندر دور شود. وی همچنین با شخصیت ضعیفی که از اسکندر به نمایش درآورده است و آفرینش شخصیت های مقتدر دیگر از جمله پوران دخت که بر اقتدار اسکندر سایه انداخته اند، تاج و تخت پادشاهی ایران را درجهان داستانی آفریده ی خود، از این غاصب یونانی باز پس گرفته است.
    کلیدواژگان: اسکندر، اسکندرنامه، اقتدارزدایی، پوران دخت، داراب نامه ی طرسوسی
  • عالیه یوسف فام ، رضا طاهری صفحات 179-203
    براساس رویکرد بینامتنیت، هیچ متنی خود بسنده نیست و هر متن در آن واحد، هم بینامتنی از متون پیشین و هم بینامتنی برای متون پسین خواهد بود. در این جستار، به معرفی کتاب مجموعه داستان های تو درتوی «هزار و یک روز» که بر اساس ادعای «پتیس دلا کروا» ترجمه ی کتاب مجموعه ی داستان فارسی از درویش «مخلص» به زبان فرانسوی است پرداخته می شود و سپس بر اساس رویکرد ترامتنیت (بینامتیت) ژرار ژنت به تبیین این کتاب در مقایسه با قصه های عامیانه ی ایران و روابط بینامتنی این کتاب می پردازد. و براساس روابط بینامتنی نتیجه می گیرد دلاکروا به پیش متنی از داستان های عامیانه ی ایرانی چون زیرمتن های که از روی آن ها «جامع الحکایات» گردآوری و ترجمه شده است، دسترسی داشته است و هرگز نمی توان گفت ریشه و بنیان داستان های «هزار و یک روز» جعلی، اختراعی، پرداخته ی خیال و ریخته ی قلم دلاکروا است. واژه های کلیدی: «هزار و یک روز» ، «الف النهار» ، «بینامتنیت» ، «ترامتنیت» و «ژرارزنت»
    کلیدواژگان: ترامتنیت و ژرار ژنت، بینامتنیت، الف النهار، هزار و یک روز
  • طیبه صابری ، کاظم موسوی، مسعود فروزنده، میترا شاطری صفحات 205-231
    قصه ها بازتاب تفکر، شیوه زندگی و اعتقادات مردم در طول زمان هستند. با وجود تفاوت های آشکار قصه ها با یکدیگر در فرهنگ ها و اقالیم مختلف، دارای ویژگی های مشترکی نیز هستند. قصه ها به عنوان بخشی از ادب و هنر عامیانه از اسطوره ها بهره فراوان برده اند. گروهی از اندیشمندان مانند فروید معتقدند اساطیر بر داستان های شفاهی عامیانه موثر بوده اند اما گروهی دیگر از جمله اندرو لانگ بر خلاف این دسته برآنند که قصه پس مانده اسطوره نیست و در واقع این اساطیر هستند که بر اساس قصه های شفاهی عامیانه شکل گرفته اند. در هر جامعه ای الگوهای رفتاری تربیتی کهنی وجود دارد که ممکن است لزوما تنها به طور غیر مستقیم به افراد جامعه تعلیم داده نشود. یا بالعکس ممکن است در نظام آموزش رسمی بر بعضی از آن کهن الگوها صحه گذارده شود. همه آن رفتارهای کهن امروزه جزئی از فرهنگ بوده که از نسلی به نسل دیگر به ارث رسیده و منتقل شده است. این مقاله بر آن است تا پس از بررسی مقوله «مو» در داستان های شفاهی عامیانه حتی الامکان سعی در یافتن نمود های اسطوره ای آن ها داشته باشد. نتیجه این تحقیق که داده های آن به شیوه کتابخانه ای و بر مبنای روش تحقیق توصیفی- تحلیلی جمع آوری شده اند، نشان می دهد که گیسو نشانه زنانگی و قدرت جنسی زن محسوب می شود و شخصیت زن قصه ها عمدتا دارای ویژگی های بارورکنندگی، ارتباط با آب و ایزد بانوان بارورکننده نباتی دارد. هم چنین بسیاری از شیوه های زندگی و به ویژه ازدواج در این گونه داستان ها، مراسم و آیین های دوران مادرسالاری را تداعی می کنند.
  • لیلا درویشعلی پور آستانه ، قدسیه رضوانیان، سیاوش حق جو صفحات 233-257
    شکل گیری هرگونه ی زبانی جدید ناشی از برآورده سازی نیاز انسانی است؛ در دهه ی هشتاد در گفتار روزمره ی مردم واژگان تیره و به اصطلاح مخفی/ اینترلاتی رواج یافت که تابوهای دینی، سیاسی و جنسیتی را هدف گرفت و با مسائل دنیای مدرن به شکل فراگیر در هم آمیخت. تبیین دلایل شکل گیری زبان مخفی، یافتن هواداران بسیار در فضاهای مجازی ؛ به ویژه جوانان و تحلیل موضوعی آن در مطالعات فرهنگی قابلیت بررسی و تحلیل دارد ؛ زیرا گرایش فرهنگ نویسی در زبان شناسی کاربردی تنها به داده های مدخلی درون فرهنگ نظر دارد و به زمینه های تاریخی، اجتماعی، سیاسی و… متن توجهی نمی کند، اما مطالعات فرهنگی با رویکرد بینارشته ای و هم سنگ نگری زبان رسمی و عامیانه، فضا را برای رونمایی از این زبان در مجامع و نهادهای رسمی باز می کند. این مقاله می کوشد با روش تحلیل محتوا از نوع کیفی، پنج منبع از کتاب ها و فرهنگ هایی که بسامد لغات زبان مخفی در آن زیاد است را تحلیل زبانی – موضوعی می نماید. براساس یافته های پژوهش، گسترش اوقات فراغت، ورود فناوری اطلاعات، پیشرفت تکنولوژی و در پی آن امکان گمنام ماندن نویسندگان در فضاهای مجازی و گسترش ادبیات عامه پسند، نقش مهمی در شکل گیری و گسترش زبان مخفی در دهه ی هشتاد داشته است و فارغ از نگاه های سوگیرانه، بررسی علمی و افزودن برخی واژگان غیرتابویی زبان مخفی به زبان معیار می تواند به باروری و تقویت زبان فارسی کمک کند.
    کلیدواژگان: مطالعات فرهنگی، زبان مخفی، خرده فرهنگ
|
  • Abdolghafour Jahandideh Pages 1-25
    The land of Balochistan, with its vast geography, water and oral literature of Balochistan, is highly productive, various kinds of oral literature, from ancient times, the diverse weather and surrounded by the sea, mountains, plains and deserts which is one of the most important and fascinating areas in Iran. The Balochi language with many different dialects and accents is added to variety of beauties in this land, it is common and still prevalent. Poems, anthems, and many songs from previous generations are still remaining as part of Baloch people’s identity. Amba is a song of Balochi fishermen who collectively reads in the sea and inside their coves and boats as they catch fish. This type of poetry, in fact, is a song that is called poetry at work. These songs have a special structure and various themes. So far, no research has been carried out on many of local songs and anthems of Balochistan and in particular the Amba. In this article, we have investigated the structure and the content of this song, along with a definition of this type of anthem.
    Keywords: Balochi literature, Balochi folk poetry, Amba, the structure of Amba, the theme of Amba
  • Pages 27-52
    Rustam and Chapa Kal is the performative narrative of Rustam going to the Western Lands in order to save Burzou, his grandson, from the King. Rustam, who is imprisoned by a qoulak in the battle, has to undertake six labors. He has to pass through a scorching desert; pass through the habitat of lions and kill two of them; pass through the land of qoulaks; meet the sorceress; kill the dragon; and to pass the snow-covered land. He undertakes the first labor by himself and goes through the rest with a mentor as is usual in the heroic tradition. Chapa Kal, an extraordinary creature serves as his mentor. Most Indo-European epics feature the theme of quest by going through difficult stages. Moreover, stories associated with Rustam have been retold in Iran for a very long time. Kuhmareh Surkhi is among the regions where this story has been narrated. Like many other stories, this story is also obliterated, and there is only one remaining old minstrel, Ali Hossein AliNezhad, who can perform it today. This paper aims first to record the undocumented narrative and then analyze its contents.
    Keywords: Burzou, Chapa Kal, Western Land, Rustam, performative narrative
  • Tahere Poorasiyab Dizag , Effat Neghabi Pages 53-89
    Among the various types of folklore literature, due to the legends of Azerbaijan are part of the oldest of these stories and from the perspective of the theme is one of the best and most content-rich stories, in the world, they have a special place. The breadth of information, the diversity of subjects and the historical background presented in these stories, has identified Azerbaijan as one of the most important centers for the creation and influence of folk tales in the world. The study of the cognitive layout of the myths of Azerbaijan is a significant contribution to understanding the beliefs, customs the people of Azerbaijan. Beliefs and opinions that are full of amazing magical happenings, occurring with the involvement of creatures like ogre and fairy tale, and so on. Therefore, it is worth noting that folk tales in the folklore literature of the Azerbaijani people share the same aspects with all the diversity and appearance variation. The authors of this article will study the plot story of the thirty myths of Azerbaijan and study and analyze the early, middle and final plot sections of these folk tales in Azerbaijan. By studying the cognitive layout of the myths of Azerbaijan, it was concluded that in the folk tales of Azerbaijan the foundation of creation was based on the presentation of moral messages. Within these myths, it's more about teaching ethics and love in life, and what makes plot stories stronger is their amazing attraction to their audience
    Keywords: Folklor, folk tales, plot, Azerbaijan
  • Sayyed Ahmad Parsa Pages 91-106
    New linguistic theories, considering language as virtual and its rhetorical features as intrinsic, and denying the belonging of these matters to literary language opened up a new chapter in rhetorical research. This research attempts to study a kind of simile in Persian language which has never been examined before. The research method is descriptive-analytic. The data is selected from Proverbs and Wisdoms by Dehkhoda based on desk study using perfect induction and is analyzed on the basis of common rhetorical methods. The reason for choosing this source is the frequency of similes in the work compared with similar works in this field. The results demonstrate that the rhetorical indications in this simile, suspending the min meaning, induce another meaning, because this kind of profound metaphorical superstructural simile has an ironic structure; in other words, unlike all known similes, in this simile, the similarity is a necessary in the service of necessity and expression of its ironic meaning
    Keywords: Rhetoric, Oral Literature, Expression, Simile, Irony
  • Pages 107-125
    In this article, myths or tales of the 707 genre are analyzed from the view point of Jane Shinoda Bolen and the vulnerable gods, namely Hera, Dimitri and Persephone. These stories tell the story of girls who have been chased out of their homes and face many problems in their lifetime. According to the research method, the actions of these three goddesses were studied in the form of myths and style as well as in Bolen theory, then the degree of similarity and their differences with this particular group of Irani
  • Elham ANDAROODI , Mohammad Sheikhi Inanlu Pages 127-156
    Folk Culture represents behavior, customs and traditions of people based on their material and spiritual needs. It reflects the context of people's life and their interaction with the natural environment. Vernacular architecture is formed by local people based on their interaction with the environment, their customs and local techniques. This research aims to find mutual relationships between vernacular rural architecture and oral literature or folklore of one of the varied ethnic cultures of Iran, the Azerbaijan region. Initially, more than 2500 verses, proverbs, puzzles, etc. in Azeri language were studied and those ones which have described and visualized the features of local rural vernacular architecture were analysed. Later, after field surveys of a number of stepped villages, the reflection of characteristics of the village such as villages' tissue, natural environment, common spaces, houses and details and structures, on the visualization of the verses is presented. As a conclusion, it seems that the spaces and details of houses as the heart of life has the most abundance in verses. The results of this research have represented the strong bonds between each space of the village, the flow of life and the folk culture linked to it that is visualized in oral literature. Therefore a comprehensive approach toward the folk culture can conserve the mutual relationships between people, their traditions, and their vernacular built environment. This research has a qualitative method based on the library study of Azeri folklore and field survey of stepped villages in Azerbaijan.
    Keywords: Folk Culture, Vernacular Architecture, Rural stepped villages, Oral literature of Azerbaijan, Folklore
  • Mohammadhossein Amanat , Kavoos Hassanli Pages 157-178
    Alexander the Macedonian is a person who played a great role in Persian history and literature. He is also called a gojastack and destroyer, and also called the ideal king and prophet. In folk literature, Alexander is also a champion and a king of adventure and a prophet with the aim of promoting divine religion. One of the folk texts, partly devoted to the life of Alexander, is the Tarsusi’s Darab-Nameh. An interesting point is that Alexander has a significant difference in the Tarsusi’s Darab-Nameh, with Alexander, other Iskandar-nameh of Persian literature, such as Shahnameh, Nizami’s Iskandar-nameh, and the Pseudo-callistenes. That's mean Alexander is not a powerful king of Persian literature. Tarsusi has removed sanctity and powers from this legendary king with various techniques. The purpose of this study is to detect these techniques. In this essay, the recognition of the Characterization of Alexander in the Tarsusi’s Darab-Nameh, has been considered in order to identify the differences in the Tarsusi’s Characterization and to identify the methods of Eliminating Authority from Alexander. The results show that Trasusi has brought many adventures and incidents in his story to gradually and on the basis of Acceptable plot, the authority will be removed from Alexander. He also displayed Alexander weakly And the characters in front of Alexander Like Pourandokht, have shown strong.
    Keywords: Alexander, Iskandar-nameh, Eliminating Authority, Pourandokht, Tarsusi’s Darab-Nameh
  • Alieh Yousef Fam , Reza Taheri Pages 179-203
    Based on the intertextuality approach, no text is self-sufficient and any text is an intertextuality of previous texts and at the same time would be an intertextuality for following texts. In this article, we will introduce a collection of fairy tales of the book “One Thousand and One Days”. As Petit de la Croix suggested, this book is a translation version of the book “Mokhles” by Darvish which is a collection of Persian tales. Afterward, we will explain this book compared to the Iranian folk tales, based on the transtextuality (Intertextuality) approach of Gérard Genette, we also will explain the Intertextuality relationships of this book. Based on the Intertextuality relationships, it is concluded that de la Croix had access to some pretexts of Iranian folk tales, including hypotexts that “Jawami ul-Hikayat“ is compiled and translated based on them. It can never be said that the roots and foundation of “One Thousand and One Days” tales are fake, inventive and imaginative of de la Croix’s pen.
    Keywords: One Thousand, One Days, Alf Al-nah?r, Intertextuality, Transtextuality, Gérard Genette
  • Tayyebeh Saaberi , Kazem Mousavi , Masood Foroozande , Mitra Shateri Pages 205-231
    The tales reflect the thinking, lifestyle and beliefs of people over time. Despite the obvious differences of stories with each other in different cultures and clans, there are also common features. . Stories have been used as a part of folk art and literature from myths. A group of thinkers like Freud believe that myths have influenced folk oral stories. But another group, including Andrew Lang, disagrees with this category the story is not a myth left and, in fact, these are myths formed on the basis of folk oral stories. In each society, there are some ancient behavioral patterns which may not necessarily be taught only indirectly to people in the community. or, vice versa, may be attributed to some of those patterns in the formal education system. All those ancient practices today are part of a culture that has been inherited from one generation to another. This article will be followed by a review of the category of "hair" in folk oral stories it is even possible to try to find their mythological expressions. The result of this research, which collects data in a library-based way based on descriptive-analytic research methodology, shows that hair is a sign of femininity and female sexual power. The female personality of stories has mostly fertility, water-relatedness and vegetative fertility women. There are also many ways of life, and especially marriage, in these stories, rituals, and rituals of the maternal age
    Keywords: tales, myth, hair, chignon, folk
  • Leyla Darvishalipur , Ghodsie Rezvanian , Siyavash Haghju Pages 233-257
    Human needs Formalizes each new type of language. In eighty decade expanded Argot in human every speaking that targeted religions, polity & gender taboos and mixed with modern problems. Resulting of cause of cultural studded may be analysis by Cultural Studies .For lexicography field impractical linguistics noticed only inner entry of same lexicon and fields of historic, sociology, politic arn’t notable but cultural studies with interdisciplinary way and equal vision to formal language & common opens the atmosphere to show the informal language in formal institutional. This essay attempts with content analysis survey literal & topic eighty decade in five sours of books & lexicons that have sow Argot. For finds cause of Argot are expanding free time entering IT & technology be hidden in virtual spade & expand of Soap Opera in Eight Decade. Without misconstruing survey enters of Argot words without taboo to national language can boost formal language.
    Keywords: Cultural Studies, Argot, Small Culture