فهرست مطالب

آنالیز سازه - زلزله - سال ششم شماره 1 (زمستان 1387)

نشریه آنالیز سازه - زلزله
سال ششم شماره 1 (زمستان 1387)

  • تاریخ انتشار: 1387/11/30
  • تعداد عناوین: 11
|
  • مقاله پژوهشی
  • سیامک زاد کریم *، کاظم بدو صفحات 1-7
    سد خاکی- سنگریزه ای شهر چای ارومیه بر روی رودخانه شهرچای در 15 کیلومتری غرب شهرستان ارومیه با هسته آببند رسی در حال ساخت است. در این مطالعه با استفاده از یک سری آزمایشات آزمایشگاهی، نفوذپذیری مصالح هسته مرکزی سد توسط دستگاه نفوذپذیری سه محوری با دیواره انعطاف پذیر(Tri Flex2) مورد بررسی قرار گرفت. در هر سری آزمایش، سه نمونه بطور همزمان در داخل محفظ دستگاه قرار گرفته و تحت تنش موثر مشخص و گرادیان هیدرولیکی 10 مورد آزمایش قرار گرفتند. برای هر سری آزمایش با سه نمونه ثابت، تنش های موثر از 50 تا 250 کیلوپاسکال با بازه تغییراتی 50 کیلوپاسکال، متغیر بودند. منحنی های حاصل از تغییرات تنش موثر- نفوذپذیری برای هر نمونه آزمایش نشان دادند که با افزایش تنش موثر از 50 به 250 کیلوپاسکال، نفوذپذیری نمونه ها به ترتیب از (m/s) 10-10 * 3/4 کاهش می یابد. نتایج هر سه سری از آزمایشات بیانگر کاهش اثر تنش موثر بر روی نفوذپذیری در تنش های بالای 250 کیلوپاسکال بود.
    کلیدواژگان: سد شهر چای، ضریب نفوذ پذیری، هسته مرکزی، آزمایش سه محوری
  • فرهاد قاضی* صفحات 9-15
    کارخانه های سیمان بعنوان یکی از منابع ثابت آلاینده هوا روزانه مقادیر متنهابهی از انواع آلاینده ها را وارد هوا می کنند. علاوه بر آلاینده های گازی مانند اکسیدهای کربن، گوگورد و نیتروژن، مقدار زیادی ذرات جامد از دودکش این کارخانه ها خارج و در هوا پخش و بمرور در زمین های اطراف می نشیند. در این مقاله به انواع آلودگی های ناشی از کارخانه سیمان ارومیه پرداخته شده و مقدار ذرات جامد نشست کرده روی زمین در پایین دست دودکش (در جهت باد) با توجه به شرایط و عوامل دخیل در مسئله بررسی شده است. مطالعه بیانگر این است که مقدار ذرات معلق جامد بمراتب بیشتر از آلاینده های گازی است و در واقع بعنوان عامل تعیین کننده آلودگی مطرح می باشد و به همین دلیل طراحی و ساخت دستگاه های کنترل کننده ذرات، مانند سیکلون ها (ته نشین کننده های سانتریفیوژی) یا الکتروفیلترها برای این کارخانه امری ضروری است
    کلیدواژگان: کارخانه سیمان، آلاینده های گازی، دستگاههای کنترل کننده ذرات، الکتروفیلتر
  • محمد نباتی، میر علی محمدی * صفحات 17-23
    ایمنی یک سد نه تنها به طراحی و اجرای دقیق، بلکه به عملکرد صحیح آن بر اساس رفتارنگاری سد طی اولین سال های آبگیری و مراحل بهره برداری بستگی دارد. سد شهرچای بر روی رودخانه شهرچای در فاصله 12 کیلومتری جنوب غربی و در بالادست شهر ارومیه احداث گردیده است. با اتمام عملیات خاکریزی در آذرماه سال 1383 و آغاز آبگیری این سد در اواخر دی ماه سال 1383 و قرائت مستمر ابزار دقیق بکار رفته در پی و بدنه سد، رفتار سد مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. پس از پایان مراحل ساخت و به دنبال آن اولین آبگیری سد، ممکن است حرکات و پدیده های عمده ای در بدنه سد صورت گیرد که حائز اهمیت بوده و قابل بررسی است. در این مقالعه سعی شده است با استفاده از نتایج پیزومترهای مشاهداتی نصب شده در پی و بدنه سد وضعیت سد پس از آبگیری مورد بررسی قرار گیرد. بر اساس نتایج حاصله با گذشت حدود 9 ماه از اولین آبگیری سد شهرچای تا مهرماه سال 1384، در زمانی که تراز دریاچه سد در ماکزیمم مقدار خود بوده فشار در پی در حدود 67/313 کیلو پاسکال و در هسته رسی 70/109 کیلو پاسکال می باشد. نشست اتفاق افتاده در این مدت 16 سانتی متر بدست آمده است. در مجموع رفتار پی و هسته سد مورد قبول بوده و هیچ آثاری از گسیختگی هیدرولیکی و پدیده تورم شدگی مشاهده نشده است.
    کلیدواژگان: سد شهر چای، رفتارنگاری، ابزار دقیق، فشار آب منفذی سد شهر چای، پیزومتر
  • جمال صیدی *، علیرضا قیطاسی صفحات 25-30
    توانایی انتقال فرآورده های هیدروکربنی، همیشه عامل مهمی در توسعه و پیشرفت در زمینه نفت و گاز طبیعی در هر دو حالت ساحلی و فراساحلی بوده است. خط لوله ها از گذشته تاکنون، متداولترین وسیله استفاده شده برای انتقال نفت خام و گاز طبیعی تولید شده هستند. اما علیرغم سادگی استفاده از خط لوله ها برای انتقال فرآورده های نفتی مشکلاتی نیز گریبان گیر این شیوه می باشد، که از آن جمله می توان کمانش در اثر عبور نفت خام داغ، بالارانش در اثر قرارگیری در محیط های اشباع یا در اثر حرکات قائم زمین و. . . را نام برد. در این مقاله مطالعه عددی تعیین پاسخ بار- تغییر شکل لوله های مدفون در ماسه تا زمان ایجاد گسیختگی برشی کامل در خاک ماسه ای با قانون جریان متحد بر اساس روش اجزاء محدود (برنامهPLAXIS) و با استفاده از مدل رفتاری ارتجاعی- خمیری (الاستو- پلاستیک) مور- کولمب انجام شده است. همچنین گسترش مناطق خمیری (پلاستیک) در توده خاک مورد بررسی قرار گرفته است. تاثیر نسبت کارگذاری لوله، λ، زاویه اصطکاک خاک، Ф، و نسبت پواسن خاک، υ، بر روی نتایج به طور مفصل مطالعه شده است. نتایج به دست آمده با بارهای گسیختگی محاسبه شده بوسیله تئوری های موجود متفاوتی که اغلب برای تعیین مقاومت در برابر بالارانش مهاری های نواری استفاده شده اند، مقایسه شده است.
    کلیدواژگان: بالا رانش لوله ها، روش اجزا محدود، نقطه پلاستیک، ماسه اشباع
  • محمدرضا جعفریان* ، علیرضا عباس زاده صفحات 31-40
    شبکه های عصبی چند لایه پیش خور از دیرباز به طور وسیعی مورد توجه محققان بوده است. این شبکه ها علی رغم موفقیت چشم گیر در برقراری ارتباط بین ورودی و خروجی، دارای چندین نقطه ضعف بوده اند. به عنوان مثال زمان آموزش این شبکه ها نسبتا طولانی است و گاهی ممکن است این شبکه ها آموزش نبینند. دلیل طولانی بودن زمان آموزش را می توان به انتخاب نامناسب پارامترهای شبکه نسبت داد. روش به دست آوردن پارامترهای وزن وبایاس شبکه، استفاده از گرادیان تابع انرژی شبکه می باشد. همان طور که می دانیم تابع خطای شبکه دارای سطح ناهمواری بوده لذا شبکه در نقاط بهینه محلی متوقف شده و آموزش نمی بیند. برای جبران اشکال های وارد به الگوریتم بازگشتی، جهت بالا بردن سرعت آموزش از نرخ یادگیری متغیر تطبیقی و برای جلوگیری از به دام افتادن شبکه در نقاط بهینه محلی از روش الگوریتم اتوماتان استفاده می نماییم. با استفاده از این روش ها می توان نرخ یادگیری بهینه برای شبکه های مختلف به دست آورد.
    کلیدواژگان: شبکه های عصبی چند لایه، الگوریتم انتشار برگشتی، نرخ یادگیری متغیر، تئوری اتوماتان
  • سید جمیل قادری* ، محمدرضا بهفروز صفحات 41-47
    بررسی احتمال خطر و تحلیل فراوانی وقوع سیلاب ها به منظور طراحی تاسیساتی است که در مناطق سیل خیز قرار گرفته اند. در طرح های هیدرولوژی و مهندسی منابع آب، قبل از همه لازم است درباره فراوانی وقوع رویدادها یا به عبارت دیگر، دوره برگشت آنها تصمیم گرفت. در این مقاله نحوه تهیه منحنی فراوانی تجمعی تشریح و احتمال و دوره برگشت و همچنین اشتباهات مربوط به مقادیر کوچک احتمال مورد بحث قرار می گیرد. به علاوه کاربرد نظریه احتمالات در مورد احتمال خطر مربوط به سیل در پروژه های هیدرولوژی و منابع آب از نظر می گذرد. جدول و نموداری تنظیم و ارائه شده است که دوره برگشت را بر حسب عمر مورد انتظار طرح برای سطوح مختلف احتمال بدست می دهد.
    کلیدواژگان: فراوانی سیل، هیدرولوژی و منابع آب، دوره برگشت، احتمال خطر، عمر مورد انتظار طرح
  • مسعود عسگری* ، علی یوسفیه صفحات 49-55
    سازه های مجهز به قابهای بادبندی شده سختی جانبی خوبی در برابر زلزله دارند ولی اتلاف انرژی در اعضای آن ناچیز بوده و نیروهای بزرگی بر سازه وارد می شود. قابهای خمشی عملکرد شکل پذیرتری در برابر زمین زلزله و همچنین قابلیت شکل پذیری خوبی نسبت به قابهای بادبندی دارند، ولی به دلیل آنکه سختی جانبی آن کم است تغییر مکان بیش از حد سازه باعث افزایش گریز طبقات می شود. سیستم میراگر اصطکاکی لغزشی علاوه بر اینکه سختی جانبی خوبی را برای سازه ایجاد می کند، باعث اتلاف انرژی قابل توجهی در سازه می شود. در این تحقیق با استفاده از قابلیتهای برنامه SAP2000 به بررسی رفتار این سیستم پرداخته شده و سپس با سایر سیستمهای مقاوم ساز لرزه ای مقایسه گردیده است و همچنین قابل ذکر است که از معیارهای شتاب طبقات و تغییر مکان جانبی برای مقایسه استفاده شده است.
    کلیدواژگان: سختی، اتلاف انرژی، شکل پذیری، میراگر اصطکاکی لغزشی
  • کمال رحمانی* ، صابر پیروتی، ارسطو ارمغانی صفحات 57-64
    اولین مسئله ای که در ساخت سدهای خاکی مدرن حیاتی می باشد کنترل و رفتارنگری صحیح این سازه های ژئوتکنیکی می باشد. از نتایج تجربی این کار تبیین ظوابطی است که بتواند ما را در انجام کارهای آینده کمک کند. در حال حاضر به نظر می رسد که روش آنالیز معکوس یک ابزار بسیار سودمند در دست مهندسین برای فهمیدن رفتار سد می باشد. با پیشرفت های حاصل شده در زمینه روش های تحلیلی و نیز وجود داده های خوب و انجام آنالیزهای معکوس زیاد، الگوی رفتاری نشست قائم ضمن ساخت به صورت یک قانون اساسی برای تصمیم گیری در خلال ساخت سدها در آمده است. در این مقاله رفتارنگری سد مخزنی مهاباد با استفاده از اطلاعات ابزار دقیق و تحلیل های عددی مورد بررسی قرار گرفته است در انجام تحلیل عددی از بسته نرم افزاری Geo- Slope که یک نرم افزار تحلیلی بر اساس روش المان محدود می باشد استفاده شده است. به کمک بررسی داده ها و انجام آنالیز معکوس وضعیت سد خاکی مهاباد از نظر تغییر شکل ها و تراوش مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. از آنجایی که بیش از 30 سال از عمر سد می گذرد، در همان ابتدای ساخت این سد نشست ها و جابجایی ها افقی غیر متعارفی در بدنه سد ملاحظه شده است. بطوریکه نشست پی تا زمان اتمام عملیات اجرایی (از سال 1344 تا 1348) 125 سانتی متر و در دوره بهره برداری (از سال 1349 تا سال 1376) 70 سانتی متر اندازه گیری شده است. از زمان ساخت تا سال 1376 حداکثر نشست و جابجایی افقی به ترتیب برابر 140 و 110 سانتی متر اندازه گیری گردیده است. پس از اجرای دیوار آببند و تکمیل عملیات تزریق در پی سد، میزان تراوش از پی نیز کاهش یافته و طبق محاسبات عددی در حد ناچیز (04/0 سانتی متر مکعب در دقیقه) و میزان تراوش در بدنه سد نیز 5/7 سانتی متر مکعب در دقیقه می باشد.
    کلیدواژگان: سد مهاباد، رفتارنگاری، المان محدود، تغییر شکل، تراوش، ترک
  • فرهاد فرهودی محمدزاده* ، حسین شوکتی، نوروز سیفی صفحات 65-74
    تیرورقها، به عنوان اعضای مهم سازه ای برای پوشش دهانه های بزرگ خمشی، مورد استفاده قرار گرفته و از جوشکاری دو ورق بال و یک ورق جان به همراه تعدادی سخت کننده قائم و یا طولی برای جلوگیری از کمانش ورق جان ساخته می شوند. به دلیل اهمیت زیاد جوش بال به جان در رفتار سازه ای تیرورقها و امکان بوجود آمدن ترک در حین جوشکاری و یا پس از آن در اثر عوامل فیزیکی یا محیطی، در این مقاله به بررسی تاثیر ترک جوش بال به جان تیرورقها، در ظرفیت خمشی نهایی آنها پرداخته شده است. بدین منظور مدلهای مختلف تحلیلی با استفاده از نرم افزار المان محدود LUSAS، ساخته شده و مورد تحلیل قرار گرفتند. در طراحی این مدلها تمامی ضوابط آیین نامه مدرن AISC-LRFD، رعایت شده و اتصال بالها با جوش پیوسته و سراسری به جان تیر ورق انجام شده است. برای مدلسازی تیرورق، از المان پوسته چهار ضلعی هشت گرهی استفاده شده و تحلیل آنها به روش غیر خطی هندسی و فیزیکی صورت گرفته است. برای حصول نتایج واقع بینانه تر، در قسمت میانی جان تیرورق یک ناکاملی اولیه 10 میلیمتری در نظر گرفته شد. رفتار فیزیکی مصالح نیز به صورت غیر الاستیک چهار خطی فرض شده و از فولاد 40st، با تنش 2750 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع استفاده شد. بار وارده به صورت گسترده یکنواخت بر روی بال فوقانی اعمال شده و تکیه گاه های دو طرف تیر نیز مفصلی ثابت و متحرک مدل شد. با توجه به نتایج بدست آمده مشخص شد، وجود ترک در پانلهای بحرانی در این نوع تیرورقها، حداکثر می تواند 18 درصد ظرفیت خمشی نهائی را کاهش دهد.
    کلیدواژگان: تیرورق، جوش، بال، جان، ترک، ظرفیت خمشی نهایی
  • سعید اصلانپور * صفحات 75-79
    یکی از مسائل جالب توجه و پیچیده تونلسازی، ساخت یک تونل جدید در مجاورت یک تونل از پیش موجود است. در موارد متعددی از قبیل توسعه شبکه راه استفاده از سیستم تونل های دوقلو ضروری می باشد. احداث تونلی که جدیدا می خواهد احداث شود، باعث می شود که بار اضافی قابل توجهی به تونل از پیش موجود انتقال یابد. هر چه فاصله دو تونل بیشتر باشد بار انتقال یافته به تونل قبلی کمتر خواهد بود. فاصله دو تونل که در آن بار اضافی وارد بر تونل در اثر احداث تونل جدید قابل ضرف نظر باشد، به فاصله بهینه دو تونل موسوم است که تابع پارامترهای پوشش و محیط اطراف تونل است. در این تحقیق با استفاده از تحلیل پارامتری، اثر پارامترهای حاکم بر مساله، روی فاصله بهینه دو تونل ارزیابی شده اند تا مشخص شود در تعیین فاصله بهینه دو تونل کدام یک از عوامل نقش عمده ای دارد. جهت تحلیل از روش عددی تفاضلات محدود استفاده شده است. نتایج حاکی از آن است که فاصله بهینه دو تونل بیشتر از هر چیز تابع ضریب فشار جانبی در حال سکون می باشد و هرچه این ضریب بیشتر شود، فاصله بهینه نیز بیشتر می شود. قطر تونل، سختی پوشش، چسبندگی و زاویه اصطکاک داخلی محیط اطراف تونل با درجه اهمیت کمتری نسبت به ضریب فشار جانبی در حال سکون در تعیین فاصله بهینه دو تونل موثرند.
    کلیدواژگان: تونل موازی، فاصله بهینه تونل، فشار جانبی
  • سید آرش موسوی قاسمی* ، عبدالرحیم جلالی صفحات 81-92
    مطالعات زمین شناسی حاکی از آن است که اکثر شهرهای بزرگ دنیا درنزدیک یا روی گسل ساخته شده اند. بنابراین احتمال وقوع زلزله از نوع Near-Field در این شهرها بسیار بالا می باشد. زلزله های Near-Field اخیر نظیر زلزله های Northridge و Kobe و Chi-Chi و ترکیه (Izmit و Koceili) آسیب های بسیاری را به سازه ها وارد کرده و باعث از دست رفتن زندگی بسیاری از مردم شده است. مشخصات اصلی حرکت زمین در زلزله Near-Field، شتاب حداکثر بالا و پالس سرعت با یک مولفه با پریود بلندنظیر تغییر مکان بزرگ می باشد. در این مقاله کاربرد ایده کنترل فعال برای کاهش اثرات ناشی از زلزله های Near-Field در سازه های مبنای غیر خطی (Benchmark) نسل سوم بررسی شده است. در این راستا از منطق فازی برای طراحی الگوریتم کنترل فعال استفاده شده است. نبود اطمینان کافی در اطلاعات ورودی ارتعاشات باد یا زلزله و ارتعاشات سازه از حس گرها، به طرز بسیار ساده تری در تئوری کنترل فازی در مقایسه با تئوری کلاسیک کنترل مورد بحث قرار می گیرد. به عبارت دیگر مهمترین مزیت کنترل گر فازی استحکام ذاتی و توانائی بررسی رفتار غیر خطی سازه ها می باشد. علاوه از آن تمامی کنترل گر فازی به سادگی می تواند در داخل یک تراشه فازی (Fuzzy Chip) گنجانده شود که این امر عکس العمل سریع و توانائی تغذیه آسان را باعث می شود. منطق فازی استفاده شده در این مقاله مستقیما از اطلاعات Crisp بدست آمده از تعدادی حسگر استفاده می کند. این اطلاعات در طی پروسه Fuzzification به متغیرهای زبان فازی یا توابع عضویت تغییر می یابند. تعداد حسگرهائی که در سیستم از آنها استفاده می شود، بستگی به مقدار متغیرهای ورودی کنترل گر دارد. از یک کنترل گر منطق فازی خودآموز، SOFLC (self- organizing) برای تعیین حافظه مشترک فازی و membership استفاده می شود. SOFLC به کار رفته در این مقاله دارای رویه کنترلی است که می تواند با توجه به پروسه کنترل و اطلاعات ورودی شرایط محیطی تغییر کند. با در نظر گرفتن یک مدل هیستیریک دو شاخه ای برای تعیین محل مفاصل پلاستیک و نقاط جاری شدن تحلیل غیر خطی گام به گام با استفاده از روش نیومارک- بتا (Newmark-β) انجام شده است. کارائی الگوریتم کنترل فعال طراحی شده در این مقاله با استفاده از چند رکورد Near-Field هفده ملاک ارزیابی در مقایسه با روش LQG نشان داده شده است. ملاک های ارزیابی به کار رفته به چهار دسته پاسخ های سازه ای، خرابی سازه ای، ابزار کنترل و نیازهای استراژی کنترل تقسیم می شوند.
    کلیدواژگان: Near-Field، زلزله، کنترل گر فازی، مدل هیستیریک، پاسخ های سازه ای
|
  • siyamak zadkarimi *, Kazem Bado Pages 1-7
    Shahr Chai Earth fill Dam is being constructed 15 km west of Urmia City, Iran. The dam comprises an impervious clayey core and two low permeability slurry Trench wall in upstream and downstream side of the dam. In this study the Permeability of the core was measured using the triaxial flexible wall permeability apparatus. Using the core material with 10.7% design water content, cylindrical Samples with 10 cm diameter and 12 cm height were compacted in the compaction Mold using the modified ASHTO method. In each test, Tree samples were installed in the triaxial cell and then confining stress, and the hydraulic gradient of 10 were applied. In each test series, with 3 identical samples, the applied effective stress was different From 50 kpa to 250 kpa, with 50 kpa stress difference between the tests. The effective stresspermeability diagram express that by increasing the effective stress from 50kpa to 250kpa, the hydraulic Conductivity of the samples decreased from 4.03x I0-10 m/s to 1.24x 10-1 i m/s, respectively. The result Showed that the effect of effective stress over the permeability insignificant in higher than 250 kpa effective stresses.
    Keywords: Shahr Chai Earth till Dam , Coefficient of Peneteration .Core , triaxial test
  • farhad Gazi * Pages 9-15
    The cement factories as one of the fixed sources of contamination, inject much quantities of kinds of pollutions to the air. In addition to gaseous pollutants such as oxides of carbon, sulfur and nitrogen, much amount of solid particulates emitted of chimney of these factories and scatter in the air and sit on around lands, in course of time. In this paper the kind of contaminations of "Urornia cement factory" and amount of sitting solid particles on land of down the chimney (at wind direct) with due attention to terms and effective factors has been studied. This study explain that amount of suspended solid particles are infinitely more than gases pollutions and indeed are propounded determinative factor and for this reason it's necessary designing and building particulates control equipment as Cyclones (centrifuge settlers) or Electrofilters for this factory.
    Keywords: Cement factory, Gas pollutions , particulate control equipment , Electrofiltcr
  • mohammad nabati, Mirali mohammadi * Pages 17-23
    Safety of a dam depends upon not only design and construction but also on the monitoring at the early years after impoundment. Shahr- Chai Dam is located on the Shahr- Chai river and 12 Km away from Urmia city in the south- west. The construction of dam was ended in winter 2004, and then both of the dam impoundment and monitoring instrument readings were started, immediately. After ending dam construction and the first impoundment, different Phenomenon may appear. This paper presents the general condition of dam by using the results of Piezometers installed in foundation and body part of the dam. On the basis of the Piezometer reading results, after nine months from the first impoundment, When the reservoir level of the dam was maximum, the pressure figure in foundation was recorded as 313.67 KPa and on the core was 109.7 PKa. In the meantime, settlement was recorded 16 cm, approximately. In addition, the results ratifies that the general performance behavior of the Shahr- Chai dam, both in foundation and core, is found to be acceptable. It does not illustrate any hydraulics failure and material inflation Phenomenon, any where.
    Keywords: Experimental study, dam, caly, triaxial flexible , stress
  • jamal seydi *, Alireza gitase Pages 25-30
    In this research a numerical analysis using PLAXIS program has been carried out to investigate the behavior of buried concrete box culverts different parameters including load types, loading locations, culvert dimensions, underlying soil specifications, and the coefficient of earth pressure- at- rest. For modeling purpose, patch loading of rtuck or military tank has been substituted to an equivalent strip load, and the problem has been analyzed under plane strain with application of linear elastic constitutive model.
    The result of numerical analysis showed that load location has a considerable effect on the produced moment and shear amounts in the culvert and the most critical case is under the tank loading. The location of maximum Shear and negative moment (positive in PLAXIS results) is at the corner of box culvert, and the location of maximum Shear and positive moment (negative in PLAXIS results) is at the center of upper and lower slab the box culvert. By increasing the box culverts dimensions, the moment and Shear amount Will be increased Significantly. By increasing the elasticity modulus of underlying Soil, moments Will be increased and Shears Will be decreased. The variation of Poisson’s ratio has a little effect on box culvert behavior in terms of Shear and moment. By increasing the side Soil’s coefficient of earth pressure- at- rest of side, the maximum Shear and negative moment (Positive in PLAXIS results) decreased , and Positive moment (negative in PLAXIS results) increased. Finally, the results of linear elastic model are compared With Mohr- Coulomb model, and a good agreement has been obtained: therefore, Considering the assumption of linear elastic behavior for soil is almost good assumption and the results have a good precision.
    Keywords: Concrete box culvert, linear clastic model, Iranian bridge loading code, Equivalent stripload, Finite element method
  • mohammadreza jafariyan *, Alireza Abaszadeh Pages 31-40
    Multilayer Bach propagation neural networks have been considered by researchers. Despite their outstanding success in managing contact between input and output, they have had several drawbacks. For example the time needed for the training of these neural networks is long, and some times not to be teachable. The reason For this long time of teaching is due to the selection unsuitable network parameters. The method For Obtaining the network parameters Of bias and weight is using is using gradient network energy function. As we Know, network error Function is of a not flat level, So the network is stopped at some optimum local points and we have no instruction at this points. To compensate for returned algorithm drawbacks, we use adaptive variable learning rate to enhance learning rate and in order to avoiding our network trapping in local points we used automata algorithm. By using this method it is possible to obtain improved learning rate For different net works.
    Keywords: Multilayer neural network, back propagation algorithm, Variable learning rate, Automatatheory
  • jamil Ghaderi *, Mohammadreza behfaroz Pages 41-47
    Studying Risk and Frequency analysis of Flood is done in order to design structures located in Floody lands. In hydrological and water resources engineering projects, first of all, we Should determine frequency of this phenomenon- their return period.
    In this research, the method of planning, the cumulative freguency curve is explained and probability and return period and errors concerning small quantities of probability are discussed.
    In addition, the application of probability theory about risk of flood in hydrological and water resources projects Will be investigated.
    A table and diagram is designed and presented to describe return period according to expected life of the plan for different levels of probability.
    Keywords: Flood frequency, Hydrology, Water Resourses, Return Period, Risk, Life of project.
  • masood asgari *, Ali yosefiye Pages 49-55
    Braced frames structures have a good lateral stiffness against earthquakes. However, energy loss of their members is slight and strong forces are given to the structures. Moment frames have a more flexible function against earthquakes and also have a better flexibility than braced frames. However, since its lateral stiffness is low, too much displacement of the structure results in an increase in lateral movement in stories. Slippery friction damper system creates a good lateral stiffness for the structure; furthermore it leads to a great energy loss in the structure. In this research, Using SAP2000 this systems behavior has been investigated. Afterwards, it has been compared With the other seismic strengthening systems.
    Keywords: braced frames, lateral stiffness, moment frames, slippery friction damper
  • kamal rahmani *, Saber piroti, Arasto Armagani Pages 57-64
    The first thing that is vital in the modern embankment dams Construction, it is the correct and monitoring of the geotechniqual constructions. From the experimental results in this work is determination of rules that can help us in performing of the future works. Now, it is considered that inverted analysis method is a very useful tool for understanding the behavior of dam in the hand of engineeres. By investigation of data and using inverted deciding in construction of dams.
    In this paper monitoring of Mahabad dams With using acculate tools information and numerical analytic has considered. In performing of numerical analytic, it is used by Geo Slope Software package that is a analytic software base on finite element method.
    By helping in convey of data and performing inverted analysis, condition of Mahabad embankment dams has analysed. While it is more than thirty years form the dams, in the beginning of the construction of this dam, has considered the unusul settlements and horizontal displacements. As foundation settlement up to ending of performing operation (from 1344 to 1348), has measured 125 cm and during exploitation (from 1349 to 1376), has measured 70 cm. From the time of construction, the maximum settlement and horizontal displacement are measured 140 cm and 110 cm respectively. After construction cutoff walls and finishing operation injection in foundation of dam, rate of seepage from foundation is decreased too and according to the numerical calculations in negligible extent is (0.04 centimeter cube in minute) and rate of seepage in body dam is (7.5 centimeter cube in minute).
    Keywords: Embankment Darn.Unusual Settlement, Exploitation, Seepage
  • farhad farhidi mohammadzadeh *, Hosein shokati, Noroz seyfi Pages 65-74
    The plate girders are used in important structural systems. The earlier design of plate girders was restricted to their critical bukling capacity. Experimental and theoretical studies show the plate girders with vertical stiffners can carry load over than their critical buckling loads and then in modern design codes is permitted to use post- buckling capacity of them. In this case the out- of- plane bending stresses is associated in web panel and then some fatigue cracks may appear under the effect of cyclic loading. In this paper the influence of cracks in weld toe of flange is investigated using nonlinear finite elament analysis of the models of vertically stiffened plate girders. The ultimate bending capacity of beams is estimated using the well know finite element code of LUSAS. The effect of crack length, ratio of web slenderness and crack location are investigated in this study. The ultimate capacity of such plate girders is calculated under initial geometric imperfections. The obtained results in this study show that cracks With length of 30 cm can reduce maximum 18% in ultimate bending capacity. Also the results are compared With the recommendations of the modern design code of ALSC- LRFD.
    Keywords: Plate girder, Crack, Weld, Web, Flange, Flexural strength
  • said aslanpour * Pages 75-79
    Construction a new tunnel parallel to pre existing tunnel is one of the most complex problems in tunneling. In most engineering projects such as highway and water supply networks, it is essential to construct a new tunnel parallel to existing tunnel. New tunnel causes increasing bending moment in tunnel lining. Increasing the distance of two tunnels, decreases the increasing bending moment. Optimum distance of the tunnels is the distance that new tunnel has no effect in old tunnel.
    This research studies the influence of parameters that affect optimum distance. Finite difference method is used for analysis of problem.
    Results Show that at rest earth pressure has maximum effect and tunnel diameter, lining elasticity, cohesion and friction of media and elasticity of media affect the optimum distance.
    Keywords: Tunnel lining, Parallel tunnels, Optimum distance
  • arash mosavi*, Abdolrehem jalali Pages 81-92