فهرست مطالب

فصلنامه توسعه کارآفرینی
سال یازدهم شماره 2 (پیاپی 40، تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/05/27
  • تعداد عناوین: 10
|
  • عبدالله احمدی کافشانی ، پوریا نوری، کامبیز طالبی صفحات 201-220
    کسب وکارهای خانوادگی نقش مهمی در رشد و بقای اقتصاد کشورها ایفا می کنند و بسیاری از شرکت ها و بنگاه های بزرگ و بنام به صورت کسب وکار خانوادگی برپا شده و اداره می شوند. یکی از فرآیندهای مهم در کسب وکارهای خانوادگی فرآیند جانشینی و انتقال دانش است که ضامن بقا در کسب وکارهای خانوادگی بوده و طی آن دانش از نسلی به نسل های دیگر منتقل می شود. این پژوهش بر حسب هدف بنیادی و از نظر شیوه گردآوری داده ها کیفی است و با هدف شناسایی فرآیند انتقال دانش در کسب وکارهای خانوادگی انجام شد. برای این منظور از رویکرد نظریه داده بنیاد بهره گرفته شد و 24 مصاحبه انجام شد که از مصاحبه 21 به بعد، تحلیل داده ها منجر به کشف مفاهیم ومقوله های جدیدی نشد. با این وجود، برای اطمینان از حصول اشباع نظری، 3 مصاحبه دیگر نیز انجام شده و داده های مربوط به آن ها تحلیل شد. براساس یافته های این پژوهش حفظ اعتبار، وجود منابع دانش و تمایل به بقاء بنگاه به عنوان عوامل علی که بر فرآیند انتقال دانش در کسب وکارهای خانوادگی تاثیر دارند، شناسایی شدند. ارزش های خانوادگی و فرهنگ به عنوان عوامل زمینه ای، آرزوهای مشترک، اطمینان به منبع دانش و روابط قوی به عنوان عوامل میانجی شناسایی شد. انگیزش و تعهد به عنوان راهبردها و بقای کسب وکار و حفظ مزیت رقابتی به عنوان پیامدها استخراج شدند.
    کلیدواژگان: انتقال دانش، دانش ضمنی، کسب وکار خانوادگی، نظریه داده بنیاد
  • محمدرضا طالبی کوهستانی، سید مهدی الوانی ، سید محتبی محمودزاده، محمد عطایی صفحات 221-240
    این مقاله با استفاده از رویکرد نظری روانشناسی شناختی به بررسی مبنای هوشیاری کارآفرینانه می پردازد و آن را به نظریه های موجود در حوزه کارآفرینی ارتباط می دهد. هدف پژوهش، شناسایی ابعاد هوشیاری کارآفرینانه و رابطه آن ها بر سازه بیان شده در قالب یک مدل به منظور درک هر چه بهتر مفهوم هوشیاری کارآفرینانه بوده است. این مطالعه براساس هدف کاربردی از نوع روش آمیخته به هم تنیده بوده و براساس روش کیفی فرا ترکیب و با استفاده از ابزار کدگذاری باز، به تحلیل نتایج و یافته های قبلی پرداخته شد و مطابق گام های هفت گانه روش سندلوسکی و بارسو، پدیده هوشیاری کارفرینانه در چهار بعد دانش پیشین، هوش موفق، ذهن آگاهی و تحلیل بازار و 22 مولفه طبقه بندی شد. جامعه آماری پژوهش، شامل262 نفر از کارآفرینان استان تهران و البرز بود، با استفاده از فرمول کوکران حجم نمونه157 نفر محاسبه شد و نمونه های پژوهش با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. داده ها از طریق پرسشنامه های تدوین شده توسط پژوهشگران این تحقیق جمع آوری شد. تجزیه وتحلیل اطلاعات با استفاده از روش مدل سازی معادله های ساختاری و از طریق نرم افزار آموس 24 انجام شده است. نتایج پژوهش رابطه معناداری بین دانش پیشین و تحلیل بازار؛ ذهن آگاهی و تحلیل بازار؛ ذهن آگاهی و هوشیاری کارآفرینانه؛ تحلیل بازار و هوشیاری کارآفرینانه؛ تشخیص فرصت و هوشیاری کارآفرینانه نشان داد. هم چنین نتایج پژوهش بیانگر رابطه معناداری بین هوش موفق و تحلیل بازار نبود.
    کلیدواژگان: هوشیاری کارآفرینانه، تشخیص فرصت، ذهن آگاهی، دانش پیشین، پردازش اطلاعات انسانی
  • ژیلا ترابی، قنبر محمدی الیاسی*، غلامرضا سلیمانی، رضا زعفریان صفحات 241-259

    مرکز خدمات توسعه کسب وکار به نهادهایی گفته می شود که خدمات ارزشمندی به منظور رشد و توسعه کسب وکارهای کوچک و متوسط به آنان ارائه می دهند. این مراکز بر مبنای نظریه رشد، هم چون هر سازمان دیگری به دنبال رشد و بهبود عملکرد هستند. بدین منظور ابتدا باید چالش ها و مشکلات این مراکز شناسایی و سپس در راستای حل آن برای دستیابی به عملکرد اثربخش اقدام کرد. این پژوهش از نظر هدف بنیادی بوده و برحسب گردآوری داده ها کیفی- داده بنیاد با استفاده از ابزار مصاحبه نیمه ساختاریافته به احصاء چالش های مرتبط با ورودی مراکز خدمات توسعه کسب وکار می پردازد. هم چنین به منظور بررسی نقش محدودکننده این چالش ها بر عملکرد این مراکز، دستاوردهای آنان به عنوان معیار عملکرد استخراج و ارتباط این دو تفسیر شد. جامعه آماری پژوهش را خبرگان و صاحب نظران مراکز خدمات توسعه کسب وکار ایران تشکیل می دهند که به روش نمونه گیری هدفمند 12 نفر مورد مصاحبه قرار گرفتند. تحلیل داده ها به روش کدگذاری اولیه و متمرکز انجام شد و نتایج پژوهش نشان داد که اساسی ترین چالش هایی که مراکز خدمات توسعه کسب وکار با آن مواجه هستند، «کمبود مشاوران توانمند» ، «نبود سیستم نظام مند شناسایی مشاوران» ، «عدم توانایی در همکاری با سازمان های دولتی» ، «عدم دسترسی به اطلاعات کسب وکارها» و «عدم باور به توان مراکز» هست.

    کلیدواژگان: چالش ها، دستاوردها، مرکز خدمات توسعه کسب وکار
  • سوده بیات ، حمید ضرغام بروجنی ، حمزه خواستار، محمدتقی تقوی فرد صفحات 261-280
    بسیاری از کسب وکارهای فعال در حوزه صنایع دستی سنتی، مردم محور و مبتنی بر ویژگی ها و فرهنگ جامعه محلی هستند و براساس دانش ضمنی، بومی و موروثی که به صورت رسمی ثبت نشده است، فعالیت می کنند. اغلب مطالعه ها حوزه مدیریت دانش، سازمان هایی با ساختار رسمی را مورد توجه قرار داده اند و حفظ و مدیریت دانش کسب وکارهای خرد با ساختار غیررسمی مانند صنایع دستی که بخشی از میراث فرهنگی ناملموس جوامع بومی هستند، کم تر مورد توجه قرار گرفته است. بنابراین، این پژوهش فرآیند مدیریت دانش کارگاه های عبا و گلیم بافی محله محمدیه شهر نائین را با استفاده از رویکرد کیفی به صورت مطالعه موردی با هدف کاربردی بررسی کرده است. جامعه آماری تحقیق شامل بافندگان محله محمدیه نائین و کارشناسان سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان نائین هستند. تعداد نمونه تحقیق براساس قاعده اشباع و به صورت گلوله برفی انتخاب شده است. برای تجزیه وتحلیل متن مصاحبه ها از روش تجزیه وتحلیل تماتیک با نرم افزار مکسکیودی ای استفاده شد. یافته های پژوهش نشان می دهد فرآیند مدیریت دانش بومی کسب وکارهای مردم محور به جای فناوری مبتنی بر اجتماعی سازی، یادگیری تعاملی و مشارکت فعال بوده و نیاز است دانش نوین برای تغییر دانش بومی متناسب با تقاضای در حال تغییر بازار و در راستای توسعه درون زا و پایدار جوامع محلی به کار گرفته شود.
    کلیدواژگان: فرآیند مدیریت دانش، کارگاه های عبا و گلیم بافی محله محمدیه نائین، کسب وکارهای مردم محور
  • الهام تاکی ، مرتضی رضایی زاده، هادی نوتاش صفحات 281-300
    کسب وکارهای کوچک و متوسط به عنوان نیرو محرکه توسعه اقتصادی و اجتماعی، نقش اساسی در فرایند توسعه جوامع دارند. داشتن جریان ا قتصا دی توانمند، برخوردا ری از قدرت سا زگا ری با شرا یط متغیر محیطی، ا مکان رقابت پذیری با لا و هم چنین تنوع و نوآوری از مهم ترین ویژگی این نوع کسب وکارهاست. با این حال، درصد قابل توجهی از این کسب وکارها در طول عمر خود دچار مشکل شده و شکست می خورند. در کنار عوامل مهم دیگری که بر عدم بقای آن ها اثرگذارند، برخی از شایستگی های منفی یا بازدارنده کارآفرینان نیز تاثیر بسزایی در این فرایند دارند. این پژوهش با هدف شناسایی شایستگی های بازدارنده بقای کسب وکارهای ایران انجام شده است. این تحقیق برحسب هدف از نوع کاربردی و برحسب گردآوری اطلاعات کیفی- روایتی می باشد. نمونه آماری این تحقیق براساس روش نمونه گیری هدفمند شامل 10 نفر از کارآفرینان کسب و کارهای کوچک و متوسط فعال در صنعت غذایی با عمر بالای 5 سال در ایران بوده است که نمونه گیری جامعه هدف تا مرحله دستیابی به اشباع نظری ادامه یافت. داده های تحقیق ابتدا از طریق مصاحبه های روایت محور و مطالعه زندگینامه کارآفرینان جمع آوری و درنهایت یافته ها براساس روش کدگذاری به دست آمده اند و نشان می دهندکه شایستگی های بازدارنده بقای کسب وکارها عبارتند از: خودبرتر بینی، سست عنصری، ضعف در تحلیل، بداخلاقی، ضعف در مهارت های کسب وکار، عدم رضایت از شغل و نداشتن تجربه کافی.
    کلیدواژگان: بقاء، شایستگی، شایستگی های کارآفرینانه بازدارنده، کسب وکارهای کوچک و متوسط
  • سمیه تقوایی ، سید رضاحجازی صفحات 301-320
    این پژوهش به مطالعه تاثیر گرایش کارآفرینانه بر یادگیری استراتژیک با تاکید بر نقش استراتژی اثرسازی می پردازد. یادگیری استراتژیک در بردارنده توانایی بنگاه در ایجاد، تجمیع و تفسیر دانش استراتژیک و عمل بر مبنای آن دانش به منظور ایجاد تغییر استراتژیک است. در حالیکه ادبیات موجود، یادگیری استراتژیک را بعنوان نتیجه اجتناب ناپذیر گرایش کارآفرینانه معرفی می کند اما هنوز در مورد اینکه کدامیک از دو رویکرد رسمی و منعطف در ایجاد استراتژی تاثیر مثبتی بر این رابطه دارد، نتایج متناقضی در ادبیات دیده می شود. پژوهش حاضر با تمرکز بر استراتژی اثرسازی بعنوان یک رویکرد منعطف و مبتنی بر کنترل در ایجاد استراتژی به مطالعه نقش میانجی آن در رابطه بین گرایش کارآفرینانه و یادگیری استراتژیک می پردازد. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت توصیفی- همبستگی می باشد. داده های این پژوهش از طریق توزیع پرسشنامه استاندارد در میان مالکان و مدیران ارشد 210 مورد از شرکتهای دانش بنیان حوزه فناوری اطلاعات که بطور تصادفی از بین 444 مورد انتخاب شده اند، جمع آوری شده است. به منظور آزمون فرضیه های پژوهش از روش مدلسازی معادلات ساختاری (با استفاده از نرم افزار Smart PLS. 03) برای تجزیه و تحلیل داده های کمی استفاده کرده ایم. نتایج نشان می دهند که در یک بنگاه با گرایش کارآفرینانه، اتخاذ استراتژی های اثرسازانه تجربه گرایی وانعطاف پذیری بطور مثبت و استراتژی پیش تعهد به طور منفی، بر یادگیری استراتژیک اثر می گذارند.
    کلیدواژگان: راهبرد اثرسازی، شرکت های دانش بنیان، گرایش کارآفرینانه، یادگیری راهبردی
  • علی داوری ، قاسم رمضانپور نرگسی، راحله افراسیابی، الهه داوری صفحات 321-339
    افزایش فعالیت های کارآفرینانه در یک جامعه به محیطی پیش برنده برای افزایش تعداد کارآفرینان و رشد شرکت ها نیاز دارد. مطالعات نشان می دهد عواملی مانند محیط کسب وکار بر توسعه کارآفرینی تاثیر مستقیم دارد. بنابراین بهبود عوامل محیطی برای رشد پایدار کسب وکارها لازم است. هدف این پژوهش 1) بررسی تاثیر سیاست های کارآفرینی و محیط کسب وکار بر توسعه کارآفرینی و 2) سنجش وضعیت موجود است. اجزای اصلی مدل مفهومی سیاست های محیط کسب وکار، سیاست های کارآفرینی و توسعه کوتاه و بلندمدت را شامل می شود. این تحقیق بر حسب هدف کاربردی و برحسب روش گردآوری اطلاعات توصیفی- همبستگی است. پرسشنامه محقق ساخته بین جامعه آماری شامل کارشناسان و مدیران نهادهای سیاست گذار و اجرایی حوزه کارآفرینی (شامل وزارت اقتصاد، وزارت کاروتعاون و رفاه اجتماعی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت علوم، سازمان برنامه و بودجه و مرکز پژوهش های مجلس) به روش تصادفی طبقه ای توزیع و در 415 پرسشنامه جمع آوری شده است. برای تحلیل داده ها از تحلیل عاملی تاییدی، تحلیل مسیر و آزمون t یک نمونه ای استفاده شد. نتایج پژوهش مناسب بودن این مدل مفهومی و روابط آن را نشان می دهد اما سیاست های کارآفرینی، محیط کسب وکار و توسعه کارآفرینی در وضعیت پیش برنده ای قرار ندارند.
    کلیدواژگان: ایران، توسعه کارآفرینی، سیاست های کارآفرینی، محیط کسب وکار
  • داود فیض ، علی اکبر جلالی، عظیم زارعی، احسان سوری صفحات 341-360
    توسعه کسب وکارهای بین المللی از جمله مهم ترین ابزارهای توسعه اقتصادی به شمار می روند. در حالی که هر روز بر سهم بنگاه های مادرزاد بین المللی در بازارهای جهانی به ویژه حوزه فاوا افزوده می شود، مفهوم جهانی زاده شدن در ایران فراگیر نشده است. در این پژوهش تلاش شده است تا ابعاد متمایزکننده بنگاه های مادرزاد بین المللی حوزه فاوا در ایران تحلیل شود. پژوهش کاربردی بوده و راهبرد مطالعه موردی با روش کیفی تبیینی برای آن انتخاب شده است. داده ها از طریق انجام 68 مصاحبه عمیق نیمه ساختار یافته، مشاهده و بررسی اسناد و مدارک از 6 شرکت ایرانی و 4 شرکت اروپایی و صاحب نظران حوزه فاوا در طول 26 ماه جمع آوری و از نرم افزار اطلس تی و کدگذاری برای تحلیل آن استفاده شد. موارد مطالعه به روش نمونه گیری خوشه ایتصادفی از میان شرکت های حوزه فاوا انتخاب شده اند. یافته های تحقیق نشان داد «نهاد کارآفرین» ، «بنگاه» ، «دولت» و «اکوسیستم اقتصادی» ، ابعاد متمایز در بنگاه های مادرزاد بین المللی هستند. در این میان نهاد کارآفرین برجسته ترین بعد توفیق بنگاه برای بین المللی شدن است و برخلاف برخی پژوهش ها حمایت های دولتی نقش مخرب بر ورود بنگاه به بازارهای بین المللی دارد.
    کلیدواژگان: اکوسیستم اقتصادی، بنگاه های مادرزاد بین المللی، فاوا، نهاد کارآفرین
  • مسعود مرادی، نرگس ایمانی پور، زهرا آراستی، رضا محمدکاظمی صفحات 361-380

    باوجود توافق نسبی درمورد تعاریف ارائه شده از قصد، به نظر می رسد که در مورد ابعاد شکل دهنده قصد در بین صاحب نظران اجماعی حاصل نشده است و محققان ابعاد متفاوتی را به عنوان عوامل شکل دهنده قصد معرفی کرده اند. نظر به این که انتظار می رود فرایند شکل گیری قصد در افراد فقیر متفاوت از افراد غیرفقیر باشد، در این مطالعه کیفی تلاش شد با استفاده از چارچوب رویکرد قابلیت ها، به مطالعه ابعاد شکل گیری قصد کارآفرینانه در افراد فقیر پرداخته شود. در این مطالعه کیفی، 17 نفر از افرادی که سابقه زندگی در شرایط فقر را داشته و در زمان مطالعه مشغول فعالیت کارآفرینانه بودند شناسایی شده و با استفاده از مصاحبه های واقعه محور ابعاد شکل گیری قصد کارآفرینی در آنان شناسایی شد. نتایج این مطالعه نشان داد که علاوه بر عوامل شناخته شده اثرگذار بر شکل گیری قصد، مجموعه ای دیگر از عوامل نیز وجود دارند که مختص جوامع فقیر بوده و در شکل گیری قصد کارآفرینانه در افراد فقیر اثرگذار هستند که از میان آن ها می توان به ثروت جویی و تقدس ثروت، اعتقاد به حمایت ماورایی، ترس از آینده، مضیقه مالی، و ناسازگاری بافرهنگ غالب اشاره کرد.

    کلیدواژگان: ابعاد تحولی، رویکرد قابلیت ها، قصد کارآفرینانه، کارآفرینی فقرا
  • یوسف وکیلی ، سلطانعلی شهریاری صفحات 381-400
    هدف این تحقیق تبیین نقش سرمایه فکری بر دوسوتوانی سازمانی با توجه به نقش تعدیل گر فرهنگ نوآورانه است. این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی- همبستگی می باشد. جامعه آماری تحقیق 370 شرکت تولیدی فعال در صنعت برق است که به شیوه نمونه گیری در دسترس،90 شرکت به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها، سه پرسشنامه استاندارد شامل 42 آیتم بوده است. برای سنجش متغیرها از مقیاس سرمایه فکری بونتیس (1998) ، مقیاس دوسوتوانی سازمانی جانسن و همکاران (2006) و مقیاس فرهنگ نوآورانه دشپاند و همکاران (1993) استفاده شد. برای تحلیل داده ها، از مدل معادلات ساختار به روش حداقل مربعات جزئی (SmartPLS 3) استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد که سرمایه فکری تاثیر مثبت و قوی بر دوسوتوانی سازمانی دارد. به علاوه، سرمایه انسانی و سرمایه سازمانی و سرمایه ارتباطی بر دوسوتوانی سازمانی تاثیر مثبت داشتند. فرهنگ نوآورانه نیز تاثیر سرمایه فکری بر دوسوتوانی سازمانی را تعدیل می کند.
    کلیدواژگان: دوسوتوانی سازمانی، سرمایه فکری، فرهنگ نوآورانه
|
  • abdollah ahmadi kafeshani, Pouria Nouri, Kambiz Talebi Pages 201-220
    Abstract: Family businesses play an important role in the economic development and survival of the society. Many large companies have been founded and managed by families around the world. One of the most important processes in a family business is substitution and knowledge transfer, which guarantees the survival of family businesses and transfers knowledge from a generation to next generations. This research is fundamental by its purpose and qualitative by its data gathering method. The purpose of this study is to identify the knowledge transfer process in family businesses, using the grounded theory approach and analyzing the data from 24 interviews. After 21 interviews, we reached Theoretical saturation but we continue until 24 cases. According to our findings, maintaining credibility, the existence of knowledge sources and the desire to survive are the causal conditions affecting the process of knowledge transfer in family businesses. Family values and culture are the context conditions, common aspirations, confidence in the source of knowledge and strong relationship as innerving conditions, Motivation and commitment as strategies and survival of the business and maintaining competitive advantage as consequences.
    Keywords: Family businesses, knowledge transfer, tacit knowledge, Grounded Theory
  • Mohammad Reza Talebi koohestani, Seyed Mahdi Alavni, Seyed Mojtaba Mahmoudzadeh, Mohammad Ataee Pages 221-240
    This article investigates the basis of entrepreneurial alertness using the theoretical approach of cognitive psychology and relates it to existing theories in the field of entrepreneurship. The purpose of the research was to identify the dimensions of entrepreneurial alertness and their relationship to the above construct in a model in order to better understand the concept of entrepreneurial alertness. In this research, by using a mixed method (interwined) first the previous results and findings were analyzed based on the qualitative meta-synthesis method and utilizing an open coding tool and the phenomenon of entrepreneurial alertness was classified into four dimensions of prior knowledge, successful intelligence, mindfulness and market analysis, and 24 components accordance with the seventh steps of the Sandelwski and Barroso methods. The statistical population of the study consisted of 262 entrepreneurs from Tehran and Alborz provinces. Using Cochran's formula, the volume of the sample was calculated as 157 people and the samples were selected by simple random sampling. Data were collected through the researcher made questionnaires which prepared by researchers of this study. Data analysis was performed using the structural equation modeling method through Amos24 software. The results of the research indicated the significant relationship between prior knowledge and market analysis; mindfulness on market analysis; mindfulness and entrepreneurial alertness; market analysis and entrepreneurial alertness; recognizing opportunity and entrepreneurial alertness. The results also show an insignificant relationship between successful intelligence and market analysis.
    Keywords: Entrepreneurial alertness, Opportunity recognition, mindfulness, Prior knowledge, Human information processing
  • Jila Torabi, Ghanbar Mohammadi elyasi, Gholamreza Soleimani, Reza Zaefarian Pages 241-259

    Abstract: Business development Services centers are one of the centers that provide valuable services for the growth of small and medium-sized businesses. These centers, based on growth theory, seek to grow and improve performance, like any other organization. Therefore, first, the challenges and problems of these centers should be identified and then addressed in order to achieve effective performance. In this research, it is attempted to analyze the challenges of the business development services centers in the organizational inputs with a semi-structured, in-depth interview, using the Grounded Theory approach. The statistical population of the study consisted of experts in the business development service centers in the country, who were interviewed by purposeful sampling. Data analysis was done by coding and categorization. The results of the research showed that the most important challenges faced by business development Service centers are the "provision of Unprofessional services", "the lack of competent counselors", "the lack of a systematic Identification of consultants », «inability to work with government agencies», «Lack of access to business information» and «lack of confidence in the ability of the centers».

    Keywords: Business Development Services Center, Challenges, Grounded Theory
  • soudeh bayat, Hamid Zargham Boroujeni, Hamzeh khastar, mohammadtaghi taghavifard Pages 261-280
    Most of the active handicrafts businesses in local communities are community-based businesses and their knowledge are the tacit, indigenous and inherent knowledge that is not officially recorded. Most knowledge management studies have focused on organizations with a formal structure and the maintenance and management of micro businesses knowledge with an informal structure such as handicraft as an intangible cultural heritage of indigenous communities have been neglected. In the present study, the knowledge process of Kilim and Cloak hand-woven businesses was studied as a case study by the qualitative research approach. The statistical population includes weavers and local authorities. The sample size was chosen based on the saturated and snowball sampling rules. The semi-structured interviews were analyzed by the thematic analysis. Findings of the research show that the indigenous knowledge process is based on socialization, interactive learning, and active participation rather than Information Technology, in order to adapt to the changing demands of the market and preserve indigenous knowledge to the sustainable development of local communities.
    Keywords: Community business, Kilim, Cloak hand-woven businesses of Mohammadieh neighborhood, Knowledge Management Process
  • elham taki, Morteza rezaeizadeh, hadi notash Pages 281-300
    Small and medium enterprises (SMEs), as the motive power of economic and social development, play an essential role in the development process of societies. Having a powerful economic flow, power to adapt with changing environmental conditions the possibility of high competitiveness and diversity and innovation are one of the most important features of these types of enterprises. However, a significant percentage of these SMEs encounter with some difficulties during their life-cycle, resulting in their failure and losing their opportunities. According to the literature, entrepreneurs’ deterring competencies are partly responsible for these failures. the current study seeks to identify entrepreneurs’ competencies which deter the sustainability of their businesses. This exploratory study has been done implementing qualitative narrative interviews with a sample of 10 entrepreneurs in Iranian food industries who were purposefully selected and participated in the study. The interviews had been continued till when the theoretical saturation has been granted. The research data were first collected through event-based interviews and a biographical study of entrepreneurs, and finally the findings were obtained by coding method. As a result, 7 deterring competencies of entrepreneurs which interfere with their businesses’ sustainability have been identified as following: self-conceit, wavering, analytical failure, misconduct, business skills failure, job dissatisfaction, and lack of experience.
    Keywords: Competency, entrepreneurial competencies deterring, SME, sustainability
  • Somayeh Taghvaee Pages 301-320
    This research studies the role of effectuation strategy on strategic learning by focusing on the role of effectuation strategy. Strategic learning involves the firm's ability to create, collect, and interpret strategic knowledge and act on that knowledge in order to make strategic change. While existing literature introduces strategic learning as the inevitable consequences of an entrepreneurial orientation, there are conflicting results in literature if formal approach or flexible approach of strategy formation has a positive impact on this relationship. The present study focuses on effectuation strategy as a flexible and control-based orientation in developing a strategy and studies the mediating role of effectuation strategy in the relationship between entrepreneurial orientation and strategic learning. This study is a applicable research and descriptive/correlation research. The data of this study were collected through distribution of standard questionnaires among the owners and senior managers of 210 knowledge-based firms in the field of information technology that were selected randomly from 444 cases. In order to test the research hypotheses, we use structural equation modeling for quantitative data analysis using Smat PLS 03 software. The results of the data analysis show that in a firm with an entrepreneurial orientation, the adoption of effectual strategies of experimentation and flexibility positively affects strategic learning whereas effectual strategy of pre-commitment negatively affects strategic learning.
    Keywords: Effectuation Strategy, Entrepreneurial Orientation, Strategic Learningو Knowledge-based Companies
  • Ali Davari, Ghasem Ramezanpor Nargesi, Raheleh Afrasiabi, Elaheh Davari Pages 321-339
    Entrepreneurial activities depend on encouraging environment to increase the number of entrepreneurs, and growth of businesses. Studies proved that business environment has direct effect on entrepreneurship development. Therefore, improvement of environmental factors are vital for sustainable growth of private sector. This research has been designed to investigate the effect of 1) entrepreneurship and business environment policies on entrepreneurship development and 2) assess the status que of these policies. Conceptual model comprises entrepreneurship policies, business environment policies and short and long term development.The research is applied based on aim and a correlation survey based on data gathering tools. Questionnaires were distributed among 417 specialists and mangers of public sector including: Ministry of Economic Affairs and Finance; Ministry of Cooperatives, Labor and Social Welfare; Ministry of Industry, Mine & Trade; Ministry of Science, Research and Technology; Country’s Program and Budget Organization, and the Islamic Parliament Research Center. Data analyzed based on confirmatory factor analysis, path analysis, and t-test. The results proved the relationships of conceptual model to be acceptable but entrepreneurship and business environment policies faced barriers for development of entrepreneurship.
    Keywords: Entrepreneurship Development, Entrepreneurship Policy, Business Environment, Iran
  • davood feiz, Ali Akbar Jalali, azim zarei, ehsan souri Pages 341-360
    International business development is one of the most important means of economic development. While international companies are expanding their market share in the global market, the concept of Born Global is not widespread in Iran yet. In this research, attempts have been made to analyze the distinguishing dimensions of globally-established ICT enterprises in Iran. The case study strategy and qualitative explanatory method have been selected for this applied research. Data was collected through 68 interviews, observation and review of documents from 6 Iranian and 4 European companies and many experts in the field of ICT during 26 months. In order to conduct research, cluster sampling has been used and the statistical population was ICT firms. The research findings showed that "Entrepreneur entity," "Firm," "State," and "Economic ecosystem" are the four most effective dimensions in creating BI. Meanwhile, the "Entrepreneur Entity" is the most important feature in the success of a firm in international affairs, and contrary to some researches, governmental supports has an unfavorable role in entering into international markets.
    Keywords: Born International, Entrepreneur Entity, Economic Ecosystem, ICT
  • Masoud Moradi, Narges Imanipour, Zahra Arasti, Reza Mohammadkazemi Pages 361-380

    Despite the presence of a large body of literature on entrepreneurial intention, apparently there is no consensus among scholars over the factors effective in the formation of entrepreneurial intention. The process of the formation of entrepreneurial intention in poor people is expected to be different from that in affluent people. Hence, this qualitative study used the framework of the capability approach to study the factors effective on the formation of entrepreneurial intention in poor people. In this qualitative study, 17 people who had a history of living in poverty and were involved in entrepreneurial activity at the time of the study were identified and interviewed to investigate the factors motivating them to form entrepreneurial intention. The results of this study showed that, in addition to well-known factors, there are other exclusive factors that are effective in the formation of entrepreneurial intention in poor people.

    Keywords: Entrepreneurial intention, poverty, poor, capabilities approach, conversion factors
  • Usef Vakili, soltanali shahriari Pages 381-400
    The purpose of this paper is to explore the effects of intellectual capital on Organizational Ambidexterity dimensions (exploration and exploitation) as well as the moderating effect of Mediating innovative culture in electricity industry. The research method is descriptive - correlation. the research statistical population constitute 90 manufacturing company’s managers in the electricity industry in the country select as the subjects. Data were collected via three standard questionnaires with 42 questions. to assess dimensions, Organizational Ambidexterity Scale proposed by jansen et al (2006), intellectual capital Scale was developed by Bontis (1998), and innovative culture Scale was developed by Deshpandé, Farley & Webster (1993) was employed. This study applies SmartPLS3 to investigate the research model. The results showed that intellectual capital and intellectual capital demensions has positive effects on Organizational Ambidexterity. In addition to, this study finds that innovative culture is the moderating factor between intellectual capital and Organizational Ambidexterity.
    Keywords: Organizational Ambidexterity, Intellectual Capital, Innovative Culture