فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک
سال بیست و یکم شماره 5 (پیاپی 134، مهر و آبان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/07/30
  • تعداد عناوین: 12
|
  • معصومه صوفیان* صفحات 1-6
    هپاتیت سی یکی از علل مهم بیماری های کبدی در جهان است. به نظر می رسد هپاتیت سی در سال های آتی علت اصلی بیماری های کبدی و مرگ ناشی از بیماری های کبدی باشد. حدود 71 میلیون نفر در سراسر جهان به هپاتیت سی مزمن مبتلا هستند که البته خیلی از آن ها از عفونتشان بی اطلاع می باشند (1).
    در ایران، شیوع بیماری هپاتیت سی به طور متوسط در افراد معمولی کمتر از 5/0 درصد است. شیوع این بیماری به طور متوسط در افراد مبتلا به تالاسمی (6/16 درصد) ، هموفیلی (54 درصد) ، افراد تحت دیالیز (3/8 درصد) و معتادان تزریقی (4/51 درصد) است. بعد از غربال گری خون در ایران، هپاتیت سی در افراد هموفیلی، تالاسمی و همودیالیز به طور قابل ملاحظه کاهش یافت، ولی اعتیاد تزریقی هم چنان علت اصلی عفونت در ایران است (2، 3).
    ایران کم ترین شیوع هپاتیت سی را در بین کشورهای خاور میانه دارد. پاکستان و آذربایجان با شیوع بالای هپاتیت سی همسایه ایران هستند (2).
    ریسک فاکتور ابتلا در ایران به طور عمده اعتیاد تزریقی می باشد. خالکوبی، استفاده از تیغ مشترک، داشتن شرکای جنسی متعدد، هوموسکسوالیتی، دریافت خون و همودیالیز دیگر ریسک فاکتورهای ابتلا هستند (2).
    مراقبت های بالینی برای بیماران مبتلا به هپاتیت سی به واسطه پیشرفت در فهم پاتوفیزیولوژی بیماری و به خاطر توسعه روش های تشخیصی-درمانی و پیش گیرانه رشد بسیار خوبی داشته است و ریشه کنی تا سال 2030 توسط سازمان بهداشت جهانی مد نظر قرار گرفته است (1، 2).
    جهت ریشه کنی بیماری، نیاز به غربال گری و درمان بیماران است. برای غربال گری اولیه از تست الیزا استفاده می شود و وجود آنتی بادی علیه هپاتیت سی بررسی می گردد. از تست های تشخیص سریع بیماری (RDT) و بررسی آنتی بادی در سرم، پلاسما، خون مویرگی سر انگشتان، خون کامل و بزاق دهان نیز می توان برای غربال گری اولیه استفاده نمود. در صورت مثبت بودن آزمایش غربال گری، تایید تشخیص با PCR و یاHCV core Ag الزامی است. هرچند آنتی ژن مرکزی حساسیت کم تری نسبت به PCR دارد، ولی به جهت هزینه کم تر و حساسیت نسبتا خوب، در حال حاضر اهمیت زیادی یافته است. آزمایش الیزای مثبت و PCR منفی می تواند به دلایل ذیل باشد: 1) مثبت کاذب، 2) بیماری خودبه خود بهبود یافته، 3) بیمار درمان شده و 4) سطوح کم ویروس در خون که قابل تشخیص نبوده است (1).
    لازم به ذکر است که علی رغم درمان مناسب در فرد و ریشه کنی آن در فرد مبتلا ممکن است الیزا تا آخر عمر مثبت باقی بماند. از این رو، جهت پیگیری بیماران از PCR و HCV core Ag استفاده می شود (1).
    هپاتیت سی دارای ژنوتیپ های مختلف (1 تا 7) است و در حال حاضر به علت تنوع ژنتیکی آن ساخت واکسن میسر نشده است. ژنوتیپ های شایع در ایران 1a و 3a می باشد. در صورت تداوم رفتارهای پرخطر در افراد درمان شده، احتمال عفونت مکرر با ژنوتیپ های مختلف امکان پذیر است (4).
    غربال گری در گروه های پرخطر نسبت به غربال گری در افراد جامعه ارجح است. در معتادان تزریقی غربال گری سالیانه توصیه می شود.
    در گذشته، درمان با اینترفرون و ریباویرین به مدت 24 تا 48 هفته بود. این درمان علاوه بر پاسخ دهی کم و عوارض فراوان هزینه زیادی نیز دربرداشت. در سال 2011، مهارکننده های پروتئاز، نسل اول DAAs (تلاپرویر-بوسپرویر) به عنوان داروی سوم به درمان قبلی اضافه شد. این داروها نیز عوارض زیادی مثل راش، آنمی و تداخل دارویی فراوان داشتند. در سال 2013، یک داروی جدید به نام سوفوسبویر برای درمان هپاتیت سی مطرح گردید که باعث کوتاه شدن دوره درمان شد و عوارض کم تری نیز در مقایسه با درمان سوم مبتنی بر مهارکننده پروتئاز داشت (5).
    در حال حاضر، اساس درمان در ایران سوفوسبویر 400 میلی گرمی است که به همراه داروی دوم داکلاتسویر60 میلی گرم یا ولپاتسویر در تمام ژنوتیپ ها و یا لدی پسویر 90 میلی گرم در ژنوتیپ a1 استفاده می شود. داروهای ذکر شده به صورت ترکیبی و با اسامی تجاری مختلف در دسترس می باشند. درواقع، مصرف یک قرص ترکیبی به مدت 12 هفته در افراد بدون سیروز یا بدون سابقه درمان قبلی در اغلب موارد با بهبودی کامل همراه است. در صورت وجود سیروز جبران شده یا سابقه درمان قبلی، مدت درمان 24 هفته می باشد و یا ریباویرین به میزان 1000 تا 1200 میلی گرم (5 تا 6 قرص 200 میلی گرمی) بر اساس وزن بیمار به درمان 12 هفته افزوده می شود. بنابراین قبل از درمان، بررسی سیروز ضروری است. برای این موضوع، بیوپسی کبد یا روش غیرتهاجمی فیبرواسکن توصیه می شود، اما در صورت قابل اجرا نبودن می توان از تعداد پلاکت، سونوگرافی کبد و میزان آنزیم های کبدی جهت بررسی وضعیت کبد استفاده نمود (6).
    توصیه های EASL در مورد درمان هپاتیت سی در سال 2018، داروهای دیگری از دسته DAAs مثل گلیکاپرویر، پیبرنتاسویر، گرازوپرویر و الباتاسویر را نیز برای درمان مطرح می نماید. هم چنین درمان های 8 تا 16 هفته و 28 هفته در موارد خاص آورده شده است. درمان های بدون سوفوسبویر نیز در درمان های جدید مطرح می باشد (1). قبل از درمان بهتر است PCR کمی و ژنوتیپ ویروس تعیین شود. در صورت وجود مشکل در انجام موارد فوق، وجود یک PCR کیفی مثبت بدون تعیین ژنوتیپ برای درمان کفایت دارد و می توان از داروهای پان ژنوتیپ استفاده نمود (1، 5). درمان های جدید بدون اینترفرون بوده و مشکلات تزریق و عوارض و هزینه ی آن را ندارند. هزینه داروهای جدید برای بیمار نسبتا کم است که عوارض چندانی نیز ندارند (5، 7). هپاتیت سی در حال حاضر به صورت بسیار ساده و در اغلب موارد با مصرف فقط یک قرص به مدت 12 هفته قابل درمان می باشد و پاسخ درمانی مداوم (SVR، Sustained Viral Response) (منفی ماندن PCR، 12 تا 24 هفته بعد از قطع درمان) در بیش از 90 درصد مبتلایان روی می دهد (1، 4).
    در افراد مبتلا به سیروز، علی رغم SVR پس از درمان قطعی، سونوگرافی کبد و اندازه گیری FPα هر 6 ماه برای بررسی کانسر کبد توصیه می شود (1).
    بهترین استراتژی برای ریشه کنی هپاتیت سی، افزایش بیماریابی، درمان مبتلایان و توقف سیکل هپاتیت سی در جامعه است. در حال حاضر، واکسن موثری برای هپاتیت سی وجود ندارد. ترانسفیوژن سالم خون، رعایت موارد بهداشتی در امور پزشکی در بیمارستان و کلینیک های سرپایی، افزایش آگاهی مردم در خصوص خطرات خالکوبی، تماس جنسی و اعتیاد تزریقی نیز از جمله مواردی است که جهت ریشه کنی این بیماری نیاز هستند (1، 5).
    کلیدواژگان: ریشه کنی، هپاتیت سی، درمان
  • کمیل امینی ، کامران منصوری* صفحات 7-20
    زمینه و هدف
    عفونت ناشی از ویروس پاپیلومای انسانی یکی از بیمارهای شایع، خطرناک و مرتبط با ایجاد سرطان در زنان است. بنابراین معرفی ترکیبات نوین دارویی علیه ویروس مذکور طی سال های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. هدف این پژوهش، غربال گری بیوانفورماتیکی مهارکننده های بالقوه ی پروتئین های E1 و E2 سروتایپ های 16، 18، 31، 33 و 45 ویروس مذکور از گیاهان دارویی بود.
    مواد و روش ها
    این پژوهش به روش توصیفی-تحلیلی انجام شد. ابتدا ساختار سه بعدی ترکیبات گیاهی از پایگاه داده های PubChem دریافت شده و پتانسیل سمیت سلولی و جهش زایی آن ها تعیین شد. توالی آمینواسیدی پروتئین های E1 و E2 از پایگاه داده های پروتئین (Uniprot) دریافت گردیده و نواحی حفاظت شده و متغیر آن ها با روش همردیفی چندگانه تعیین شد. ساختار سه بعدی پروتئین های مذکور با روش مدل سازی همسانی تعیین شده و قابلیت برهمکنش ترکیبات گیاهی با پروتئین های مذکور با استفاده از روش داکینگ مولکولی توسط نرم افزارAutodock نسخه 6. 2. 4 بررسی شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که اورسولیک اسید فاقد پتانسیل سمیت سلولی و جهش زایی بوده و خصوصیات فیزیکوشیمیایی مطلوبی دارد. علاوه بر این، مشخص شد که ترکیب مذکور قابلیت برهمکنش با پروتئین های E1 و E2 از تمامی سروتایپ های مورد مطالعه را دارد. بررسی نواحی برهمکنش اورسولیک اسید با پروتئین های مذکور نیز حاکی از درگیر شدن اسیدآمینه های حفاظت شده در بین سروتایپ های مورد بررسی است.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج حاصل از این پژوهش، اورسولیک اسید می تواند به عنوان گزینه ی مناسبی جهت بررسی های بیش تر برون و درون تنی خواص ضد ویروس پاپیلومای انسان تلقی شود.
    کلیدواژگان: اورسولیک اسید، غربال گری بیوانفورماتیکی، گیاهان دارویی، ویروس پاپیلومای انسانی
  • محسن ثالثی ، محمد مهرتاش* ، فرهاد دریانوش ، نادر تنیده صفحات 21-31
    زمینه و هدف
    تجمع بیش از حد چربی یکی از مهم ترین مکانیسم های ابتلا به دیابت نوع 2 و ایجاد مقاومت به انسولین است. بر همین اساس، در این مطالعه تاثیر محدودیت کالری بر پروتئین های پوشش دهنده بافت چربی که از لیپولیز بافت چربی جلوگیری می کنند را مورد بررسی قرار می دهیم.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه، از 30 سر رت نر بالغ نژاد اسپراگوداولی (وزن 20±200) استفاده شد. ابتدا رت ها به دو گروه (غذایی استاندارد و رژیم غذایی پرکالری) تقسیم شدند. سپس گروه رژیم غذایی پرکالری پس از 8 هفته به صورت تصادفی در دو زیرگروه کنترل و محدودیت کالری قرار گرفتند. در نهایت، مقدار بیان ژن پری لیپین 1 و 5 به روش Pcr و مقاومت به انسولین نیز با استفاده از شاخص هما مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    وزن و مقاومت به انسولین گروه غذای پرچرب افزایش معنی داری نسبت به گروه محدودیت کالری و غذای استاندارد داشت (005/0p≤). مقاومت به انسولین بین گروه محدودیت کالری و غذای استاندارد اختلاف معنی داری نداشت (394/0=p). بیان ژن پری لیپین 1 در بافت چربی گروه پرکالری به صورت معنی داری بیش تر از گروه محدودیت کالری بود (005/0p≤). بیان ژن پری لیپین 1 در بافت عضلانی در گروه غذای پرچرب نسبت به گروه محدودیت کالری و غذای استاندارد افزایش معنی داری داشت (005/0p≤). گروه محدودیت کالری از بیان ژن پری لیپین 5 بیش تری نسبت به گروه غذای پرچرب و گروه غذای استاندارد برخوردار بود (005/0 p≤).
    نتیجه گیری
    محدودیت کالری احتمالا از طریق تاثیر بر پروتئین های پوشش دهنده بافت چربی و درنتیجه کاهش تجمع چربی می تواند از ایجاد مقاومت به انسولین جلوگیری کند.
    کلیدواژگان: پروتئین های پوشش دهنده چربی، پری لیپین 1 و 5، محدودیت کالری، مقاومت به انسولین
  • مهری جمیلیان ، نازنین روان بخش* صفحات 32-41
    زمینه و هدف
    بر اساس دانش ما، هیچ گزارشی که نشان دهنده اثرات مکمل یاری ویتامین E به علاوه امگا-3 بر روی بیومارکرهای التهابی و استرس اکسیداتیو در زنان باردار مبتلا به دیابت بارداری (GDM) باشد وجود ندارد. این مطالعه به منظور ارزیابی اثرات مکمل یاری ویتامین E به علاوه امگا-3 بر روی متابولیسم انسولین و بیومارکرهای التهابی و استرس اکسیداتیو در زنان باردار مبتلا به دیابت بارداری طراحی شده بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی کنترل شده- پلاسبو دو سوکور بر روی 60 زن باردار مبتلا به دیابت بارداری انجام شده است. شرکت کنندگان به طور تصادفی برای مصرف 400 واحد ویتامین E به علاوه 1000 میلی گرم مکمل امگا-3 (30=n) یا پلاسبو (30=n) برای 6 هفته تقسیم شدند. نمونه خون ناشتا در ابتدا و 6 هفته بعد از مداخله برای اندازه گیری متغیرهای بیوشیمیایی گرفته شد.
    یافته ها
    مکمل یاری ویتامین E به علاوه امگا-3 منجر به افزایش معنی دار توتال آنتی اکسیدانت پلاسمایی (9/224±5/187+ در مقابل 1/136±5/32- میلی مول بر لیتر، 001/0p<) و یک کاهش معنی دار در مالون دی آلدئید پلاسمایی (9/0±1/0- در مقابل 4/1±6/0+ میکرو مول بر لیتر، 04/0p=) در مقایسه با پلاسبو شده است. به علاوه، یک افزایش معنی دار در نیتریک اکساید پلاسمایی (7/7±0/5+ در مقابل 0/28±0/12- میکرو مول بر لیتر، 002/0p=) به دنبال مصرف مکمل ویتامین E به علاوه امگا-3 در مقایسه با پلاسبو مشاهده نمودیم.
    نتیجه گیری
    مکمل یاری ویتامین E به علاوه امگا-3 در زنان باردار مبتلا به GDM اثرات مفیدی بر روی بیومارکرهای استرس اکسیداتیو و التهابی داشته است.
    کلیدواژگان: پروفایلهای متابولیک، سندرم تخمدان پلی کیستیک، کلسیم، مکمل یاری، ویتامین E
  • زهرا جهانگیری ، محسن شمسی* ، محبوبه خورسندی ، رحمت الله مرادزاده صفحات 42-52
    زمینه و هدف
    فقر آهن یکی از شایع ترین مشکلات تغذیه ای دوران بارداری است. این مطالعه با هدف سنجش سازه های تئوری رفتار برنامه ریزی شده در خصوص رفتارهای تغذیه ای پیشگیری کننده از کم خونی فقر آهن در زنان باردار شهر اراک انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی 199 زن باردار شهرستان اراک به صورت نمونه گیری تصادفی ساده در سال 1396 انجام پذیرفت. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته روا و پایا و شامل اطلاعات دموگرافیک و سازه های تئوری رفتار برنامه ریزی شده بوده است. به منظور تعیین مهم ترین سازه های پیشگویی کننده رفتار زنان باردار از مدل چند متغیره رگرسیون خطی استفاده شد.
    یافته ها
    بر اساس نتایج این مطالعه، میانگین سنی مادران 1/5±81/28 سال، میانگین هفته بارداری 9/8±04/28 هفته و فاصله بارداری با حاملگی قبلی 9/3±18/5 سال بود. میانگین و انحراف معیار نمره نگرش 62/0±61/3، هنجار ذهنی 74/0±60/3، کنترل رفتار درک شده 58/0±50/3، قصد رفتاری 61/0±49/3، عملکرد 76/0±55/3 و آگاهی 2/0±57/0 بود. مدل رگرسیون خطی نشان داد که نمره عملکرد خانم های باردار به ازای هر یک واحد افزایش در نمره نگرش و هنجارهای ذهنی و کنترل رفتاری درک شده به ترتیب 463/0، 343/0و347/0 بهبود می یابد.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده حاکی از لزوم ارائه برنامه‏های آموزشی در خصوص پیش گیری از کم خونی در زنان باردار با تاکید بر سازه های نگرش، هنجار ذهنی و کنترل رفتاری درک شده است و پیشنهاد می شود در زمان طراحی مداخلات در جهت بهبود رفتارهای تغذیه ای پیشگیری کننده از کم خونی در بارداری، سازه های نظریه رفتار برنامه ریزی شده مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: تئوری رفتار برنامه ریزی شده، عملکرد، نگرش
  • مجتبی حبیبی ، نیکزاد قنبری ، مولود سیوندیان* ، هانیه مهدی زاده هنجنی صفحات 53-61
    زمینه و هدف
    پژوهش حاضر با هدف بررسی پیش بینی رفتار انحرافی نوجوانان بر مبنای آسیب پذیری فردی و مجال خطر در خانواده، همسالان، مدرسه و همسایگی در دبیرستان های شهر تهران انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    روش بررسی حاضر مقطعی و از نوع همبستگی و جامعه آماری این پژوهش شامل همه دانش آموزان دختر و پسر مناطق 20 گانه شهر تهران بود که در سال تحصیلی 94-1393 در مقطع دبیرستان (متوسطه) مشغول به تحصیل بودند. تعداد نمونه در این پژوهش، 1847 نفر شامل 946 نفر دختر (2/51 درصد) و 901 نفر پسر (8/48 درصد) بود. نمونه گیری به صورت خوشه ایچند مرحله ای اجرا شد و شرکت کنندگان در این پژوهش مقیاس عوامل و رفتارهای محافظت کننده و خطرساز روانی اجتماعی را پر کردند. داده ها با استفاده از تحلیل رگرسیون چندگانه روش گام به گام و نرم افزار آماری SPSS نسخه 24 تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج پژوهش حاضر نشان داد که از بین متغیرهای پیش بین، مجال خطر/دسترسی پذیری (001/0 > p، 28/13= t، 67/0= B) ، آسیب پذیری/خانواده (001/0 > p، 57/8= t، 37/0= B) ، و آسیب پذیری/مدرسه (001/0 > p، 7/6= t، 14/1= B) ، اثر پیش بینی کنندگی معنی داری بر شاخص تعدیل شده رفتار انحرافی در نوجوانان دارند، هم چنین، نوجوانان دختر بیش تر از نوجوانان پسر (01/0 >p، 82/4=(1823) t) رفتار انحرافی انجام می دهند.
    نتیجه گیری
    آسیب پذیری فردی و مجال خطر در سطح خانواده و مدرسه، رفتار انحرافی در نوجوانان را پیش بینی می کنند. از این رو، لازم است در اقدامات پیشگیرانه و مداخلاتی برای این گروه سنی، مولفه های خطرساز در سطوح فردی، مدرسه و خانواده مدنظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: جمعیت آسیب پذیر، خانواده، رفتار انحرافی در نوجوانان، گروه همسالان، مدرسه، همسایگی
  • رحیمه خاوری ، محمد رضایی ، ندا سلیمانی* ، رضا مسعودی صفحات 62-68
    زمینه و هدف
    انتروکوک ها از فلور میکروبی دستگاه گوارش انسان و حیوانات هستند. بیماری زایی به عنوان عفونت بیمارستانی انتروکوک در سال های اخیر ظهور کرده است. هدف از این مطالعه، بررسی اثر لیزر دیود با طول موج 810 نانومتر و قدرت 30 مگاوات در 180 ثانیه بر بقای یک انتروکوک مقاوم به آنتی بیوتیک بود.
    مواد و روش ها
    حساسیت آنتی بیوتیکی 30 ایزوله بالینی باکتری انتروکوک به روش انتشار از دیسک، نسبت به آنتی بیوتیک ها مورد بررسی قرار گرفت. 10 ایزوله با بالاترین مقاومت آنتی بیوتیکی انتخاب شد و لیزر دیود با طول موج 810 نانومتر و قدرت 30 مگاوات برای 180 ثانیه بر روی آن ها بررسی شد.
    یافته ها
    نتایج آزمون حساسیت آنتی بیوتیکی نشان داد که از بین 30 جدایه مقاوم به آنتی بیوتیک انتروکوک، 27 جدایه (90 درصد) مقاوم به آنتی بیوتیک های اکسی سیلین بودند. نتایج حاصل از اشعه لیزر دیود نشان داد که کمترین میزان زنده مانی جدایه های موردنظر در طول موج 810 نانومتر و 30 مگاوات برای 180 ثانیه (58/0 درصد) بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج به دست آمده، اثر ضدباکتریایی لیزر دیود در طول موج 810 نانومتر و 30 مگاوات در مدت زمان 180 ثانیه مشهود بود. بنابراین توصیه می شود از لیزر دیود 810 نانومتری برای از بین بردن گونه های بالینی انتروکوک مقاوم به آنتی بیوتیک استفاده گردد.
    کلیدواژگان: انتروکک، لیزر دیود، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • محسن دالوندی ، حیدر فراهانی* ، رامین صفری راد صفحات 69-76
    زمینه و هدف
    کمردرد یکی از شایع ترین شکایت های جوامع انسانی است. از علل نسبتا شایع کمر درد هرنی دیسک کمر می باشد. هدف این مطالعه، بررسی کوفاکتور روی سرم در افراد دارای بیماری در مقایسه با افراد سالم می باشد.
    مواد و روش ها
    60 نفر از بیمارانی که به تشخیص پزشک متخصص و طبق آزمایشات، مورد شناخته شده هرنی دیسک بین مهره ای کمری بودند، به روش ساده انتخاب شدند (30 زن و 30 مرد). هم چنین 57 نفر نیز به عنوان گروه شاهد (28 زن و 29 مرد) در نظر گرفته شدند. اندازه گیری روی بر اساس روش یک معرفه و کالری متری مستقیم با استفاده از کیت زیست شیمی ساخت ایران انجام گرفت.
    یافته ها
    میزان عنصر سرمی «روی» سرم 117 نفر (گروه شاهد و مورد) با استفاده از نرم افزار SPSS و دامنه اطمینان 95 درصد سنجیده شد. نتایج با استفاده از آزمون های تی استیودنت و کای مربع تجزیه و تحلیل گردید. نتایج نشان می دهد که 7/21 درصد بیماران دچار هرنی دیسک کمری دارای فعالیت زیاد و 7/36 درصد دارای فعالیت کم بوده اند.
    نتیجه گیری
    کاهش میانگین سطح سرمی «روی» گروه بیماران با هرنی دیسک کمری نسبت به گروه شاهد اختلاف معناداری را نشان می دهد. کاهش روی سرم می تواند سبب اختلال در فعالیت آنزیم های دخیل در بیوسنتز پروتئین های سازنده دیسک گردد.
    کلیدواژگان: روی، سرم، فتق دیسک کمر
  • فرزانه روشناس ، محبوبه اشرافی ، سعید نظیفی* ، محمود امین لاری ، سارا طالبان زاده صفحات 77-87
    زمینه و هدف
    گیاهان دارویی به واسطه داشتن خواص آنتی اکسیدانی ممکن است با کاهش استرس اکسیداتیو باعث بهبود عملکرد ارگان های مختلف متاثر از هیپرگلیسمی گردند. هدف از تحقیق حاضر، ارزیابی اثرات تجویز عصاره آبی زعفران به موش های دیابتی با تکیه بر اندازه گیری پارامترهای استرس اکسیداتیو و آنزیم های بیوشیمیایی مهم بافت کبد بود.
    مواد و روش ها
    72 ساعت بعد از تزریق درون صفاقی استرپتوزوتوسین (STZ) (60 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن) ، حیوانات با قند خون ناشتای بیش از 250 میلی گرم بر دسی لیتر به عنوان موش های دیابتی در نظر گرفته شدند و گروه های آزمایشگاهی شامل: 1) کنترل، 2) کنترل دارو، 3) دیابتی و 4) دیابتی دارو بودند. تیمار از روز هفتم بعد از تجویز STZ با تزریق درون صفاقی عصاره آبی زعفران (200 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن) 5 دوز و هفته ای یک بار در گروه های 2 و 4 آغاز شد. در انتهای دوره آزمایش، بعد از خون گیری و برداشت بافت ها، اندازه گیری فاکتورهای بیوشیمیایی انجام گرفت.
    یافته ها
    نتایج بیان گر اختلال در فعالیت آنزیم های مهم کبدی در گروه دیابتی است و عصاره آبی زعفران باعث تنظیم و طبیعی شدن میزان فعالیت آن ها گردید. علاوه بر این، عصاره آبی زعفران با افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی باعث کم کردن استرس اکسیداتیو القایی با دیابت و بنابراین کاهش میزان MDA در گروه 4 نسبت به گروه 3 گردید.
    نتیجه گیری
    عصاره آبی زعفران علاوه بر موثربودن در کنترل قند خون با داشتن توانایی آنتی اکسیدانی باعث حفاظت بافت کبد موش های دیابتی از آسیب به واسطه هیپرگلیسمی نیز می شود.
    کلیدواژگان: آنزیم های آنتی اکسیدانی و بیوشیمیایی، استرپتوزوسین، دیابت قندی، عصاره آبی زعفران، کبد
  • حامد عباسی سلطانی ، فرزاد زهساز* صفحات 88-97
    زمینه و هدف
    یکی از مفاهیم مهم در تربیت بدنی و علوم ورزشی فرآیند شناسایی استعداد است. هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر پلی مورفیسم ژن PPARα بر برخی از عملکردهای ورزشی کودکان 10 تا 12 ساله غیرورزشکار بود.
    مواد و روش ها
    طرح حاضر، در قالب یک تحقیق نیمه تجربی و میدانی با نمونه گیری بزاقی انجام شد. جهت تعیین پلی مورفیسم ژن ها، روش های به کاررفته شامل نمونه گیری بزاقی، استخراج DNA بزاقی و روش PCR-RFLP بوده و تست های ورزشی نیز عبارت بودند از دوی شاتل ران، پرش طول درجا و دوی 20 متر سرعت. آزمودنی های تحقیق را 118 پسر غیرورزشکار سالم 10 تا 12 ساله از شهرستان مرند تشکیل می دادند. فرکانس ژنوتیپ بعد از تطبیق با تعادل هاردی–وینبرگ با استفاده از تست های لون، فیشر و کولموکروف–اسمیرنوف آزموده شد. با استفاده از تحلیل کواریانس یک طرفه، میانگین فنوتیپ گروه ها با یکدیگر مقایسه گردید. نوع پلی مورفیسم به عنوان متغیر پیش بین و عملکردهای ورزشی دوی شاتل ران 20 متر، پرش طول درجا و آزمون 20 متر سرعت به عنوان متغیر ملاک در نظر گرفته شد. تمامی تجزیه و تحلیل ها به وسیله نرم افزار SPSS نسخه 22 انجام گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد آزمودنی های دارای پلی مورفیسم GG ژن PPARα، نسبت به آزمودنی های دارای پلی مورفیسم CC وGC، عملکرد بهتری در آزمون های استقامتی داشتند.
    نتیجه گیری
    می توان نتیجه گرفت که پلی مورفیسم GG با فعالیت های استقامتی مرتبط است. ولی پلی مورفیسم های CC و GC برتری خاصی در فعالیت های استقامتی، سرعتی و توانی ندارند.
    کلیدواژگان: : استعداد ژنتیکی، پلی مورفیسم ژن PPAR?، ژنوتیپ، عملکرد ورزشی، غیرورزشکار
  • حمید معتمدی ، ساناز ده باشی ، حامد طهماسبی ، محمدرضا عربستانی* صفحات 98-109
    زمینه و هدف
    استافیلوکوکوس اورئوس دارای عوامل بیماری زای متعددی است. مقاومت های آنتی بیوتیکی ممکن است میزان تهاجم این باکتری را افزایش دهد. هدف از این مطالعه، تعیین نقش و اثر برخی مقاومت های آنتی بیوتیکی در گسترش سویه های استافیلوکوکوس اورئوس بیماری زا در نمونه های بالینی مختلف می باشد.
    مواد و روش ها
    95 ایزوله بالینی استافیلوکوکوس اورئوس از نمونه های بالینی مختلف جمع آوری شد. الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی با روش دیسک دیفیوژن (کربی-بایر) برای 6 کلاس مختلف تعیین گردید. شناسایی ژن های عامل چسبندگی در ایزوله های به دست آمده با استفاده از روش Multiplex PCR و پرایمرهای اختصاصی انجام گرفت. برای تجزیه و تحلیل نتایج به دست آمده از نرم افزار GraphPad Prism نسخه 6 و آزمون های آماری کای دو استفاده گردید. 05/0p≤ معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    از 95 ایزوله استافیلوکوکوس اورئوس، 29 ایزوله (52/30 درصد) مقاوم به متی سیلین، 12 ایزوله (63/12 درصد) مقاوم به کلیندامایسین، 48 ایزوله (52/50 درصد) مقاوم به گاتی فلوکساسین، 88 ایزوله (63/92 درصد) مقاوم به جنتامایسین، 57 ایزوله (60 درصد) مقاوم به اریترومایسین و 79 ایزوله (15/83 درصد) مقاوم به تتراسیاکلین بودند. ژن های fnbA در 14 ایزوله (73/14 درصد) ،fnbB در 29 ایزوله (52/30 درصد) ،fib در 21 ایزوله (10/22 درصد) ،clfA در 17 ایزوله (89/17 درصد) و clfB در 19 ایزوله (20 درصد) حضور داشتند. ارتباط معنی داری بین مقاومت به آنتی بیوتیک های ماکرولیدی، تتراسایکلینی، بتالاکتامی، لینکوزامیدی و آمینوگلیوزیدی و عوامل بیماری زا دیده شد.
    نتیجه گیری
    عوامل چسبندگی در استافیلوکوکوس اورئوس احتمالا سبب برخی تغییرات ساختاری و زمینه ساز بروز مقاومت به کلاس های مختلف آنتی بیوتیک می شود.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، عوامل بیماری زا، فاکتورهای چسبندگی، مقاومت دارویی
  • علی قضاوی ، علی گنجی ، محسن خاکی ، قاسم مسیبی* صفحات 110-120
    زمینه و هدف
    در مورد پیدایش سیستم ایمنی دو فلسفه مطرح است: فلسفه دفاعی و فلسفه هوموستاز. در این مقاله ی مروری، نگاهی فراتر از پیش به فلسفه وجودی سیستم ایمنی خواهیم داشت، نگاهی که در آن نقش دفاعی سیستم ایمنی، تنها بخشی از وظایف هوموستاتیک آن قلمداد می شود.
    مواد و روش ها
    جستجوی مقالات در مدلاین با استفاده از کلید واژه های Homeostasis، Immunculus، Natural autoantibody،Evaluation و Immune system انجام شد.
    یافته ها
    هوموستاز مهم ترین وظیفه سیستم ایمنی و فلسفه پیدایش این سیستم است، به طوری که نقش دفاعی آن نیز تنها بخشی از وظایف هموستاتیک می باشد. آنتی بادی های طبیعی با نشان دادن تغییرات کیفی و کمی در ترکیب آنتی ژنیک بدن، این وظیفه را تحت عنوان انعکاس ایمنی ایفا می کنند و می توانند به عنوان نشان گرهایی جهت پیش آگهی از بیماری های مختلف عمل نمایند.
    نتیجه گیری
    اگرچه پیشرفت های زیادی در توضیح نقش هموستاتیک سیستم ایمنی صورت گرفته است، ولی هنوز جای کار بسیاری برای مشخص شدن تمامی ابعاد آن وجود دارد.
    کلیدواژگان: اتو آنتی بادی طبیعی، ایمونکلوس، دفاع، هوموستاز
|
  • Masoomeh Sofian * Pages 1-6
    Hepatitis C is one of the important causes of liver disease in the world. It seems that HCV will emerge as the leading cause of viral hepatitis-related advanced liver diseases and death in the near future. There are approximately 71 million chronically infected individuals worldwide, many of whom are unaware of their infection (1).
    It has been estimated that the prevalence of HCV in the Iranian general population is less than 0.5%. In Iran, the average prevalence of HCV is among thalassemia patients (16.6%), hemophilia patient (54%), individuals under dialysis (8.3%) and among injection drug users (51.4 percent).
    After screening of blood donors for HCV in Iran, the burden of HCV infection decreased significantly in hemophilia, thalassemia and patients on hemodialysis. Unfortunately, injecting illicit drugs still continues to be a major source of infection in Iran (2, 3).
    Iran has the lowest prevalence for HCV infection in the Middle East. Countries such as Pakistan and Azerbaijan with high prevalence of HCV infection are neighbors of Iran (2).
    The main populations at risk of HCV infection in Iran include intravenous drug users (IDUs) followed by people with tattoos, use of common razor, multi partner, homosexuality, receiving blood, and patients on hemodialysis (2).
    Clinical care for patients with hepatitis c infection has advanced considerably thanks to an enhanced understanding of the pathophysiology of the disease and because of developments in diagnostic procedures and improvement in therapy and prevention, and HCV elimination has been considered by the World Health Organization till 2030 (2,3).
    Screening and treating patients is necessary to eradicate HCV, So, EIA test is used for initial screening and detecting antibody against hepatitis C. Rapid diagnostic tests (RDTs) using serum, plasma, finger stick, whole blood or saliva as matrices can be used for initial screening. If anti-HCV antibodies are detected, the presence of HCV RNA or alternatively HCV core antigen in serum or plasma should be determined to identify patients with ongoing infection. Although the sensitivity of the core antigen assay is less than HCV RNA assay, but because of low cost and good sensitivity, it is a valuable test for HCV. The positive Anti HCV by EIA and negative PCR may be occurred by following reasons: 1-false positive 2-spontaneous viral clearance 3- treatment –induced viral clearance, 4- low levels of virus DNA in the Blood that is not determined by PCR. Following spontaneous or treatment –induced viral clearance, anti HCV antibodies may be persist lifelong. Thus, the follow of treated patient use of PCR or core Ag is necessary (1). HCV has a high rate of genetic heterogeneity (1-7 genotype), therefore, no vaccine to prevent this infection today. Genotype 1a and 3a are the most prevalent genotypes in Iran. HCV reinfection can occur after spontaneous or treatment induced viral clearance, essentially if patient at high risk of infection and re exposure (4).
    Strategies to promote diagnosis, screening, and treatment should be targeted to high-risk groups rather than the general population. Annual screening is recommended for Individuals with a history of injecting illicit drug. In the past, treatment of HCV was interferon and ribavirin for 24 to 48 weeks. This treatment regimen associated with low response to treatment, high drug complication and high drug cost. In 2011, protease inhibitors, the first generation of DAAs (Telaprevir and Boceprevir), were emerged as the third component of the standard of care. These drugs had a lot of complications such as drug-drug interactions, severe skin rashes/pruritus and anemia. In 2013, Sofosbuvir, a new DAA, was introduced for treatment of HCV infection. SOF-containing regimens had a shorter duration of therapy, with fewer side effects in comparison with protease inhibitor-based triple therapy (5).
    At present, in Iran, the basis of treatment is sofosbovir 400 milligram that combined with second drug daclatasvir (60 mg) or velpatasvir in pan genotype and or ledipasvir (90 mg) in genotype 1a. These drugs exist in separated or combination form with different brand names. In fact, the patient with hepatitis C in both treatment-naive and non-cirrhotic, taking a combination pill daily for 12 weeks associated with high treatment response. However, in cirrhotic patients or patients with previous treatment experience, treatment prolongs 24 weeks or ribavirin (1000 -1200 mg, 5-6 200mg tablets) is added to 12 weeks of treatment according patient weight. Accurate assessment of liver fibrosis and cirrhosis is essential for predicting prognosis and for planning treatment duration and adding RBV to the standard therapy of patients with chronic HCV infection. So, percutaneous liver biopsy or elastography non-invasive methods have been considered as the gold standard for assessing hepatic fibrosis. If biopsy or elastography not available, platelet count, liver sonography and liver enzyme level is helpful for determination of liver fibrosis (6).
    In EASL Recommendations on Treatment of Hepatitis C 2018, other drugs of DAAs like pibrentasvir, glecaprevir, elbatasvir and grazoprevir are recommended. Also 8, 16 and 28 weeks of treatments are suggested in special cases and treatment without sofosbovir is mentioned (1).
    Determination of viral load by quantitative PCR and genotyping of HCV recommend before the treatment, if viral load and genotyping is not available, qualitative PCR without genotyping is sufficient for treatment with pan genotyping drugs (1, 5).
    New treatments are free-INF and these drugs have low cost and low adverse effect (5, 7). Todays, HCV is treated very simply by consuming only one pill daily for 12 weeks. Sustained viral response (SVR) that defined negative PCR 12-24 weeks after discontinuing treatment occurred in more than 90% of patients (1, 4). In patients with cirrhosis, despite SVR, sonography of liver and αFP level test for screening of liver malignancy is recommended every 6 months (1).
    It seems that the best strategy for HCV prevention in the community is increasing case finding and therapy with the ultimate goal of stopping the vicious cycle in the community. Todays, there is no vaccine for HCV prevention yet. The incidence of HCV infection should be reduced by providing safe blood transfusion and medical procedures in hospitals and out-patient clinics, increasing people awareness and public education regarding the risks of exposure such as unsafe tattooing and unsafe sexual contacts and finally implementation of harm
    Keywords: Elimination, Hepatitis, Treatment
  • Komeil Amini , Kamran Mansouri * Pages 7-20
    Background and Aim
    Human papillomavirus (HPV) infection is a prevalent, life-threatening disease and cause of cancer among women. Therefore, in recent years, developing novel anti-HPV agents is highly regarded. The study was planned to bioinformatic screening for E1 and E2 potential inhibitors of HPV serotypes including 16,18,31,33 and 45 types from medicinal plants.
    Materials and Methods
    This is a descriptive-analytic study. In the first step, three-dimension structure of phytochemicals were retrieved from PubChem database and then the cell cytotoxicity and mutagenesis potential of them were evaluated. In the next step, the amino acid sequences of two key proteins of mentioned types of HPV including E1 and E2 were obtained from Uniprot database. Furthermore, the conserved and variable regions of the protein sequences were predicted using multiple sequence alignment method. Finally, the three-dimension structure of mentioned proteins was determined by homology modeling method and potential interactions of the phytochemicals with the proteins were investigated using molecular docking method through Autodock 4.2.6 software.
    Findings: The results demonstrated that ursolic acid has no cytotoxicity and mutagenesis potential with appropriate physicochemical properties. Results also showed that mentioned compound had strong interaction with both E1 and E2 of all studied serotypes. Furthermore, the evaluation of ursolic acid and E1 and E2 interactions showed that amino acid is involved in conserved regions of mentioned serotypes.
    Conclusion
    Based on the obtained results of present study ursolic acid could be good candidate for more in vitro and in vivo studies of its anti HPV activity
    Keywords: Bioinformatic screening, Human papillomavirus, Medicinal plant, Ursolic acid
  • Mohsen Salesi , Mohammad Mehrtash*, Farhad Daryanoosh , Nader Tanide Pages 21-31
    Background and Aim
    Excessive fat accumulation is one of the most important mechanisms of type 2 diabetes and insulin resistance. Accordingly, in this study, we will examine the effect of caloric restriction on lipid coat proteins that prevent lipolysis of the adipose tissue.
    Materials and Methods
    In this study, 30 adult male Sprague-Dawley rats (200 ± 20 weight) were used. First, rats were divided into 2 groups (standard and high-calorie diet). After 8 weeks, the high-calorie diet group was randomly assigned to two subgroups: caloric restriction and high-fat diet. Finally, the amount of perilipin 1 and 5 genes expression evaluated by Pcr and insulin resistance evaluated by HOMA index.
    Findings: The weight and insulin resistance of the high-fat diet group was significantly higher than the standard and calorie restriction group (p≤0.005). Insulin resistance was not significantly different between the caloric restriction and standard group (p = 0.394). The expression of perilipin 1 in the adipose tissue of the high-fat diet was significantly higher than the caloric restriction group (p ≤0.005). The expression of perilipin 1 gene in skeletal muscle in the high-fat diet group was significantly higher than the calorie restriction and standard diet groups (p≤0.005). The calorie restriction group had more perilipin 5 expressions than the high-fat diet and the standard group (p ≤0.005).
    Conclusion
    The caloric restriction may be due to the effect on lipid coat proteins and, as a result, a decrease in fat accumulation, that it can prevent insulin resistance
    Keywords: Calorie restriction, Insulin resistance, Lipid coat proteins, Perilipin 1, 5
  • Mehri Jamilian , Nazanin Ravanbakhsh * Pages 32-41
    Background and Aim
    We are aware of no study that examined the effects of vitamin E plus omega-3 fatty acid supplementation on inflammatory and oxidative stress biomarkers in pregnant women with gestational diabetes (GDM). This study aimed to evaluate the effects of vitamin E plus omega-3 supplementation on insulin metabolism and inflammatory and oxidative stress biomarkers in pregnant women with gestational diabetes.
    Materials and Methods
    This randomized, double-blind, placebo-controlled clinical trial was performed on 60 women with GDM. Subjects were randomly assigned to receive either 400 IU vitamin E plus 1000 mg omega-3 fatty acid supplements (n=30) or placebo (n=30) for 6 weeks. Fasting blood samples were taken at study baseline and after 6 weeks of intervention to quantify biochemical variables.
    Findings: Vitamin E plus omega-3 fatty acid supplementation led to a significant rise in plasma total antioxidant capacity (+187.5±224.9 vs. -32.5±136.1 mmol/L, p<0.001) and a significant decrease in MDA levels (-0.1±0.9 vs. +0.6±1.4 µmol/L, p=0.04) compared with placebo. Furthermore, a significant increase in plasma NO levels (+5.0±7.7 vs. -12.0±28.0 µmol/L, p=0.002) was seen after vitamin E plus omega-3 fatty acid supplementation compared with the placebo.
    Conclusion
    Vitamin E plus omega-3 fatty acid supplementation in GDM women had beneficial effects on biomarkers of inflammation and oxidative stress
    Keywords: GDM, Inflammation, Omega-3 fatty acid supplementation, Oxidative stress, Vitamin E
  • Zahra Jahangiri , Mohsen Shamsi*, Mahboobeh Khorsandi , Rahmatollah Moradzadeh Pages 42-52
     
    Background and Aim
    Iron deficiency is one of the most common nutritional problems during pregnancy. The purpose of this study was to assess the theory of planned behavior structures on nutritional prophylactic treatment of anemia in pregnant women of Arak city in 2018.
    Materials and Methods
    This is a cross-sectional study that was carried out on 199 pregnant women in Arak city using simple random sampling in 2018. The data were gathered with valid and reliable researcher-made questionnaire including demographic information and the theory of planned behavior structures. The study was conducted to determine the most important predictive constructs of pregnant womens’ behavior using a multivariate linear regression model.
    Findings: The finding showed that mean age of mothers was 28.81 ± 5.1 years and the mean weekly gestation was 28.04 ± 8.9 weeks and the gestational interval with previous pregnancy was 5.18 ± 3.9 years. Mean±standard deviation of attitude score (3.61 ± 0.62), subjective norm (3.60 ± 0.74), perceived behavior control (3.50 ± 0.58), behavioral intention (3.49 ± 0.61), performance (3.55 ± 0.76) and awareness (0.57±0.2) were observed. Linear regression model showed that the performance score of pregnant women improved for each unit of attitude and subjective norms and perceived behavioral control, respectively, by 0.463, 0.343 and 0.347, respectively.
    Conclusion
    The results emphasize the provision of educational programs on the prevention of anemia in pregnant women with an emphasis on attitudinal structures, mental norm, and perceived behavioral control. It is suggested that at the time of designing interventions to improve the prevention of anemia in pregnancy, the structures of the theory of planned behavior should be considered
    Keywords: Attitude, Performance, Theory of planned behavior
  • Mojtaba Habibi , Nikzad Ghanbari , Moloud Sivandian*, Hanieh Mahdizadeh Hanjani Pages 53-61
    Background and Aim
    Present study was conducted to investigate the prediction of juvenile delinquency based on individual vulnerability and the risk opportunity in the family, peers, school and neighborhood in high schools in Tehran
    Materials and Methods
    This is a coss-sectional study. The statistical population of this study included all the female and male students of 20 districts of Tehran who were studying in high school during the academic year 2013-2014. The sample size of the study was 1847 individuals (946 (51.2%) girls and 901 (48.8%) boys). The sampling was performed in a multi-stage cluster method due to the extent of the population, and the participants of this study completed the socio-mental protective and risk factors and behaviors scale. Data were analyzed using multiple regression analysis, stepwise method, and SPSS-24 statistical software.
    Findings: Results of present study showed that among predictor variables, risk opportunity/availability (B=0.67, t=13.28, p<0.001), vulnerability/family (B=0.37, t=8.57, p<0.001), and vulnerability/school (B=1.14, t=6.7, p<0.001) have significant prediction effect on adjusted index of adolescents’ delinquent behavior, also adolescent boys do more delinquent behavior than girls (t (1823) =4.82, p<0. 01).
    Conclusion
    This study showed that the individual vulnerability and risk opportunity in the family, peers, school and neighborhood predict delinquent behavior in adolescents. So, it is necessary to take preventive measures and interventions for this age group, risk factors should be considered at individual, school and family levels
    Keywords: Family, Juvenile delinquency, Neighborhood, Peer group, School, Vulnerable population
  • Rahimeh Khavari , Mohammad Rezaei , Neda Soleimani*, Reza Massudi Pages 62-68
    Background and Aim
    Enterococci are among the microbial flora in human and animals digestive tract. The nosocomial pathogenicity of enterococci has emerged in recent years. The purpose of the study was to evaluate the effect of a diode laser with a wavelength of 810nm and a power of 30mw at 180s on the survival of an antibiotic resistant enterococci.
    Materials and Methods
    30 clinical isolates of enterococcus bacteria were tested for sensitivity to antibiotics according to diffusion method. 10 isolates with the highest antibiotic resistance were selected and diode laser with a wavelength of 810nm and a power of 30mw for 180s were beamed on them and investigated.
    Findings: The Results of our antibiotic susceptibility test showed that among 30 isolates resistant to antibiotic enterococci, 27 isolates (90%) were resistant to Oxacillin antibiotics. The results of the diode laser radiation showed that the lowest survival rate of the intended isolates was at 810nm and 30mw for 180s (0.58%).
    Conclusion
    Based on the results obtained, the antibacterial effect of the diode laser is at 810nm and 30mw for 180s. Therefore, it is recommended to use a 810nm diode laser to eliminate clinical strains of antibiotic-resistant enterococci
    Keywords: Antibiotics resistance, Diode laser, Enterococcus
  • Mohsen Dalvandi , Hyder Farahani*, Ramin Safari Rad Pages 69-76
    Background and Aim
    Low Back Pain is one of the most common complains of Human societies. LDH (Lumber Disk Herniation) is one of the relatively common causes of Low Back Pain. This study aimed to assay serum zinc cofactor in patients compared to healthy group.
    Materials and Methods
    Sixty patients which were diagnosed as a "known case of LDH" by the specialist and based on tests were chosen by simple selection method (30 men and 30 women). Also, 57 people were chosen as a control group (29 men and 28 women). measurement was done based on single reagent direct calorimetric method using the kit made by "Ziestchem diagnostics company, Iran".
    Findings: Total, 117 objects were observed in case and control groups. Serum zinc level was measured in all of them. Obtained results were analyzed by Student t-test, and ꭕ2, by using SPSS software with the confidence interval of 95 percent. Results showed that 21.7% of patients with LDH were having high physical activity and 36.7% having low physical activity.
    Conclusion
    There was a significant difference between the mean serum zinc levels in patients with LDH compared to control group. Decrement in serum zinc may be considered as an distruption factor in the activity of enzymes involved in proteins biosynthesis
    Keywords: Lumbar disk herniation, Serum, Zinc
  • Farzaneh Rooshenas , Mahboobeh Ashrafi , Saeed Nazifi*, Mahmoud Aminlari , Sara Talebanzadeh Pages 77-87
    Background and Aim
    Medicinal plants possessing antioxidant activity may reduce oxidative stress and improve the functions of various organs that affected by hyperglycemia. The aim of the present study was to evaluate the effects of saffron aqueous extract (SAE) administration to diabetic rats by measuring the oxidative stress parameters and important biochemical enzymes in liver tissue.
    Materials and Methods
    72 hours after STZ administration (60 mg/kg body weight), the animals with fasting blood glucose over of 250 mg/dl were considered to be diabetic rats and experimental groups were: control (1), control drug (2), diabetes (3) and diabetes drug (4). The treatment was started on the 7th day after STZ injection with i.p injection of SAE (200mg/kg body weight), five doses and weekly to groups 2 and 4. At the end of the experimental period, biochemical factors were measured after bleeding and harvesting of tissues.
    Findings: Results indicated the perturbation in the activity of important liver enzymes in diabetic group (3) and SAE adjusted and normalized their levels activity. In addition, SAE with increases in the activity of antioxidant enzymes alleviated diabetes induced oxidative stress and thus reduced MDA levels in group 4 compared to group 3.
    Conclusion
    SAE is not only useful in the controlling of blood glucose, but also has antioxidant potential to protect the liver tissue of diabetic rats against damage caused by hyperglycemia-induced oxidative stress
    Keywords: Biochemical, antioxidant enzymes, Diabetes mellitus, Liver, Saffron aqueous extract, Streptozotocin
  • Hamed Abbasi Soltani , Farzad Zehsaz * Pages 88-97
     
    Background and Aim
    one of the key concepts in physical education and sport science is the process of talent identification. The purpose of this research was to investigate the effect of PPARα gene polymorphism on some of the athletic performances of non-athlete 10-12-year-old children.
    Materials and Methods
    The present project was carried out in the form of semi-experimental and field-based research with salivary sampling. To determine the polymorphism of the genes, the methods used included saliva sampling, salvary DNA extraction and PCR-RFLP method and exercise tests included the Shuttle run, standing broad jump and 20m sprint. Our subjects consisted of 118 non-athletic healthy boys of Marand from 10 to 12 years old. After comparison with Hardy-Weinberg equilibrium, frequency of genotype was tested with Leven, Fisher and Kolmogorov-Smirnov tests. Using one-way covariance analysis, the mean group phenotypes was compared with each other. Type of polymorphism as a predestine variable and the athletic performances of 20m shuttle run, standing broad jump and 20m sprint test were considered as the criterion variable. All analyzes were performed by SPSS 22.
    Findings: The results showed that the subjects with PPARα gene GG polymorphism had better performance in the endurance tests than subjects with CC and GC polymorphism.
    Conclusion
    It can be concluded that GG polymorphism is related to the endurance activities, but CC and GC polymorphisms do not have a particular predominance in the endurance, speed and power activities
    Keywords: Athletic performance, Genetic predisposition, Genotype, Non-athlete, PPAR? gene polymorphism
  • Hamid Motamedi , Shahnaz Dehbashi , Hamed Tahmasebi , Mohammad Reza Arabestani * Pages 98-109
    Background and Aim
    Staphylococcus aureus(S.aureus) has many pathogens. Antibiotic resistance may increase the invasion of this bacterium. The aim of this study was to determine the role and effect of some antibiotic resistance in the spread of pathogenic strains of S.aureus in different clinical specimens.
    Materials and Methods
    95 clinical isolates of S.aureus were collected from different clinical specimens. Antibiotic resistance pattern was determined by Disc diffusion method (Kirby-Bauer) for 6 different classes. Identification of adhesion agent genes in isolated isolates was performed using Multiplex-PCR and specific primers. For analysis of the results, GraphPad Prism version 6 and ꭕ2 statistical sampling was used. p≤0.05 was considered significant.
    Findings: Of 95 isolates of S.aureus, 29 isolates (30.52%) were resistant to methicillin, 12 isolates (12.63%), resistant to clindamycin, 48 isolates (50.52%), resistant to gatyfloxacin, 88 (92.63%) isolates resistant to gentamicin, 57 (60%) isolates resistant to erythromycin and 79 isolates (83.15%) were resistant to tetracycline. fnbA genes were isolated in 14 isolates (14.73%), fnbB in 29 isolates (30.52%), fib in 21 isolates (22.10%), clfA in 17 isolates (17.89%) and clfB in 19 isolates (20%). There was a significant correlation between resistance to macular antibiotics, tetracycline, beta-lactam, lacosamide, aminoglycoside and pathogens.
    Conclusion
    The adhesion factors in S.aureus possibly cause some structural changes and cause resistance to various antibiotic classes
    Keywords: Adhesion factors, Antimicrobial resistance, Staphylococcus aureus, Virulence factors
  • Ali Ghazavi , Ali Ganji , Mohsen Khaki , Ghasem Mosayebi * Pages 110-120
    Background and Aim
    There are two philosophies about the origin of the immune system, defense and homeostasis. In this article, the existential philosophy of the immune system was reviewed, in which the defense role is only part of its homeostasis functions.
    Materials and Methods
    The Medline was searched for terms such as “Homeostasis” ، “Immunculus” ، “Natural autoantibody” “Evaluation” and “Immune system”.
    Findings: Hemostasis is the most important part of immune regulation and the existential philosophy of this system, so that its defensive role is only part of homeostasis functions. Natural antibodies play this role as immune reflection by showing qualitative and quantitative changes in the antigenic composition of the body. Therefore, the level of natural antibodies can also serve as a prognostic marker.
    Conclusion
    Although many improvements have been made in explaining the hemostatic role of the immune system, many studies have to be conducted to identify its particular aspects.
    Keywords: Defense, Homeostasis, Immunculus, Natural autoantibody