فهرست مطالب

نشریه پژوهش های مکانی فضایی
سال دوم شماره 3 (پیاپی 7، تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/04/04
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ارزیابی و تحلیل عمران پذیری روستایی / موردمطالعه: نقاط روستایی شهرستان نیر
    حسین نظم فر ، فرامرز منتظر صفحه 1
    توسعه روستایی از پایه های مهم توسعه ملی هر کشور محسوب می شود. آگاهی از ظرفیت، منابع و توانایی های مناطق روستایی یک پیش نیاز مهم برای برنامه ریزی توسعه در این مناطق می باشد. ازاین رو، هدف تحقیق حاضر، تعیین ضریب عمران پذیری روستاهای شهرستان نیر استان اردبیل می باشد. روش تحقیق بر اساس هدف، شناختی و بر اساس روش، ارزیابی – تحلیلی است. جامعه آماری تحقیق شامل 13 روستای بالای 300 نفر از میان 100 روستای شهرستان نیر و شاخص های مورداستفاده در تحقیق، مشتمل بر شاخص های اجتماعی، بهداشتی، فرهنگی، آموزشی و… می باشند. داده های موردنیاز با استفاده از سالنامه آماری سال 1390، مراجعه به ادارات و سازمان های ذی ربط و یافته های میدانی جمع آوری شده است. جهت تحلیل داده ها از مدل ضریب عمران پذیری روستاها استفاده شده است. یافته های تحقیق نشان دهنده شکاف زیاد میان روستاهای شهرستان نیر می باشد، به طوری که روستاهای «قره شیران» ، «ویرسق» و «بوسجین» نسبت به سایر روستاها توسعه یافته تر بوده و از ضریب عمران پذیری بالاتری برخوردار می باشند و سایر روستاها از ضریب عمران پذیری پایین تری برخوردار بوده و سرمایه گذاری در آن ها احتمالا با شکست روبه رو خواهد شد. نتایج آزمون همبستگی پیرسون، در خصوص رابطه بین جمعیت و ضریب عمران پذیری از همبستگی بالایی حکایت دارد به طوری که هر چه جمعیت روستاها بیشتر باشد از ضریب عمران پذیری بالاتری برخوردارند. همچنین بررسی رابطه بین فاصله از مراکز شهری و ضریب عمران پذیری نیز، حاکی از وجود همبستگی نسبتا ضعیفی بین این دو عامل می باشد به طوری که نزدیکی روستاها به مراکز شهری تا حد نسبتا ضعیفی در توسعه یافتگی آن ها موثر می باشد.
    کلیدواژگان: ضریب عمران پذیری، عمران روستایی، توسعه روستایی، شهرستان نیر
  • بررسی تطبیقی شاخص های کیفیت زندگی در بافت های فرسوده و جدیدشهری / (مطالعه موردی: محله فیض آباد و ظفرکرمانشاه)
    فضلاللهاسمعیلی، توران خیری صفحه 26
    کیفیت زندگی واژه ای است چند بعدی و چند مفهومی که از دهه 1960 وارد مباحث جغرافیا، مخصوصا جغرافیای انسانی گردیده و امروزه هدف اصلی برنامه ریزی شهری؛ ارتقاء سطح کیفیت زندگی ساکنین شهر می باشد کیفیت زندگی از شاخص ها و زیر شاخص هایی تشکیل می شود که فرض ممکن بر این است که در هر مکان به یک میزان اهمیت و اولویت نداشته باشند مخصوصا در دو نوع بافت فرسوده و جدید. هدف این تحقیق بررسی شاخص های کیفیت زندگی در بافت فرسوده و بافت جدید (نمونه موردی: محله فیض آباد و ظفر شهر کرمانشاه) می باشد و سعی برآن داردکه با توصیف و تبیین کیفیت زندگی و شناخت شاخص های تاثیرگذار، رتبه و سهم هرکدام از این شاخص ها و نحوه سنجش آنها را در محیط های شهری بررسی کند. مبنای سنجش سطح کیفیت در بافت فرسوده و جدید شاخص های اقتصادی اجتماعی، زیست محیطی، کالبدی می باشد، روش کار بر مبنای اطلاعات بدست آمده از طریق مطالعات اسنادی، مطالعات میدانی می باشد و از طریق ابزار پرسشنامه اطلاعات گردآوری شده و بر حسب طیف لیکرت امتیازبندی شده اند امتیاز این شاخص ها از یک تا5 (حالت بسیار بد تا بسیار خوب و یا بسیار کم تا بسیار زیاد) می باشد و میانگین این میزان عدد 3می باشد. داده ها در محیط spss با استفاده از آمار توصیفی و مدل رتبه بندی فرید من، مورد تحلیل قرار گرفته اند حجم نمونه از طریق فرمول کوکران بدست آمده و روش نمونه گیری برای مشخص کردن محله ها از نمونه گیری خوشه ای-فضایی بوده و در مراحل بعد برای انتخاب پرسش شوندگان از نمونه گیری تصادفی استفاده شده است نتایج تحقیق حاکی از این است نوع و رتبه شاخص های کیفیت زندگی در هر محله متفاوت می باشد بگونه ای که شاخص کالبدی در محله فرسوده فیض آباد بالاترین رتبه را به خود اختصاص داده و این وضعیت در محله جدید ظفر مربوط به شاخص اجتماعی می باشد.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، بافت فرسوده، بافت جدید، محله ظفر و فیض آباد، کرمانشاه
  • پرستو دارویی، وحید ریاحی، پرویز ضیاییان فیروزآبادی، فرهاد عزیزپور صفحه 53
    آشکارساختن انواع تغییرات پوشش سطح زمین، به عنوان اطلاعات پایه برای برنامه ریزی های مختلف، از اهمیت ویژه ای برخوردار است و به عنوان یکی از مهم ترین نیازهای اساسی در مدیریت و ارزیابی منابع طبیعی است. از آن جاکه تغییرات در کاربری اراضی در سطوح وسیع و گسترده صورت می گیرد، بنابراین تکنولوژی سنجش از راه دور و استفاده از تصاویر ماهواره ای ابزاری ضروری برای ارزیابی وسعت و میزان تغییرات پوشش اراضی است. این مطالعه به منظور بررسی تغییرات پوشش اراضی ناحیه لنجانات که شامل اراضی حاشیه زاینده رود در سه شهرستان لنجان، مبارکه و فلاورجان در استان اصفهان در طی 15 سال گذشته، با استفاده از تصاویر ماهواره ای انجام گرفته است. در این پژوهش، با استفاده از تصاویرماهواره ای لندست سال های2001 و 2016 و استفاده از روش طبقه بندی نظارت شده حداکثر احتمال، نقشه های پوشش اراضی تهیه گردید. در ادامه نیز با استفاده از روش مقایسه پس ازطبقه بندی به بررسی تغییرات ایجاد شده پرداخته شد. مقایسه نقشه های کاربری اراضی نشان داد که سطح پوشش سبز منطقه که شامل اراضی کشاورزی و فضای سبز شهری است، کاهش یافته است. درحالی که سطح اراضی شهری از 2/21432 هکتار در سال 2001 به 3/32148 هکتار در سال 2016 رسیده است. در طی این دوره زمانی، سطحی حدود 13978 هکتار (حدود 7/6درصد) از پوشش گیاهی، به اراضی شهری تغییر کاربری یافته اند. بدین ترتیب در 15سال گذشته بخش قابل توجهی از اراضی کشاورزی اطراف حاشیه ی زاینده رود به مناطق مسکونی و صنعتی تبدیل گردیده است.
    کلیدواژگان: پوشش اراضی، سیستم اطلاعات جغرافیایی، طبقه بندی نظارت شده، مقایسه پس از طبقه بندی، لنجانات
  • داود حبیبی، ابوالفتح رحمانی، افسانه کسالایی، سید جمشید افتخاری یوسف آباد صفحه 68
    امروزه ضرورت شناخت مولفه های تاثیر گذار بر کیفیت فضاهای شهری به منظور پاسخگویی به نیاز های شهروندان در راستای ارتقای حضور و سطح تعاملات اجتماعی آنها، بیش از پیش مهم جلوه می نماید. آشنا پنداری شهروند با محیط در فرآیندی از تجربه و آموزش ایجاد شده و تفاوت حس مکان در اشخاص و در شهرها و بافت های مختلف شهری نتیجه تفاوت تجربیات حاصل از فعالیت ها و فضاها است. با توسعه جوامع انسانی و تغییر شیوه سکونت و زندگی مردم، توجه معماران، طراحان و برنامه ریزان به کیفیت فضاها و محیط های ساخته شده افزایش یافته و نقش طراحی به عنوان ابزاری برای شکل دادن به محیط زندگی مطلوب و پاسخگویی به توقعات و نیازهای انسان اهمیت بیشتری یافته است. یکی از معانی مهم در ارتقاء کیفیت محیط های انسانی، حس تعلق به مکان می باشد. این حس که عامل مهم در شکل گیری پایه های ارتباطی استفاده کنندگان و محیط می باشد، نهایتا منجر به ایجاد محیط های با کیفیت نیز خواهد گردید. حس مکان از جمله مفاهیمی است که شناخت بیشتر آن می تواند به محققان و برنامه ریزان در زمینه های گوناگون یاری رسانده و در نهایت منجر به توسعه محیط شود. ویژگی های کالبدی و محیطی شامل: چیدمان فضایی، تناسب، فرم، محصوریت و زیبایی های بصری و همچنین عواملی نظیر: عوامل محیطی و زیباشناحتی و موقعیت قرارگیری مکان است که خود عامل مهمی در ایجاد حس تعلق هستند و باید به خوبی مورد توجه طراحان و برنامه ریزان قرار گیرد. در واقع، برنامه ریزی برای بهبود عامل کالبدی و محیطی نیز بایستی در جهت افزایش امکان شکل گیری فعالیت های متنوع و نیز بهبود تصویر و سیمای محیط در ذهن کاربران فضا باشد تا موجب ارتقای میراث هویت و حس تعلق در فضاهای شهری گردد.
    کلیدواژگان: حس تعلق، فضای شهری، عوامل کالبدی و محیطی، مکان
  • الهام افتخاری صفحه 81
    امروزه گردشگری از بخش های مهم در فعالیت های اقتصادی به شمار می رود و همواره از دیدگاه های گوناگون مورد توجه قرار می گیرد. اهمیت رو به رشدصنعت گردشگری در کشورهای در حال توسعه بیشتر مرتبط با نقشی است که این صنعت می تواند در دستیابی به اهداف توسعه هزاره سوم به خصوص به ایجاد فرصتهای شغلی و کاهش فقر، ترویج برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان و توجه به پایداری محیط زیست ایجاد کند. همچنین گردشگری با ایجاد درآمد و رشد اقتصادی میتواند منجر به بهبود سطح زندگی و کاهش فقر گردد. بسیاری از کشورها به طور فزاینده ای به این حقیقت پی برده اند که برای بهبود وضعیت اقتصادی خود باید ابتکار عمل به خرج دهند و درصدد یافتن راه های تازه ای برآیند. از این رو پژوهش حاضر به بررسی کارکرد گردشگری بر کاهش فقر در کشورهای در حال توسعه می پردازد بدین منظور این مقاله به تبیین نقش توسعهی گردشگری به عنوان یکی از صنایع نوپا و درآمدزا در کشور ایران (بعنوان یکی از کشورهای در حال توسعه در جهان) و تاثیر آن بر کاهش فقر بپردازد.
  • مریم موسی رضایی، فاطمه ابراهیمی صفحه 94
    امروزه گردشگری بالاخص گردشگری روستایی به عنوان یکی از منابع مهم اقتصادی عاملی است موثر در توسعه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی جوامع و اجتماعات انسانی. بر این مبنا استان چهار محال وبختیاری و به ویژه سکونتگاه های روستایی واقع در شهرستان کوهرنگ ، با داشتن جاذبه های بسیار و موقعیت جغرافیایی ممتاز می تواند به عنوان قطبی توانمند در زمینه ی جذب گردشگران داخلی و خارجی ایفای نقش نماید. یافته های مقاله ی حاضر که با هدف بررسی نقش گردشگری روستایی برارتقاء شاخصهای توسعه در یکی از شهرستانهای استان مذکور (نقاط روستایی شیخ علیخان و چمن گلی) در تابستان 1396به رشته ی تحریر درآمده است، یافته های تحقیق نشان می دهد که:توسعه صنعت گردشگری در قلمرو مورد مطالعه منجر به ارتقاء شاخصهای توسعه در ابعاد اقتصادی, اجتماعی, کالبدی و محیطی گردیده است.
    کلیدواژگان: نقش، گردشگری روستایی، شاخصهای توسعه، روستا
  • گردشگری ترکیبی، الگویی برای توسعه گردشگری روستایی / (مطالعه موردی حوضه زاینده رود، محور اصفه ان تا گاوخونی)
    حسین سلیمانی، غلامرضا شفیعی صفحه 112
    صنعت گردشگری در عصر کنونی ، یکی از راهبردهای مهم و اصلی توسعه ، به ویژه برای کشورهای کمتر توسعه یافته یا به اصطلاح جهان سوم است. نقش و اهمیت این صنعت در ایجاد اشتغال، افزایش درآمد، و رشد و توسعه اقتصادی بر کسی پوشیده نیست. منطقه پایین دست حوضه زاینده رود از شرق اصفهان تا تالاب گاوخونی دارای سکونتگاه های متعدد روستایی با تاریخی کهن و سابقه ای درخشان است. با توجه به چالش های خشکسالی و بحران آب، توسعه گردشگری یکی از راهبردهای اصلی در جهت ایجاد اشتغال، افزایش درآمد و جلوگیری از مهاجرت گسترده مردم به شهرهای بزرگ در این منطقه است. مقاله حاضر ضمن بررسی قابلیت ها و موانع توسعه گردشگری روستایی در این منطقه، با بکارگیری مدل SWOT به تحلیل وضعیت گردشگری و رتبه بندی روستاها و جاذبه های گردشگری روستایی دراین منطقه پرداخته است. نتیجه این تحقیق ، شناسایی و معرفی جاذبه ها و روستاهای هدف گردشگری و ارائه راهبردهایی در راستای توسعه گردشگری روستایی در این منطقه است.
    کلیدواژگان: گردشگری روستایی، توسعه گردشگری، حوضه زاینده رود، SWOT
  • نقش کشت سیب درختی در توسعه کالبدی مساکن روستایی / مطالعه موردی: دهستان وردشت شهرستان سمیرم
    سعیده رشیدی صفحه 130
    دهستان وردشت در شهرستان سمیرم به دلیل شرایط اقلیمی و جغرافیایی برای کشت محصولات باغی به ویژه سیب مناسب است. کشت سیب در این منطقه علاوه برافزایش درآمد کشاورزان باعث تغییر و تحولاتی در وضعیت کالبدی روستاهای منطقه از جمله باعث تغییر در مساکن روستایی این دهستان شده است. در این تحقیق در ابتدا به بررسی عوامل موثر در تولید سیب در منطقه پرداخته می شود، سپس به بررسی نحوه چگونگی تغییر در فضای واحدهای مسکونی، بررسی انواع مصالح ساختمانی در مساکن روستایی. روش مورد استفاده در این پژوهش جهت جمع آوری اطلاعات، استفاده از دو شیوه میدانی (مشاهده، مصاحبه با کشاورزان و مسئولان جهاد کشاورزی و مردم محلی) و کتابخانه ای (کتاب ها، مقالات، پایان نامه ها) است. روش تجزیه و تحلیل به شیوه (کیفی) توصیفی- تحلیلی و کمی می باشد. یافته های تحقیق نشان می دهدکه مهمترین عوامل موثر در تولید سیب در این منطقه شرایط اقلیمی، خاک مناسب، کسب درآمد بیشتر می باشدو کشت سیب درختی باعث افزایش درآمدها و تغییر در نوع مصالح ساختمانی مورد استفاده و تغییر در فضای کاربری داخلی و بیرونی مساکن و تقلید از معماری سبک شهرها می شود و روستا از حالت سنتی خود خارج می شود.
    کلیدواژگان: سیب درختی، توسعه، توسعه کالبدی، مساکن روستایی
|
  • Evaluation and Analysis of Rural Development / Case Study: Nir Township Village
    Hossain Nazmfar , Faramarz Montazer Page 1
    Rural development is one of the important pillars of national development. Knowledge of the capacity, resources and capabilities of rural areas is an important prerequisite for development planning in these areas. Therefore, the purpose of this study was to determine the coefficient of development of rural villages in the city of Nayer, Ardebil province. The research method is based on objective, cognitive and analytical-based method. The statistical population of the study consisted of 13 villages of over 300 people from among 100 villages in the city of Nayr and indicators used in the research, including social, health, cultural, educational, and ... indicators. Required data was collected using the Statistical Yearbook of 2011, referring to relevant departments and organizations and field findings. For data analysis, the rural development coefficient model has been used. The findings of the research indicate a large gap between the villages of the city of Nair, in which the villages of Qarashiran, Villaruz and Busjin are more developed than other villages and have higher developmental capability, while other villages have lower developmental capability and investment They will probably be defeated. The results of Pearson correlation test show that the relationship between population and developmental coefficient is high correlation, the higher the village population, the higher the coefficient of development. moreover, the study of the relationship between distance from urban centers and the coefficient of construction indicates a relatively weak correlation between these two factors, so that the proximity of villages to urban centers is relatively weak in their development.
    Keywords: Developmental Ratio, Rural Development, Nair County
  • Fazlollah Esmaeili, Turan Kheyri Page 26
    Quality of life is a multi-dimensional and multi-concept term that has entered geography, especially human geography, since the 1960s, and today the main purpose of urban planning is to promote the quality of life of the inhabitants of the city. Quality of life consists of indices and sub-indices that assumes that they do not have the same importance and priority in each place, especially in two types of old and new texture. The aim of this study was to evaluate the quality of life indicators in a new and even old tissue (case study: Faizabad and Zafar city of Kermanshah). It also tries to study the rank and the contribution of each of these indicators and indicate the way of measurement in urban environments by describing and explaining the quality of life and identifying effective indicators. The basis for measuring the quality level in the old and new tissue is the economic, social, environmental, and physical indicators. The methodology is based on the information obtained through documentary studies and field studies. The questionnaire's data collection tool is scored in terms of the Likert spectrum. The score for these indicators is from one to five (very bad to very good or very low to very high), and the average score is 3. Data were analyzed in SPSS using descriptive statistics and Friedman ranking model. Sample size was obtained through Cochran formula and sampling method was used to determine the neighborhood from cluster-space sampling. Next, random sampling was used to select the respondents. The results of the research indicate that the type and rank of quality of life indicators in each neighborhood are different, so that the physical index in the worst-case area of Faizabad has the highest rank and this situation in the new neighborhood of Zafar is related to the social index.
    Keywords: Quality of Life, Worn Texture, New Texture, Zafar, Faizabad Neighborhood, Kermanshah
  • Parastoo Darouei, Vahid Riahi, Parviz Zeaiean Firouzabadi, Farhad Azizpour Page 53
    Revealing all kinds of land cover changes, as the basic information for different planning, is of particular importance and is one of the most important needs in managing and evaluating natural resources. Because land use changes are widespread and extensive, remote sensing technology and the use of satellite imagery are an indispensable tool for assessing the extent and extent of land cover changes. This study was conducted to investigate land cover changes in the Lenjanat area, which includes Zayandehrud margin lands in three cities of Lenjan, Mobarakeh and Falavarjan in Isfahan during the last 15 years. In this study, landslide maps were prepared using Landsat Screenshots in 2001 and 2016, and using the Supervised classification method for maximum probability. Then, using the comparison method after the classification, the changes were made. Comparison of land use maps has shown that the level of coverage of the region, including agriculture and urban green space, has decreased. While the urban land surface reached 214.22 hectares in 2001 to 32148 hectares in 2016. During this period, about 13978
    hectars (about 6.76) of vegetation were changed to urban lands. Thus, in the past 15 years, a significant part of the agricultural population has turned into residential and industrial areas around Zayanderroud's margin.
    Keywords: Land Coverage, Geographic Information System, Supervised Classification, Comparison after Categorization, Leningrad
  • Davood Habibi, Abolfath Rahmani, Afsaneh Kasalayi, Seyyed Jamshid Eftekhari Yousef Abad Page 68
    Nowadays, the importance of recognizing the factors influencing the quality of urban spaces in order to meet the needs of citizens in order to promote the presence and level of their social interactions becomes more and more important. The familiar citizen's perception of the environment is created in a process of experience and education, and the difference in sense of place in individuals and in cities and towns is the result of the difference in experiences from activities and spaces. By developing human societies and changing the way people live, the attention of architects, designers and planners has increased the quality of spaces and built environments. The role of design has become more important as a tool for shaping the ideal living environment and meeting the needs and expectations of mankind. One of the important meanings in improving the quality of human environments is the sense of belonging to the place. This feeling, which is an important factor in the formation of the communication bases of users and the environment, will ultimately lead to the creation of quality environments. The sense of place is one of the concepts whose further recognition can help researchers and planners in various fields and ultimately lead to the development of the environment. Physical and environmental features include: spatial layout, fitness, form, confinement, and visual aesthetics as well as factors such as: environmental and aesthetic factors and positioning, which are themselves an important factor in creating sense of belonging and should be well considered by designers and Planners. In fact, planning to improve the physical and environmental factors should also be aimed at increasing the possibility of forming various activities. It is also an improvement in the image of environment in the minds of the users in order to enhance the identity and sense of belonging in urban spaces.
    Keywords: Sense of Belonging, Urban Space, Physical, Environmental Factors, Place
  • Elham Eftekhari Page 81
    Today, tourism is one of the most important sectors in economic activity, and it is always considered from a variety of perspectives. The growing importance of tourism in developing countries is further linked to the role that this industry can play in achieving the goals of the third millennium, in particular to create job opportunities and reduce poverty, promote gender equality and empower women, and pay attention to environmental sustainability. Also, tourism by generating income and economic growth can lead to improved living standards and poverty reduction. Many countries have increasingly recognized the fact that they have to take initiatives to improve their economic situation and seek new ways of reaching them. Therefore, the present study examines the tourism function on poverty reduction in developing countries. To this end, this paper explains the role of tourism development as one of the most innovative and productive industries in Iran (as one of the developing countries in the world) and its impact on poverty reduction.
  • Maryam MoosaRezaie, Fatemeh Ebrahimi Page 94
    Today, tourism, especially rural tourism, as one of the important economic sources, is an effective factor in the cultural, social and economic development of human societies and communities. Based on this, the province of Chahar Mahal and Bakhtiari, and especially rural settlements in the city of Koohrang, with its many attractions and excellent geographical location, can play a significant role in attracting domestic and foreign tourists. The findings of this paper have been written in the summer of 1396 with the aim of investigating the role of rural tourism in improving the development indicators in one of the cities of this province (villages of Sheikh Ali Khan and Chaman Goli). Research findings show that: The development of the tourism industry in the studied area has led to the promotion of development indicators in the economic, social, physical and environmental dimensions.
    Keywords: Role, Rural Tourism, Development Indicators, Village
  • Combined Tourism, a Model for the Development of Rural Tourism / A Case Study of Zayandehrood Basin, Isfahan Axis to Gavkhoni
    Hossein Soleimani, Gholamreza Shafiei Page 112
    The tourism industry in the present era is one of the main strategies for development, especially for the less-developed or so-called Third World countries. The role and importance of the industry in creating jobs, increasing incomes, and economic growth and development are not at all anymore. Downstream of Zayandehrood basin from east of Isfahan to Gavkhooni Lagoon with many rural settlements with an ancient history and brilliant history. Considering the challenges of drought and water crisis, tourism development is one of the main strategies for employment creation, increasing incomes and preventing massive population migration to major cities in this region. This paper examines the capabilities and barriers of rural tourism development in this area by using the SWOT model to analyze the status of tourism and the ranking of villages and rural tourism attractions in this region. The result of this research is to identify and introduce the tourist attractions and villages and provide strategies for the development of rural tourism in the region.
    Keywords: Rural Tourism, Tourism Development, Zayandehrood Basin, SWOT
  • Saeideh Rashidi Page 130
    Vardhast Village in Semirom is suitable because of climatic and geographical conditions for the cultivation of horticultural products, especially apples. Apples cultivation in this area, in addition to increasing farm incomes, has caused changes and changes in the physical condition of villages in the region, including the change in rural housing in this village. In this research, firstly, the factors affecting the production of apple in the region, then the method of how to change the space of residential units, the study of various types of building materials in rural homes are discussed. The method of analysis is descriptive-analytic and quantitative in terms of (qualitative) method. Research findings show that the most important factors influencing the production of apple in this region are climatic conditions, suitable soil, more money, and tree cultivation increases income and changes in the type of building materials used and changes in the interior and exterior space of the dwellings and It imitates the style of urban architecture and leaves the village out of its traditional way.
    Keywords: Tree Apple, Development, Physical Development, Rural Dwelling