فهرست مطالب

فصلنامه دانش حسابداری مالی
سال پنجم شماره 3 (پیاپی 18، پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/09/24
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مجید گلدوست، قدرت الله طالب نیا ، علی اسماعیل زاده مقری، فریدون رهنمای رودپشتی، رمضانعلی رویایی صفحات 1-24
    هشداردهی به عنوان یک مکانیزم کنترلی و بخشی از حاکمیت شرکتی، روش مهمی برای جلوگیری و شناسایی تخلفات مالی بوده و سازوکاری برای کشف و کنترل اعمال خلاف در سازمانها محسوب می شود. این پژوهش به هشداردهی به مثابه یک تصمیم اخلاقی نگریسته و با استفاده از رویکرد جامع تصمیم گیری اخلاقی، اثر ادراک اخلاقی را بر قضاوت اخلاقی شاغلان حرفه حسابداری در بخش عمومی نسبت به هشداردهی تخلفات مالی با تاکید بر نقش شهود بررسی می کند. بدین منظور در یک پلات فرم مبتنی بر وب، سوالاتی در قالب پرسشنامه استاندارد و سناریو محقق ساخته با توجه به محیط حسابداری بخش عمومی در اختیار شاغلان حرفه در استان گیلان قرار گرفت. اطلاعات گردآوری شده از پرسشنامه های تکمیل شده با استفاده از روش معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزئی، مورد تجزیه و تحلیل واقع شد. برمبنای مدل نهایی، شهود ضمن تاثیر مثبت قابل توجه بر قضاوت اخلاقی شاغلان حرفه حسابداری، نقش مثبت و قابل توجهی نیز در رابطه میان ادراک و قضاوت اخلاقی آنان نسبت به چهار نوع هشداردهی مورد بررسی در این تحقیق ایفا می کند.
    کلیدواژگان: هشداردهی، تصمیم گیری اخلاقی، تصمیم گیری شهودی، افشاگری تخلفات مالی
  • غلامحسین مهدوی، عبدالمجید سرمدی نیا صفحات 25-44
    هدف پژوهش حاضر، توصیف وضعیت فعلی پژوهش های حسابداری، از نظر میزان تعامل رشته حسابداری با سایر علوم و رشته های دانشگاهی، به عنوان محرکی اثرگذار بر کیفیت خدمات رشته حسابداری به جامعه، است. در واقع، این پژوهش به دنبال پاسخ به این مساله است که آیا پژوهشگران رشته حسابداری با پژوهشگران سایر رشته های دانشگاهی در تعامل هستند. به همین منظور، در این مقاله به بررسی و تحلیل 3076 مقاله منتشر شده به وسیله 14 نشریه علمی پژوهشی حسابداری، در بازه زمانی 1395-1371، شامل 79309 ارجاع به علوم و رشته های مختلف در این مقاله ها، از جنبه های میزان مشارکت پژوهشگران رشته حسابداری با پژوهشگران سایر رشته ها و میزان استفاده از دستاوردهای سایر علوم و رشته های دانشگاهی در پژوهش های حسابداری، به روش تحلیل محتوا، پرداخته می شود. نتایج این پژوهش در طبقه بندی مقاله های مورد بررسی از جنبه مشارکت پژوهشگران رشته حسابداری با پژوهشگران دارای تخصص مکمل از سایر رشته ها به 12 دسته و از نظر ارجاع به سایر علوم و رشته ها به 8 دسته، منجر شد. یافته های پژوهش بیانگر مشارکت بسیار محدود پژوهشگران رشته حسابداری با پژوهشگران سایر رشته ها و نیز بهره گیری محدود از سایر علوم و رشته های دانشگاهی، است. این یافته ها تفاوت قابل ملاحظه ای با تحلیل های انجام شده با تمرکز بر حوزه های موضوعی رشته حسابداری ندارد.
    کلیدواژگان: پژوهش های حسابداری، تعامل پژوهشگران، مشارکت پژوهشگران، ارجاعات
  • علی ابراهیمی کردلر، وحید حسن بیگی ، محمد غواصی کناری صفحات 45-68
    تحقیق حاضر به بررسی تاثیر نقاط ضعف کنترل های داخلی بر عملکرد و ارزش شرکت در بین 93 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در سال 1394 می پردازد. مطالعه در این زمینه می تواند شکاف موجود در ادبیات این حوزه را کاهش دهد و همچنین شواهدی از تاثیر دستورالعمل کنترل های داخلی مصوب سازمان بورس و اوراق بهادار را در اختیار بگذارد. در این تحقیق به منظور سنجش نقاط ضعف کنترل های داخلی از گزارش حسابرسان مستقل در خصوص کنترل های داخلی شرکت ها بر مبنای دستورالعمل کنترل های داخلی سازمان بورس مصوب 16/02/1391 و چک لیست رعایت الزامات کنترل های داخلی استفاده شده است. همچنین، اندازه گیری عملکرد شرکت از طریق بازده دارایی ها انجام شده و ارزش شرکت بر مبنای ارزش بازار سهام شرکت اندازه گیری شده است. بر اساس فرضیات تحقیق، انتظار می رود نقاط ضعف کنترل های داخلی بر عملکرد و ارزش بازار شرکت تاثیر منفی داشته باشد و نتیجه آزمون این فرضیات از طریق برآورد مدل های رگرسیون مقطعی نیز حاکی از آن است که نقاط ضعف کنترل های داخلی بر عملکرد و ارزش بازار شرکت تاثیر منفی دارد. همچنین، نقاط ضعف کنترل های داخلی روی رابطه بین سود و ارزش شرکت تاثیر منفی دارد.
    کلیدواژگان: نقاط ضعف کنترل های داخلی، عملکرد شرکت، ارزش شرکت، بازده دارایی ها
  • سمیه سلیمانی، محمدرضا شورورزی*، زهرا نوری توپکانلو صفحات 69-80

    پژوهش حاضر جهت بررسی تاثیر تهدیدها بر استقلال حسابرسان صورت گرفته است. روش پژوهش از نظر هدف کاربردی بوده و برحسب روش توصیفی –پیمایشی و با به کارگیری ابزار پرسشنامه داده های موردنظر جمع آوری شده است. برای نیل به هدف پژوهش، تاثیر پنج تهدید مهم تاثیرگذار (منافع شخصی، خود بررسی، جانب داری، آشنایی و ارعاب) بر استقلال ظاهری و باطنی حسابرسان و تاثیر تخصص و تجربه حسابرسان بر رابطه بین تهدیدها و استقلال آن ها بررسی گردید. جامعه آماری این پژوهش شامل جامعه حسابداران رسمی و کارمندان موسسات حسابرسی در سطح شهر مشهد می باشد. تعداد نمونه با استفاده از فرمول کوکران به تعداد 174 نفر تعیین شد، و نمونه گیری نیز به روش تصادفی صورت گرفت. در تجزیه تحلیل داده ها، برای توصیف داده ها و مشاهدات از شیوه های توصیف آماری از قبیل شاخص های مرکزی و پراکندگی، استفاده و همچنین برای آزمون فرضیه های پژوهش از روش تحلیل عاملی و معادلات ساختاری از نرم افزار SPSS, Smart Pls بهره گیری شد. نتایج پژوهش دلالت بر تاثیر منفی پنج عامل مهم تهدید بر استقلال ظاهری و باطنی حسابرسان دارد و تخصص و تجربه حسابرسان باعث تاثیر بر رابطه بین تهدیدها و استقلال باطنی می شوند و بر رابطه بین تهدیدها و استقلال ظاهری تاثیری ندارند.

    کلیدواژگان: استقلال حسابرس، تهدیدهای حسابرسی، تجربه حسابرسان، تخصص حسابرسان
  • مهدیه میرعلی، فائزه غلامی مقدم، رضا حصارزاده صفحات 81-98
    در سال های اخیر جنبه های مختلف اطلاعات کیفی گزارش های مالی، مورد توجه قانون گذاران، نهادهای ناظر و نهادهای حرفه ای فعال در بازار سرمایه قرار گرفته است. هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه لحن گزارشگری مالی، به عنوان یکی از جنبه های مهم اطلاعات کیفی گزارش های مالی، با عملکرد آتی شرکت و بازده بازار حول روزهای انتشار گزارش های مالی می باشد. به لحاظ نظری، لحن مورد استفاده در گزارش های مالی می تواند انتظارات مدیران از عملکرد آتی شرکت را منعکس سازد. علاوه بر این، استفاده کنندگان اطلاعات می توانند با تصمیم گیری بر مبنای آن، به این انتظارات واکنش مناسبی ارائه دهند. به منظور بررسی تجربی این موضوع، پژوهش حاضر از روش شناسی تحلیل متنی و اطلاعات 140 شرکت پذیرفته شده در بورس اواراق بهادار تهران بین سال های 1390 تا 1395 استفاده می نماید. نتایج پژوهش نشان می دهد که لحن گزارش-های مالی، انتظارات مدیران از عملکرد آتی شرکت را منعکس می کند. با این حال، بازار در روزهای حول انتشار گزارش های مالی، پاسخ معنی داری به لحن مورد استفاده در گزارش های مالی نمی دهد.
    کلیدواژگان: لحن، تحلیل متنی، عملکرد آتی
  • جمال برزگری خانقاه ، سلیمه قائدی صفحات 99-116
    رقابت، اصلی ترین انگیزه برای رشد و توسعه شرکتها محسوب می شود، فعالیت های تحقیق و توسعه با ایجاد فرصت های جدید می تواند سازمان را متحول نماید. در هر سازمان ساختار هیئت مدیره آن، نقش مهم و اساسی در پیشبرد اهداف و اتخاذ تصمیمات بهینه در راستای افزایش ارزش شرکت و در نتیجه ورود به عرصه رقابت، ایفا می کنند به دلیل اهمیت موضوع، در پژوهش حاضر به بررسی تاثیر پاداش و ساختار هیئت مدیره بر سرمایه گذاری تحقیق و توسعه پرداخته شده است. جامعه و نمونه آماری 27 شرکت دارویی در طول 6 سال در بازه زمانی1395-1390 تشکیل می دهد. یافته های پژوهش نشان می دهد پاداش هیئت مدیره و اندازه آن، تاثیر مثبت و معناداری بر سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه شرکت های انتخابی دارد؛ همچنین ارتباط درصد حضور مدیران مستقل و دوگانگی وظیفه مدیر عامل با میزان سرمایهگذاری تحقیق و توسعه در شرکتهای دارویی، رابطه معکوس و معناداری را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: پاداش هیئت مدیره، ساختار هیئت مدیره، حضور مدیران غیرموظف، دوگانگی وظیفه مدیر عامل، اندازه هیئت مدیره، سرمایه گذاری درتحقیق و توسعه (R&D)
  • عزیز گرد، سید حسام وقفی*، مهناز آهنگری، سیده سعیده هاشمی صفحات 117-134

    شیوه صحیح تدوین و تنظیم مقالات بر اساس دستورالعمل های علمی، یکی از عواملی است که بر کیفیت ساختاری مقالات تاثیر می گذارد. این مطالعه، باهدف ارزشیابی کیفیت ساختاری مقالات منتشرشده در مجلات علمی- پژوهشی در حوزه حسابداری انجام گرفت. این مقاله ترکیبی از رهنمودهای یافت شده در مقالات راجع به ساختار و نوشتن مقالات علمی را در حوزه حسابداری و از طریق نظر خبرگان در این حوزه (شامل اساتید دانشگاهی و سردبیران مجلات در حوزه حسابداری) در سال 96 از طریق توزیع پرسشنامه مشخص نمود و آسیب‏پذیرترین بخش‏ های مقالات مربوط در این حوزه را با استفاده از تکنیک تاپسیس فازی تعیین نمود. نتایج بیانگر آن است که بخش های مربوط به منابع و ماخذ و نتیجه گیری در پژوهش‏ های حسابداری دارای وضعیت مناسب و مطلوبی هستند. بیان مسئله، پرسش‏ های پژوهش، اصالت موضوع، هدف مقاله، روش پژوهش و جامعه پژوهش وضعیت متوسطی دارند. پیشینه پژوهش، مقدمه، محدودیت پژوهش، ابزار پژوهش، پیوست‏ها، کلیدواژه‏ ها و پیشنهاد ها معیار هایی هستند که در وضعیت مناسبی قرار ندارد و به عنوان دیگر می توان گفت این معیارها آسیب‏ های پژوهش‏ های حسابداری است. نتایج این تحقیق می تواند به ایجاد الگویی مناسب در جهت ساختار اصلی مقالات منتشرشده در مجلات حسابداری کمک نموده و با در نظر گرفتن نیاز خوانندگان خود مقالات را به نحوی تدوین نماید که در غیاب نویسنده پاسخگوی پرسش های احتمالی خوانندگان باشند و کمترین ابهام را در ذهن آنان ایجاد کنند.

    کلیدواژگان: آسیب شناسی پژوهش های حسابداری، تاپسیس فازی، اصول مقاله نویسی
  • علی ترشیزی، حمیدرضا بزاززاده تربتی صفحات 135-151
    تاثیر حاکمیت شرکتی بر ریسک در پژوهش های مختلف مورد بررسی قرار گرفته و منجر به نتایج متفاوتی شده است. در راستای توجیه این نتایج متضاد، تاثیر تعدیل کنندگی مسئولیت اجتماعی شرکت توسط لی و همکاران (2016) مورد ارزیابی قرار گرفت که نشان داد مسئولیت اجتماعی شرکت بر رابطه حاکمیت شرکتی با ریسک شرکت اثر تعدیل کنندگی دارد. با توجه به تفاوت های فرهنگی و اقتصادی در بین کشورهای مختلف و با توجه به اهمیت مدیریت ریسک در شرکت ها، این پژوهش، با هدف کمک به مدیریت ریسک به بررسی این موضوع در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران پرداخت. آزمون فرضیه های پژوهش با استفاده از روش رگرسیون بر روی داده های تابلویی انجام شد. بررسی ها بر روی 104 شرکت در بازه زمانی1384 تا 1394 نشان داد نسبت مدیران غیرموظف، اندازه هیئت مدیره و مسئولیت اجتماعی شرکت با ریسک شرکت رابطه مثبت دارند. همچنین مسئولیت اجتماعی شرکت بر رابطه بین معیارهای حاکمیت شرکتی مورد بررسی با ریسک شرکت تاثیر تعدیل کننده دارد و با ورود متغیر مسئولیت اجتماعی، افزایش نسبت مدیران غیرموظف و تعداد اعضای هیئت مدیره منجر به کاهش ریسک می شود.
    کلیدواژگان: ریسک شرکت، حاکمیت شرکتی، مسئولیت اجتماعی شرکت
  • مریم دولو، امیر ونکی صفحات 153-181
    هدف پژوهش حاضر، واکاوی تاثیر انحراف اهرم مالی از اهرم هدف بر هزینه حقوق صاحبان سهام، حساسیت حقوق صاحبان سهام نسبت به انحراف اهرم مالی و سرعت تعدیل ساختار سرمایه می باشد. برای این منظور نمونه ای متشکل از 294 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار طی سال های 1395-1380 بررسی گردید. جهت آزمون فرضیه ها از مدل گشتاورهای تعمیم یافته در چارچوب رگرسیون داده های تابلویی استفاده شده است. بر اساس نتایج به دست آمده و همسو با پیش بینی های نظری، با افزایش انحراف اهرم مالی، صاحبان سهام ریسک بیشتری متصور می شوند که با مطالبه نرخ بازده بالاتر به آن واکنش می دهند. لذا افزایش انحراف اهرم مالی منجر به فزونی هزینه حقوق صاحبان سهام می شود. همچنین شرکت های با حساسیت بیشتر حقوق صاحبان سهام نسبت به انحراف اهرم مالی، انحراف کمتری نسبت به اهرم مالی هدف داشته و از سرعت تعدیل بالاتری برخوردارند. بر این اساس، احتمالا یکی از دلایل تفاوت سرعت های تعدیل مطالعات پیشین، فقدان توجه به حساسیت حقوق صاحبان سهام نسبت به انحراف اهرم مالی می باشد. ضمن تایید حساسیت یافته های پژوهش نسبت به شیوه اندازه گیری اهرم مالی، اذعان می شود سنجه های اهرم مالی مبتنی بر ارزش بازار موید نتایج پژوهش است.
    کلیدواژگان: هزینه حقوق صاحبان سهام، انحراف اهرم مالی، حساسیت حقوق صاحبان سهام نسبت به انحراف اهرم مالی، سرعت تعدیل ساختار سرمایه
|
  • majid goldoost, طالب نيا talebnia, Ali Esmaelzadeh mogharri, Freydoon rahnamaye roodposhti, ramazan ali royaee Pages 1-24
    Whistle-blowing is a control mechanism; it is an important method for preventing and identifying financial misconduct and can be a mechanism for detecting and controlling acts contrary to public and private organizations. This study looked at whistle-blowing as a moral decision and, using a integrated ethical decision making model, examines the effect of ethical awareness on the ethical judgment of public sector accounting professionals towards warning financial violations with an emphasis on the role of Intuition. Data were collected using an online survey including standard questionnaire and questionnaire based on the researcher-made scenario according to the public accounting environment available to professionals working in the public sector of Guilan province .The collected data from the completed questionnaires were analyzed using structural equation method with partial least squares approach. Based on the final model presented, intuition, while having a significant positive effect on the ethical judgment of accounting professions, also plays a positive and significant role in the relationship between ethical awareness and ethical judgment of accountants in relation to the four types of Whistle-blowing surveyed in this study.
    Keywords: Whistle-blowing, ethical decision making, intuition in decision making
  • Gholamhossein Mahdavi, Abdolmajid Sarmadinia Pages 25-44
    The purpose of this study is to describe the current status of accounting research based on the interaction between accounting and other fields of study as effective factors on the quality of services provided to the community through accounting discipline. In fact, this research seeks to answer the question whether accounting researchers interact with other researchers in academic disciplines. To this end, this paper analyzed and examined 3076 papers - including 79309 references to sciences and different fields mentioned in those articles, the aspects of cooperation of accounting researchers with researchers of other fields, using the findings of other sciences and fields in accounting research - published by 14 scientific-research journals of accounting from 1992 to 2016 via content analysis. The results of this study in classifying studied papers in relation to the cooperation between accounting researchers and specialized researchers of other majors grouped into 12 categories and in terms of referring to other sciences and fields of study grouped into 8 categories. The results indicated a very limited cooperation between accounting researchers and researchers of other majors as well as a restricted utilization of other sciences and fields of study. No significant difference was observed between those findings and accounting subject-based analyses.
    Keywords: Accounting Research, Researchers Interaction, Researchers Cooperation, Citations
  • Ali Ebrahimi Kordlar, Vahid Hasanbeigy, Mohammad Ghavasi Kenari Pages 45-68
    In this paper, we examined the effect of the internal control weaknesses on the firm performance and firm value for 93 firms in the Securities and Exchange of Tehran in the year 1394. This research can reduce the gap in the relevant literature and provide evidence about the effect of the instruction of the internal controls passed by the Securities and Exchange Organization of Tehran. To evaluate the internal control weaknesses, we used the auditor reports on internal controls based on the internal controls instruction of Securities and Exchange Organization of Tehran enacted in 16/02/1391 and the list of internal control requirements published with that instruction. In order to measure the Firm performance, we used Return on Assets (ROA) and market value of the firm stock was used for measuring the firm value. Based on hypotheses, we expected the negative and significant effect of internal control weaknesses on the firm performance. By cross-sectional regressions, we concluded that internal control weaknesses have a negative effect on the firm performance and firm market value. Also, the results show that internal control weaknesses have a negative effect on the relation between accounting income and firm market value.
    Keywords: internal control weaknesses, firm performance, firm value, return on assets
  • Somayeh soleimani, mohammad reza shorvarzi, zahra noori tupkanloo Pages 69-80

    This study was conducted to assess the impact of threats o, n auditor independence. The purpose of the research, applied and in terms of method, is descriptive survey and a questionnaire was used to collect data. To achieve the goal of the research, examined the impact of five major threats (Self-interest, self-review, advocacy, familiarity and intimidation) on the independence in appearance and Independence of mind and the effect of expertise and experience of auditors on the relation between threat and independence. Statistical population consisted Society of CPAs and staff of audit firms in Mashhad. The sampling was random and the number of samples was determined by using the Cochran formula 174 and in the data analysis, statistical methods including dispersion index and central used to describe obtained data and evidence. Also, Structural Equation Model and factor analysis were performed using SPSS and Smart PLS software's in order to analysis the research hypothesis. The results suggested that five major factor threats have negative impact on the independence in appearance and independence of mind and expertise and experiences reduce the negative impact between the threat and the independence of mind. And expertise and experiences of auditors doesn’t have significant impact on the negative effects of threat and the independence in appearance.

    Keywords: Audit Threats, Auditor Independence, Auditor's Experience, Auditor Expertise
  • Mahdieh Mirali, Faezeh Gholami moghaddam, Reza Hesarzadeh Pages 81-98
    In recent years, various aspects of the quality information of financial reports have attracted the attention of legislators, supervisory institutions and professional institutions active in the capital market. The purpose of this study was to investigate the relationship between the financial reporting tone as an important aspect of the qualitative information of financial reports, with the prediction of firm performance and market returns around the days of information dissemination. Theoretically, the tone used in financial reports can reflect managers' expectations of future corporate performance. In addition, information users can respond to these expectations by making a decision based on it. For this experimental study, the present study uses textual analysis methodology and information of 140 listed companies at Tehran Stock Exchange between 1390 and 1395. The research results indicate that managers, using the tone of financial reports, transfer their expectations of future corporate performance to potential and actual investors. However, the market does not give a meaningful answer to the tone used in the financial report on the day the information is released.
    Keywords: Future Performance, Textual Analysis, Tone
  • JAMAL Barzegari Khanagha, Salimeh Qaedi Pages 99-116
    Abstract: Competition, the main motivation for growth and development of the company's Competition. Research and Development activities by creating new opportunities can change organization. Board structure, every organization, play a major role in advancing the goals and making optimum decision for increasing company's value and thus entering to the arena competition; Because of the importance of this subject in this study, we test the effect of reward and structure of the Board on R&D. The data from 27 firms listed in the Tehran Stock Exchange for the period of 1390 to 1395 were collected. Hypothesis test results show that Board of Directors compensation and its size, have a positive and meaningful impact on R&D of selected companies; but the Significant & negative relationship are between outside directors and CEO duality whit Investment in Research and Development.
    Keywords: board compensation, board structure, the presence of outside directors, CEO duality, board size, investment in R&D
  • aziz gord, seyed hesam vaghfi, mahnaz ahangri, Saeideh Hashemi Pages 117-134

    The correct way of compiling articles based on scientific guidelines is one of the factors that affect the quality of the articles. This study was conducted with the aim of evaluating the structural quality of articles published in scientific and research journals in the field of accounting.This paper highlighted the synthesis of the guidelines found in the articles on the structure and writing of scientific papers in the field of accounting and in the opinion of experts in this field (including academic professors, scholars and editors of the journals in the field of accounting) in the year 2017 through the distribution of questionnaires. And identify the most vulnerable parts of relevant articles in this area using the fuzzy TOPSIS technique.Results indicate that in the experts’opinion, the parts related to analysis method, sources and references and conclusions in the accounting researches are desirable and appropriate. Problem statement, research questions, originality of subject, object of paper, analysis method, and research population are average. Research literature, introduction, research limitations, research tools, attachments, keywords and recommendations are the parts that are not in good condition and in other words it can be said that these are the problems recognized in Financial researches.The results of this research can help to create an appropriate model for the main structure of articles published in accounting journals and, in the light of the readers' needs, to compile articles in such a way that in the absence of the author, they answer the probabilistic questions of the readers and create the slightest ambiguity in their minds.

    Keywords: Pathology of accounting researches, fuzzy Topsis, principles of paper writing
  • Ali Torshizi, Hamid Reza Bazzaz zadeh Torbati Pages 135-151
    The impact of corporate governance on risk has been studied in different researches and has led to different results. To justify these conflicting results, the impact of corporate social responsibility moderation was assessed by Lee et al. (2016), which showed that corporate social responsibility has a moderating effect on the relationship between corporate governance and firm risk. Considering the cultural and economic differences in different countries, this research aims to help risk management, has examined this issue in companies listed on to the TSE. the hypotheses were tested using regression method on panel data. Investigations on 104 companies during the period of 2004 to 2015 showed that the ratio of non-executive directors, the board size and the company's social responsibility are positively related to the company risk. Also, social responsibility of the company moderates the relationship between the corporate governance criteria and the company's risk, and with the introduction of social responsibility variable, an increase in the ratio of non-executive directors and the number of board members leads to risk mitigation.
    Keywords: Firm Risk, Corporate governance, Corporate social responsibility
  • Maryam Davallou, Amir Vanaki Pages 153-181
    This study analyzes the impact of leverage deviation from target capital structure on the cost of equity capital, the sensitivity of the cost of equity to leverage deviation and the speed of adjustment towards target capital structure. The sample covers the period from 2001 to 2017, which consists of 294 firms in Tehran Securities Exchange. The Generalized method of moments (GMM) has been employed to estimate models. Confirming theoretical predictions, the results show that increasing in leverage deviation causes raising equity risk. Shareholders react to this risk by increasing expected returns. Therefore the cost of equity is positively related to leverage deviation. Also that firms whose cost of equity is more sensitive to leverage deviation, have less deviation and exhibit faster speed of adjustment towards target. Accordingly, it seems one of the reasons for the differences in the speed of adjustment in previous studies is the lack of attention to the sensitivity of the cost of equity to leverage deviation. While research findings are sensitive to the financial leverage measurement methods, the financial market-based leverage proxies confirm the results of the research.
    Keywords: ر, deviation from target capital structure, sensitivity of cost of equity, speed of adjustment