فهرست مطالب

نشریه مطالعات ساختار و کارکرد شهری
پیاپی 11 (پاییز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/07/15
  • تعداد عناوین: 7
|
  • پروانه شاه حسینی ، مریم عاشورمراد صفحات 11-23
    برای داشتن فضای شهری مطلوب و ارتقا آن، کیفیت ساخت تمامی عناصر مبلمان شهری و ارتباط آنها با یکدیگر و چگونگی استقرار آن ها برای تامین اهداف سه گانه ساماندهی منظره شهری یعنی زیباسازی، هویت بخشی و خواناسازی محیط اهمیت بسیاری دارند. از این رو در این مقاله سعی شده تا وضعیت مبلمان شهری منطقه به منظور رفع کمبودها و ساماندهی صحیح آن بررسی شود. برای دستیابی به این هدف روش تحقیق از نوع کتابخانه ای و پیمایشی است و برای تجزیه وتحلیل داده ها و آزمون فرضیات از جداول استاندارد و درصدگیری در فرضیه اول و از آزمون تی تک نمونه و SPSS در فرضیه دوم و همچنین از تکنیک آلفای کرونباخ برای پایایی هر یک از مولفه های پرسشنامه بهره گرفته شده است. جامعه آماری مورد مطالعه دو نوع است. یکی تمام عناصر مبلمان شهری در نواحی هشتگانه منطقه 15 شهرداری تهران و دیگری افراد ساکن در این منطقه. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران 383 نفر در نظر گرفته شده است. براساس یافته های به دست آمده در نوع و استقرار مبلمان شهری منطقه 15 شهر تهران هم به مسائل فرهنگی توجه نشده، و هم متناسب با جمعیت ساکن در منطقه نیست. همچنین با استفاده از روشTOPSIS در رتبه بندی نواحی مشخص شد که در زمینه مبلمان پارکی ناحیه3 و در زمینه مبلمان خیابانی ناحیه2 در رتبه اول قراردارند.
    کلیدواژگان: مبلمان شهری، الگوی بهینه، ساماندهی، منطقه 15 شهرداری تهران
  • حسن اسماعیل زاده ، زهرا افضلی گروه صفحات 25-52
    عدم دسترسی عادلانه به خدمات شهری و توزیع نامتوازن آنها، از مسائل عمده ای است که در فضاهای شهری کشور موجود است و این مساله، کیفیت زندگی ساکنین شهری را تحت تاثیر قرار داده است. هدف نوشتار حاضر، ارزیابی عدالت فضایی پراکنش جمعیت و خدمات شهری در نواحی پنچ گانه شهر بناب از توابع استان آذربایجان شرقی می باشد. روش تحقیق مبتنی بر روش توصیفی- تحلیلی بوده و جامعه آماری شامل نواحی پنج گانه شهر بناب بر اساس طرح جامع پیشنهادی شهر است که از طریق چهارده شاخص خدمات شهری مورد ارزیابی قرار گرفته است. گردآوری داده ها به شیوه کتابخانه ای و میدانی بوده و در تحلیل داده ها از مدل های TOPSIS، VIKOR، WASPAS و روش ترکیبی (ادغام) ، برای بررسی چگونگی توزیع خدمات شهری در سطح نواحی شهر بناب بهره گیری شده است. همچنین با استفاده از مدل برنامه ریزی استراتژیک SOWT، عوامل درونی (نقاط قوت و ضعف) ، و عوامل بیرونی (فرصت و تهدید) از طریق مطالعه اسناد و مدارک موجود و استفاده از نظرات سه گروه (خبرگان، نخبگان و اجتماع محلی) در قالب پرسشنامه جمع آوری و تحلیل شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد که تعادل فضایی بین پراکنش جمعیت و خدمات شهری در سطح نواحی بناب وجود ندارد. حدود 20 درصد از کل جمعیت در شرایط متعادل، 20 درصد نسبتا متعادل و تقریبا 60 درصد بقیه در شرایط نامتعادل بهره مندی از خدمات شهری به سر می برند و با توجه به نتایج ماتریس های IFA و EFA، امتیاز عوامل درونی برابر با 607/2 و عوامل بیرونی 746/2 است که نشان می دهد برای دستیابی به تعادل فضایی، لازم است از راهبرد تهاجمی (SO) استفاده نمود. به بیان دیگر، بهره مندی حداکثر از قوت های موجود و مقابله با تهدیدهای پیشرو مناسب ترین استراتژی برای شهربناب محسوب می گردد. همچنین نتایج ضریب همبستگی اسپیرمن نیز نشان می دهد که بین پراکندگی جمعیت و توزیع خدمات در نواحی شهری، هیچ گونه رابطه معناداری وجود ندارد. بنابراین توسعه خدمات شهری در سطح نواحی، و توزیع متعادل این خدمات در بین نواحی شهر بناب ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: عدالت فضایی، TOPSIS، VIKOR، WASPAS، بناب
  • فیروز جعفری ، رسول قربانی صفحات 53-74
    FAR عبارت است از نسبت کل سطح زیر بنای ساختمان به سطح قطعه زمینی که ساختمان در آن واقع شده است. امروزه بدلیل کمبود منابع و برای کاهش هزینه های توسعه شهری و ارائه خدمات مطلوب تر و در عین حال اقتصادی تر توجه به متراکم شدن جمعیت افزایش یافته است و افزایش تراکم ساختمانی یکی از ابزارهای آن می باشد. اما به لحاظ عملی بدلیل نداشتن طرح و برنامه مدون و جامع و ضعف سیستم و ضعف متولیان برنامه ریزی آنچه اتفاق افتاده است سیاست افزایش FAR نه بر مبنای ظرفیتهای پذیرش اجزا سیستم شهری که بر مبنای تقاضا و بدون رعایت آستانه های مربوطه بوده است. روش مورد استفاده تحقیق بر اساس ماهیت آن توصیفی- تحلیلی است و هدف آن بررسی و تحلیل تراکم ساختمانی (FAR) در محله های شهری بر اساس روش LUI می باشد. در این روش برای برآورد FAR شاخص هایی نظیر، حداکثر سطح زیربنا برحسب فوت مربع (FA) ، ضرایب حداقل میزان فضای باز (OS) ، و… بهره گرفته می شود. چنانچه شدت استفاده از زمین بیشتر یا کمتر از محدوده ذکر شده باشد، احتمالا به توسعه بیش از حد (over develop) ، یا توسعه کمتر از اندازه کافی (under develop) در اراضی مورد نظر خواهد انجامید. محدوده مورد مطالعه تحقیق، محله گلباد شهر تبریز می باشد. نتیجه بررسی این سیستم در محله گلباد شهر تبریز نشان دهنده کمبودهای اساسی در فضاهایی از قبیل فضای باز (OS) ، فضای باز مفید (LS) و فضای تفریحی (RS) و همچنین تعداد پارکینگ کل برای هر واحد مسکونی (TC) می باشد. همچنین امر امکان افزایش تعداد واحد مسکونی در هر جریب با توجه به مساحت محله و اندازه واحدهای مسکونی به دلیل پائین بودن آن نسبت به استاندارد به شرط تامین فضاهای مورد نیاز این سیستم وجود دارد.
    کلیدواژگان: تراکم ساختمانی(FAR)، سطح اشغال، شدت استفاده از زمین(LUI)، فضای باز مفید(LS) و فضای تفریحی (RS)، تبریز، محله گلباد
  • ژیلا سجادی، بهرنگ کلانتری * صفحات 75-103

    شهرها پیش از آنکه پدیده هایی مهندسی باشند، پدیده هایی اجتماعی هستند؛ که در نتیجه روابط فضاهای عمومی نشان می دهند. فضاهای عمومی از طریق فراهم کردن بستری برای مشارکت، سرزندگی، هویت و حس تعلق، شهروندی، گذران اوقات فراغت و… سبب شگل گیری، شهری می شوند که ما از آن به نام شهر شهروندمدار یادمی کنیم. درواقع شهر شهروندمدار، شهری است متعلق به شهروندان که تجربه با هم و در کنار هم بودن را به ساکنین خود می دهد که درنتیجه آن هیچ لحظه ای شبیه لحظه ی قبل یا بعد نیست و ساکنین زمان های متفاوتی را در فضا تجربه خواهند کرد. بنابراین مهم ترین بعد اجتماعی در شهرها، شهروندان و مهم ترین بعد کالبدی و فیزیکی در شهرها فضاهای عمومی هستند. هدف این پژوهش پی بردن به نقش فضای عمومی در شکل گیری شهر شهروندمدار از طریق شهروندی، سرزندگی، حس تعلق و هویت، مشارکت و تعامل، گذران اوقات فراغت، در شهر است. حجم نمونه از طریق فرمول کوکران با سطح اطمینان 95 درصد 120 تن تعیین و داده های مورد استفاده در این پژوهش به صورت کیفی و از طریق پرسشنامه از ساکنین محله یوسف آباد که در پارک شفق حضور داشتند جمع آوری شده است. با تحلیل داده ها با استفاده از آزمون پیرسون و رگرسیون نرم افزارSPSS نتیجه گیری شد که فضاهای عمومی می توانند بستر لازم برای شکل گیری شهر شهروندمدار را فراهم کنند.

    کلیدواژگان: شهرشهروندمدار، فضا، فضای شهری، فضای عمومی، محله یوسف آباد
  • شهریور روستایی، محمد تقی معبودی صفحات 105-126
    زلزله به عنوان یکی از بلایای طبیعی به شمار می رود که به لحاظ وقوع و غیر قابل پیش بینی بودن نسبت به سایر مخاطرات از اهمیت خاصی برخوردار است. لذا به خاطر این ویژگی نیازمند آمادگی و برنامه ریزی پیش از وقوع بحران در جهت کاهش میزان تلفات و خسارات وارده است. وقوع زلزله اثرات متفاوتی را بر گروه های اجتماعی داشته و ارتباط مستقیمی با وضعیت اجتماعی- اقتصادی افراد دارد، بطوریکه نتایج آن منطبق بر ساختار نابرابری های اجتماعی- اقتصادی جوامع است. از اینرو مدل شاخص آسیب پذیری اجتماعی (SVI) روشی است که بر اساس ویژگی های اجتماعی –اقتصادی گروه ها، به ارزیابی میزان آسیب پذیری آنها در مقابل زلزله می پردازد. این مقاله با هدف تحلیل فضایی آسیب پذیری اجتماعی منطقه 2 شهرداری تبریز در قالب روش تحلیلی- توصیفی و با استفاده مدل SVI انجام یافته است. ابتدا بر اساس مدل مذکور شاخص ها و متغیرهای مورد نیاز تعریف شد و سپس داده های مرتبط با متغیرها در مقیاس حوزه / بلوک آماری از اطلاعات سرشماری سال 1390 مربوط به منطقه 2 شهرداری تبریز استخراج گردید و با استفاده از روش تحلیل عاملی (factor Analysis) داده ها مورد تحلیل قرار گرفت. در نهایت نتایج حاصل از تحلیل، با نقشه پایه منطقه تفلیق شده و توزیع فضایی آسیب پذیری اجتماعی منطقه 2 شهرداری تبریز مشخص گردید. نقشه نهائی آسیب پذیری اجتماعی حاصل از عوامل چهارگانه نشان می دهد که 9/18 درصد از مساحت منطقه با جمعیت 98348 نفر (31 درصد) و به عبارتی دیگر نزدیک یک پنجم مساحت منطقه با حدود یک سوم جمعیت در معرض آسیب پذیری بالا قرار دارند.
    کلیدواژگان: آسیب پذیری اجتماعی، مدلSVI، تحلیل عاملی، منطقه 2 شهر تبریز
  • جمیله توکلی نیا، فرهاد عزیزپور، طیبه انصاری صفحات 127-146
    تخریب یا کاهش کاربری اراضی کشاورزی در مناطق شهری توجه برنامه ریزان را به اصول توسعه پایدار شهری ضروری می سازد. کاربری اراضی کشاورزی از مهم ترین ساختار اکولوژیک شهری می باشد که باعث استمرار فرایندهای اکولوژیک در شهرها می گردد و این مسئله در تهران به سبب آلودگی های زیست محیطی اهمیت بیشتری می یابد. این مطالعه با هدف سنجش تغییرات کاربری اراضی کشاورزی و پیامدهای کالبدی – فضایی در منطقه 18 شهر تهران صورت گرفته است. بدین منظور با به کار گیری روش تحقیق توصیفی- تحلیلی، روش جمع آوری اطلاعات اسنادی و میدانی، فن مشاهده و از نرم افزار های نظیر ENVI، GIS تدوین گردیده، بدین سان ابتدا تغییرات کاربری های اراضی کشاورزی از سال 1365 تا 1394 استخراج شد و سپس بر اساس نقشه تغییرات حاصله، در سه کلاس اراضی کشاورزی، فضای انسان ساخت و بایر مقایسه و تحلیل شده است. برآورد پویش زمانی تحولات، حاکی از آن است که غلبه کارکردهای انسانی در منطقه سبب کاهش کاربری اراضی کشاورزی در طی زمان گردیده و پیامدهای کالبدی– فضایی همچون، تداخل کاربری های ناسازگار، محصور شدن اراضی کشاورزی، گسترش نامطلوب صنایع و شکل گیری کاربری های انتظاری در محیط را در پی داشته است در این راستا پیشنهادات حفاظتی، تقویتی و بهسازی کاربری اراضی کشاورزی ارائه می شود.
    کلیدواژگان: پیامدهای زیست محیطی، تغییر کاربری اراضی، ناپایداری، منطقه 18
  • موسی کمانرودی کجوری، نوید آهنگری ، محمدرضا اقبال کوراییم صفحات 147-165
    افزایش روزافزون نرخ رشد و فقدان شناخت و کنترل کافی بر فرایند تولید، ذخیره سازی، جمع آوری و حمل ونقل مواد زائد جامد، یکی از مهم ترین چالش های مدیریت شهری کشورهای درحال توسعه است. در این راستا پژوهش حاضر در پاسخ به این سوال اصلی انجام پذیرفت که وضعیت مدیریت در فرایند تولید، ذخیره سازی، جمع آوری و حمل ونقل مواد زائد جامد در شهر بوکان چگونه است و چه راهکارهایی را می توان برای بهبود آن ارائه نمود؟ جامعه آماری شهر بوکان (171773) در سال 1390 بوده که نمونه آن 400 نفر به صورت تصادفی تعیین شده است. برای تحلیل داده های پژوهش از آزمون T-Test تک نمونه ای و رگرسیون خطی چندمتغیره استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان داد که رابطه مستقیم بین افزایش تصاعدی جمعیت و تولید زباله وجود دارد؛ به طوری که با توجه به افزایش جمعیت، میزان تولید زباله در شهر بوکان افزایش یافته است. وجود حجم زیاد مواد آلی در جریان مواد زائد جامد شهری (82/75درصد) ، بیشترین نسبت زباله های شهر را شامل می شود. همچنین 3/71 درصد از مردم، ذخیره سازی را به صورت مخلوط و تنها 8/28 درصد به صورت تفکیک شده انجام می دهند. بیشتر تجهیزات و ماشین آلات جمع آوری و حمل ونقل به صورت بهداشتی تجهیز نشده اند؛ بنابراین، وضعیت جمع آوری و دفع مواد زائد جامد در شهر بوکان از مطلوبیت کمی برخوردار است. همچنین عملکرد شهرداری بر متغیر وابسته که شامل سه عنصر تولید، ذخیره سازی، جمع آوری و حمل ونقل است، به صورت مستقیم تاثیر می گذارد.
    کلیدواژگان: مدیریت مواد زائد، تولید، ذخیره سازی، جمع آوری و حمل ونقل، شهر بوکان
|
  • Parvaneh Shahhosaini, Maryam Ashourmorad Pages 11-23
    In order to achieve and improve a suitable urban environment, the construction quality of all the elements of urban furniture, their relation with each other, positioning in the environment, strength, and delicacy are highly important in order to achieve the three aims of organizing urban landscapes, namely beautification, granting identity and giving consistency. Therefore, the present paper aims to study the status of urban furniture in district in order to resolve lacks and pursue proper organization. To this end, the research method is designed as a library and survey research. For data analysis and testing of theories, one-sample t-test and SPSS for the first theory, and standard tables and data percentages have been utilized for the second. Moreover, Cronbach’s alpha technique has been used to determine the reliability of each item in the questionnaire. The samples studied are of two kinds: One is all the elements of urban furniture in the eight different zones of district 15 of Tehran’s municipality, and the other is the number of residents in this district. Sample size, using Cochran’s formula, has determined as 383. Based on the findings, it was determined that not only cultural issues have been neglected regarding the type and positioning of the urban furniture in district 15, it is also inconsistent with the number of residents and global standards. Also, via TOPSIS methodology in ranking the zones, Zone 3 stood at the top regarding park furniture and Zone 2 regarding street furniture.
    Keywords: urban furniture, optimized model, establish, district 15 of Tehran’s municipality
  • Hassan Esmaeilzadeh, zahra Afzali Pages 25-52
    Lake of availability for urban services in justice manner and their unbalanced distribution are main problems of Iranian cities, and these problems affect for life quality of urban dwellers. Aim of this research is evaluating spatial justice of population and urban services in fifth regions of Bonab from East Azerbaijan of Iran. Research method is descriptive- analytical method and case study is fifth regions of Bonab according to comprehensive plan of the city. These regions have been evaluated about 14 indicators of urban services. Data gathering are library-survey method, and TOPSIS, VIKOR, WASPAS, and Synthetic models have been used in analyzing information for studying condition of urban services distribution in regions of Bonab. So interior and exterior factors of Bonab have been studied using SWOT model by reading some documents and getting viewpoints of 3 groups (includes of experts, elites, and citizens) using a questionnaire. Findings show that there isn't any spatial justice between population and urban services distribution among regions of Bonab. Nearly 20 percent of population are in balanced situation, 20 percent population are in semi-balanced situation, and 60 percent of population are in unbalanced situation. Results of SWOT model (interior factors by 2/607 coefficient and exterior factors by 2/746 coefficient) show that it is necessary to use contest strategy for getting spatial justice. Namely, using strengths points and contrasting of treats points are optimum strategy for city of Bonab. Results of Spearman correlation coefficient show that there isn't any relationship between population and urban services dispersal among regions. Thus it is necessary of increasing urban services and justice distribution of services among regions of Bonab.
    Keywords: spatial justice, TOPSIS, VIKOR, WASPAS, Bonab
  • Firouz Jafari, Rasoul Ghorbani Pages 53-74
    Building density commonly referred to as floor area ratio (FAR), is defined as the ratio between the total amount of gross floor area of a building and the area of the parcel upon which the building is located on. Research methodology employed is descriptive - analytic. And its goal is the Analysis of Building Density (FAR), in urban neighborhoods with LUI in neighborhood of Golbad in Tabriz. The LUI method relates the number of living units by floor area to recommended amount of site area according to their location and the type and size of housing. It includes useful guidance material as to needed parking space, recreation space, livability space, etc., as related to floor area. The correlation of these elements shows, for each LUI number, the maximum square foot amount of floor area(FA) and the minimum ratios of open space(OS), livability space(LS), and recreation space(RS),for each square foot of site or land area(LA). Also indicated are the minimum numbers of occupant car (OC), and total car (TC), parking spaces per living unit. The LUI number assigned for development of site is determined by the average living unit size and the number of living units for the site that are agreed to by the developer, the local authority, and HUD. It should provide an intensity of development that is appropriate to the characteristic of the sit and its location in the community. The land use intensity range indicated for each building type is the range that has proved to be the most favorable for that building type. Intensities higher or lower than the range indicated tend to over- or under develop a property. The intensity for building type alone on a property or in a group mixed with groups or individual specimens of other building types should usually be within the range indicated. The results of the survey shows that the number of land use intensity and floor area ratio (FAR) in Neighborhood of Golbad neighborhood (Tabriz) are (LUI) 6/4 and 1/06 respectively. For this LUI, the favorable building is 4 story apartments. whilst, the most of the current buildings belong to two story. These land use intensity ranges were lower than the range of development. Also, several lacks are observed in many aspects of LUI such as open space (OS), parking space (PS), recreation space (RS), livability space (LS), number of occupant car (OC), and total car (TC). Therefore, with consideration of the number of LUI, there is still feasibility to increase the number of housing units in per acre.
    Keywords: Building Density, Coverage, Land Use Intensity, Livability Space, Recreation Space, Tabriz, Golbad
  • Jila Sajadi, Behrang Kalantari Pages 75-103

    Prior to being engineering phenomena, cities are social phenomena which their formation is the result of individuals’ relations with each other. These relations manifest themselves in urban spaces, particularly in public space. Providing a bedrock for urban participation, vivacity, identity, sense of belonging, citizenship, leisure spending, etc…, these spaces play an important role in forming citizen-based city . The citizen-based city belonging to citizens of the experience and together with the inhabitants of which have resulted in the No time like the moment before or after, and residents will experience time differently in space. So the social dimension of cities, citizens and public spaces in cities are the most important physical dimensions and physical. The purpose of this study was to explore the role of public spaces in the formation of citizen by citizen, vitality, sense of belonging and identity, participation and interaction, leisure, in the city. A sample Volume By Cochran 120 set at 95 percent and The data set used in this qualitative study through questionnaires Yusef Abad neighborhood residents were gathered at Shafaq Park. Data analysis using SPSS software regression test and Pearson's public spaces were no conclusions can provide the conditions for the formation of citizen-based city.

    Keywords: citizen-based city, space, urban space, public space, neighborhood Yousef Abad
  • Shahrivar Roustai, Mohammad Taghi Maboudi Pages 105-126
    Earthquake is considered as one of the natural disasters that both occurrence and predictability, is of paramount importance than other risks. Therefore, it requires preparation and planning before of crisis to reduce losses and damages. Earthquake have different impacts on social groups and is directly related with people's socioeconomic status, So that the results are consistent with the socio-economic inequalities structure of communities. Therefore, the Social Vulnerability Index (SVI) is method that based on the socio-economic characteristics of groups, assess their vulnerability level against earthquakes. This paper aim, spatial analysis of social vulnerability in No 2 Municipality of Tabriz that use of Descriptive analytical method and SVI model. First, defined indicators and variables based on SVI model and then data associated with variations in blocks statistical scale extracted from 2011 census data and data analyzed using factor analysis method. In the end, Results Combined with base map of district and has been identified spatial distribution of Social vulnerability. The final map of social vulnerability shows that 18/9 percent of district area with 98 348 population (31 percent), In other words, nearly one-fifth of the area with about one- third of the population are exposed to high vulnerability.
    Keywords: Social Vulnerability, SVI Model, factor analysis, No2 Municipality of Tabriz
  • Jamileh Tavakolinia, Farhad Azizpour, Tayyebeh Ansari Pages 127-146
    The destruction or deductions of agriculture in the city are indicating the programmers to the municipal development principles. The use of agriculture is the most important structure of city ecological whereat, cause of continuation of ecological process in the city and this problem in Tehran is being more important due to the environment natural. This study is base on the purpose of revolutionizing comparison of agriculture and physical consequents special in eighteen region special in eighteen region in Tehran . Hence with the use of descriptive ascertainment, data collection predicative course and basic, observation technique and the codified GIS and ENVI software. Thus, first changing is the use of agriculture from 1365 to 1394 and afterwards with the base of mine is the previous innovating data analysis in the agriculture class , human made place and arid. Cataclysmic of the estimate dynamism represents the human operation in the region account of the use of agricultural deducting during the time and physical – special consequent like interference the use of adverse, agriculture restricted, expanse of the noisome imagery and have the shape of control expectance in a place. In this course the protective suggestions are presenting the use of confirmatory and amendment agriculture.
    Keywords: physical – special consequent_changing agriculture_Instability_distric 18
  • Mousa Kamoanroudi Kojouri, Navid Ahangari, Mohamadreza Eghba lKoraem Pages 147-165
    One of the most important challenges of urban management in developing countries is increasing the growth rate and the lack of sufficient understanding and control of the production process, storage, collection and transportation of solid waste. In this respect, the present study was designed in response to this main question that what is the role of management in the production process, storage, collection and transportation of solid waste in Bukan and what solutions can be provided to improve it. Therefore, this is the type of applied research that has been done to quantitative, analytical and descriptive method. Data was collected through literature review and field studies (questionnaire). The study sample was 400 inhabitants in the city Bukan (171773) that statistical sample designated randomly. For Analysis of the data is used One-sample T-Test analysis and multiple regression analysis. The findings indicate that there is a direct correlation between the exponential increase in population and waste. So that, due to population growth, increased the amount of waste generated in the city Bukan Existence a large amount of organic material in the municipal solid waste (75/82%) includes the largest proportion of municipal solid waste in the Bukan. Also, 71/3% of people they do mixed waste storage and only 28/8 as segregated. Most of the machinery and equipment to collect and transport waste are not equipped to the sanitary methods. The results of the analysis show that Collection and disposal of solid waste in the city Bukan with 99% confidence is a little desirability. Also independent variables with constant coefficients on dependent variable that contains the elements of production, storage, collection and transportation will have a direct impact.
    Keywords: waste management, waste generation, waste storage, collection, transportation of waste, Bukan