فهرست مطالب

پژوهش های آبخیزداری - پیاپی 119 (تابستان 1397)

نشریه پژوهش های آبخیزداری
پیاپی 119 (تابستان 1397)

  • 140 صفحه، بهای روی جلد: 150,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1397/05/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی اکبر داودی راد *، مجید صوفی صفحات 2-16
    فرسایش آبکندی، تهدیدی جدی در کمین جوامع بشری و محیط زیست است که با تمرکز جریان ایجاد می شود و متاثر از تغییرات پستی وبلندی، ویژگی های خاک و فعالیت های انسانی تشدید می یابد؛ ازاین رو در این پژوهش نوع فرایندهای آب شناختی موثر بر تشکیل آبکند در مناطق خشک استان مرکزی و در دو منطقه ی آبکندی رباط ترک و پیک زرندیه بررسی و آستانه ی مساحت-شیب در این دو منطقه تعیین شد. پس از برداشت مشخصات ریخت سنجی آبکندها، رابطه ی توانی مساحت- شیب برای آبکندها برقرار شد. نتایج نشان داد که در منطقه ی رباط ترک رابطه ی مساحت- شیب همبستگی زیادی دارد و توان b آن نیز منفی است. جریان سطحی همراه با تشدید فرسایش ناشی از عمل انحلال، در ایجاد آبکند این منطقه نقش داشت. در منطقه ی پیک زرندیه، همبستگی قوی در رابطه ی مساحت- شیب مشاهده نشد، ولی در تراز اطمینان 95% معنی دار بود. در این منطقه نیز تاثیر جریان سطحی و پدیده ی انحلال در تشکیل آبکند مشهود بود؛ ازاین رو افزون بر اهمیت اقلیم، با همگن سازی آبکندها براساس نوع کاربری می توان به مدل های بهتری دست یافت. به این ترتیب مقادیر واقعی تر از آستانه ی پستی وبلندی حاصل خواهد شد که شرایط محیطی منطقه را بهتر منعکس خواهد کرد.
    کلیدواژگان: آستانه ی پستی وبلندی، استان مرکزی، فرایندهای ایجاد آبکند، هدررفت خاک
  • حمزه نور *، رضا باقریان، رضا صدیق صفحات 17-26
    ارزیابی نگرش آبخیزنشینان به طرح های حفاظت خاک و آبخیزداری از پیش نیازهای موفقیت این طرح ها است. پژوهش حاضر بررسی مقطعی با هدف شناخت ابعاد نگرش آبخیزنشینان به عملیات آبخیزداری در استان خراسان رضوی طرح ریزی شده است. داده های این پژوهش با استفاده از پرسش نامه ی ساختاریافته جمع آوری شد که با مصاحبه ی حضوری با 60 پاسخ گو با کاربرد نمونه برداری تصادفی از دو حوزه ی آبخیز سد شهید یعقوبی و عمارت انتخاب شده بودند. اطلاعات با آمار توصیفی و تحلیل عاملی بررسی شد. نتایج نشان داد که دانش افراد به عملیات آبخیزداری زیاد است. نتایج نشان دهنده ی نگرش متوسط ساکنان آبخیز های برگزیده شده به آبخیزداری بود. نتایج تحلیل عاملی نیز موید آن بود که ابعاد نگرش افراد به عملیات آبخیزداری به ترتیب و بر اساس تاثیرگذاری در چهار عامل اقتصادی، اجتماعی، خدماتی و آموزشی قابل بیان است. تحلیل عاملی نشان داد که 66% تغییرات نگرش پاسخگو، به وسیله ی چهار عامل یادشده صورت می پذیرد.
    کلیدواژگان: تحلیل عاملی، دانش بومی، عوامل اقتصادی-اجتماعی، مشارکت
  • علی ضامن راحمی اردکانی، یحیی اسماعیل پور، یاسر محمدی *، حمید غلامی صفحات 27-40
    این پژوهش با هدف شناخت و تلخیص موانع مشارکت جوامع محلی در طرح‏های احیای زیستی و بیابان زدایی در منطقه ی لپویی استان فارس انجام شده است. این تحقیق به لحاظ هدف از نوع تحقیقات، کاربردی، ازلحاظ گردآوری داده ها از نوع مطالعات پیمایشی، از نظر مهار متغیرها، از نوع مطالعات میدانی و از نظر روش تحقیق، از نوع مطالعات اکتشافی بود. جامعه ی آماری مطالعه 600 خانوار فعال عضو تعاونی عمران و توسعه ی پایدار لپویی فارس بودند. حجم نمونه با استفاده از جدول کرجسی و مورگان، 234 نفر برآورد شد. ابزار گردآوری اطلاعات در این پژوهش پرسشنامه‏ای بود که روایی آن به وسیله ی گروه متخصصان و پایایی آن با محاسبه ی ضریب آلفای کرونباخ (7/0α >) تایید شد. واکاوی داده‏ها با کاربرد نرم‏افزار SPSS18 و AMOS انجام شد. در بخش توصیفی برای تحلیل نتایج از شاخص های مرکزیت (میانگین و نما) و شاخص های پراکندگی (دامنه ی تغییرات، واریانس و انحراف معیار) و در بخش استنباطی از تحلیل عاملی اکتشافی، برای عامل بندی موانع استفاده شد. نتایج نشان دادند که مهم ترین موانع مشارکت جوامع محلی در طرح ترسیب کربن را می توان در شش عامل کلی نبود اعتماد و باور متقابل، ناآگاهی و نبود وسایل ارتباط جمعی، موانع اداری و نهادی، موانع اجرایی، نبود حمایت و پشتیبانی دولت و نبود نیازسنجی و جلب رضایت مردم طبقه‏بندی کرد، که درمجموع 83/36% از واریانس کل را تبیین کردند. در نتیجه گیری کلی نیز اعتبار این موانع از راه تحلیل عاملی تایید شد.
    کلیدواژگان: ترسیب کربن، جوامع محلی، طرح‏های احیای زیستی، بیابان زدایی، موانع مشارکت
  • حبیب نظرنژاد *، الهام محرم پور، سیاوش بابایی صفحات 41-49
    تخمین توان ارتفاع رواناب نقش مهمی در مدیریت و پیش بینی سیل خیزی هر منطقه دارد. سازمان حفاظت خاک آمریکا روشی ارائه داده است که برای حوزه های بی آمار بسیار مناسب است. روش های مرسوم اندازه گیری رواناب بسیار پرهزینه و وقت گیر و مشکل است. این پژوهش با هدف محاسبه ی توان سیل خیزی و ترسیم نقشه ی شماره ی منحنی حوزه ی آبخیز نازلوچای با روش سازمان حفاظت خاک آمریکا انجام شد. نقشه ی کاربری زمین های منطقه با جدول شاخص مقایسه، و با اطلاعات گروه آب شناسی خاک تلفیق شد و شماره ی منحنی رواناب که عامل مهمی در روش سازمان حفاظت خاک آمریکا است، به دست آمد. در گام بعد، با لحاظ کردن میانگین بارش و شماره ی منحنی رواناب، ارتفاع رواناب محدوده محاسبه و نتایج به صورت دو نقشه ی شماره ی منحنی رواناب و ارتفاع رواناب، پهنه بندی شد. با استفاده از سامانه ی پردازش اطلاعات جغرافیایی، متوسط وزنی شماره ی منحنی حوزه 77/96 برآورد شد. نتایج نشان داد که بیشترین مقدار شماره ی منحنی رواناب در شرایط رطوبتی متوسط در منطقه 100 و کمترین آن 56 است. زیاد بودن مقدار متوسط وزنی شماره ی منحنی حوزه نشانه ی نفوذپذیری کم آن، و افزایش احتمال وقوع سیل است.
    کلیدواژگان: ارتفاع رواناب، سامانه ی اطلاعات جغرافیایی، شماره ی منحنی، گروه آب شناسی خاک
  • مجید رئوف، یاسر حسینی *، غلامرضا عطفی، اباذر اسمعلی عوری صفحات 50-63
    بررسی تراز آب، برای شناخت چرخه ی آب شناسی بسیار مهم است، و تهیه و تدوین نقشه ی تراز آب در حوزه های آبخیز، نیاز به حجم زیادی از داده های مکانی و پردازش آن ها دارد. پس، بهره مندی از فن آوری های نوین و مدل ها اجتناب ناپذیر است. در این پژوهش از مدل SWAT، که مدلی مفهومی و نیمه توزیعی است، برای شبیه سازی تراز آب حوزه ی آبخیز اهرچای، شهرستان اهر، استان آذربایجان شرقی استفاده شد. کارآیی این مدل نیز در شبیه سازی آب شناسی این منطقه ارزیابی شد. براساس داده های هواشناسی، در دوره ی 1979-2010، اندازه ی بارندگی و تبخیر-تعرق به ترتیب 559/8 و 299/1 میلی متر به دست آمد. برای مرحله ی واسنجی مدل سال های 1982 تا 2002 و برای اعتبارسنجی آن سال های 2003 تا 2010 منظور شد. تنظیم (کالیبراسیون) و اعتبارسنجی با نرم افزار SWAT CUP و الگوریتم PSO انجام شد. ضریب نش -ساتکلیف در مرحله ی واسنجی برای متغیرهای آب دهی جریان 0/39 و در مرحله ی اعتبارسنجی 6/7- به دست آمد. نتایج نشان داد که این مدل در شبیه سازی آب دهی جریان کارآیی زیادی ندارد. نابسندگی اطلاعات موردنیاز و متفاوت بودن داده های دوره های واسنجی و اعتبارسنجی از عوامل تاثیرگذار بر کاهش ضریب های کارآیی مدل بود.
    کلیدواژگان: الگوریتم2 -SUFI، حوزه ی آبخیز اهرچای، شبیه سازی جریان رودخانه، مدل SWAT
  • مجید خزایی *، عبدالرسول تلوری، احمد نوحه گر، رسول مهدوی نجف آبادی، محسن فرزین صفحات 64-78
    نیاز حیاتی مدیریت رودخانه، درک و پیش بینی فرسایش کناره ای است. فرسایش کناره ای، یکی از منابع اصلی رسوب گذاری در بسیاری از رود خانه های جهان است. در این پژوهش از ترکیب مدل های BSTEM و HEC-RAS، برای بررسی پایداری بازه یی از رودخانه ی بشار در پنج رگبار، با شدت کم تا خیلی زیاد استفاده شد. مقادیر ارتفاع سیلاب و مشخصات هندسی مقاطع عرضی رودخانه با استفاده از مدل HEC-RAS و HECGEORAS برای جریان غیرماندگار استخراج شد. مقادیر ژئوتکنیکی ورودی به مدل BSTEM نیز از طریق نمونه برداری از لایه های مختلف مقاطع عرضی در آزمایشگاه و جدول های مدل BSTEM به دست آمد. طبق نتایج میانگین اندازه ی عقب نشینی جانبی در مقاطع یک تا پنج، به ترتیب به اندازه ی 128، 210، 200، 37 و 65 سانتی متر، میانگین اندازه ی مساحت فرسایش یافته به ترتیب 2/01، 4/14، 5/36، 0/7 و 2/65 مترمربع، عرض گسیختگی به ترتیب 1/73، 3/12، 2/32، 8/56 و 2/65 متر و میانگین ضریب ایمنی، به ترتیب 0/34، 0/33، 0/27، 1/07 و 0/79 بود که حاکی از ناپایداری مقاطع است. میانگین بیشینه ی عقب نشینی جانبی و کمینه ی ضریب ایمنی در سیلاب هایی با آب دهی اوج 537 و 912 مترمکعب برثانیه رخ داده است. به طورکلی ناپایداری بازه ی انتخابی از رودخانه ی بشار پی آمد اجرای مدل BSTEM را در بازه ی انتخابی نشان می دهد.
    کلیدواژگان: رگبار، ضریب ایمنی، فرسایش پنجه ای، مهندسی رودخانه، ناپایداری
  • مهدی مرادی، ام البنین بذرافشان *، عبدالرضا بهره مند، یحیی اسماعیل پور صفحات 79-92
    تغییرات اقلیم که به تغییر در چرخه ی آب شناسی انجامیده است، بر منابع آب های سطحی و زیرزمینی تاثیر می گذارد. موثرترین روش برای درک بهتر تغییرات آب شناسی متاثر از تغییر اقلیم، تحلیل روند گروه های زمانی آب شناسی جریان رود هااست. در این پژوهش، روند عامل های آب دهی جریان رودها، دماهای کمینه و بیشینه، تبخیر، مقدار بارش، شدت و تداوم بارش، به صورت فصلی و سالانه و به تفکیک هر زیرحوزه بررسی شد. در این تحقیق، از روش های آمار پارامتری (تحلیل رگرسیون) و ناپارامتری شامل اسپیرمن، من-کندال و من-کندال اصلاح شده، در دو مقیاس زمانی سالانه و فصلی استفاده شد. طول دوره ی آماری 31 سال، از سال آبی 1362–1361 تا سال 93–1392 بود و تعداد 22 زیرحوزه، براساس تفکیک حوزه ی آبخیز درجه ی 3 وزارت نیرو، در حوزه های آبخیز سواحل جنوبی خلیج فارس و دریای عمان برگزیده شدند. نتایج نشان داد که در بیش از 50% از ایستگا ه ها، رواناب روند کاهشی دارد. این کاهش عمدتا در ایستگاه های بخش مرکزی، حوزه ی آبخیز بندر-سدیج و کل-مهران دیده می شود. در مقابل، در بیش از 90% از ایستگاه ها، روند شدت بارش افزایشی و مدت بارش کاهشی است. دما نیز روند افزایشی، و تبخیر روند کاهشی دارد. بنابراین، یکی از عوامل تاثیرگذار بر آب دهی جریان تغییر الگوی بارش، یعنی کاهش تداوم بارش و افزایش شدت آن است.
    کلیدواژگان: تحلیل روند، شدت و مدت بارش، حوزه های آبخیز جنوبی، رواناب
  • سید حسین رجایی *، مسعود ساجدی سابق، حسین پژمان، علی واحدی طرقی، زهره شیبانی زاده صفحات 93-104
    پژوهش حاضر با هدف ارزیابی عملکرد حفاظت زیستی پوشش گیاهی بر تثبیت کناره های رود فریزی انجام شد. تیمارهای اصلی این پژوهش سه نوع پوشش گیاهی علفی و درختچه ای و درختی بود. یک تیمار بی پوشش هم برای شاهد انتخاب شد. میزان فرسایش در هر تیمار در یک بازه، با میخ کوبی در دو ردیف و سه مقطع عرضی اندازه گیری شد. در طول چهار سال، خصوصیات پوشش گیاهی با کاربرد اندازه گیری نواری و اطلاعات آب شناسی از داده های ایستگاه آب سنجی به دست آمد. نتایج نشان داد که پوشش درختچه ای بید (Salix eleganos Scop.) با عمر متوسط پنج سال و پوشش درختی همین گونه بید (Salix alba L.) و نیز سنجد (Elaeagnus angustifolia L.) ، با عمر متوسط 25 سال، عمل کرد مناسبی در تثبیت حاشیه ی رود دارند؛ زیرا فرسایش این دو تیمار در دوره ی طرح کمتر از 1% تیمار شاهد بود. بیشترین پوشش علفی در این منطقه، از گونه ها ی گندمیان (poaceae) بود که با 50% کاهش فرسایش نسبت به تیمار شاهد، به رغم نصف شدن میزان فرسایش، انتظارات اولیه را در مقایسه با دو تیمار دیگر، درخصوص تثبیت کناره ی رود برآورده نکرد. دلیل آن را می توان به شرایط گونه های علفی و تطابق نداشتن دوره ی رشد آن ها با زمان وقوع سیل های رود مربوط دانست. بر این اساس می توان گفت که در شرایط مشابه، گونه های علفی یک ساله، در رود هایی که روند سیل آن ها در خارج از فصل رشد گیاه است، عملکرد مناسبی در تثبیت حاشیه ی رود ندارند. در دوره ی اجرای پژوهش، سیل های رخ داده در رود فریزی در حد سیل های کوتاه مدت پنج ساله بودند.
    کلیدواژگان: پایداری زیستی، پوشش گیاهی، حفاظت سواحل رود، رود فریزی، فرسایش کناری
|
  • Aliakbar Davudirad *, Majid Soufi Pages 2-16
    Gully erosion is a serious threat to the society and environment of the study, primarily caused by surface runoff and dramatically accelerated due to rugged topography, soil properties and human induced factors. Therefore, the objective of this study was to investigate hydrologic processes affecting gully formation by topographic indexes in arid regions of the Markazi Province. Then threshold of the slope -area in the gully regions of Robattork and Pik-e Zarandie were determined. A logarithmic equation was developed using the morphometric characteristics of the gullies, the slope-area relationship at Robat-Tork was highly correlated and the b coefficient was negative. The investigations revealed surface flow with dissolution action was involved in this area. In the Pik-e Zarandie region, this correlation wasn't strong, but it was significant at the level 95%. In this region, the effect of surface flow and dissolution phenomenon on the gully formation was also evident. In addition to the importance of the climate, gully categorizing based on land use can be achieved with better models. Therefore, it is necessary to determine the indices of topographic thresholds that best reflect the conditions of the local physical environment and land cover/use.
    Keywords: Markazi Province, processes of gully initiation, Soil loss, topographical thresholds
  • Hamzeh Noor*, Reza Bagherian, Reza Sedigh Pages 17-26
    The success of soil conservation and watershed management programs requires the understanding of individuals’ attitudes towards these programs. Therefore, the goal of the current study was evaluation of the attitude of the residents towards watershed management practices in the rural areas in the Khorasan Razavi Province using a cross sectional survey. The required data were collected from 60 respondents who were randomly selected in two watersheds through personal interviews by a questionnaire. Descriptive and factor analysis were used to analyze the data. Findings showed that the knowledge level of the respondents about watershed management practices were satisfactory. Also, the acceptance level of watershed residents was moderate. Factor analysis showed that priorities of the residents towards watershed management programs were the economic, social, and educational service items. Data analysis discovered that these factors explained 66% of the variation of reactions to the programs.
    Keywords: Factor analysis, indigenous knowledge, participation, socio-economic factors
  • Alizamen Rahemh Ardakani, Yahya Esmaeilpour, Yaser Mohammadi *, Hamid Gholami Pages 27-40
    The aim of this study was to discover the Obstacles of local community’s participation in biological restoration and desertification control plans in the Lapui County, Fars Province. The study is an applied research in terms of purpose, a survey study in terms of collecting data, a field study in terms of controlling variables, and a exploration study in terms of research method. The statistical population of the study consisted of 600 active households of Sustainable Development Cooperative in the Lapui County. Using the Morgan's and Krejcy's tables, the sample size was determined to 234 households. The data gathering tool was a questionnaire whose validity had been confirmed by a panel of experts, and its reliability was confirmed by the Cronbach's alpha coefficient (α > 0.7). The data analysis was conducted by using the SPSS18 and AMOS software. In order to analyze the results, in descriptive section, the centrality (mean and mode), and the dispersion (range of variations, variance, and standard deviation) statistics were calculated, and for the inferential part of the analysis, an exploratory factor analysis was used to factorize the barriers. Results indicated that the most important barriers to participation of local communities in the carbon sequestration project can be identified in six categories: lack of mutual trust and belief, lack of awareness and information channels, administrative and institutional barriers, the implementation barriers, lack of government support, and lack of community needs assessment and satisfaction, which explained a sum of 83.36% of the total variance. The credibility of these barriers was also confirmed by the confirmatory factor analysis.
    Keywords: barriers, biological restoration, desertification control, Carbon sequestration, local communities, participation
  • Habib Nazarnejad *, Elham Moharampour, Siavash Babaei Pages 41-49
    Estimating the runoff height potential is important for managing and predicting the flooding of an area. In this regard, the US Soil Conservation Agency (SCS) has provided a method that is very suitable for areas lacking hydrological data. Conventional runoff measurement methods are very costly, time consuming and difficult. The purpose of this study was to calculate the flooding potential and draw a map of the Nazlouchai Watershed curve number by the SCS method. Land use map of the area was compared with the index table and integrated with the soil hydrologic group data, and the runoff curve number, an important factor in the SCS method, was obtained. In the next step, the average rainfall curve number, and runoff height were calculated, and the results were zoned according to the curve number and runoff height maps. Using the Geographic Information System, the average weight of the area curve number was estimated as 96.77. Results showed that the highest amount of runoff curve number under the average humidity conditions in the study area was 100, and the lowest value was 56.00. The high mean value of the area curve number indicates the low permeability of the area, which indicates the strong likelihood of flood occurrence.
    Keywords: runoff height, Geographic information system, curve number, soil hydrology group
  • Majid Raoof, Yaser Hosseini *, Gholamreza Atfi, Abazar Esmaliouri Pages 50-63
    Study of water balance is absolutely important for investigation of the hydrology cycle, and preparation of water balance components in the watersheds requires many spatial data and their analyzing; so new technologies, models and tools such as GIS are needed. In this study, the SWAT model, which is a conceptual and semi-distributed model in the water and sediment balance simulation, was used in Aharchay watershed, Ahar, East Azarbayjan Province. Efficiency of the model in hydrologic simulation for this area is evaluated. Meteorology and hydrometers data of 1979-2010 was selected for this simulation; the average amount of rainfall and evapotranspiration were obtained 559.8 and 299.1 mm respectively. The period of 1982-2002 were used for calibration and 2003-2010 for validation. Calibration and validation processes were performed using SWAT-CUP software and PSO algorithm. Nash-Sutcliffe efficiency coefficients for water simulation were 0.39 for calibration and -6.7 for validation. Results showed that water balance simulation was not performed perfectly. Deficiency of required information and use of different data periods in calibration and validation were some of the effective factors which reduced the efficiency coefficients of the model.
    Keywords: Aharchay watershed, Simulation Water Balance, SUFI2 algorithm, SWAT model
  • Majid Khazayi *, Abdoorasoul Telvari, Ahmad Nohegar, Rasoul Mahdavi, Mohsen Farzin Pages 64-78
    The vital need for river management and prediction of bank erosion processes is obvious. Riverbank erosion is one of the major sources of sediment for many rivers across the world. In this research, a combination of morphology methods, satellite imagery and BSTEM model were used for stability analysis of Bashar River. Comparison of the results of the BSTEM model indicated that the averages of maximum lateral retreat in cross sections of 1 to 5 were 128, 210, 200, 37 and 65 cm; the average of total eroded area were 2.01, 4.1, 5 36, 0.7 and 2.65 m2; the failure width were 1.73, 3.12, 2.32, 8.56 and 2.65 m, and the factor of safety were 0.34, 0.33, 0.27, 1.07 and 0.79, respectively, indicating the instability of the studied cross sections. On average, the maximum lateral retreat and the minimum factor of safety occurred in the floods peaking at the 537 and 912 m3/s, respectively. The results of the application of the BSTEM model in the selected reach indicated the instability of this reach of the river.
    Keywords: instability, rainstorm, river engineering, safety factor, toe erosion
  • Mehdi Moradi, Ommolbanin Bazrafshan *, Abdolreza Bahreman, Yahya Esmaelpour Pages 79-92
    Climate change will lead to an intensification of the global hydrological cycle and can have major impacts on regional water resources, affecting both ground and surface water supplies. A better understanding of hydrological changes associated with climate change can be achieved by analyzing the temporal trends in river discharge time series. We used the parametric test (regression analysis) and non-parametric Spearman's rho, Mann- Kendal and TFPW Mann- Kendal approaches to evaluate annual and seasonal trends in river flow data from 22 sub basins (based on the classification of the Ministry of Power) located in the southern regions of Iran over a 31-year period spanning the hydrological years 1981–1982 to 2001–2013. The data used include pan evaporation, discharge, minimum and maximum air temperatures, depth, intensity and duration of rainfall at each sub basin. Results showed that in more than 50% of the hydrometric stations, runoff had a decreasing trend. This trend was apparent in the central watershed consisting of Bandar-Sedij and Kol-Mehran sub basins. Conversely, more than 90% of the stations, duration and intensity rainfall had decreasing and increasing trends, respectively. Furthermore, minimum and maximum air temperature trend had an increasing while evaporation had a decreasing trend. In conclusion, factors influencing the declining discharge trend can be changed by changing the rainfall pattern, decreasing the rainfall duration and increasing its intensity.
    Keywords: Trend analysis, duration, intensity of rainfall, southern coastal watersheds, runoff
  • Seyed Hossein Rajaei *, Masoud Sajedi Sabegh, Hossein Pejman, Ali Vahedy Toroghi, Zohre Sheybanizade Pages 93-104
    The use of vegetation cover for the sustainable riverbank stabilization is not only economical in most cases, but also ameliorates the landscape. The purpose of this research was to evaluate vegetatative stabilization of the Ferizi River, s erodible banks. Considering that each vegetative form offers a unique type of protection, 8 grass species, short shrub and a tree species were selected for this research. Salix eleganos Scop.,Salix alba L. Elaeagnos angustifolia L. were planted at suitable spacing on the banks. A plot without vegetative protection was established as the control steel pins with specific lengths were driven in to the banks at two rows and three cross sections. The depth of erosion was measured monthly for 4 years by an increase in the length of the pins outside of the river side on transects. The flow data were collected at the hydrometry station. The results indicated that shrub and tree cover performed satisfactorily in stabilizing the riverbank. The erosion depth for the shrub and tree cover was <1% of the control; this was 50% for the grass cover; therefore it was not as effective in erosion control as we had expected. The reason for this poor performance is due to the growth season of these grass species which is not synchronized with flooding season of the Ferizi River. It is interesting to note that the study duration coincided with the 5-year flow regime of the river.
    Keywords: Biological stabilization, Ferizi River, riverbank stabilization, riverbed Erosion, vegetative cover