فهرست مطالب

فصلنامه پژوهش های سلامت محور
سال سوم شماره 4 (پیاپی 11، زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/12/04
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محسن گل پرور*، مجید زارعی صفحات 309-322
    مقدمه
    یکی از حوزه هایی که بیماران هموفیلی نیازمند یاری رسانی با هدف ارتقاء سلامت عاطفی خود هستند، تقویت سرمایه عاطفی و تجارب اوج آن ها است. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر آموزش مبتنی بر موفقیت شغلی بیماران هموفیلی بر سرمایه عاطفی و تجارب اوج این بیماران انجام شد.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی و مداخله ای بود که در فاز اول بیماران هموفیلی که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شده بودند؛ به دو گروه ده نفره آزمایش و کنترل تقسیم شدند. به افراد گروه آزمایش، آموزش بسته موفقیت شغلی طی یازده جلسه دو ساعتی برای بیماران هموفیلی داده شد. در فاز دوم، اعضای هر دو گروه، پرسشنامه سرمایه عاطفی و پرسشنامه تجارب اوج را تکمیل کردند. این پرسشنامه ها قبل از برگزاری دوره آموزشی و در فاز پیگیری به فاصله 45 روز بعد از برگزاری آن توسط اعضای هر دو گروه تکمیل شدند. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون آماری تحلیل واریانس اندازه گیری تکرار شده، انجام شد. داده ها در نرم افزاری آماری SPSS نسخه 21 وارد شدند.
    یافته ها
    میانگین سنی بیماران مورد بررسی، 32/4 سال بود. بین گروه های آزمایش و کنترل در سرمایه عاطفی و تجارب اوج هم در فاز بعد از برگزاری دوره آموزشی و هم در فاز پیگیری تفاوت آماری معناداری وجود داشت به این معنی که بسته آموزشی موفقیت بر سرمایه عاطفی و تجارب اوج گروه آزمایش موثر بود. بحث و نتیجه گیری: بسته آموزش موفقیت را می توان برای ارتقاء سرمایه عاطفی و تجارب اوج بیماران هموفیلی و در راستای افزایش توان این بیماران مورد استفاده قرار داد.
    کلیدواژگان: بسته موفقیت شغلی، سرمایه عاطفی، تجارب اوج، بیماران هموفیلی، آموزش
  • ابراهیم جعفری پویان، اسماعیل جوادی قلعه، محمد عرب، طاهره شریفی * صفحات 323-337
    مقدمه
    بیمارستان های خیریه با افزایش مشارکت مردمی در ارائه خدمات سلامت می توانند نقش مهمی در کمک به دولت برای تامین منابع مالی نظام سلامت و ارتقاء سلامت جامعه ایفا نمایند. از آنجا که بیشتر افراد محروم جامعه از خدمات این نوع بیمارستان ها استفاده می نمایند، توجه به این سازمان ها و نحوه مدیریت آن ها می تواند به بهبود کیفیت و عدالت در ارائه خدمات سلامت کمک نماید؛ لذا این پژوهش با هدف شناسایی چالش های مدیریت بیمارستان های خیریه استان تهران و ارائه راهکار انجام شد.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر، مطالعه ای کیفی بود که به شیوه پدیدارشناسی در سال 1396 انجام شد. داده ها از طریق مصاحبه نیمه ساختار یافته با 26 نفر از مدیران ارشد و میانی بیمارستان ها، کارشناسان معاونت درمان دانشگاه و کارشناسان سازمان اوقاف جمع آوری شد. روش نمونه گیری به صورت گلوله برفی بود. جهت تحلیل داده ها از روش تحلیل موضوعی استفاده شد.
    یافته ها
    چالش های موجود در بیمارستان های خیریه در پنج کد اصلی شامل منابع مالی، انسانی، فیزیکی، مدیریت و رهبری و فرهنگی و 13 کد فرعی استخراج گردیدند.
    بحث و نتیجه گیری
    فروش اوراق وقفی و ایجاد صندوق های وقفی در بیمارستان های خیریه جهت ایجاد منابع پایدار مالی، حمایت وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی در راستای آموزش، ارتقاء کیفیت، تامین نیروی انسانی و همسوسازی با اهداف نظام سلامت، مشارکت در برنامه ریزی و سیاست گذاری کلان، ایجاد استانداردهای ساختاری در مدیریت این بیمارستان ها و ابلاغ آن توسط وزارت بهداشت ازجمله راهکارهایی است که در راستای رفع چالش ها پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: بیمارستان های خیریه، بخش غیردولتی، مطالعه کیفی، چالش ها، تهران
  • علی محمد مصدق راد، نیوشا شهیدی صادقی * صفحات 339-356
    مقدمه
    اجرای حاکمیت بالینی به عنوان یک استراتژی سازمانی برای بهبود کیفیت، ایمنی و اثربخشی خدمات سلامت با چالش هایی در بیمارستان های ایران مواجه شده است. این پژوهش با هدف شناسایی موانع اجرای حاکمیت بالینی در بیمارستان های شهر تهران انجام شد.
    روش بررسی
    این پژوهش توصیفی- تحلیلی به صورت مقطعی در سال 1393 با استفاده از یک پرسشنامه محقق ساخته در 92 بیمارستان شهر تهران که حاکمیت بالینی را اجرا کردند، انجام شد. این پرسشنامه به بررسی موانع مدیریتی، فرهنگی، انسانی، فرایندی و ساختاری حاکمیت بالینی در بیمارستان ها پرداخت. تحلیل داده ها در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 20 انجام شد.
    یافته ها
    میانگین امتیاز موانع اجرایی حاکمیت بالینی در بیمارستان های شهر تهران 3/36 از 5 امتیاز بود. بیشترین موانع اجرایی مربوط به موانع انسانی با میانگین 3/69 و کمترین آن مربوط به موانع فرهنگی با میانگین 3/02 بود. اجرای همزمان اعتباربخشی در بیمارستان ها، عدم وجود فرهنگ بهبود مستمر، انگیزه پایین کارکنان، بوروکراسی همراه با حاکمیت بالینی و کمبود وقت به ترتیب بیشترین مانع را در اجرای حاکمیت بالینی در بیمارستان ها ایجاد کردند. تعهد مدیران، کارکنان و پزشکان در اجرای حاکمیت بالینی کم بود. تعهد و مشارکت مدیران ارشد، کارکنان و پزشکان ارتباط معنی داری با موانع اجرایی حاکمیت بالینی در بیمارستان ها داشت. بحث و نتیجه گیری: بیمارستان های شهر تهران با موانع زیادی در اجرای حاکمیت بالینی مواجه هستند. سیاست گذاران بهداشت و درمان باید مدل مناسب حاکمیت بالینی را با توجه به ساختار و فرهنگ سازمانی و میزان بلوغ سازمانی کارکنان بیمارستان ها پیشنهاد کنند. مدیران بیمارستان ها باید موانع موجود را برطرف کرده و ساختار و فرهنگ سازمانی مناسبی را برای تسهیل اجرای موفقیت آمیز حاکمیت بالینی ایجاد کنند.
    کلیدواژگان: حاکمیت بالینی، مدیریت کیفیت، موانع، بیمارستان، مدیران
  • احسان زارعی، معصومه سادات مدنی دنیانی* صفحات 357-366
    مقدمه
    یکی از ارزشمندترین دارایی های هر سازمان، برند آن است، زیرا باعث می شود سازمان بتواند حاشیه سود بیشتر، کانال های همکاری بهتر و مزایای دیگر را به دست آورد. این مطالعه با هدف بررسی وضعیت عوامل موثر بر هویت برند بیمارستان ها در یک بیمارستان نیمه دولتی در شهر تهران انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی بر روی 403 نفر از بیماران بستری یک بیمارستان نیمه دولتی به شیوه نمونه گیری در دسترس، در سال 1396 انجام شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته براساس مدل کاپفرر حاوی 30 سوال و 6 حیطه شخصیت برند، پیکر برند، فرهنگ برند، رابطه، خودانگاره و بازتابش بود. داده ها با استفاده از آزمون آماری t تک نمونه ای در نرم افزار SPSS نسخه 16 وارد و مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    بیشترین میانگین امتیاز متعلق به اهمیت کیفیت خدمات (4/21) ، موارد شناخته شده (4/15) و دسترسی آسان (4/02) بود. همچنین کمترین میانگین امتیاز متعلق به نیازهای روحی و روانی بیماران (2/31) ، مورد شخصیت متمایز (2/45) و کارکنان شاداب و پرانگیزه (2/63) بود. ارتباط معنی داری بین حیطه های شخصیت برند، پیکر برند و فرهنگ برند با میانگین کلی 3/51 به دست آمد
    (05/0>P). بحث و نتیجه گیری: بیمارستان ها بدون توجه به خواسته بیماران نمی توانند به حیات خود ادامه دهند؛ بنابراین با اجرای هر یک از اقدامات مربوط به عوامل اثرگذار بر ارزش ویژه برند بیمارستان، می توان جایگاه برند بیمارستان را در ذهن بیماران به عنوان برند برتر و با ارزش بهبود و توسعه داد.
    کلیدواژگان: برند بیمارستانی، مدل کاپفرر، بیمارستان نیمه دولتی، بیماران
  • محمد مهدی کیانی ، مریم تاجور* صفحات 367-378
    مقدمه
    با توجه به عوارض بالای سزارین و بار اقتصادی زیادی که به خانوارها تحمیل می کند، لازم است زایمان طبیعی ترویج شود. پژوهش حاضر به تحلیل عوامل موثر بر دستور کارگذاری سیاست ترویج زایمان طبیعی در برنامه تحول نظام سلامت با استفاده از مدل «جریان های چندگانه کینگدان» می پردازد.
    روش بررسی
    این مطالعه از دسته مطالعات تحلیل سیاست های سلامت و از نوع مطالعه موردی بود که به صورت گذشته نگر و با استفاده از تحلیل اسناد و مدارک مرتبط و مرور متون موجود، دستور کارگذاری برنامه ترویج زایمان طبیعی را با استفاده از مدل جریان های چندگانه کینگدان مورد بررسی قرار داد.
    یافته ها
    نقش رسانه ها در افشای آمار بالای سزارین (جریان مشکل) و توانایی آن ها در وادار کردن دولت برای انجام برنامه ای برای کاهش آن، جلب حمایت متخصصان زنان و مامایی و از همه مهم تر این که با روی کار آمدن دولت یازدهم و ارائه برنامه تحول نظام سلامت با توجه به اسناد بالا دستی (جریان سیاستی) و حمایت های همه جانبه مقام معظم رهبری، رئیس جمهور، مجلس، سازمان های بیمه ای و سایر ارکان نظام از این برنامه (جریان سیاسی) ، در نهایت باعث شدند که پنجره فرصت گشوده شده و برنامه ترویج زایمان طبیعی در قالب طرح تحول نظام سلامت در دستور کار دولت بگیرد. بحث و نتیجه گیری: تحلیل سیاست ترویج زایمان طبیعی در قالب طرح تحول نظام سلامت با استفاده از مدل جریان های چندگانه کینگدان به درک بهتر محتوای سیاست مذکور و دلایل مصوب شدن و اجرای این سیاست کمک شایانی می کند.
    کلیدواژگان: سیاست گذاری سلامت، سزارین، زایمان طبیعی، مدل جریان های چندگانه کینگدان، ایران
  • ابوالقاسم پور رضا، مرضیه رستمی نیا*، تورج هراتی خلیل آباد، سارا ملکی، سیدعبدالرضا موسوی صفحات 379-388
    مقدمه
    زنان یکی از ارکان اصلی در تامین سلامت نسل های آینده هستند و اشتغال، بخشی مهم از زندگی فرد شاغل را تشکیل می دهد. تغییر نقش های سنتی زنان و تقاضای روزافزون آنان برای مشارکت در عرصه های مختلف، به واقعیت انکار ناپذیر جامعه ایران تبدیل شده است. هدف از انجام این مطالعه، بررسی تاثیر اشتغال رسمی و غیررسمی بر کیفیت زندگی زنان بود.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی بود که به صورت مقطعی در بازه زمانی دی ماه سال 1395 تا مرداد 1396 بر روی 112 زن شاغل رسمی و به همین تعداد زن شاغل غیررسمی که به صورت تصادفی انتخاب شده بودند، انجام شد. برای بررسی کیفیت زندگی زنان، از پرسشنامه استاندارد SF-36 به عنوان یک ابزار معتبر برای اندازه گیری کیفیت زندگی افراد استفاده شد. همچنین از آزمون های آماری من- ویتنی و تی مستقل استفاده گردید. داده ها در نرم افزار آماری SPSS نسخه 21 وارد شدند.
    یافته ها
    تحصیلات 49/1 درصد از زنان شاغل در بخش غیررسمی، زیردیپلم بود و 40/01 درصد از زنان شاغل در گروه سنی کمتر از 24 سال قرار داشتند. میانگین امتیاز کیفیت زندگی در زنان شاغل در بخش رسمی 13/6 ± 78/95 نسبت به زنان شاغل در بخش غیر رسمی 10/21± 84/77 در سطح بالاتری قرار داشت (0/05>P). بحث و نتیجه گیری: با توجه به رشد روزافزون بخش غیررسمی به علت مسائل اجتماعی و اقتصادی، زنان شاغل در بخش غیررسمی نیز افزایش پیدا کردند. از جمله مشکلات بخش غیررسمی؛ نبود حقوق مکفی، نداشتن بیمه و غیره می باشد. نظارت و دخالت دولت در بخش غیر رسمی به وسیله وضع قوانین یکی از راه های اجرایی برای رفع مشکلات زنان شاغل در بخش غیر رسمی کشور می باشد.
    کلیدواژگان: اشتغال زنان، کیفیت زندگی، اشتغال رسمی، اشتغال غیر رسمی
  • محمد جواد اکبریان بافقی، سینا اعتمادی*، زهرا غفاریان مالمیری، فاطمه ستوده فر، حسین زارع صفحات 389-397
    مقدمه
    میزان مرگ و میر نوزادان یکی از شاخص های اساسی در ارزیابی سلامت جامعه به شمار می رود. حدود 65 درصد موارد مرگ و میر کودکان زیر یک سال به دوران نوزادی اختصاص دارد و بدون تردید اولین قدم در ارتقای این شاخص شناسایی علل مرگ و میر آنان در این برهه زمانی می باشد. مطالعه حاضر به منظور بررسی میزان و علل مرگ و میر نوزادان در بخش مراقبت های ویژه نوزادان بیمارستان شهید صدوقی یزد انجام گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی بود که در بازه زمانی اول فروردین تا پایان اسفند ماه سال 1395 بر روی 243 نفر از نوزادان بستری شده در بخش مراقبت ویژه نوزادان بیمارستان آموزشی منتخب در شهر یزد انجام شد. ابزار گردآوری داده ها چک لیست بود. از آزمون های آماری تحلیلی ANOVA و مجذور کای استفاده شد. داده ها در نرم افزار آماری SPSS نسخه 19 وارد شدند.
    یافته ها
    از 243 نوزاد مورد مطالعه، 39 نفر از نوزادان (16/4 درصد) آنان فوت کرده بودند. بالاترین علت بستری نوزادان در 56/4 درصد موارد نارسی بود. ایست قلبی، دلیل مرگ 47/5 درصد نوزادان بود. فوت نوزادان با وزن نوزاد و سن نوزاد هنگام بستری و سن بارداری مادر دارای ارتباط آماری معنی دار و معکوسی بودند (0/0001 =P). بحث و نتیجه گیری: بایستی به مراقبت های مرتبط با مادر و کودک در برنامه ها و سیاست های بهداشتی اهمیت بیشتری داده شود و تمهیدات لازم برای پیشگیری از عوامل احتمالی تاثیرگذار بر مرگ نوزادی فراهم گردد.
    کلیدواژگان: نوزادان، فوت شده، بخش مراقبت ویژه نوزادان، بیمارستان آموزشی، علل مرگ
  • نغمه دلاوری، ملیکه بهشتی فر * صفحات 399-413
    مقدمه
    توجه به کاهش مقاومت فردی در برابر تغییرات از طریق مهارت جرات ورزی و رشد بلوغ می تواند سازمان را در کسب اهدافش یاری رساند. هدف این پژوهش، تاثیر جرات ورزی بر مقاومت فردی باتوجه به نقش تعدیل گر بلوغ کارکنان دانشگاه علوم پزشکی شهر کرمان می باشد.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی بود که به صورت مقطعی در سال 1395 و بر روی 169 نفر از کارکنان ستادی دانشگاه علوم پزشکی کرمان انجام شد. ابزار گردآوری داده ها سه پرسشنامه جرات ورزی ( 22 سوال)، مقاومت فردی (21 سوال) و بلوغ کارکنان (26 سوال) بود. جهت تحلیل داده ها، از رویکرد معادلات ساختاری با نرم افزار Smart PLS 2 استفاده شد.
    یافته ها
    جرات ورزی بر مقاومت فردی تاثیر معکوس داشت و جرات ورزی بر مولفه های مقاومت فردی شامل احساسات نامناسب، واکنش های انفعالی و فقدان پاسخ های خلاقانه نیز تاثیر معکوس داشت؛ اما جرات ورزی بر مولفه انگیزه پایین کارکنان از مولفه های مقاومت فردی تاثیر نداشت. متغیر تعدیل گر بلوغ کارکنان، تاثیر جرات ورزی بر مقاومت فردی را کاهش می داد.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به اهمیت کاهش مقاومت فردی در محیط کار که به تبع آن بهره وری نیروی کار افزایش می یابد، توصیه می شود تمهیداتی برای تقویت مهارت های فردی کارکنان مانند مهارت جرات ورزی فراهم شود.
    کلیدواژگان: جرات ورزی، مقاومت فردی، بلوغ، دانشگاه علوم پزشکی، کارکنان
|
  • Golparvar Mohsen*, Zareiy Majid Pages 309-322
    Background & Objectives
    One of the areas where hemophilic patients need help to improve their affective health is in strengthening their affective capital and flow at work experiences. The aim of this study was to determine the effect of job success training on affective capital and flow at work of hemophilic patients.
    Methods
    The present study was an interventional, descriptive-analytic study. In the first phase, 20 hemophilic patients selected through random sampling were divided into the two groups of experimental and control groups (n= 10). The experimental group received job success training package in eleven 2-hour sessions. The members of both groups were asked to complete the affective capital and the flow at work experiences questionnaires before the intervention, after the intervention and in a follow up, 45 days after the intervention. Data analysis was performed using repeated measures analysis of variance and through SPSS 21.
    Results
    Mean age of participants was 32.4 years. There was a significant difference between experimental and control groups in affective capital and flow at work experiences in both the post-training phase and follow-up phase. This means that the job success training package was effective on the affective capital and the flow at work experiences for experimental group.
    Conclusion
    The job success training package can be used to improve the affective capital and flow at work of hemophilic patients and consequently the capacity of these patients.
    Keywords: Job success package, Affective capital, Flow at work, Hemophilia patients, Training
  • Ebrahim Jaafaripooyan, Esmaeel Javadi Ghale, Mohammad Arab, Tahere Sharifi * Pages 323-337
    Background & Objectives: Charity hospitals with increasing public participation in the provision of health services could play an important role in assisting government for providing health care and promoting society health. Since most deprived people use the services of these hospitals, paying attention to these organizations and their management can help improve the quality and equality of health services distribution. Thus, this study aimed to explore the challenges of management of charity hospitals in Tehran province and provide solutions for these challenges in 2017.
    Methods
    This qualitative phenomenological study was conducted in 2017. Data were collected through semi-structure interviews with 26 participants from various organizations including top and middle hospital managers, experts from Vice-chancellor in treatment affairs of Universities of Medical Sciences in Tehran, and the Endowments and Charity Affairs Organizations. Snowball sampling method was used to select the respondents. Data were analyzed using a thematic analysis method.
    Results
    The challenges of charity hospitals could be categorized into 5 main codes including financial resources, human resources, physical and structural resources, management, and cultural challenges, and 13 sub codes.
    Conclusion
    Endowment selling and creating endowment funds in charity hospitals to develop sustainable financial resources, supervision of Ministry of Health (MOH) and Universities of Medical Sciences (UMS) for teaching, quality improvement, development of human resources, reconciliation with the goals of the health system, participation in macro policy making and planning, development of structural standards for the management of these hospitals and their announcement by the MOH, are the main solutions for these challenges.
    Keywords: Charity hospitals, Qualitative study, Challenges, Tehran
  • Mosadeghrad Ali Mohammad, Shahidi Sadeghi Niusha* Pages 339-356
    Background & Objectives
    Implementation of clinical governance (CG), as a strategy for improving the quality, safety and effectiveness of health services, has encountered challenges in Iranian hospitals. This study aimed to identify barriers to clinical governance implementation in Tehran hospitals, Tehran, Iran.
    Methods
    This descriptive cross-sectional study was carried out in 92 hospitals in Tehran that had implemented CG in 2014. Data were gathered using a researcher-made questionnaire assessing the human resource, managerial, cultural, procedural and structural barriers of CG. Data analysis was performed through SPSS software (version 20) and using descriptive and inferential statistics.
    Results
    The mean score of CG implementation barriers in Tehran hospitals was 3.36 out of 5. Human resource (mean score: 3.69) and cultural barriers (mean score: 3.02) were the most and least barriers of CG implementation respectively. Simultaneous implementation of accreditation, lack of a continuous improvement culture, staff insufficient motivation, CG bureaucracy and lack of time had respectively the most negative effects on CG implementation. Commitment and participation of senior managers, staff and doctors were low in CG and indeed had a significant relationship with the CG managerial barriers in hospitals.
    Conclusion
    Tehran hospitals encounter many barriers in implementing CG. Policy makers should consider the structure and culture of the hospitals and staff organizational maturity to develop an appropriate CG model. Besides, hospital managers should address the existing barriers and create an appropriate organizational structure and culture to facilitate CG successful implementation.
    Keywords: Clinical governance, Quality management, Barriers, hospital
  • Zarei Ehsan, Madani Donyani Masoumeh Sadat * Pages 357-366
    Background & Objectives
    One of the most valuable assets of any organization is its brand because it causes more profit margins, better cooperation channels and other benefits for the organization. The aim of this study was to investigate the factors affecting brand identity of hospitals in a semi- governmental hospital in Tehran/ Iran.
    Methods
    In this descriptive-analytic study, 403 hospitalized patients in a semi-governmental hospital were selected by available sampling method in 2016. The data gathering tool was a researcher-made questionnaire based on the Kapferer model (including 30 questions in 6 domains of brand personality, brand physique, brand culture, relationship, self-image and reflection). Data were analyzed using one-sample t-test in SPSS 16 software.
    Results
    The highest mean scores were attributed to the importance of service quality (4.21), known cases (4.15) and easy access (4.02). The least mean scores belonged to patients' mental and psychological needs (2.31), the distinctive character (2.45) and happy and motivated staff (2.63). There was a significant relationship between total mean score (3.51) and brand personality, brand physique and brand culture (P<0.05).
    Conclusion
    Hospitals cannot survive without attention to the patients' demands. Therefore, by implementing any of the factors affecting the hospital brand identity, it is possible to improve the hospital brand status in the minds of the patients as a superior and valuable brand.
    Keywords: Hospital brand, Kapferer Model, Semi-Governmental Hospital, Patients
  • Kiani Mohammad Mehdi, Tajvar Maryam* Pages 367-378
    Background & Objectives
    It is important to promote normal delivery due to the potential risks of cesarean section and its economic burden on families. The aim of the present study was to analyze the factors influencing the agenda setting of normal delivery policy under the health system reform of Iran, using the "Kingdon Multiple Streams" model.
    Methods
    In this retrospective case study, the agenda setting of the normal delivery promotion policy in Iran was qualitatively analyzed using documentary analysis and reviewing the available documents and evidences and applying Kingdon multiple streams model.
    Results
    The effective factors on agenda setting of normal delivery promotion policy in Iran were the role of media in revealing high cesarean section rate (problem stream) and their ability to force the government to reduce it and gaining the support of gynecologists. Moreover, the setting of the new government and presenting the new health system reform (policy stream), the full support of the Supreme Leader, the President and the Parliament of Iran, as well as the key role of health insurance and other bodies of the system (Politic stream) provided the opportunity for the implementation of normal delivery promotion policy in 2015.
    Conclusion
    Analysis of normal delivery promotion policy in Health System Reform of Iran using Kingdon multiple streams model helps to understand the content of this policy and the reasons of its agenda setting better.
    Keywords: Health Policy, Cesarean Section, Natural Delivery, Kingdon Multiple Streams Model, Iran
  • Pourreza Abolghasem, Rostaminya Marzye*, Harati Khalilabad Touraj, Maleki Sara, Mosavi Seyed Abdolreza Pages 379-388
    Background & Objectives
    Women have a basic role in ensuring the health of future generations and their employment forms an important part of their life. Changes in the traditional roles of women and their growing demand for participation in various job positions, have become an undeniable fact of Iranian society. The purpose of this study was to investigate the effect of formal and informal employment on women's quality of life.
    Methods
    This was a cross-sectional descriptive-analytic study performed from December 2016 to July 2017 on 112 formal employed women and the same number of informal employed women who were randomly selected. To assess subjects’ quality of life, SF-36 standard questionnaire was used as a valid tool. Data were analyzed using Mann-Whitney and independent t- test statistical tests and through SPSS version 21 software.
    Results
    According to the results, 49.1% of women working in the informal sector did not have high school diploma and were younger than 24 years old. The mean score of quality of life in women employed in the formal sector (78.95 ± 13.6) was significantly better than that of women employed in the informal sector (84.77 ± 10.21) (P<0.05).
    Conclusion
    Due to the rapid growth of the informal sector following social and economic issues, the number of women working in the informal sector is increasing. Lack of insurance and adequate salary are some of the problems in the informal sector. Government intervention in the informal sector through implementing related laws is a strategy to solve the problems of women working in the informal sector of the country.
    Keywords: Women employing, Quality of life, Formal employment, Informal employment
  • Akbarian bafghi Mohammad javad, Etemadi Sina*, Ghafarian malmiri Zahra, Sotudeh far Fatemeh, Zare Hossein Pages 389-397
    Background & Objectives
    Infant mortality rate is one of the main indicators in the assessment of community health. About 65% of children under one year of infant mortality are mortality and undoubtedly the first step in promoting this index is to identify the causes of their mortality at this time. The present study was conducted to determine the rate and causes of infant mortality in the neonatal intensive care unit of Shahid Sadoughi Hospital in Yazd.
    Methods
    This descriptive-analytic study was performed on 243 infants admitted to the neonatal intensive care unit of selected educational hospital in Yazd during the first period of April to the end of March, 1395. The data collection tool was a checklist. ANOVA and Chi-square tests were used. Data were entered into SPSS software version 19.
    Results
    Of the 243 infants under study, 39 (16.4%) of the newborns died. The highest incidence of neonatal in 56.4% of cases was prematurity. Cardiac arrest was the cause of death in 47.5% of infants. Fee of newborns with infant weight and infant age during admission and maternal gestational age were statistically significant (P = 0.0001).
    Conclusion
    Maternal and child-care care should be given more importance in health programs and policies, and measures should be taken to prevent possible contaminating factors for infant death.
    Keywords: Infants, Dead, Neonatal Intensive Care Unit, Educational Hospital, Causes of Death
  • Delavari Nagmeh, Beheshtifar Malikeh * Pages 399-413
    Background & Objectives: Reducing personal resistance against changes via assertiveness and maturity could help the organization to achieve goals. The aim of this study was to evaluate the effect of assertiveness on personal resistance with moderator role of staff maturity in Kerman University of Medical Sciences.
    Methods
    This cross-sectional descriptive-analytical study was performed on 169 Headquarters employees in Kerman University of Medical Sciences in 2016. To collect data, three questionnaires including assertiveness questionnaire (22 questions), personal resistance questionnaire (21 questions), and maturity questionnaire (26 questions), were used. Data were analyzed using partial least squares (PLS) by SmartPLS 2 software.
    Results
    Assertiveness had a reverse effect on the personal resistance. It had also a reverse effect on the dimensions of personal resistance including inappropriate emotions, passive reactions, and lack of creative responses, but it had no effect on the employees' low motivation. The employees maturity as a moderator variable reduced the effect of assertiveness on the personal resistance.
    Conclusion
    Considering the importance of decreasing personal resistance in workplace which increases the productivity of workforce, it is recommended to perform some interventions to reinforce the employees' personal skills like assertiveness.
    Keywords: Assertiveness, Personal resistance, Staff maturity, University of medical sciences, Staff