فهرست مطالب

پژوهش مدیریت آموزش کشاورزی - سال دهم شماره 46 (پاییز 1397)

نشریه پژوهش مدیریت آموزش کشاورزی
سال دهم شماره 46 (پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/09/10
  • تعداد عناوین: 10
|
  • بهمن خسروی پور *، زهرا تیموری کوهسار، نصیبه پورفاتح صفحات 3-15
    تفاوت های فرهنگی بیش از آنچه تصور شود بر اثربخشی کسب وکار تاثیر دارند، لذا درک تاثیر زمینه های فرهنگی بر رفتار فرد در انجام فعالیتهای کارآفرینانه ضروری می باشد. هدف این پژوهش، مطالعه رابطه میان هوش فرهنگی با گرایش کارآفرینانه کارشناسان مراکز خدمات مشاوره ای کشاورزی استان گلستان است. پژوهش از نظر هدف، کاربردی بوده و روش آن از نوع علی-ارتباطی است. داده ها با استفاده از توزیع دو پرسشنامه هوش فرهنگی و نیز گرایش کارآفرینانه در میان کارشناسان خدمات مشاوره ای کشاورزی استان گلستان گردآوری شد. جامعه آماری به تعداد 150 نفر است که تعداد نمونه آماری با استفاده از جدول مورگان 110 نفرتعیین گردید. داده ها با بکارگیری روش مدل یابی معادلات ساختاری و نیز آزمون همبستگی اسپیرمن و با استفاده از نزم افزارهای LISREL و SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. مهم ترین نتایج نشان داد که بین هوش فرهنگی با گرایش کارآفرینانه رابطه مثبت و معنی دار وجود دارد. همچنین بین بعد هوش رفتاری با گرایش کارآفرینانه رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد.
    کلیدواژگان: هوش فرهنگی، گرایش کارآفرینانه، شرکت خدمات مشاوره ای، گلستان
  • لیلا زلیخایی سیار، کریم نادری مهدیی *، رضا موحدی صفحات 16-33
    هدف این پژوهش علی-رابطه ای تعیین نقش عاملهای آموزشی و ترویجی در تبیین مدیریت پایدار آب کشاورزی در استان همدان است که به لحاظ هدف کاربردی و از نظر گردآوری داده ها میدانی می باشد. جامعه آماری تحقیق را 130 نفر از کارشناسان و استادان حوزه آب در بخش کشاورزی استان تشکیل می دهند. برای تعیین حجم نمونه از جدول مورگان استفاده شد و تعداد 97 نفر به شیوه تصادفی ساده انتخاب شدند. در بخش توصیفی برای رتبه بندی عاملهای آموزشی و ترویجی از روش های تصمیم گیری چندشاخصه TOPSIS و SAW و در بخش استنباطی برای تعیین سهم متغیرهای پیش بین (عاملهای آموزشی ترویجی و نگرش) در تبیین واریانس متغیر ملاک (مدیریت پایدار آب کشاورزی) از مدل یابی معادله های ساختاری مبتنی بر رویکرد حداقل مربعات جزیی (PLS) بهره گرفته شد. نتایج مدل یابی نشان داد که 19 درصد از واریانس مدیریت پایدار آب کشاورزی توسط عاملهای آموزشی و ترویجی و نگرش تبیین می شود. از میان عاملهای آموزشی و ترویجی، «رسانه های جمعی» با ضریب تاثیر 255/0 بیشترین تاثیر را بر مدیریت پایدار آب کشاورزی داشته و دارای اولویت بالاتری می باشد.
    کلیدواژگان: مدیریت پایدار آب، بخش کشاورزی، عامل های آموزشی و ترویجی، استان همدان
  • معصومه تقی بیگی، مسعود برادران *، امیرحسین علی بیگی صفحات 33-56
    امروزه روان شناسان بر این باورند یکی از عامل هایی که سبب نداشتن تخصص و مهارت لازم در فراگیران مراکز آموزش عالی و به ویژه آموزش عالی کشاورزی شده نا آگاهی و شناخت نسبت به اصول و مبانی فراشناخت و اجرا نشدن و استفاده از آن در مباحث تدریس و یادگیری است. با توجه به این مهم پژوهش با هدف شناسایی و اولویت بندی عامل های سوق دهنده و محدود کننده نهادینه شدن نظریه فراشناخت در نظام آموزش عالی کشاورزی به صورت کیفی انجام گرفت. برای شناسایی و مشخص کردن عامل های سوق دهنده و محدودکننده از مصاحبه های عمیق انفرادی استفاده شد (18 مصاحبه فردی). انتخاب افراد صاحبنظر در زمینه فراشناخت به روش گلوله برفی در رشته های مختلف کشاورزی و علوم تربیتی انجام گرفت. هر یک از پاسخگویان در نشست هایی که به مدت 15 دقیقه به طول انجامید به پرسش های باز پاسخ دادند. تحلیل داده ها که به روش نظریه پایه ور انجام گرفت در قالب سه مرحله ی کدگذاری باز، محوری و انتخابی منجر به شناسایی هشت دسته از عامل های فردی و رفتاری، برنامه ریزی، ترویجی، فرهنگی، محیطی و خانوادگی و انگیزشی به عنوان سوق دهنده ها (100 مورد) و سه دسته عامل های محدود کننده زمینه ای، روان شناختی و آموزشی (33 مورد) شد.
    کلیدواژگان: نظریه فراشناخت، نهادینه شدن فراشناخت، راهبرد فراشناخت، نظام آموزش عالی کشاورزی
  • پیمان فلسفی *، زهرا نظری صفحات 57-77
    هدف از تحقیق حاضر عبارت است یافتن راهبردهایی برای گسترش و توسعه ی آموزش در نظام ملی نوآوری کشاورزی، با تاکید بر تجاربی است که در استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد. بر این اساس در گام نخست پژوهش از روش کیفی ارزشیابی توانمندساز و تکنیک سوات و در گام دوم که روش کمی بود، از ماتریس QSPM جهت انتخاب راهبردها استفاده گردید. از این رو، جامعه ی پژوهش را در فاز کیفیمتشکل از 40 نفر از کارشناسان سازمان جهادکشاورزی استان است که در ارتباط تنگاتنگ با فعالیت های آموزشی کشاورزی بوده و با چالش ها و فرصت های آن آشنایی کامل دارند. داده های مورد نیاز در مرحله ی اول برای شناسایی عوامل از طریق پروتکل تجزیه و تحلیل سوات گردآوری شد. اعتبار وزنی هر یک از عوامل داخلی؛ قوت ها (374/2) ، ضعف ها (579/2) ، و عوامل خارجی؛ فرصت ها (271/2) و تهدیدها (994/2) محاسبه گردید. این داده ها نشان دهنده ی غلبه ی ضعف ها بر قوت ها و تهدیدها بر فرصت ها بود. جمع یندی تحقیق نشان داد دیدگاه اساسی و جهت گیری کلی در تدوین راهبردها با تکیه بر فرصت ها و رفع تهدیدهای محیط خارجی در یک محیط، "برون زا" امکان پذیر است. در گام دوم برای تعیین اهمیت کلی راهبردها از میانگین جمع امتیاز موزون نمره ‏های جذابیت استفاده شد. یافته ها نشان داد که پنج راهبرد امتیازی بیش از میانگین داشته که باید مورد توجه قرار گیرند. ایجاد و طراحی و توسعه ی برنامه های آموزشی ضمن خدمت و طراحی و توسعه آموزش های مهارتی کوتاه مدت مورد نیاز کشاورزان، ایجاد تغییر نگرش در سیاستگذاران برای توجه و حمایت از مراکز آموزش و طراحی و توسعه ی طرح های توجیهی آموزش کشاورزی از مهمترین این راهبردهاست.
    کلیدواژگان: آموزش کشاورزی، تکنیک SWOT، ماتریسQSPM، نظام ملی نوآوری، ترویج کشاورزی
  • نرگس کاکولوند، سعید غلامرضایی *، مهدی رحیمیان صفحات 78-89
    هم اکنون توسعه کشت گیاه دانه روغنی راهبردی کلزا، یک ضرورت به شمار می‏آید و شناسایی راهکارهای آموزشی ترویجی در جهت توسعه آن، با توجه به نیاز کشور بسیار مهم است. دراین بین، شهرستان سلسله یکی از قطب‏های مستعد کشت این گیاه دانه روغنی در استان لرستان می باشد و هدف این بررسی نقش ترویج و آموزش کشاورزی در توسعه کشت کلزا در این منطقه می‏باشد. این تحقیق با استفاده از نظریه مفهوم سازی بنیادی و برمبنای مدل گلاسر و استراوس ارائه شده است در سال 1396 انجام شده است و حجم نمونه آن13 نفر از کارشناسان مرتبط ستادی و صفی جهاد کشاورزی و شرکت توسعه کشت دانه های روغنی استان به‏عنوان خبرگان کلیدی بوده است و برای انتخاب مصاحبه شوندگان، از نمونه گیری هدفمند به شیوه زنجیره ای استفاده شد. برای گردآوری داده‏ها مصاحبه‏های نیم‏ساختارمند صورت گرفت که برای افزایش اعتبار و روایی داده‏ها از روش بازبینی توسط مشارکت کنندگان و همچنین برای تایید پذیری پژوهش از چندجانبه‏نگری استفاده شد. در نهایت مصاحبه های صورت گرفته توسط نرم افزار کیفی MAXQDA12 مورد دسته بندی قرار گرفتند و یافته‏ها نشان دادند که برای توسعه‏ی کشت کلزا سه راهبرد تقویت نقش حمایتی، تقویت برنامه های آموزشی و ساماندهی نظام این کشت، سودمند خواهد بود. برای پیاده‏سازی راهکارهای آموزشی و ترویجی، آموزش ضمن خدمت به کارشناسان، آموزش به بهره‏برداران درزمینهی تشکیل تعاونی باهدف یکپارچه سازی و یکجا زراعی، اجرای برنامه های آموزشی گروهی باهدف ارتقای بهره وری تولید، بازدید کشاورزان از کشتزارهای نمونه، سرکشی و پایش مستمر کارشناسان فنی و ترویجی و تهیه بسته های آموزشی چندرسانه ای در زمینه‏های سامانه‏های آبیاری مناسب، معرفی رقم‏های مقاوم به سرما و دارای عملکرد بالا و رعایت تراکم کشت و میزان بذر در هکتار، اجرای کشتزارهای نمایشی و مدرسه مزرعه کشاورز و تشکیل کمیته ساماندهی توسعه و ترویج کشت دانه های روغنی متشکل از کارشناسان دست اندرکار جهاد کشاورزی، شرکت توسعه دانه های روغنی و دیگر نهادهای مرتبط پیشنهاد می‏شود.
    کلیدواژگان: دانه های روغنی، کلزا کاران، توسعه کشت، نظریه مفهوم سازی بنیادی، شهرستان سلسله
  • موسی اعظمی، سعید هدایتی نیا *، محمد جواد مصطفوی صفحات 90-106
    با وجود کارکردهای مثبت و پرهیزناپذیر نظام کشاورزی ارگانیک، هنوز گرایش چندانی برای پذیرش آن وجود ندارد. این پژوهش با هدف تحلیل سازه های موثر بر پذیرش کشاورزی ارگانیک توسط کشاورزان در دهستان بالادربند از بخش مرکزی شهرستان کرمانشاه انجام شده است (96-1395). افزون بر مرور کتابخانه ای، از پرسشنامه در عملیات میدانی استفاده شد که روایی پرسشنامه به وسیله ی نظرسنجی کارشناسان توسعه کشاورزی و پایایی آن با انجام یک بررسی راهنما خارج از نمونه ی آماری با محاسبه ی ضریب های آلفای ترتیبی (93/0-75/0) ، پایایی ترکیبی (92/0-75/0) و میانگین واریانس استخراج شده (67/0-55/0) تایید شد. برای این منظور نرم افزارSmart PLSver3 به کار گرفته شد. جامعه ی آماری این پژوهش شامل کشاورزان دهستان بالادربند بود (2157 N=) که در نهایت 180 تن از آنان به روش نمونه گیری خوشه ایبرای بررسی انتخاب شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزارهای SPSSver20 و AMOSver20 استفاده شد. نتیجه مدل سازی ساختاری نشان داد که مدل تحقیق دارای برازش مناسبی می باشد. در نهایت، اثرهای مستقیم و غیر مستقیم مدل ساختاری پژوهش نتایج نشان دادند که سازه ی کنترل محسوس رفتاری، بیش ترین تاثیر را بر پذیرش کشاورزی زیستی داشته است و سازه های تصمیم به پذیرش، نگرش، دانش و آگاهی، هنجار ذهنی و درک برتری ها نسبت به کشاورزی زیستی به ترتیب از دیدگاه تاثیرگذاری بر سازه پذیرش کشاورزی زیستی، در رتبه های بعدی قرار گرفتند. یافته های این پژوهش می تواند دستاوردهایی برای مدیران و برنامه ریزان در بهبود پذیرش کشاورزی ارگانیک در بین کشاورزان داشته باشد
    کلیدواژگان: کشاورزی ارگانیک، نگرش و هنجارذهنی، تصمیم به پذیرش
  • محمدرضا شیرزادی *، محمدصادق ضیایی، هادی رزقی شیرسوار، سودابه جلیلی صفحات 107-124
    پژوهش حاضر با هدف تدوین الگوی تکمیلی اختصاصی انتخاب و انتصاب بر مبنای شایسته سالاری مدیران مراکز وابسته به موسسه آموزش عالی علمی کاربردی و مهارتی وزارت جهادکشاورزی و رتبه بندی وضعیت مطلوب به جهت اهمیت نگرش مدیران این مراکز در تربیت متخصصین تحصیلکرده درصنعت کشاورزی اجرا گردید. روش تحقیق ترکیبی (کیفی وکمی) ،کاربردی، میدانی، توصیفی و غیر تجربی در راستای اشباع نظری با 19 نفر از خبرگان مصاحبه و با استفاده از روش های کیفی سوالات استخراج و در ادامه با تنظیم سوال بلی یا خیرهمه گویه ها توسط خبرگان مورد تائید قرار گرفت. پرسشنامه اولیه تنظیم و به تعداد180عدد بین صاحب نظران پخش و بعد از جمع آوری،86%=KMO تعیین و درنهایت11مولفه مستخرج قابلیت تبیین 87/88% واریانس شایسته سالاری را دارا بود. پرسشنامه خروجی،در اختیار35 نفر از دست اندرکاران متعامل بامدیران مراکز قرار گرفت. نتایج آزمون کولموگروف-اسمیرنوف وضع مطلوب بالاتر از مقدار معناداری و نیز آلفای کرونباخ تمامی متغیرها بزرگتر از 7/0بودند و از نظر پایایی متغیرها مورد تایید بودند. میانگین واریانس بزرگتر از5/0بود بنابر این روایی همگرا نیز تایید و نیز مقدار CR>AVE بود. با استفاده از خروجی PLS الگوی شایسته سالاری احصاءو بارعاملی مشخص شدو رتبه بندی وضعیت مطلوب عبارت بودند از مدیریت بحران 8، توانمند10،رهبری وکار تیمی1،علم و دانش مدیریتی5،تفکرکارآفرینی و توسعه ای6،اخلاق9، تفکر انتقادی وخلاق4،سیاستمداری7، تفکر توسعه تکنولوژیکی11،تفکر سیستمی3،تفکر سازمان یادگیرنده2. یافته های پژوهش حاضر احصاء مدل اختصاصی شایسته سالاری مدیران مراکز فوق و رتبه بندی مولفه ها بود و برای اولین بار دو مفهوم سیاستمداری و تفکر موج چهارم در مولفه های شایسته سالاری معرفی شد.
    کلیدواژگان: مدل شایسته سالاری، مراکز علمی کاربردی و مهارتی، وزارت جهاد کشاورزی
  • زینب موذن، حمید موحد محمدی *، احمد رضوانفر، یوسف حجازی صفحات 125-144
    هدف این پژوهش، شناسایی مولفه های عناصر برنامه درسی رشته ترویج و آموزش کشاورزی براساس رویکرد آموزش میان رشته ای بود. جامعه آماری را 302 نفر از دانشجویان تحصیلات تکمیلی سال های تحصیلی 1396-1393 مقطع کارشناسی ارشد و 1396-1391 مقطع دکتری ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه های تهران، شیراز، رامین اهواز، کرمانشاه و زنجان تشکیل داد و تعداد 170 دانشجو با استفاده از جدول کرجسی و مورگان و با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای انتسابی انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه ای بود که روایی آن توسط اعضای هیات علمی و دانشجویان و دانش آموختگان دکتری رشته ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه تهران تایید شد و برای تعیین پایایی از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد (برای بخش های مختلف پرسشنامه بیشتر از 95/0 به دست آمد). داده ها با استفاده از نرم افزار SPSSتحلیل شدند. نتایج تحلیل عاملی نشان داد که عنصر هدف دارای سه مولفه کسب مهارت های بالای شناختی، کسب مهارت های حل مسئله، و کسب صلاحیت های دنیای واقعی مهندسی بود. عنصر محتوای برنامه درسی دارای چهار مولفه انسجام و مسئله محوری محتوا؛ گستردگی و جامع بودن محتوا، بهره گیری مناسب از محتوای رشته های مرتبط؛ و ارایه دروس مکمل و مرتبط در ترم ها و مقاطع تحصیلی بود. عنصر راهبردهای تدریس و یادگیری دارای سه مولفه روش های تدریس مسئله محور و چالش برانگیز، تعامل و تشریک مساعی اعضای هیات علمی در سطوح مختلف و بکارگیری دیدگاه ها و همکاری رشته های مختلف در فرآیند تدریس بود. عنصر تجارب و فعالیت های یادگیری دارای سه مولفه تناسب تجارب با نیازهای رشته و علایق دانشجویان، تنظیم فعالیت ها و تجارب یادگیری مبتنی بر کارگروهی درون و برون بخشی، و طراحی تجارب و فعالیت های یادگیری چالش برانگیز بود. عنصر ارزشیابی دارای چهار مولفه روش های ارزیابی مختلف، چند وجهی و چند معیاره؛ ارزیابی مهارت های بالای شناختی و ارتباطی؛ طراحی سوالات ارزیابی پیچیده و باز پاسخ؛ و ارزشیابی تکوینی متناسب با ماهیت دروس بود.
    کلیدواژگان: میان رشته ای، برنامه درسی، ترویج و آموزش کشاورزی، آموزش عالی
  • حسین نیک فرجام *، علی حسینی خواه، عفت عباسی، مسعود گرامی پور صفحات 145-163
    پژوهش حاضر با هدف تبیین منطق کارآفرینی در برنامه‏ درسی علمی کاربردی رشته ‏های کشاورزی با روش شناسی از نوع پژوهش کیفی اجرا شده است. در این پژوهش جهت دستیابی به داده ها و تحلیل و بررسی منطق برنامه درسی کارآفرینی از مطالعه کتابخانه‏ی با مرور اسناد و مدارک مرتبط در این حوزه به همراه مصاحبه نیمه ساختار یافته استفاده شده است. نمونه این پژوهش جهت مصاحبه، هدفمند است و از روش نمونه گیری گلوله‏برفی تا رسیدن به اشباع نظری بهره گرفته شده است. که شامل 1-اساتید و مدرسان خبره در بخش کشاورز، 2-متخصصان برنامه‏درسی و 3-دانش‏آموختگان کارآفرین بخش کشاورزی و در مجموع به تعداد 23 نفر هستند؛ برای تحلیل داده های حاصل از مصاحبه‎ها، از نرم افزار اطلس تی جهت کدگذاری در سه مرحله باز (مفاهیم) ، محوری (مقوله ها) و انتخابی (کد گزینشی) استفاده شد. و با تحلیل 500 مصداق برگرفته از مصاحبه ها در مرحله کدگذاری باز 36 مفهوم بدست آمد و در مرحله کدگذاری محوری مفاهیم مشترک و مشابه مرحله قبل از نظر معنایی در قالب 7 مقوله عمده شامل 1- نبود شغل دولتی 2- اشتغال زائی 3- ایجاد بینش کارآفرینانه 4- شرایط بالقوه کشاورز 5- پیشرفت های فنآوری های نوین 6- تاکید دانشگاه ها و نهادهای بین المللی معتبر 7- نیاز جامعه کشاورزی بعنوان یافته های اصلی پژوهش طبقه‏بندی شدند و در نهایت از مقوله های محوری یک کد گزینشی تحت عنوان «ایجاد اشتغال پایدار و توسعه کارآفرینی در بخش کشاورزی» بدست آمد. نتایج پژوهش نشان می دهد توسعه کارآفرینی در بخش کشاورزی با تغییر و تحول در طراحی و تدوین برنامه‏درسی علمی کاربردی کشاورزی امکانپذیر است و باید در اولویت سیاستگذاران در بخش آموزش کشاورزی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: برنامه درسی، رویکرد کارآفرینی، موسسه علمی کاربردی، آموزش کشاورزی
  • ارسلان ایرجی راد *، فاطمه خوش کام صفحات 164-176
    هدف این تحقیق بررسی تاثیر شاخص های اندازه تیم، هویت یابی از تیم و وابستگی متقابل به کار بر آموزش مبتنی بر شایستگی با توجه به نقش میانجی یادگیری تیمی است. جامعه آماری پژوهش 152 تن ازاعضای هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری در سال تحصیلی 96- 1395 بوده اند که تعداد 110 تن از آنان از طریق جدول مورگان و فرمول کوکران به روش نمونه گیری تصادفی به عنوان نمونه پژوهش انتخاب و پرسشنامه های مربوطه را تکمیل نموده اند. روایی صوری پرسشنامه به تایید خبرگان رسید و به وسیله تحلیل عاملی و برازش مدل، روایی سازه و پایایی ترکیبی آن نیز تایید شد. تجزیه و تحلیل داده های گردآوری شده نیز به روش مدل سازی معادلات ساختاری به وسیله نرم افزار AMOS23 انجام شده است. بر اساس یافته های پژوهش و مقادیر مربوط به ضریب مسیرها در مدل نهایی تحقیق و به صورت مستقیم، شاخص های اندازه تیم 28/0- ، شناسایی تیم 33/0 و وابستگی به کار 32/0، بر آموزش مبتنی بر شایستگی تاثیر دارند. همچنین نتیجه تاثیر متغیر میانجی یادگیری تیمی بر روابط فوق نیز موید معنی دار بودن اثر غیرمستقیم متغیرهای اندازه تیم، شناسایی تیم و وابستگی به کار بر اجرای آموزش مبتنی بر شایستگی است؛ اگرچه که در هر سه مورد با توجه به معنادار باقی ماندن روابط مستقیم، می توان گفت که متغیر یادگیری تیمی، اثر میانجی گر جزئی بر روابط مذکور دارد.
    کلیدواژگان: آموزش مبتنی بر شایستگی، یادگیری تیمی، اندازه تیم، هویت یابی با تیم، وابستگی متقابل به کار
|
  • Bahman Khosravipour *, Zahra Teimuri Koohsar, Nasibe Pourfateh Pages 3-15
    In order to reduce the problems encountered by the agricultural sector, despite the high unemployment rate, one of the main solutions to removing obstacles is the attention to the entrepreneurial culture and entrepreneurial orientation, which for understanding the impact of cultural contexts on the individual's behavior of providing educational services by agricultural consulting services companies is necessary. The aim of this study is to examine the relationship between cultural intelligence and entrepreneurial orientation of experts in agriculture advisory services centers in Golestan province. The research is functional in terms of the purpose and its method is causal- communicational. The data were collected by distributing cultural intelligence questionnaires as well as entrepreneurial orientation among experts of agricultural consulting services in Golestan province. The statistical population is 150 people. The sample size was determined using the Morgan table of 110. The data were analyzed by applying the structural equations modeling and Spearman correlation test using SPSS and LISREL software. The most important results showed that there is a positive and significant relationship between cultural intelligence and entrepreneurial orientation. Also, there is no significant relationship between four dimensions of cultural intelligence with entrepreneurial orientation.
    Keywords: cultural intelligence, entrepreneurial orientation, company of counseling services, Golestan
  • leila zolikhaei sayyar, karim naderi mahdeei *, reza movahedi Pages 16-33
    The main aim of this correlation-casual study was to analysis the effects of extension education factors on agricultural water sustainable management (AWSM) in Hamedan province. The study was an applied research in terms of goal and it has used a surveying method in terms of data gathering. The study's population were all agricultural water experts, faculty members, as well as researchers enrolled in Agricultural Research Center of Hamedan province (N=130). A researcher made questionnaire was used for collecting data. In this phase, 97 samples were selected according to Morgan's table in order to complete the data. In description part for ranking the extension education factors both TOPSIS and SAW were used as well as in analytical part A structural equation modeling (SEM) methodology by PLS software was used to determine the proportion of the independent variables (extension education factors, attitude) in predicting the dependent variable (AWSM). The results showed that 19 percent of the dependent variable (AWSM) variance could be determined by the variables extension education factors and attitude. Among the extension education factors, the mass media factor was shown as the highest and the most important with a 0.255 coefficient.
    Keywords: Water Sustainable Management, Agriculture Sector, Extension Education, Hamedan Province
  • Masoumeh Taghibaygi, Masoud Baradaran *, Amir hossein Alibeigi Pages 33-56
    Today, psychologists believe that the factors that have caused the lack of Specialization and skills in the learners of higher education centers, and especially agricultural higher education, Lack of knowledge and understanding of the principles and foundations of meta-cognition and non-implementation and its use in teaching and learning topics. Regarding this, current paper was focused to identify and prioritize the promoter and deterrent factors of the institutionalization of meta-cognitive theory in the agricultural education system qualitatively.
    The population of the research was the experts in the field of educational science and Meta cognition, which were collected through deep individual interviews to identify and specify the propulsion and preventive factors(18 individual interviews). Selection of skilled snowball techniques was conducted in different fields of agriculture and education. Each of the respondents answered to open questions in meetings that lasted 15 minutes, The results of data analysis which was based granded theory in the form of three stages of open, axial and selective coding led to identification of eight groups of individual and behavioral factors, planning, Extensional, cultural, environmental, family and motivational as the propulsion ( 100 items) and three categories of deterred factors Subjective, psychological, and educational (33 items).
    Keywords: Meta-cognitive theory, Meta-cognitive Institutionalization, Sterategi Meta-cognitive, Agricultural education system
  • Peyman Falsafi *, Zahra Nazari Pages 57-77
    The purpose of this study is finding strategies for development and expansion of education in the national agricultural innovation system, with an emphasis on experiences in Kohgiluyeh and Boyerahmad province. Accordingly, the qualitative method of the empowerment evaluation and SWOT technique was used and the quantitative method of QSPM matrix was used to select the strategies. Hence, the research community is included 40 experts from the Jihad-e-Agriculture Organization of the province, which is in close contact with agricultural education activities and is well acquainted with the challenges and opportunities. The required data were collected at the first stage for identification of factors through SWOT analysis protocol. The weights of each of the internal factors were: strengths (2.374), weaknesses (579.2), and external factors, opportunities (2.171) and threats (2.994). These data show the overcoming of weaknesses over strengths and threats to opportunities. The findings of the research showed that the basic view and overall orientation in developing strategies based on opportunities and removing the threats of the external environment in a "out sized" environment is possible. In the second step, the scores of attractiveness were used to determine the overall importance of the strategies. The findings showed that five of the above-average score strategies had to be considered. Establishment and designing in-service training programs and development of short-term skills training for farmers, changing attitudes among policymakers for paying attention and support of education centers, and designing and development of agricultural education justification schemes are the most important strategies.
    Keywords: Agricultural education, SWOT technique, QSPM matrix, national innovation system, agricultural extension
  • Narges kakolvand, Saeed Gholamrezai *, Mehdi Rahimian Pages 78-89
    Agriculture promotion and education has always been one of the main elements of the development of agriculture. Nowadays, the development of cultivating the strategic and import of rapeseed is a necessity and identifying educational development strategies for its development is very important. Meanwhile, the city of Solejdah in Lorestan province is one of the most prone to cultivating oilseeds. The purpose of this study is to examine the role of agricultural promotion and education in the development of rapeseed cultivation in this region. This research is based on qualitative paradigm. Statistical population of this study is 13 employees of the related experts and the officials of the Agricultural and Agricultural Cooperatives Development Department as the main informant. In order to increase the validity and validity of the data, the method of review by the participants as well as the validity of the research was applied to multilateralism.the results of this study showed that three strategies for enhancing support role, strengthening educational programs and organizing the system of cultivation would be beneficial for the development of rapeseed. To implement educational and promotional strategies, training in-service experts, training operators on the formation of cooperatives with the goal of integration and agronomy, implementation of group training programs aimed at improving productivity, visiting farmers from sample farms, rehearsals and monitoring Continuing technical and promotional experts and providing multimedia educational packages in the field of suitable irrigation systems, introduction of high yield resistant varieties and observing the distance between cultivars and seed rate per hectare
    Keywords: Oil Seeds, Canola Growers, cultivation Development, Grounded Theory, Selsele Township
  • Mousa Aazami, saeid hedayatiniya *, Javad Mostafavi Pages 90-106
    Despite the positive and inevitable functions of organic farming, this agricultural system still has little desire to accept it by farmers and producers. This study aiming to analyzing the effective factors on the Acceptance of organic farming by farmers in rural areas of the Bala-darband district of central Kermanshah province in Survey research method (2016-2017). In addition to documentary overview, a questionnaire was used in the survey as its validity confirmed by a panel of experts and its reliability was estimated through a guide study outside the statistical sample with Ordinal alpha coefficients (0/75-0/93), Composite Reliability (0/75-0/92) and Average Variance Extracted (0/55-0/67) was confirmed. for this purpose, Smart PLSver3 software was applied. The statistical population of were rural farmers of Bala-Darband (N = 2157) which 180 of them were selected by multistage cluster sampling method as sample group. Both SPSSver20 and AMOSver20 softwares were applied to analyze the collected data from the field. Finally, based on the direct and indirect effects of the developed structural model, The result showed that tangible behavioral control had the most effect on adoption of organic agriculture. Also, factors such as decision on use structures of adoption, Attitude, Knowledge and Cognizance, Subjective Norm and Perceived Usefulness towards organic farming seen as the most effective factors on the structure of organic farming acceptance in order. The results of this research can help managers and policy makers to seek strategies towards better adoption of organic farming among farmers.
    Keywords: Organic Farming, Attitude, Subjective Norm, Decision to Accept
  • mohammad reza shirzadi *, muhamad sadegh Ziyaii, Hadi Shirsavar, Sodabeh Jalili Pages 107-124
    The present study aims to developing the assigned complementary model, the selection and appointment based on the merit of the managers of the centers affiliated to the applied higher education institution of the Ministry of Jihad-e-Agriculture, and desirable mode ranking is performed due to attitude importance of the institution managers to cultivation of educated experts in agricultural industry. This combination (quantitative, qualitative), application, field, descriptive, non-descriptive study along with theoretical saturation is interviewed by19experts and then all the items approved by experts based on the adjusting yes or no questions. The initial questionnaire was set and distributed among180experts.After collecting data obtained KMO=%86. Finally,11components have ability to determine %87/88 meritocracy variance. Final questionnaire was provided 35 interacting participants by manager of the centers.The results of Kolmogorov-Smirnov test have more suitable condition than the significant effect, all Cronbach alpha variables more than0.7and mean variance more than 0.5.Therefore, the convergent validity of the variables accepted with CR>AVE. Using PLS output, the components of meritocracy and desirability mode rankings was considered and factor load determined. The desirability status rankings were included crisis management8,empowerment10,leadership and teamwork1, science& knowledge of management5,entrepreneurship and development thought 6,ethics9, critical and creative thinking 4, statesmanship 7,fourth wave management thinking11, system thinking3,learning organization thinking2.The finding of this study was considering exclusive model of manager’s meritocracy in centers and ranking of items. For the first time introduced two concept of meritocracy components, the first one was statemanship and the other was fourth wave attitude
    Keywords: applied sciences, skills centers, Ministry of Agriculture, custom-built Model of meritocracy
  • Zeinab Moazen, Hamid Movahed Mohammadi *, Ahmad Rezvanfar, Seyyed Yousef Hedjazi Pages 125-144
    The aim of this research was to analyze the components agricultural extension and education major according to interdisciplinary curriculum elements. The statistical population of the study included 302 students (1393-1396 for Master and 1391-391 for PhD) at universities of Tehran, Shiraz, Ramin, Kermanshah, and Zanjan. Using Krejcie and Morgan tables, a sample of 170 students was selected by stratified sampling method. The research instrument was a questionnaire. Its validity was confirmed by the faculty members and PhD students and graduates of Agricultural Extension and Education. Cronbach's alpha coefficient used to determine the reliability. Data were analyzed using SPSS software. The results of factor analysis showed that aim element had three component including acquiring cognitive skills, problem solving skills, and acquiring the skills of the real world of engineering. Content element had four components including: content cohesion, comprehensiveness of the content, the proper utilization of the content of the related disciplines, and the provision of complementary and relevant courses in terms of study. The element of teaching and learning strategies had three components including: problem-based teaching methods, the interaction of faculty members, and the use of cooperation of different disciplines in the teaching process. The element of learning experiences and activities had three components including: matching the experiences with the needs of the field and the interests of the students, setting out the activities and experiences of learning based on the internal and external workgroup, and designing challenging experiences and learning activities. T
    Keywords: Interdisciplinary, Curriculum, Agricultural extension, Education, Higher Education
  • Hossein Nikfarjam *, ali hoseinikhah, effat abbassi, masuod gramipour Pages 145-163
    The purpose of this study is to determine entrepreneurship logic in agricultural curriculum through qualitative research method. In this research, a library study was conducted to access data and analyze entrepreneurship curricula by reviewing relevant documents in this area, along with semi-structured interviews. Sampling is purposeful. The snowball sampling method continues to reach the theoretical saturation. Which included 1 professor and speaker in agriculture, 2 curriculum specialist and 3 graduates of agricultural entrepreneurship and a total of 23 people; for analysis of data from interviews, Atlas-T software was used in three stages: open (concepts), Axis (Categories) and Selection (Selected Code). By analyzing 500 interviews in open planning stage, 36 concepts were obtained and at the planning stage, similar concepts and similar to the previous semantic meaning were divided into 7 major categories: 1- lack of government jobs 2- employment 3. creation of entrepreneurial insights 4 5. Potential farmers 5. Recent technological advances 6. The emphasis of internationally recognized universities and institutions 7. The needs of the agricultural community are classified as the main findings of this study. And finally, the main categories of a selective code entitled "Making Sustainable Employment and Entrepreneurship in Agricultural Development." The results of this study indicate that entrepreneurship development in agriculture is due to changing educational curriculum for agriculture and priority of policy makers in agricultural education.
    Keywords: Curriculum Logic, Entrepreneurship Approach, Scientific-Applied Agricultural Education
  • Arsalan irajirad *, Fateme Khoshkam Pages 164-176
    The purpose of this study was to investigate the effects of size of team indicators, team identification and interdependence on work based on competency-based learning based on the role of mediating team learning. The statistical population of this study was 152 faculty members of Sari University of Agricultural Sciences and Natural Resources in 1395-96. 110 of them were selected through Morgan table and Cochran formula by random sampling as a research sample and completed questionnaires. Have found The formal validity of the questionnaire was confirmed by experts and was confirmed by factor analysis and model fitting, structural validity, and its combined reliability. Analysis of the collected data was done by structural equation modeling using AMOS23 software. Based on the findings of the research and the values ​​of the coefficient of the paths in the final model of the research and directly, the size of the team -0.28, the identification of the team is 33.3 and the dependence on the job, 0.32, affect the competence-based education. Also, the effect of team mediating variable on the above relationships also confirms the significance of the indirect effect of team size variables, team identification and work affiliation on the implementation of competency-based education; however, in all three cases, with respect to the meaningful preservation of direct relationships, one can He said that team learning variable has a mediator effect on these relationships.
    Keywords: Competency-based learning, team learning, team size, identity with the team, interdependence of work