فهرست مطالب

نشریه پژوهش مدیریت آموزش کشاورزی
سال دهم شماره 45 (تابستان 1397)

  • ویژه نامه تابستان 1397
  • تاریخ انتشار: 1397/05/16
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مسعود بیژنی *، فرشاد مجیدی، عنایت عباسی صفحات 3-17
    نشر یافته های پژوهشی یکی از نیازهای اساسی جامعه علمی است. بر این پایه، آسیب شناسی فرآیند نشر و حفظ کیفیت آن ها، اولویت می یابد. نبود زمینه ی نشر به هنگام یافته های پژوهشی، به ویژه در کشاورزی، سبب بی نتیجه ماندن یافته های پژوهشگران می شود. از سوی دیگر، کیفیت نشر مقاله ها اهمیت بسیاری دارد. در این راستا، هدف این مقاله، آسیب شناسی نشر یافته های پژوهشی در عرصه کشاورزی بود. این تحقیق از نوع توصیفی است که با استفاده از یک پیمایش داده های مورد نیاز جمع آوری گردید. جامعه ی آماری پژوهش، شامل 6773 نفر از اعضای هیات علمی و دانشجویان دکتری کشاورزی دانشگاه های دولتی ایران بودند که 363 نفر از آن ها (106 هیئت علمی و 257 دانشجوی دکتری) بر پایه جدول کرجسی و مورگان با استفاده از روش نمونه گیری سه مرحله ای انجام گرفت. ابزار گرد آوری داده ها، پرسشنامه ای بود که برای تایید روایی ظاهری و محتوایی، در اختیار چند تن از متخصصان ترویج و آموزش کشاورزی قرار داده شد. هم چنین، پایایی پرسشنامه، با استفاده از ضربب پایایی θ، تایید شد (93/0≥ θ≥72/0). با کاربرد نظریه سه شاخگی، آسیب های نشر یافته های پژوهشی در سه حیطه ی زمینه نشر (شامل زمینه های دانشی، اخلاقی و نگرشی) ، ساختار نشر (شامل ساختارهای سیاستی، بررسی و پذیرش، فرآیند داوری و چاپ) و رفتار نشر (شامل رفتارهای برنامه ریزی، سازماندهی، نگارشی و بازنگری) دسته بندی شده و گویه های تشکیل دهنده هر کدام رتبه بندی گردیدند. گویه های تشکیل دهنده کیفیت نشر و پیامدهای آسیب شناسی نشر یافته های پژوهشی نیز از نظر پاسخگویان رتبه بندی شدند. با استفاده از تحلیل عاملی، چهار عامل آسیب شناختی داده سازی و ‏اولویت ها، فرآیند داوری، اصول نگارشی و منابع و هزینه ها در نشر یافته های پژوهشی کشاورزی استخراج شدند. در پایان، بنا بر یافته ها، پیشنهادهای کاربردی چندی ارایه شد.
    کلیدواژگان: آسیب شناسی نشر، کیفیت نشر، نظریه سه شاخگی، پژوهش کشاورزی، نشر یافته های پژوهشی
  • مهتاب پورآتشی * صفحات 18-31
    یکی از مهمترین نگرانی های دانشجویان گرایش های رشته کشاورزی آینده شغلی آنان است که تا اندازه ای به خود آنها نیز از جهت انگیزه و قابلیت شغل یابی و اشتغال بستگی دارد. هدف این تحقیق، ارزیابی مهارت های اشتغال پذیری دانشجویان کشاورزی است که به توانمندی دانشجویان برای اشتغال، نقاط قوت دانشگاه، و راهکارهای ارتقای مهارت اشتغال پذیری مربوط بوده است. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی بوده و با دیدمان کیفی انجام شد. مشارکت کنندگان، دانشجویان دکتری رشته کشاورزی بودند و گردآوری داده ها با روش مصاحبه صورت گرفت. برای این منظور با 12 تن از دانشجویان مزبور مصاحبه عمیق صورت گرفت و داده ها گردآوری شد، کدگذاری و مقوله بندی شد. بنابر یافته ها، مهمترین مهارتی که می بایستی ارتقا یابد، مهارت تنظیم مشخصات فردی (شرح حال) و پس از آن، توانایی کار با گروه و مشارکت جمعی بود. نقاط قوت دانشگاه در سه دسته شامل نیروی انسانی، امکانات و تجهیزات، و پشتیبانی گروه بندی شد. افزون بر این، براساس تحلیل محتوا، راهکارهای ارتقای مهارت های اشتغال پذیری دانشجویان کشاورزی در سه مقوله اصلی آموزش، تعاملها، و خدمات، و هشت مقوله فرعی شامل: محتوای درسی، کیفیت بخشی آموزش، دانش و یادگیری، ارتباطات فردی، ارتباطات سازمانی، مشاوره، فرهنگی، و پشتیبانی دسته بندی شد. از جمله راهکارها برای ارتقای مهارت اشتغال پذیری دانشجویان، برگزاری کارگاه های آموزشی مانند کارگاه رزومه نویسی و اجرای هدفمند و مناسب طرح کارآموزی بود.
    کلیدواژگان: اشتغال، مهارت اشتغال پذیری، آموزش عالی، کشاورزی، دانشجو
  • زینب موذن *، حمید موحد محمدی، یوسف حجازی، احمد رضوانفر صفحات 32-46
    در سیر دگرگونی های آموزش عالی، ردپاهایی از رویکردها و مدل های گوناگون برنامه ریزی آموزشی و درسی مشاهده می شود و نگاه تحلیلی به رویکردها و زمینه ها این نکته را نمایان می سازد که هر یک بنا به شرایط، نیازها و محدودیت‎ها برخاسته اند، به این دلیل تفکر مداوم درباره ی برنامه درسی ضروری است. هر برنامه درسی از رشته علمی مربوط جدا نبوده و در گسترده ترین معنای خود آن چیزی است که به فراگیر آموخته می شود. محتوای برنامه درسی دانش سازمان یافته و اندوخته شده، اصطلاح ها، اطلاعات، واقعیت ها، حقیقت ها، اصول، روش ها، مفهوم ها، تعمیم ها، پدیده ها و مسئله های مربوط به ماده درسی است. کشاورزی، علمی نظام مند است که به وسیله نظام های اجتماعی و بوم شناختی توصیف می شود و این در حالی است که محتوای برنامه های آموزش کشاورزی روی رشته های جدا از هم (حشره شناسی، گیاه شناسی و…) توجه دارند و دانشجویان را برای رفتار با نظام های پیچیده ی کشاورزی آماده نمی کند. بنابراین، یک نیاز فوری در نظام آموزش کشاورزی و نیز رشته ترویج و آموزش کشاورزی به منظور تغییر جهت گیری برنامه درسی بر پایه رویکرد آموزش میان رشته ای وجود دارد. در این باره، هدف این نوشتار بازاندیشی محتوای آموزشی برنامه درسی مقطع کارشناسی رشته ترویج و آموزش کشاورزی بر پایه مبانی و اصول حاکم بر رویکرد میان رشته ای است که با استفاده از روش شناسی تحلیل محتوا کیفی و کمی و فن مصاحبه نیمه ساختاریافته به بررسی و شناسایی زمینه‎ها و موضوع ها و محورهای آموزشی و مهارت ها و رشته های همجوار و مکمل و سازمان های طرف همکاری از دیدگاه اعضای هیات علمی و خبرگان رشته ترویج و آموزش کشاورزی پرداخته شده است.
    کلیدواژگان: بازاندیشی، رویکرد، برنامه درسی میان رشته ای، محتوای آموزشی، ترویج و آموزش کشاورزی
  • نوذر منفرد *، مهسا فاطمی صفحات 47-61
    کشاورزی ارگانیک، به طور فزایندهای، به عنوان یک سامانه تولید قابل پذیرش برای کشاورزی پایدار مطرح میشود. کشت ارگانیک به منزله یک هنر در کشاورزی سبز تعریف میشود. با توجه به جدید بودن این شیوه تولید در بخش کشاورزی ایران، هدف از این پژوهش شناخت و تحلیل دانش و آگاهی کشاورزان از اصول کشاورزی ارگانیک می باشد. این پژوهش با استفاده از روش پیمایش و ابزار پرسشنامه به گردآوری داده پرداخته شده است. روایی صوری پرسشنامه توسط اساتید دانشگاه و مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی مورد تایید قرار گرفت. پایایی آن نیز با انجام مطالعه راهنما توسط 03 کشاورز خارج از جامعه آماری انجام شد؛ 3 به دست آمد. جامعه آماری شامل 22223 کشاورز بوده که /6-3/ به طوریکه ضرایب آلفای کرونباخ بین 11 طبق روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی و با استفاده از جدول مورگان، نمونه تصادفی 162 نفره از کشاورزان استان بوشهر انتخاب شدند. برای تجزیه و تحلیل داده پژوهش، کشاورزان با تحصیلات بالاتر، میزان دانش و آگاهی بیشتری از شیوه ارگانیک داشته و به همین ترتیب، بیشتر افرادی که شیوهی ارگانیک را در عمل استفاده میکنند نیز از گروه کشاورزان تحصیل کرده تراند. همچنین بین روحیه ی خطرپذیری و به کارگیری شیوهی ارگانیک در تولیدات کشاورزی نیز تفاوت معناداری بین گروه های مختلف کشاورزان وجود داشته و کشاورزان خطرپذیر، به میزان بیشتری شیوه ارگانیک را در عمل پذیرفتند. مشاهده برنامه های تلویزیونی، شرکت در گروه های بحث کشاورزان و مراجعه به سازمان جهاد کشاورزی به ترتیب پرکاربردترین روش های ارتباطی انبوهی، گروهی و انفرادی بوده که توسط کشاورزان برای کسب اطلاعات موردنیاز در زمینه شیوه ارگانیک استفاده میشود. در نهایت، راهکارها و پیشنهادهایی کاربردی برای آموزش شیوه کشت ارگانیک به منظور ایجاد تغییر موثر در رفتار کشاورزان به سمت کشاورزی ارگانیک پیشنهاد شده است.
    کلیدواژگان: کشاورزی ارگانیک، دانش کشاورزان، نگرش کشاورزان، پذیرش کشاورزی ارگانیک
  • زهرا هوشمندان مقدم فرد *، اسماعیل اخبار صفحات 62-75
    نگرش های افراد در زمینه محیط زیست نقش مهمی در شکل گیری رفتارهای زیست محیطی مطلوب آنان دارد و برای جهت دهی نگرش افراد بررسی عاملهای موثر بر آن اهمیت دارد. لذا این تحقیق علی- ارتباطی با هدف سنجش تاثیر عاملهای موثر بر نگرش زیست محیطی هنرجویان کشاورزی صورت گرفت. ابزار تحقیق پرسشنامه ای سه بخشی بود که روایی آن با نظرسنجی از متخصصان تائید و با انجام بررسی مقدماتی با 03 3 برای بخشهای مختلف پایایی آن به دست آمد. جامعه ی / هنرجو و محاسبه ضریب آلفای کرونباخ بالاتر از 8 آماری تحقیق را همه ی هنرجویان هنرستانهای کشاورزی استان زنجان در سال 1031 تشکیل میدادند 181 نفر (که بر مبنای جدول نمونه گیری کرجسی و مورگان و با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای ( تصادفی متناسب، 101 نفر گزینش و بررسی شدند. تحلیل دادها با استفاده از آمارهای توصیفی و استنباطی 51 درصد( دارای نگرش / صورت گرفت. نتایج نشان داد که اکثریت هنرجویان) 3 SPSS بهوسیله نرم افزار 20 81 درصد (نیز متوسط به / متوسطی در زمینه محیط زیست بوده و سطح دانش زیست محیطی اکثریت آنان) 1 بالا بود. برپایه تحلیل رگرسیون ترتیبی، سه متغیر دانش زیست محیطی، مطالعه مجله درباره محیط زیست و سطح تحصیلات پدر سطح نگرش زیست محیطی هنرجویان را تحت تاثیر قرار میدهند.
    کلیدواژگان: نگرش محیط زیستی، هنرجویان کشاورزی، استان زنجان
  • جواد قاسمی *، سیدمحمود حسینی، یوسف حجازی، حمید موحد محمدی صفحات 76-91
    یادگیری تجربی به عنوان یک الگوی بنیادی از آموزش و یادگیری در آموزش کشاورزی به شمار می رود. هدف این تحقیق پیمایشی، تحلیل عنصرهای یادگیری تجربی در آموزش عالی کشاورزی بود. جامعه ی آماری آن را دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشکده های کشاورزی ایران (20518 = N) تشکیل دادند که با استفاده از فرمول کوکران شمار 380 تن از آنان به عنوان نمونه و با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی با انتساب متناسب انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه گردآوری و توسط نرم افزارهای SPSS نسخه 19 و LISREL نسخه 5/8 پردازش شدند. به منظور تعیین روایی پرسشنامه از روایی شکلی با نظرخواهی از متخصصان ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه تهران و روایی سازه استفاده شد (96/0-84/0AVE=) و به منظور محاسبه ی پایایی پرسشنامه از دو روش آلفای ترتیبی و پایایی مرکب استفاده شد (98/0-96/0 CR=و 93/0-83/0α=). یافته های به دست آمده از تحقیق در زمینه ی رتبه بندی عنصرهای چهارگانه ی برنامه ی درسی، ویژگی های آموزشگران، ویژگی های فراگیران و عامل های سازمانی نشان دادند که در زمینه ی برنامه ی درسی، ارزشیابی آموزشی در بالاترین و نیازها و هدف های آموزشی در پایین ترین رتبه ها قرار گرفتند. در زمینه ی ویژگی های آموزشگران، ویژگی های مهارتی در بالاترین و انگیزشی - تعاملی در پایین ترین رتبه ها قرار گرفتند. در زمینه ی ویژگی های فراگیران، ویژگی های انگیزشی در بالاترین و ویژگی های تعاملی در پایین ترین رتبه ها قرار گرفتند و در زمینه ی عامل های سازمانی نیز سویگان زیرساختی در بالاترین و مالی در پایین ترین رتبه ها قرار گرفتند. یافته های تحلیل عاملی تاییدی نیز نشان داد که نشانگرهای مورد استفاده برای اندازه گیری عنصرهای برنامه ی درسی، ویژگی های آموزشگران، ویژگی های فراگیران و عامل های سازمانی مناسب بودند و شاخص های برازندگی مدل ها نیز در حد مطلوبی قرار داشتند
    کلیدواژگان: یادگیری تجربی، آموزش عالی کشاورزی، آموزشگر کشاورزی، فراگیران کشاورزی
  • حشمت الله سعدی *، مهدی نوری پور، سعید هدایتی نیا صفحات 92-108
    اکنون دوران تغییرهای پرشتاب تصمیم گیری ها برای مدیران است. تغییرهایی که اگر سازمانی خود را با آنها موافق و همراه نسازد، بسا که به نابودی برسد. یکی از این تغییرهای پرشتاب استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات در سازمانها و به ویژه سازمان های صفی روستایی است. ارایهی خدمات به روستاییان با استفاده از فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی )فاوا (و توسعه آن در سازمانی صفی روستایی، از جمله راهبردهایی است که در کاهش و حذف شکاف دیجیتالی در دستور کار کنشگران توسعه روستایی شهرستان بویراحمد قرار گرفته است. از این رو، این پژوهش به روش کیفی-کمی و با استفاده از شیوه نامه در مرحله کیفی پروتکل و پرسشنامه در مرحله کمی انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش 22 تن مدیران سطح صف و ستاد سازمان های روستایی شهرستان بویراحمد بودند که به شکل هدفمند در هر دو مرحله انتخاب شدند. در مرحله نخست، بررسی شدند که به SWOT نقاط قوت، ضعف، تهدیدها و فرصتهای توسعه فاوا در سازمانها به کمک الگوی کمک مدیران صفی روستایی انجام شد. در مرحله دوم، به کمک 2 نفر از مدیران ستادی همان سازمانها و با اولویت بندی راهبردهای توسعه فاوا تعیین شد. یافته ها نشان دادند که، مهمترین ANP استفاده از الگوی راهبردها به ترتیب عبارتند از: بسترسازی قوانین سخت افزاری و نرمافزاری برای استفاده راحتتر کارکنان؛ بالا پیش و ضمن خدمت؛ ایجاد ارتباط با مرکزهای ،) ICDL( بردن کیفیت دوره های آموزشی مهارتهای فناوری فناوری برای امنیت داده ها و اطلاعات سازمان و استفاده از توان فاوا برای تقویت و توسعه آن در تمام وظیفه های شغلی. داشتن برنامه راهبردی طراحی شده برای فاوا، وجود قوانین مناسب سازمانی برای کاربست فاوا در انجام امور، تعهد و پیگیری مدیریت ارشد سازمان به فاوا در برگزاری دوره های پیش از خدمت و ضمن آن درباره فناوری از مهمترین موردهایی هستند که سازمان های صفی روستایی باید به آن توجه ویژهای به آن داشته باشند.
    کلیدواژگان: فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا)، تحلیل سوات، تجزیه و تحلیل شبکه، روش ترکیبی
  • عنایت عباسی *، مهسا سعدوندی، همایون فرهادیان صفحات 109-122
    پژوهش های انجام شده در سالهای گذشته، نشان داده اند که کیفیت محیط یادگیری تاثیر انکارناپذیری بر دستیابی به هدف های آموزشی دارد. یکی از هدف های اساسی آموزش در نظام آموزش صلاحیت محور، ایجاد پیوند بین نظام آموزشی و بازار کار است. برای تحقق این رهیافت آموزشی، تعیین ویژگی های محیط یادگیری بسیار اهمیت دارد. در این تحقیق توصیفی- تحلیلی، اسناد و پژوهش های پیشین با استفاده از روش تحلیل محتوا و کدگذاری تجزیه و تحلیل شده است تا ویژگی های لازم برای محیط یادگیری در نظام آموزش عالی کشاورزی صلاحیت محور استخراج شود. برای این منظور نمونهی مورد تحقیق 12 پژوهش مرتبط که به صورت هدفمند برای پژوهش انتخاب شده و مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. ابزار گردآوری اطلاعات و داده های مورد نیاز پژوهش، سیاهه وارسی و برگه های محقق ساخته بود. نتایج این پژوهش نشان داد که بر مبنای نتایج پژوهش های انجام شده و با توجه به اصول آموزش صلاحیت محور، ویژگی های لازم برای محیط یادگیری در آموزش صلاحیت محور، به طور کلی در پنج دسته قرار میگیرد. این ویژگی ها عبارتاند از: تاکید بر فعالیت های عملیاتی، تاکید بر ارتقای مهارتهای ارتباطی، تاکید بر توسعه فردی فراگیران، حمایت از مشارکت فراگیران در یادگیری و دربرداشتن اصول ارزشیابی. با توجه به نتایج تحقیق و تآکید آموزش صلاحیت محور بر ارتباط تنگاتنگ محیط یادگیری و محیط کاری و ماهیت تجربی آموزش کشاوری ضرورت دارد در تدوین برنامه آموزشی و درسی به ویژگی های محیط یادگیری صلاحیت محور نیز توجه ویژهای شود.
    کلیدواژگان: آموزش صلاحیت محور، محیط یادگیری، آموزش عالی کشاورزی
|
  • Masoud Bijani *, Farshad Majidi, Enayat Ababasi Pages 3-17
    The publication of research findings is one of the major needs of the scientific community. Accordingly, the pathology of the process of publishing and preserving its quality has priority. The lack of dissemination of the research findings, especially in the agriculture, leads to the lack of knowledge of researchers. On the other hand, the quality of research findings is important. In this regard, the purpose of this study was analyzing pathology of publishing research findings in the field of agriculture. The research method is descriptive which carried out by a survey for gathering data. The statistical population consisted of all faculty members and Ph.D. students of agriculture (6773 person) in the public universities of Iran. By using Krejcie and Morgan’s Table and three stage sampling 363 person were selected as sample (106 faculty members and 257 Ph.D. students). The data collection instrument was a questionnaire, which a panel of faculty members of agricultural extension and education confirmed its validity. The reliability of the items of the questionnaire was approved with calculating ordinal theta coefficient (0.72≤θ≤0.93). The damages of the publication of research findings were classified in three areas of publishing context (including the context of knowledge, ethics and attitudes), publishing structure (including structure of policy, investigation and acceptance, review process and printing) and publishing behavior (including behaviors of planning, organizing, writing, and reviewing) using three branches theory and their items were ranked as percived by respondents. Using factor analysis, four causative factors of data making and priorities, review process, principles of writing and resources and costs were extracted in the publication of agricultural research findings. At the end, based on the findings, functional recomendations were presented.
    Keywords: Publication Pathology, Publication Quality, Three branches theory, Agricultural research, Publication of research indings
  • Mahtab Pouratashi * Pages 18-31
    One of the most important concerns of agricultural students is their employment. This paper aims to study agricultural students' employability and focused on three questions: students' competency for employment, university strengths and promoting methods. Participants were 21 Ph. D. students in agriculture and Interview used for data collection. The findings showed that the most important skill was CV writing and team working, respectively. University strengths included three categories: human resources, facilities, and support. In addition, the methods for promoting employability skills of agricultural students were categorized in three main groups:education, interactions, and services. In addition, the subcategories included: content of the course, the quality of education, knowledge and learning, personal communication, organizational communication, counseling, cultural, and support. Based on the findings, organizing workshops and proper implementing of apprenticeship were recommended.
    Keywords: employment, employability skill, Higher Education, agriculture, student
  • Zainab Moazen*, Hamid Movahed Mohammadi, Seyyed Yousef Hedjazi, Ahmad Rezvanfar Pages 32-46
    In the pathway of the evolution of higher education, there are footprint of different approaches and models of educational planning and curriculum that analytic perspective on approaches and fields reveals that each one is based on conditions, needs and constraints, and this is why continuous thinking about Curriculum is essential. The curriculum is not separate from the discipline, and in its broadest meanings it is what is learned to the learner. Content of curriculum contains of organized and stored knowledge, terminology, information, reality, facts, principles, methods, concepts, generalizations, phenomena and issues related to the subject. Agriculture is a systematic science that is described by social and ecological systems, while the content of agricultural education programs focuses on separate disciplines (insectology, botany, etc.), which does not prepare students to deal with complex systems of Agriculture. Therefore, there is an urgent need in the agricultural education system and agricultural education and extension in order to change the orientation of the curriculum based on the interdisciplinary education approach. In this regard, the purpose of this paper is rethinking about the curriculum content of the undergraduate in the field of agricultural education and extension based on the principles governing the interdisciplinary approach. Which is Used the methodology of qualitative and quantitative content analysis and the technique of semi-structured interviews,to survey and identify the subjects and central signage; Topics, educational orientations and skills; and complementary disciplines and collaborative organizations from the perspective of faculty members and experts in the field of agricultural education and extension.
    Keywords: reprogramming, interdisciplinary curriculum, curriculum content, agricultural extension, education
  • nozar monfared*, mahsa fatemi Pages 47-61
    Neglecting the activities regarding environment conservation has been criticized by many agricultural experts of Iran. Therefore, the crisis of agricultural development in the country was attributed to the conventional agricultural system and its related problems and a new pattern of agriculture has been emphasized in order to achieve sustainable development. Alternative agriculture has been presented as one the solutions toward sustainable development. Oraganic agriculture is highly recommended as an acceptable productive system of sustainable farming. Cureently, organic farming is defined as an art of green agriculture. According to the novelty of this kind of farming in agriculture sector of Iran, analysis of the farmers` knowledge regarding the principles of organic agriculture was the main aim of the study. This research was accomplished using survey and structured questionnaire in order to collect required data from a random sample of 168 of farmers of Bushehr province. Based of findings, educated farmers have more knowldege about organic farming, so this kind of agriculture has been use by more educated farmers, as well. There was a significant difference between different groups of farmers in terms of risk taking personality and organic technique use in agricultural activities. Risk taker farmers were used organic agriculture more than the others. TV programs, farmers` discussion groups and communication with Organization of Agriculture Jihad were the main applicable communicative mehods which have been used by farmers in order to get required knowledge about organic farming, respectively. At last, some applicale recommendations were presented to train farmers regarding organic agriculture as well as effective behavioral changes of them towards organic farming.
    Keywords: organic agriculture, knowledge, environment, bushehr
  • Zahra Hooshmandan *, Esmaeel Akhbar Pages 62-75
    Attitude of people toward environment play an important role in shaping of their favorable behaviors. To direct people's attitudes, study of influencing factors is important. The purpose of this cause- correlational study was to investigate the effective factors on attitude of students toward environment. The research tool had three sections which its validity was confirmed by a panel of related experts. A pilot study was conducted and calculated alpha cronbach was higher than 0. 8 for different sections. The statistical population consists all 187 agricultural high school students in Zanjan Province which 135 of them were selected based on Krejcie and Morgan sampling table and applying randomized stratified sampling method. Data were analyzed by SPSS20 and using descriptive and inferential statistics. Results showed that majority of students (65. 9 percent) had neutral attitude toward environment and 84. 4 percent had moderate to high level of knowledge regarding environment. Ordinal regression analysis showed that three variables named as environmental knowledge, reading magazine on environment and father's educational level affect on the level of probability of the students’ attitude toward environment.
    Keywords: Environmental attitude, Aagricultural high school students, Zanjan province
  • javad ghasemi*, seyed mahmod hoseini, Seyyed Yousef Hedjazi, Hamid Movahed Mohammadi Pages 76-91
    Experiential learning is a fundamental model of teaching and learning in agricultural education. Accordingly, the purpose of this survey research was to analysis the elements of experiential learning in Iranian higher agricultural education system. The statistical population of the study consisted of 20518 graduate students of Iranian agricultural colleges out of which 380 students selected as sample, using Cochran formula and proportionate stratified random sampling technique. Data were collected by applying a questionnaire developed for the study and were analyzed using SPSSwin/v.19 and LISREL/v8.5. Validity of the questionnaire was approved by a panel of experts and construct validity using AVE Index (AVE= 0.84-0.96). In order to measure the reliability of the questionnaire, ordinal Alpha coefficient and composite reliability (CR) were calculated (α= 0.83-0.93; CR= 0.96-0.98). Results of prioritizing dimensions of four elements of experiential learning in higher agricultural education system indicated that in the element of curriculum, educational evaluation held the highest and educational needs and goals held the lowest ranks; in the element of teacher’s characteristics, skill dimension held the highest and motivational – interactive dimensions held the lowest ranks; in the element of student’s characteristics, motivational dimension held the highest and interactive dimension held the lowest ranks and in the element of organizational factors, infrastructure dimension held the highest and financial dimension held the lowest ranks. Confirmatory factor analysis revealed that indicators used for measuring curriculum, instructors' characteristics, learners' characteristics and organizational factors were appropriate and models fitness indexes were at desirable level.
    Keywords: experiential learning, higher agricultural education, agricultural learners, agricultural instructors
  • heshmat saadi*, mehdi noripour, saeed hedayati nia Pages 92-108
    Previous studies showed that the learning environment has the undeniable effect on achieving educational goals. In competence-based education (CBE), one of the most important goals is making a connection between education and labor market. Therefore, to achieve this educational goal, characteristics of the learning environment should be taken into account. In this analytical- descriptive research, previous studies have been analyzed through content analysis and coding method in order to extract characteristics of a competence- based learning environment in agricultural higher education. The sample population was 12 related researches that selected purposefully. The research instrument was researcher made checklists. Based on the previous researches and regarding CBE principles, learning environment in agricultural higher education have five characteristics including: emphasis on practical activities, emphasis on communicational skills, emphasis on learners’ personal development, supporting learner’s participation in the learning process, and considering evaluation principles. Considering the results of the research and the emphasis of CBE on the close relationship between the learning environment and workplace and also the empirical nature of the agricultural education, it is suggested that special attention be paid to the learning environment characteristics in agricultural education and curriculum planning.
    Keywords: competence- based education, learning environment, agricultural higher education
  • enayat abbasi*, mahsa saadvandi, humayon farhadian Pages 109-122
    Previous studies showed that the learning environment has the undeniable effect on achieving educational goals. In competence-based education (CBE), one of the most important goals is making a connection between education and labor market. Therefore, to achieve this educational goal, characteristics of the learning environment should be taken into account. In this analytical- descriptive research, previous studies have been analyzed through content analysis and coding method in order to extract characteristics of a competence- based learning environment in agricultural higher education. The sample population was 12 related researches that selected purposefully. The research instrument was researcher made checklists. Based on the previous researches and regarding CBE principles, learning environment in agricultural higher education have five characteristics including: emphasis on practical activities, emphasis on communicational skills, emphasis on learners’ personal development, supporting learner’s participation in the learning process, and considering evaluation principles. Considering the results of the research and the emphasis of CBE on the close relationship between the learning environment and workplace and also the empirical nature of the agricultural education, it is suggested that special attention be paid to the learning environment characteristics in agricultural education and curriculum planning.
    Keywords: competence-based education, learning environment, agricultural higher education