فهرست مطالب

مجله مهندسی بهداشت حرفه ای
سال پنجم شماره 2 (تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/06/06
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد علیایی* ، رستم گلمحمدی ، محسن علی آبادی ، رضا شهیدی ، مصطفی عروتی موفق صفحات 1-11
    مقدمه
    تعیین ضریب جذب صوتی برای انتخاب مصالح جاذب صدا یکی از نیازهای اساسی در کنترل آلودگی صدای داخل بناها می باشد. این مطالعه با هدف مقایسه نتایج اندازه گیری ضریب جذب صوتی مصالح متداول مورد استفاده در کنترل صدا با دو روش نسبت موج ایستا و تابع انتقال و تدوین مدل ارتباط نتایج این دو روش، انجام گردید.
    روش کار
    در این پژوهش، 46 نمونه از مصالح آکوستیک مورد آزمایش قرار گرفت. جهت اندازه گیری ضریب جذب مصالح از لوله امپدانس ساخته شده به روش نسبت موج ایستا مطابق با استاندارد ISO 10534-1 مدل 9410 شرکت AvaSina و لوله امپدانس به روش تابع انتقال مدل SW 260 شرکت BSWA مطابق با استاندارد ISO 10534-2 در محدوده فرکانسی 125 تا 2000 هرتز استفاده شد.
    یافته ها
    . نتایج بدست آمده از مدل رگرسیون نشان می دهد که بیشترین همبستگی بین ضرایب جذب اندازه گیری شده با استفاده از دو روش در فرکانس 500 هرتز وجود دارد (0/936, R2= 0/968= R) و کمترین ضریب همبستگی در فرکانس 125 هرتز بدست آمد (0/136, R2= 0/368= R). ضریب تبیین بین نتایج NRC دو روش 0/829 بدست آمد.
    نتیجه گیری
    مقایسه روش نسبت موج ایستا با روش پایه تابع انتقال و اعتبار سنجی آن نشان داد که دو روش در فرکانس های 250، 500، 1000 و 2000 هرتز همخوانی دارند و با استفاده از مدل رگرسیونی تصحیح نتایج می توان با اطمینان از روش نسبت موج ایستا برای تعیین ضریب جذب مصالح آکوستیکی با صحت قابل قبول استفاده نمود.
    کلیدواژگان: ضریب جذب صوت، مصالح آکوستیکی، لوله امپدانس، نسبت موج ایستا، تابع انتقال
  • غلامعباس شیرالی ، زینب موسویان اصل ، فرشته جهانی* ، عاطفه سیاهی آهنگر ، صلاح الدین اعتماد صفحات 12-19
    مقدمه
    مهمترین هدف مدل سازی، کسب دانش در مورد رفتار سیستم واقعی است. نشت مواد سمی در صنایع فرایندی و شیمیایی امری محتمل است که همواره یکی از عوامل تهدیدکننده افراد شاغل و ساکنین اطراف این صنایع می باشد. هدف از مطالعه فعلی مدل سازی پیامد نشت آمونیاک از مخازن آمونیاک بوده است.
    روش بررسی
    در مطالعه حاضر نحوه انتشار مایع آمونیاک از مخزن ذخیره سازی در یکی از صنایع پتروشیمی بررسی و با استفاده از نرم افزار ALOHA مدلسازی شد. این پژوهش براساس سه سناریوی تشکیل ابر بخار سمی، پدید آمدن محیط قابل اشتعال و ایجاد محیط انفجار ابر بخار سمی مدل سازی شد.
    یافته ها
    بر اساس نتایج حاصل از این مدلسازی تا حدود 5 کیلومتر اطراف مخزن، غلظت آمونیاک 1100 بخش در میلیون (ppm) می باشد. از این منطقه تا حدود 10 کیلومتر اطراف مخزن غلظت ابر بخار آمونیاک ppm 160 می باشد. در صورت نشت کامل آمونیاک از مخزن تا فاصله 500 متری مخزن، غلظت آمونیاک ppm 90000 می باشد که حدود 60% حداقل غلظت قابل اشتعال گاز آمونیاک و تا حدود 1/7 کیلومتری مخزن، غلظت آمونیاک ppm15000 می باشد که حدود 10% حداقل غلظت قابل اشتعال گاز آمونیاک است. در صورت انفجار ابر بخار تشکیل شده فشار موج انفجار تا فاصله حدود 700 متری از مخزن برابر 8 پوند بر اینچ مربع (Psi) می باشد که می تواند باعث آسیب جدی به ساختمان ها گردد.
    نتیجه گیری
    مطابق نتایج مدلسازی، سمیت آمونیاک مهمترین خطری است که پرسنل را تهدید می کند. از این رو انجام بازرسی های مطابق پیشنهاد شرکت سازنده از شیرهای اطمینان مخازن آمونیاک و تهیه طرح واکنش در شرایط اضطراری نقش موثری در محدود نمودن اثرات زیان بار انتشار مواد سمی و خطرناک خواهد داشت.
    کلیدواژگان: مدلسازی، ارزیابی ریسک، آمونیاک، پتروشیمی، ALOHA
  • ایرج محمدفام* ، فرشاد عبداللهی ، صفورا کریمی صفحات 20-27
    مقدمه
    با وجود تلاشهای مداوم برای کاهش ریسک در سیستم های مختلف، هنوز حوادث رخ می دهند. از نظر ایمنی آزمایشگاه ها بدلیل وجود مواد شیمیایی متنوع، تجهیزات الکتریکی، تعدد و تکرر دانشجویان و اساتید و کارکنانی که از امکانات آن استفاده می کنند و همچنین ارزش مادی بالای برخی تجهیزات، از اهمیت بالایی برخوردار هستند. به همین دلیل لازم است که خطرات موجود در آنها با استفاده از روش های مناسب شناسایی، ارزیابی و کنترل گردند.
    روش کار
    در این مطالعه برای شناسایی و ارزیابی خطرات از روش ارزیابی و طبقه بندی خطرات در آزمایشگاه ها )ACHiL( استفاده شده است. روش ACHiL بر مبنای یک ساختار است که 28 خطر در آن دسته بندی شده و هرکدام از آنها حدود مجاز مختص به خود را داشته و در سه سطح قرار می گیرند.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد که عوامل شیمایی به عنوان مهم ترین عامل موثر بروز خطر در آزمایشگاه های مورد مطالعه شناخته شد. همچنین عوامل محیطی به عنوان دومین عامل موثر در بروز حوادث شناسایی گردید. عوامل بیولوژیکی و سپس عوامل فیزیکی کمترین نقش در بروز حوادث آزمایشگاه های مورد مطالعه را دارا بودند. همچنین سطح بندی خطرات و جانمایی آن ها با توجه به شدت مربوط به هر کدام حاصل گردید.
    نتیجه گیری
    پلتفرم ACHiL یک ابزار ساده اما بسیار کارآمد و موثر برای کارشناسان بهداشت حرفه ای و ایمنی است که به آنها اجازه می دهد به دیدگاهی کامل و عمیق از خطرات موجود در آزمایشگاه و همچنین نمونه کارهای خطرناک دست یابند تا اقدامات ایمنی مناسب در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: ایمنی، خطر، ریسک، آزمایشگاه، ACHiL
  • هستی برقعی پور ، غزاله منظمی تهرانی ، داوود اسکندری ، محمد رنجبر گل محمدی ، ایرج محمدفام* صفحات 28-38
    مقدمه
    عملیات اضطراری فراساحل از جمله عملیاتی هستند که دارای پتانسیل خطر بالایی در بروز حوادث هستند. با توجه به نقش عمده عوامل انسانی در این عملیات، ارزیابی خطاهای انسانی در این بخش ضروری می باشد. در این پژوهش به ارزیابی سطوح خطای انسانی در شرایط تخلیه اضطراری با استفاد از روش HEPI پرداخته شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه در سکوهای 17 و 18 آلفا منطقه پارس جنوبی صورت پذیرفته است. در این راستا پرسشنامه رتبه بندی شده تجمع برای شاخص HEPI، بر مبنای فاکتورهای رویداد، استرس، پیچیدگی، شرایط جوی، آموزش و تجربه افراد جهت گردآوری داده ها تکمیل گردیده است.
    یافته ها
    نتایج نشان که ریسک فعالیت های برگرداندن فرایند به حالت ایمن، فعالیت ایمن سازی محیط، حرکت درامتداد راه خروج، گزینش مسیر خروج و ثبت اسامی در TSR غیر قابل قبول می باشد. با انجام اقدامات اصلاحی از قبیل آموزش، تعمیرات، استفاده از تابلوها ایمنی، تهیه و ارائه طرح واکنش در شرایط اضطراری و آموزش آن به پرسنل، فعالیت های مذکور در محدوده قابل قبول قرار گرفتند.
    نتیجه گیری
    بر طبق نتایج حاصل از این مطالعه برگزاری مانورهای بیشتر با توجه به بازخوردهای آن ها می تواند در کاهش ریسک واکنش در تخلیه اضطراری موثر باشد. همچنین ابزاری مانند HEPI می تواند درک بهتری برای مفهوم خطاهای انسانی را به عمل آورد.
    کلیدواژگان: خطای انسانی، شرایط تخلیه اضطراری، شاخص احتمال خطای انسانی
  • حسینعلی رنگ کوی ، عاطفه سیاهی آهنگر ، فرشته جهانی* صفحات 39-45
    مقدمه
    زایلن یک ترکیب آلی فرار است و دارای کاربرد وسیعی در صنایع مختلف می باشد که نه تنها برای محیط زیست بلکه برای سلامت انسان حتی در غلظت های کم مخاطره آمیز است امروزه در بین روش های حذف آلاینده ها، روش های حذف فتوکاتالیستی مورد توجه ویژه ای قرار دارند. مطالعه فعلی با هدف تعیین کارایی حذف بخار زایلن از جریان هوا با استفاده از خاصیت فوتوکاتالیستی دی اکسید تیتانیوم بر روی زئولیت ZSM-5 انجام شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، ویژگی های کاتالیست های تولید شده با استفاده از آنالیزهای BET، پراش اشعه ایکس (XRD) دستگاه اسکن میکروسکوپ الکترونی روبشی (FESEM) تعیین شد. بخارات زایلن با استفاده از سیستم غلظت ساز دینامیک تولید گردید و کارایی حذف بخار زایلن با استفاده از UV/ZSM-5/TiO2 مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    تصاویر و طیف های بدست آمده از تست های XRD، EDS و FESEM نشان داد که تثبیت به خوبی انجام شده است. با افزایش غلظت از ppm 50 به ppm 150 و افزایش جریان ورودی از از 0/3 به 0/5 کارایی حذف کاهش یافته است و میزان کارایی حذف در غلظت های 50، 100 و 150 به ترتیب برابر با 35/46، 22/70 و 17/37 درصد بدست آمد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که استفاده از بسترهای ترکیبی کارایی حذف فتوکاتالیستی را افزایش می دهد و پیشنهاد می گردد از این سیستم های ترکیبی جذب و فتوکاتالیستی برای حذف سایر ترکیبات آلی فرار در فاز گازی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: ذرات نانو، حذف فتوکاتالیستی، زایلن، دی اکسید تیتانیوم، زئولیت سنتزی نوع 5
  • داود شاه محمدی ، سارا کریمی زوردگانی* صفحات 46-54
    مقدمه
    صنایع پتروشیمی به عنوان یکی از منابع مهم انتشار آلاینده های آلی شناخته شده اند که سلامت شاغلین را به مخاطره می اندازد. در این مطالعه ارتباط بین غلظت بنزن، تولوئن، اتیل بنزن و گزیلن (BTEX) استنشاقی با برخی از متابولیت های ادراری در شاغلین یک مجتمع پتروشیمی بررسی شد.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی از نوع تحلیلی بوده و با 60 نمونه هوای استنشاقی و نمونه های بیولوژیکی انجام شد. نمونه برداری و تجزیه آلاینده ها مطابق روش های 1501و 2549 NIOSH انجام گردید و نتایج با حدود مجاز مواجهه شغلی (OEL) وشاخص های بیولوژیکی مواجهه (BEI) پیشنهادی کشور مقایسه شدند. تحلیل آماری نتایج با استفاده از نسخه 17 نرم افزار SPSS صورت گرفت.
    یافته ها
    میانگین غلظت ترانس ترانس موکونیک اسید 137میکروگرم بر گرم کراتینین و هیپوریک اسید، فنیل گلی اگزالیک اسید و ایزومرهای متیل هیپوریک اسید به ترتیب 0/577 ، 0/066 و 0/404 گرم بر گرم کراتینین و میانگین غلظت بنزن، تولوئن، اتیل بنزن، ارتو و متاگزیلن و پاراگزیلن به ترتیب 3/818 ، 4/004 ، 3/357 ، 0/132 و 2/0159 قسمت در میلیون بود. نتایج نشان داد غلظت بنزن و تولوئن در 5 نمونه استنشاقی و ترانس ترانس موکونیک اسید و هیپوریک اسید در 10 نمونه ادراری بیشتر از حد مجاز بود.
    نتیجه گیری
    میانگین غلظت کلی BTEXs استنشاقی و متابولیت های ادراری آنها از حدود مجاز پیشنهادی کشور کمتر بود. همبستگی بالا و معنی دار به دست آمده بین آلاینده های مورد سنجش در هوای تنفسی و غلظت متابولیت های ادراری می تواند بیانگر این موضوع باشد که مواجهه مزمن با آلاینده های مذکور موجب افزایش دفع متابولیت های ادراری شده و فعالیت شغلی تاثیر بسزائی بر سلامت شاغلین در مواجهه با ترکیبات آلی فرار مورد مطالعه دارد.
    کلیدواژگان: BTEXs، پایش بیولوژیکی، مواجهه شغلی، پتروشیمی
  • حمیدرضا پورایمانی* ، مصطفی عباسی صفحات 55-64
    مقدمه
    حوادث بوقوع پیوسته در فعالیت تعمیراتی تعویض غربالهای مولکولی واحد نم زدایی پالایشگاه های گازی ناشی از خطای انسانی، حاکی از اثربخشی ناکافی تکنیک های موجود در شناسایی خطاهای انسانی می باشد. این پژوهش با هدف شناسایی و تجزیه و تحلیل خطاهای انسانی در این فعالیت تعمیراتی با استفاده از تکنیک تجزیه و تحلیل خطای انسانی پیش بینی شده PHEA و ارائه راهکارهای کنترلی مناسب به منظور پیشگیری ، یا کاهش پیامدهای ناشی خطاهای شناسایی شده، می باشد.
    روش بررسی
    در این تکنیک کلیه فعالیتها و وظایفی که برای دستیابی به هدف اصلی انجام می گیرد با استفاده از تکنیک HTA مورد شناسایی قرار گرفت وسپس انواع خطاهای انسانی ممکن در هریک از مراحل کاری فوق با روش PHEA و استفاده از یک سری کلمات راهنما پیش بینی و شناسایی گردید و پس از تعیین پیامدهای هر کدام از خطاها، راه های کنترلی مناسب نیز ارائه گردید.
    یافته ها
    از مجموع 11 عملیات و 111 زیر وظیفه شغلی مورد تحلیل قرار گرفته در برگه های کاری PHEA، جمعا 337 خطا شناسایی گردید که 246 خطا از نوع عملکردی، 13 خطا از نوع بازدیدی، 28 خطا از نوع رتریوال، 33 خطا از نوع تبادل اطلاعات و 17 خطای مربوط برنامه ریزی بودند. مهمترین خطاهای شناسایی شده بترتیب: فراموشی در انجام وظیفه، انجام نادرست وظیفه، انجام وظیفه بطور ناقص، انجام وظیفه در زمان نامناسب، عمل صحیح روی گزینه غلط و انجام عمل وظیفه بیشتر/کمتر از حدلازم می باشند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج بدست آمده، خطاهای عملکردی بیشترین در صد فراوانی را داشته که بر ضرورت بکارگیری راهکارهای کنترلی در قالب آموزش کافی و موثر به پرسنل،تهیه وتدوین دستوالعملها، نظارت بر اجرای کار و تغییرات سخت افزاری تاکید می کند.
    کلیدواژگان: غربالهای مولکولی، پالایشگاه گازی، خطای انسانی، PHEA، HTA
  • سید ابوالفضل ذاکریان ، قاسم ضیاء ، جبرائیل نسل سراجی ، کمال اعظم ، علیرضا مرتضی پور* صفحات 65-71
    مقدمه
    امروزه در مطالعات ارگونومی اهمیت بار کاری ذهنی بیشتر نمایان گردیده است. از آنجا که بار کاری جزء شرایط ناایمن می باشد، می تواند زمینه ساز بروز حادثه باشد. فلذا کمی سازی آن در مشاغل مختلف اهمیت بالایی دارد. این مطالعه با هدف بررسی روایی و پایایی پرسشنامه دالی جهت سنجش بار کاری ذهنی رانندگان انجام گردیده است.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر مقطعی و توصیفی-تحلیلی می باشد. کلیه رانندگان اتوبوس شاغل در یکی از شرکت های تولیدی (100 نفر) وارد مطالعه حاضر گردیدند. به منظور سنجش روایی از نظر متخصصان دانشگاهی و همچنین افراد صف (Lay expert) استفاده گردید. جهت سنجش پایایی پرسشنامه 10 نفر از افراد جامعه مورد مطالعه انتخاب شده و برای بررسی پایایی از تست آلفای کرونباخ و آزمون همبستگی درون خوشه ایاستفاده گردید. جهت تحلیل داده ها از نرم افزار اس پی اس اس نسخه 18 استفاده گردید.
    یافته ها
    میانگین (انحراف معیار) سنی شرکت کنندگان 50/8 (8/29) سال و میانگین (انحراف معیار) سابقه کاری در میان رانندگان 18/22 (6/22) سال به دست آمد. جهت بررسی پایایی پرسشنامه، ضریب آلفای کرونباخ تمامی فاکتور های تاثیرگذار در پرسشنامه بالای 0/7 بدست آمد و همچنین ضریب همبستگی درون خوشه ایپرسشنامه از طریق تست باز آزمایی در تمامی فاکتورهای تاثیر گذار به فاکتور تداخل که در حد متوسط بود، بالای 0/7 شد که این مقادیر در حد مطلوبی می باشند.
    نتیجه گیری
    با توجه به این که شاخص های روایی و پایایی پرسشنامه همگی در حد مطلوبی گزارش گردید، می توان از پرسشنامه دالی (DALI) به عنوان پرسشنامه روا و پایا در ایران، جهت بررسی و اندازه گیری بارکاری ذهنی رانندگان استفاده نمود.
    کلیدواژگان: بار کاری ذهنی، رانندگان، روایی و پایایی، پرسشنامه دالی
|
  • Mohammad Oliaei*, Rostam Golmohammadi , Mohsen Aliabadi , Reza Shahidi , Mostafa Orvati movafagh Pages 1-11
    Introduction
    Sound absorption coefficient determination is one of the most important factors among material selection for indoor noise control. The objectives of this study were: 1) comparison sound absorption coefficient of different materials by standing wave ratio and transfer function methods, and 2) developing a regression model in adjusting provided results.
    Methods
    In this study, 46 acoustic materials were selected and tested. In order to measure the absorption coefficient of materials two instrument called the impedance tube model 9410 made in the Iranian company AvaSina, and the impedance tube BSWA model SW 260 in 125 to 2000 Hz frequency range were utilized.
    Results
    The results obtained from the regression model shown that frequency of 500 Hz has the highest correlation (R=0.968, R2=0.936), and the lowest correlation coefficient was founded at 125 Hz (R=0.368, R2=0.136). Also, the value 0.829 was obtained for correlation coefficient of NRC.
    Conclusions
    The results showed that there were good agreement at 250, 500, 1000 and 2000 Hz frequencies between two methods. It can be concluded that the standing wave ratio method is a reliable approach in determining sound absorption coefficient of acoustic materials.
    Keywords: sound absorption coefficient, Acoustic materials, Impedance tube, Static wave ratio, Transfer function
  • Gholam Abbas Shirali , Zeinab Mosavian asl , Fereshteh Jahani*, Atefeh Siahi ahangar , Salahadin Etemad Pages 12-19
    Introduction
    The most important goal of modeling is to acquire knowledge about the real system's behavior. Toxic leakage in process and chemical industries is likely to be one of the main causes of working people and residents around these industries.
    Method
    In this study, the ammonia liquid release from storage reservoir in one of the southern refineries was investigated and analyzed using of ALOHA software. This research was modeled on three scenarios: 1. modeling the formation of toxic vapor clouds 2. Modeling the flammable environment 3. Modeling the toxic explosive atmosphere.
    Results
    Based on the results of this modeling, the concentration of ammonia is 1100, 5 km around the reservoir (red range). The area around the reservoir (orange range) is about 160 miles (about 10 km) from the area. In the event of full leakage of ammonia from the reservoir up to 500 m, the ammonia concentration is about 90000, which is about 60% of the minimum flammable concentration of ammonia gas and up to about 1.7 km of the ammonia concentration tank of 15000, which is about 10% of the minimum flammable gas concentration Ammonia. In the event of a supersonic explosion, the explosive wave pressure is approximately 700 meters from the reservoir equivalent to Psi 8, which can cause serious damage to the buildings.
    Conclusion
    According to the results of modeling, ammonia toxicity is the most important threat to personnel. Therefore, inspections in accordance with the company's proposal on ammonia repositories and emergency response plans will have an effective role in limiting the harmful effects of toxic and dangerous emissions.
    Keywords: modeling, risk assessment, ammonia, petrochemical, ALOHA
  • Iraj Mohammadfam*, Farshad Abdolahi , Safoura Karimi Pages 20-27
    Introduction
    Despite continuous efforts to reduce risk in different systems, accidents are occurring. The safety of laboratories is important because a variety of chemicals and electrical equipment are normally used, high numbers of students, professors, and staff visit it daily, and there are expensive equipment in such places. For this reason, it is necessary to identify, assess and control the hazards in laboratories by appropriate methods.
    Method
    In this study, the ACHiL method was used. The ACHiL approach is based on a structure in which 28 risks are classified and each of them has its own allowable limits which is categorized in three levels.
    Results
    The results of this study showed that chemical agents were the most important risk factor in the studied laboratories. Environmental agents were the second most influential factor in occurrence of accidents. Biological agents and physical agents had the least role in the occurrence of accidents in the studied laboratories. Moreover, the level of hazard and their location were determined according to the severity of each one.
    Conclusion
    The ACHiL structure is a simple yet highly efficient and effective tool for occupational health and safety professionals to get a full and deep view of the hazards present in the lab and manipulated samples. The method can be used for selecting appropriate safety measures.
    Keywords: Safety, Hazard, Risk, Laboratory, ACHiL
  • Hasti Borgheipour , Ghazaleh Monazami Tehrani , Davoud Eskandari , Mohammad Ranjbar Golmohammadi , Iraj Mohammadfam * Pages 28-38
    Introduction
    Offshore emergency operations are one of the most potentially hazardous incidents. Considering the major role of human factors in this operation, human error assessment is necessary in this section. In this research, the human error levels in emergency evacuation have been evaluated by using the HEPI method.
    Materials and Methods
    This research was conducted on 17 and 18 alpha platforms in South Pars region. In this regard, the ranked aggregation questionnaire for the HEPI index has been completed based on event factors, stress, complexity, climate conditions, training and experience for collecting data.
    Results
    The results showed that the risk of the process of returning to safe mode, the activity of immunizing the environment, moving the way to the emergency exits, identification of emergency exits and registering in the TSR was unacceptable. By carrying out corrective actions such as training, repairs, use of safety signs, preparation and delivery of emergency response plans and training for personnel, these activities were within acceptable limits.
    Conclusion
    According to the results of this study, conducting more maneuvers with respect to their feedback can be effective in reducing the risk of reaction in emergency evacuation. A tool such as HEPI can also provide a better understanding of the concept of human error.
    Keywords: Human error, Emergency evacuation conditions, Human error probability index
  • Hossein Ali Rangkooy , Atefeh Siahi ahangar , Fereshteh Jahani * Pages 39-45
    Introduction
    Xylene is an organic compound that is volatile and widely used in various industries, which is not only for the environment but also for human health even in low-risk concentrations. Today, among the methods for removing pollutants, photocatalytic removal methods Special attention is paid. The present study aimed to determine the efficiency of removal of xylene vapor from airflow using photocatalytic property of titanium dioxide on ZSM-5 zeolite.
    Methods
    In this experimental study, the characteristics of the catalysts were determined using BET, X-ray diffraction (XRD) and scanning electron microscopy scanning (FESEM). Xylene vapors were produced using a dynamical condenser system and the efficiency of xylene vapor depletion was investigated using UV / ZSM-5 / TiO2.
    Results
    Images and spectra obtained from XRD, EDS and FESEM tests showed that stabilization was well done. By increasing the concentration from 50 ppm to 150 ppm and increasing the flow rate from 0.3 to 0.5, the removal efficiency decreased and the removal efficiency at concentrations of 50, 100 and 150 was respectively 35.46, 22.70 And 17.37 percent.
    Conclusion
    The results showed that the use of composite substrates increases the efficiency of photocatalytic removal, and it is suggested that these adsorption and photocatalytic combination systems be used to remove other volatile organic compounds in the gas phase.
    Keywords: Nanoparticles, Photocatalytic Removal, Xylene, TiO2, ZSM-5 Zeolite
  • Davoud Shahmohammadi , Sara Karimi Zeverdegani * Pages 46-54
    Introduction
    Petrochemical industries are known as one of the most important sources of organic pollutants. In this study, the relationship between inhaled benzene, toluene, ethylbenzene and xylene (BTEX) concentration with some urine metabolites was investigated in a petrochemical complex
    Methods
    This cross-sectional study was an analytical type with 60 inhalation air samples and biological samples. Sampling and decomposition of pollutants were carried out in accordance with the methods of 1501 and 2549 NIOSH , then results were compared with the Occupational Exposure Scale (OEL) and the proposed National Occupational Exposure Indicators (BEI). Statistical analysis was performed using SPSS version 17 software.
    Results
    The mean concentration of TransTransmuconicand was 137μg/g Creatinine and for Hyporic acid, Phenylglyoxalic acid, Methyl-hyporic acid was respectively 0.577, 0.066 and 0.404 g/g Creatinine. The mean concentration of benzene, toluene, ethylbenzene, o, m xylene, p xylene was 3.818, 4.004, 3.357, 0.132, 2.0159 ppm. The results showed that benzene concentrations in 5 inhalable samples and TTMA in 10 urine samples were higher than the proposed limit.
    Conclusion
    The mean total concentration of inhaled BTEXs and their urine metabolites was lower than the recommended range of the country. The high correlation between measured pollutants in respiratory air and the concentration of administrative metabolites can indicate that chronic exposure to these pollutants leads to an increase in the excretion of urine metabolites and occupational activity has a significant effect on the health of trainees. In the face of volatile organic compounds studied.
    Keywords: Volatile Compounds, BTEX, Biological Monitoring, Air Monitoring
  • Hamid Reza Pourimani*, Mostafa Abbasi Pages 55-64
    Introduction
    Incidental Events in the maintenance activities in the Dehydration Unit of Gas Refineries due to human error, indicate the inadequate effectiveness of the techniques available to identify human errors. The purpose of this research is to identify and analyze human error in this repair activity using the PHEA predictive human error analysis technique and provide appropriate control strategies to prevent or reduce the consequences of identified errors.
    Methods
    In this technique, all activities and tasks performed to achieve the main goal were identified using the HTA technique, and then possible types of human error in each phases of the above process were predicted and identified by using the PHEA method and using a series of guidance words.After determining the consequences of each of the errors, appropriate control methods were also provided.
    Results
    Out of 11 operations and 111 sub task occupations analyzed in the PHEA worksheets, a total of 337 errors were identified, of which there were 246 action errors, 13 checking errors, 28 retrieval errors, 33 information communication errors and 17 planning errors. The most significant identified errors are Operation omitted, Misalign, Operation incomplete, Operation mistimed, Right operation on wrong object and Operation too little/too much.
    Conclusion
    According to the results, functional errors are the most common abundance that emphasizes the necessity of using control strategies in the form of adequate and effective training for personnel, preparation and modification of instructions, monitoring of implementation of work and hardware changes.
    Keywords: molecular sieves, gas refinery, human error, PHEA, HTA
  • Seyed Abolfazl Zakerian , Ghasem Zia , Gabriel Nasl Seraji , Kamal Azam , Alireza Mortezapour * Pages 65-71
    Introduction
    Nowadays, the importance of workload has become more apparent in ergonomic studies. Because workload is part of unsafe situation, it can be the cause of the incident. Therefore, its quantification is important in different occupations. This study was conducted to evaluate the validity and reliability of the DALI questionnaire for assessing the mental load of drivers.
    Methods
    The present study is a cross-sectional and descriptive-analytic study. All bus drivers operating in one of the manufacturing companies (100 people) entered the study. In order to evaluate the validity, academic experts and queue experts (Lay Experts) were used. To assess the reliability of the questionnaire, 10 people were selected and the Cronbach's alpha and intra-cluster correlation test were used to test the reliability. Data was analyzed using SPSS version 18 software.
    Results
    The mean (SD) age of participants was 50.8 (8.29) years and the mean (SD) of work experience among drivers was 22.18 (6.22) years. To assess the reliability of the questionnaire, Cronbach's alpha coefficient was used to determine the effective factors in the questionnaire higher than 0.7. Also, intra-cluster correlation coefficient of the questionnaire was higher than 0.7 in all factors affecting the interference factor, which was moderate, which is in the optimum level.
    Conclusion
    Due to the fact that the validity and reliability indices of the questionnaire were all reported to be desirable, the Dali questionnaire (DALI) as a valid and reliable questionnaire in Iran can be used to examine and measure the mental load of drivers.
    Keywords: Mental Workload, Drivers, Validity, Reliability, DALI Questionnaire