فهرست مطالب

پرستار و پزشک در رزم - سال ششم شماره 19 (تابستان 1397)

مجله پرستار و پزشک در رزم
سال ششم شماره 19 (تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/06/09
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سعید سلیمان میگونی * صفحات 3-4
  • اصغر اصغر زاده ، فرهاد نژاد ایرانی* صفحات 5-13
    مقدمه
    تله مدیسین به ارائه خدمات سلامت از راه دور گفته می شود و محققان نیز تله مدیسین را به عنوان عاملی مهم برای چابکی در نظر گرفته اند. یک بیمارستان چابک باید دارای ویژگی هایی شامل: سرعت عمل، انطباق پذیری و پاسخ گویی باشد. هدف از پژوهش حاضر: چابک سازی بیمارستان با استراتژی تله مدیسین و اثر تعدیل گری بهره وری کارکنان در بیمارستان منطقه ای 523 ارتش در شهرستان ارومیه انجام شده است.
    روش کار
    این پژوهش از نوع توصیفی- پیمایشی و نمونه آماری 137 نفر از کارکنان بیمارستان523 ارتش انتخاب شدند. همچنین برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه استفاده و تحلیل داده ها با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری انجام شد.
    یافته ها
    در این مطالعه یافته های پژوهش نشان داد، تله مدیسین با ضریب مسیر278/0 بر چابک سازی سازمانی، بهره وری کارکنان با ضریب مسیر447/0 بر چابک سازی و بهره وری کارکنان نیز با ضریب مسیر174/0 نقش تعدیل گری در تاثیر تله مدیسین بر چابک سازی را ایفاء می نماید. بحث و نتیجه گیری: نتایج حاصل از پژوهش تاثیر تله مدیسین بر چابکی بیمارستان را تایید و مدل نهایی گویای آن است که عوامل توسعه بهره وری کارکنان شامل (پرداخت به موقع مطالبات، فراهم نمودن امکانات، تجهیزات پزشکی، حمایت از پزشکان، پرستاران و سایر) ، تاثیر تله مدیسین بر چابک سازی بیمارستان را به خوبی تعدیل می کند.
    کلیدواژگان: تله مدیسین، چابک سازی، بهره وری کارکنان، بیمارستان523 ارتش
  • کبری رشیدی، شیرین پیرزاد، افروز کرزبر، رضوان مرادی، مهوش کلهر، محمد ساعتچی * صفحات 14-22
    مقدمه
    استرس عمومی‎ترین مسئله روزمره‎ی زندگی انسان امروزی شده است، بطوری که استرس‎های شغلی بیش از حد مطلوب سلامتی کارکنان را به خطر می‎اندازند. از این رو هدف مطالعه حاضر بررسی شیوع استرس شغلی و ارتباط آن با خصوصیات شغلی و فردی در پرستاران بیمارستانهای دولتی شهرستان بروجرد است.
    روش کار
    مطالعه حاضر یک پژوهش توصیفی تحلیلی از نوع مقطعی بود که بر روی 150 پرستار انجام شد. پرسشنامه‎های اطلاعات دموگرافیک، مقیاس‎های سازگاری مجدد اجتماعی (استرس شدید زندگی) هولمز‎راهه و استاندارد استرس شغلی پرستاران تکمیل و شیوع سطوح استرس شغلی (کم، متوسط، شدید) و همچنین ارتباط آن با خصوصیات فردی و شغلی پرستاران برآورد شد. برای آنالیز اطلاعات از آزمون کای دو در سطح خطای 5 درصد استفاده شد. یافته‎ها: پس از اعمال معیارهای خروج اطلاعات 56 نفر که 9/83% آنها زن بودند آنالیز شد و 94 نفر به دلیل دارا بودن استرس شدید زندگی از آنالیز نهایی خارج شدند. میانگین سنی 5/6±1/35 سال بود،9/33% سابقه کار بیش از 15 سال داشتند و 96 درصد دارای شیفت گردشی بودند. 9/58 درصد پرستاران استرس شغلی شدید و 5/12 درصد استرس شغلی کم داشتند. زیر مقیاس‎های مربوط به استرس شغلی یافته‎ها به تفکیک جنسیت نشان داد که میانگین نمره ابعاد مشکل در رابطه با همکار (0. 001P=) ، حجم‎کاری و (0. 009P=) و تبعیض (0. 047 P=) در زنان بیشتر از مردان بود. نتیجه‎گیری: یافته های این مطالعه برای اولین بار در لرستان، با تفکیک استرس شغلی از استرس های محیط زندگی، شیوع استرس شدید شغلی در بیش از نیمی از پرستاران شاغل در مراکز دولتی را نشان داد و مشخص کرد حجم کاری بالا، مشکل با همکاران و تبعیض شغلی در پرستاران زن بیش از مردان دیده می شود.
    کلیدواژگان: استرس، استرس شغلی، پرستاران
  • زهره سادات زرگر، محمد درویشی*، مهرانگیز زنگنه، محمدرضا ناظر، زهرا سادات زرگر، سیدعلی زرگر صفحات 23-31
    زمینه و هدف
    شایع ترین ویروس منتقل شونده آمیزشی که ارتباط مستقیمی با ابتلا به سرطان دهانه رحم دارد، ویروس پاپیلومای انسانی (Human papillomavirus: HPV) می باشد. تعداد مبتلایان به ویروس پاپیلومای انسانی در سراسر دنیا بخصوص در کشورهای جهان سوم و در حال توسعه در حال افزایش می باشد. دانش، سطح آگاهی و نگرش جامعه در میزان پذیرش واکسیناسیون تاثیر قابل ملاحضه ای در کنترل عفونت زایی این ویروس دارد. سنجش و بالا بردن سطح آگاهی دانشجویان پزشکی و پرسنل درمان، به عنوان پیشگامان تامین سلامت عمومی، می توانند سطح نگرش و آگاهی افراد را در رابطه با بیماری های وابسته به این ویروس افزایش دهد. در همین راستا، محققین این مطالعه را با هدف بررسی آگاهی و نگرش دانشجویان پزشکی و سایر پرسنل پزشکی در خصوص واکسیناسیون HPV طراحی و اجرا نمودند.
    روش کار
    این مطالعه مقطعی در سال های 1395 و 1396 بروی 400 نفر از دانشجویان پزشکی و سایر پرسنل پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی انجام شد. اطلاعات دموگرافیک تمامی افراد در فرم جمع آوری داده ها ثبت گردید. در ادامه به وسیله پرسشنامه، نگرش افراد درباره واکسیناسیون با واکسن HPV تعیین گردیده و توزیع آن بر اساس سن، جنسیت، وضعیت تاهل و تحصیلات افراد مورد ارزیابی قرار گرفته شد. در نهایت ارتباط میان سن، جنس، وضعیت تاهل و سطح تحصیلات با سطح دانش و آگاهی افراد حاضر در مطالعه مورد بررسی قرار گرفت. داده ها توسط نرم افزار IBM SPSS Statistics نسخه 21 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. سطح معنی داری در این مطالعه 05/0 > P-Value در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در این پژوهش 322 زن و 77 نفر مرد در بازه سنی 20 تا 72 سال با میانگین سنی 78/6±33/27 حضور داشتند. داده های توصیفی نشان دادند که عمده شرکت کنندگان سطح آگاهی متوسط رو به بالایی نسبت به عفونت (حدود 70%) و واکسیناسیون HPV (حدود 60%) داشتند. نتایج آشکار نمود که با افزایش سن، سطح آگاهی افراد نیز نسبت به عفونت و واکسیناسیون HPV افزایش می یابد. بگونه ای که روند افزایشی در مورد واکسیناسیون HPV معنی دار بود (p-Value > 0. 05). داده های آماری همچنین نشان دادند که در مجموع و در یک نگاه کلی متغیر هایی چون جنسیت و وضعیت تاهل تاثیر معنی داری در سطح آگاهی افراد نداشتند. یافته ها آشکار نمودند که میان گروه های تحصیلی مختلف اختلاف معنی دار در سطح آگاهی نسبت به واکسیناسیون HPV وجود دارد (P-Value < 0. 05) و متخصصین زنان و متخصصین عفونی دارای بیشترین سطح آگاهی نسبت به سایر افراد بودند.
    نتیجه گیری
    آگاهی و دانش در مورد عفونت و واکسیناسیون HPV، در میان دانشجویان پزشکی و پرسنل پزشکی تحت مطالعه ما نسبتا مناسب بود. آموزش مداوم هدفمند می تواند در افزایش سطح دانش و آگاهی این دسته از افراد مفید واقع شود.
    کلیدواژگان: ویروس پاپیلومای انسانی، HPV، واکسیناسیون، نگرش و سطح آگاهی
  • ابولفضل برزگری دهج* ، پیمان جهانداری، عبدالباسط محمود پور، رضا نادری صفحات 32-40
    مقدمه
    هدف این پژوهش بررسی نقش واسطه ای خود شفقتی در ارتباط بین نشخوار فکری و علائم افسردگی در افراد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه بود.
    روش کار
    این پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی است و برای تحلیل مدل فرضی از تحلیل مسیر استفاده شد. جامعه پژوهش کلیه جانبازان با تشخیص اختلال PTSD شهر تهران بود که از خدمات بیمارستان های نظامی ارتش جمهور اسلامی ایران استفاده می کردند. تعداد 90 نفر از این افراد به شیوه نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های افسردگی بک، نشخوار فکری و خود شفقتی Neff استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج آزمون اثرات غیر مستقیم با استفاده از نرم افزار ایموس نشان داد که اندازه اثر غیرمستقیم متغیر نشخوار فکری بر افسردگی از طریق متغیر واسطه ای خودشفقتی (51/0= β) در سطح 95 درصد اطمینان، معنادار بوده است. بحث: با توجه به معنا دار شدن مدل فرضی پژوهش می توان گفت خود شفقتی می تواند با تاثیر گذاری بر نشخوار فکری باعث کاهش علائم افسردگی جانبازان مبتلا به PTSD شود. بنابراین، انجام مداخلات مربوط به خود شفقتی در این گروه بالینی می تواند ثمر بخش باشد.
    کلیدواژگان: خود شفقتی، نشخوار فکری، افسردگی، اختلال استرس پس از سانحه
  • علی رضایی گل میشه* ، محمد مجرد، سید حجت تقی نژاد، جلال زمان، علی اکبری تابش، هانیه صادقی، نیما قربانی صفحات 41-47
    مقدمه
    کمبود ویتامین D در جوامع مختلف شیوع دارد. این ویتامین در هومئوستاز کلسیم و فسفر، رشد و مینرالیزه شدن استخوانها، پیشگیری از پیدایش بیماری های اندوکرین، آلرژیک و خودایمن و… نقش دارد، لذا شناسایی کمبود آن در جامعه بویژه در کودکان که در سن رشد قرار دارند از اهمیت بسیاری برخوردار است. لذا هدف این مطالعه ارزیابی وضعیت ویتامین D3 در کودکان زیر پانزده سال پذیرش شده در بیمارستان 523 ارتش ارومیه می باشد.
    روش کار
    از بیماران پذیرش شده در آزمایشگاه بیمارستان 523 ارومیه از اول فروردین تا پایان اسفند سال 96 تعداد 235 نفر کودک زیر 15 سال در این مطالعه وارد شدند. نتایج آزمایش خون شامل مقادیر ویتامین D، کلسیم (Ca) ، فسفر (P) و آنزیم آلکالین فسفاتاز (ALP) جمع آوری و نقش مولفه های جنسیت، سن و فصل نمونه گیری بر روی آنها بررسی و تحلیل شدند.
    یافته ها
    از نظر سطح ویتامین D خون، تعداد 75 نفر (9/31%) دچار کمبود شدید و 54 نفر (23%) دچار کمبود خفیف بودند و تعداد 106 نفر (1/45%) در وضعیت نرمال قرار داشتند. میزان فسفر خون در سه گروه فوق اختلاف معنی داری نداشت اما عیار کلسیم خون در گروه نرمال بطور معنی داری بالاتر از دو گروه دیگر بود. میزان آنزیم آلکالین فسفاتاز در گروه دچار کمبود شدید ویتامین D به میزان قابل توجهی بالاتر از دو گروه دیگر بود و این اختلاف کاملا معنی دار بود. به لحاظ جنسی، اختلاف معنی داری بین بیماران پسر و دختر از نظر میزان ویتامین D وجود نداشت. میزان ویتامین D در گروه سنی نوپا (5-0 سال) از گروه سنی کودک (10-5) و نوجوان (15-11) بیشتر بود و نسبت به گروه نوجوان اختلاف معنی داری داشت. به لحاظ اختلاف فصلی بیشترین میزان ویتامین D در فصل پاییز و کمترین میزان آن در فصل بهار مشاهده شد و این اختلاف کاملا معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان دهنده شیوع بالای کمبود خفیف تا شدید ویتامین D در کودکان زیر 15 سال مورد مطالعه است. کاهش میزان کلسیم خون و افزایش میزان آنزیم ALP نیز نشانگر قابلیت این کمبودها در تاثیرگذاری بر وضعیت متابولیک و سلامت افراد می باشد. میزان تغییرات فصلی ویتامین D در جمعیت مورد مطالعه موید آن است که میزان دریافت نور آفتاب تاثیر قابل ملاحظه ای بر عیار این ویتامین در خون دارد لذا تغییر الگوی زندگی در جهت دریافت بیشتر نور خورشید، در کنار بهبود رژیم غذایی می تواند با پیشگیری از بروز کمبودهای تغذیه ای نقش به سزایی در ارتقای سلامت جامعه داشته باشد.
    کلیدواژگان: کمبود ویتامین D، کودکان، کلسیم، فسفر، آلکالین فسفاتاز
  • مجید کاربخش راوری*، منصور صاحب الزمانی ، مرتضی ناجی صفحات 48-53
    مقدمه
    ناهنجاری های کمربند شانه علاوه بر درد و محدودیت حرکتی موجب اختلال در عملکرد شانه، گردن و پشت می شود که این امر عملکرد کمربند شانه و کلیه فعالیت های اندام فوقانی را تحت تاثیر قرار می دهد. هدف از این تحقیق اثر سنجی دستگاه اصلاحی و تمرینی کمربند شانه ای روی سربازان وظیفه است.
    روش کار
    دستگاه موردنظر با نرم افزار اتوکد طراحی شد و سپس بر اساس طرح سه بعدی نرم افزار اتوکد ساخته شد. به منظور اثر سنجی این دستگاه، تعداد 36 سرباز مبتلابه سندرم متقاطع فوقانی و شانه نابرابر به صورت هدفمند از بین سربازان یکی از یگان های نظامی انتخاب شدند. سپس به صورت تصادفی به سه گروه تجربی 1 (تمرین با دستگاه) ، گروه تجربی 2 (تمرینات منتخب) و گروه کنترل تقسیم شدند. آزمودنی های گروه تجربی 1 و 2 به مدت هشت هفته، هر هفته سه جلسه در تمرینات شرکت کردند درحالی که افراد گروه کنترل به فعالیت های روزانه و عادی خود ادامه دادند. تمرینات اصلاحی گروه تجربی 1 شامل چهار حرکت اصلاحی با دستگاه و گروه تجربی 2 تمرینات منتخب اصلاحی شامل چهار حرکت با استفاده از باند کشی بود. از خط کش منعطف برای اندازه گیری زاویه کیفوز آزمودنی ها، عکس برداری با دوربین برای اندازه گیری شانه به جلو و سر به جلو آزمودنی ها و از زاویه سنج جهت اندازه گیری شانه نابرابر آزمودنی ها استفاده و میانگین آن در پیش آزمون و پس آزمون محاسبه شد. جهت تجزیه وتحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی (t وابسته، t مستقل) استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که اختلاف پس آزمون و پیش آزمون گروه تجربی 1 و 2 در ناهنجاری های سر به جلو، شانه به جلو، شانه نابرابر و کیفوز معنی دار بوده است (05/0>p).
    نتیجه گیری
    از یافته های این تحقیق می توان نتیجه گرفت که دستگاه اصلاحی کمربند شانه ای، در اصلاح ناهنجاری های کمربند شانه ای (سر به جلو، شانه به جلو، شانه نابرابر و گرد پشتی) موثر است.
    کلیدواژگان: دستگاه اصلاحی، تمرینات اصلاحی، کمربند شانه ای، ناهنجاری وضعیتی
  • لعیا قهاری *، شهلا میرگلوی بیات صفحات 54-59
    مقدمه
    خردل گوگردی بعنوان گاز جنگی می باشد که از طریق استنشاق و تماس مستقیم با پوست و یا از طریق دستگاه گوارش بدنبال مصرف غذای آلوده جذب می شود. در مطالعات انسانی خردل هیدرولیز نشده در مغز و ذخایر چربی حتی پس از گذشت روزهای متمادی پس از تماس وجود داشت. دفع این ماده از طریق ترشحات بدن مانند سمن ، ادرار ، عرق و خون صورت می گیرد. تاثیر خردل را عمدتا مثل سایر مواد توکسیک در سطح گنادها یعنی محل تقسیم سریع سلولی و همچنین سلولهای کبدی می دانند.
    روش کار
    در این تحقیق از 30 راس رات نژاد آلبینو نر با وزن 200 گرم در سه گروه نرمال، گروه حلال با نام بافرتیرودز و گروه آزمایشی خردل گوگردی استفاده شد. برای گروه آزمایشی از 10 میکروگرم بر کیلوگرم خردل حل شده در بافر تیرودز استفاده شد که به صورت داخل صفاقی و در سمت راست تزریق شد. پس از گذشت 8 هفته رتها بیهوش و سپس ذبح گردیدند و در زیر هود تشریح گشته و از ناف کبد و بیضه سمت راست نمونه برداری شد. نمونه در فرمالین 10% جهت پروسه بافتی قرار گرفته و با میکروتوم برشهای 5 میکرونی زده شد. نمونه ها پس از رنگ آمیزی هماتوکسیلین-ائوزین با میکروسکوپ نوری مطالعه و نتایج آن با استفاده از نرم افزار SPSS و T-Test تجزیه و تحلیل شد. P <0/05 از لحاظ آماری معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در گروه خردل بافت ظاهری کبد سفت و خشک شده بود و مناطق گسترده نکروز در لوبولها دیده شد و همچنین واکوئل دار شدن هپاتوسیت ها ، نکروز هپاتوسیت ، ادم نواحی پورت و ارتشاح سلولهای خونی و لنفوسیت ها دیده شد. ضخامت اپی تلیوم ژرمینال بیضه در گروه خردل کاهش داشته و سلولهای نواحی ادلومینال مجزا بوده و از هم گسیخته دیده شد. تعداد لوله های سمینیفروس در مقطع میکروسکوپی در گروه خردل کاهش داشته و ادم بینابینی دیده شد و همچنین سلولهای بینابینی نیز در گروه خردل کوچکتر شدند. بحث و نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نشان داده است که تغییرات ظاهری و سفت شدن بافت کبد ، نکروز در لوبولهای کبدی و همچنین بهم خوردن نظم سلولهای کبدی ، دیلاتاسیون و پرخونی سینوزوئیدها ، پیدایش واکوئل های چربی در سیتوپلاسم هپاتوسیت ها ، تورم و پیکنوتیک شدن هپاتوسیت ها وهمچنین ارتشاح سلولهای خونی در سینوزوئیدها ، ورید مرکز لوبولی و پورت در کبد دیده شد. در بیضه از بین رفتن انسجام طبیعی بافت بیضه ، افزایش فضای بین لوله های سمینیفر و ادم بینابینی ، کاهش ضخامت اپی تلیوم ژرمینال و وجود اشکال نکروزه سلولهای رده اسپرماتوسیت و کاهش تعداد آن ، کاهش در حجم و تعداد سلولهای لیدیگ دیده شد. در مجموع می توان نتیجه گرفت که موستارد می تواند سالها بعد از تماس ، اختلال اسپرماتوژنزیس ایجاد کند و موجب ناباروری شود و درسطح آنزیمهای کبدی و کارکرد آن تغییر ایجاد کند.
    کلیدواژگان: سولفور موستارد، کبد، بیضه، رات
  • معصومه محبوبی قرخلو *، پوشنگ خیرخواهی، هانیه سهیلیان صفحات 60-66
    مقدمه
    هدف از پژوهش حاضر،بررسی رابطه پنج عاملی شخصیت و شادکامی در سازگاری زوجین مراجعه کننده به مراکز مشاوره منطقه 1 شهر تهران است.
    روش کار
    این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. حجم نمونه این پژوهش شامل 260 زوج (130 زن و 130 مرد) مراجعه کننده به مرکز مشاوره منطقه 4 شهر تهران بوده که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش پرسشنامه های پنج عاملی شخصیت نئو، شادکامی آکسفورد و سازگاری زناشویی انریچ بود. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری spss نسخه 21 و آزمون واریانس چند متغیره (مانوا) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج آزمون رگرسیون نشان می دهد که بین سازگاری زناشویی و شادکامی ارتباط مستقیم و معناداری وجود دارد. بحث: بین سازگاری زناشویی و هوش معنوی ارتباط مستقیم و معناداری وجود دارد
    کلیدواژگان: پنج عاملی شخصیت، شادکامی، سازگاری زوجین
  • زهرا فارسی * صفحه 67
    سردبیر محترم مجله پرستار و پزشک در رزم
    با سلام
    احتراما، به استحضار می رساند اینجانب یکی از نویسندگان مقاله «فرایند ممیزی بالینی و ارتقا کیفی خدمات بالینی پرستاران» می باشم که در مجله دانشکده پرستاری ارتش در سال 1393 شماره 14 (1(26) ): 35-42 به چاپ رسیده است. اخیرا به طور اتفاقی هنگام سرچ در اینترنت متوجه شدم که این مقاله مجددا در مجله پرستار و پزشک در رزم در سال 1395 شماره 4 (12): 158-164 مجددا به چاپ رسیده است. از آنجایی که بنده هیچ اطلاعی از چاپ مجدد این مقاله در آن مجله یا مجله ای دیگر نداشته ام و فرد ارسال کننده مقاله هیچ گونه اطلاع یا بازخوردی در این خصوص به بنده نداده است، لذا اینجانب هیچ گونه مسئولیتی در خصوص چاپ مجدد این مقاله را تقبل نخواهم نمود. از آنجایی که چاپ مجدد مقاله بدون مجوز سردبیران مجله و اطلاع سایر نویسندگان مصداق بارز پیلاجیاریسم می باشد، خواهشمند است نسبت به حذف نام اینجانب از مقاله مذکور یا رتراکت کردن کل مقاله اقدام مقتضی صورت پذیرد. Retraction Note:بدینوسیله مقاله "فرایند ممیزی بالینی و ارتقاء کیفی خدمات بالینی پرستاران" که در فصلنامه پرستار و پزشک در رزم در سال 1395 شماره 4 (12): 158-164 چاپ شده بود بدلیل چاپ قبلی در فصلنامه دانشکده پرستاری ارتش در سال 1393 شماره 14 (1(26) ): 35-42 از فصلنامه پرستار و پزشک در رزم حذف (رترکت) می گردد.
    سردبیر فصلنامه پرستار و پزشک در رزم
|
  • Asgharzadeh A _Nezhad Irani F * Pages 5-13
    Introduction
    Telemedicine is referred to as a remote health service, and researchers have considered telemedicine as an important factor for agility. An agile hospital should have features that include: speed of operation, adaptability and responsiveness. The purpose of the present study was to investigate the hospitalization of the hospital with telemedicine strategy and the effect of employee productivity adjustment in 523 Army Regional Hospital in Urmia.
    Methods
    This study was a descriptive-survey study and a sample of 137 personnel of 523 Army hospitals was selected. Data were collected using a questionnaire and data analysis using structural equation modeling.
    Results
    In this study, the findings of the study showed that telemedicine with a path coefficient of 0.278 on organizational agility, staff productivity with a 0.447 pathway coefficient on agility and employee productivity with a path coefficient of 0/174 had a moderating role in the effect of telemedicine on Engage in agility.
    Conclusion
    The results of the study confirmed the effect of telemedicine on the agility of the hospital and the final model indicates that the factors of employee productivity development (timely payment of claims, provision of facilities, medical equipment, support of doctors, nurses and others), the effect of telemedicine on the agility of the hospital is well adjusted.
    Keywords: Telemedicine, Agility, Staff Productivity, 523 Army Hospital
  • Rashidi K _Pirzad Sh _Korzebor A _Moradi R _Kalhor M _Saatchi M * Pages 14-22
    Introduction
    Determining the prevalence of occupational stress and its relationship with occupational and personal characteristics in nurses in government hospitals in Borujerd.
    Methods
    This was a descriptive-analytic cross-sectional study that carried out on 150 nurses. Demographic information questionnaires, Holmes Rae's social adjustment (stressful life stress), and nurses' job stress standard were completed and the prevalence of occupational stress levels (low, moderate, severe) and its relationship with personal and occupational characteristics of nurses were estimated.
    Results
    After applying the exclusion criteria, 56 people (83.9% of whom were women) were analyzed and 94 were excluded from the final analysis because of severe life stress. The average age was 35.1 ± 6.5 years, 33.9% had over 15 years of experience, and 96% had a cyclic shift. 58.9% of nurses had severe occupational stress and 12.5% had low job stress. Sub-scales of occupational stress findings by gender showed that the mean score of the problem dimensions in relation to the partner (10.72 ± 5.71 versus 7.44 ± 1.33) (P = 0.001) Workload (19.55 ± 8.58 versus 13.13 ± 5.50) and (P = 0.009) discrimination (6.40 ± 3.65 vs. 3.77 ± 2.81) (P = 0.47) Was higher in women than in men.
    Conclusion
    The findings of this study, for the first time in Lorestan province, showed a high prevalence of occupational stress in more than half of nurses working in government centers and indicated, high workload, conflict with colleagues and job discrimination in female nurses are more than men.
    Keywords: Stress, Occupational Stress, Nurses
  • Zargar ZS _Darvishi M *_Zangeneh M _Nazer M _Zargar A_Zargar ZS Pages 23-31
    Background and objective
    Human papillomavirus (HPV) is the most common sexually transmitted virus that is directly related to cervical cancer. There is an increasing number of people infected with human papillomavirus virus worldwide, especially in undeveloped and developing countries. Knowledge, awareness, and attitude of the community in the acceptance of HPV vaccination has a significant effect on controlling the infection to this virus. Evaluating and improving the level of knowledge in medical students and medical staff as pioneers in providing health services can increase the level of attitude and knowledge of individuals to the diseases associated with the virus. For this aim, the researchers designed and conducted this study to evaluate the knowledge and attitude of medical students and other medical staff about HPV vaccination.
    Materials and Methods
    This cross-sectional study was implemented on 400 medical students and other medical staff of Islamic Azad University during 2016 to 2017. Demographic data of all participants were recorded in the data collection sheet. Then, the attitude of participants about vaccination with HPV vaccine was determined by the questionnaire, and the distribution was evaluated based on age, gender, marital status, and education. Eventually, the relationship between age, sex, marital status and education with the level of information and knowledge of the participants was investigated. Data were analyzed using SPSS statistical software version 21. The significance level was considered P <0.05 in this study.
    Results
    322 females and 77 males between 20 to 72 years of age (mean age of 27.33 ± 6.78 years) participated in this study. Descriptive data showed that the majority of participants had a moderate to high level of knowledge about HPV infection (about 70%) and vaccination (about 60%). The results showed that increase in age increases the level of knowledge about infection and vaccination of HPV. So that, the increasing trend in HPV vaccination is significant (p-value> 0.05). In general view, statistical data showed that variables such as gender and marital status do not have a significant effect on knowledge of individuals. The findings showed that there is a significant difference in knowledge about HPV vaccination among different groups (P-value <0.05), and gynecologists and infectious specialists have the highest level of knowledge compared to other people.
    Conclusion
    Knowledge and attitude about HPV infection and vaccination was relatively desirable among medical students and personnel in our study. Constant aimed training may be useful in increasing the level of knowledge and attitude of these people.
    Keywords: Human Papillomavirus, HPV, vaccination, attitude, knowledge level
  • Barzegari A *_Jahandari P_Mahmoodpour A_Naderi R Pages 32-40
    Introduction
    The aim of this study was to evaluate the role of mediation of self-compassion in the relationship between rumination and depression symptoms in Veterans with Post Traumatic Stress Disorder
    Materials and Methods
    This research is descriptive and co relational. For analyzing the hypothesized model, the path analysis was used. The research population was all of the veterans with PTSD diagnosis in Tehran who used the services of the military hospitals of the Islamic Republic of Iran. A total of 90 people were selected randomly in a cluster sampling. Beck depression questionnaire, and Neff rumination and self-efficacy questionnaire were used to collect information.
    Results
    The results of the indirect effects test, using Amos software, showed that the degree of indirect effect of rumination variable on depression through the mediatory variable of self-compassion (β=0.51) at a confidence level of 95% was meaningful.
    Conclusion
    Considering the significance of the hypothesized model of research, it can be said that self-compassion can decrease the symptoms of depression in veterans with PTSD by affecting rumination. Therefore, self-compassion interventions in this clinical group can be fruitful.
    Keywords: self-compassion, rumination, post trauma stress disorder
  • Rezaiee Golmisheh A *_Mojarrad M_Taghinezhad H_Zamaan J_Akbari Tabesh A_Sadegh H_Ghorbani N Pages 41-47
    Introduction
    Vitamin D deficiency is prevalent in different societies. It has a role in calcium and phosphorus homeostasis, growth and mineralization of bones, prevention of endocrine, allergic, and autoimmune diseases, and therefore it is important to identify its deficiency in the community, especially in children that are at the age of growth. The aim of this study was to evaluate the vitamin D3 status in children under 15 years of age admitted to Urmia 523 Hospital.
    Methods
    235 children under the age of 15 years of the patients admitted to the laboratory of 523 Urmia Hospital, from April 1 2017 to March 2018, were enrolled in this study. The results of blood tests including vitamin D, calcium (Ca), phosphorus (P) and alkaline phosphatase (ALP) enzyme were collected and the effects of gender, age and season of sampling were investigated.
    Results
    Regarding the level of vitamin D in blood, 75 children (31.9%) had severe deficiency, 54 one (23%) had mild deficiency and 106 one (45.1%) were in normal status. There was no significant difference between the levels of phosphorus in the three groups, but the calcium level in the normal group (10.0±1.1) was significantly higher than two deficiency groups (9.7±0.5 and 9.9 ±0.4). The level of alkaline phosphatase in the severe vitamin D deficiency group was significantly higher than the other two groups. There was no significant difference between male and female patients in terms of vitamin D levels. Considering age groups, the level of vitamin D in the toddler group (0-5 years) was higher than that of the child (5-10) and adolescents (11-15), and there was a significant difference between the two groups. In terms of seasonal difference, the highest level of vitamin D was observed in autumn and its lowest level was observed in spring, and this difference was quite significant. (p<0.05).
    Conclusion
    The results of this study demonstrate high prevalence of mild to severe vitamin D deficiency in children under the age of 15 years. Lower levels of calcium and higher levels of ALP enzyme also indicate the effects of vitamin D deficiencies on the metabolic status and health condition in individuals. The seasonal variation of vitamin D in the study population confirms that the amount of exposure to sunlight has a significant effect on the levels of this vitamin in the blood. Therefore, changing the living style to get more sunlight, along with improving the diet, can play a significant role in promoting community health by preventing nutritional deficiency diseases.
    Keywords: Vitamin D deficiency_children_calcium_phosphorous_alkaline phosphatase
  • Karbakhsh Ravri M *_Saheb Zamani M_Naji M Pages 48-53
    Introduction
    Shoulder girdle deformities, in addition to pain and motor limitation, impair the function of the shoulder, neck and back, which affects the function of the shoulder girdle and all upper limb activities. The purpose of this study was assessment of the shoulder girdle corrective and training device soldiers.
    Methods
    The device was designed with AutoCAD software and then built on AutoCAD 3D software. In order to determine the effect of this device, 36 soldiers with superficial upper cross syndrome and uneven shoulder, were purposely selected from soldiers of the Military unit. Then, they were randomly divided into three experimental groups (exercise with the device), the second experimental group (selected exercises) and the control group. The subjects of the experimental group 1 and 2 participated in the training sessions for 8 weeks each week, while the control group continued their day-to-day activities. The first group exercises consisted of four movements with the device and the exercises of the selected group included four movements using the Thera band. A flexible ruler was used to measure the kyphosis angle of the subjects, shooting with the camera to measure the forward head and forward shoulder of the subjects, and the Protractor to measure the uneven shoulder of the subjects, and the mean of the pre-test and post-test was calculated. Descriptive and inferential statistics ( t-dependent, independent t-test) were used to analyze the data.
    Results
    The results showed that the comparison of the post-test and pre-test difference between the first and second experimental groups in forward head, forward shoulder, Uneven shoulder and kyphosis anomalies were not significant (p<0.05).
    Conclusion
    Therefore, it can be concluded that the shoulder girdle modifier device is effective in correcting shoulder girdle deformities (forward head, forward shoulder, uneven shoulder, and kyphosis).
    Keywords: correctional device, corrective exercises, shoulder girdle, functional deformity
  • Ghahari L *_Mirgaloo Bayat Sh Pages 54-59
    Introduction
    Sulfur mustard is a gas warfare that is absorbed through inhalation and direct contact with the skin or through the digestive tract following contaminated food. In human studies, non-hydrolysed mustard in the brain and fat deposits even after many days after exposure. Disposal of this substance occurs through body secretions such as semen, urine, sweat and blood. The effect of mustard is mainly on the level of other toxic materials, ie, fast cell division, and liver cells.
    Methods
    In this research, 30 male albino 200g were divided into three groups: normal, solvent group , and sulfur mustard group. For the experimental group, 10 micrograms per kilogram of mustard dissolved in a tyrods buffer was injected intraperitoneally. After 8 weeks, the rats were anesthetized and then slaughtered and described in the hood and sampled from the liver and testis. The sample was placed in a 10% formalin for tissue processing and was applied to the microtome of 5 micron sections. The specimens were studied by light microscopy after hematoxylin-eosin staining. The results were analyzed using SPSS software and T-test. P <0.05 was considered statistically significant.
    Results
    In the mustard group, the liver tissue was solidified and dried, and extensive necrosis areas were observed in the lobules, as well as vacuolating hepatocytes, hepatocyte necrosis, edema of the port, and blood cell infiltration and lymphocytes. The thickness of germinal epithelium in the mustard group decreased, and the adluminal cells were isolated and discontinuous. The number of seminiferous tubule in the microscopic section was reduced in the mustard group and interstitial edema was seen, and leydig cells also became smaller in the mustard group.
    Conclusion
    The results of this study have shown that changes in the appearance of the liver, necrosis in the hepatocyte, as well as the destruction of the liver cells, dilatation and hypertension of the sinuses, the formation of fatty vacuoles in the hepatocyte cytoplasm, swelling and Picnotic hepatocytes as well as blood cell infiltration were observed in sinusoids, central vein of the lobule and port in the liver. In the testis, loss of the integrity of the testicular tissue, increased space between the seminiferous tubule and interstitial edema, reduced thickness of germ epithelium, and the presence of necrotic forms of spermatocyte cells and reduced its number, decreased the volume and number of Leydig cells. In conclusion, it can be concluded that Mustard can cause spermatogenesis in years after exposure, leading to infertility and changes in the level of liver enzymes and their function.
    Keywords: Sulfur Mustard, Liver, Testis, Rat
  • Masoumeh Mahboubi Kharlakhloo * Pages 60-66
    Introduction
    The purpose of this study was to determine the relationship between personality factors and happiness in the couples’s adaptation to the counseling centers in District 1 of Tehran.
    Method
    This descriptive study was a correlation type. The sample size of this study included 260 couples (130 women and 130 men) who were referred to counseling center in district 4 of Tehran and were selected by available sampling method. The research tools were five-factor questionnaire of Neo character, Oxford Happiness and Enrique's marital adjustment. Data were analyzed using SPSS 21 software and multivariate analysis of variance (MANOVA).
    Results
    The results of regression test show that there is a significant and significant relationship between marital adjustment and happiness in the level of 0.05.
    Conclusion
    There is a significant and significant relationship between marital adjustment and spiritual intelligence at the level of 0.01.
    Keywords: Five Personality Factors, Happiness, Couples Compatibility