فهرست مطالب

پلاسما و نشانگرهای زیستی - سال دوازدهم شماره 1 (پیاپی 45، زمستان 1397)

نشریه پلاسما و نشانگرهای زیستی
سال دوازدهم شماره 1 (پیاپی 45، زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/10/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زهرا یوسف زاده، صالح طباطبایی وکیلی *، مرتضی ممویی، مهدی زارعی صفحات 1-12
    زمینه وهدف
    طی نگه داری منی،آسیب های ناشی از اکسیداسیون از علل مهم کاهش کیفیت اسپرم ها محسوب می شود. هدف از مطالعه حاضر، بررسی تاثیر افزودن سطوح مختلف اسیدآمینه سیستئین به رقیق کننده بر خصوصیات منی قوچ عربی تحت شرایط نگهداری به صورت مایع بود.
    روش کار
    اسپرم‏گیری از 10راس قوچ عربی به طور هفتگی برای 8 هفته انجام و منی آن ها بلافاصله با هم مخلوط و رقیق سازی شد. نمونه ها به 5 قسمت تقسیم و سطوح مختلف سیستئین را دریافت نمودند. تیمارها شامل سطوح صفر، 5، 10، 15 و20 میلی مول سیستئین در رقیق کننده منی بودند. در زمان های مختلف نگهداری منی (1، 12، 24، 36 و 48 ساعت) ، فراسنجه‏های کیفی منی بررسی شدند.
    یافته ها
    در تمام زمان های نگه داری منی، میزان سلامت غشای پلاسمایی اسپرم در تیمارهای سیستئین بهبود یافت (05/0>P). 24 و 36 ساعت پس از نگه داری منی، زنده مانی اسپرم ها در سطوح 5، 10 و 15 میلی مول سیستئین بهبود یافت. در زمان های 36 و 48 ساعت، سطوح 5 و 10 میلی مول سیستئین موجب کاهش میزان ناهنجاری های اسپرم شدند (05/0>P). 48 ساعت پس از نگه داری منی، میزان تحرک پیش رونده و زنده مانی اسپرم در سطوح 5 تا 15 میلی مولسیستئین افزایش یافت. بیشترین میزان توان آنتی اکسیدانی تام پلاسمای منی در زمان های یک و 24 ساعت، مربوط به سطوح 15 و 20 میلی مول سیسئین بود (05/0>P).
    نتیجه گیری
    با افزایش زمان نگه داری منی قوچ عربی، سطوح پایین سیستئین (کمتر از 15 میلی مول) باعث بهبود اغلب فراسنجه های کیفی اسپرم شدند. اما میزان توان آنتی اکسیدانی تام پلاسمای منی در سطوح بالاتر سیستئین (15 و 20 میلی مول) افزایش یافت.
    کلیدواژگان: برون تنی، سیستئین، کیفیت منی، قوچ
  • صفا مشتاق، کاظم پریور، جواد بهار ارا* ، نسیم حیاتی، محمد امین کراچیان صفحات 13-24
    زمینه و هدف
    رگزایی در بسیاری از فرآیندهای حیاتی نقش دارد و بسیاری از فرآیندهای رشد و نمو تحت تاثیر میدان الکترومغناطیس قرار می گیرند. پروتئاز گیاهی بروملین قادر به مهار تکثیر سلولی می باشد، در این پژوهش تجربی کاربرد توام بروملین و میدان الکترومغناطیس با فرکانس پایین بر آنژیوژنز حلقه آئورت موش صحرایی نژاد ویستار بررسی گردید.
    روش کار
    ابتدا آئورت موش صحرایی به قطعات یک میلی لیتری برش و در ماتریکس کلاژن کشت داده شد. پس از ظاهر شدن نخستین جوانه های رگی نمونه ها به 8 گروه طبقه بندی گردیدند. گروه شاهد، شاهد آزمایشگاهی ا (تیمار با PBS) ، شاهد آزمایشگاهی2 (تیمار با سیستم مولد میدان به حالت خاموش) ، شاهد آزمایشگاهی 3 (تیمار باPBSو میدان الکترومغناطیس در شرایط سیستم خاموش) ، گروه های تجربی 1 و 2 (تیمار با غلظت های 100 و 200 میکروگرم بر میلی لیتر بروملین) ، گروه تجربی 3 (تیماربا میدان الکترومغناطیس به تنهایی با شدت 100 گوس به مدت 2 ساعت) ، گروه تجربی4 (تیمار توام با میدان الکترومغناطیس با شدت 100 گوس و بروملین با غلظت 100 میکروگرم بر میلی لیتر) تقسیم بندی شدند. تعداد و طول انشعابات عروقی 24 ساعت بعداز تیمار توسط نرم افزار Image J تعیین و داده های کمی توسط نرم افزار آماری SPSS و آزمون های آماری ANOVA و TUKEY در سطح P<0. 05تحلیل گردید.
    یافته ها
    میانگین تعداد و طول انشعابات عروقی در نمونه های تیمار شده با بروملین و میدان الکترومغناطیس کاهش یافت. کاربرد توام از میدان الکترومغناطیس و بروملین باعث کاهش معنی دار میانگین تعداد و طول عروق نسبت به کاربرد هریک به تنهایی گردید.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که بروملین دارای اثر مهاری وابسته به دوز بر رگزایی است و این تاثیر توسط هم افزایی با میدان الکترومغناطیس به طور معنی داری افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: بروملین، رگزایی، حلقه آئورت، میدان الکترومغناطیس
  • دل ارا سپهرفر* ، سید حسین حسینی فر، علی جافر نوده صفحات 25-34
    زمینه و هدف
    موکوس و ترکیبات آن، اولین خط دفاعی در برابر پاتوژن ها و یکی از بخش های مهم سیستم ایمنی در ماهیان است. این تحقیق با هدف بررسی اثرات مجزا و تلفیقی پروبیوتیک acidilacticiPediococcus و پربیوتیک Raffinos درجیره غذایی بر شاخص های ایمنی موکوس و هیستو مورفولوژی روده در ماهی طلایی (Carassius auratus) انجام گرفت.
    روش کار
    180 قطعه ماهی با میانگین وزنی 18/0± 3/26 گرم، پس از 2 هفته سازگاری با شرایط آزمایشگاه در 4 تیمار و 3 تکرار شامل: جیره تجاری (گروه شاهد) ، غذای تجاری مکمل شده به P. acidilactici به میزان 9/0 گرم بر کیلوگرم (تیمار 2) ، غذای حاوی Raffinos به میزان 10 گرم بر کیلوگرم (تیمار 3) و غذای تجاری حاوی ترکیبی از پروبیوتیک و پربیوتیک به میزان 9/0 و 10 گرم بر کیلوگرم (تیمار 4) به طور تصادفی تقسیم شدند. در پایان دوره آزمایش (60 روز) ، سنجش آنزیم لیزوزیم به روش کدورت سنجی با دستگاه اسپکتروفتومتر و ایمونوگلبولین کل از طریق سنجش میزان پروتئین سرم قبل و بعد از افزودن پلی اتیلن گلیکول به نمونه و میزان آنزیم آلکالین فسفاتاز قلیایی موکوس به وسیله کیت های شرکت پارس آزمون و با دستگاه اسپکتروفتومتر محاسبه گردید، هم چنین آزمایشات هیستو مورفولوژی روده به روش بافت شناسی کلاسیک و رنگ آمیزی هماتوکسیلین- ائوزین انجام شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل هیچ گونه اختلاف معنی داری در ارتفاع و قطر ویلی ها نشان نداد (05/0<P). بیشترین میزان فعالیت آنزیم لیزوزیم موکوس، ایمونوگلوبولین، پروتئین محلول و آلکالین فسفاتاز در تیمار سین بیوتیک مشاهده شد با این حال در تیمارهای مختلف این اختلاف معنی دار نبود (05/0P>).
    نتیجه گیری
    غذای تجاری غنی شده با سین بیوتیک موجب بهبود شاخص های ایمنی موکوس و هیستو مورفولوژی روده در ماهیان طلایی بود.
    کلیدواژگان: ایمنی موکوسی، ماهی طلایی، هیستو مورفولوژی
  • آزاده صنعی، شادی حاج رسولی ها* ، مهسا هادی پور جهرمی، شبنم موثقی، نادیا زهرا شریفی صفحات 35-45
    زمینه و هدف
    این تحقیق با هدف بررسی تاثیر عصاره آبی میوه سماق بر روی میزان اضطراب در موش سوری انجام شده است. به علت خواص زیادی که برای سماق ذکر شده از این گیاه استفاده گردید و تست هایOTF و ماز به علاوه ای مرتفع اثرضد درد و ضد اضطرابی این گیاه را اثبات کرد.
    روش کار
    خوشه های سماق از دو منطقه زیر کشت در ایران؛ غرب (باغات تبریز) و شرق (باغات خراسان رضوی) خریداری و جهت تزریق غلظت های مختلف عصاره میوه سماق، 58 سر موش سوری نر استفاده گردید که 50 سر از آن ها در 5 گروه 10 تایی قرار داده و یک گروه به عنوان گروه کنترل در نظر گرفته شد که تنها آب و غذا دریافت کردند. گروه های 2، 3 و 4 به ترتیب دوزهای 50، 100 و 200میلی گرم بر کیلوگرم عصاره را دریافت کرده و به گروه آخر بوسپیرون به عنوان داروی ضد اضطراب غیر خواب آور تزریق گردید. سپس تست های OFT و ماز به علاوه ای مرتفع انجام شد. هم چنین اثر ضد درد چهار دوز25، 50، 100، 200میلی گرم بر کیلوگرم از عصاره با آزمون فرمالین در فواصل زمانی معین پس از تزریق بررسی گردید.
    یافته ها
    داده ها نشان دهنده اختلاف آماری معنا داری بین عصاره سماق در تمامی دوزها و بوسپیرون در مقایسه با گروه کنترل می باشد (05/0 p<). همچنین زمان سپری شده در بازوی باز در تزریق با بوسپیرون در مقایسه با گروه کنترل اختلاف معناداری را نشان می دهد (01/0 p<). از طرفی دوزهای 50 و 100 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره نسبت به گروه کنترل اختلاف معناداری را نشان می دهد (05/0 p<). در حالی که دوز 200 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره در مقایسه با دوزهای دیگر اثر بخشی کمتری دارد.
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه نشان می دهد موش های دریافت کننده عصاره میوه سماق با دوزهای 50 و 100 میلی گرم بر کیلوگرم مدت زمان بیشتری را نسبت به گروه کنترل در بازوی باز سپری کردند، به عبارت دیگر جستجوی بیشتری را در داخل بازوی باز ماز به علاوه ای مرتفع داشتند که این شاخص مربوط به خاصیت ضد اضطرابی سماق می باشد. نیز تزریق عصاره میوه سماق دارای اثر ضد دردی قوی بوده است.
    کلیدواژگان: سماق، اضطراب، درد، موش سوری، بوسپیرون
  • خلیل محمودی، خلیلاللهمنیخ* ، فرامرز یزدانی صفحات 47-57
    زمینه و هدف: فعالیت های شدید بدنی موجب افزایش تولید شاخص های التهابی می شود ،که می تواند سلامت و عملکرد ورزشکاران را به مخاطره بیندازد. کوئرستین یکفلاونوئید با خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است. بنابراین، مطالعه حاضر به منظور بررسی اثر مصرف مکمل کوئرستین بر CRP و IL-6 متعاقب یک جلسه فعالیت مقاومتی وامانده ساز صورت گرفت. روش کار: این کارآزمایی بالینی دو سوکور کنترل شده با دارونما در 22 مرد جوان به مدت هفت روز انجام شد. افراد به صورت تصادفی در یکی از دو گروه کوئرستین (1000 میلی گرم) و دارونما (1000 میلی گرم دکس تروز) قرار گرفتند. اندازه گیری های پیکرسنجی و آزمایش های بیوشیمیایی خون (CRP و IL-6) در ابتدا و انتهای مطالعه انجام شد. تجزیه و تحلیل داده های به دست آمده با استفاده از آزمون آماری آنالیز واریانس با اندازه های تکراری (2×2) انجام و سطح معنی داری p<0/05 0 منظور گردید
    یافته ها
    در انتهای مطالعه در گروه دارونما غلظت CRP و IL-6 سرم نسبت به پیش آزمون افزایش معنی دار یافت (p<0/05) ولی در گروه مکمل کوئرستین این تغییرات معنی دار نبود. میانگین این شاخص ها در انتهای مطالعه بین دو گروه تفاوت معناداری با یکدیگر داشتند (p<0/05). نتیجه گیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که کوئرستین در پیشگیری از التهاب پس از ورزش مقاومتی وامانده ساز در مردان جوان موثر است.
    کلیدواژگان: کوئرستین، التهاب، تمرین مقاومت وامانده ساز
  • طیبه صادقی *، مهرداد شریعتی، مختار مختاری صفحات 59-67
    زمینه و هدف
    گل ساعتی از جمله گیاهان دارویی است که دارای ترکیباتی با خواص آنتی اکسیدانی می باشد و در درمان بیماری های صرع، اسهال، سوختگی، هموروئید و تنظیم آنزیم های کبدی مفید است. هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر تجویز خوراکی عصاره گل ساعتی بر غلظت های پلاسمایی اوره، کراتینین، آلبومین و پروتئین تام در موش صحرایی نر بالغ (رت) می باشد.
    روش کار
    تعداد 40 سر موش با وزن تقریبی 195 گرم به پنج گروه تقسیم شدند. گروه کنترل هیچ گونه تیمار دارویی دریافت نکردند. گروه شاهد، فقط آب مقطر دریافت نمودند. گروه های تجربی، به مدت 21 روز به ترتیب مقادیر mg/kg 600, 300, 150 عصاره برگ گل ساعتی دریافت کردند. بعد از پایان این دوره به منظور اندازه گیری فاکتورهای مورد مطالعه (ازت، اوره، کراتینین، آلبومین، پروتئین تام) خون گیری از قلب انجام شد. نتایج به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و مقایسه میانگین ها با استفاده از آزمون T. test انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که مقدار آلبومین در گروه تجربی دریافت کنندهmg/kg 600 عصاره، نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری داشت. میزان پروتئین تام، کراتینین در مقایسه با گروه کنترل تغییرات معنی داری نشان نداد. هم چنین عصاره آبی- الکلی برگ گیاه گل ساعتی باعث کاهش میزان ازت اوره خون در کلیه گروهای تجربی دریافت کننده عصاره نسبت به گروه کنترل گردید.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه می توان این طور بیان کرد که گیاه گل ساعتی نقش حمایت کنندگی برای کبد داشته و عدم آسیب کبدی دررت های مورد مطالعه نشان دهنده این موضوع بود.
    کلیدواژگان: گل ساعتی، ازت اوره، کراتینین، آلبومین، پروتئین تام
  • مهسا نجفی، سمیه ویسی، سمیه اسمعیل رینه* صفحات 69-79
    زمینه و هدف
    ارزیابی جهانی از وضعیت حفاظتی جانوران نشان می دهد که دوزیستان بیشتر از سایر مهره داران در معرض خطر می باشند و سرعت کاهش جمعیت آن ها بیشتر از پرندگان و پستانداران است. حضور گونه های بیگانه ازطریق شکار تخم و لارو در کاهش جمعیت دوزیستان نقش دارند. در تحقیقات قبلی مشخص شده است که پناهگاه می تواند به عنوان روشی کارآمد جهت حفاظت از دوزیستان در مقابل گونه های بیگانه از جمله ماهی گامبوزیا باشد.
    روش کار
    در این مطالعه، به منظور بررسی اثر پناهگاه بر بقای لارو وزغ سبز (Bufo variabilis) در حضور گونه بیگانه ماهی گامبوزیا (Gambusia affinis) ، اثرات مستقل و متعامل دو فاکتور پناهگاه (شامل سه تیمار فاقد پناهگاه، پناهگاه ساده و پناهگاه پیچیده) و شکارگر (شامل سه تیمار فاقد شکارگر، حضور یک و سه شکارگر) به مدت 10 روز مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه بیشترین میزان بقا در تیمار پناهگاه پیچیده/عدم وجود شکارگر با 10/17±66/96 درصد و پایین ترین درصد بقا در تیمار عدم وجود پناهگاه/ وجود سه شکارگر با میزان صفر درصد ثبت گردید. نتایج حاصل از آنالیز ANOVA نشان داد.
    یافته ها
    به طورکلی هر دو فاکتور تراکم شکارگر و نوع پناهگاه به صورت مستقل اثر معناداری بر میزان بقا دارند، اما اثر تعاملی آن ها معنادار نمی باشد. هم چنین با در نظر گرفتن اثر زمان، تراکم شکارگر به صورت مستقل اثر معناداری روی میزان بقا نشان داد، اما این اثر برای نوع پناهگاه و اثر تعاملی آن با تراکم شکارگر در طول زمان بی معنا است.
    نتیجه گیری
    تعداد لاروهای وزغ سبز در محیط آزمایش با وجود پناهگاه مناسب با افزایش تراکم شکارگر، به شدت کاهش می یابد.
    کلیدواژگان: گونه بیگانه، ماهی گامبوزیا، پیچیدگی پناهگاه، نرخ بقاء، وزغ سبز
  • صدیقه لقایی، ابراهیم حسینی* صفحات 81-89
    زمینه و هدف
    آرماتراپی و ماساژ یکی از روش هایی است که با استفاده از روغنهای معطر و ماساژ بدن باعث ایجاد آرامش و کاهش درد می گردد. مطالعه حاضر با هدف مقایسه اثرماساژ با روغنهای بادام تلخو اسطوخودوس برمیزان آندورفینها، درد و زمان زایمان در زنان نخست زا انجام گردید.
    روش کار
    این مطالعه تجربی برروی60 زن نخست زای بستری دربیمارستان مرودشت در 3 گروه20 نفری ماساژ با روغن های بادام،اسطوخودوس وکنترل انجام شد. درگروه های آزمون از دیلاتاسیون10-3 سانتی متری به صورت20 دقیقه ماساژ همراه با روغنهای بادام و روغن اسطوخودوس و20 دقیقه استراحت انجام گرفت وگروه کنترل تحت هیچ مداخله ای قرار نگرفت. به منظور سنجش درد از مقیاس بصری درد و برای اندازه گیری میزان سرمی بتاآندورفین از روش الایزا استفاده و نتایج از طریقآزمون هایANOVAو توکی ارزیابی گردیدند
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که شدت درددرگروه هایماساژ با روغنهای بادامواسطوخودوسدردیلاتاسیون های مختلف به ترتیب درسطح05/0>P و 001/0>P نسبت به گروه کنترل وگروه اسطوخودوس درسطح05/0>P نسبت به گروهروغن بادام کاهش معناداری دارد. همچنین در زمان زایمانکاهش و درمیزان آندورفینها افزایش معناداردرگروه های ماساژ با روغن های بادام و اسطوخودوس نسبت به گروه کنترل به ترتیبدرسطح05/0>P و001/0>P ودرگروه ماساژبا اسطوخودوس نسبت به گروه روغن بادام درزمان زایمان کاهش و درمیزان آندورفینها افزایش معناداری به ترتیب درسطح05/0>P و01/0>P مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    ماساژ با روغنهای بادام واسطوخودوس از طریق تحریک ترشح بتااندورفینها باعث کاهش درد و زمان زایمان می شود که این تاثیر از طریق اسطوخودوس بیشتر از روغن بادام می باشد.
    کلیدواژگان: روغن بادام، اسطوخودوس، ماساژ، آندورفین، زایمان، درد
|
  • Z. Yoosefzadeh, S.Tabatabaei Vakili *, M. Mamouei, M. Zarei Pages 1-12
    Inroduction & Objective: During the semen storage, oxidative damages by oxidation are the major causes of decrease in sperm quality.The aim of this study was toevaluate the effect of different levels of cysteine supplemented into the diluent on semen characteristics of Arabi ram in liquid condition under 5 .
    Materials and Methods
    Semen sampleswere collected weekly from 10 Arabi rams for 8 weeks and mixed. After dilution, samples were divided into 5 parts and received the levels of cysteine (5, 10, 15 and 20 mmol).During the storage (1, 12, 24, 36 and 48 h), semen quality parameters were evaluated.
    Results
    In all times of semen storage,sperm membrane integrity rate in cysteine treatments was improved(P<0.05). 24 and 36 h after semen storage, spermatozoa viability in 5, 10 and 15 mmol of cysteine was increased (P<0.05). In 36 h and 48 h, 5 and 10 mmol of cysteine reduced the spermatozoa defect rate(P<0.05). In 48 h of storage, progressive motility and viability rates of spermatozoa in 5-15 mmol of cysteine increased(P<0.05). The highest total antioxidant capacity of semenal plasma for times 1 and 24 h of semen storage was observed in 15 and 20 mmol of cysteine (P<0.05).
    Conclusion
    In conclusion, with increasing the storage period of Arabi ram semen, the lower levels of cysteine (lower than 15mM), improved the most of spermatozoaqualitycharacteristics. But, the total antioxidant capacity of seminal plasma was increased in higher levels of cysteine (15 and 20 mmol).
    Keywords: Cysteine, In vitro, Ram, Semen quality
  • S. Moshtagh, K.Parivar, J. Baharara *, N.Hayati, M. A. Kerachian Pages 13-24
    Inroduction & Objective: Angiogenesis has a role in many vital processes also many developmental processes are influenced by an electromagnetic field. On the other hand bromelain plant protease can inhibit cell proliferation. In the present study, the synergic effect of bromelain (plantprotease) and low-frequency electromagnetic field on angiogenesis on a Wistar rat aortic ring was investigated. Material and Method: In this experimental study, Wistar rat aorta was divided into pieces 1 mm and cultured in collagen matrices.After observation of the first sprouting of angiogenesis samples were classified into 8 groups: Control group, the first sham-exposed group (treated with PBS), the second sham exposed group (treated with electromagnetic field off), the third sham-exposed group (treated with PBS and electromagnetic field off), the experimental groups1 and 2 (treated with 100 and 200 μg/ml bromelain), the experimental groups 3(treated with low frequency electromagnetic field (100 G) for 2 h and experimental group 4 treated with synergic effect of bromelain (100 μg/ml) and low frequency electromagnetic field (100 G) for 2 h. Angiogenesis was investigated and photographed by invert microscope immediately and also 24 hours after the treatment. Numbers and lengths of vessels weremeasured by Image J software. Data were analyzed by SPSS software and ANOVA & TUKEY in significant level (p<0.05).
    Results
    The average number and length of vessels decreased in treated groupswith bromelain and electromagnetic fields. Synergic use of bromelain and electromagneticfields reduced the average number and the length of vessels than using each onealone.
    Conclusion
    Results showed that bromelain has dose dependent inhibitory effects on angiogenesis. This inhibitory effect was increased by the electromagnetic field, suggesting a synergistic effect between them.
    Keywords: Angiogenesis, Bromelain, Electromagnetic field, Aortic Ring
  • D.Sepehrfar *, S.H.Hoseinifar, A. Jafarnodeh Pages 25-34
    Inroduction & Objective: Mucos and its compounds as the first line to defense against pathogens is one of the important part of the immune system in fish. This study was investigated the effect of singular or combined administration of Pediococcusacidilactici and Raffinosonmucosal immune parameters and intestinal histomorphology of gold fish (Carassiusa uratus). Material and Methods: 180 gold fish, with average weight of 26.3±0.18 after two weeks of adaptation to laboratory condition In 4 treatments and each treatment with 3 replicates including: commercial diet (control group), commercial diet supplemented with0.9 g kg-1P. acidilactici, 10 g kg-1Raffinosor simultaneously supplemented with 0.9 g kg-1P. acidilacticiand 10 g kg-1Raffinos accidentally divided. The trial lasted 60 days. At the end of the experiment, the lysozyme enzyme was measured by turbidation method using spectrophotometer and total immunoglobulin by measuring serum protein before and after adding polyethylene glycol to the sample and the amount of alkaline phosphatase enzyme using the kits produced by Pars Co. and using spectrophotometer, it was calculated. Histomorphologic tests of the intestine were done by classical histology and staining of hematoxylin-eosin.
    Results
    The results showed no significant difference in height and diameter of vili (P <0.05). The highest activity of mucosal lysozyme activity, immunoglobulin level, soluble protein and alkaline phosphatase were observed in synbiotic treatment, however, this difference was not significant in different treatments (P> 0.05).
    Conclusion
    In conclusion, the commercial diet supplemented with 0.9×107 CFU/gP. acidilactici and 10 g/kg Raffinosimprovesmucusal immune para meter sand intestinal histo morphology of golden fish.
    Keywords: Golden fish, Histomorphology, Mucosal safety
  • A. Sonei, Sh. Hajrasouliha *, M. Hadipour Jahromy, Sh. Movaseghi, N. Z. Sharifi Pages 35-45
    Inroduction & Objective: The aim of this study was to investigate the effect ofaqueous extract of Rhus Coriaria on anxiety levels in mice.Due to the high properties mentioned for the Rhus Coriaria this plant was used and the OFT and Elevated plus-maze tests proved the pain and anxiety of the plant. Material and Methods: Rhus Coriariaclusters were purchased from two cultivated areas in Iran; West (Gardens of Tabriz) and East (Gardens of Khorasan Razavi). For administration of different concentrations of Rhus Coriariaextract, 58 male mice were used, which 50 of them were placed in 5 groups of 10 and one group was considered as the control group receiving only water and food. Group 2, 3, and 4 received doses of 50,100,200 mg / kg of extract, respectively. Buspiron was injected as the sedative anti-anxiety agent to the last group. Then OFT and Elevated plus-maze tests were performed. Also, the analgesic effect of four doses of 25, 50, 100, 200 mg / kg of extract was analyzed by formalin test at certain intervals after injection.
    Results
    The data showed a statistically significant difference between theRhus coriaria extract in all doses and Buspiron compared to the control group (p <0.05). Also, the elapsed time in the open arms ininjection with Buspironcompared to control group has shown a significant difference (p <0.05). On the other hand, doses of 50 and 100 mg / kg of extract showed a significant difference compared to the control group (p <0.05). While the dose of 200 mg / kg of extract is less effective than other doses.
    Conclusion
    The findings of this study showed that the mice receiving extract of Rhus Coriariaat doses of 100 and 50 mg / kg had a longer duration than the control group in the open arm. In other words, there were more searches inside the open arm of Elevated plus-maze. This index is related to the anti-anxiety property of Rhus Coriaria.Injection of extract of Rhus Coriaria. has a strong analgesic effect.
    Keywords: Rhus coriaria, Anxiety, Pain, Mice, Buspiron
  • Kh.Mahmodi, Kh.Monikh *, F. Yazdani Pages 47-57
    Inroduction & Objective: Intensive exercise increase the production of inflammatory markers that can endanger the health and performance of athletes. Also quercetin is a flavonoid with antioxidant and antiinflammatory properties. Therefore, The present study was conducted to assess the effect of quercetin supplementation on CRP and IL-6, after acute resistance exercise in young men. Material and Methods: This placebo-controlled, double-blind clinical trial was conducted on 22 young men for 7 days. The subjects were randomly assigned to one of two groups to receive quercetin (1000 mg) or placebo (1000 mg dextrose). Anthropometric measurements and blood biochemical parameters including CRP and IL-6 were measured at the beginning and end of the study. The data were analyzed using variance analysis with repeated measures(2×2) and significant level was set at p ≤ 0.05.
    Results
    At the end of CRP and IL-6 serum concentrations in the placebo group significantly increased compared to pre-test (p<0.05). But These changes were not significant in quercetin supplements. The average of These index at the end of the study were statistically different between the two groups(p<0.05).
    Conclusion
    The results of this study showed that quercetin is effective in preventing inflammation after exhaustive resistance exercise in young men.
    Keywords: Quercetin, Inflammation, Exhaustive resistance training
  • T. Sadeghi *, M. Shariati M. Mokhtari Pages 59-67
    Inroduction & Objective: Passiflora caerulea is one of medicinal plants that has contained high antioxidant combinations and are useful in curing epilepsy, diarrhea, burn, Hemorrhoid and in regulating liver enzymes. The objective of this study was evaluation of effect of passiflora caerulea leaf Hydro-alcoholic extract on some biochemical factors in adult male rat. Material and Method: In this experiential study, 40 wistar male rats, about 195-200 g each were used in five groups eight including : control (without received nothing), sham group (received distilled water) and 3 experimental groups receiving 150,300,600, mg/kg leaves of passiflora caerulea Hydro-alcohol extract respectively during 21 days. After the end of this period, blood samples were taken from the heart to measure the biochemical factors (urea, creatinine, albumin, total protein). The results were analyzed using SPSS software and comparison of meanings was done using T. test.
    Results
     The results showed that the amount of albumin in the experimental group receiving 600 mg / kg of the extract decreased significantly compared to the control group. Total protein, cratinin and total body weight had no significant changes with control group. Hydro-alcoholic extracts of Passionate flower leaf caused reduction of blood urea nitrogen levels in all experimental groups receiving the extracts as compared to the control.
    Conclusion
    According to the results of this study, it can be argued that the Passionate flower plays a supporting role for the liver, and the lack of liver damage in the rats indicated this issue.
    Keywords: Passiflora caerulea, Urea nitrogen, Creatinine, Total protein, Albumin
  • M. Najafi, S. Vaissi, S. Esmaeili, Rineh * Pages 69-79
    Inroduction & Objective: The global assessment of animals provides amphibians are more threatened and declining more rapidly than either birds or mammals. The presence of alien or exotic species is an important factor in the decline or extinction of amphibian populations, which contribute to the decline of the amphibian population by hunting eggs and larvae. Also, it has been recognized in previous researches that refugia can be an effective way to protect amphibians against invasive species, including Mosquitofish.
    Materials and Methods
    In this study, in order to investigate the effect of refugia on the survival of Bufovariabilis in the presence of Gambusiaaffinis, the independent and interactive effects of two factors of refugia type (including three treatments of absent, simple and complex refugia) and predator density (including three treatments of non-predator, one and three predators) carried out within 10 days.
    Results
    In this study, the highest survival rate was observed in the complexrefugia / non-predator with 96.66% ±17.10, and the lowest survival rate was observed in the absence of refugia / three predators (0%). In general,the results of ANOVA showed both predator density and refugia type had a significant effect on survival, but their interactive effect is not significant.Considering the effect of time, predator density independently showed a significant effect on the survival rate, but this effect is not significant for the type of refugiaand its interactive effect with predator density over time.
    Conclusion
    The number of Green toad in the test environment, with suitable refugia, greatly decreases with increasing predator density.
    Keywords: Alien species, Gambusia, refugiacomplexity, Survival rates, Bufovariabilis
  • S. Lighaei, Seyed E. Hosseini * Pages 81-89
    Inroduction & Objective: Aromatherapy and massage is one of ways using aromatic oils and body massage cause relaxation and reduce pain. This study aimed to compare massage effect with almond and lavender oil on endorphins, pain and delivery-time in primiparous women was conducted. Material and Method: This experimental study, 60 primiparous women hospitalized in MarvdashtMotahari hospital in 3 groups of 20 massaging with almond and lavender oil and control group was performed. The groups treated by Dilatation 10-3 cm massage with almond & lavender oil and break for 20 minutes was done respectively and control group received no treatment. To measure pain, pain visual scale and use of ELISA to measure serum beta-endorphin levelsby using ANOVA and Tukey's results were evaluated.
    Results
    Results showed that pain intensity in massage groups with almond & lavender oil in different Dilatations at P <0.05 and P≤0.001 than control and lavender group at P <0.05 than oil group has significant reduction. In delivery-time, significant reduction, and in endorphins level, significant increase, in almond and lavender oil massage group than control P <0.05 and P≤0.001, and in massage with lavender oil than almond oil delivery-time, significant reduction and in the endorphins levels, significant increase P <0.05 and P≤0.001 was observed, respectively. Conclussion: Massage with almond and lavender oil by stimulating endorphins caused reducing pain and delivery-time, lavender oil impact will be more than almond oil.
    Keywords: Lavender , Almond Oil, Massage, Pain, Labor