فهرست مطالب

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:16 Issue: 11, Nov 2018

  • تاریخ انتشار: 1397/10/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رضا عمانی سامانی، امیر الماسی حشیانی، مریم رضوی، سمیرا وصالی، ماهرو رضایی نژاد، سامان معروفی زاده، مهدی سپیدارکیش* صفحات 665-678
    مقدمه

    تخمین شیوع اختلالات قاعدگی جهت برنامه‌ریزی خدمات بهداشتی-درمانی و شناخت عوامل خطر این اختلالات از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

    هدف

    هدف از این مطالعه مروری ساختار یافته شناسایی و تجمیع شیوع اختلالات قاعدگی در ایران است.

    موارد و روش ها

    مطالعات مرتبط با جستجو در شش پایگاه داده و بررسی ارجاعات و رفرنس‌های مقالات مورد نظر شناسایی شدند. عنوان، خلاصه و متن کامل مقالات توسط دو مرورگر به طور مستقل مورد بازبینی قرار گرفت. جهت یکپارچه‌سازی داده‌ها از متاآنالیز با اثر تصادفی استفاده شد.

    نتایج

    پس از بررسی عنوان، چکیده و متن کامل مقالات تعداد 35 مقاله در آنالیز نهایی وارد و تعداد 21344 نمونه از زنان سنین باروری وارد متاآنالیز شد. شیوع کلی دیسمنوره در ایران بر مبنای مدل تصادفی 73/277% با فاصله اطمینان (81/42-65/12) 95% برآورد گردید. شیوع کلی الیگومنوره 13/11% با فاصله اطمینان (19/16-10/04) 95% برآورد گردید. شیوع پلی‌منوره، هیپرمنوره، هیپومنوره، منوراژی، متروراژی و آمنوره ثانویه به ترتیب معادل (12/56-7/33 CI=95%) 94/9%، (16/57%-9/31% CI=95%) 12/94%، (7/30%-3/20% CI=95%) 5/25%، (25/69-12/78 CI=95%) 19/24%، و (10/08-1/99 CI=95%) 6/044%، بدست آمد.

    نتیجه گیری

    اختلالات قاعدگی در میان زنان ایرانی از شیوع بالایی برخوردار است و به عنوان یک مشکل اساسی سلامت باروری زنان که تبعات نامطلوب اقتصادی و اجتماعی بسیار دارد مورد غفلت واقع شده است. تشخیص و درمان این اختلالات به ویژه در کشورهای درحال توسعه مانند ایران باید در نظام مراقبت‌های اولیه بهداشتی و درمانی سلامت تولیدمثل گنجانده شود.

    کلیدواژگان: اختلالات قاعدگی، آمنوره، دیسمنوره، منوراژی، الیگومنوره
  • صفحات 679-682
    مقدمه

    اتیولوژی زمینه ای سندرم تخمدان پلی کیستیک ناشناخته است و به نظر می رسد که یک ارتباط قوی با مقاومت به انسولین داشته باشد. HOMA-IR یک وسیله خوب در اندازه گیری مقاومت به انسولین می باشد. سطح پایین IGFBP-1 در سندرم تخمدان پلی کیستیک منجر به بیان این فرضیه شد که هیپرانسولینمیا باعث مهار تولید IGFBP-1 شده که به نوبه خود باعث تحریک تولید زیاد اندروژن می شود.

    هدف

    هدف این مطالعه آنالیز ارتباط بین سطح IGFBP-1 و HOMA-IR با مقاومت به انسولین در سندرم تخمدان پلی کیستیک می باشد.

    موارد و روش ها

    یک مطالعه موضعی مقطعی بر روی 105 زن با سندرم تخمدان پلی کیستیک شامل 60 زن با مقاومت به انسولین انجام شد. متوسط IGFBP-1 و HOMA-IR به ترتیب μg/l 4/7821±6/507 و 1/666±3/633 بود.

    نتایج

    سطح پایین IGFBP-1 در تمام زن های مقاوم به انسولین وجود داشت. ارتباطی بین HOMA-IR و وزن بالا وجود داشت (0/045p=) در حالیکه IGFBP-1 هیچ ارتباطی را با وزن بالا نشان نداد (0/106p=). به علاوه هیچ ارتباطی بین IGFBP-1 و HOMA-IR به عنوان نشانگر مقاومت به انسولین مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    علیرغم کاهش IGFBP-1 به نظر می رسد که هیچ ارتباطی بین IGFBP-1 و HOMA-IR به عنوان نشانگر مقاومت به انسولین وجود ندارد.

    کلیدواژگان: پروتئین متصل شونده به فاکتور رشد انسولین-1 (IJFBP-1)، مقاومت به انسولین، سندرم تخمدان پلی کیستیک
  • مسعود میرزایی، نسیم نمیرانیان، راضیه دهقانی فیروزآبادی، سمیه غلامی* صفحات 683-688
    مقدمه

    نازایی یک مشکل جدی در حوزه سلامت است که بر فرد، خانواده و اجتماع تاثیر می گذارد. نازایی به عدم بارداری بعد از یک سال مقاربت محافظت نشده گفته می شود.

    هدف

    هدف از انجام این مطالعه بررسی شیوع نازایی کلی، اولیه، ثانویه و عوامل مرتبط با آن در شهرستان یزد در سال 94-1393 بود.

    موارد و روش ها

    این مطالعه به روش مقطعی با استفاده از داده های طرح بزرگ سلامت مردم یزد (یاس) که بروی 10000 نفر از افراد بزرگسال 70-20 سال شهرستان یزد انجام شد. ما 2611 زن 49-20 سال ساکن شهر یزد را بررسی کردیم. داده ها با استفاده از پرسشنامه های valid شده جمع آوری و اندازه های تن سنجی نیز براساس معیار های استاندارد اندازه گیری شدند.

    نتایج

    در میان زنان شرکت کننده در مطالعه، 135 مورد نابارور بودند. شیوع کلی نازایی 4/73% (با محدوده اطمینان 5/59%-3/94% :CI 95%) و نازایی اولیه 2/6% (با محدوده اطمینان 3/8%-2/4 :CI 95%) و نازایی ثانویه 2/1% (با محدوده اطمینان 3/4%-1/8 :CI 95%) بدست آمد. در این مطالعه نازایی با سن (0/032=p، 0/051=r)، سطح تحصیلات (0/001= p، 0/441-=r)، نمایه توده بدنی (0/018= p، 0/012=r)، دور کمر (0/022=p ، 0/0277=r)، سابقه خانوادگی نازایی (0/026= p، 0/099=r) و سابقه سقط و مرده زایی (0/001= p، 0/121=r) ارتباط معنی دار داشت.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که شیوع نازایی در میان زنان ساکن در شهر یزد در مقایسه با دیگر مناطق ایران کمتر است. عوامل مربوط به زنان علت های اصلی نازایی در منطقه مرکزی ایران (یزد) می باشد.

    کلیدواژگان: اپیدمیولوژی، نازایی، اولیه، ثانویه، یزد، ایران
  • الهام عزیزی، محمد ناجی، مریم شعبانی نشتایی، علیقلی سبحانی، عاطفه نجفی، فردین عمیدی* صفحات 689-696
    مقدمه

    ویتامین D، دارای عملکردهای مختلفی در فیزیولوژی تولیدمثل انسان می‎باشد. نشان داده شده است که ویتامین D، در اسپرماتوژنز نقش داشته و هم چنین، کیفیت سیمن با میزان ویتامین D در مردان مرتبط می‎باشد.

    هدف

    ارزیابی ارتباط سطح 25-هیدروکسی ویتامین (-OHD25 D (در سرم با ویژگی های سیمن و عوامل تعیین کننده‎ی عملکرد اسپرم.

    موارد و روش ها

    افراد مورد مطالعه، براساس مشخصات سیمن، به دو گروه نورموزواسپرمی و الیگواستنوتراتوزواسپرمی تقسیم شدند. سطح سرمی ویتامین -OHD25 اندازه‎گیری شد. آپوپتوز اسپرم‎ها، پتانسیل غشای میتوکندری اسپرم و میزان گونه‎های آزاد اکسیژن (ROS) در سیمن مورد ارزیابی قرار گرفت.

    نتایج

    غلظت -OHD25 در سرم افراد نورموزواسپرمی و الیگواستنوتراتوزواسپرمی دارای اختلاف معناداری نبود. شکستگی DNA، میزان ROS سیمن و پتانسیل غشای میتوکندری اسپرم‎ها، اختلافی معنادار در بین افراد دو گروه نشان داد (0/05>p). اختلاف معناداری در مشخصات اصلی و عملکردی سیمن در گروه های مختلف بیماران که براساس غلظت -OHD25 تقسیم بندی شده، وجود نداشت. پس از گروه بندی افراد مورد مطالعه براساس غلظت -OHD25 و کیفیت سیمن (نورموزواسپرمی و الیگواستنوتراتوزواسپرمی) نیز اختلاف معناداری در پارامترهای مطالعه شده مشاهده نشد. با در نظر گرفتن همه افراد مورد مطالعه، تحرک اسپرم‎ها، دارای همبستگی مثبت با غلظت سرمی -OHD25 بود. علاوه براین، مورفولوژی طبیعی اسپرم در مردان نورموزواسپرمی، ارتباط مثبت و معناداری با -OHD25 سرم نشان داد.

    نتیجه گیری

    ویتامین D می‎تواند تحرک و مورفولوژی اسپرم‎ها را تحت تاثیر قرار دهد. پایین بودن میزان ویتامین D در سرم مردان، ممکن است باروری آن ها را تحت تاثیر قرار دهد و بنابراین، ارزیابی سطح سرمی ویتامین D در مردانی که اسپرموگرام غیرطبیعی دارند، بهتر است که مدنظر قرار گیرد.

    کلیدواژگان: ویتامین D، ناباروری، شکستگی DNA، گونه‎های فعال اکسیژن (ROS)، آنالیز سیمن
  • صفحات 697-702
    مقدمه

    عفونت های منتقل شده جنسی نقش مهمی در به وجود آمدن بیماری های التهابی در دستگاه ادراری تناسلی بانوان دارند. این بیماری ها می تواند منجر به کاهش سطح هورمون های جنسی و همچنین نسبت استروژن ها به اندروژن ها گردد.

    هدف

    تعیین تغیرات وضعیت هورمون های جنسی در بانوان با بیماری های التهابی تخمدان ها وابسته به فلور فرصت طلب ادراری تناسلی.

    موارد و روش ها

    136 زن با سن 18 تا 39 سال در این مطالعه مقطعی کلینیکال شرکت کردند. آن ها با روش های مختلف بالینی و آزمایشگاهی معاینه شدند. بیماران با تشخیص ثابت شده بیماری های التهابی دستگاه تولیدمثل در ارتباط با عفونت های فرصت طلب ادراری تناسلی تحت آزمایش خون قرار گرفتند تا غلظت هورمون تحریک کننده فولیکول هورمون لوتینزینگ و استروژن مشخص شود.

    نتایج

    بعد از درمان ظرفیت عملکردی تخمدان به طور معنی داری افزایش یافت که این موضوع به وسیله افزایش غلظت هورمون استرادیول در سرم خون در تمام فازهای سیکل قاعدگی ثابت شد. غلظت استرادیول در فاز فولیکولار از 10/8±421/8 به 10/2±581/3 افزایش یافت. افزایش نسبت استرادیول به تستوسترون در خون نیز مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    بیماری های التهابی در ارتباط با عفونت های فرصت طلب ادراری تناسلی باعث کاهش هورمون های جنسی و نسبت استرادیول به تستوسترون می شود.

    کلیدواژگان: عفونت ادراری، بیماری التهابی لگن، سیستم تولیدمثل، استرادیول، ناباروری
  • شیما طغیانی، نسیم حیاتی رودباری، غلامرضا دشتی*، شهلا روزبهانی صفحات 703-710
    مقدمه

    نقش آسیکلویر (ACV)در ایجاد سمیت و مرگ سلولی در دستگاه تولید مثل شناخته شده است. آسکوربیک اسید (VC) و منتون (M) دو آنتی اکسیدان ضروری در نقش حفاظت برای ملکولی زیستی مهم شناخته شده است.

    هدف

    تعیین تاثیر نقش حفاظت کنندگی آنتی اکسیدان VC و M در برابر آسیب DNA وارده توسط آسیکلویر (ACV) در اسپرماتوزوآی موش صحرایی نر.

    موارد و روش ها

    در این مطالعه تجربی موش صحرایی نر نژاد ویستار با متوسط وزنی10±250 گرم به شش گروه تقسیم شدند (تعداد هر گروه 18) mg/kg/day) 15)ACV mg/kg/day),20 mg/kg/d) ,ACV+Vit C (100µlm/d) ,ACV+ menthone (250,ACV+ menthone(µlm/day)400) ACV+ menthone و گروه شاهد بدون هیچ تیماری تقسیم شدند. در پایان 48 روز تحت رژیم های غذایی خاص بافت اپیدیدیم هر موش صحرایی خارج و اسپرم های اپیدیدیمی در محلول PBS استخراج گردید. جهت بررسی با رنگ آمیزی تانل از طریق فلوروسنت میکروسکوپ درصد مثبت اسپرماتوژوآی با رنگ آمیزی تانل ارزیابی شد. هر نمونه برای ارزیابی سه بار تکرار گردید.

    نتایج

    موش های نر تحت درمان ACV در مقایسه با گروهای دیگر در آسیب DNA تفاوت معنی دار داشت. در صد مثبت اسپرماتوژوآی با رنگ آمیزی تانل 90/83 (0/001p<) در گروه ACV بیانگر قدرت باروری پایین در موش نر بود. VC و نیز M در بالاترین دوز که بیانگر قابلیت آنتی اکسیدان و عوامل ضد التهابی در جلوگیری از اثر آپوپتوز آسیکلویر بر روی DNA اسپرم ها نشان دادند. نتایج در گروه VC در جلوگیری از اثر آپوپتوز آسیکلویر بر روی DNA اسپرم 16/38 (0/001p<) و در گروه منتون با دوز بالا همچنین پایین نشان داد 16/05 (0/001p<).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که آسکوربیک اسید و منتون نقش حمایت کنندگی بسیار قوی در بالاترین دوز باعث جلوگیری از اثر آپوپتوز آسیکلویر بر روی DNA اسپرم ها و داستگاه تولید مثل موش صحرایی نر دیده شد.

    کلیدواژگان: آسکوربیک اسید، منتون، آسیکلویر، آسیب DNA، موش صحرایی نر
  • اکرم حسینی، صمد زارع، زهرا برزوئی، فیروز قادری پاکدل* صفحات 711-718
    مقدمه

    سیکلوفسفامید از مهمترین ترکیبات شیمی درمانی علیرغم آسیب رسانی آن می باشد. این ترکیب به طور وسیع برای درمان برخی بیماری ها علیرغم اینکه دارای اثرات جانبی گسترده ایی می باشد استفاده می شود. شواهد بالینی نشان دهنده اثرات سمی سیکلوفسفامید روی اندام های مختلف می باشد.

    هدف

    هدف از این مطالعه ارزیابی اثرات جینسینگ آمریکایی بر مرتفع کردن سمیت بیضه ای القا شده توسط سیکلوفسفامید در موش های آزمایشگاهی بود.

    موارد و روش ها

    موش های نر بالغ با نژاد ویستار بطور تصادفی در چهار گروه هفت تایی تقسیم شدند. گروه اول، گروه کنترل محسوب شدند که نرمال سالین را از طریق گاواژ دریافت می کردند، گروه دوم سیکلوفسفامید (CP) با دوزmg/kg 1/6 روزانه به مدت 50 روز از طریق تزریق داخل صفاقی دریافت می کردند. گروه سوم mg/kg 500 جینسینگ آمریکایی را با روش گاواژ دریافت کردند. در گروه چهارم، موش ها با جینسینگ آمریکایی یک ساعت قبل از تزریق سیکلوفسفامید تیمار می شدند. یک روز بعد از اخرین تیمار، موش ها کشته شدند و ارزیابی اثرات جینسینگ آمریکایی بر پارامترهای اسپرم عملکرد و ساختار بیضه موش های تیمار شده با سیکلوفسفامید صورت گرفت.

    نتایج

    در حیوانات گروه سیکلوفسفامید، غلظت تستوسترون در سرم به طور معنی داری کاهش یافت در حالیکه سطح مالون دی آلدهید و آسیب DNA بطور معنی داری در این گروه افزایش داشت. تیمار با جینسینگ آمریکایی این پارامترها را در گروه CP+ginseng بهبود بخشید. علاوه بر این لوله های سیمنی فروس بیضه در گروه CP به شدت آسیب دیده بود که مصرف جینسینگ باعث بهبود تغییرات هیستولوژیک در گروه CP+ginseng گردید.

    نتیجه گیری

    یافته ها اثر حمایتی جینسینگ آمریکایی را بر سمیت القا شده توسط سیکلوفسفامید در سیستم تناسلی موش های نر تایید کرد.

    کلیدواژگان: سیکلوفسفامید، جینسینگ آمریکایی، استرس اکسیداتیو، آسیب DNA
|
  • Reza Omani Samani Ph.D., Amir Almasi Hashiani Ph.D., Maryam Razavi M.D., Samira Vesali M.Sc., Mahroo Rezaeinejad M.D., Saman Maroufizadeh Ph.D., Mahdi Sepidarkish Ph.D. Pages 665-678
    Background

    Understanding the prevalence of menstrual disorders has important implications for both health service planning and risk factor epidemiology.

    Objective

    The aim of this review is to identify and collate studies describing the prevalence of menstrual disorders in Iran.

    Materials and Methods

    Studies with original data related to the prevalence of menstrual disorders were identified via searching six electronic databases and reviewing citations. All abstracts or titles found by the electronic searches were independently scrutinized by two reviewers. The Meta-analysis was performed with a random effects model, considering the remarkable heterogeneity among studies. A total of 35 eligible epidemiological studies were included in this review.

    Results

    Overall, the pooled prevalence of primary dysmenorrhea was 73.27% (95% CI=65.12-81.42). The mean proportion of women with oligomenorrhea was 13.11% (95.5%, 95% CI: 10.04-16.19). We identified 16 studies that reported polymenorrhoea with a random effect of pooled prevalence estimate of 9.94% (95% CI 7.33%-12.56%). The prevalence estimate of hypermenorrhea was 12.94% (95% CI 9.31%-16.57%). Overall prevalence of hypomenorrhea was 5.25% (95% CI 3.20%-7.30%), ranging from 0.9- 12.90%. Pooling six studies that reported estimates for menorrhagia, the overall prevalence was 19.24% (95% CI 12.78-25.69). Overall, 6.04% (95% CI: 1.99-10.08) of the women were shown to have metrorrhagia.

    Conclusion

    This systematic review suggests that the average prevalence of menstrual disorders in Iran is substantial. It has been neglected as a fundamental problem of women's reproductive health. Diagnosis and treatment of these disorders should be included in the primary health care system of reproductive health.

    Keywords: Menstruation disturbances, Amenorrhea, Dysmenorrhea, Menorrhagia, Oligomenorrhea
  • Arini Firmansyah M.D., Maisuri Tadjuddin Chalid M.D., Ph.D., Retno Budiati Farid M.D., Nusratuddin Abdullah M.D. Pages 679-682
    Background

    The underlying etiology of polycystic ovarian syndrome (PCOS) is unknown and assumed to have a strong correlation with insulin resistance. Homeostasis Model Assessment of insulin resistance (HOMA-IR) is a good tool to assess insulin resistance. Low levels of serum Insulin-like Growth Factor-Binding Protein-1 (IGFBP-1) in PCOS women led to the hypothesis that hyperinsulinemia in PCOS inhibits the production of IGFBP-1, which in turn stimulates excessive androgen production.

    Objective

    The study is aimed to analyze the correlation between the levels of IGFBP-1 and HOMA-IR on insulin resistance in PCOS.

    Materials and Methods

    A cross-sectional study among 105 PCOS women, including 60 women with insulin resistance were recruited. The mean of IGFBP-1 and HOMA-IR were 6.507±4.7821 μg/l and 3.633±1.666 respectively.

    Results

    Low levels of IGFBP-1 were detected in all insulin resistance women. There was a correlation between HOMA-IR and overweight (p=0.045), while IGFBP-1 showed no correlation with overweight (p=0.106). In addition, no correlation between IGFBP-1 with HOMA-IR as a marker of insulin resistance was detected.

    Conclusion

    Despite the decrease in IGFBP-1, it seems that there is no correlation between IGFBP-1 with HOMA-IR as a marker of insulin resistance.

    Keywords: Insulin-like growth factor binding protein 1, Insulin resistance, Polycystic ovarian syndrome.
  • Masoud Mirzaei M.D., Ph.D., Nasim Namiranian M.D., Razieh Dehghani Firouzabadi M.D., Somaye Gholami M.Sc. Pages 683-688
    Background

    Infertility is a serious health problem that affects the individual, her/his family, and the community. Infertility is defined as failure to achieve clinical pregnancy after at least 12 months of unprotected coitus.

    Objective

    The purpose of this study was to investigate the prevalence of primary and secondary infertility and the associated factors in Yazd Greater Area during 2014-2015.

    Materials and Methods

    This is a cross-sectional analytic study using Yazd Health Study data which was conducted on 10,000 people. We studied 2611 women between 20-49 yr old who lived in Yazd Greater Area. Data were collected using a validated questionnaire. Anthropometrics were collected using standardized instruments.

    Results

    Among women participating in the study, 135 cases of infertility were documented and the overall prevalence of infertility was 4.73% (95% CI: 3.94%-5.59%), among them 2.6% (95% CI: 2.4-3.8%) had primary and 2.1% (95% CI: 1.8-3.4%) had secondary infertility. In this study, infertility was significantly correlated with age (r=0.051, p=0.032), educational level (r=-0.41, p=0.001), body mass index (r=-0.012, p=0.018), waist circumference (r=0.027, p=0.022), history of abortion (r=0.099, p=0.026), and family history of infertility (r=0.121, p=0.001).

    Conclusion

    The results of our study showed that the prevalence of infertility among women living in Yazd was lower compared to the other regions in Iran. Female factors were the main cause of infertility in central part of Iran.

    Keywords: Infertility, Reproductive sterility, Yazd, Iran
  • Elham Azizi M.Sc., Mohammad Naji Ph.D., Maryam Shabani, Nashtaei Ph.D., Aligholi Sobhani Ph.D., Atefeh Najafi Ph.D., Fardin Amidi Ph.D. Pages 689-696
    Background

    Vitamin D has multifaceted function in human reproductive physiology. It has been revealed that vitamin D is involved in spermatogenesis, and semen quality can be linked to vitamin D status in men.

    Objective

    Evaluating the correlation of 25-hydroxy vitamin D (25-OHD) levels in serum with basic and advanced semen parameters and essential determinants of spermatozoa function.

    Materials and Methods

    Participants were categorized, based on semen parameters, into normozoospermic (NS) and oligoasthenoteratozoospermic (OAT) men. Serum level of 25-OHD was measured. Apoptotic status of spermatozoa, mitochondrial membrane potential and reactive oxygen species content of semen were assessed.

    Results

    Difference of 25-OHD concentration in serum of NS men versus OAT ones did not meet significance threshold. DNA fragmentation, reactive oxygen species content of semen and mitochondrial membrane potential state revealed significant difference between NS and OAT subjects. There were no significant differences in basic and functional semen parameters when men were stratified based on serum 25-OHD level. Taking both 25-OHD and semen categories (NS and OAT) into consideration did not indicate any significant difference in studied parameters. Total motility of spermatozoa was positively correlated with serum concentration of 25-OHD in all studied subjects. In addition, normal morphology of spermatozoa in NS men revealed a positive and significant correlation with levels of 25-OHD in serum.

    Conclusion

    Vitamin D may affect motility and morphology of spermatozoa. Lower content of serum vitamin D may affect fertility of men and should be considered in examination of men with abnormal spermogram.  

    Keywords: Vitamin D, Infertility, DNA fragmentation, Reactive oxygen species, Semen analysis.
  • Abdrakhmanov Azat Rasimovich, Abdrakhmanov Rasim Mindrakhmanovich Pages 697-702
    Background

    Sexually transmitted infections play a great role in formation of inflammatory diseases of female urogenital system. These diseases can cause a decrease in the level of female sex hormones, as well as the ratio of estrogens and androgens.

    Objective

    To determine changes in the state of sex hormones in women with inflammatory diseases of ovaries associated with opportunistic urogenital flora.

    Materials and Methods

    136 women aged 18-39 yr participated in this cross-sectional clinical study. They were examined with the use of a complex of clinical, laboratory and instrumental methods of examination. The patients with confirmed diagnosis of inflammatory disease of reproductive system associated with opportunistic urogenital infection have been under blood analysis to reveal the concentration of follicle-stimulating hormone, luteinizing hormone, and estrogens.

    Results

    After the treatment the functional capacity of ovary significantly increased, proved by a corresponding increase in the concentration of estradiol hormone in blood serum in all phases of menstrual cycle. According to estradiol in follicular phase its concentration was increased from 421.8±10.8 nmol/L to 581.3±10.2 nmol/L. The elevation in the ratio of estradiol/testosterone hormones in blood serum also is demonstrated.

    Conclusion

    Inflammatory diseases associated with opportunistic urogenital infection is responsible for a decrease of female sex hormones and the ratio of estrogens and androgens.

    Keywords: Urogenital infection, Pelvic inflammatory disease, Reproductive system, Estradiol, Infertility
  • Shima ToghianiPh.D., Nasim Hayati Roudbari Ph.D., Gholam Reza Dashti Ph.D., Shahla Rouzbehani Ph.D. Pages 703-710
    Background

    Acyclovir (ACV) is known to be toxic to gonads, inducing apoptosis in the reproductive system. The beneficial effects of vitamin C (Vit C) and menthone, both as antioxidant agents on various organs has been reported.

    Objective

    This study evaluated the potential role of the Vit C and menthone on the DNA damage in rat spermatozoa induced by the ACV.

    Materials and Methods

    In this experimental study, adult male albino Wistar rats with average weight of 250±10 gr, were divided into six groups (n=18/each), as: ACV (15 mg/kg/day), ACV+Vit C (20 mg/kg/day), ACV+ menthone (100 µl/d), ACV+ menthone (250 µl/d), ACV+ menthone (400 µl/day) and control group without any treatment. At the end of experiment, the animals were sacrificed and sperm samples were collected and isolated in phosphate-buffered saline and examined by TUNEL staining process. The percentage of TUNEL positive spermatozoa was evaluated by fluorescence microscopy. Each experiment was performed in three repeats.

    Results

    Male rats exposed to ACV had significant increase in DNA damages in comparison to other groups. The percentage of TUNEL positive sperm cells was 90.83 (p<0.001) in ACV group. The protective role of both antioxidants used in high dose, compensate the adverse effects of the ACV. The results showed that the percentage of apoptotic sperm in the ACV+Vit C group was 16.38 (p<0.001) and in the ACV+ menthone (400 µl/d) group was 16.05 (p<0.001).

    Conclusion

    The present results showed that Vit C and menthone at higher dose have a good compensatory effect with significant reduction in DNA damages in sperm cells by reversing the adverse effect of ACV on the reproductive system in male rat.

    Keywords: Vitamin C, Menthone, Acyclovir, DNA damage, Rat.
  • Akram Hosseini Ph.D., Samad Zare Ph.D., Zahra Borzouei M.Sc., Firouz Ghaderi Pakdel Ph.D. Pages 711-718
    Background

    Cyclophosphamide (CP) is one of the most invasive chemotherapeutic agents, which used commonly despite of its wide spectrum toxicity. Clinical evidence showed toxic side effects of CP in multiple organ systems.

    Objective

    The objective of the present study was to evaluate the effects of American ginseng on CP-induced testicular toxicity in rats.

    Materials and Methods

    Adult male Wistar rats (220±30 gr) were randomly divided into four groups (n=7 in each). Group 1 as control received normal saline by gavage, group 2 received CP (6.1 mg/kg/day, i.p.) for a period of 50 days. Group 3 received American ginseng (500 mg/kg/day) by gavage. Group 4 received American ginseng (500 mg/kg/day) 1h prior to the administration of CP in the equal dose of group 2. The animals scarified one day after the last treatment and the effects of American ginseng on the sperm vital parameters, testicular functions, biochemical factors, and structural malformations evaluated.

    Results

    Serum testosterone concentration was significantly decreased whereas the level of malondialdehyde and DNA damage were significantly increased in animals of CP group (p<0.01). Co-administration of American ginseng reversed these parameters and improved recovery in CP+ginseng group. In addition, seminiferous tubules of testis severely damaged in the CP group but ginseng improved histologic changes in CP+ginseng group.

    Conclusion

    The findings confirmed the protective effects of American ginseng on toxicity induced by CP in the reproductive system of male rats.

    Keywords: Cyclophosphamide, American ginseng, Oxidative stress, DNA damage
  • Leili Safdarian, Seyedeh Noushin Ghalandarpoor Attar, Ashraf Aleyasin, Marzieh Aghahosseini, Fateme Sadaf Sarfjoo, Sedigheh Hosseinimousa . Pages 719-722
    Background

    Endometriosis, can cause ovarian conflict and reduced ovarian reserve that could lead to lower response to assisted reproductive techniques

    Objective

    Current study was conducted to determine the association between level of anti-mullerian hormone (AMH) and the infertility treatment outcomes in infertile females with endometriosis versus the non-endometriosis infertile subject.

    Materials and Methods

    In this case-control study, 64 infertile females who referred to Shariati Hospital from April 2015 to November 2017 were enrolled. They were divided in two groups of 32 patients (endometriosis and non-endometriosis women). The anti-mullerian hormone level among all subjects was determined, treatment outcomes were evaluated and association between these factors was assessed.

    Results

    It was seen that the anti-mullerian hormone (p=0.06), the number of retrieved oocytes (p=0.7) and embryos (p=0.7), implantation rate (p=0.6) and clinical pregnancy rate (p=0.9) were similar between two groups. In patients with stage 3 or 4 endometriosis who had lower serum AMH level significantly (p=0.001) less oocytes were retrieved (p=0.001) and less transferrable embryos (p=0.03) were achieved. However, implantation and pregnancy rates did not differ (p=0.7) (p=0.6).

    Conclusion

    Totally, according to the obtained results, it may be concluded that ovarian reserve has more significant role in predicting infertility treatment outcome rather than receptive endometrium.

    Keywords: Endometriosis, Infertility, Anti-mullerian hormone