فهرست مطالب

مواد و فناوری های پیشرفته - سال هفتم شماره 4 (زمستان 1397)

مجله مواد و فناوری های پیشرفته
سال هفتم شماره 4 (زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/12/26
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهرداد خاکبیز، عبدالرضا سیمچی* صفحات 1-10
    در این پژوهش مراحل ساخت کامپوزیت زمینه فلزی پایه فولاد زنگ نزن حاوی ذرات کاربید تیتانیم به روش قالب گیری تزریقی پودر (PIM) مورد بررسی قرار گرفت. اثر عواملی مانند نرخ برش، اضافه نمودن کاربید تیتانیم، دما و بار جامد بر روی رفتار رئولوژی خوراک های مورد استفاده در PIM مورد بحث و بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج به دست آمده بهترین خوراک و دمای مناسب برای فرایند تزریق تعیین شد. بر اساس معادلات مختلف حداکثر بارجامد بحرانی مورد محاسبه قرار گرفت. بعد از این مراحل فرایند تزریق در دو دمای 93 وoC115 و در دو فشار 5 وMPa10 انجام شد. نتایج نشان داد که با افزایش دما از 60 به 70 درجه سانتی گراد گرانروی خوراک ها تقریبا 20% کاهش پیدا می کند اما از دمای 70 به 80 درجه تقریبا ثابت می ماند. میزان گرانروی تمام خوراک ها کمتر از pa.s1000 بوده است. میزان بار جامد بحرانی محاسبه شده در این تحقیق نیز 64% حجمی می باشد.
    کلیدواژگان: قالب گیری تزریقی پودر، کامپوزیت، رئولوژی، فولاد زنگ نزن
  • مهدی هاشمی، نادر پروین* ، ضیا والفی صفحات 11-23
    در این پژوهش تولید پوشش نانوساختار Cr2O3-20YSZ-10SiC از طریق آسیاکاری جداگانه پودرهای اولیه اکسیدکروم، YSZ و کاربیدسیلیسیوم به مدت پنج ساعت در آسیاب با انرژی بالا، مخلوط پودرهای آسیاشده به ترتیب به نسبت های 70، 20 و 10 در صد حجمی و در ادامه پاشش پودرهای آگلومره بر سطح زیرلایه فولادی ضدزنگ 304L انجام گرفت. پس از آن خواص مکانیکی پوشش های تولیدی شامل سختی، استحکام چسبندگی و چقرمگی در مقایسه با پوشش نانوساختار اکسیدکروم خالص ارزیابی گردید. بر اساس آنالیزهای اشعه ایکس از پودرهای آسیاشده و پوشش ها، هیچ فاز جدیدی در حین آسیاکاری پودرها و پاشش پلاسمایی ایجاد نگردید. تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی از ریزساختار پوشش ها نشان دادند که پوشش های تولیدی دارای ساختار نانو هستند. بر اساس آنالیز تصویری عکس های میکروسوپ نوری از سطح مقطع پوشش ها، با ایجاد کامپوزیت درصد تخلخل ها در پوشش تولیدی از 7/8 به 8/12 افزایش یافت. ارزیابی خواص مکانیکی پوشش ها نشان داد که پوشش های تولیدی دارای استحکام چسبندگی بالایی در محدود 40-49 مگاپاسکال بودند. هم چنین با افزودن ذرات YSZ و SiC تا مقادیر به ترتیب 20 و 10 درصد حجمی به پوشش نانوساختار اکسیدکروم و ایجاد کامپوزیت، مقادیر میانگین سختی پوشش از 823 به 910 ویکرز و چقرمگی آن از MPam1/2 9/7 به MPam1/2 1/8 افزایش یافتند.
    کلیدواژگان: فسفات، کم سیمان، آلومینا- منیزیا، جرم دیرگداز
  • زهرا جهانگیری، یحیی پالیزدار* ، محمد جعفر مولایی صفحات 25-36
    در سال های اخیر فولادهای بینیتی نانوساختار، به دلیل دارا بودن ترکیب مناسبی از استحکام و انعطاف پذیری، توسعه یافته اند. تاثیر پارامترهای موثری نظیر زمان و دمای استحاله هم دما و هم چنین ترکیب شیمیایی بر تعیین خواص نهایی این فولادها مورد تحقیق گسترده قرار گرفته است. این در حالی است که تاثیر پارامتر اندازه دانه آستنیت اولیه هنوز به صورت گسترده در فولادهای نانوساختار بینیتی با کربن پایین مورد بررسی قرار نگرفته و تاثیر ریز دانه بودن آستنیت اولیه بر خواص نهایی مورد سوال است. هدف از این پژوهش، بررسی نقش اندازه دانه آستنیت اولیه بر ریزساختار نهایی و خواص مکانیکی فولادهای بینیتی نانوساختار با کربن متوسط است. در این تحقیق، پس از تعیین ترکیب فولاد مورد نظر، ذوب و ریخته گری آن در کوره القایی انجام شد و پس از عملیات ذوب مجدد تحت سرباره الکتریکی (ESR)، تحت عملیات نورد گرم قرار گرفت.
    کلیدواژگان: فولادهای بینیتی نانوساختار، اندازه دانه آستنیت اولیه، عملیات آستمپر، ریزساختار، استحکام کششی
  • محمد علی رضایی، همام نفاخ موسوی* صفحات 37-49
    اینکونل 718 که یک سوپرآلیاژ پایه نیکلی رسوب سخت شونده محسوب می‏شود و به وسیله رسوبات γ′′-Ni3Nb مستحکم می‏شود، به صورت گسترده برای کاربردهای دمای متوسط و بالا در صنایع مختلفی به کار می‎رود. با وجود اینکه این آلیاژ مقاومت بالایی در برابر ترک خوردن پیرکرنشی از خود نشان می‎دهد، اما حساسیت بالایی نسبت به ترک های انجمادی و ترک های ذوبی در حین جوش کاری دارد. هدف از انجام این تحقیق مقایسه اثر لیزر پالسی Nd:YAG و لیزر پیوسته فیبری بر ریزساختار، هندسه اتصال و سازوکار ترک های داغ در اینکونل 718 می باشد. برای این منظور از یک دستگاه لیزر پالسی Nd:YAG و یک دستگاه لیزر موج پیوسته فیبری استفاده شد. برای تعیین درصد عناصر تشکیل دهنده آزمایش کوانتومتری، جهت بررسی ریزساختار از میکروسکوپ نوری (OM) و میکروسکوپ الکترونی (SEM) و هم چنین جهت آنالیز شیمیایی از میکروسکوپ الکترونی مجهز به EDS استفاده شد
    کلیدواژگان: اینکونل 718، لیزر پالسی Nd:YAG، لیزر پیوسته فیبری، ترک ذوبی HAZ، جوش پذیری
  • ابراهیم شریفی، علی زمانیان* ، علی اصغر بهنام قادر صفحات 51-57
    در این مقاله یک روش ساده و نوین برای ساخت نانوذرات مغناطیسی قرار گرفته در یک پلیمر حساس به دما گزارش شده است. به منظور ساخت نانوذرات مغناطیسی فریت کبالت- روی پایدار از روش سنتز تجزیه حرارتی استفاده شده است. اولئیل آمین که به عنوان سورفکتانت در این روش استفاده می شود می تواند باعث ایجاد عامل آب گریز در سطح نانوذرات گردد. زمانی که کوپلیمر حساس به دمای آمفیفیلیک روی سطح نانوذرات قرار می گیرد منجر به پایدار سازی نانوذرات در محیط آبی می گردد. روش پراش اشعه ایکس (XRD) و طیف سنجی مادون قرمز (FTIR) برای بررسی ساختار و تشخیص فاز اسپینل استفاده شدند. اندازه بلورک در نانوذرات مغناطیسی با استفاده از روش ریتولد محاسبه گردید. با استفاده از تصویر TEM اندازه نانوذرات در حدود 1±9 نانومتر تخمین زده شد. دمای LCST پلیمر با استفاده از دستگاه UV-Visible به دست آمد و با توجه به نتایج حاصل مشخص گردید که این کامپوزیت پلیمری حاوی نانوذرات مغناطیسی توانایی استفاده در کاربردهای پزشکی از جمله تثبیت پروتئین، درمان سرطان با استفاده از هایپرترمیا و دارورسانی هدفمند را دارد.
    کلیدواژگان: فریت کبالت، روی، نانوذرات مغناطیسی، پلیمر حساس به دما، تجزیه حرارتی
  • مهدی شاهدی اصل* ، زهره احمدی صفحات 59-73
    در این پژوهش تاثیر افزودن الماس (در اندازه نانو) بر ریزساختار و خواص مکانیکی کامپوزیت های فوق دما بالای دی بورید زیرکونیم تقویت شده با 25 درصد حجمی کاربید سیلیسیم بررسی شد. بدین منظور، کامپوزیت دی بورید زیرکونیم-کاربید سیلیسیم (به عنوان نمونه شاهد) و نمونه های دارای مقادیر مختلف از افزودنی نانو الماس (1، 2 و 3 درصد وزنی فاز زمینه) به روش تف جوشی پلاسمای جرقه ای ساخته شدند. فرآیند تف جوشی پلاسمای جرقه ای در دمای 1900 درجه سانتی گراد به مدت زمان هفت دقیقه و با اعمال فشار 40 مگاپاسکال به انجام رسید. افزودن نانو الماس تا میزان دو درصد وزنی، تاثیر چندانی بر فرآیند چگالش نداشت زیرا نمونه شاهد و نمونه های دارای یک و دو درصد وزنی نانو الماس به چگالی نسبی 100 درصد نزدیک شدند ولی چگالی نسبی نمونه حاوی سه درصد وزنی نانو الماس به زیر 99 درصد افت پیدا کرد. سختی نمونه شاهد 5/19 گیگاپاسکال و سختی نمونه های دارای 1، 2 و 3 درصد وزنی نانو الماس به ترتیب 4/23، 7/24 و 2/22 گیگاپاسکال سنجیده شد. هر سه نمونه تقویت شده با نانو الماس، سختی بیشتری نسبت به نمونه شاهد داشتند ولی نمونه تقویت شده با سه درصد وزنی نانو الماس، اندکی دچار افت شد. چقرمگی شکست نمونه ها با افزایش میزان نانو الماس به شکل خطی از 3/4 مگاپاسکال جذر متر برای نمونه شاهد تا 8/5 مگاپاسکال جذر متر برای نمونه دارای سه درصد وزنی نانو الماس افزایش یافت. فرآیند تف جوشی از نوع واکنشی بود زیرا بخشی از افزودنی نانو الماس به هنگام فرآوری به فاز گرافیت دگرگون شد و بخشی دیگر از آن ضمن احیای ناخالصی های اکسیدی سطح مواد اولیه به فازهای کاربید زیرکونیم و کاربید بور تبدیل گشت.
    کلیدواژگان: تف جوشی پلاسمای جرقه ای، دی بورید زیرکونیم، کاربید سیلیسیم، نانو الماس، مشخصه یابی
  • سعید مرساق دزفولی، مسعود سبزی* صفحات 75-92
    در این پژوهش، اثر افزودن ایتریا‎ و بنزوتریازول بر‎ رفتار خوردگی و فعال سازی سازوکار خودترمیم شوندگی در ‏پوشش های‎ ‎نانوساختار ‏پایه ‏‏آلومینا‏ ‏مورد بررسی قرار گرفت. پوشش های پایه سرامیکی تک جزئی آلومینا، دو جزئی آلومینا- ایتریا و سه ‏جزئی آلومینا- ایتریا- بنزوتریازول جهت بهبود رفتار خوردگی فولاد ‏St52‎‏ توسط فرایند سل- ژل برروی ‏سطح فولاد ‏St52‎‏ لایه نشانی شدند. سپس ‎آنالیز فازی، مورفولوژی و توپوگرافی این پوشش ها به ترتیب توسط ‏GIXRD،FE-SEM ‎‏ و ‎ AFMارزیابی شده است. هم چنین به منظور بررسی توزیع عناصر در پوشش های ‏لایه نشانی شده از آنالیز ‏EDS‏ استفاده گردید. ‎در نهایت، رفتار خوردگی پوشش های لایه نشانی شده و زیرلایه مورد ‏بررسی‎، در زمان های غوطه وری 1، 48 و 96 ساعت در محلول ‏‎3.5wt.%NaCl‏ توسط آزمون های طیف ‏سنجی امپدانس الکتروشیمیایی و پلاریزاسیون پتانسیودینامیک مورد بررسی قرار گرفت. نتایج ‏GIXRD‏ ‏بیانگر آمورف بودن پوشش ها و عدم تشکیل ساختار بلوری بود. مشاهدات‎ ‏FE-SEM‏ و ‏AFM‏ نشان دهنده ‏بدون نقص بودن پوشش های دو جزئی آلومینا- ایتریا و سه جزئی آلومینا- ایتریا- بنزوتریازول در مقایسه با ‏پوشش تک جزئی آلومینا بود.
    کلیدواژگان: پوشش های پایه آلومینا، ایتریا، بنزوتریازول، رفتار خوردگی، سازوکار خودترمیم شوندگی، سل- ژل
  • پریسا زاده نجار، سعید کرباسی، بابک اکبری* ، محمدحسین میرموسوی صفحات 93-100
    داربست نانوفیبری PCL/gelatin با نسبت وزنی 70:30 و داربست نانوکامپوزیتی 70:30 PCL/gelatin حاوی 5/0 درصد وزنی نانولوله کربنی چند دیواره عامل دار شده با گروه کربوکسیلfunctionalized by carboxyl) ) به روش الکتروریسی تهیه شدند. مورفولوژی، خواص فیزیکی و مکانیکی داربست ها به وسیله میکروسکوپ الکترونی، طیف سنجی مادون قرمز، زاویه تماس آب و استحکام کششی مورد ارزیابی قرار گرفت. داربست حاوی MWNTs به علت افزایش رسانایی محلول و نحوه قرار گرفتن MWNTs در نانو الیاف پلیمری، از توزیع قطر الیاف و میانگین قطر الیاف مناسب تری نسبت به داربست فاقد MWNTs برخوردار است. حضور MWNTs هیچ گونه اثر مخربی بر روی درصد تخلخل سطح داربست نداشته و درصد تخلخل در سطح داربست ها بیش از 80% است. بر اساس طیف سنجی مادون قرمز ، برهم-کنش میان گروه آمین ژلاتین و گروه کربوکسیل MWNTs، می تواند به طور مستقیم بر روی خواص مکانیکی تاثیر گذار باشد. افزودن MWNTs به داربست نانوفیبری70:30 PCL/gelatin موجب کاهش قابل توجه زاویه تماس آب و افزایش قابل ملاحظه میانگین استحکام کششی تا حدود هفت برابر نسبت به داربست فاقد MWNTs شده است. بهبود خواص مکانیکی داربست را می توان به علت استحکام ذاتی بالای MWNTs، قرار گیری آن در طول الیاف پلیمری و پراکندگی مناسب آن در زمینه پلیمری دانست. داربست PCL-gelatin/0.5%wt.MWNT می تواند یک داربست مناسب برای کاربردهای مهندسی بافت باشد.
    کلیدواژگان: داربست نانوکامپوزیتی، مهندسی بافت، نانولوله کربنی، الکتروریسی
|
  • Mehrdad Khakbiz, Abdolreza Simchi * Pages 1-10
    The Current investigation was designed to study different steps of powder injection molding of Stainless Steel/TiC Composite. So a multi-component binder was selected and its melting, recrystallization and degradation temperatures were evaluated via DSC and TGA experiments. In order to study the rheological behavior of feedstock, a capillary rheometer was incorporated and the effects of shear rate, TiC content, temperature and solid loading on rheological behavior of feedstock were investigated and based on the results the best feedstock and processing temperature were selected. In the next step, some samples were injection molded at two temperatures (93 and 115 oC) and two pressures (5 and 10 MPa). Results showed that by increasing temperature from 60oC to 70oc the viscosity decreased 20% but will be stable in higher temperature. The viscosity of all sample was below 1000 Pa.s. the calculated solid loading was 64%. By adding TiC particles, the green density of samples decreased from 4.85 gr/cm3 to 4.7 gr/cm3.
    Keywords: Powder Injection Molding, Composite, Rheology, Stainless steel
  • mehdi Hashemi, Nader Parvin *, Zia Valefi Pages 11-23
    Cr2O3, YSZ and SiC nano-powders were prepared by ball milling and subsequently mixed and agglomerated to reach the proper composition and size for spraying. Morphological investigations and particle size analysis showed that powder particles after 5h of milling time reached to an ultrafine/nano size. The powder mixtures were then deposited onto 304L steel substrates using Atmospheric Plasma Spray (APS) to deposit Cr2O3-20vol%YSZ-10vol%SiC composite coating. Microstructure and morphology of the elemental/milled powders and plasma sprayed coatings were characterized using Field Emission scanning electron microscopy (FESEM) equipped by EDS. X-ray diffraction (XRD) patterns of powder particles and coatings included only the elemental peaks without any traces of impurities and new appearance peaks. Using image analysis method, the coatings porosity content increased from 8.7 to 12.8 through formation of composite coating. Also mechanical properties of the coatings including bonding strength, micro hardness and fracture toughness were evaluated. The results showed that coatings have high bonding strength of 40-49 MPa. Regarding hardness and toughness results, adding reinforcements to Cr2O3 coating increased hardness and toughness to 910 HV and 8.1 MPam1/2, respectively.
    Keywords: Nanocomposite, Cr2O3-YSZ-SiC, Ceramic, Ball Milling, Plasma Spray, Mechanical Properties
  • Zahra Jahangiri, Yahya Palizdar *, Mohammad Jafar Molaei Pages 25-36
    Carbide free bainitic steel, so called supper bainitic or nano-structured bainitic steel has attracted considerable attentions due to its remarkable combination of strength and ductility. Unfortunately, the effect of prior austenite grain size has not been investigated for the low carbon nano-structured bainitic steels. In this research, attempts were made to understand the effect of prior austenite grain size effect on the microstructure of carbide free medium carbon bainitic steel. The steel was cast by using induction furnace under argon gas atmosphere. The ingot was electro-slag-remelted (ESR) to obtain clean steel followed by hot rolling.
    Keywords: Nano-structured bainitic steel, prior austenite grain size, Austempering treatment, Microstructure, Tensile strength
  • Mohammad Ali Rezaei, Homam Naffakh, moosavy * Pages 37-49
    Inconel 718 is precipitation strengthened Ni-base superalloy that is strengthened by γ″ precipitate with the Ni3Nb chemical composition, widely used for medium and high temperature applications in different industries. Despite high resistance to strain aging cracking for Inconel 718, this alloy is more sensitive to solidification and liquation cracking. The main purpose of this investigation is to compare the effect of Nd:YAG pulsed laser and fiber continuous laser on the Microstructure, Connection Geometry and Hot cracking Mechanism in Inconel 718. For this purpose, an Nd: YAG pulsed laser device and a continuous wave fiber laser device were used. To determine the percentage of the elements, using the quantum test and an electron microscope and optical microscope (OM) was used to investigate the microstructure and electron microscopy (SEM) equipped with EDS also used for chemical analysis.
    Keywords: Inconel 718, Nd:YAG pulsed laser, continuous wave Fiber laser, HAZ liquation cracking, Weldability
  • Ibrahim Sharifi, Ali Zamanian *, Aliasghar Behnamghader Pages 51-57
    This article reports a simple and novel method to synthesize magnetic nanoparticles embedded into thermo-sensitive copolymers. To form a stabilized suspended core, Co-Zn ferrite nanoparticles synthesized through thermal decomposition method. Oleylamine as a surfactant used as hydrophobic agent at the surface of nanoparticles. Amphiphilic thermo-sensitive copolymer linked with magnetic nanoparticles. Composite of magnetic nanoparticles and polymers can be suspended in hydrophobic media. X-ray diffraction (XRD) and Fourier transform infrared spectroscopy (FTIR) used as structural analysis to confirm spinel structure. Crystallite size of magnetic nanoparticles estimated by Rietveld refinement from XRD patterns. The particle diameters measured approximately 9±1 nm with TEM micrograph. Also, UV-visible used as a method to determine LCST temperature of nanoparticles. These novel magnetic thermo-responsive composite have potential applications in biomedical applications, such as, protein immobilization, hyperthermia cancer therapy and target drug delivery systems.
    Keywords: Co-Zn ferrite, magnetic nanoparticles, thermo-sensitive polymer, thermal decomposition
  • Mehdi shahedi asl *, Zohreh Ahmadi Pages 59-73
    In this research work, the effects of nano-diamond addition on densification and mechanical properties of 25 vol% SiC reinforced ZrB2-based ultra-high temperature composites were studied. In this way, a ZrB2–SiC composite (as the baseline) and three ZrB2–SiC-based composites doped with different amounts of nano-diamond additive (1, 2 and 3 wt% of matrix phase) were fabricated by spark plasma sintering route. The sintering process was carried out at 1900 °C for 7 min under 40 MPa. The addition of nano-diamond, up to 2 wt%, has not significantly affected the densification process because the 0-2 wt% nano-diamond reinforced samples reached their theoretical densities but the relative density of sample reinforced with 3 wt% diamond was less than 99%. The hardness of 0, 1, 2 and 3 wt% diamond reinforced ceramics were 19.5, 23.4, 24.7 and 22.2 GPa, respectively. All diamond reinforced samples were harder than the diamond-free one but the hardness slightly decreased by the addition of 3 wt% diamond. The fracture toughness linearly increased from 4.3 MPa.m1/2 for diamond-free ceramic to 5.8 MPa.m1/2 for3 wt% diamond reinforced sample. The sintering route was a reactive process as the nano-diamond was transformed to the graphite during the sintering and/or converted to the in-situ formed ZrC and B4C phases through the removal of oxide impurities from the surfaces of raw materials.
    Keywords: Spark plasma sintering, Zirconium diboride, Silicon carbide, Nano-diamond, Characterization
  • Saeid Mersagh Dezfuli, Masoud Sabzi * Pages 75-92
    In this study, the effect of yttria and benzotriazole doping on corrosion behavior and activation of self-healing mechanism in Alumina-based nanostructured coatings was investigated. Single-component Alumina, double-component Alumina-Ytteria, and triple-component Alumina-Ytteria-benzotriazole ceramic-based coatings have been ‎layer-deposited over St52 steel surface by the sol-gel process in order to improve the abrasion and corrosion behaviour of this steel. Afterwards, phase analysis, morphology, and topography of these coatings have ‎been carried ‎out respectively by Grazing Incidence X-ray Diffraction (GIXRD), Field Emission Scanning ‎‎Electron Microscopy (FE-SEM), and Atomic Force Microscopy (AFM).‎ Moreover, in order to investigate ‎elemental distribution in layer-deposited coatings, Energy ‎Dispersive Spectroscopy (EDS) ‎was performed.‎ Also, the corrosion behaviour of under-investigation coatings ‎and substrate were studied using electrochemical impedance spectroscopy and potentiodynamic ‎polarization for 1, 48, and 96 hours of immersion in 3.5wt%NaCl solution. GIXRD results revealed the ‎amorphous nature of the coatings and the absence of formation of ‎crystalline structure. AFM and FE-SEM ‎observations revealed intactness of double-component Alumina-Ytteria and Alumina-Ytteria-benzotriazole ‎coatings in comparison with single component Aluminacoating.
    Keywords: Alumina-based coatings, Yttria, Benzotriazole, Corrosion behavior, Self-healing mechanism, Sol-gel
  • Parisa Zadehnajar, Saeed Karbasi, babak Akbari *, Mohammad Hossein Mirmusavi Pages 93-100
    The poly (ɛ-caprolactone)/gelatin nanofibrous scaffolds with weight ratio of 70:30 and PCL/gelatin 70:30 nanocomposite scaffold containing 0.5%wt. MWNTs (PCL-gelatin/0.5%wt.MWNT) were fabricated through electrospinning. The morphology, physical and mechanical property of the scaffolds was evaluated through SEM, FTIR-ATR, water contact angle and tensile strength test. The scaffold containing 0.5%wt. MWNTs had the best average and distribution of fibers diameter in comparison with PCL/gelatin scaffold due to the increased conductivity of the solution and the alignment of the MWNTs in the nanofibers. The presence of MWNTs did not have any reverse effect on the porosity of the scaffolds and the porosity percentage of the scaffolds was more than 80%. According to FTIR spectra there was a connection between gelatin amine group and MWNTs carboxylic group that could affect the mechanical properties directly. Adding 0.5%wt. MWNTs to the PCL/gelatin scaffold decreased contact angle and lead to an increase in mean tensile strength about 7 times in comparison with scaffold without MWNTs. The enhancement of the mechanical properties of the scaffold can be seen due to the inherent strength of MWNTs, the position of the MWNTs in the polymer nanofibers and the optimal dispersion in the polymer matrix. PCL-gelatin/0.5%wt.MWNT scaffold can be an appropriate scaffold for tissue engineering applications.
    Keywords: nanocomposite scaffold, tissue engineering, carbon nanotube, electrospinning