فهرست مطالب

زیست فناوری دانشگاه تربیت مدرس - سال نهم شماره 4 (پیاپی 19، پاییز 1397)

نشریه زیست فناوری دانشگاه تربیت مدرس
سال نهم شماره 4 (پیاپی 19، پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/09/09
  • تعداد عناوین: 20
|
  • زهرا هاشم زاده، مریم جعفرخانی* ، یوسف حمیداقلی صفحات 495-500
    اهداف: تولید انبوه و به نژادی عناب (Ziziphus jujuba Mill) به عنوان یک درخت میوه و گیاه دارویی باارزش و سازگار با مناطق خشک و نیمه خشک اهمیت خاصی دارد. هدف پژوهش حاضر بهینه سازی روش باززایی مستقیم در عناب بود.
    مواد و روش ها
    در پژوهش تجربی حاضر ریزنمونه ها شامل برگ برش خورده به سه قسمت، برگ برش خورده از چهارطرف و برگ کامل از گیاهان درون شیشه بودند و در محیط های کشت موراشیگ و اسکوگ (MS) ، اختصاصی گیاهان چوبی (WPM) با غلظت های متفاوت تیدیازرون (TDZ؛ صفر، 5، 10، 15 و 20میکرومولار) و نفتالین استیک اسید (NAA؛ صفر و یک میکرومولار) مقایسه شدند. تاثیر تیمار های 2 و 4 هفته تاریکی بر میزان باززایی بررسی شد. آزمایش ها به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملا تصادفی صورت گرفت. میانگین داده های آماری با استفاده آزمون چنددامنه ای دانکن مقایسه شد. نرم افزار SAS 9. 3. 1 به کار رفت و تفاوت در سطح احتمال 1% معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    تیمار دو هفته تاریکی با میانگین 1/38 مناسب تر از 4 هفته بود. بیشترین میزان باززایی (2/27) در ریزنمونه برگ برش خورده به سه قسمت حاصل شد. بیشترین درصد باززایی (0/75%) و بیشترین تعداد شوت های باززاشده (4/83) در تیمار محیط کشت MS شامل تنظیم کننده های رشد یک میکرومولار NAA و 10میکرومولار TDZ حاصل شد.
    نتیجه گیری
    میزان بازیابی عناب تحت تاثیر نوع ریزنمونه، محیط کشت و تنظیم کننده های رشد گیاه است. حداکثر باززایی در برگ برش خورده به سه قسمت و در محیط MS حاوی یک میکرومولار NAA و 10میکرومولار TDZحاصل می شود. گیاهچه های حاصله ریشه دار و با موفقیت در محیط "برون شیشه" سازگار می شوند.
    کلیدواژگان: باززایی، برگ، تنظیم کننده رشد، عناب، کشت بافت
  • سولماز سلیمانی، مرتضی یوسف زادی *، حسن رضادوست صفحات 501-506
    اهداف: توتیاهای دریایی به دلیل اهمیت تجاری گنادشان در صنعت جهانی بسیار مورد مطالعه قرار گرفته اند. اگر چه بعد از برداشتن گنادهای خوراکی، باقی مانده پوسته ها و خارها به عنوان زباله غذایی بدون استفاده بیشتر دور ریخته می شود، اما پوسته ها دارای رنگدانه های پلی هیدروکسیلات- 1و4- نفتاکینون (PHNQ) متنوع هستند. هدف مطالعه حاضر، شناسایی و سنجش کمی و کیفی ترکیبات پلی هیدروکسیلات نفتاکینونی پوسته و خار توتیای دریایی اکینومترا ماتایی (Echinometra mathaei) خلیج فارس بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، گونه اکینومترا ماتایی برای نمونه توتیای دریایی مورد آزمایش، تشخیص داده شد. توتیاهای دریایی در فروردین 1393 از ساحل پارک زیتون واقع در جزیره قشم خلیج فارس جمع آوری شدند. رنگدانه های پوسته و خار به کمک هیدروکلریک اسید از توتیای دریایی استخراج شد. سپس کمیت ترکیبات نفتاکینونی به کمک روش طیف سنجی و با استفاده از اسپکتروفتومتری و کیفیت آنها با استفاده از روش کروماتوگرافی مایع طیف سنج جرمی (LC-MS) و کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا (HPLC) ارزیابی شد. تحلیل آماری داده ها با آزمون تحلیل واریانس و مقایسه میانگین با آزمون چنددامنه ای دانکن در سطح احتمال 5% و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS 19 و رسم نمودار با نرم افزار Excel 2013 انجام گرفت.
    یافته ها
    بیشترین رنگدانه ها از نظر کمی، به ترتیب اسپینوکروم A، C، B و اکینوکروم A بودند. حضور رنگیزه های PHNQ موجود در رنگدانه ها، به ترتیب اسپینوکروم B و C، اکینوکروم A و اسپینوکروم A تایید شد.
    نتیجه گیری
    حضور هر یک از چهار رنگیزه در رنگدانه های خار و پوسته با استفاده از روش های کمی و کیفی مورد تایید است. بیشترین رنگدانه ها به ترتیب، اسپینوکروم A، C، B و اکینوکروم A هستند.
    کلیدواژگان: پلی هیدروکسیلات نفتاکینون، کروماتوگرافی مایع- طیف سنج جرمی، کروماتوگرافی مایعی کارا، توتیای دریایی
  • ماتیاسادات برهانی، زهرا اعتمادی فر *، گیتی امتیازی، عیسی جرجانی صفحات 507-515
    اهداف: پروتئازهای قلیایی یکی از مهم ترین گروه از آنزیم های صنعتی هستند و کاربردهای فراوانی دارند. هدف مطالعه حاضر یافتن پارامترهای فیزیکوشیمیایی موثر بر تولید آنزیم پروتئاز قلیایی تولیدشده توسط باکتری باسیلوس پسودوفیرموس MSB22 به وسیله روش تک عاملی (OFAT) و سپس بهینه سازی تولید این آنزیم با روش سطح پاسخ در قالب طرح مرکب مرکزی چرخش پذیر بود.
    مواد و روش ها
    در مطالعه تجربی حاضر جداسازی میکروارگانیزم تولیدکننده پروتئاز قلیایی از نمونه های پساب کارخانه های سوسیس و کالباس اصفهان انجام شد. خصوصیات موفولوژیکی و بیوشیمیایی سویه طبق کتاب برگی و به وسیله تکثیر توالی ژن 16S rRNA صورت پذیرفت. تشخیص ژن متالوپروتئاز و سرین پروتئاز قلیایی با واکنش واکنش زنجیره ای پلی مراز (PCR) و سنجش فعالیت آنزیم با معرف فولین انجام شد. غربالگری متغیرهای موثر در تولید آنزیم با روش تک عاملی و بهینه سازی تولید با روش سطح پاسخ و بررسی آماری صورت گرفت. نرم افزار MEGA 6 برای آنالیزهای فیلوژنتیکی به کار رفت. به منظور تحلیل داده ها نرم افزار Design Expert 7 و آزمون تحلیل واریانس یک طرفه به کار رفتند.
    یافته ها
    حداکثر تولید پروتئاز که به ترتیب 85/1برابر و 3/45 برابر بیشتر از مقدار تولیدشده حاصل بهینه سازی روش تک عاملی و شرایط غیربهینه بود، با استفاده از 1% قند زایلوز، 3% عصاره گوشت، 4% مایه تلقیح باکتریایی، در pH برابر 10 و دمای 30درجه سانتی گراد به دست آمد. مدل درجه دوم به دلیل بالابودن مقدار ضریب تشخیص پیش بینی، توانایی زیادی در پیش بینی داده های جدید داشت.
    نتیجه گیری
    روش تک عاملی و سطح پاسخ به ترتیب در غربالگری متغیرهای موثر و بهینه سازی تولید آنزیم مفید هستند و ژن های sub I و sub II (ژن های سرین پروتئازهای قلیایی) در باسیلوس پسودوفیرموس MSB22 وجود دارند.
    کلیدواژگان: پروتئاز قلیایی، باسیلوس پسودوفیرموس، واکنش زنجیره ای پلی مراز، روش تک عاملی، طرح مرکب مرکزی چرخش پذیر، بهینه سازی
  • بهمن رهنمون، حمید حاتمی ملکی *، رضا محمدی صفحات 517-523
    اهداف: گراس های چندساله از مهم ترین گیاهان مرتعی هستند که به لحاظ تولید علوفه، حفاظت و جلوگیری از فرسایش خاک اهمیت زیادی دارند. یکی از جنس های مهم خانواده گندم، جنس آگروپیرون است. هدف این پژوهش، بررسی تنوع ژنتیکی در جمعیت های مختلف جنس آگروپیرون براساس صفات مورفولوژیک بود.
    مواد و روش ها
    در پژوهش تجربی حاضر، 31 جمعیت از 3 گونه مختلف جنس آگروپیرون در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار در مزرعه تحقیقاتی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی شمال غرب و غرب کشور ارزیابی شدند. تجزیه و تحلیل خوشه ای، پس از استانداردکردن داده ها با محاسبه فواصل اقلیدسی و روش جفت گروه بدون وزن با میانگین حسابی (UPGMA) با نرم افزار SPSS 17 و تحلیل مولفه های اصلی از طریق ماتریس ضرایب همبستگی صفات و نرم افزار Minitab 14 انجام گرفت.
    یافته ها
    بیشترین ضریب تغییرات فنوتیپی به ترتیب در صفات طول خوشه، عملکرد علوفه تر در چین اول و عملکرد علوفه خشک در چین اول بود. در مولفه دوم، صفات عملکرد بذر و قطر طوقه بیشترین اهمیت را در تبیین این مولفه داشتند. تفاوت های قابل توجهی بین جمعیت های مختلف از نظر صفات مورفولوژیک وجود داشت، به طوری که از نظر این صفات گونه های مختلف موجود در این جنس از همدیگر قابل تفکیک بودند. از نظر خصوصیات مورفولوژیک، شباهت زیادی بین آگروپیرون کریستاتوم و آگروپیرون دسرتوروم وجود داشت.
    نتیجه گیری
    جمعیت های مختلف گونه آگروپیرون الانگاتوم به دلیل داشتن صفات مورفولوژیک متمایز، از جمعیت های مربوط به آگروپیرون کریستاتوم و آگروپیرون دسرتوروم قابل تشخیص هستند، اما برای تفکیک جمعیت های مربوط به آگروپیرون کریستاتوم و آگروپیرون دسرتوروم بایستی از نشانگرهای مولکولی استفاده نمود.
    کلیدواژگان: گراس، تنوع ژنتیکی، تحلیل مولفه های اصلی، تجزیه و تحلیل خوشه ای
  • نسیم افتخاری، محمد کارگر * صفحات 525-529
    اهداف: اسیدی تیوباسیلوس فرواکسیدانس یکی از مهم ترین میکروارگانیزم های فرآیند بیولیچینگ است. طی فرآیند بیولیچینگ مس بیواکسیداسیون آهن موجب تشکیل جاروسیت می شود. تشکیل جاروسیت راندمان بیولیچینگ مس را کاهش می دهد. این پژوهش با هدف بررسی اثر غلظت آهن در فرآیند تشکیل جاروسیت و ارزیابی رشد و فعالیت اسیدی تیوباسیلوس فرواکسیدانس انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، باکتری اسیدی تیوباسیلوس فرواکسیدانس در محیط کشت 9K حاوی سولفات آهن فرو با غلظت های 5، 10، 20، 30، 50گرم بر 100 میلی لیتر و همچنین محیط حاوی جوانه جاروسیت با غلظت های 5 و 10گرم بر لیتر کشت داده شد. غلظت آهن با روش جذب اتمی سنجیده شد. تجزیه و تحلیل جاروسیت با روش های طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز (FTIR) و طیف سنجی پرتو ایکس (XRD) صورت گرفت.
    یافته ها
    تعداد باکتری در غلظت های 5، 10، 20، 30، 50گرم بر 100 میلی لیتر سولفات آهن فرو به ترتیب 107×5، 108 ×2/5 ، 107 ×1/5 ،107 ×10 و 107×7 سلول بر میلی لیتر و مقدار رسوب جاروسیت در غلظت های یادشده به ترتیب 1/80، 6/09 ،10/90، 16/65، 28/8گرم بود. کمترین میزان جاروسیت در غلظت سولفات آهن 10گرم بر 100 میلی لیتر تشکیل شد. میزان غلظت جاروسیت با افزایش غلظت سولفات آهن فرو افزایش یافت و با کاهش تعداد سلول های اسیدی تیوباسیلوس فرواکسیدانس در غلظت های 5 و 10گرم در لیتر جوانه جاروسیت موازی بود؛ میزان غلظت جاروسیت 3/13 و 3/68گرم بود. همچنین رشد باکتری در شرایط عدم حضور جوانه جاروسیت بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    غلظت بهینه آهن فرو در محیط کشت 9K محدوده 10گرم در 100میلی لیتر است. در این شرایط حداکثر رشد اسیدی تیوباسیلوس فرواکسیدانس و حداقل میزان تشکیل جاروسیت وجود دارد.
    کلیدواژگان: اسیدی تیوباسیلوس فرواکسیدانس، بیواکسیداسیون، آهن، جاروسیت
  • زهرا راه پیما *، داریوش مولا صفحات 531-536
    اهداف: دی سولفید اویل (DSO) ، یکی از محصولات جانبی واحدهای پالایشگاهی نفت و گاز است که از مرکاپتان زدایی حاصل می شود. اجزای عمده تشکیل دهنده DSO، دی متیل دی سولفید ((DMDS، متیل اتیل دی سولفید (MEDS) و دی اتیل دی سولفید (DEDS) است. در این تحقیق حذف گوگرد از DSO به روش گوگردزدایی زیستی (BDS) برای اولین بار در دنیا مورد مطالعه قرار گرفت. بنابراین هدف پژوهش حاضر، حذف بیوکاتالیتیک ترکیبات گوگردی از دی سولفید اویل بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش تجربی، DSO به وسیله دو گونه باکتری رودوکوکوس Re68 و FMF در شرایط هوازی به مدت 4 روز و شرایط ارلن های 200میلی لیتری در درب پوشیده به مدت 10 روز به صورت هوازی در حضور گلیسرول، مورد گوگردزدایی زیستی قرار گرفت. میزان کاهش DSO پس از استخراج میزان باقیمانده آن در محیط کشت توسط ایزواکتان به وسیله دستگاه گاز کروماتوگرافی اندازه گیری شد.
    یافته ها
    کاهش DSO در شرایط هوازی توسط باکتری رودوکوکوس Re68 به میزان 46/7%و در شرایط درب پوشیده 57/18% بود. همچنین میزان کاهش DSO توسط باکتری رودوکوکوس FMF در شرایط هوازی و درب پوشیده به ترتیب 47/56% و 63% بود.
    نتیجه گیری
    میزان ترانسفورماسیون دی سولفید اویل و اجزای تشکیل دهنده آن شامل دی متیل دی سولفید، دی اتیل دی سولفید و متیل اتیل دی سولفید توسط دو گونه باکتری رودوکوکوس Re68 و FMF بسیار قابل توجه است. باکتری های رودوکوکوس Re68 و FMF از دی سولفید اویل تنها به عنوان منبع گوگرد استفاده می کنند و قادر به رشد روی آنها به عنوان منبع کربن و انرژی نیستند.
    کلیدواژگان: دی سولفید اویل، گوگردزدایی، گوگردزدایی زیستی، رودوکوکوس Re68، رودوکوکوس FMF
  • سکینه مشجور، مرتضی یوسف زادی *، حسین ذوالقرنین، احسان کامرانی، مجتبی علیشاهی صفحات 537-547
    اهداف: در علم نانوبوم سم شناسی، آزمون میکرونوکلئوس گلبول های قرمز ماهیان در پایش پتانسیل ژنوتوکسیک نانوذرات، نشانگر زیستی قدرتمندی است. هدف پژوهش حاضر، بررسی اثرات ژنوتوکسیک نانوذرات اکسیدآهن مغناطیسی (Fe3O4) در گلبول های قرمز ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) به روش میکرونوکلئوس تحت تیمار حاد و مزمن بود.
    مواد و روش ها
    در پژوهش تجربی حاضر، سمیت سنجی ژنوتوکسیک نانوذرات اکسیدآهن مغناطیسی طی یک مواجهه حاد (96ساعته؛ پنج غلظت شامل صفر، 10، 100، 500 و 1000میلی گرم بر لیتر) و مزمن (14روزه؛ سه غلظت شامل صفر، 100 و 500میلی گرم بر لیتر) از نانوذرات اکسیدآهن در سه تکرار صورت پذیرفت. داده ها توسط آزمون آماری آنالیز واریانس دوطرفه و آزمون چنددامنه ای دانکن با استفاده از نرم افزار IBM SPSS 19 مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    مواجهه حاد با نانوذرات اکسیدآهن مغناطیسی روی بچه ماهیان کپور اثر سمیت حاد نداشت. با افزایش غلظت نانوذرات طی یک بازه زمانی 96ساعته فراوانی میکرونوکلئوس ها (‰) و دیگر اشکال غیرطبیعی در اطراف هسته گلبول های قرمز خون بچه ماهیان کپور معمولی در مقایسه با گروه کنترل افزایشی معنی دار نشان داد (0/05>p). در تیمار مزمن در غلظت های 100 و 500میلی گرم بر لیتر از نانوذرات اکسیدآهن مغناطیسی، نرخ افزایش فراوانی میکرونوکلئوس ها مشابه آزمون حاد تابعی از غلظت بود.
    نتیجه گیری
    علی رغم اینکه نانوذرات اکسیدآهن، اثرات سمیت حاد در ماهیان کپور معمولی ندارند و جزء مواد غیرسمی هستند ولی طی یک روند وابسته به غلظت، موجب القای اثرات ژنوتوکسیک با افزایش فراوانی میکرونوکلئوس ها و دیگر ناهنجاری های غیرطبیعی هسته گلبول های قرمز می شوند، بنابراین به نظر می رسد در صورت رهایش این نانوماده به محیط زیست، اثرات نامطلوب آن بر بوم سازگان آبی محتمل باشد.
    کلیدواژگان: سمیت، سیپرینوس کارپیو، میکرونوکلئوس، نانوذرات اکسیدآهن مغناطیسی
  • مژگان مظفری لقا، سیدشهریار عرب *، جواد ظهیری صفحات 549-555
    اهداف: اطلاعات موجود در ساختمان پروتئین ها برای درک چگونگی فعالیت آنها بسیار مفید است. انعطاف پذیری یکی از مهم ترین فاکتورهای ساختمانی مرتبط با عملکرد پروتئین ها است. دانش درباره انعطاف پذیری ساختارهای پروتئینی، کمک بزرگی به کیفیت پیشگویی ساختمان پروتئین ها و درک عملکرد پروتئین ها می کند. مطالعه حاضر با هدف بررسی پیش گویی انعطاف پذیری ساختارهای پروتئینی با استفاده از ماشین بردار پشتیبان انجام شد.
    مواد و روش ها
    در مطالعه حاضر از یک مجموعه داده متعادل 95 پروتئینی استفاده شد. ویژگی های استفاده شده در مطالعه حاضر برای مدل کردن اسیدآمینه ها، یک بردار 33 بعدی را تشکیل داد. برخی از آنها از لغزاندن پنجره ای به طول 17 با مرکزیت اسیدآمینه هدف روی زنجیره پروتئین به دست آمده اند و برخی تنها مربوط به اسیدآمینه هدف بودند. برای تعریف فاکتور انعطاف پذیری، ویژگی های مبتنی بر اطلاعات حاصل از تغییرات زوایای دووجهی، استفاده شد. این اطلاعات برای هر اسیدآمینه با درنظرگرفتن موقعیت هر اسیدآمینه به تنهایی و برای جفت اسیدآمینه های مجاور در یک پنجره هفده تایی محاسبه و برای پیشگویی از روش ماشین بردار پشتیبان استفاده شد.
    یافته ها
    میزان صحت 73/1%، معیار F 71% دقت 73% و حساسیت 73/2% به دست آمد. برتری قابل قبول روش پیشنهادی در مقایسه با روش های موجود تایید شد. نمایش زاویه ای هر پروتئین توانست به خوبی خصوصیات و ویژگی های ساختار سه بعدی پروتئین را نشان دهد.
    نتیجه گیری
    میزان صحت 73/1%، معیار F 71% دقت 73% و حساسیت 73/2% است و بهترین نگاه به بحث انعطاف پذیری، نگاه زاویه ای است. نمایش زاویه ای هر پروتئین می تواند به خوبی خصوصیات و ویژگی های ساختار سه بعدی پروتئین را نشان دهد.
    کلیدواژگان: پیشگویی انعطاف پذیری، تغییرات زوایای دووجهی، تئوری اطلاعات، ماشین بردار پشتیبان
  • مرتضی قرائت، رضا حسن ساجدی *، نظام جلیلیان، مریم شانه ساز، منوچهر میرشاهی صفحات 557-564
    اهداف: استفاده از نانوذرات نقاط کوانتومی نیمه هادی (QD) با طیف نشری در محدوده مرئی به عنوان نشانگر در روش های ایمونواسی، امکان شناسایی عامل مورد نظر را بدون نیاز به تجهیزات خیلی پیشرفته به کاربر می دهد. بر همین اساس، هدف پژوهش، ارایه روش تک مرحله ای برای کونژوگاسیون آنتی بادی ها با کوانتوم دات کادمیوم تلورید با استفاده از دکستران فعال بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش تجربی، نانوذرات کادمیوم تلورید (CdTe) ، سنتز و از میکروسکوپ الکترونی عبوری برای بررسی مورفولوژی نقاط کوانتومی CdTe سنتزشده استفاده و اندازه، غلظت و پایداری نانوذرات سنتزشده ارزیابی شد. به منظور پایدارنمودن نانوذرات سنتزشده با استفاده از BSA (آلبومین سرم گاوی) ، پوشش داده و با دکستران فعال به آنتی بادی ها متصل شدند. برای ارزیابی آنتی بادی های کونژوگه از آزمون های لکه گذاری ایمنی استفاده شد.
    یافته ها
    نقطه ای و کروی بودن مورفولوژی نانوذرات کاملا مشهود بود. اختلاف جابه جایی QD و dBSA-QD از روی ژل آگارز، تاییدکننده تشکیل dBSA-QD بود و طیف نشری رقت های یکسان از نانوذرات در حضور و عدم حضور BSA به دست آمد. اتصال با dBSA علاوه بر باقی ماندن و بهترشدن خصوصیات نشری نانوذره، باعث به وجودآمدن گروه های عاملی متنوع برای مراحل بعدی اتصال نانوذرات شد. نشر فلوئورسانسی نانوذرات در هر دو حالت پوشش دار با dBSA و کونژوگه با آنتی بادی از نانوذرات آزاد بیشتر بود. با استفاده از آنتی بادی های متصل شده به نانوذرات، حد تشخیص 30نانوگرم برای آنتی ژن پروتئینی به صورت چشمی به دست آمد.
    نتیجه گیری
    در فرآیند کونژوگاسیون به منظور اتصال نقاط کوانتومی CdTe به آنتی بادی ها از طریق دکستران، با پوشاندن سطح نانوذرات با BSA دناتوره شده علاوه بر افزایش پایداری نانوذرات، گروه های عاملی جدیدی روی سطح نانوذره به وجود می آید.
    کلیدواژگان: کونژوگاسیون، نقاط کوانتومی کادمیوم تلورید، دکستران فعال شده، لکه گذاری ایمنی
  • محمود یلمه *، مرتضی خمیری، عزت الله قائمی، سیده ساناز رمضان پور، محمد قربانی صفحات 565-570
    اهداف: کاروتنوئیدها رنگ های پرمصرف در صنعت غذا با منشا گیاهی و میکروبی هستند. هدف مطالعه حاضر ارزیابی اثر ضدمیکروبی رنگدانه کاروتنوئیدی استخراج شده از میکروکوکوس روزئوس بود.
    مواد و روش ها
    در مطالعه تجربی حاضر سلول های میکروکوکوس روزئوس با سانتریفیوژ ته نشین شدند و 10میلی لیتر استون به آنها اضافه و توسط هموژنایزر هموژن شدند. در ادامه سوسپانسیون هموژن، سانتریفیوژ، مایع رویی جمع آوری و رنگدانه های کاروتنوئیدی با حجمی برابر از پترولیوم اتر استخراج شدند. محلول های رنگی پس از فیلتراسیون، به وسیله تغلیظ کننده چرخنده تغلیظ شد و سپس به وسیله خشک کن انجمادی به حالت پودری درآمد. ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی به روش انتشار دیسک صورت گرفت و میزان حداقل غلظت بازدارندگی رشد (MIC) و حداقل غلظت کشندگی باکتری (MBC) با روش رقت آگار محاسبه شد. به منظور تحلیل آماری آزمون توکی و نرم افزار آماری Minitab 16 به کار رفتند.
    یافته ها
    رنگ استخراج شده از میکروکوکوس روزئوس بر رشد تمام باکتری های مورد آزمون موثر بود، باسیلوس سرئوس و سالمونلا اینتریتیدیس به ترتیب بیشترین (12/4میلی متر) و کمترین (10/9میلی متر) حساسیت به رنگ استخراج شده در غلظت 5میلی گرم بر میلی لیتر را داشتند. سالمونلا اینتریتیدیس بیشترین MIC (64میلی گرم بر میلی لیتر) را داشت و در غلظت های مورد آزمون رنگ استخراج شده، تنها برای میزان MBC سالمونلا اینتریتیدیس مشاهده نشد. اثر ضدمیکروبی رنگ استخراج شده بر باکتری های گرم مثبت نسبت به باکتری های گرم منفی بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    رنگ استخراج شده از میکروکوکوس روزئوس، رنگی با منشا طبیعی است و فعالیت ضدمیکروبی دارد. اثر ضدمیکروبی آن بر باکتری های گرم مثبت مورد آزمون نسبت به باکتری های گرم منفی بیشتر است.
    کلیدواژگان: رنگدانه، میکروکوکوس روزئوس، ضدمیکروبی، بیماری زا
  • فرشید جابری انصاری، حسن جلیلی * صفحات 571-578
    اهداف: امروزه یکی از راه حل های کاهش کلسترول خون استفاده از داروهایی به نام استاتین است که از سنتز کلسترول جلوگیری می کنند. این مواد به دلیل شباهت به موالونات موجب مهار رقابتی آنزیم HMG-CoA ردوکتاز می شوند. لواستاتین یکی از اولین داروهای استاتینی کشف شده است که توسط میکروارگانیزم های زیادی تولید می شود. تولید صنعتی این متابولیت توسط قارچ آسپرژیلوس ترئوس در کشت مایع انجام می شود. هدف اصلی این تحقیق بررسی اثر سن اسپور در هنگام تلقیح بر تولید لواستاتین بود. همچنین تاثیر افزودن روغن زیتون و تتراسایکلین به عنوان القاگرهای تولید لواستاتین بررسی شدند.
    مواد و روش ها
    در تحقیق تجربی حاضر سوسپانسیون های متفاوتی از سن های مختلف اسپور تهیه و به محیط کشت قارچ آسپرژیلوس ترئوس ATCC 20542 اضافه شدند، غلظت لواستاتین نیز با کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا (HPLC) اندازه گیری شد.
    یافته ها
    بیشترین میزان لواستاتین با تلقیح اسپورهایی با سن 85 روز و برابر با 60میلی گرم بر لیتر مشاهده شد که حدود دوبرابر بیشتر از تلقیح با اسپورهایی با سن 10 روز بود. بهترین میزان تلقیح اسپور 107×0/5 اسپور بر میلی لیتر به دست آمد. تولید لواستاتین هنگامی که از تتراسایکلین و روغن زیتون به عنوان القاگرها استفاده شد به طور معنی داری افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    با افزایش سن اسپور تلقیحی تولید لواستاتین و زیست توده بیشتر می شود. تولید لواستاتین هنگام افزودن تتراسایکلین و روغن زیتون بیش از 1/5برابر نسبت به شیره خرمای تنها افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: کلسترول، لواستاتین، آسپرژیلوس ترئوس، اسپور، القاگرها
  • ایمان یوسفی جوان *، فائزه قراری صفحات 579-592
    اهداف: تنش اسمزی از قبیل خشکی، شوری و سرما، یکی از مهم ترین تنش ها است. هدف پژوهش حاضر جداسازی و بررسی ژن های AREB و MPK2 به منظور مطالعه مقاومت به خشکی گیاه گوجه فرنگی بود.
    مواد و روش ها
    در پژوهش تجربی حاضر، بذرهای دو رقم گوجه فرنگی ردکلود (Red Cloud) و پتوپراید (Peto Pride) (به ترتیب مقاوم و حساس به خشکی) در سطوح تیمار خشکی شامل 2- و 4-مگاپاسکال کشت داده شدند. آزمایش در قالب طرح آماری بلوک کامل تصادفی با سه تکرار و نمونه برداری برای محاسبه شاخص بیوشیمیایی اسیدتیوباربیتوریک (TBARM) در مورد هر تیمار در سه تکرار انجام شد. نمونه برداری تصادفی و تکراردار برای انجام مطالعات مولکولی و بررسی میزان بیان ژن ها نیز صورت گرفت. ژن های AREB1 و MPK2 با کمک منابع بیوانفورماتیک و آغازگرهای اختصاصی، ساخت cDNA، واکنش زنجیره ای پلی مراز، الکتروفورز و استخراج بررسی شدند. آزمون آماری آنالیز واریانس و نرم افزار SPSS 15 به کار رفتند.
    یافته ها
    با افزایش میزان تنش خشکی، اغلب صفات مورفولوژیک، افت قابل توجهی داشتند اما شاخص اکسیداسیون سلولی با افزایش میزان تنش افزایش چشم گیری نشان داد، به طوری که میزان TBARM افزایش یافت. بیان ژن AREB1 نسبت به بیان ژن MPK2 بیشتر بود. درصد تشابه بین توالی های پروتئینی LeAREB و کیناز 2 در گوجه فرنگی رقم مقاوم 31% به دست آمد.
    نتیجه گیری
    با افزایش میزان تنش خشکی، اغلب صفات مورفولوژیک، افت قابل توجهی دارند اما شاخص اکسیداسیون سلولی با افزایش میزان تنش، افزایش چشم گیری نشان می دهد. ژن مقاوم به تنش خشکی AREB1 تحت تاثیر تنش های زیستی خشکی القا بیشتر می شود، در حالی که بیان ژن MPK2 تفاوت زیادی نشان نمی دهد.
    کلیدواژگان: جداسازی ژن، عامل رونویسی، تنش خشکی، تنظیم اسمزی
  • مریم فربودی* ، علیرضا خشکبارصادقی صفحات 593-601
    اهداف
    در پزشکی می توان از نانوالیاف در ساخت باند زخم استفاده کرد. هدف مطالعه حاضر، تهیه نانوکامپوزیت کربوکسی متیل سلولز/کلسیم آلژینات/پلی وینیل الکل/نقره (CMC/Alg/PVA/Ag) با روش الکتروریسندگی و بررسی عملکرد آن به عنوان پانسمان زخم بود.
    مواد و روش ها
    در پژوهش تجربی حاضر بیوفیلم کربوکسی متیل سلولز در شرایط بهینه به روش ریخته گری تهیه شد، سپس نانوالیاف کلسیم آلژینات/پلی وینیل الکل/نقره با روش الکتروریسندگی در شرایط بهینه تهیه و روی فیلم کربوکسی متیل سلولز نشانده شد. در نهایت امکان کاربرد محصول به عنوان پانسمان در بهبود زخم و ویژگی های ضدباکتریایی، مورفولوژیکی و قابلیت نفوذپذیری آن نسبت به بخار آب بررسی شد.
    یافته ها
    فیلم CMC/Alg/PVA/Ag، نسبت به فیلم CMC نفوذپذیری کمتری به بخار آب و نسبت به نانوالیاف Alg/PVA/Ag نفوذپذیری بیشتری داشت. بیشترین حساسیت مربوط به باکتری های گرم منفی اشریشیا کلی و کلبسیلا پنومونیه به ترتیب با قطر هاله های 23 و 24میلی متر و باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس و استافیلوکوکوس ساپروفیتیکوس با قطر هاله های 21 و 17میلی متر برای فیلم CMC/Alg/PVA/Ag مشاهده شد. زخم با پانسمان CMC/Alg/PVA/Ag به صورت معنی داری سرعت بهبودی بهتری نسبت به پانسمان CMC و همچنین پانسمان CMC/Ag نشان داد.
    نتیجه گیری
    استفاده از نانوکامپوزیت CMC/Alg/PVA/Agبه عنوان پانسمان امکان پذیر است. این پانسمان با داشتن منافذ اجازه عبور بخارات ناشی از ترشحات زخم را می دهد، نسبت به مایعات و باکتری ها غیرقابل نفوذ، اما نسبت به اکسیژن و بخار آب نفوذپذیر است، حساسیت زا نبوده و سمیت و تحریک شیمیایی ایجاد نمی کند، پانسمان شفاف و امکان دیدن زخم زیرین آن به آسانی امکان پذیر است، سطح مرطوب مورد نیاز برای ترمیم زخم را فراهم می کند، به زخم نمی چسبد در نتیجه تعویض آن بدون درد و از نظر هزینه نیز مقرون به صرفه است.
    کلیدواژگان: کربوکسی متیل سلولز، آلژینات کلسیم، پلی وینیل الکل، نقره، الکتروریسندگی، ضدباکتری
  • علیرضا خشکبارصادقی، مریم فربودی* صفحات 603-609
    اهداف
    استفاده همزمان از پلیمرهای عایق و نانوساختارهایی مانند نقره به منظور تهیه نانوکامپوزیت های سه جزیی با تقویت اثر یکدیگر می تواند در بهبود خواص مکانیکی و فرآیندپذیری پلی آنیلین نتایج مطلوب تری به دنبال داشته باشد. هدف این پژوهش، تهیه نانوکامپوزیت پلی آنیلین- پلی وینیل الکل- نقره و بررسی خواص فیزیکوشیمیایی و ضدباکتریایی آن بود.
    مواد و روش ها
    در پژوهش تجربی حاضر از پلی آنیلین (PANI) به عنوان پلیمر رسانا، پلی وینیل الکل (PVA) به عنوان پلیمر طبیعی و نانوذرات نقره (Ag) به عنوان تقویت کننده خواص آنتی باکتریال، خواص مکانیکی و پایداری حرارتی برای تهیه نانوکامپوزیت استفاده شد. سنتز کامپوزیت PANI-PVA و نانوکامپوزیت PANI-PVA-Ag از طریق افزایش پلی آنیلین و نقره به محلول پلی وینیل الکل، انجام و از درصدهای وزنی مختلف اجزای سازنده و طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز (FT-IR)، میکروسکوپ الکترون روبشی (SEM)، آنالیز ترموگراویمتری (TGA) و میکروسکوپ الکترونی پویشی متصل به سامانه پراش انرژی پرتوی ایکس (EDX) برای بررسی خواص استفاده شد.
    یافته ها
    پایداری حرارتی نانوکامپوزیت نسبت به پلی وینیل الکل خالص در دماهای بالای 400oC بهبود یافت. حضور پیک های شاخص پلی آنیلین، پلی وینیل الکل و نقره در طیف FT-IR نانوکامپوزیت نشان دهنده سازگاری اجزای سازنده نانوکامپوزیت بود. نانوکامپوزیت پلی وینیل الکل- پلی آنیلین- نقره به ترتیب با 88-9-3% وزنی دارای بیشترین مقدار استحکام کششی بود و نانوکامپوزیت سه تایی حالت بهینه به شمار می رفت.
    نتیجه گیری
    اجزای سازنده نانوکامپوزیت پلی آنیلین- پلی وینیل الکل- نقره سازگار هستند. حضور نانوذرات نقره و پلی آنیلین در ساختار نانوکامپوزیت باعث بهبود پایداری حرارتی آن نسبت به پلی وینیل الکل خالص در دمای بالا می شود. نانوکامپوزیت پلی آنیلین- پلی وینیل الکل- نقره، مقابل باکتری های بیماری زای گرم مثبت و گرم منفی اثر بازدارندگی دارد. کاهش درصد وزنی پلی وینیل الکل یا افزایش درصد وزنی پلی آنیلین باعث افت مقادیر استحکام کششی می شود.
    کلیدواژگان: پلی آنیلین، پلی وینیل الکل، نقره، آنتی باکتریال، نانوکامپوزیت
  • محمدرضا کلباسی* ، الهام جرفی، مجید صادقی زاده، سیروس امیری نیا صفحات 611-619
    اهداف
    ارزیابی و پایش مداوم تنوع ژنتیکی جمعیت های مختلف آبزیان پرورشی در کارگاه های تکثیر آبزیان یکی از ضروری ترین نیازمندی ها برای حفاظت از پویایی و پایداری صنعت آبزی پروری است. هدف این پژوهش، کلونینگ، توالی یابی و شناسایی چندشکلی های جایگاه ژنی MHC-DAB II در ماهی فیتوفاگ بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش تجربی، چندشکلی ژن MHC class II β در 138 نمونه باله ماهی فیتوفاگ پرورشی در چهار کارگاه تکثیر ایران (گیلان، مازندران، گلستان، استان خوزستان) و نمونه های لاین وارداتی از چین مطالعه شد. با انجام واکنش زنجیره ای پلیمراز، ضمن تکثیر قطعه ژنی Hymo-DAB، الگوهای هاپلوتایپی مختلف نمونه ها با روش SSCP بررسی و توالی های به دست آمده با ClustalW2 در نرم افزار Geneious 4.8.5 هم ردیف و مرتب شدند و درخت فیلوژنی توالی ها رسم شد.
    یافته ها
    محصول واکنش PCR مربوط به جایگاه DAB ژنوم MHC کلاس II ماهی فیتوفاگ با وزن حدود 350جفت باز بدون باند جانبی در نمونه های مورد مطالعه به دست آمد که بیانگر تکثیر جایگاه ژنی 1*DAB2Hymo-DAB1*01/ در ماهی فیتوفاگ بود. بیشترین و کمترین تنوع هاپلوتایپی به ترتیب در جمعیت های خوزستان و مازندران مشاهده شد. میانگین اختلاف جایگاه های همسان (dS) و جایگاه های غیرهمسان (dN) بین آلل ها به ترتیب 0/25 و 0/30 و نسبت این دو عامل 1/2 بود. بالاترین غنای آللی در نمونه های وارداتی از چین (5) و کمترین غنای آللی میان نمونه های مازندران (3/8) مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    تنوع هاپلوتایپی حاصله در ماهی فیتوفاگ به ژن 1*DAB2Hymo-DAB1*01/ تعلق دارد و میان گروه های مختلف این گونه، بیشترین تنوع هاپلوتایپی در جمعیت خوزستان و بالاترین غنای آللی مربوط به نمونه های وارداتی از چین است.
    کلیدواژگان: چندشکلی جایگاه ژنی، SSCP، ژن MHC class II ?، فیتوفاگ
  • جابر ظفری، فاطمه جوانی جونی، محمد ستاری کیکله، پرویز عبدالمالکی، محمد جواد خدایار، امیر جلالی* صفحات 621-626
    اهداف
    در درمان سرطان، به دلیل محدودیت استفاده از دوز بالا و نیز مقاومت سلول های سرطانی، بایستی از روش های بهینه ای استفاده کرد که در عین کاهش دوز پرتو و دارو، اثربخشی زیاد درمانی داشته باشند. هدف این پژوهش، بررسی سمیت داروی ضدسرطان سیس پلاتین تحت تاثیر میدان مغناطیسی ایستا در سلول های حساس و مقاوم به دارو بود.
    مواد و روش ها
    در پژوهش تجربی حاضر، رده های سلولی سرطانی مقاوم A2780-CP و حساس به سیس پلاتین A2780 در گروه های سلولی تیمارشده با میدان و دارو نسبت به گروه دریافت کننده دارو به تنهایی، بررسی و برای تعیین تاثیر میدان مغناطیسی ایستا و غلظت دارو از شدت 10میلی تسلا به مدت 24 ساعت و غلظت های لگاریتمی دارو (1، 10، 50، 100 و 500میکروگرم در میلی لیتر) استفاده شد. غلظت مهارکنندگی 50% رشد سلول ها (IC50)، پس از تبدیل جذب به دست آمده در دستگاه الایزاریدر از تست MTT به درصد سایتوتوکسیسیته، برای سلول ها در عدم حضور و حضور میدان مغناطیسی به دست آمد. داده ها با نرم افزار Prism از طریق آزمون آنالیز واریانس دوطرفه و آزمون T تحلیل شدند.
    یافته ها
    در حضور میدان مغناطیسی ایستا و غلظت های مختلف دارو کاهش بیشتری در درصد سلول های زنده مشاهده شد. مقدار IC50 برای سلول های A2780 در عدم حضور و حضور میدان مغناطیسی 9/58±27/69 و 1/48±8/96میکروگرم در میلی لیتر و برای سلول های A2780-CP، 8/03±61/16 و 3/13±9/58میکروگرم در میلی لیتر بود.
    نتیجه گیری
    مرگ ومیر سلول های تیمارشده با داروی ضدسرطان سیس پلاتین تحت تاثیر میدان مغناطیسی در رده های حساس و مقاوم به دارو نسبت به استفاده از دارو به تنهایی بیشتر است. مقاومت دارویی در رده سلولی مقاوم به دارو در حضور میدان مغناطیسی کاهش می یابد.
    کلیدواژگان: سرطان، میدان مغناطیسی ایستا، سیس پلاتین
  • محمد فارسی* ، مهدیه میرزایی، جعفر ذوالعلی صفحات 627-633
    اهداف
    تولید پروتئین های نوترکیب در گیاهان تراریخته (زراعت مولکولی)، یکی از جنبه های کاربردی مهندسی ژنتیک محسوب می شود. پروتئین های تولیدشده توسط گیاهان بر خلاف سیستم های تولید مبتنی بر سلول های جانوری و باکتریایی به علت عدم وجود عوامل بیماری زای مشترک انسان و دام، بسیار ایمن هستند و هزینه تولید پایینی دارند. هدف این پژوهش، بیان موقت فرم نوترکیب آنزیم اندونوکلئاز PARS II با استفاده از روش آگرواینفیلتراسیون در گیاه توتون بود.
    مواد و روش ها
    در مطالعه تجربی حاضر، امکان تولید فرم نوترکیب اندونوکلئاز PARS II با استفاده از سیستم بیان موقت به واسطه آگروباکتریوم مورد بررسی قرار گرفت. سازه بیانی pBI-Pars (مبتنی بر ناقل دوگانه pBI121) حاوی توالی کامل رمزکننده PARS II، توالی کوتاه کوزاک در بالادست و توالی رمزکننده هشت آمینواسید هیستیدین در پایین دست ژن، ساخته و با روش آگرواینفلتراسیون به برگ های توتون (Nicotiana tabacum) تزریق شد. پس از گذشت 72 ساعت، بیان ژن مورد نظر در نمونه های آگرواینفیلتره شده با واکنش RT-PCR و بلات نقطه ای با آنتی بادی ضدهیستیدین به ترتیب در سطح mRNA و پروتئین انجام شد.
    یافته ها
    صحت سازه بیانی ساخته شده تایید شد و نتایج بلات نقطه ای با آنتی بادی ضدهیستیدین، بیان پروتئین نوترکیب PARS II را مورد تایید قرار داد، در حالی که هیچ نشانی از بیان پروتئین نوترکیب در گیاهان شاهد آگرواینفیلتره شده با سازه pBI121 مشاهده نشد. مقادیر قابل توجهی از نوکلئاز نوترکیب PARS II در برگ های توتون تولید شد.
    نتیجه گیری
    روش آگرواینفیلتراسیون یک روش موثر و کوتاه مدت برای تولید انبوه نوکلئاز خالص نوترکیب PARS II در گیاه توتون است.
    کلیدواژگان: نوکلئازهای اختصاصی تک رشته، اندونوکلئاز PARS II، آگرواینفیلتراسیون، توتون
  • فاطمه زمانی، علی اکبر مرآتی* ، مسعود لطیفی، حسین قنبری آلانق، فاطمه نادی پور صفحات 635-641
    اهداف
    مهندسی بافت و جایگزینی بافت های آسیب دیده در علم پزشکی بسیار حایز اهمیت و نسبت به پیوند عضو از شخصی به شخص دیگر کارآمد تر است، بنابراین تولید داربست از پلیمرهای طبیعی و مصنوعی با خصوصیات مطلوب به منظور بازسازی بافت ‏های آسیب‏ دیده گسترش روزافزونی دارد. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر فرآیند پلاسما بر زاویه تماس یا آب دوستی داربست نانولیفی پلی‏ لاکتیک‏ گلایکولیک‏ اسید و کیفیت کشت سلول در آن بود.
    مواد و روش ها
    در پژوهش تجربی حاضر ابتدا نانوالیاف پلی‏ لاکتیک‏ گلایکولیک‏ اسید، با استفاده از حلال ‏های کلروفرم خالص و مخلوط کلروفرم 80%- دی‏ متیل ‏فرم ‏آمید 20% الکتروریسی شدند. سطح داربست ‏های الکتروریسی شده با فناوری پلاسما اصلاح، سپس سلول کلیه میمون سبز آفریقایی (VERO) روی آنها کشت داده شد. مقایسه داربست های ساده تولید شده، از نظر میزان آب دوستی و تکثیر سلول، با داربست ‏های اصلاح شده توسط فرآیند پلاسما صورت گرفت. به منظور مقایسه آب دوستی نمونه‏ ها، زاویه تماس آب آنها اندازه‏ گیری شد.
    یافته ها
    نمونه های اصلاح شده به روش پلاسما کاهش مطلوبی در زوایه تماس آب داشتند و آب دوستی بهتری از خود نشان دادند. طیف گروه های C=O و C-O در نمونه های اصلاح شده با پلاسما نسبت به نمونه های خام افزایش یافت. اصلاح سطح داربست با پلاسما موجب بهبود چسبندگی، رشد و تکثیر سلول ها نسبت به داربست های ساده شد.
    نتیجه گیری
    زاویه تماس نمونه های اصلاح شده با پلاسما کاهش چشمگیری دارد. فرآیند پلاسما می تواند موجب افزایش آب دوستی داربست ‏های نانولیفی پلی‏ لاکتیک‏ گلایکولیک‏ اسید شود و چسبندگی و رشد سلول روی داربست‏ های اصلاح شده با پلاسما بهتر از رشد و تکثیر سلول بر داربست های ساده است.
    کلیدواژگان: آب دوستی، نانوفیبر، پلی مرهای زیستی، پلی لاکتیک گلایکولیک اسید، پلاسما، کشت سلول
  • ساناز شکرالهی، فائزه قناتی* ، رضا حسن ساجدی صفحات 643-652
    اهداف
    میدان های مغناطیسی ایستا (SMF) به عنوان یک عامل طبیعی محیطی و نیز عامل خارجی حاصل از پیشرفت تکنولوژی تاثیرات قابل ملاحظه ای بر فیزیولوژی گیاهان دارند. تاثیر این میدان ها بر تولید گونه های فعال اکسیژن (ROS) در سلول گیاهی مشخص شده است. پژوهش حاضر با هدف بررسی الگوی پاسخ سیستم ردوکس سویا Glycine max)) به دو شدت مختلف میدان مغناطیسی 20 و 30میلی تسلا و تعیین سرنوشت جریان الکترون در این میدان ها انجام شد.
    مواد و روش ها
    در مطالعه تجربی حاضر بذرهای گیاه سویا رقم M7 در فاز رویشی (14روزه) به مدت چهار روز، روزانه 5ساعت تحت تیمار با میدان مغناطیسی ایستای 20 و 30میلی تسلا قرار گرفتند. آزمایش ها به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملا تصادفی حداقل با سه تکرار انجام شدند. به منظور تحلیل داده ها آنالیز واریانس یک طرفه و نرم افزار SPSS به کار رفتند.
    یافته ها
    تیمار 30میلی تسلا منجر به کاهش میزان وزن تر، توان کلی فعالیت سیستم آنتی اکسیدانی و توان کلی احیا و افزایش پراکسیدهیدروژن شد، اما تاثیری بر مقدار کلی ترکیبات فنلی و فلاونوئید نداشت. در تیمار 20میلی تسلا سطح پراکسیدهیدروژن کاهش، اما وزن تر، سطح رادیکال هیدروکسیل، فعالیت سیستم آنتی اکسیدانی، مقدار کلی ترکیبات فنلی و فلاونوئید افزایش یافت. مقدار آهن فرو در میدان 20میلی تسلا کاهش و در میدان 30میلی تسلا افزایش نشان داد.
    نتیجه گیری
    در سیستم ردوکس سویا میدان 20میلی تسلا مسیر جریان الکترون ها را به سمت ترکیبات احیاکننده مفید مثل ترکیبات فنلی هدایت می کند و سبب تحریک رشد می شود، در صورتی که میدان 30میلی تسلا سبب گسیل الکترون های مازاد به سمت ترکیبات مخرب مثل آهن فرو شده و رشد را کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: سطح ردوکس، سویا، میدان مغناطیسی ایستا
  • زهرا تابان فر، سید محمد فیروزآبادی* ، زینب خداکرمی، زینب شنکایی صفحات 653-658
    اهداف
    آزمایش الکتروانسفالوگرام (EEG) به عنوان یک آزمایش بالینی مهم برای تشخیص بسیاری از بیماری های مغزی مطرح است. هدف مطالعه حاضر، تحلیل داده های الکتروانسفالوگرام حین استراحت در بیماران مبتلا به تومور مغزی بود.
    مواد و روش ها
    در مطالعه تحلیلی مشاهده ای حاضر، از داده های EEG حین استراحت 44 فرد مبتلا به تومور مغزی (گروه تومورال) و 31 فرد سالم (گروه سالم) استفاده شد. پس از پیش پردازش و حذف آرتیفکت های موجود در سیگنال ها، ویژگی های خطی زمانی و طیفی توان نسبی باندهای متفاوت فرکانسی، ویژگی های غیرخطی بعد فرکتال و آنتروپی استخراج شد. سپس تمایزپذیری میان دو گروه سالم و تومورال بر مبنای ویژگی های استخراج شده، با استفاده از روش آماری شاخص دیویس-بولدین، طبقه بندی خطی (LDA) و طبقه بندی غیرخطی k نزدیک ترین همسایه (KNN) مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    میان ویژگی های بعد فرکتال کتز و طول شکل موج دو گروه سالم و تومورال، تفاوت معنی داری وجود نداشت. در میان سایر ویژگی ها، آنتروپی نمونه با کاهش معنی دار در گروه تومورال، بیشترین تمایز را میان دو گروه ایجاد کرد (مقدار 0.69 برای گروه سالم در مقابل 0.53 برای گروه بیمار). بالاترین صحت طبقه بندی دو گروه، با استفاده از آنتروپی نمونه و طبقه بند KNN برابر با 84% بود.
    نتیجه گیری
    سیگنال های EEG، پتانسیل جداسازی بیماران تومورال مغزی و افراد سالم را دارند. ویژگی غیرخطی آنتروپی با تطبیق بیشتر بر ماهیت غیرخطی مغز، صحت بالاتری در بازنمایی گروه تومورال نشان می دهد. آنتروپی کمتر گروه تومورال نشان دهنده پیچیدگی کمتر در پردازش های مغزی این گروه نسبت به افراد سالم است.
    کلیدواژگان: الکتروانسفالوگرام، تومور مغزی، تحلیل داده
|
  • Z. Hashemzadeh , M. Jafarkhani Kermani *, Y. Hamidoghli Pages 495-500
    Aims
    The mass propagation and breeding new varieties of Ziziphus jujuba Mill as a valuable fruit tree and herb, which is well adapted to dry and semi-arid climate, is very important. The aim of the present research was to optimize direct regeneration method in Ziziphus jujuba Mill.
    Materials and Methods
    In this experimental study, the explants consisted of leaf cut into 3 parts, leaf cut from 4 sides, and full leaf of in vitro and compared in Murashige and Skoog and woody plant media with different concentrations of Thidiazuron (TDZ; 0, 5, 10, 15, and 20μM) and Naphthalene acetic acid (NAA, 0 and 1μM). The effect of 2 and 4 weeks of darkness on regeneration rate was investigated. The experiments were conducted in factorial based on a completely randomized design. The mean of statistical data was compared using Duncan’s multiple range test. SAS 9.3.1 software was used and the difference was considered significant at 1% probability level. Findings: The 2 weeks of darkness treatment with the mean of 1.38 was better than the 4 weeks of darkness treatment. The Maximum number of shoots (2.27) was obtained in leaf cut into 3 parts. The maximum percent of regeneration (75.0%) and highest number of regenerated shoots (4.83) were obtained in the MS medium containing 10μΜ TDZ and 1μΜ NAA.
    Conclusion
    Regeneration rates in Ziziphus jujuba Mill is affected by the type of explant, culture media and plant growth regulators. Maximum rate of regeneration is observed in leaf cut into 3 parts and cultured on MS medium containing 1μM NAA and 10μΜ TDZ. Plantlets are rooted and successfully acclimatized at “in vivo” conditions.
    Keywords: Regeneration, Leaf, Growth Regulator, Ziziphus jujube, Tissue Culture
  • S. Soleimani , M. Yousefzadi *, H. Rezadoost Pages 501-506
    Aims
    Sea urchins have been extensively studied due to the commercial importance of their gonads in the global industry. Although after removal of the edible gonads, the remaining shell and spines are usually discarded, they are known to possess various polyhydroxylated naphthoquinone (PHNQ) pigments. The aim of the present research was quantitative and qualitative identification of PHNQ pigments from shell and spine of Echinometra Mathaei of the Persian Gulf.
    Materials and Methods
    In this experimental study, the Echinometra mathaei was used as the sea urchin test sample. Sea urchins were collected in 2013 from Zeytoon Park in Qeshm Island, Persian Gulf. Shell and spine pigments were extracted by hydrochloric acid from sea urchin. Then, the quantity of Naphthoquinone compounds was evaluated by spectrophotometric and their quality was evaluated by Liquid chromatography–mass spectrometry (LC-MS) and High-performance liquid chromatography (HPLC). The data were analysed by ANOVA and Duncan's new multiple range test at 5% probability level, using SPSS 19 software and the diagrams were drawn by Excel 2013 software. Findings: The most pigments were Spinochrome A, C, B, and Echinochrome A, respectively. The presence of PHNQ pigments were confirmed in pigments Spinochrome B and C, Echinochrome A, and Spinochrome A, respectively.
    Conclusion
    The presence of each of the four pigments in shell and spine pigments is confirmed by quantitative and qualitative methods. The most pigments are Spinochrome A, C, B, and Echinochrome A, respectively.
    Keywords: Polyhydroxylated Naphthoquinone, LC-MS, HPLC, Sea Urchins
  • M.S. Borhani , Z. Etemadifar *, G. Emtiazi , E. Jorjani Pages 507-515
    Aims
    Alkaline protease is one of the most important groups of industrial enzymes with many applications. The aim of this study was to determine the physicochemical parameters affecting the production of alkaline protease enzyme produced by Bacillus pseudofirmus MSB22 by one-factor-at-a-time (OFAT) method and optimize the production of this enzyme by the response surface methodology (RSM) in the form of a rotatable central composite design.
    Materials and Methods
    In the present experimental study, the isolation of microorganism producing alkaline protease from wastewater from sausage and lunch meat factories in Isfahan was carried out. The morphological and biochemical characteristics of the strain were performed according to the Bergey's book and amplification of 16S rRNA gene sequences. Detection of metalloproteinase gene and alkaline serine protease was done by polymerase chain reaction (PCR) reaction and enzyme activity measurement was performed by Folin reagent. Screening of variables effective in enzyme production was done, using one-factor-at-a-time method and optimization was performed by response surface methodology. MEGA 6 software was used for phylogenetic analyses. To analyze the data, the Design Expert 7 software and the one-way analysis of variance were used. Findings: The maximum protease production, which was 1.85 times higher than that of OFAT method and 3.45 times higher than unoptimized conditions was obtained, using 1% w/v xylose, 3% w/v beef extract, 4% v/v inoculation size, pH 10, and 30°C. The established quadratic model had a great ability to predict responses to new observations due to a high value of the predicted determination coefficient.
    Conclusion
    OFAT and RSM strategies are useful screening and optimization methods, respectively and sub I and sub II genes (alkaline serine protease genes) are detected in Bacillus pseudofirmus MSB22.
    Keywords: Alkaline Protease, Bacillus pseudofirmus, Polymerase Chain Reaction, One-factor-at-a-time method, Rotatable central composite design, Optimization
  • B. Rahnemoun , H. Hatami Maleki *, R. Mohammadi Pages 517-523
    Aims
    The perennial grass is one of important grassland plants, which have special importance based on their feeding production, protection, and prevention of soil erosion. One of the important genera of the wheat family is the Agropyron. The aim of this study was to evaluate genetic variability in different accessions of Agropyron based on morphological traits.
    Materials and Methods
    In this experimental research, 31 populations belonging to the 3 species of the Agropyron were evaluated in a randomized complete block design (RCBD) with 3 replications in research farm of Agricultural Biotechnology Research Institute of Northwest and West region of Iran. The cluster analysis was performed by SPSS 17, using Euclidean space and UPGMA and the principal components analysis was performed through trait correlation coefficient matrix and Minitab 14 software. Findings: The highest value of phenotypic coefficient of variation was seen in traits, including panicle length, fresh forage yield in the first cutting, and dry matter yield in the first cutting, respectively. In the second component, seed yield and crown diameter were the most important in explaining this component. There were significant differences between different populations in terms of morphological traits, so that for these traits, the various species in this genus could be separated. From a morphological point of view, there was a great similarity between A. cristatum and A. desertorum.
    Conclusion
    Different populations of A. elongatum species could be distinguished from the populations of the A. cristatum and A. desertorum in terms of morphological traits, while utilization of molecular markers is mandatory to segregate the populations of A. cristatum and A. desertorum from each other.
    Keywords: Grass, Genetic Diversity, Principal Component Analysis, Cluster Analysis
  • N. Eftekhari , M. Kargar * Pages 525-529
    Aims
    Acidithiobacillus ferrooxidans is one of the most important microorganism in bioleaching. During this process, biooxidation of iron leads to precipitation of jarosite. Jarosite decreases copper bioleaching efficiency. The aim of this study was to investigate the iron concentration in the precipitation of jarosite and the activity of Acidithiobacillus ferrooxidans.
    Materials and Methods
    Acidithiobacillus ferrooxidans was cultivated in 9k medium containing ferrous sulfate (Fe2+) with concentrations of 5, 10, 20, 30, and 50g/100ml and also jarosite seed medium with concentrations of 5 and 10g/l. The iron concentration was assessed by atomic absorption. Jarosite was analyzed by Fourier-transform infrared spectroscopy (FTIR) and X-ray crystallography (XRD) methods. Findings: The cell count of Acidithiobacillus ferrooxidans, in Fe2+ concentrations of 5, 10, 20, 30, and 50g/100ml was 5×107, 2.5×108, 1.5‍×107, 10×107, and 7×107cell/ml, respectively. The jarosite precipitation rate in concentrations of 5, 10, 20, 30, 50g/100ml was 1.80, 6.09, 10.90, 16.65, and 28.8g. The minimum rate of jarosite precipitation was in 10g/100ml of Fe2+ concentration. Jarosite precipitation rate increased by increment of Fe2+ concentration and it was parallel with decrease of Acidithiobacillus ferrooxidans cell count in concentrations of 5 and 10g/l of jarosite seed; the jarosite precipitation rate was 3.13 , 3.68g. However the growth of Acidithiobacillus ferrooxidans was better than the absence of jarosite seed.
    Conclusion
    The optimal concentration of Fe2+ in 9K medium is 10g/100 ml. In this condition, the maximum growth rate of Acidithiobacillus ferrooxidans and minimal precipitation of jarosite exist.
    Keywords: Acidithiobacillus ferrooxidans, Biooxidation, Iron, Jarosite
  • Z. Rahpeima *, D. Mowla Pages 531-536
    Aims
    DSO (Disulfide Oil) is a byproduct of oil and gas refinery that is produced during demercaptanization process. The main components of DSO are dimethyl disulfide (DMDS), methyl ethyl disulfide (MEDS), and diethyl disulfide (DEDS). In this study, sulfur removal from DSO was investigated for the first time in the world by biological desulphurisation (BDS). Thus, the aim of this study was the biocatalytic removal of sulfur compounds from disulfide oil.
    Materials and Methods
    In this experimental study, DSO was under biodesulfurization by two species, Rhodococcus Re68 and Rhodococcus FMF, in 200ml flasks under aerobic conditions for 4 days and covered flask for 10 days in the presence of glycerol. The DSO decomposition rate was measured by Gas Chromatography (GC) after extracting the residual of the medium by isooctane. Findings: DSO decomposition rate by Rhodococcus Re68 in aerobic conditions and covered flask conditions was 46.7% and 57.18%, respectively. Also, the DSO decomposition rate by Rhodococcus FMF in aerobic conditions and covered flask conditions was 47.56% and 63%, respectively.
    Conclusion
    The amount of disulfide oil transformation and its components including dimethyl disulfide, diethyl disulfide, and methyl ethyl disulfide are very significant by Rhodococcus Re68 and FMF. Rhodococcus Re68 and FMF bacteria use disulfide only as the sources of sulfur and cannot grow on them as the source of carbon and energy.
    Keywords: Disulfide Oil, Desulfurization, Biodesulfurization, Rhodococcus Re68, Rhodococcus FMF
  • S. Mashjoor , M. Yousefzadi *, H. Zolgharnain , E. Kamrani , M. Alishahi Pages 537-547
    Aims
    In nanoecotoxicology science, fish erythrocyte micronucleus assay for the monitoring genotoxic potential of nanoparticles is a powerful biomarker. This study was conducted with the aim of investigating genotoxicity of magnetic iron oxide (Fe3O4) nanoparticles in red blood cells of common carp (Cyprinus carpio) using micronucleus assay under acute and chronic treatment.
    Materials and Methods
    In the current experimental study, the genotoxit toxicology of Fe3O4 nanoparticles was performed during an acute (96 hours; 5 concentrations including 0, 10, 100, 500, and 1000 mg/l) and chronic (14 days; 3 concentrations including 0, 100, and 500 mg/l) of Fe3O4 nanoparticles in three replications. The data were analyzed by IBM SPSS 19, using two-way ANOVA, and Duncan's new multiple range test. Findings: Acute exposure to Fe3O4 nanoparticles had no acute toxicity effect juvenile carp (C. carpio). By increasing the concentration of nanoparticles in a 96-hour interval, the frequency of micronucleus (‰) and other abnormal forms around the red blood cell nucleus of juvenile carps showed a significant increase compared to the control group (p<0.05). In the chronic treatment at concentrations of 100 and 500 mg/l of Fe3O4 nanoparticles, the rate of increase in the frequency of micronucleus was similar to the acute functional test of concentration.
    Conclusion
    Although Fe3O4 nanoparticles do not have acute toxicity effects in common carp and are non-toxic, they tend to induce genotoxic effects by increasing the frequency of micronucleus and other abnormalities of the red blood cell core during a concentration-dependent process. So, it seems that the release of FeO4NPs into the environment, it is probable adverse effects on aquatic ecosystems.
    Keywords: Toxicity, Cyprinus carpio, Micronucleus, Magnetic Iron oXide (Fe3O4) Nanoparticles
  • M. Mozafari Lagha , S.Sh. Arab *, J. Zahiri Pages 549-555
    Aims
    Information of the protein structure is essential to understand the protein functions. Flexibility is one of the most important characteristics related to protein functions. Knowledge about flexibility of the protein structures can be helpful to improve protein structure prediction and comprehend their function. This study was conducted with the aim of investigating the flexibility prediction of protein structures, using support vector machine.
    Materials and Methods
    In this study, a balanced dataset containing 95 proteins was used. The features used in the present study for modeling amino acids formed a 33-dimensional vector. Some of them were obtained by crawling a window with the length of 17 focusing on the target amino acid on the protein chain, and some were only related to the target amino acid. To define the flexibility factor, the characteristics based on the information derived from the two-dimensional angular variations was used. The information was calculated for each amino acid by considering the position of each amino acid alone and for the adjacent amino acid pairs in a seventeenth window, and the support vector machine method was used for prediction. Findings: The accuracy was 73.1%, F-measure was 71%, precision was 73%, and sensitivity was 73.2%. Acceptable superiority of the proposed method was confirmed in comparison with the current methods. The angular representation of each protein was able to accurately demonstrate the 3D characteristics and properties of the protein structure.
    Conclusion
    The accuracy is 73.1%, F-measure is 71%, precision is 73%, and sensitivity is 73.2% and angular aspect is the best descriptor for flexibility prediction. Angular representation of each protein can accurately reflect the 3D characteristics and properties of the protein structure.
    Keywords: Flexibility Prediction, Two-dimensional Angular Variations, Information Theory, Support Vector Machine
  • M. Gheraat , R. Sajedi *, N. Jalilian , M. Shanesaz , M. MirShahi Pages 557-564
    Aims
    The use of semiconductor quantum dots (QD) nanoparticles with emission spectrum in the visible region as a marker in immunoassays provides the user with an opportunity to detect the desired agent without using advanced equipment. Accordingly, the aim of this study was to present a one-step conjugation method for antibodies with CdTe quantum dots, using activated dextran.
    Materials and Methods
    In this experimental study, CdTe nanoparticles were synthesized and the transmission electron microscope was used to study the morphology of the synthesized QD of CdTe and the size, concentration, and stability of the synthesized nanoparticles were evaluated. In order to stabilize the nanoparticles synthesized by BSA (Bovine Serum Albumin), they were coated and connected to antibodies with activated dextran. Immunosuppression tests were used to evaluate the conjugated antibodies. Findings: Spot and spherical nature were completely evident in the morphology of nanoparticles. The difference in QD and dBSA-QD displacement from the agarose gel confirmed the formation of dBSA-QD and the same dilution spectrum from nanoparticles was obtained in the presence and absence of BSA. Connecting with dBSA, in addition to maintaining and improving the properties of the nanoparticle's diffusion led to the creation of diverse functional groups for the next steps of nanoparticle connection. The fluorescence emission of nanoparticles was higher in both coated with dBSA and conjugated with antibodies than free nanoparticles. By using antibodies connected to nanoparticles, the detection limit of 30ng for protein antigen was obtained as an eye.
    Conclusion
    In the conjugation process, in order to connect CdTe quantum dots to antibodies via dextran, by coating nanoparticles with a denatured BSA in addition to increasing the stability of nanoparticles, new functional groups are created on the surface of the nanoparticle.
    Keywords: Conjugation, CdTe Quantum Dots, Activated Dextran, Immunosuppression tests
  • M. Yolmeh *, M. Khamiri , E. Ghaemi , S.S. RamezanPour Pages 565-570
    Aims
    Carotenoids are pigments widely used in the food industry. The aim of this study was to evaluate the antimicrobial effect of pigment extracted from Micrococcus roseus.
    Materials and Methods
    In this experimental study, Micrococcus roseus cells were settled by centrifugation, and 10ml acetone was added and they were homogenized by homogenizer. Then, homogenized suspension was centrifuged, the supernatant was collected, and carotenoid pigments were extracted with equal volume of petroleum ether. After filtration of pigmented solution, the solution was concentrated by rotary evaporator and, then, it was converted to powder by freeze dryer. Antimicrobial activity was evaluated by disc diffusion method and the minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC) were determined, using the agar dilution method. For statistical analysis, Tukey test and Minitab 16 statistical software were used. Findings: Pigment extracted from Micrococcus roseus influenced the growth of all tested bacteria; Bacillus cereus and Salmonella enteritidis had the highest (12.4mm) and lowest (10.9mm) sensitivity, respectively, to pigment extracted from Micrococcus roseus in 5mg. Salmonella enteritidis had the highest MIC (64mg/mL) between the tested bacteria, but MBC was not observed for Salmonella enteritidis at the tested pigment extracted from Micrococcus roseus concentrations. The antimicrobial effect of extracted pigment on gram-positive bacteria was higher than gram-negative bacteria.
    Conclusion
    The extracted pigment from Micrococcus roseus is natural and has antimicrobial activity. The antimicrobial effect of extracted pigment on gram-positive bacteria is higher than gram-negative bacteria.
    Keywords: Pigment, Micrococcus Roseus, Antimicrobial, Pathogen
  • F. Jaberi Ansari , H. Jalili * Pages 571-578
    Aims
    One of the ways to reduce cholesterol is to use statins that prevent cholesterol synthesis. The statins are similar to mevalonate and act as a competitive inhibitor of HMG-CoA reductase enzyme. Lovastatin is the eminent derivate of the statins group, which is produced by many microorganisms. At commercial scale lovastatin is produced in submerged culture by Aspergillus terreus. The industrial production of this metabolite is carried out by Aspergillus turosus in liquid culture. The main aim of this research was to investigate the effect of spore age on lovastatin production at the inoculation stage; also, the impact of adding olive oil and tetracycline as inducers for lovastatin production were examined.
    Materials and Methods
    In the present experimental research, different suspensions from varying ages of spore were prepared and added to the medium of Aspergillus terreus ATCC 20542; lovastatin concentration also was measured by High Performance Liquid Chromatography (HPLC). Findings: The utmost lovastatin was observed in inoculum with 85 days spore age and equal to 60 mg/l, which was approximately twice higher compared to when inoculated with 10 days spore age. The best concentration of spore inoculation was 0.5×107 spores/ml. Lovastatin production significantly increased when tetracycline and olive oil were used as inducers.
    Conclusion
    As the inoculated spore age increases, lovastatin and biomass production is increased. The lovastatin production is increases by more than 1.5 times while adding tetracycline and olive oil compared to date syrup alone.
    Keywords: Cholesterol, Lovastatin, Aspergillus terreus, Spore, Inducers
  • I. Yousefi Javan *, F. Gharari Pages 579-592
    Aims
    Osmotic stress such as drought, salinity, and cold is one of the most important stresses. The aim of this study was to isolate and evaluate the genes of AREB and MPK2 in order to study the resistance to drought of tomato plants.
    Materials and Methods
    In this experimental study, seeds of two varieties of Tomato (Red Cloud) and (Peto Pride; resistant and susceptible to drought stress, respectively) were grown in drought treatment levels of -2 and -4. This study used 3 replications by a model based on a completely randomized block design. Sampling was done for Thiobarbituric acid reactive material (TBARM) for each treatment in 3 replications. Randomized and repeated sampling were done for molecular studies and the genes expression. AREB1 and MPK2 genes were studied, using bioinformatics resources and with the help of specific primers, making cDNA, PCR, and Electrophoresis. The analysis of variance test and SPSS 15 software were used Findings: With increasing drought stress, most of morphological traits had a considerable decline, but cellular oxidative index increased with the increase of stress, so that TBARM increased. The expression of AREB1 was higher than that of MPK2 gene expression. The rate of similarity between LeAREB and kinase 2 protein sequences in resistant tomatoes was 31%.
    Conclusion
    With increasing drought stress, most morphological traits have a significant decline, but TBARM shows a significant increase with increasing stress. The AREB1 resistant drought gene is induced by the effects of drought stresses, while the expression of the MPK2 gene does not show a significant difference.
    Keywords: Gene Isolation, Transcription Factor, Drought stress, Osmotic Adjustment
  • M. Farbodi*, A.R. Khoshkbar Sadeghi Pages 593-601
    Aims
    In medicine, nanofiber can be used in wound dressing. The aim of this study was to prepare carboxymethyl cellulose/calcium alginate/polyvinyl alcohol/silver (CMC/Alg/PVA/Ag) nanocomposite by electrospinning method and to investigate its performance as wound dressing.
    Materials and Methods
    In the present experimental study, CMC biofilm was prepared by solution method. Then, calcium alginate/polyvinyl alcohol/silver (Alg/PVA/Ag) nanofiber was prepared by electrospining method in the optimal conditions and deposited on CMC film. Finally, the possibleof application of the product as wound dressing and its antibacterial and morphological properties, as well as permeability to water vapor were investigated.
    Findings
    CMC/Alg/PVA/Ag film had more permeability in comparison to Alg/PVA/Ag nanofibers and less water vapor permeability value in comparison to CMC film. The most sensivity belonged to Escherichia coli and Klebsiella pneumoniae gram-negative bacteria with inhibition zone diameter of 23mm and 24mm, respectively, and Staphylococcus aureus and Staphylococcus saprophyticus gram-positive bacteria with inhibition zone diameter of 21mm and 17mm, respectively, for CMC/Alg/PVA/Ag film. Also, the wound with CMC/Alg/PVA/Ag dressing significantly showed more healing speed in comparison to CMC dressings and CMC/Ag.
    Conclusion
    The use of CMC/Alg/PVA/Ag nanocomposite as wound dressing is possible. This dressing, with pores, allows the vapors to flow through the wound secretions, is impermeable to liquids and bacteria, but is permeable to oxygen and vapor; it is not allergenic and does not cause toxicity and chemical stimulation, transparent dressing and the possibility of seeing the wound is easily possible, it provides the moisture level needed for wound healing, it does not stick to the wound and as a result, its replacement is without pain and cheap.
    Keywords: Carboxymethyl Cellulose, Calcium Alginate, Polyvinyl Alcohol, Silver, Electrospining, Antibacterial
  • A.R. Khoshkbar Sadeghi , M. Farbodi * Pages 603-609
    Aims
    The simultaneous use of insulating polymers and nanostructures such as silver to produce triangular nanocomposites, with the reinforcement of effect of each other, can have better results in improving the mechanical properties and processability of polyaniline. The current study was conducted with the aim of preparation of Polyaniline/Polyvinyl Alcohol/Ag nanocomposite and characterization of its physicochemical and antibacterial properties.
    Materials and Methods
    In the present experimental research, polyaniline (PANI) was used as a conducting polymer, polyvinyl alcohol (PVA) was used as a biopolymer because of its biodegradable property. Ag nanoparticles also was considered as a reinforcing agent of thermal stability, mechanical and antibacterial property to prepare PANI-PVA-Ag nanocomposite.
    The synthesis of PANI-PVA composite and PANI-PVA-Ag nanocomposite was performed through polyaniline and Ag addition in PVA solution. Different weight percent of components and Fourier-Transform Infrared Spectroscopy (FT-IR), Scanning Electron Microscopy (SEM), Thermogravimetric Analysis (TGA), and scanning electron microscope connected to the X-ray Diffraction System (EDX) were used to investigate the properties.
    Findings
    Thermal stability of the nanocomposite in comparison with pure PVA in temperatures above 400ᵒC was promoted. The presence of PANI, PVA, and Ag in the FTIR spectroscopy showed the compatibility of the nanocomposite components. The greatest tensile strength belonged to PANI/PVA/Ag nanocomposites with 88%, 9%, and 3%w/w.
    Conclusion
    The components of Polyaniline/Polyvinyl Alcohol/Ag are compatible. The presence of PANI and Ag nanoparticles in the structure of the nanocomposite improves its thermal stability than pure PVA at high temperatures. Polyaniline/Polyvinyl Alcohol/Ag canocomposite has inhibitory effect on gram-positive and gram-negative pathogenic bacteria. Reducing the weight percent of PVA or increasing the weight percent of PANI decrease the tensile strength.
    Keywords: Polyaniline, Polyvinyl Alcohol, Ag, Antibacterial, Nanocomposites
  • M.R. Kalbassi*, E. Jorfi , M. Sadeghizadeh , S. Amirinia Pages 611-619
    Aims
    Continuous monitoring of aquatic genetic diversity among different populations in fish hatcheries is an essential requirement to maintain the viability and sustainability of aquaculture industry. The aim of this study was cloning, sequencing, and detection of major histocompatibility complex (MHC) class II β in silver carp.
    Materials and Methods
    In this experimental study, the polymorphism of MHC class II β in 138 species of silver carp was studied in 4 different hatcheries of Iran (Guilan, Mazandaran, Golestan, and Khuzestan provinces) in addition to an imported group from China. By polymerase chain reaction (PCR), Hymo-DAB gene amplification was performed and the different haplotypes of the samples were analyzed by single-strand conformation polymorphism (SSCP) method and the sequences obtained with ClustalW2 were matched in Geneious 4.8.5 software and the phylogeny tree of the sequences was plotted.
    Findings
    The PCR reaction of the MHC-DAB II genome of the silver carp with a weight of about 350bp without side band was obtained in the samples, indicating the amplification of t Hymo-DAB1*01/DAB2*1 gene in silver carp. The highest and lowest diversity of haplotypes was observed in populations of Khuzestan and Mazandaran. The mean difference between synonymous site (dS) and nonsynonymous site (dN) of alleles was 0.25 and 0.30, respectively, with the ratio of 1.2. The highest allelic richness was observed in samples imported from China (5) and the lowest allelic richness was among Mazandaran species (3.8).
    Conclusion
    Haplotype diversity in silver carp belongs to Hymo-DAB1*01/DAB2*1 gene and among different groups of this species, the highest haplotype diversity is in the Khuzestan population and the highest allelic richness is related to samples imported from China.
    Keywords: Polymorphism, SSCP, MHC class II gene, Silver carp
  • J. Zafari , F. Javani Jouni , M. Satari keykaleh , P. Abdolmaleki , M.J. Khodayar , A. Jalali * Pages 621-626
    Aims
    Regarding the treatment of cancer, due to the limitation in the use of high dose and resistance of cancer cells, it is necessary to use optimal methods that have high therapeutic efficacy and reduce the dose of radiation and medicine. The aim of the present research was to investigate toxicity of cisplatin under the influence of static magnetic field in susceptible and drug-resistant cell.
    Materials and Methods
    In the present experimental study, A2780-CP resistant cell classes and susceptible to A2780 cisplatin were investigated in the field and drug-treated cell groups compared to the drug-receiving group alone, and to determine the effect of static magnetic field and concentration of drug, 10mT for 24 hours and logarithmic drug concentration (1, 10, 50, 100, and 500mcg/ml) were used. Inhibitory concentration of 50% cell growth (IC50) was obtained for the cells in the absence and presence of the magnetic field after conversion of the absorption obtained in the ELISA from the MTT test to cytotoxicity percentage. Data were analyzed with Prism software using two-way ANOVA and T-test.
    Findings
    In the presence of a static magnetic field and different drug concentrations, a greater reduction in the percentage of In vivo cells was observed. IC50 values for A2780 cells in the absence and presence of magnetic fields were 27.69±9.58 and 8.96±1.48μg/ml for A2780-CP, and 61.61±8.03 and 9.58±3.13μg/ml, respectively.
    Conclusion
    The mortality rate of the cells treated with cisplatin under the influence of the magnetic field is more in susceptible and drug-resistant cells than that of only drug use. Drug-resistance decreases in the drug-resistant cell class in the presence of a magnetic field.
    Keywords: Cancer, Static Magnetic Field, Cisplatin
  • M. Farsi*, M. Mirzaei , J. Zolala Pages 627-633
    Aims
    The production of recombinant proteins in transgenic plants (molecular farming) is considered a functional aspect of genetic engineering. Unlike animal and bacterial cell-based production systems, proteins produced by plants are very safe and have low production costs due to the absence of common pathogens in humans and animals. The aim of this study was the transient expression of recombinant PARS II endonuclease enzyme using agroinfiltration in tobacco.
    Materials and Methods
    In this experimental study, the possibility of producing a recombinant form of PARS II endonuclease was investigated, using transient expression system via Agrobacterium. The pBI-Pars expression construct (based on the binary vector pBI121) containing the full sequence of the PARS II encoder, upstream kozak, and a downstream 8x-His tag sequence, was infiltrated into Nicotiana tabacum leaves with Agroinfiltration method. After 72 hours, the expression of PARS II gene in agroinfiltrated leave samples was confirmed through Reverse Transcriptase-Polymerase Chain Reaction (RT-PCR) and protein Dot-blot, using Anti-His antibody at the levels of mRNA and protein, respectively.
    Findings
    The accuracy of the constructed expression construct was confirmed, and the results of Dot-blot by Anti-His antibody confirmed the expression of the recombinant PARS II protein, while no recombinant protein expression was observed in agroinfiltrated control plants with pBI121 construct. Significant amounts of recombinant PARS II nucleases were produced in tobacco leaves.
    Conclusion
    Agroinfiltration is an effective and short-term method for mass production of pure recombinant PARS II nucleases in tobacco.
    Keywords: Single-Strand-Specific Nucleases, PARS II Endonuclease, Agroinfiltration, Tobacco
  • F. Zamani , A.A. Merati*, M. Latifi , H. Ghanbari Alanagh , F. Nadipour Pages 635-641
    Aims
    Tissue engineering and replacement of damaged tissue in medical science is very important and more effective than person-to-person transplantation. Therefore, the production of scaffolds from natural and synthetic polymers with desirable properties to reproduce damaged tissues is increasing. The aim of the present study was to investigate the effect of plasma treatment on contact angle or hydrophilicity of poly-lactic glycolic acid nanofibrous scaffolds and cell culture efficiency.
    Materials and Methods
    In the present experimental research, two types of solvents such as pure chloroform and the choloroform80% and dimethyl formaldehyde20% were used for electrospinning solution. The level of electrospun scaffolds was corrected by plasma technology; then, the African green monkey kidney (VERO) cells were cultured on them. The raw or non-treated electrospun scaffold was compared with that of plasma treated in hydrophilicity and cell culture viewpoints. To compare the hydrophilicity of scaffolds, the contact angle of them was measured.
    Findings
    The samples treated with plasma show lower contact angle and consequently higher hydrophilicity. C=O and C-O groups increased in the plasma-treated samples in comparison with those of raw samples. Plasma scaffold level correction improved the adhesion, growth, and proliferation of cells compared to non-treated scaffolds.
    Conclusion
    The contact angle of the plasma-treated samples is significantly reduced. Plasma treatment can increase the hydrophilicity of poly-lactic glycolic acid nanofibrous scaffolds, and cell adhesion and growth on plasma-treated scaffolds is better than cell growth and proliferation on non-treated scaffolds.
    Keywords: Hydrophilicity, Nanofibers, Biopolymers, Poly-lactic glycolic acid, Plasma, Cell culture
  • S. Shokrollahi , F. Ghanati*, R. Hassan Sajedi Pages 643-652
    Aims
    As a naturally occurring environmental factor as well as an external factor resulting from burgeoning technology, static magnetic field (SMF) has considerable effects on plants physiology. The effects of SMF on production of reactive oxygen species (ROS) have been shown in plant cells. The aim of the present research was to evaluate the redox system responses of soybean (Glycine max) to different intensities of SMF.
    Materials and Methods
    In the present experimental research, M7 soybean seeds in their vegetative phase (14 days) were treated with 20 and 30mT SMF for 4 day, 5 hours daily. The experiments were carried out in a completely randomized design with factorial and at least 3 replications. The data were analyzed by SPSS software, using one-way ANOVA.
    Findings
    The treatment of 30mT resulted in a reduction in fresh weight, total antioxidant activity, and total regenerative capacity and increased hydrogen peroxide, but did not affect the total contents of phenolic compounds and flavonoids. In the treatment of 20mT, the level of peroxide decreased, but the fresh weight, hydroxyl radical level, antioxidant activity, total phenolic compound, and flavonoids contents increased. The amounts of Fe2+ decreased in 20mT but increased with 30mT.
    Conclusion
    In the Soybean redox system, SMF of 20mT leads the electrons toward useful redox compounds like phenolic compounds and results in growth stimulation, while SMF of 30mT leads the surplus electrons to destructive compounds such as Fe2+, which results in decrease of the plant growth.
    Keywords: Redox System, Soybean, Static Magnetic Field
  • Z. Tabanfar , S.M. Firoozabadi*, Z. Khodakarami , Z. Shankayi Pages 653-658
    Aims
    Electroencephalogram (EEG) is an important clinical test for the diagnosis of many brain diseases. The aim of this study was the analysis of electroencephalogram data during rest in patients with brain tumor.
    Materials and Methods
    In the present analytic observational study, EEG data of 44 patients with brain tumor (tumoral group) and 31 healthy subjects (healthy group) during rest were used. After preprocessing, the linear temporal features, linear spectral features of different frequency bands, and non-linear features of fractal dimension and entropy were extracted. Then, the distinction between healthy and tumoral groups based on extracted features was investigated, using the Davis-Bouldin statistic method, linear discriminant analysis (LDA) and nonlinear K-Nearest Neighbor (KNN) classification.
    Findings
    There was no significant difference between the the fractal kutz dimension and the waveform length of the two healthy and tumoral groups. Among other features, the sample entropy with a significant reduction in the tumoral group made the most distinction between the two groups (0.69 for the healthy group and 0.53 for the tumoral group). The highest classification accuracy of the two groups was 84%, using the sample entropy and KNN classification.
    Conclusion
    EEG signals have the potential to distinct the patients with brain tumor and healthy subjects. Nonlinear entropy features with more adaptation to the nonlinear nature of the brain shows a higher accuracy in the representation of the tumoral group. The less entropy of the tumoral group indicates less complexity in the brain processing of this group than the healthy group.
    Keywords: Electroencephalogram, Brain Tumor, Data Analysis