فهرست مطالب

Agricultural Management and Development - Volume:8 Issue: 4, Dec 2018

International Journal of Agricultural Management and Development
Volume:8 Issue: 4, Dec 2018

  • تاریخ انتشار: 1397/10/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • آیت الله کرمی*، حمید ییلاق چغاخور صفحات 451-463
    هدف از این مقاله ارزیابی رضایت کشاورزان از خدمات ارائه شده توسط تشکل های آب بران و تعیین عوامل موثر بر رضایت کشاورزان از آنهاست. گزینش 124 عضو کشاورز تشکل های آب بران شبکه آبیاری گتوند با روش نمونه گیری طبقه ای صورت گرفت. داده های پژوهش با پرسشنامه محقق ساخته گردآوری شد. روایی پرسشنامه با روایی محتوا تایید و پایایی کلی آن با آلفای کرونباخ 73/0 برآورد گردید. عملکرد تشکل های آب بران با داده ها توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. در بررسی رابطه بین ویژگی های فیزیکی، اجتماعی و اقتصادی با محیط و بستر منطقه و رضایت کشاورزان از رگرسیون لجستیک ترتیبی بهره گرفته شد. نتایج نشان داد که گرچه تشکل های آب بران در بهره برداری، نگهداری و تعمیر و مدیریت شبکه عملکرد متوسط داشتند ولیکن در جمع آوری آب بها عملکرد آنها موفقی بوده است. وضعیت تعمیر و نگهداری و تعمیر در شبکه آبیاری گتوند یک عامل بسیار ضروری در رضایت کشاورزان از تشکل های آب بران است و وضعیت آن وابسته به استحکام روابط این تشکل ها با مقامات دولتی می باشد. بنابراین توصیه می شود مدیریت تعمیر و نگهداری و تعمیرات به تشکل های آب بران منتقل شود.
    کلیدواژگان: ایران، تشکل های آب بران، رضایت مندی، شبکه آبیاری گتوند
  • سمیه شیرزادی لسکوکلایه، رضا اسفنجاری کناری * صفحات 465-474

    پدیده خشکسالی و پیامدهای آن باعث کاهش سطح آب های زیرزمینی، فقدان تغذیه مناسب خاک، خشک شدن منابع آب سطحی و برداشت بیشتر از منابع آب زیرزمینی می شود که در مجموع این موارد باعث انتقال آب شور به آب های زیرزمینی می شود و ظرفیت برداشت از سفره آب زیرزمینی را محدود کرده و کیفیت آب را کاهش می دهد. در این مطالعه از روش VIKOR برای تعیین بهترین راه حل قابل اجرا بر اساس معیارهای انتخاب شده شامل وضعیت بارش باران منطقه در طول سال های مختلف، نفوذپذیری خاک، شاخص شیب زمین و شاخص های کیفیت آب از جمله SAR، RSC و شوری جهت تعیین کیفیت منابع آب زیرزمینی دشت کاشمر و محدودیت های استفاده از زمین به کار گرفته شد. نتایج نمونه برداری در دشت کاشمر نشان داد که کیفیت آب در مسیر زیرزمینی دشت کاشمر از شمال به جنوب کاهش می یابد. استفاده بیش از حد از منابع آب زیرزمینی، سبب افت سطح آب زیرزمینی و افزایش شوری، کاهش کیفیت آب کشاورزی و محدودیت استفاده از زمین شده است. افزون بر این، نتایج مدل در سال های 1389 و 1393 نشان داد که اگر شکل فعلی برداشت بی رویه منابع آب زیرزمینی ادامه یابد، این امر منجر به حرکت شوری به مناطق بالادستی با شوری کم می شود. بنابراین، برای مدیریت پایدار منابع آب های زیرزمینی، کنترل برداشت بی رویه و به حداقل رساندن آسیب به سطح آب های زیرزمینی شهرستان ضروری است، کارشناسان تغییر الگوی کشت در زمین های کشاورزی و استفاده از روش های کم آب آبیاری را پیشنهاد دهند.

    کلیدواژگان: آلودگی آب، دشت کاشمر، روش ویکور، مدیریت پایدار
  • آزاده نورالله نوری وندی * صفحات 475-486
    هدف از انجام این پژوهش تحلیل امنیت غذایی خانوارها و شناسایی ویژگی های اقتصادی- اجتماعی مرتبط با آن در بین صیفی کاران شهرستان شوشتر، استان خوزستان در ایران بوده است. این پیمایش مقطعی در فاصله زمانی شهریور 1394 تا بهمن 1395 به طول انجامیده است. جامعه آماری تحقیق صیفی کاران شهرستان شوشتر به تعداد 850 نفر بوده است که براساس جدول مورگان 150 نفر به عنوان جامعه آماری در نظر گرفته شدند. برای ارزیابی سطح امنیت غذایی از پرسشنامه 18 سوالی USDA در طول 12 ماه، استفاده شده است. مقیاس امنیت غذایی در پاسخ به پرسش Q2تا Q16براساس (18 سوال) محاسبه می شود. این مقیاس شامل هر دو جنبه کمی و کیفی عرضه مواد غذایی خانوار و همچنین پاسخ روانی و رفتاری اعضای خانواده می باشد. براساس نتایج حاصل بیش از نیمی از افراد (67/52%) در ناامنی غذایی به سر می بردند. تحلیل همبستگی بین متغیرها نشان داد که بین درآمد، سطح تحصیلات، فعالیت های آموزشی و ترویجی، مشارکت اجتماعی، دانش فنی و امنیت غذایی رابطه معنی داری به دست آمد. همچنین نتایج رگرسیون نشان داد که متغیرهای درآمد، سطح تحصیلات، فعالیت های آموزشی و ترویجی، مشارکت اجتماعی، دانش فنی 43/75 درصد تغییرات متغیر امنیت غذایی را تبیین می کنند.
    کلیدواژگان: امنیت غذایی، پرسشنامه USDA، کشاورزان صیفی کار
  • مجتبی جاویدی قراچه، مهدی خجسته پور *، محمدعلی ابراهیمی نیک، ون ازلینا ون اب کریم قانی صفحات 487-500
    دستگاه گازی ساز بالاسو در مقیاس آزمایشگاهی به دو صورت بستر سیال و ثابت در سه حالت (بستر سیال با دو نسبت تعادل 2/0 و 25/0 و یک حالت با بستر ثابت) برای این تحقیق به کار گرفته شد. آزمایش در پنج دمای راکتور مختلف (650، 700، 750، 800 و °C850) انجام شد. برای به دست آوردن داده های مورد نیاز برای مدل تعادل ترمودینامیکی تحلیل تخمینی و نهایی روی اندام های هوایی سیب زمینی به عنوان خوراک دستگاه صورت گرفت. این مدل بر پایه دما است و نتایج متفاوتی برای دماهای مختلف ارائه می دهد. مدل نتیجه کاملا دقیقی برای پیش بینی مقدار متان در نسبت تعادلی 25/0 ارائه داد. با در نظر گرفتن متوسط مقدار هر مولفه گازی در گاز خروجی کمترین خطا برای پیش بینی CO با خطای 7/0 درصد بود. با در نظر گرفتن نتایج آزمایشگاهی مدل نتایج بهتری برای پیش بینی مولفه های گازی در بستر سیال به خصوص در نسبت تعادلی 25/0 ارائه کرد. با توجه به خطای متوسط بهترین نتایج برای CO، N2 و CO2 به دست آمد. با افزایش دما مقادیر ارزش حرارتی حداکثر و راندمان تبدیل کربن افزایش یافت.
    کلیدواژگان: بالاسو، گازی ساز بستر ثابت، گازی ساز بستر سیال، مدلسازی
  • نگین فلاح حقیقی *، مسعود بیژنی، احمد رضوانفر، ناصر ولی زاده صفحات 501-518
    امروزه، توسعه کارآفرینی به منظور تربیت دانش آموختگانی که دارای ویژگی های کارآفرینانه باشند، یکی از کارکردهای نوین دانشکده های کشاورزی، قلمداد می شود. در این راستا، هدف پژوهش حاضر، طراحی مدل مناسب دانشکده کشاورزی کارآفرین در ایران بود. این پژوهش، از نوع تحقیقات توصیفی همبستگی بود که در آن برای جمع آوری داده ها از فن پیمایش بهره گرفته شد. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان (19973N1=) و اعضای هیات علمی (713N2=) دانشکده های کشاورزی دانشگاه های دولتی ایران بودند که از میان آنها، 403 نفر از دانشجویان و 344 نفر از اعضای هیات علمی با استفاده از جدول نمونه گیری کرجسی و مورگان و روش نمونه گیری چند مرحله ای (سه مرحله) انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری، پرسشنامه ای محقق ساخته بود که روایی ظاهری و محتوایی آن با استفاده از پانل متخصصان و روایی تشخیصی متغیرهای نهفته آن با بهره گیری از روش تعیین شاخص میانگین واریانس استخراج شده (87/0≥AVE≥76/0) مورد تایید قرار گرفت. همچنین، پایایی دسته گویه های آن با استفاده از آزمون کرونباخ آلفا (93/0≥α≥81/0) و پایایی ترکیبی (91/0≥Pc ≥80/0) تایید گردیدند. اطلاعات گردآوری شده، با استفاده از نرم افزارهای SPSS22 و LISREL9.1 مورد تحلیل و آزمون قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بین عوامل ساختاری، محتوایی و زمینه ای با کارآفرین شدن دانشکده های کشاورزی ایران رابطه معنی داری وجود دارد. در این میان، عوامل محتوایی دارای بیشترین تاثیر (83/0= ضریب تاثیر) بر کارآفرینی دانشکده های کشاورزی بودند. در پایان، بر اساس یافته های پژوهش، مدل پیشنهادی نهایی با توجه به عوامل ذکر شده در سه محور آموزش، پژوهش و کارآفرینی برای ایجاد دانشکده کشاورزی کارآفرین در ایران ارائه گردیده است.
    کلیدواژگان: ایران، دانشکده کارآفرین، مدل کارآفرینی
  • محمد صادق صبوری *، ثریا رفیعی، داود ثمری صفحات 519-527
    این تحقیق با هدف بررسی نقش نگرش فلسفی، اقتصادی، محیطی، آموزشی و برخی ویژگی های شخصی کشاورزان در تولید گندم در شمال استان خوزستان انجام شد. نوع تحقیق کاربردی بود مه به شیوه علی ارتباطی انجام شد. داده ها با استفاده از روش تحقیق پیمایشی و با استفاده از پرسشنامه به عنوان ابزار اصلی پژوهش جمع آوری شد. نمونه ها شامل تمام تولید کنندگان گندم در شمال خوزستان از جمله دزفول، اندیمشک و شهرستان شوش (بر اساس تعداد کشاورزان گندم) بود. 310 کشاورز با استفاده از فرمول کوکران از طریق انتخاب تصادفی از 23485 تن گندم خوزستان شمالی انتخاب شدند. در نهایت 302 پرسشنامه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. داده های پژوهش با استفاده از رگرسیون گام به گام مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. پرسشنامه از طریق مرور ادبیات برای جمع آوری داده ها تهیه شد. روایی ابزار پس از چندین بار بررسی و تصحیح توسط اعضای هیات علمی ترویج وآموزش کشاورزی در دانشگاه آزاد گرمسار تایید گردید. اعتبار پرسشنامه توسط گروهی از کارشناسان بررسی وپایائی آن پس از اعمال ضریب کرونباخ 0.81گزارش شد (در مجموع 30 پرسشنامه در مناطق مشابه در استان خوزستان تکمیل شد). تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد که مهم ترین عامل موثر بر تولید مطلوب گندم، عوامل اقتصادی کشاورزان است. مهمترین متغیر که واریانس متغیر وابسته را توضیح داد، متغیرهای اقتصادی با 77.2٪ درصد بود. پس از آن، متغیرهای (محیط زیست، اجزای قانونی و فرآیندهای آموزشی- نگرشی) قرار دارند که 5/86٪ از واریانس تولید بهینه گندم را تشکیل دادند
    کلیدواژگان: اجزای قانونی، تغذیه بهینه گندم، تماسهای حرفه ای، خوزستان شمالی، عوامل محیطی، فرآیندهای نگرش آموزشی، نگرش های آموزشی
  • سید احسان ظهوری، امیر محمدی نژاد *، رضا مقدسی صفحات 529-538
    مطالعه حاضر به بررسی عوامل موثر بر سهم درآمد شرکت های ایرانی صادرکننده رب گوجه فرنگی پرداخته است. روش تخمین انعطاف پذیربرای یک مجموعه داده های تابلویی دوبعدی شامل 224 مشاهده متشکل از 14 شرکت تولیدکننده و صادرکننده و 16 کشور وارد کننده درطی سال های 91-1384 استفاده گردید. نتایج حاکی از آن بوده است که ارزش افزوده هرکارگر در شرکت های تولیدکننده و صادرکننده و متغیرهای مجازی(مرز مشترک،مذهب و تعداد اسناد جهت واردات) اثر مثبتی بر سهم درآمد شرکت مفروض دارند. نرخ تعرفه وارداتی کشورها و مسافت اثر منفی بر سهم درآمد صادراتی تمامی شرکت ها دارد. براین اساس برنامه ریزان و سیاست گذاران بایدپیش زمینه درخصوص بهره وری نیروی کار در این شرکت ها ازطریق تحقیق،توسعه و ارتقاء فن آوری تولید که موجب افزایش سهم درآمد صادراتی این محصول می گردد، مهیا کنند. علاوه بر این، با ایجاد قراردادها و موافقت نامه های دوجانبه، نرخ های تعرفه می تواند درجهت افزایش سهم درآمدی صادرات رب گوجه فرنگی، کاهش یابد.
    کلیدواژگان: صادرات رب گوجه فرنگی، مدل جاذبه، مقادیر کسری
  • مهتاب پورآتشی *، چانگ زو صفحات 539-551
    مطالعه تطبیقی حاضر با هدف بررسی انگیزه پیشرفت و رویکردهای یادگیری دانشجویان کشاورزی انجام شد و به مطالعه تاثیر دیدگاه دانشجویان نسبت به عوامل آموزشی بر انگیزه پیشرفت و رویکردهای یادگیری پرداخت. جامعه آماری مطالعه را دانشجویان کشاورزی دانشگاه تهران (ایران) و دانشگاه گنت (بلژیک) تشکیل دادند. نمونه ای شامل 89 دانشجوی دانشگاه تهران و 85 دانشجوی گنت با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند و در این مطالعه شرکت کردند. ابزار مطالعه پرسشنامه ای مشتمل بر بخش های ویژگی های فردی، دیدگاه نسبت به عوامل آموزشی، انگیزه پیشرفت، و رویکردهای یادگیری بود. روایی و پایایی ابزار از طریق نظرات تعدادی از استادان و محاسبه آلفای کرونباخ تایید شد. براساس یافته ها، تفاوت معنی داری بین دو گروه (دانشجویان ایرانی و فلاندرز) در خصوص انگیزه پیشرفت درونی مشاهده نشد، در حالی که دو گروه در انگیزه پیشرفت بیرونی تفاوت معنی داری نشان دادند. همچنین، تفاوت معنی داری بین دو گروه مورد مطالعه در زمینه رویکردهای عمیق یادگیری مشاهده شد. این مطالعه نشان داد که تفاوت ها و شباهت هایی بین عوامل موثر بر انگیزه پیشرفت و رویکردهای یادگیری دانشجویان کشاورزی در بافت های متفاوت وجود دارد. بر اساس یافته ها، نتیجه گیری صورت گرفت و پیشنهادهایی ارایه شد.
    کلیدواژگان: انگیزه پیشرفت، دانشجویان کشاورزی، رویکردهای یادگیری، مطالعه تطبیقی
  • محمدعلی زارع، علیرضا اسلامی * صفحات 553-564

    هدف از این مطالعه مقایسه ی مولفه های سرمایه اجتماعی جنگلن شینان عضو و غیرعضو تعاونی جنگل نشین شهرستان سیاهکل بود. حجم نمونه از طریق فرمول کوکران 300 نفر محاسبه شد (150 نفر عضو تعاونی و 150 نفر غیر عضو(و روش نمونه گیری تصادفی ساده بود. با توجه به گزاره های تحقیق از روش های مطالعه اسنادی و کتابخانه ای و نیز روش میدانی به کمک پرسشنامه استفاده شد. در این تحقیق برای آزمون فرضیه ها از ضرایب همبستگی، آزمون های t و من ویتنی و رگرسیون چند متغیره استفاد شد. نتایج یافته های استنباطی حاکی از آن بود که بین متغیرهای تعاون و تعامل اجتماعی، تعاون و تضاد اجتماعی، تعاون اجتماعی و شبکه ی روابط غیر رسمی، تعاون اجتماعی و اعتماد به دیگران، تعاون اجتماعی و اعتماد به نهاده ها، تعاون اجتماعی و مشارکت اجتماعی و در نهایت تضاد اجتماعی و شبکه روابط غیر رسمی در سطح یک درصد رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. بر اساس آزمون t بیشتر شاخص های فردی افراد عضو و غیرعضو تعاونی های جنگل نشین با یکدیگر در سطح یک درصد تفاوت معنی داری نشان دادند. نتایج حاصل از تحلیل و مقایسه میانگین های رتبه ای نشان داد که در مولفه های سرمایه اجتماعی جنگل نشینان عضو و غیر عضو تعاونی های جنگل نشین درخصوص تمامی مولفه ها تفاوت معنی دار بین اعضا و غیراعضای تعاونی وجود دارد به جز در خصوص مولفه اعتماد به نهاده ها که تفاوت معنی دار نداشت. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که در حدود 68 درصد تغییرات متغیر وابسته (مولفه های سرمایه اجتماعی) توسط متغیر مستقلی (عضویت یا عدم عضویت در تعاونی) که وارد معادله رگرسیون شده اند تعیین می شود.

    کلیدواژگان: جنگل نشینان، شهرستان سیاهکل، عضو و غیرعضو تعاونی، مولفه های سرمایه اجتماعی
|
  • Ayatollah Karami *, Hamid Yeilagh Choghakhor Pages 451-463
    The purpose of this study was to assess the farmer's satisfaction with services delivered by Water User Associations (WUAs) and determine the factors affecting farmer's satisfaction with the WUAs. Stratified sampling was used to select 124 farmer members of WUAs in the Gotvand irrigation Scheme (GIS). A researcher-made questionnaire was employed for data collection. Its validity was confirmed by content validity and its total reliability was estimated by Cronbach's alpha as to be 0.73. Data were analyzed using descriptive statistics to describe WUAs performance; ordinal logistic regression was also used to determine the relationship between physical, socio-economic characteristics of region context and farmer's satisfaction. Results revealed that although the WUAs performance in operation, maintenance and repair and management is medium, these WUAs are successful in collection of irrigation service fee. Status of maintenance and repair in GIS is a very essential factor in farmer satisfaction with the WUAs and its status is dependent on the strength of WUA connection with government authorities. Therefore, it is recommended that maintenance and repair management is transferred to the WUAs.
    Keywords: Gotvand irrigation scheme, Water Users Association (WUA), Satisfaction, Iran
  • Somayeh Shirzadi Laskookalayeh, Reza Esfanjari Kenari * Pages 465-474

    Frequent droughts and their consequences result in the loss of groundwater, the deficiency of nutrients, the drying of surface water resources, and substantially more exploitation of the groundwater resources, which, altogether, cause the mobilization of saline waters to groundwater tables. This will impair the capacity of the aquifers and the quality of the water. The VIKOR method was applied to determine the best feasible solution according to the selected criteria including the local rainfall status in different years, soil permeability, land slope, and water quality indicators, including SAR, RSC, salinity for determination of groundwater resources quality and land-use restrictions in the Kashmar Plain in the northeast of Iran. The results of sampling performed on the Kashmar Plain showed that water quality was lost as one moved from the northern groundwater tables to the southern ones. The excessive use of groundwater resources, the downfall of the groundwater level, and subsequently, the increased salinity account for the loss of the agricultural water quality and the land-use restrictions. Furthermore, the results of the model within years 2010 and 2014 showed that if the current form of indiscriminate exploitation of groundwater resources is kept, it will lead to the mobilization of the salinity to the lowly-saline upstream regions. Therefore, it is necessary to focus on sustainable management of groundwater resources, control their indiscriminate exploitation, and minimize the damage to the groundwater tables in the study site. In addition, agronomists should work on limiting the use of agricultural land by modifying the cropping pattern and on using deficit-irrigation methods.

    Keywords: Sustainable Management, Kashmar Plain, VIKOR Method, Water Pollution
  • Azadeh Noorollah Noorivandi * Pages 475-486
    associated with this condition among summer crop growers in Shoushtar Township, Khouzestan Province, Iran. This cross-sectional survey study was conducted from September 2015 to February 2017. The population consisted of summer crop farmers in the Shoushtar Township (N=850). The sample size was determined based on Morgan table (n=150). For analyzing food security level, the 18-item USDA household food security questionnaire, which contains questions that underlie the 12-month food security scale in survey-instrument form, was used. The food security scale was developed based on responses to questions Q2 to Q16 (18 questions). These include both qualitative and quantitative aspects of the household's food supply as well as household members' psychological and behavioral responses. Based on the results, more than half of households (52.67%) experienced food insecurity and less than half (47.33%) indicating that they are food secure. Correlation coefficient results showed that there was significant relationship between the income, educational level, extension education activities, social participation, technical knowledge and food security. Based on regression analysis, income, educational level, extension education activities, technical knowledge and social participation may well explain for 75.43% changes (R2=0.7543) in level of food security.
    Keywords: food security, summer crop growers, USDA questionnaire
  • Mojtaba Javidi Gharacheh, Mehdi Khojastehpour *, Mohammadali Ebrahimi, Nik, Wan Azlina Wan Ab Karim Ghani Pages 487-500
    A bench-scale updraft gasifier was used as a fluidized- and fixed-bed gasification unit in three modes (fluidized-bed at equivalence ratios (ER) =0.2 and 0.25, and a mode in fixed-bed). The experiments were done in five different temperatures (650, 700, 750, 800 and 850oC). To obtain the required data to develop a thermodynamic equilibrium model, the proximate and ultimate analysis were carried out on potato shoot as feedstock. Since the developed model is a temperature-based model, it gives different outcomes in different temperatures. The model gave a completely exact result to predict CH4 in fluidized-bed at ER=0.25. The average error for the difference between each produced gas in experiments and the model showed the best result of the model for CO with the error of just 0.7%. Regarding each experiment data difference with the model data, the model was more accurate to be used in fluidized-bed, especially at ER=0.25 than the other two modes. Moreover, the best performance of the model was obtained for CO, N2 and CO2, according to the average errors. Since the maximum amount of high heating value (HHV) and carbon conversion efficiency (CCE) was observed at higher temperatures, it can be contended that the model has better performance at higher temperatures.
    Keywords: fixed-bed gasifier, fluidized-bed gasifier, Modeling, updraft
  • Negin Fallah Haghghighi *, Masoud Bijani, Ahmad Rezvanfar, Naser Valizadeh Pages 501-518
    Nowadays, promoting entrepreneurship to train graduates endowed with entrepreneurial traits is considered as one of the new functions of the faculties of agriculture. In this regard, the purpose of this study was to design an appropriate model for entrepreneurial faculty of agriculture in Iran. This study was of descriptive-correlational research type in which a survey method was employed for data collection. The study population comprised all students (N1=19973) and faculty members (N2=713) of all faculties of agriculture in Iran's state-run (public) universities of whom 403 students and 344 faculty members were sampled by multi-staged (three-stage) method. The sample size was determined by Krejcie and Morgan's sample size table. The research instrument was a self-designed questionnaire whose face and content validity were confirmed by a panel of experts. The diagnostic validity of the questionnaire in the case of its latent variables was also confirmed using the average variance extracted method (0.76≤AVE≤0.87). Furthermore, its internal consistency (0.81≤α≤0.93) and composite reliability (0.80≤Pc≤0.91) were confirmed using Cronbach's alpha coefficient. The collected data were also analyzed using SPSS22 and LISREL9.1. The results showed a significant relationship between structural, content, and contextual factors and entrepreneurship of faculties of agriculture. Meanwhile, content factors showed the greatest effect (path coefficient = 0.83) on the entrepreneurship of agricultural faculties. According to the findings, the final proposed model was developed with respect to the factors listed in three categories of education, research, and entrepreneurship for the establishment of entrepreneurial faculties of agriculture in Iran.
    Keywords: Entrepreneurship Model, Entrepreneurial Faculty, Iran
  • Mohammad Sadegh Sabouri *, Soraya Rafiei, Davood Samarei Pages 519-527
    This research was carried out to investigate the role of legal, philosophical, economic, environmental, educational attitudes and some personal characteristics in farmers' professionalism in the production of optimal wheat in the north of Khuzestan Province, Iran. The methodological approach in this research was casual relative and applied survey. The data were collected by a survey and a questionnaire as the main research instruments. The samples comprised all wheat growers in Northern Khuzestan. Three hundred and ten farmers were selected by using a Cochran's formula through random sampling out of 23,485 wheat farmers of Northern Khuzestan. Finally, 302 questionnaires were analyzed. The questionnaire was developed from a review of the related literature. The content and face validity of the instruments were established after several times of review and correction by the faculty members of Azad University of Garmsar. The questionnaire and data were analyzed by the help of SPSS v21 software package. The reliability was reported to be 0.81 using a Cronbach's alpha. Stepwise regression analysis indicated the most important variable that accounted for 77.2% of the variance of the dependent variable was the economic variable. The next variables (environmental, legal components, and educational attitudes processes) captured 86.5% of the variance of optimal wheat production.
    Keywords: Educational attitudes processes, environmental factors, legal components, professional conducts, Northern Khuzestan, wheat optimal nutrition
  • Seyed Ehsan Zohoori, Amir Mohamadi, Nejad *, Reza Moghaddasi Pages 529-538
    his study aimed to investigate factors affecting the revenue share of Iranian tomato paste exporting companies. Flexible estimation method was used on a two-dimensional panel data set including 224 observations from 14 tomato paste manufacturing and exporting companies and 16 importing countries during 2005-12. Results showed that value added per employee in manufacturing or exporting companies, and dummy variables (common border, religion and number of documents needed to import) had positive effect on the revenue share of a given company. The import tariff rates of selected countries and distance had a negative effect on the export revenue share of all companies. Accordingly, programmers and policy makers should provide background information about the productivity of labor force in these companies via researching, developing, and promoting production technologies, which will increase the exporting revenue share of this product. Furthermore, by making bilateral and multilateral contracts and agreements, the tariff rates can be reduced to increase the revenue share of the tomato paste export.
    Keywords: fractional values, gravity model, tomato-paste export
  • Mahtab Pouratashi*, Chang Zhu Pages 539-551
    This comparative study was conducted to explore achievement motivation and learning approaches of agricultural students and to examine students’ views on educational factors influencing their achievement motivation and learning approaches. The statistical population of this study comprised agricultural students of Tehran University (Tehran, Iran) and Ghent University (Belgium). A sample of 89 agricultural students from Tehran University and 85 agricultural students from Ghent University participated in this study, using the random sampling method. A questionnaire was used to obtain data on respondents’ demographic characteristics, viewpoints on educational factors, achievement motivation, and learning approaches of respondents. Validity and reliability coefficient of the instrument were determined through opinions of professors and application of coefficient alpha (more than 0.8 for different parts). Based on the results, there was no significant difference between the two groups (Iranian and Flemish students) on intrinsic motivation, while the two groups showed significant difference on extrinsic motivation. There were, also, differences between the two groups of students regarding deep approach to learning. This study implied that both similarities and differences can be observed on the factors influencing achievement motivation and learning approaches of agricultural students in different learning contexts. Based on the findings, conclusions were drawn and recommendations were put forth.
    Keywords: achievement motivation, agricultural student, Comparative Study, learning approaches
  • Mohammadali Zare, Alireza Eslami * Pages 553-564

    The aim of this study was to compare the social capital indicators of members and non-members of cooperatives in Siahkal County. The sample size was calculated by the Cochran formula to include300individuals (150 member cooperatives and 150 non-members of the cooperative) that were selected by the stratified random sampling method. The main tool employed in this study was a questionnaire that evaluated the reliability of internal consistency using Cronbach’s alpha was calculated. In this research, correlation coefficients, t-test, Mann-Whitney test and multivariate regression were used for testing hypotheses. Results obtained from inferential findings indicated that there was a significant positive relationship at 1 percent level between the variables of social cooperation and social interaction, social cooperation and social conflict, social cooperation and informal relations network, social cooperation and trust in others, social cooperation and trust in institutions, social cooperation and social partnership, and finally social conflict and informal relations network. Based on the t-test results, most individual indices of members and non-members of forestry cooperatives showed a significant difference with each other at 1 percent level. Results showed that there was a significant difference between members and non-members of the cooperative in terms of social capital components of forest dwellers except for the component of trust in institutions, which lacked a significant difference. This analysis shows that about 68% of the variation of the dependent variable is determined by independent variables which were significant here.

    Keywords: forest dwellers, forestry cooperative, Siahkal County, Social capital components