فهرست مطالب

فرهنگ و ادبیات عامه - پیاپی 23 (آذر و دی 1397)

نشریه فرهنگ و ادبیات عامه
پیاپی 23 (آذر و دی 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/10/26
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سید حسین طباطبایی، احمد غنی پور ملکشاه *، مرتضی محسنی، مسعود روحانی صفحات 1-26

    داستان های عامیانه بخش مهمی از ادب عامه ایرانی را شامل می شوند. دقت نظر در این قبیل قصه ها صرف نظر از جنبه ادبی آن، دریچه ای به شناخت جهان پر رمز و راز فرهنگ مردم در گذشته های دوردست می گشاید. قصه «حسن آرا» تک نسخه ای است از داستانی عامیانه که به احتمال فراوان در عصر صفویه فردی به نام محمد ریاض آن را نوشته است. این نسخه در گنجینه نسخ خطی دانشگاه لایپزیک نگهداری می شود. قصه «حسن آرا» سرگذشت توانگرزاده ای به نام «حسن آرا» را روایت می کند که با چهار زن پیوند ازدواج می بندد. این چهار زن، نماد جنس زن در چهار دوره پیشاتاریخی و تاریخی ایران بزرگ به شمار می آیند. از این میان، دو زن دارای کارکرد و دلالت اسطوره ای و دو زن دیگر دلالت تاریخی دارند. نوشتار پیش رو می کوشد با تحلیل متن داستان، هم نگاهی به سیمای زنان چهارگانه قصه بیندازد و هم نمادهای اساطیری و تاریخی درپیوسته با خوارزم را به کمک نشانه های درون متنی و برون متنی بازشناساند. هدف کلی ما نشان دادن یکپارچگی فرهنگی ایران و سرزمین های فرارود در گذشته های دوردست است.

    کلیدواژگان: قصه حسن آرا، محمدریاض، زن قهرمان، اسطوره شناسی، داستان عامیانه
  • زهرا عباسی * صفحات 27-60
    این مقاله بر فواید تجربی و نظری حاصل از تلاقی زبان شناسی شناختی و پارمیولوژی تاکید می‏کند و هدف از نگارش آن بررسی چگونگی به کارگیری مفاهیم و نظریه‏های زبان‏شناسی شناختی در تفسیر چگونگی درک و کاربرد ضرب‏المثل‏ها در زبان‏های مختلف (فارسی، انگلیسی، فرانسوی، کرواتی، و عربی) است؛‏ در حالی که پژوهش‏های پیش ‏از ‏این، صرفا به بررسی استعارات مفهومی، مجازها و طرح‏واره ‏‏ها در ضرب‏المثل‏ها پرداخته‏اند. پرسش مهم در مواجهه پارمیولوژی با زبان‏شناسی شناختی این است که آیا باید به دنبال اصول شناختی جهانی برای تفسیر ضرب‏المثل بود و به مفاهیم ضرب‏المثل‏ها‏ در تمامی ‏زبان‏ها‏ به‏صورت مفهومی ‏جهانی توجه کرد، یا آن ها را صرفا در بافت فرهنگی زبانی خاص خود تحلیل کرد و نگرش‏ها‏ی زبان - گذر و فرهنگ - گذر را به کناری نهاد. این مقاله تاکید می کند که تلاش برای یافتن ویژگی جهانی یا مفهوم مشترک که مشخصه زبان شناسی شناختی است ضرورتا به معنای کاستن از دغدغه‏های ادبیات عامه مربوط ‏به‏ پارمیولوژی نیست. در این مقاله زبان شناسی شناختی به‏عنوان چارچوبی برای اتخاذ رویکردی منسجم برای تحقیق در خصوص هر دو حوزه، یعنی جنبه‏های جهانی و نیز جنبه‏های خاص فرهنگی ضرب‏المثل‏ها معرفی می شود که در عین پرداختن به مشترکات جهانی ضرب‏المثل‏ها، تنوع را در زبان‏های مختلف تحلیل می کند و نشان می‏دهد که چگونه سناریوی ضرب‏المثل با موقعیت کنونی سخن ارتباط می یابد و مفهوم ضرب‏المثل درک می شود. بررسی داده‏ها نشان داد که با وجود تفاوت‏های موجود در ضرب‏المثل‏های زبان‏های مختلف که وجود تنوع در زبان‏ها را نشان می‏دهد می‏توان از زبان‏شناسی شناختی و نظریه‏های آن که مبتنی بر تجربیات حسی در زندگی انسانی است، برای تفسیر نحوه درک و کاربرد ضرب‏المثل‏ها در زبان‏های مختلف بهره برد و زبان‏شناسی شناختی که در پی تحلیل جهانی‏های زبانی است، به‏خوبی می‏تواند با ابزارهای مختلف خود؛ از جمله نظریه ادغام مفهومی، استعاره، مجاز و طرح‏واره‏های تصویری، ضرب‏المثل‏ها را که جزو فرهنگی‏ترین ساخت‏های زبانی است، تحلیل و نیز تنوع را در زبان‏ها توجیه کند.
    کلیدواژگان: پارمیولوژی، زبان شناسی شناختی، ضرب المثل، نظریه ادغام مفهومی، استعاره
  • مریم حقی * صفحات 61-82
    یکی از جلوه های فرهنگ مردم هر سرزمین، آداب و رسوم رایج در میان آن هاست. در کشور ما نیز از دیرباز و به مناسبت های گوناگون، آیین های مختلفی اجرا می شده است. این آیین ها با وجود تنوع فراوان، وجوه اشتراک بسیاری دارند که بررسی این اشتراکات ما را به شناخت بهتر و عمیق تر آن ها رهنمون می سازد. یکی از این نقاط مشترک که در بسیاری از آیین های فولکلوریک که جنبه نمایشی دارند دیده می شود، تهدید و تضمین است؛ به این شکل که با بروز مشکلی خاص، شخص (یا حیوان، درخت، شیء) به طور نمایشی تهدید می شود و کتک می خورد و فرد دیگری ضمانت او را می کند و قول می دهد که مشکل برطرف شود. آیین هایی که این شیوه در آن ها استفاده می شود معمولا با هدف باران خواهی، آفتاب خواهی، بخت گشایی، بارور شدن درخت، باروری حیوانات، به هدف زدن تفنگ و… اجرا می شوند. هدف از این پژوهش که به روش توصیفی تحلیلی انجام شده معرفی تهدید و تضمین نمایشی به عنوان یکی از خویشکاری های مهم در برخی رسوم عامیانه است.
  • میلاد جعفرپور * صفحات 83-106
    محمدبقای وارس بخاری یکی از داستان پردازان ناشناخته، اما متبحر سده دهم هجری در آسیای میانه است که تا به امروز از او یک طومار نقالی ناشناخته موسوم به بحرالتواریخ و «حماسه مسیب نامه» به دست آمده است. طومار بحر التواریخ به دلیل قدمت و جامعیت داستانی آن نکاتی بسیار و نویافته داشت که ماخذ برخی از آن ها شاهنامه و دیگر امهات متون شناخته شده نیست. پژوهش حاضر با هدف معرفی نکته ای نویافته از طومار بحر التواریخ در دو بخش، ضمن معرفی وارس بخاری و آثارش، برای نخستین بار یادکردی از چهار روایت مستقل خروج نامه رستم، فرامرزنامه، شبرنگ نامه و بیجن نامه، با عنوان «چهار گنج» به دست داده و سپس نکات نویافته گزارش هر پاره از این طومار، در مقایسه با متن منتشره فرامرزنامه، شبرنگ نامه و بیژن نامه ارائه شده است. بر اساس توجیه افسانه گون وارس بخاری، فردوسی بنا بر درخواست خلیفه بغداد، چهار گنج را با عنوان دفتر بغدادی سروده و به شاهنامه ضمیمه کرده است.
    کلیدواژگان: وارس بخاری، بحرالتواریخ، چهارگنج، خروج نامه رستم، فرامرزنامه، شبرنگ نامه، بیجن نامه
  • سکینه مرادی * صفحات 107-129
    اسکندرنامه نقالی یکی از معروف ترین آثار در گستره ادبیات عامیانه است که با بهره گیری از اساطیر، وقایع تاریخی و باورهای روزگار خود، داستان اسکندر را بازآفرینی کرده است. بخش پایانی این اثر، رفتن امیر کبیر برای تصرف خورشید، خوانشی متفاوت را از بن مایه جاودانگی در بیانی نمادین ارائه می دهد. ژرف ساخت این بخش همانندی های بسیاری با روایت تاریخی حمله اسکندر به ایران دارد. این پژوهش تلاش کرده است تا با بهره گیری از روش توصیفی تحلیلی، ضمن واکاوی و تحلیل رمزها و اشارات موجود در این بخش، با تبیین ارتباط نمادها با روایت تاریخی حمله اسکندر به ایران و با بهره گیری از رویکرد روان شناسی تحلیلی یونگ چگونگی باور جمعی ایرانی درباره اسکندر را بررسی کند.
    کلیدواژگان: ادبیات عامیانه، اسکندرنامه نقالی، اسکندر، خورشید، نماد، یونگ
  • علی کریمی فیروزجایی* ، حمیده بنیادی صفحات 131-150
    داستان های عامیانه بازتاب هویت فرهنگی هر ملت هستند که ایدئولوژی حاکم و پس زمینه های ذهنی آن جامعه را منعکس می کنند. مطالعه حاضر با استفاده از دیدگاه نشانه معناشناسی گفتمانی به لایه های زیرساختی نظام روایی در داستان عامیانه «کره اسب سیاه» نفوذ کرده و عوامل گفتمانی کنش و شوش را در شش مرحله در فرایند معناسازی تحلیل کرده است. شوش و کنش متقابل بین شاهزاده و کره اسب و تعامل بین این دو نظام حسی ادراکی و هوشمند، مهم ترین عامل شکل گیری و ایجاد تغییر از وضعیتی به وضعیت دیگر و حالت های پس از تغییر در این داستان هستند. در این نظام روایی گاهی احساس و ادراک با تاثیر بر عوامل معنایی، معنا را به وجود می آورد و گاهی نیز کنش، شوش زا می شود. همچنین، در این پژوهش مراحل ارتقای توانش های مادی و معنوی اسب به عنوان موجودی غریزی و مادی به موجودی اسطوره ای و کنشگری آسمانی و به عبارتی سازوکار استعلایافتگی کره اسب تبیین می شود.
    کلیدواژگان: داستان عامیانه، نشانه معناشناسی، کنش و شوش، کره اسب
  • مونا خیرخواه * صفحات 151-181
    از اسکندرنامه منوچهرخان حکیم، ملقب به اسکندرنامه نقالی، به منزله متنی ساده در ادبیات عامیانه یاد می شود که در برابر متون منشیانه عصر صفوی قرار دارد؛ اما کوشش های مولف برای آفرینش اثری فاخر و حماسی در تمام متن دیده می شود. مقاله حاضر در پی آن است تا بررسی کند که مولف از چه شگردهای سبکی در این زمینه بهره برده و تا چه اندازه در دستیابی به هدف خود موفق بوده است. همچنین، کدام یک از دو سوی فاخرنویسی و عامیانه نویسی بسامد بیشتری دارد؟ بر این اساس، مولفه های سبکی سطح لغوی در تمام متن کلیات هفت جلدی اسکندرنامه نقالی بررسی و مقوله های عامیانه نویسی و فاخرنویسی در آن ها شناسایی شده است. گرایش های لغوی مولف برای فاخرنویسی به دو حوزه کهن گرایی و عناصر ادبی رایج در همه دوره های سبکی تقسیم می شود و ساخت های گوناگون صفت و موصوف، واژه های کهن، حروف ندا و «را» ، ساخت های گوناگون فعل، عربی گویی، القاب و عناوین طولانی، لغات و اصطلاحات فاخر، آن را به متون فنی و متکلف نزدیک کرده است. در حوزه عامیانه نویسی نیز، مواردی مانند لغات عامیانه، نام سازی های جعلی، املای نادرست، ناسزاگویی، متن را در حوزه ادبیات عامیانه قرار داده است. تلفیق شکوهمندنویسی با عامیانه نویسی، سبکی دوگانه و مشوش ساخته است؛ از سویی ادبی و از سوی دیگر عامیانه است که متن تحت تاثیر ناهنجاری ها و قیاس های متعدد، گاه از فصاحت و روانی دور می شودو درنتیجه، به متنی هزل گونه تبدیل شده است.
    کلیدواژگان: اسکندرنامه نقالی، سبک شناسی، سطح لغوی، عامیانه نویسی، فاخرنویسی
  • افسانه قانی * صفحات 183-200
    کارآواها اشعار، جملات و صداهای آهنگینی هستند که هنگام انجام فعالیت هایی همچون قالی بافی خوانده می شوند و در زمره فولکلور و ادبیات شفاهی قرار می گیرند. در منطقه چالشتر این آواها با اهدافی همچون تشویق به انجام کار بیشتر، ایجاد محیطی فرح بخش در کار، توصیف آلام، دلتنگی ها، آرزوهای بافندگان و لالایی های مادران برای فرزندان خوانده می شوند. این آواها را در منطقه چالشتر که با تحولات دنیای معاصر در حال کم رنگ شدن هستند می توان در زمره ادبیات منظوم زنان قرار داد که بازتاب رنج ها، شادی ها و باورهایشان است. بدین علت این مقاله به شیوه تحلیل کیفی و روش توصیفی تحلیلی درصدد پاسخ به این مسئله است که آواهای قالی بافی زنان بافنده چالشتر دارای چه موضوعاتی است. هدف از مقاله حاضر، طبقه بندی موضوعی آواهای قالی بافی زنان بافنده چالشتری است که محقق با استقرار در این منطقه، بافندگان مسن را که تجربه بیشتری در قالی بافی دارند شناسایی کرده است و به شیوه مردم نگاری و گفت وگوهای حضوری اشعار و ترانه های جمع آوری شده را در دسته بندی های قراردادی همچون: الف) آواهایی با منشا مسائل روزمره و محیط پیرامون و ب) اشعاری با ریشه های مذهبی با زیرمجموعه هایشان معرفی کرده است. این اشعار علاوه بر کارکردهای آشکار خود دارای کارکردهای پنهانی همچون: بازتاب ریشه های مذهبی، معیشتی، بیان آرزوهای دست نیافته، تخلیه روحی بافندگان و امثال آن است. یافته ها نشان می دهد که بیشترین آواهای قالی بافی متعلق به لالایی ها و ترانه هایی با منشا مذهبی است.
    کلیدواژگان: فولکلور، ادبیات شفاهی، آوای کار، آواهای قالی بافی، چالشتر، قالی چالشتر
  • حیدر منصوری *، سید احمد حسینی کازرونی، سید جعفر حمیدی صفحات 201-218
    استان بوشهر را بی تردید از استان های تاریخی کشور می توان به شمار آورد. این استان از نظر فرهنگ عامیانه، یکی از غنی ترین گنجینه های ایران زمین است. این گنجینه عظیم، به ویژه در موسیقی آیینی، نوحه خوانی و مرثیه سرایی، بیشتر نمود دارد. با توجه به خرده فرهنگ های سنتی و شرایط خاص جغرافیایی موجود در این استان، مرثیه های عامیانه در آن جایگاهی مهم دارد. در این پژوهش بنا بر این است تا به شیوه ای تحلیلی، گونه شناسی مرثیه ها در این استان، بررسی شود. شیوه این پژوهش کتابخانه ای است؛ اما در برخی از مورد ها از شیوه میدانی نیز استفاده شده است. هدف اساسی این نوشتار، شناخت مرثیه های عامیانه در زمینه های خاص؛ از جمله سنج و دمام، ذکرخوانی، علم، کتاب خوانی، پیش خوانی، پامنبری، سینه زنی دوره ای، لایی لایی گهواره علی اصغر (ع) ، سرود حجله گاه قاسم (ع) ، چاووش، روضه خوانی، شبیه خوانی ذوالجناح، صبحدم، شبیه خوانی شام غریبان و دیگر مرثیه های به کار گرفته شده در آیین های عزاداری استان بوشهر است. یافته های این نوشتار، علاوه بر گونه شناسی مرثیه های استان بوشهر، نشان دهنده تاثیر این مرثیه ها از نظر زبان، بیان، اندیشه، موسیقی و قالب، بر ادبیات آیینی این استان است.
    کلیدواژگان: مرثیه های عامیانه، استان بوشهر، موسیقی، ادبیات
  • آرمان گوهری نسب * صفحات 219-244
    سنت داستان گویی تاریخی بسیار طولانی دارد و به عنوان گونه ای مهم از ادبیات شفاهی، در شناخت فرهنگ و ادبیات بسیار باارزش است. با وجود این، محققان به سنت دسان خوانی در میان قوم ترکمن خلاف سنت های مشابه، بسیار کم توجه کرده اند. دسان خوانی به اجرای داستان های عامیانه ای گفته می شود که ترکیبی از بخش های منثور و منظوم هستند و خنیاگر (دسان باغشی) به ترتیب آن ها را تعریف و به آوازی که با ساز همراهی می شود، اجرا می کند. این سنت شعری - موسیقایی شفاهی، ما را با صورتی از ادبیات شفاهی و تطور و تحول آن و شگرد های روایی که در آن به کار رفته است، آشنا می کند. جدای از اهمیت و نقش مهم این سنت در فرهنگ ترکمنی، داستان ها در سنت دسان خوانی در عین داشتن خصوصیات ترکمنی، تشابهاتی با فرهنگ های اقوام ترک آسیای میانه و نیز فرهنگ های ایرانی دارند که بر هویت التقاطی این فرهنگ و نقش مهم ارتباطی آن دلالت دارند. نویسنده در این مقاله سعی دارد با مطالعه این سنت با تمرکز بر معرفی، طبقه بندی و مطالعه داستان ها، مجریان (دسان باغشی ها) و تمهیدات اجرایی، سنت دسان خوانی را در میان ترکمن ها بررسی کند.
    کلیدواژگان: دسان خوانی، دسان باغشی، دسان، ترکمن ها
|
  • Ahmad Qani Pour Malekshah, Morteza Mohseni, Seyyed Hussein Tabatabaei* Pages 1-26

    Folk tales are an integral part of Iranian folklore and their examination, whatever be their literary aspect pave the way to the recognition of the mysterious world of human culture in the distant past. Hosn Ara’s tale is considered a unique version of a popular tale most likely written in the Safavid era by Mohammed Riyadh. This edition is being kept in the manuscript collections of Leipzig University. Hosn Arā’s tale narrates the history of a rich who ends up marrying four women. They are the symbol of female sex in four great prehistoric and historical Iranian periods. Among them, two women have a mythical function and two others have historical implications. This article attempts to analyze the text of the story by examining the quadruple image of women and by recognizing the mythological and historical symbols associated with Khwarazm using non-textual texts and signals. Thus the objective of this study is to demonstrate the cultural integrity of Iran and the lands of the distant past.

    Keywords: Hosn Ar?’s tale, Muhammad Riyadh, Woman –heroine, Mythology, Folk tale
  • Zahra Abbasi * Pages 27-60
    This article investigates the theoretical and empirical advantages of the intersection of cognitive linguistics and paremiology and aims to examine how to apply the concepts and theories of cognitive linguistics to the interpretation and understanding of proverbs in various languages such as (Persian, English, French, Croatian and Arabic), whereas previous research have mainly focused on conceptual metaphors, metonymies and schemas. Thus an important question raises here when focusing on the encounter between cognitive linguistics and paremiology: is it possible to consider the universal and cognitive principles for the interpretation of the proverb and take into account the proverbial concepts in all languages in the global sense? Or should it analyze them with regard to their own cultural-linguistic context without any attention to their cross-cultural and cross-linguistic behavior? To find a universal attribute or a common concept that is characteristic of cognitive linguistics does not necessarily mean the reduction of paremiological literature concerns with respect to folk literature. Cognitive linguistics has been adopted as a framework in this article in order to do a coherent research in both domains, the global aspects and the specific cultural aspects of proverbs, which, while taking into account common points analyze diversity in different languages and show how the proverb is perceived in real time speech. Data analysis showed that, despite the differences between the proverbs of the different languages that show the existence of the diversity of languages, we can apply cognitive linguistics and its theories based on the sensory experiences of human life used to interpret how to understand and apply proverbs in different languages. It is to note that cognitive linguistics which seeks linguistic universal would be easily able to justify linguistic diversities and proverbs with its own theoretical instruments like conceptual merging, metaphor, metonymy, image schemes.
    Keywords: Paremiology, Cognitive linguistics, Proverb, Conceptualmerging, Metaphor
  • Maryam Haghi * Pages 61-82
    One of the manifestations of the culture of the inhabitants of each country is the common custom among them. Various rituals have been performed in our country many times and on various occasions. Despite the very variations of these rituals, there are many aspects of commonalities so that exploration of these relationships leads us to understand them better and more deeply. One of the common features of many dramatic folk rituals is the threat and the guarantee: so that with a particular problem, the person (or the animal, the tree, the object) is threatened intimately. He gets beaten and the other person gives him the guarantee that the problem will be solved. The rituals used in this way are generally intended for rain, sunbathing, fortune-making, tree fertilization, animal fertilization, firearms, etc. The purpose of this research, which is a descriptive-analytical analysis, is to present and demonstrate threats and guarantees as the most important functions of some popular customs.
    Keywords: Folklore, Threat, Dramatic Guarantee, Apotropaic magic
  • Milad Ja'farpoor * Pages 83-106
    Mohammad Baqā Vāres Bokhari is one of the anonymous and expert story teller of 10th century in central Asia whose unknown narrative scroll called Bahr al Tavārikh and Musayyib Nāmeh are the most important titles. Due to its comprehensive and ancient character, Chahār Ganj encompasses novel themes whose references are not Shāhnameh and other authentic and related texts. The present Study seeks to investigate this novel theme in Bahr al Tavarikh scroll in two separated section. In its turn, this study involves in introducing Vāres Bokhari’s works and interpreting four independent narratives entitled Rostam’s Xorouj Nāmeh , Farāmarz Nāmeh, Shabrang Nāmeh , and Bijan Nāmeh. Based on the legendary narrative of Vāres Bokhari and following the Baqdād Caliphate’s request, Ferdowsi has annexed Chahār Ganj as Baqdādi notebook to Shahnāmeh
    Keywords: Waris Bukhari_Bahr o Altawarikh_Four treasures_Rostam’s wars_Faramarz Nameh_Shabrang Nameh_Bijan Nameh
  • Sakine Moradi * Pages 107-129
    Alexander’s narrative scroll is one of the famous works in folk literature that has recreated the history of Alexander’s by using myths, historical events and their time beliefs. The last part of this work, Amir Kabir's departure in search of sun, offers a different reading of the immortality of symbolic expression. Deep structure of this part shares the common feature with historical narrative of Alexander’s attack on Iran. This research has tried to scrutinize and analyze the figures and references of this section, explaining the association of symbols with the historical narrative of Alexander's attack on Iran. The author has applied Jung's analytical approach in psychology in the case of Iranian collective beliefs on Alexander attack
    Keywords: Folk literature, Alexander’s Narrative Scroll, Alexander, Sun, Symbol, Jung
  • Ali Karimi Firouzjaei* , Hamideh Bonyadi Pages 131-150
    Folk tales reflect the cultural identity of each nation and show the dominant ideology and context of that society. By adopting a semiotic research methodology to the analysis of literary discourse, the current study seeks to explore underlying structure of this tale taking into consideration discursive elements such as action and to become. Mutual interaction of these semiotic elements crystalized between prince and foal is considered a core element of ongoing changes in narrative chain. In this discursive regime, action feeds to become and meaning is achievable through the interrelation of sensation and perception. In addition, in this research, the authors have been explained different stages of promoting the material and spiritual capacity of the horse as an instinctive and material creature to the mythical and celestial actor namely the horse’s transcendence mechanism.
    Keywords: Folk tale, Semiotics, Action, to become, Foal
  • Mona Kheirkhah * Pages 151-181
    As a simple text in folk literature, in Iskandar Nameh by Manouchehr Khan Hakim, which is in contrast to secretary texts of Safavid era, the author has tried to portray and create a literary and epic work in all text. This article seeks to determine what traits the author has benefited from in this style, and how successful has it been in achieving its goal. Among literary and colloquial style, which one is the most frequent? As a result, stylistic components at the lexical level were examined throughout the general examination of this work in seven volumes, and categories of folk writings were identified. The author's lexical tendencies are divided into two domains of archaism and common literary elements in all stylistic periods, and various constructs of adjectives, ancient words, interjection and Rā, various verbal construction , Arabic long titles, literary vocabulary and terminology, have brought it closer to technical and inspirational texts. In this field the cases such as colloquial words, fake nominalization, incorrect spelling, and swear words have contributed to the formation of colloquial text in this case. The glorious combination of genre writing has a dual style, on the one hand, literary, and on the other hand it is a kind of folk that the text has been influenced by numerous abnormalities and analogies, sometimes by eloquence and fluency, and consequently, it has become a kind of facetious text.
    Keywords: Storytelling of Iskandar N?meh, Stylistics, Lexical level, Colloquialism, Literary style
  • Afsneh Qni * Pages 183-200
    Work songs are the poems, phrases and songs related to “carpet weaving" and are classified in folk and oral literature. In Chāleshtar, these songs aim to encourage to work more, to create a fairly calm work environment, to describe the desires, nostalgias, weavers’ aspirations and of children’s lullabies. They are like a mirror which reflects women sufferings, joys and beliefs. By developments in the contemporary world, they are getting pale in Chāleshtar region nowadays. To this end and by adopting a descriptive –analytical research methodology, this research tries to answer the following question? What is the dominant idea of these songs? The purpose of this article is to classify carpet weavers in a more difficult way. After having established in the area, the author identified older weavers, more experienced in carpet weaving by personal interview and classical categories such as: a) songs derived from everyday problems and surrounding environments, and b) poems with religious background regarding their subsets. In addition to their obvious functions, these poems have hidden features such as: reflection of religious roots, means of livelihood, expression of unfulfilled wishes, spiritual evacuation of weavers, etc. The findings showed that most carpet weavings belong to lullabies and songs of religious origin.
    Keywords: Folklore, Oral literature, Work song, Carpet weaving’s song, Ch?leshtar
  • Heydar Mansouri *, Seyyed Ahmad Husseini, Seyyed Ja’farHamidi Kazerouni Pages 201-218
    Bushehr province can be considered one of the country's historic provinces. In terms of popular culture, this province is one of Iran's richest treasures. This immense treasure has increased, especially in ritual music, mourning and requiem. Due to the traditional subcultures and the particular geographical conditions of this province, folklore plays an important role. This research tries to investigate the typology of requiems analytically. Research methodology is library-based and field study. Thus the main objective of this study is to explore common folk requiems in special domains such as Senj Va Damām , Zikr , Alam, book reading, Pish Khani , Pāmenbari, chest beating , Ali Asqar lullabies, Qasim’s Hijlah , Chavosh, Rawda khwani, like Zhuljanah, Shāme Qaribān used in the mourning ceremonies of Bushehr province. In addition to the typology of requiems in Bushehr Province, the findings of the current study indicate the influence of these verses in terms of language, expression, thought, music and format on the ritual literature of this province.
    Keywords: Folk requiems, Bushehr province, Musics, Literature
  • Arman Goharinasab * Pages 219-244
    The tradition of storytelling has a very long history and, as an important part of oral literature, is considered very useful for recognizing culture and literature.Nevertheless, the researchers has paid little attention to the traditions of Desān Khāni among Turkmen. This tradition is composed of folk prose or poetic tales in which the singer define them in turn by a kind of musical instrument. This poetic and musical tradition can help us better understand the context of oral literature and its narrative techniques. In spite of key role and important character of this tradition in Turkmen culture, stories in Desān Khāni Tradition share some commonalities with Turkish ethnics in central Asia and Iranian cultures that insist on eclectic feature of this culture and its communicative function. In this article, the author tries to introduce, classify and study the stories of this tradition among Turkmen.
    Keywords: Des?n Kh?ni, Des?n B?qshi, Des?n, Turkmen