فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی ایلام - سال بیست و ششم شماره 5 (پیاپی 112، آذر 1397)

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام
سال بیست و ششم شماره 5 (پیاپی 112، آذر 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/09/30
  • تعداد عناوین: 20
|
  • آرش اسفندیاری *، حامد قائدی صفحات 1-10
    مقدمه
    بنا بر تحقیقات گذشته، کدو تنبل هورمون های جنسی را در جنس نر افزایش می دهد. هدف از این تحقیق بررسی اثرات کدو تنبل بر تغییرات هیستومورفومتریک بیضه در اثر تجویز اتانول در رت های نر نژاد ویستار بوده است.
    مواد و روش ها
    تعداد 20 رت نر نژاد ویستار انتخاب شده و بعد از چک کردن سلامت آن ها، به طور اتفاقی به 4 گروه 5 تایی به قرار زیر تقسیم می شوند: 1-گروه کنترل، 2-گروه آزمایشی 1 که 1 میلی گرم بر گرم اتانول 20 درصد دریافت کردند (داخل صفاقی به مدت یک ماه هر روز) ، 3-گروه آزمایشی 2 که 1 میلی گرم بر گرم اتانول 20 درصد دریافت کردند (داخل صفاقی به مدت یک ماه هر روز) و هر روز میوه کدو تنبل به میزان 20 درصد با وعده غذایی دهانی دریافت نمودند، 4-گروه آزمایشی 3 که 1 میلی گرم بر گرم اتانول 20 درصد دریافت کردند (داخل صفاقی به مدت یک ماه هر روز) و هر روز میوه کدو تنبل به میزان 80 درصد با وعده غذایی دهانی دریافت نمودند.
    یافته های پژوهش: نتایج نشان داد که ضخامت دیواره لوله های اسپرم ساز، وزن بیضه ها، تعداد سلول های اسپرماتوژنیک در گروه آزمایشی 1 کاهش یافتند. به علاوه، همه این پارامترها در گروه آزمایشی 3 نسبت به گروه آزمایشی 1 افزایش یافتند. این کاهش پارامترها در گروه آزمایشی 1 نسبت به گروه کنترل دارای اختلاف معنی دار بود. اما همه پارامترها در گروه آزمایشی 3 بدون اختلاف معنی دار با گروه کنترل و با اختلاف معنی دار با گروه آزمایشی 1 افزایش داشته است.
    بحث و نتیجه گیری
    می توان نتیجه گیری کرد که کدوتنبل با دوز بالا (80 درصد) احتمالا از کاهش سلول های اسپرماتوژنیک که به دنبال مصرف الکل ایجاد می شوند، جلوگیری می کند. اما دوز پایین کدو تنبل (20 درصد) باعث جلوگیری از اثرات تخریبی الکل نمی شود.
    کلیدواژگان: کدو تنبل، اتانول، هیستومورفومتریک، رت
  • معصومه هواسیا ، وحید لهرابیان *، علیرضا میرزایی، جواد شکارچی صفحات 11-19
     
    مقدمه
    پیشرفت تکنولوژی از یک طرف و افزایش تولید خودرو و موتور سیکلت از سوی دیگر آمار و ارقام شکستگی ها را در دنیای امروز بالا برده اند. آسیب ها و شکستگی ها در اثر عوامل متعددی مانند تصادفات ناشی از وسایل نقلیه موتوری، نزاع، سقوط و غیره، ایجاد می گردند. هدف از این مطالعه بررسی فراوانی نسبی شکستگی های اتفاق افتاده و بررسی آن ها در کلیشه های سی تی اسکن موجود در اورژانس بیمارستان امام خمینی (ره) ایلام در سال 93 بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت مقطعی گذشته نگر که شامل بررسی پرونده های همه بیمارانی بود که در طول سال 93 در بیمارستان امام خمینی (ره) ایلام بستری شده بودند. از بررسی پرونده بیماران و تصاویر سی تی اسکن اطلاعات لازم در یک چک لیست ثبت و پس از حذف موارد تکراری تعداد 710 نفر بیمار مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته های پژوهش: شایع ترین گروه سنی در معرض شکستگی حاصل از تصادف بازه سنی 26-18 سال 52 درصد (75 درصد مرد و 25 درصد زن) بودند و از میان علت شکستگی ها، شکستگی مربوط به تصادف 9/62 درصد، بیشترین نوع شکستگی، شکستگی دست و پا در مردان 1/39 درصد و زنان با 4/38 درصد و سپس سر و گردن مردان با 7/32 درصد و زنان 1/22 درصد در رده دوم قرار داشتند. از طرفی بیشترین تعداد شکستگی ها در نیمه اول سال 93 اتفاق افتاده بودند. میزان فوتی های حاصل از شکستگی در سال 93 حدود 3/1 درصد بود.
    بحث و نتیجه گیری
    عامل اتیولوژیک اصلی آسیب ها همانند کشورهای در حال توسعه حوادث ناشی از وسایل نقلیه موتوری بود بر این اساس توجه به آموزش های این حوزه و افزایش ایمنی سیستم های حمل و نقل موتوری ضروری است.
    کلیدواژگان: کلیشه سی تی اسکن، شکستگی، تصادفات رانندگی، ایلام
  • علی اصغر پیله وریان *، اکبر کریمی، الهام اعتمادی صفحات 20-29
     
    مقدمه
    در زمان بارداری تغییرات عمده ای در بدن مادر رخ می دهد، گاهی این تغییرات برای مادر و جنین خطرساز است با شناخت این تغییرات می توان شرایط بارداری مادر را مدیریت کرد. در این مطالعه، تغییرات سلول​ های خونی و بافت طحال در روز 10 و 20 بارداری و هفته اول شیردهی در موش های صحرایی ماده نژاد ویستار بررسی گردید.
    مواد و روش ها
    54 سر موش 12 نر و 42 ماده انتخاب و پس از مشاهده پلاک واژینال در موش های ماده از بین آن ها به طور تصادفی 18 سر موش باردار و 6 سر موش صحرایی ماده بالغ غیر باردار انتخاب و در 4 گروه شش تایی قرار گرفتند: گروه کنترل موش های غیر باردار، گروه 10 روز پس از بارداری، گروه 20 روز پس از بارداری و هفته اول شیردهی. در هر گروه خون​ گیری انجام شد. بافت طحال جهت بررسی هیستوپاتولوژی با روش هماتوکسیلین-ائوزین رنگ آمیزی شدند. داده ها توسط آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون دانکن مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته های پژوهش: پلاکت در روز 10 و 20 بارداری نسبت به گروه کنترل کاهش معنی دار نشان داد (P<0. 01). گلبول های سفید و لنفوسیت در روز 10 بارداری نسبت به گروه کنترل افزایش معنی ​دار نشان داد (P<0. 05). ماکروفاژ در روز 10 و 20 بارداری نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری نشان داد (P<0. 01). قطر پالپ سفید در روز 10 بارداری نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری نشان داد (P<0. 05).
    بحث و نتیجه گیری
    فرآیند بارداری باعث افزایش گلبول های سفید و کاهش پلاکت در رت های باردار شده و باعث افزایش قطر پالپ سفید و ماکروفاژهای بافتی طحال شده که این تغییرات می تواند ناشی از تغییرات سیستم ایمنی مادر باشد.
    کلیدواژگان: سلول های خونی، طحال، بارداری، شیردهی
  • حسین سازگار *، احسان بلالی، فاطمه صادقی سامانی صفحات 30-41
     
    مقدمه
    امروزه یکی از مشکلات جوامع بشری بیماری های کبدی و استفاده از داروهای شیمیایی با عوارض جانبی می باشد که باعث تغییر رویکرد محققین به سمت منابع داروی گیاهی جدید شده است. کلوس دارای خواص دارویی از جمله خاصیت آنتی اکسیدانی می باشد. در این تحقیق اثر عصاره هیدروالکلی بخش های هوایی (برگ و ساقه) این گیاه بر آسیب های کبدی ناشی از تتراکلریدکربن در موش سوری بررسی شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه از 36 سر موش سوری نر استفاده شد. یک گروه به عنوان کنترل و دو گروه به عنوان شاهد مثبت (آب مقطر، روغن زیتون و تتراکلرید کربن) و شاهد منفی (آب مقطر و روغن زیتون) و 3 گروه به عنوان گروه های آزمایشی دریافت کننده عصاره (غلظت های 200، 400، 800 میلی گرم بر کیلوگرم) در نظر گرفته شدند. عصاره کلوس به مدت 3 روز گاواژ و از روز 3 به بعد به مدت 5 روز به همراه گاواژ، مقدار 1 میلی گرم بر کیلوگرم روغن زیتون و تتراکلریدکربن به نسبت مساوی تزریق داخل صفاقی گردید.
    یافته های پژوهش: یافته های پاتولوژیک در بافت کبد نشان داد، این بافت در تمام گروه ها به جزء گروه های کنترل و شاهد منفی، دارای درجات مختلفی از نکروز کبدی در اطراف ورید مرکزی و به طور شدید در گروه شاهد مثبت است. بررسی فاکتورهای خونی نشان دهنده کاهش معنی دار این فاکتورها در گروه های تجربی نسبت به گروه شاهد مثبت می باشد. هم چنین مشخص شد با افزایش مقدار دوز مصرفی عصاره، از میزان آنزیم های کبدی ALP،AST ، ALT، بیلی روبین تام و مستقیم و آسیب های پاتولوژیکی کبد کاسته شده است.
    بحث و نتیجه گیری
    با بررسی نتایج چنین به نظر می رسد وجود ترکیبات فلاونوئیدی و فنلی در گیاه کلوس می تواند منجر به کاهش اثرات سمی القاء شده توسط تتراکلریدکربن در بافت کبد موش شود.
    کلیدواژگان: کلوس، تتراکلریدکربن، آنزیم های کبدی، موش سوری
  • زهرا پورشبانان نجف آبادی ، منیر دودی *، محبوبه سترکی صفحات 42-50
     
    مقدمه
    امروزه معضل بزرگ مقاومت آنتی بیوتیکی یکی از مشکلات بزرگ جامعه است. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر نانوذرات نقره و دی اکسید تیتانیوم بر باسیل های گرم منفی مسبب عفونت های ادراری مقاوم به چند آنتی بیوتیک (MDR) بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه بر روی 140 نمونه از جدایه های باکتریایی اشریشیاکلی، کلبسیلا پنومونیه، انتروباکترآئروژنز، پروتئوس ولگاریس، سیتروباکتر فروندی، سودوموناس آئروژینوزا و آسینتوباکتر بومانی از هر کدام 20 نمونه که همگی مقاوم به چند آنتی بیوتیک و مسبب عفونت های ادراری بودند و نیز سویه های استاندارد آن ها انجام گرفت و بدین منظور از انواع تست های بیوشیمیایی جهت شناسایی این باکتری ها استفاده شد. برای سنجش حساسیت آن ها در برابر نانوذرات نقره و دی اکسید تیتانیوم به شکل کروی و به قطر 10 نانومتر از روش های آزمایشگاهی (انتشار چاهک و دیسک در آگار و ماکرودایلوشن) استفاده شد.
    یافته های پژوهش: نتایج روش های انتشار چاهک و دیسک در آگار از نانوذرات نقره با غلظت ppm1000، نشان دهنده بیشترین و کمترین قطر هاله عدم رشد به ترتیب در سودوموناس آئروژینوزا و کلبسیلا پنومونیه بود. در روش ماکرودایلوشن نانوذرات نقره، کمترین میزان MIC و MBC در باکتری سودوموناس آئروژینوزا نیز به دست آمد. ولی نانوذره دی اکسید تیتانیوم بر باکتری ها هیچ تاثیری نداشت.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج حاصله نشان داد که در شرایط In vitro نانوذرات نقره بر باکتری های مورد آزمایش موثر بودند، ولی نانوذرات دی اکسید تیتانیوم با همان قطر و همان شکل هیچ تاثیری بر روی باکتری ها نداشت.
    کلیدواژگان: نانوذرات نقره و تیتانیوم، عفونت ادراری، MIC، MBC
  • زینب فاضلی باوندپور ، مسعود آل بویه* ، مصطفی رضایی طاویرانی، محمدرضا زالی صفحات 51-60
    مقدمه
    شدت عوارض بالینی ایجاد شده در بیماران آلوده به هلیکوباکتر پیلوری بسته به تنوع ژنتیکی سویه های باکتری متفاوت می باشد. کلونیزاسیون و اتصال باکتری به میزبان به عنوان اولین مرحله بیماریزایی مطرح می باشد. این مطالعه با هدف بررسی فاکتورهای بیماریزا در سویه های هلیکوباکتر و قدرت چسبندگی آن ها به رده سلولی AGS و ارتباط این چسبندگی با شدت عوارض بالینی در بیماران آلوده به این سویه ها انجام شده است.
    مواد و روش ها
    ژن های iceA, cagA, babA vacA, وcag-PAI در سویه های باکتری با قدرت بیماریزایی متفاوت با PCR مورد بررسی قرار گرفتند. هم چنین تیمار رده سلولی AGS با این سویه های باکتری به منظور بررسی ارتباط بین میزان اتصال با قدرت بیماریزایی آن ها در بیماران آلوده، مورد آزمایش قرار گرفته شد.
    یافته های پژوهش: سویه هایی با قدرت بیماریزایی شدید دارای همه ژن ها و در سویه دیگر ژن های موثر در فرآیند اتصال باکتری حضور داشتند. نتایج میزان اتصال نیز حاکی از تفاوت بین سویه ها می باشد. در سویه های بیماریزاتر، بالاترین و سویه دیگر کمترین، میزان اتصال مشاهده شد.
    بحث و نتیجه گیری
    در اتصال باکتری به میزبان، بسیاری از ژن ها نقش دارند که حضور و یا عدم حضور یک یا دو ژن تاثیر زیادی بر روی قدرت و میزان اتصال باکتری به سلول میزبان نخواهد داشت. ژن های چسبندگی در حضور انکوژن ها می توانند سبب تظاهرات بالینی شدیدتری در میزبان شوند.
    کلیدواژگان: هلیکوباکتر پیلوری، قدرت اتصال، پاتوژنز
  • ریحانه قاسمی، فرشته میرمحمدرضایی *، سیما نصری، امیر نیلی احمدآبادی صفحات 61-70
     
    مقدمه
    ناباروری از مهم ترین معضلات بهداشتی در کشورهای در حال توسعه است. قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آفت کش های ارگانوفسفره می تواند بر کیفیت منی تاثیر بگذارد. در مطالعه حاضر اثر عصاره هیدروالکلی کرفس بر کیفیت منی و اسپرم زایی در تماس تحت مزمن با دیازینون در موش های صحرایی بررسی گردید.
    مواد و روش ها
    30 موش نر نژاد ویستار به 5 گروه تقسیم شدند. گروه 1 (کنترل) تیماری دریافت نکرد، گروه 2 (شم) روغن ذرت و سالین (500 میکرولیتر) دریافت کرد، گروه 3 سم دیازینون (غلظت 16 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن) دریافت کرد. گروه های 4 و 5 به ترتیب عصاره کرفس با غلظت های 100 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم همراه با دیازینون دریافت نمودند. بعد از دو ماه، تعداد، تحرک و قابلیت حیات اسپرم ها بررسی شد و مقاطع بافت بیضه با هماتوکسیلین-ائوزین پس از تثبیت بیضه رنگ آمیزی گردید.
    یافته های پژوهش: یافته ها نشان داد تعداد و تحرک اسپرم ها در گروه دیازینون در مقایسه با گروه شم به طور معنی داری کاهش یافت (P<0. 001). تعداد اسپرم در گروه دریافت کننده دیازینون و دوز بالای عصاره کرفس به طور قابل توجهی در مقایسه با گروه دیازینون افزایش یافت (P<0. 001). عصاره کرفس با غلظت 200 میلی گرم بر کیلوگرم تعداد اسپرماتوسیت های اولیه و اسپرماتیدها را به طور معنی داری در مقایسه با گروه دیازینون افزایش داد (P<0. 05). به علاوه دوز پایین عصاره کرفس (100 میلی گرم بر کیلوگرم) به طور قابل توجهی توانست حرکت اسپرم را در مقایسه با گروه دیازینون افزایش دهد (P<0. 001).
    بحث و نتیجه گیری
    به نظر می رسد عصاره کرفس می تواند کیفیت اسپرم و فرآیند اسپرم زایی را در برابر سمیت دیازینون بهبود بخشد.
    کلیدواژگان: دیازینون، عصاره کرفس، اسپرم، موش صحرایی
  • آی سان زینل زاده تبریزی ، اسماعیل بابایی* ، محمدعلی حسین پور فیضی صفحات 71-78
     
    مقدمه
    سرطان پستان شایع ترین بدخیمی در زنان می باشد که باعث مرگ و میر بالائی در افراد مبتلا می شود. شناسائی مارکرهای مولکولی توموری سیال در خون می تواند به عنوان راهکار غیر تهاجمی در تشخیص زودهنگام و پیش آگهی در نظر گرفته شود. هدف از مطالعه حاضر، بررسی وجود RNA ژن PRNCR1 در پلاسمای بیماران مبتلا به سرطان پستان و ارزیابی میزان بیان آن نسبت به نمونه های غیر توموری بود.
    مواد و روش ها
    نمونه های خون از 32 بیمار سرطان پستان و 25 خانم سالم گرفته شده و از پلاسمای آن ها RNA استخراج گردید. سپس، حضور کمیRNA ژن Lnc-PRNCR1 در پلاسما توسط تکنیک real-time PCR ارزیابی شد. هم چنین، میزان بیان این ژن نسبت به ویژگی های کلینیکی-پاتولوژیکی بیماران نیز مورد مطالعه قرار گرفت. آنالیز آماری داده ها توسط آزمون t-test انجام شد.
    یافته های پژوهش: نتایج نشان داد که ژن PRNCR1 در پلاسمای خون بیماران سرطانی قابل ردیابی است. بیان این ژن در نمونه های توموری نسبت به پلاسماهای سالم افزایش معنی داری نشان داد (P<0. 05). با این حال، داده های آماری نشان داد که بیان PRNCR1 در نمونه های توموری نسبت به ویژگی های کلینیکی-پاتولوژیکی از جمله سایز تومور، سن بیمار و درگیری گره های لنفاوی تفاوت معنی داری ندارد (P>0. 05).
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده نشان داد که ژن lnc-PRNCR1 سیال در پلاسما می تواند برای تمیز افراد مبتلا به کارسینومای پستان تهاجمی از نمونه های سالم به کار گرفته شود. با این حال، مطالعات بیشتری جهت مشخص کردن نقش تومورزایی lncRNA PRNCR1 در پستان باید انجام شود.
    کلیدواژگان: Long noncoding RNA، PRNCR1، سرطان پستان، Real-Time PCR
  • زهرا جوهری ، مهرداد چراغی *، سهیل سبحان اردکانی صفحات 79-88
    مقدمه
    هدف اصلی صنایع پتروشیمی تولید فرآورده های پتروشیمی و شیمیایی و فرآورده های فرعی از نفت و مشتقات نفتی و گاز طبیعی است که با توجه به فعالیت ها و فرآیندهایی که در آن صورت می گیرد دارای پتانسیل ایجاد آثار سوء بر محیط زیست می باشند. در این پژوهش سعی بر این شده است که با استفاده از روش های ANP و TOPSIS، ریسک های زیست محیطی شرکت پتروشیمی ایلام ارزیابی شود و با پیشنهاد اقدامات مدیریتی مناسب جهت کاهش اثرات ریسک ها از بروز حوادث متعدد در فرآیندها جلوگیری به عمل آید.
    مواد و روش ها
    در ابتدا خطرات بالقوه و ریسک های موجود در مجتمع پتروشیمی ایلام، از طریق بازدید میدانی و به کمک مصاحبه با کارشناسان فنی پروژه، شناسایی شد و در قالب پرسش نامه هایی توسط 20 نفر از کارشناسان شرکت پتروشیمی و اداره کل حفاظت محیط زیست تکمیل گردید که باعث مشخص شدن ریسک های شاخص شد و در محیط های فیزیکوشیمیایی، بیولوژیکی و اقتصادی-اجتماعی- فرهنگی تفکیک گردید. در ادامه با استفاده از تکنیک تحلیل شبکه ای (ANP) و آنالیزهای انجام شده به وسیله نرم افزار Super Decision، وزن های مرتبط با شاخص ها مشخص شد. سپس وزن های به دست آمده برای ریسک های شناسایی شده توسط روش TOPSIS اولویت بندی شد و ریسک های بحرانی مشخص گردید. در ادامه راهکارهایی در جهت کنترل و حذف ریسک ها پیشنهاد شد.
    یافته های پژوهش: بر اساس آنالیزهای انجام شده در محیط فیزیکوشیمیایی، ریسک آلودگی هوا با میزان 972/0، در محیط بیولوژیکی ریسک کاهش کیفیت آب منطقه با میزان 883/0 و در محیط اقتصادی-اجتماعی- فرهنگی ریسک به خطر افتادن سلامت عمومی منطقه با میزان 679/0 بالاترین امتیاز ریسک را کسب کرده اند.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که مهم ترین ریسک های پتروشیمی مورد مطالعه، آلودگی هوا، کاهش کیفیت آب و به خطر افتادن سلامت عمومی منطقه است. بنا بر این به منظور کاهش یا حذف خطرات و عوامل به وجود آورنده ریسک های محیط زیستی پیشنهاد می شود دوره های بازرسی و پایش، متناسب با ریسک های شناسایی شده، جزء مهم ترین اهداف برنامه های مدیریتی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: ارزیابی ریسک، روشANP، روش TOPSIS، شرکت پتروشیمی ایلام
  • سیدعلی رضا موسوی ، پیمان رضاقلی *، مصطفی صادقی صفحات 89-95
      بیمار خانم 34 ساله با سابقه سزارین قبلی 34 هفته پلاسنتا پرویا و پرکرتا که برای ختم حاملگی به اتاق عمل آورده شد. به دلیل این که جفت پلاسنتا پرویا پرکرتا بود ابتدا از دست راست بیمار یک خط وریدی با آنژیوکت خاکستری که یک خط وریدی دیگر با آنژیوکت سبز داشت با سرم رینگر برقرار شد و از دست چپ بیمار نیز یک خط وریدی با آنژیوکت خاکستری با سرم نرمال ساین برقرار شد. بعد از به دنیا آمدن نوزاد جراح از وخیم بودن عمل و احتمال خونریزی وسیع خبر داد. سرویس اورولوژی و جراحی نیز به دلیل دست اندازی جفت به حالب ها و روده ها بر بالین بیمار حاضر شدند. دو کیسه گلبول قرمز فشرده بر بالین بیمار آماده و آهسته شروع به ترانسفوزیون شد. به صورت ناگهانی بیمار در حین دستکاری جراحی شروع به خونریزی کرد و در مدت 10 دقیقه حجم خونریزی به 3 لیتر رسید. فورا برای مریض خون بدون کراس مچ درخواست داده شد. مرتب از 3 تا خط وریدی مریض فرآورده های خونی تزریق می شد. در پایان عمل مریض با تنفس خود به خود و انتوبه به بخش مراقبت های ویژه فرستاده شد و 3 ساعت بعد در ICU اکستیوب شد.
    کلیدواژگان: پلاسنتا پرکرتا، حاملگی، خونریزی
  • محمدIهن جان، مریم عبداللهی، بهنام هاشمی *، عیسی نظر، ظاهر مرسل جهان صفحات 96-102
     
    مقدمه
    مصرف روزافزون مواد ضد میکروبی بتالاکتام در درمان عفونت های باکتریایی سبب افزایش مقاومت بر علیه آن ها شده است. هم اکنون یکی از معضلات درمان عفونت های بیمارستانی مقاومت آنزیمی به بتالاکتاماز های وسیع الطیف در میان ایزوله های بالینی به ویژه کلبسیلاپنومونیه می باشد. طی یک دهه گذشته آنزیم های نوع CTX-M شایع ترین نوع بتالاکتامازهای وسیع الطیف را در اروپا کانادا و آسیا را به خود اختصاص داده اند. هدف از این مطالعه بررسی میزان فراوانی باکتری های کلبسیلاپنومونیه تولیدکننده بتالاکتاماز وسیع الطیف و شناسایی ژن 3-CTX-M به روش مولکولی بود.
    مواد و روش ها
    طی یک دوره 9 ماهه، 130 ایزوله کلبسیلاپنومونیه از نمونه های بالینی مختلف (ادرار، خون، زخم) بیماران عفونی بیمارستان امام خمینی شهرستان ساری جدا گردید و حساسیت آن ها به 9 آنتی بیوتیک مورد استفاده در برابر باکتری های گرم منفی به روش دیسک دیفیوژن آگار سنجیده شد. ایزوله های تولیدکنندهextended-spectrum beta-lactamases (ESBL) ، با استفاده از روش دیسک ترکیبی مشخص گردیده و سپس سویه های تولیدکننده آنزیم CTX-M-3 با روش PCR شناسایی شد.
    یافته های پژوهش: 48 (8/36 درصد) ایزوله کلبسیلاپنومونیه تولیدکننده بتالاکتامازهای وسیع الطیف (ESBL) بودند و از میان آن ها 22 (9/16 درصد) مورد حاوی ژن CTX-M-3 بودند.
    بحث و نتیجه گیری
    مطالعه ما نشان داد که شیوع تولید بتالاکتامازهای وسیع الطیف در ایزوله های مقاوم به کینولون ها در کشور ما در مقایسه با کشورهای پیشرفته بالاتر می باشد.
    کلیدواژگان: بتالاکتامازهای وسیع الطیف، کلبسیلاپنومونیه، CTX-M-3
  • فرشته احمدی ، فرشته قندهاری *، ناهید تاج الدین صفحات 103-114
     
    مقدمه
    شیگلوزیس، عفونت روده ای حاصل از یکی از گونه های باسیل شیگلا می باشد. اخیرا ثابت شده است که پروبیوتیک ها به واسطه تولید ترکیبات مهارکننده، قادر به مهار پاتوژن ها می باشند. هدف از این پژوهش بررسی اثرات مهاری لاکتوباسیلوس فرمنتوم بر علیه عفونت حاصل از شیگلا دیسانتری در شرایط In vivo بود.
    مواد و روش ها
    32 سر موش صحرایی در 4 گروه تقسیم بندی شدند. A: کنترل، B: آلوده با شیگلا دیسانتری (cfu/ml108 5/1) ، C: تیمار با لاکتوباسیلوس فرمنتوم، D: آلوده با شیگلا دیسانتری و تیمار با لاکتوباسیلوس فرمنتوم. پس از اتمام دوره تیمار، حیوانات بیهوش و به منظور اندازه گیری فاکتورهای خونی، بررسی های هیستوپاتولوژیک و ارزیابی فعالیت ضد میکروبی لاکتوباسیلوس فرمنتوم، نمونه های خون و بافت مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها توسط نرم افزار SPSSو آزمون آماری ANOVA-DUNKAN آنالیز شد (P£0. 05).
    یافته های پژوهش: تعداد گلبول قرمز و اندیکس های خونی در هیچ یک از گروه های آزمایشی تغییر معنی داری را نسبت به گروه A نشان نداد. میزان سایز پلاکت (P£0. 01) ، مونوسیت (P£0. 05) و بازوفیل (P£0. 01) در گروهB به طور معناداری نسبت به گروه A افزایش یافت. نسبت وزن روده به کل بدن در گروه های B ((P£0. 001 و D(P£0. 01) به نسبت گروه A کاهش معنی دار نشان داد. مطالعات هیستوپاتولوژیک نشانگر تخریب سطح اپی تلیوم روده در گروه Bبود، در حالی که در گروه Dبافت روده تقریبا نرمال به نظر می رسید. هم چنین میانگین تعداد کلنی باکتری شیگلا دیسانتری در روده گروه تیمار کاهش معنی داری (P£0. 001) را نسبت به گروه آلوده نشان داد.
    بحث و نتیجه گیری
    لاکتوباسیلوس فرمنتوم بدون ایجاد تغییر در فاکتورهای هماتولوژیک قادر به مقابله با باکتری شیگلا دیسانتری بوده و می تواند تا حدودی از پیشرفت بیماری جلوگیری می کند.
    کلیدواژگان: پروبیوتیک، شیگلا دیسانتری، لاکتوباسیلوس فرمنتوم
  • تورج محمدزمانی*، احمدرضا موحدی ، الهه عرب عامری صفحات 115-127
    مقدمه
    استرس پیش از تولد موجب تغییرپذیری مغز شده و اثرات طولانی مدتی بر ساختار و عملکرد آن بر جای می گذارد. پارکینسون یک بیماری مخرب عصبی پیشرونده است و یکی از عوامل مستعدکننده پارکینسون استرس پریناتال است. استفاده از شرایط غنی سازی محیطی روشی مناسب برای پیشگیری این بیماری می باشد. این مطالعه با هدف بررسی میزان اثربخشی غنی سازی محیطی بر بافت جسم سیاه در رت های پارکینسونی دارای استرس پریناتال انجام گردید.
    مواد و روش ها
    این پژوهش به صورت آزمایشگاهی انجام گردید. تعداد 48 موش نر نژاد ویستار که نیمی از آن ها تحت استرس پریناتال بوده و به دنبال آن در محیط غنی سازی قرار گرفته بودند در 8 گروه 6 تایی؛ با استرس (کنترل، شم، پارکینسونی، پارکینسون+غنی سازی) و بدون استرس (کنترل، شم، پارکینسونی، پارکینسون+غنی سازی) تقسیم شدند. پس از 8 هفته، حیوانات با کتامین و زیلازین بی هوش و با روش جراحی استریوتاکس، 6 میکروگرم نوروتوکسین در 2 میکرولیتر محلول نمکی 9/0 درصد حاوی اسید اسکوربیک به درون مغز تزریق و سه هفته بعد علائم پارکینسون با استفاده از آزمون آپومورفین تایید گردید. مغز از داخل جمجمه خارج و بعد از انجام مراحل؛ پاساژ بافتی، برش و رنگ آمیزی، تعداد نورون ها با استفاده از میکروسکوپ شمارش و داده های با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یکراهه و آزمون تعقیبی توکی تحلیل گردید.
    یافته های پژوهش: یافته ها نشان داد که غنی سازی محیطی نتوانست به طور کامل از تخریب نورون های دوپامینرژیک جسم سیاه جلوگیری نماید اما تعداد نورون های جسم سیاه درگروه غنی سازی محیطی، به طور معنی داری بیشتر از گروه پارکینسونی تخریب با نوروتوکسین بود (P≤0. 001). غنی سازی محیطی اثر مخرب استرس پریناتال بر کاهش تعداد نورون های جسم سیاه و آزمون های رفتاری را امحا نمود (P≤0. 001).
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج به اثرات مفید شرایط غنی سازی در حفاظت تعداد نورون های بیشتر جسم سیاه اشاره می کند و پیشنهاد می نماید شرایط محیطی غنی سازی شده می تواند به عنوان یک عامل سودمند در کاهش دژنره شدن نورون های دوپامینرژیک بیماری پارکینسون و کاهش اثر استرس پریناتال موثر باشد.
    کلیدواژگان: استرس پریناتال، غنی سازی محیطی، جسم سیاه، پارکینسون
  • رویا کرمیان *، جمال الدین کمال نژاد صفحات 128-141
     
    مقدمه
    گزارش های فراوانی در مورد کاربرد گیاهان دارویی در طب سنتی و نیز کاربرد نانوذرات فلزی در حوزه های مختلف زیست پزشکی وجود دارد. هر چند سنتز نانوذرات فلزی با استفاده از عصاره های گیاهی و بررسی اثرات دارویی آن ها موضوعی نسبتا جدید است. گیاه دارویی زیره سبز (Cuminum cyminum L.) دارای طیف وسیعی از متابولیت های ثانویه با قدرت احیاکنندگی بالا است که می توان از آن ها در یک مسیر سبز برای بیوسنتز نانوذرات نقره استفاده نمود. هدف از این تحقیق، آنالیز فیتوشیمیایی عصاره آبی بذر زیره سبز، بیوسنتز نانوذرات نقره با استفاده از این عصاره، دستیابی به شرایط بهینه جهت سنتز این نانوذرات و نیز ارزیابی فعالیت زیستی عصاره و نانوذرات نقره تولید شده است.
    مواد و روش ها
    محتوای فنل تام، فلاونوئید تام، قندهای احیاکننده، نشاسته و اسید آسکوربیک به ترتیب توسط معرف های فولین-سیوکالتو، کلرید آلومینیوم، اسید دی نیترو سالیسیلیک، آنترون و دی نیترو فنیل هیدرازین اندازه گیری شد. تائید احیاء یون های نقره توسط روش های طیف سنجی مرئی-فرابنفش (UV-Visible) ، پراش پرتو ایکس (XRD) ، طیف سنجی تبدیل فوریه فرو سرخ (FTIR) و میکروسکوپی الکترونی نگاره (SEM) انجام شد. فعالیت آنتی اکسیدانی نمونه ها به روش مهار رادیکال آزاد DPPH ارزیابی شد. هم چنین فعالیت ضد میکروبی عصاره و نانوذرات تولید شده در برابر چهار سویه باکتری گرم مثبت و منفی به ترتیب شاملBacillus cereus (PTCC 1247) ،Staphylococcus aureus (ATCC 25923) ،Escherichia coli (ATCC 35218) وPseudomonas aeruginosa (ATCC 27853) به روش انتشار دیسک ارزیابی شد. فعالیت ضد قارچی نیز در برابر قارچ Fusarium oxysporum بررسی شد.
    یافته های پژوهش: نتایج آنالیز فیتوشیمیایی نشان داد که عصاره آبی بذر زیره سبز غنی از ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی بوده و نیز واجد قندهای احیاکننده، نشاسته و اسید آسکوربیک است. میانگین اندازه نانوذرات تولید شده در آنالیزهای مختلف و در بهترین شرایط سنتز 5 تا 45 نانومتر تعیین شد. نمونه های مورد مطالعه واجد فعالیت آنتی اکسیدانی قابل توجهی بوده (IC50:35/ 1تا 67/1 میلی گرم بر میلی لیتر) و عصاره به همراه نانوذرات نقره اثرات هم افزایی در مهار رادیکال آزاد DPPH (IC50:35/1 تا میلی گرم بر میلی لیتر) نشان دادند. به علاوه این عصاره ها فعالیت ضد میکروبی و ضد قارچی خوبی نیز در برابر برخی از باکتری ها و قارچ مورد مطالعه نشان دادند.
    بحث و نتیجه گیری
    ترکیبات ثانویه فراوان موجود در گیاه زیره سبز دارای توانایی احیاء و پایدار نمودن نانوذرات نقره می باشند. عصاره بذر و نانوذرات تولید شده توسط عصاره این گیاه، دارای فعالیت زیستی قابل توجهی بوده و در آینده می توان از آن ها به عنوان منابعی طبیعی جهت تولید مکمل های آنتی اکسیدانی غذایی یا دارویی استفاده نمود.
    کلیدواژگان: Cuminum cyminum L، فعالیت آنتی اکسیدانی، فعالیت ضد قارچی، فعالیت ضد میکروبی، نانوذرات نقره
  • شیما حیدری*، نعما محمدیان روشن، امیر حسین جعفریان، منور افضل آقایی صفحات 142-153
     
    مقدمه
    روش های آنالیز تصویری امروزه دارای اهمیت فراوانی به عنوان روش کمکی در تشخیص های پاتولوژیک است و این روش ها می توانند به عنوان یک روش موازی باعث افزایش دقت و سرعت ارزیابی نمونه ها شوند.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع مشاهده ای-مقطعی بر روی 50 مورد از نمونه های اسمیر سرویکوواژینال انجام شد که به بخش آسیب شناسی بیمارستان قائم مشهد ارجاع شده بود. ابتدا تمام نمونه ها بر اساس سیستم بتسدا در گروه های (Negative for Intraepithelial Lesion or Malignancy), LSIL HSIL, Reactive epithelial changes, NILM, ASCUS قرار گرفتند. در مرحله بعد با استفاده از میکروسکوپ Olympus و سیستم تصویربرداری Olympus DP3 از اسلایدهای میکروسکوپی، تصویر دیجیتال تهیه شد و شاخص های محیط و مساحت هسته و میانگین میزان تیرگی و تفاوت میزان تیرگی تصویر مورد آنالیز قرار گرفتند.
    یافته های پژوهش: میانگین سطح هسته در سه گروه نرمال Reactive، LSIL و HSIL از نظر آماری متفاوت می باشد (P<0. 01). میانگین شاخص دایره ای در این سه گروه از نظر آماری تفاوت نداشت (P=0. 151). میانگین میزان تیرگی در دو گروه Normal وHSIL تفاوت معناداری داشت (P<0. 01) ، به طوری که شدت رنگ پذیری هسته در گروه HSIL بیشتر بوده و سلول ها تیره تر به نظر رسیدند (P<0. 01).
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که آنالیز تصویری به خوبی می تواند اطلاعات مفیدی از تصاویر دیجیتال سیتولوژی کانسر سرویکس استخراج نماید و هم چنین این اطلاعات در چهار گروه Reactive epithelial changes Normal, LSIL, HSIL, با ارزیابی چشمی پاتولوژیست نیز تطابق دارد.
    کلیدواژگان: سرویکال اسمیر، آنالیز تصویری، سیتولوژی، نرم افزار
  • منصوره صادقی افخم ، فائزه غفوری، افروز مردی *، سهیلا رفاهی صفحات 154-161
     
    مقدمه
    علی رغم کاهش میزان مرگ و میر بعد از عمل جراحی بای پس شریان کرونر، هنوز میزان بستری مجدد در روزهای اول بعد از ترخیص بالا است عوامل متعددی بر روی بستری مجدد بیمار پس از عمل اثر دارند. لذا این مطالعه به شناسائی این عوامل می پردازد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی در سال 1393 از میان 2410 بیمار که در بیمارستان مرکز قلب تهران تحت پیوند شریان کرونری قرار گرفتند، 1597 نفر شرایط ورود به مطالعه را داشتند. اطلاعات دموگرافیک فردی، داده های مربوط به عمل و عوارض بعد از عمل در بیماران جمع آوری و با استفاده از نرم افزار SPSS vol. 20 تجزیه و تحلیل شد.
    یافته های پژوهش: نتایج نشان داد که 1/9 درصد بیماران در طی 30 روز اول بعد از ترخیص، با شکایت های مختلفی مجددا بستری شده اند شایع ترین شکایت بیماران پلورال افیوژن (75/22 درصد) ، عفونت عمیق جناقی (7/11 درصد) بود. در مورد بیماری های همراه، (5/28 درصد) از بیماران دیابت، (3/50 درصد) دیس لیپیدمیا، (5/55 درصد) فشارخون بالا داشتند. میانگین مدت زمان بستری بیماران تا انجام عمل جراحی 31/9±12/8 روز، میانگین مدت زمان بروز یک شکایت بالینی از زمان انجام عمل در این بیماران 14/8±32/20 روز و میانگین مدت زمان ترخیص تا بستری مجدد بیماران 08/7±24/15روز بود.
    بحث و نتیجه گیری
    بستری مجدد ظرف مدت 30 روز به دنبال ترخیص پس از عمل جراحی نتیجه عوارض جانبی مهمی از این نوع عمل جراحی می باشد. به نظر می رسد مهم ترین علت بستری مجدد بیماران وضعیت کلی قبل از عمل بیماران نظیر سن بالا، بیماری های همراه و به طور کلی شرایط زمینه ای بیمار باشد.
    کلیدواژگان: پیوند شریان کرونری، بستری مجدد
  • ثریا خیروری ، آیدا غفاری، میثم براتی، معصومه جباری * صفحات 162-171
     
    مقدمه
    سندروم متابولیک مجموعه ای از اختلالات متابولیک است که خطر بیماری قلبی و دیابت نوع دو را افزایش می دهد. گرلین و آبستاتین دو هورمون گوارشی با منشاء یکسان هستند که نقش موثری در تنظیم دریافت غذا و متابولیسم انرژی دارند. هدف از این مطالعه, بررسی ارتباط بین نسبت سرمی گرلین به آبستاتین با اجزای سندروم متابولیک در زنان بود.
    مواد و روش ها
    43 زن مبتلا به سندروم متابولیک و 43 زن سالم که از لحاظ BMIبا گروه بیمار همسان سازی شده بودند (در محدوده سنی 30 تا 50 سال) به عنوان گروه کنترل به روش نمونه گیری آسان و در دسترس در مطالعه شرکت کردند. اندازه گیری های آنتروپومتریک, فشارخون, سطوح سرمی آبستاتین، گرلین، تری گلیسیرید، کلسترول تام، LDL-C، HDL-C، قندخون و انسولین در حالت ناشتا و شاخص HOMA-IR اندازه گیری شد. ارتباط بین نسبت سرمی گرلین به آبستاتین با متغیرهای اندازه گیری شده، مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته های پژوهش: نسبت گرلین به آبستاتین به طور معناداری در گروه مبتلا به سندروم متابولیک پایین تر از گروه کنترل بود (P=0. 036). نسبت گرلین به آبستاتین در کل جمعیت مورد بررسی ارتباط مثبت و معنادار با سطوح سرمی HDL-C داشت (β=0. 273, P=0. 016) در حالی که این نسبت در کل جمعیت با متغیرهای مورد بررسی دیگر هم چون دور کمر، نسبت دور کمر به دور باسن، فشارخون، قندخون ناشتا، تری گلیسیرید، کلسترول تام، LDL -C، انسولین سرمی و شاخص HOMA-IR ارتباطی نداشت (P>0. 05).
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به سطوح پایین نسبت گرلین به آبستاتین در زنان مبتلا به سندروم متابولیک و هم چنین ارتباط مثبت بین نسبت گرلین به آبستاتین با سطوح سرمی HDL، به عنوان یکی از اجزای مهم سندروم متابولیک، به نظر می رسد افزایش نسبت گرلین به آبستاتین با افزایش سطوح سرمی HDL می تواند پیشرفت عوارض سندروم متابولیک مانند بیماری های قلبی-عروقی را در زنان کاهش دهد.
    کلیدواژگان: سندروم متابولیک، گرلین، آبستاتین، نسبت گرلین به آبستاتین
  • محمد ایدی*، ظریفه ساده میری صفحات 172-179

     

    مقدمه

    اساسی ترین مشخصه سازمان های هوشمند قرن بیست و یکم، تاکید بر دانش و اطلاعات است. هدف اصلی این تحقیق بررسی وضعیت سرمایه فکری در دانشگاه علوم پزشکی ایلام در سال 1394 می باشد.

    مواد و روش ها

    روش تحقیق توصیفی پیمایشی می باشد. جامعه آماری کارکنان اداری دانشگاه علوم پزشکی ایلام به تعداد 330 نفر می باشد که بر اساس فرمول کوکران 178 نفر به عنوان نمونه تعیین شد. روش نمونه گیری تصادفی ساده بود. ابزار اصلی گردآوری داده ها پرسش نامه استاندارد با روایی و پایایی بالا بود. پرسش نامه سرمایه فکری بونتیس (25 سوال) برای سنجش سرمایه فکری مورد استفاده قرار گرفتند. ابزار تجزیه و تحلیل داده ها، نرم افزار SPSS بود و با توجه به تایید نرمال بودن داده ها با استفاده از آزمون کلموگروف اسمیرنف، از آزمون های پارامتریک تی برای آزمون فرضیه های تحقیق بهره گرفته شد.
    یافته های پژوهش: یافته های تحقیق نشان داد وضعیت دانشگاه علوم پزشکی ایلام از لحاظ سرمایه فکری و مولفه های آن یعنی سرمایه انسانی، سرمایه ساختاری و سرمایه ارتباطی در حد مطلوب می باشد.

    بحث و نتیجه گیری

    بر اساس یافته های این پژوهش می توان گفت که اگر در سازمانی به مدیریت سرمایه های فکری توجه شود، در آن سازمان، گرایش به نوآوری سازمانی توسعه پیدا می کند.

    کلیدواژگان: مدیریت سرمایه فکری، سرمایه انسانی، سرمایه ساختاری، سرمایه رابطه ای
  • صدیقه فلامرزی منفرد، فرهاد نظریان فیروزابادی *، احمد اسماعیلی صفحات 180-188
     
    مقدمه
    باکتری های اسیدلاکتیک (LAB) ، گروهی از باکتری های گرم مثبت، بدون اسپور، کروی یا میله ای شکل و کاتالاز منفی هستند که عموما به عنوان ارگانیسم های ایمن در نظر گرفته می شوند. این باکتری ها دارای توانایی تولید تغییرات مطلوب در طعم و بافت غذا می باشند. انتروکوک ها باکتری های اسیدلاکتیکی با توانایی تولید پپتیدهای ضدمیکروبی (باکتریوسین ها) می باشند.
    مواد و روش ها
    به منظور، شناسایی و جداسازی ژن کدکننده و پپتید مربوطه از سویه های انتروکوکوس فاسیوم شیره بلوط، یک مطالعه ای تجربی صورت گرفت. برای این منظور، استخراج DNA از باکتری انتروکوکوس فاسیوم سویه LUB950217 صورت گرفت. واکنش PCR با استفاده از آغازگر های هرز انجام گرفت و پس از خالص سازی محصول PCR، توالی سنجی صورت گرفت. آنالیزهای بیوانفورمانیکی صورت گرفت و توالی پروتئین مدل سازی شد.
    یافته های پژوهش: پس از انجام توالی یابی و مقایسه هم ردیفی، پپتیدی با 36 اسیدآمینه و وزن مولکولی 28/4658 دالتون شناسایی شد. میزان شباهت این پپتید با باکتریوسین های شناخته شده از 100-86 متغیر بود. پپتید شناسایی شده به شدت کاتیونی (2/2 در 7pH=) بود.
    بحث و نتیجه گیری
    انتروسین مربوط به انتروکوکوس فاسیوم سویه LUB950217 دارای طیف مهارکنندگی رشد بر روی باکتری های گرم مثبت و گرم منفی می باشد. بنا بر این این سویه از باکتری پتانسیل بالایی جهت بررسی و استفاده به عنوان، نگه دارنده های زیستی در صنایع غذایی و خوراک دام دارد. به علاوه، جداسازی، همسانه سازی و بیان ژن کدکننده این پپتید در گیاهان زراعی ممکن است بتواند گیاهان را به بیماری های قارچی و میکروبی مقاوم کند.
    کلیدواژگان: انتروکوکوس فاسیوم، PCR، باکتریوسین، انتروسین A
  • آرزو قادری، لیلا کهن *، زهرا انوار صفحات 189-195
     
    مقدمه
    ناباروری یکی از مشکلات سلامت تولید مثل است که بسیاری از زوجین را در جهان تحت تاثیر قرار داده است و منجر به آسیب های روانی و عاطفی در زوجین می گردد. اعتقاد بر این هست که پروتئین های میتوکندریایی نقش مهمی در فرآیندهای ناباروری مردان دارند. یکی از مهم ترین این پروتئین ها UCP-2 می باشد که بیشتر از ده درصد پروتئین های غشای داخلی میتوکندری را تشکیل می دهد. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بین چندشکلی ژنتیکی UCP2 45bp ins/del و ناباروری آیدیوپاتیک در مردان بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مورد-شاهدی، پلی مورفیسم UCP-2 در 196 بیمار مبتلا به ناباروری آیدیوپاتیک و 276 فرد سالم بررسی شد. ژنوتیپ UCP-2 45bp ins/del با کمک روش PCR مشخص گردید. هم چنین، مقایسه فراوانی ژنوتیپی و آللی در دو گروه بیمار و کنترل به وسیله آزمون رگرسیون لوجستیک انجام پذیرفت.
    یافته های پژوهش: ارتباطی بین ژنوتیپ های پلی مورفیسم ins/del bp 45 UCP2 و استعداد ابتلا به ناباروری آیدیوپاتیک مشاهده نشد (P>0. 05) اما اختلاف نزدیک به معنی داری در توزیع ژنوتیپ II بین افراد کنترل و بیمار وجود داشت (P=0. 08). به علاوه، آنالیز داده ها نشان داد که آلل I دارای اثر حفاظتی در برابر ناباروری آیدیوپاتیک مردان می باشد (OR: 0. 729, %95 CI=0. 540-0985, P=0. 039).
    بحث و نتیجه گیری
    این مطالعه برای اولین بار، نشان داد که آلل I در پلی مورفیسم ins/del bp 45 UCP2 دارای اثر حفاظتی در برابر بروز ناباروری آیدیوپاتیک مردان می باشد. مطالعات دیگری با تعداد نمونه بیشتر و در جمعیت های نژادی مختلف برای تایید نتایج این مطالعه لازم می باشد.
    کلیدواژگان: آیدیوپاتیک، ناباروری مردان، UCP-2، پلی مورفیسم
|
  • Arash Esfandiari *, Hamed Ghaedi Pages 1-10
    Introduction
    According to previous research, Cucurbita pepo L. increases sex hormones in males. The purpose of this study was to survey the effect of Cucurbita pepo on the histomorphometrical changes of testes induced by ethanol administration in male Wistar rats.

    Materials & Methods
    Twenty male Wistar rats were divided into four groups of five as follows: 1- Control group, 2- Experimental group1 (received 20% ethanol [1 mg/gr, i.p.] for 30 days), 3- Experimental group2 (received 20% ethanol [1 mg/gr, i.p.] along with Cucurbita pepo as 20% of their meal for 30 days), and 4- Experimental group3 (received 20% ethanol (1 mg/gr, i.p.) along with Cucurbita pepo as 80% of their meal for 30 days).

    Findings
    Results showed that seminiferous tubule wall thickness, weight of the testes, and the number of spermatogenic cells were decreased in the Experimental group1. However, all these parameters were increased in the Experimental group3 compared to the Experimental group1. These reductions in the Experimental group1 in comparison with the control group were significantly different. However, all these parameters had increased in the Experimental group3 compared to the control group with no significant difference, while they were significantly different from experimental groups 1 and 2.

    Discusion &
    Conclusions
    It is concluded that high doses of Cucurbita pepo (80%) may prevent reduced number of spermatogenic cells caused by the consumption of alcohol. However, low doses of Cucurbita pepo (20%) cannot impede the destructive effects of alcohol.
    Keywords: Cucurbita pepo L., Ethanol, Histomorphometric, Rat
  • Masoumeh Havasian , Vahid Lohrabian*, Ali raza Mirzaei , Javad Shekarchi Pages 11-19
     
    Introduction
    Technological advancements and increased production of cars and motorcycles have led to the increased incidence of traumas all around the world. Injuries and fractures occur due to different etiologic factors such as motor vehicle accidents, quarrels, and fall accidents. The purpose of this study was to evaluate the frequency of fractures in computed tomography (CT) scans in Emergency Department of Imam Khomeini Hospital in Ilam, Iran, in 2014.

    Materials & Methods
    In this cross-sectional retrospective study, we evaluated the medical records of all trauma patients who were admitted to Imam Khomeini Hospital in Ilam during 2014. Information from patients' medical records and CT scan radiographs were recorded in a checklist. After removing duplicate data, 710 patients were evaluated.

    Findings
    In this study, 52% (75% male and 25% female) of the fracture cases due to motor vehicle accidents were aged 18-26 years. The most frequent etiologic factor was accident (62.9%) and the most frequent trauma type was hand and foot trauma in males (39.1%) and females (38.4%), followed by head and neck trauma in males (32.7%) and females (22.1%). Most of the fractures had occurred in the first half of 2014, and the mortality rate due to fracture was 1.3%.

    Discussion &
    Conclusions
    This study showed that the most frequent etiologic factor of trauma is motor vehicle accident similar to other developing countries. Therefore, providing education in this area and increasing the safety of transport systems are essential.
    Keywords: CT scan, Trauma, Motor vehicle accidents, Ilam
  • Ali Asghar Pilehvarian *, Akbar Karimi , Elham Etemadi Pages 20-29
     
    Introduction
    During pregnancy, major changes occur in the mother's body; sometimes these changes are dangerous for both mother and the fetus. By recognizing these changes mother's pregnancy conditions could be managed. In this study, changes in blood cells and spleen tissue were investigated in female Wistar rats on the 10th and 20th days of pregnancy and the first week of lactation.

    Materials & Methods
    In this study, 54 rats (12 males and 42 females) were selected. After observing vaginal plug in female rats, 18 pregnant and 6 non-pregnant rats were selected randomly and divided into four groups of 6 as follows: the non-pregnant control group, 10th day of pregnancy group, 20th day of pregnancy group, and first week of lactation group. Blood samples were taken from all the groups. Spleen tissues were stained using the hematoxylin-eosin method for histopathological evaluation. The data were analyzed by one-way ANOVA and Duncan’s test.
    Findings
    Platelets on the 10th and 20th days of pregnancy showed a significant reduction compared to the control group (P<0.001). White cells and lymphocytes on the 10th day of pregnancy showed a significant increase compared to the control group (P<0.05). Macrophages on the 10th and 20th days of pregnancy were significantly elevated compared to the control group (P<0.001). The diameter of white pulp on the 10th day of pregnancy showed a significant increase compared to the control group (P<0.05).

    Discussion &
    Conclusions
    Pregnancy increases white blood cells and reduces platelets in pregnant rats. It also increases the diameter of white pulp and spleen tissue macrophages. These changes can be caused by alterations in mother's immune system.
    Keywords: Blood cells, Spleen, Pregnancy, Lactation
  • Hoseyn Sazegar *, Ehsan Balali , Fatemeh Sadeghi Samani Pages 30-41
     
    Introduction
    Regarding the importance of liver injuries in modern societies, researchers have paid great attention to safer therapeutic products due to the side effects of chemical medicine. Klaussia odoratissima Mozaff is a herb with medicinal properties, such as antioxidant effects. This paper aimed to investigate the effect of hydroalcoholic extracts of the aerial parts of this plant (leaves and stems) on liver injury induced by carbon tetrachloride in mice.

    Materials and Methods
    This study was conducted on 36 male mice divide into 6 groups, including a control group, a positive control (distilled water, olive oil and carbon tetrachloride), a negative control (distilled water and olive oil), and 3 experimental groups, which received the extract (concentrations of 200, 400, and 800 mg/kg). At first, the Klaussia odoratissima Mozaff extract was administered to mice by gavage for 3 days. Afterwards, the equal proportions of olive oil and carbon tetrachloride (1 mg/kg) was administered intraperitoneally to male mice for 5 days by gavage.

    Findings
    Pathological findings in liver tissue indicated that apart from the control and negative control groups, there were different degrees of liver necrosis around the in all groups, more specifically in the positive control group. Study of the blood factors revealed a significant decrease of these factors in experimental groups compared to the positive control group. In addition, it was also found that the increase in the dose of extract could decrease the level of liver enzymes ALT-AST-ALP, total and direct bilirubin, and pathological damages.

    Discussion &
    Conclusions
    According to the findings of the current study it can concluded that flavonoid compounds and phenolic in Klaussia odoratissima Mozaff can decrease the toxic effects induced by carbon tetrachloride in liver tissues of mice.
    Keywords: Klaussia odoratissima Mozaff, Carbon tetrachloride, Liver enzymes, Mice
  • Zahra Poorshabanan , Monir Doudi *, Mahbubeh Setorki Pages 42-50
     
    Introduction
    Nowadays, antibiotic resistance is a major problem for the Iranian society. The aim of this research was to investigate the effects of silver and titanium dioxide nanoparticles on gram-negative bacteria causing urinary infections resistant to multiple antibiotics.

    Materials & Methods
    This study was conducted on gram-negative bacilli from multitude of speciesstrains, including Acinetobacter baumannii, Escherichia coli, Klebsiella pneumonia, Enterobacter aerogenes, Proteus vulgaris, Pseudomonas aeruginosa, and Citrobacter freundii. A total of 140 samples (i.e., 20 samples from each) were selected through a variety of biochemical tests to isolate and identify the bacteria. The samples were all the primarily cause of urinary tract infections and resistant to multiple antibiotics. The sensitivity of silver and titanium dioxide nanoparticles with the size of 10 nm were assessed through in vitro methods, such as disk diffusion, agar-well diffusion, and broth microdilution.

    Finding
    The results of agar-well diffusion and agar disk diffusion methods on silver nanoparticles with the concentration of 1000 ppm indicated that the largest and lowest values for the diameter of growth were in Pseudomonas aeruginosa and Klebsiella pneumonia, respectively. Moreover, macro dilution analysis of silver nanoparticles revealed that the minimum inhibitory concentration and minimum bactericidal concentration were at their lowest levels in the Pseudomonas aeruginosa. However, titanium dioxide nanoparticles, similar in size and shape to silver nanoparticles, had no effect on bacteria.

    Discussion &
    Conclusions
    Regarding two metal types of nanoparticles, the obtained results of in vitro revealed that silver nanoparticles could significantly affect the investigated types of bacteria, whereas, titanium dioxide nanoparticles had no effect on them.
    Keywords: Silver, titanium nanoparticles, Gram negative bacteria, Urinary tract infection, MIC, MBC
  • Zeynab Fazeli Bavandpoor , Masoud Albouyeh *, Mostafa Rezaie Tavirani , Mohammad Reza Zali Pages 51-60
     
    Introduction
    The clinical outcome of Helicobacter pylori in the infected patients depends on the genetic diversity of H. pylori strains. Colonization and adherence on cell host is the first step of the bacteria pathogenesis. This study was aimed to understand the role of pathogenesis factors of H. pylori strains and adherence rate of these strains on AGS cell line, as well as exploring the association between these rates with bacteria pathogenesis outcomes.

    Materials & Methods
    This study was conducted on genes, including iceA, cagA, babA, vacA, and cag-PAI in clinical strains of H. pylori with different pathogenesis outcomes through polymerase chain reaction (PCR) analysis using specific primers. Moreover, the adherence assay was performed on AGS for exploring the association between adherence rate and pathogenesis outcomes in infected patients.

    Findings
    The analysis of PCR results indicated that in strains with severe diseases outcomes all the investigated genes were present, while in strain with moderate outcome only adherence genes were present. Furthermore, the results of adherence analysis were indicative of the difference among these strains. Accordingly, two strains with severe pathogens outcomes had the highest rate of colonization. Minimum colonization rate and moderate pathogenesis outcome were observed in other strains, although adherence genes present.

    Discussion &
    Conclusions
    According to the results of the current study, it can be concluded that different genes are contributing to bacterial adherence on host cells, meaning that the presence or absence of one or two of these genes may not affect its adherence to host cells. Furthermore, adherence genes along with oncogens cause severe clinical outcomes in infected patients.
    Keywords: Helicobacter pylori, Adherence rate, Pathogenesis
  • Reihaneh Ghasemi , Fereshteh Mir Mohammadrezaei* , Sima Nasri , Amir Nili ahmadabadi Pages 61-70
    Introduction
    Infertility is one of the most important health problems in developing countries. Long-term exposure to organophosphate insecticides can affect semen quality. This study aimed to investigate the effects of hydroalcoholic extract of Apium graveolens on semen quality and spermatogenesis in subchronic exposure to diazinon in rats.

    Materials & Methods
    This study was conducted on 30 male Wistar rats. The rats were divided into five groups. The rats in group1 (control) did not receive any treatment, those group 2 (sham) were given corn oil and saline (500 µL). Group 3 consisted of rats received diazinon (16 mg/kg body weight). Rats in group 4 and 5 were treated with 100 and 200 mg/kg of hydroalcoholic extract of Apium graveolens and Diazinon, respectively. The number, motility, and viability of sperms were determined after two months, and tissue sections were stained by hematoxylin-eosin after the fixation of testis.
    Findings
    The findings of this study showed that the number and motility of sperms significantly decreased in diazinon group, compared to sham group (P<0.001). The number of sperm remarkably increased in the group that received diazinon and high dose of Apium graveolens extract in comparison with diazinon group (P<0.001). The number of primary spermatocytes and spermatids increased in dose of 200 mg/kg of Apium graveolens extract (P<0.05). In addition, low-dose Apium graveolens extract (100 mg/kg) could significantly increase the sperms motility, compared to diazinon group (P<0.001).

    Discussion &
    Conclusions
    It seems Apium graveolens extract can improve sperm quality, as well as spermatogenesis against diazinon toxicity.
    Keywords: Diazinon, Apium graveolen extract, Sperm, Rat
  • Aysan Zeynalzadeh tabrizi , Esmaeil Babaei* , Mohammad Ali Hoseinpour Feizi Pages 71-78
     
    Introduction
    Breast cancer is the most common malignancy in women, causing high mortality in the affected patients. The identification of circulating tumor biomarkers in blood could be considered as non-invasive strategy for early diagnosis and prognosis. The aim of this study was to investigate the presence of PRNCR1 (prostate cancer associated non-coding RNA 1) gene in the plasma of patients with breast cancer and to evaluate its expression compared to the normal ones.
    Materials & Methods
    This study was carried out on the 32 blood samples from breast cancer patients and 25 ones from healthy women. The RNA was extracted from the plasma of the samples. Subsequently, the presence of RNA of PRNCR1 gene in plasma of patients was quantitatively evaluated by a real-time polymerase chain reaction (Real-Time PCR). Moreover, the expression of PRNCR1 gene was studied in terms of clinico-pathological characteristics of patients. The statistical analysis of data was performed in SPSS software using t-test.
    Findings
    The results showed that the PRNCR1 gene could be detected in the plasma of cancer patients. The obtained results indicated significantly higher expression in tumor samples, compared to the healthy ones (P<0.05). However, statistical data showed that the expression of PRNCR1 gene in tumor samples does not have any significant correlation with clinical-pathological characteristics, including tumor size, age, and lymph node involvement (P>0.5). Discussion &
    Conclusions
    The data demonstrated that circulating non-coding PRNCR1 of plasma could be used in the discrimination of breast invasive ductal carcinomas from those of normal people. However, more studies should be conducted to determine the tumorigenic role of lncRNA PRNCR1.
    Keywords: PRNCR1, Long noncoding RNA, Breast cancer, real-time PCR
  • Zahra Johari , Mehrdad Cheraghi* , Soheil Sobhan Ardakani Pages 79-88
     
    Introduction
    The main objective of the petrochemical industry is the production of petrochemical and chemical products and sub-products from oil, oil derivatives, and natural gas. Accordingly, the activities and processes have the potential to cause adverse effects on the environment.This study aimed to evaluate the environmental risks of Ilam Petrochemical Company using analytical network analysis (ANP)andTechnique for Order of Preference by Similarity to Ideal Solution Methods (TOPSIS)by proposing appropriate management measures to reduce the risk effects of multiple incidents in processes.

    Materials & Methods
    At first, potential dangers and risks of the Ilam Petrochemical Complex wereidentified through field visits and interviews with project technical experts.Accordingly, a questionnairewasdesignedand20 experts from the Petrochemical Company and the Environmental Protection Agencywere asked to complete the designed questionnaire. The obtained results led to the identification of significant risksfactors, which were then categorized according to physio-chemical, biological, and socio-cultural-economic environment hazards. Subsequently, the weight associated with the each index was determinedusinganalytical network analysis (ANP) as well as the analysis of data in Super Decision software. In the next step, the obtained weights were prioritized for the identified risks by TOPSISmethod, and critical risks were identified. Finally, we propose the proper strategies for the controlandomissionof these risks.

    Findings
    According to the obtained results,thehigh risk factors include the risk of air pollution with the rate of 0.972 inthephysico-chemicalenvironment, the risk of lowwater quality with therate of 0.883in the biological environment, and the risk ofgeneral health with a rate of 0.679 inthe socio-cultural-economic environment.

    Discussion &
    Conclusions
    The results showed that the most important petrochemical riskswereair pollution, low water quality, and publichealth hazard. Therefore, it is recommendedto take the inspection and monitoring measures in accordance with the identified risksin order to eliminate the factors generatingenvironmental risks. It is also suggested to set these measures asthe main objectives of management planning.
    Keywords: Risk assessment, ANP method, TOPSIS method, Ilam petrochemical company
  • Seyd Ali Reza Mosavi , Peyman Reza Gholi *, Mostafa Sadeghi Pages 89-95
    The case in this study was a 34-year-old woman with a history of cesarean delivery. She was subjected to the surgery for the pregnancy determination at her 34 weeks of gestation with placenta percreta. Due to placenta percreta, there were two peripheral venous catheters inserted into the intravenous lines patient’s right hand; a green one and a gray one linked to Ringer’s solution. Moreover, a gray catheter was inserted into the intravenous line in left hand to administer normal saline. After the delivery, the surgeon reported the severity of the operation and the possibility of massive hemorrhage. The urology and surgical modalities were immediately available due to incomplete placental separation from the uterine wall. Afterwards, two units of packed red blood cells were transfused slowly. Suddenly, there was massive bleeding for about 10 min with the estimated blood loss of 3 L. The blood bank was immediately asked for the blood with no cross-matching. Blood products were repeatedly injected through the three intravenous lines. At the end of the operation, the patient was sent to the intensive care unit with spontaneous breath and intubation; therefore, 3 h later, the patient was extubed.
    Keywords: Placenta percreta, Pregnancy, Hemorrhage
  • Mohammad Ahanjan , Maryam Abdollahi , Behnam Hashemi*, Eysa Nazar , Zaher Morsal Jahan Pages 96-102
     
    Introduction
    The wideuse of beta-lactam antibacterial agents in the treatment of bacterial infections has increased bacterial resistance. Nowadays, one of the problems in the treatment of nosocomial infections is enzymes resistance to broad spectrum beta-lactamases among clinical isolates, especially Klebsiella pneumoniae.Over the past decade, CTX-M type enzymes have been recognized asthe most common type of broad-spectrum beta-lactamase in Europe, Canada, and Asia.The aim of this study was to evaluate the prevalence of broad-spectrum beta-lactamase-producingKlebsiella pneumoniae bacteria and to identify the CTX-M-3 gene by molecular method.

    Materials & Methods
    Over a 9-month period, 130 Klebsiella pneumoniaewere isolated from different clinical specimens (urine, blood, ulcers) of infectious patients in Imam Khomeini Hospital, Sari, Iran. Their susceptibility to nine antibiotics used for gram-negative bacteria was measured by disk diffusion agar method. The extended-spectrum beta-lactamases (ESBLs) producing isolates were identified using a hybrid disc method. Moreover, strains producing CTX-M-3 enzyme were detectedby polymerase chain reactionmethod.

    Findings
    The 48 (36.8%) isolates of Klebsiella pneumoniaewere the producer of ESBLs. Moreover, 22 (16.9%) of these cases contained the CTX-M-3 gene.

    Discussion &
    Conclusions
    The obtained results of the currentstudy showed that the prevalence of ESBL producing strains resistant to quinolones is higher in Iran, compared to the developed countries.
    Keywords: Spectrum ?-lactamases, Klebsiella pneumoniae, CTX-M-3
  • Fereshte Ahmadi _Fereshte Ghandehari * Nahid Tajedin Pages 103-114

    Shigellosis is an intestinal infection caused by Shigella bacteria. Recently, it has been reported that probiotics inhibit pathogens by producing inhibitory compounds. The aim of this study was to investigate the inhibitory effects of Lactobacillus fermentum against infections caused by Shigella dysenteriae in term of in vivo.  
    Materials & Methods
    This study was conducted on 32 male rats divided into 4 groups. The first group (A) was the control group, the second group (B) included rats infected with Shigella dysenteriae (1.5 108cfu/ml), the third group (C) entailed rats treated with Lactobacillus fermentum, and the fourth group (D) were those rats contaminated with Shigella dysenteriae and treated with Lactobacillus fermentum. After the treatment period, animals were anesthetized and their blood and tissue samples were assessed to measure blood factors, histopathological investigations, and antimicrobial activity of Lactobacillus fermentum. Data were analyzed using SPSS statistical test through ANOVA-DUNKAN. P 0.05 was considered statistically significant. There was no significant change with regard to the number of red blood cells and blood index in the experimental groups in comparison with the control group (A). Moreover, there was a significant increase in the size of platelets (P 0.01), monocytes (P 0.05), and basophils (P 0.01) in group B, compared to group A. The intestinal weight to body weight ratio in groups B (P 0.001) and D (P 0.01) was significantly lower than group A. The obtained results of histopathological investigations indicated that there was destruction in intestinal epithelium in group B, while intestinal tissues in group D almost seemed normal. The number of Shigella dysenteriae colonies in the intestines of the treatment group decreased significantly (P 0.001), compared to the infected groups.
    Discussion & Counclusions: Lactobacillus fermentum could cope with Shigella dysenteriae bacteria without causing any change in hematological parameters. Moreover, Lactobacillus fermentum can prevent such diseases to some extent.
    Keywords: Probiotics, Shigella dysenteriae, Lactobacillus fermentum
  • Toraj Mohammad zamani *, Ahmadreza Movahedi , Elaheh Arabameri Pages 115-127
     
    Introduction
    Prenatal stress causes brain alteration and long-term effects on its structure and function. Parkinson's is a progressive neurodegenerative disease and one of the factors driving Parkinson's is the prenatal stress. The use of enrichment environments is a good way to prevent this disease. This survey has been done due to studying the measurement of environmental enrichment effectiveness on Substantia nigra tissue in rats who are suffering from Parkinson's disease and have prenatal stress.

    Materials & Methods
    A Laboratory research method was used .We divided 48 Wistar male rats who had been affected by prenatal stress and enriched environment, to 8 groups with 6 members; with stress (Control, sham, Parkinson, Parkinson + enrichment) and without stress (Control, sham, Parkinson, Parkinson + enrichment).
    After eight weeks, we anaesthetized all the rats by the use of Ketamine and Xylasein and then injected 6mg of 6OHDA within %0/9 salt solotion of Ascorbic Acid in to the brains of the rats by Stereotaxic Surgery, and after 3 weeks the signs of Parkinson's disease became confirm by Apomorphin Test. Then we emit brains of the rats from their skulls, and after tissue process, cutting and painting, we calculated the numbers neurons by use of microscope and then the data were analyzed by One-Way ANOVA and Tukey's Post Test.

    Findings
    The findings showed that environmental enrichment did not completely prevent the destruction of Substantia nigra dopaminergic neurons, but the number of Substantia nigra neurons in the environmental enrichment group was significantly higher than that of the Parkinsonian group of degeneration with neurotoxin.(P≤0.001) Environmental enrichment also prevented the destructive effect of perinatal stress on the reduction of the number of Substantia nigra neurons and behavioral tests.(P <0.001)

    Discussion &
    Conclusion
    The results show the beneficial effects of enrichment in the protection of the number of more Substantia nigra neurons and suggests that enriched environmental conditions can be used as a beneficial factor in reducing the degeneration of dopaminergic neurons in Parkinson's disease Reducing the effect of prenatal stress is effective.
    Keywords: : Prenatal stress, Enriched environment, Substantia nigra tissue, Parkinson’s diseas
  • Roya Karamian *, Jamaledin Kamalnejade Pages 128-141
    Introduction
    There are many reports on the application of medicinal plants in traditional medicine, as well as numerous applications of metallic nanoparticles in different biomedical fields. Plant extract mediated green synthesis of nanoparticles and investigations on their therapeutic effects are new concepts. The medicinal plant of Cuminum cyminum L. includes a wide range of secondary metabolites with a high reducing power, which can be used for green biosynthesis of silver nanoparticles. The main aims of this study were phytochemical analysis of seed aqueous extract of Cuminum cyminum, biosynthesis of silver nanoparticles using this extract, the achievement of optimization condition for the synthesis of silver nanoparticles, and assessment of biological activaties of both the extract and the synthesized nanoparticles.

    Materials & Methods
    Total phenol and flavonoid, reducing sugar, starch, and ascorbic acid contents were measured by Folin-Ciocalteo, aluminum chloride, dinitrosalicylic acid, anthrone, and dinitrophenyl hydrazine reagents, respectively. The Ag+ ions reduction and characterization of silver nanoparticles were assessed by UV-Visible spectrophotometry, X-ray diffraction, Fourier transform infrared spectroscopy, and scanning electron microscopy. Antioxidant activity of the samples was screened by DPPH free radical scavenging. Antibacterial activity of the samples was also evaluated against four gram-positive and -negative bacteria namely, Bacillus cereus (PTCC 1247), Staphylococcus aureus (ATCC 25923), Escherichia coli (ATCC 35218), and Pseudomonas aeruginosa (ATCC 27853) by disc diffusion method. In addition, antifungal activity was assessed against Fusarium oxysporum.

    Findings
    The indings indicated that the seed extract contained the high amounts of total phenolic and flavonoidic compositions, as well as sugar, starch, and ascorbic acid. Different analyses showed that the mean size of the synthesized nanoparticles was 5-45 nm in the optimal condition. The samples had proper antioxidant potential (IC50=1.35-1.67 mg/ml) and the extract in combination with silver nanoparticles represented synergistic effect in DPPH free radical scavenging (IC50=1.35 mg/ml). In addition, the investiogated samples had a good antibacterial activity against some of tested bacteria and also antifungal activity against Fusarium oxysporum.

    Discussion &
    Conclusions
    It seems that the secondary metabolites of Cuminum cyminum have good potential for the reduction and stabilization of the synthesized Ag nanoparticles. Both the seed extract and synthesized nanoparticles using this extract have considerable biological activities and may be used in antioxidant nutrient production or medicinal supplements in future.
    Keywords: Antibacterial activity, Antifungal activity, Antioxidant activity, Cuminum cyminum L., Silver nanoparticles
  • Shima Heydari *, Nama Mohammadiyn Roshan , Amir Hoseyn Jafariyan , Monavar Afzal Aghaie Pages 142-153
     
    Introduction
    The image analysis methods are auxiliary methods of pathological diagnosis, which can increase the accuracy and speed of evaluation of the samples.

    Materials & Methods
    This cross-sectional study was performed on 50 samples of cervicovaginal smear cytology from Pathology Department of Ghaem Hospital, Mashhad, Iran. Firstly, samples were divided into four diagnostic groups, including reactive epithelial changes, normal, low-grade squamous intraepithelial lesion (LSIL), and high-grade squamous intraepithelial lesion (HSIL) using Bethesda method. Afterwards, the images of cytology slides were prepared using an Olympus microscope imaging system and Olympus DP3 image. The next step included the analysis of factors, such as the area and the perimeter, gray value of cells.

    Findings
    The mean values of cell area were statistically different among the normal, LSIL, HSIL groups (P>0.01). The mean values of the circular index for three groups were not statistically different (P=0.151). The mean scores of gray value were significantly different between the normal and HSIL groups in terms (P=0.00), meaning that intensity of the color was higher in the nucleus of the HSIL group. This means that cells appear darker in the HSIL group (P>0.01).

    Discussion &
    Conclusions
    The obtained results of the study indicated that an image analysis could extract useful information from digital images related to cytology of cervical smear. The findings of the four diagnostic groups, namely reactive epithelial changes, normal, LSIL, HSIL were in line with those of pathologists’ eye evaluation
    Keywords: Cervical smear, Image analysis, Cytology, Software
  • Mansureh Sadeghi Afkham , Faezeh Ghafoori, Afrouz Mardi *, Soheila Refahi Pages 154-161
     
    Introduction
    Despite the decline in mortality rates post coronary artery bypass grafting (CABG), there are still high readmission rates during the first days after discharge, which is a multi-factorial issue. This study focuses on the identification of these factors.

    Materials & Methods
    In this cross-sectional study conducted in 2014, of the 2410 patients who underwent CABG in Tehran Heart Center, 1597 were eligible for inclusion in the study. Demographic characteristics and data related to surgery and post-operative complications were collected and analyzed using SPSS version 20.

    Findings
    The results showed that 9.1% of the patients were readmitted during the first 30 days after discharge due to different complaints. The most common complaints included pleural effusion (22.75%) and deep sternal infection, (11.7%). Regarding co-morbidities, 28.5%, 50.3%, and 55.5% of the patients had diabetes, dyslipidemia and hypertension, respectively. The mean interval between admission and surgery was 8.12±9.31 days, the mean interval between the incidence of clinical complaints and the operation was 20.32±14 days, and the mean interval between discharge and readmission was 15.24±7.08 days.

    Discussion &
    Conclusions
    Readmission within 30 days post CABG occurs because of the important complications of this surgery. It seems that the main causes of readmission are patient’s general preoperative conditions, such as advanced age, co-morbidities, and general underlying conditions.
    Keywords: Coronary artery bypasses grafting, Readmission
  • Masoumeh Jabari*, Soraya Kheirouri , Ayda Ghafari , Meysam Barati Pages 162-171
     
    Introduction
    Metabolic syndrome (MetS) is a group of metabolic abnormalities that enhance the risk of heart disease and type 2 diabetes. Ghrelin and obestatin are gut hormones with similar origin that have pivotal roles in food intake and energy metabolism. The aim of present study was to investigate the association between serum ghrelin/obestatin ratio and the components of MetS in women.

    Materials & Methods
    This study was conducted on the total of 86 women, including 43 female patients with MetS and 43 healthy women as the control group. The participants were selected through convenience sampling method among women with similar body mass index and the age range of 30-50 years. Anthropometric parameters, blood pressure, fasting serum obestatin, ghrelin, triglyceride (TG), total cholesterol (TC), high-density lipoproteins (HDL) cholesterol, low-density lipoproteins (LDL) cholesterol, fasting blood sugar (FBS), insulin, and homeostatic model assessment-insulin resistance index (HOMA-IR) were measured. Moreover, this study investigated the association between serum levels of ghrelin/obestatin ratio and MetS components.

    Findings
    Serum levels of ghrelin/obestatin ratio was significantly lower in MetS group than control(P=0.036). Moreover, ghrelin/obestatin ratio was positively associated with serum HDL-C levels (β=0.273, P=0.016). However, this ratio was not associated with other measured variables, including waist circumference, waist to hip ratio, blood pressure, FBS, TG, TC, LDL -C, insulin and HOMA-IR (P>0.05).

    Discussion &
    Conclusions
    Considering lower levels of ghrelin/obestatin ratio in women with MetS and also positive association of ghrelin/obestatin ratio and serum levels of HDL, as an important component of MetS diagnosis. Accordingly, it seems the increase in ratio can lessen the progression of MetS complications, such as cardio-vascular disease by HDL increment in women.
    Keywords: Metabolic syndrome, Ghrelin, Obestatin, Obestatin ratio
  • Mohammad Aidi*, Zarifeh Sadehmiri Pages 172-179

     

    Introduction

    The most important feature of smart organizations in the 21st century is their emphasis of on knowledge and information. This study aimed to investigate the level of intellectual capital in Medical University of Ilam, Iran, in 1394.

    Materials & Methods

    This descriptive survey was conducted on the employees working at Medical University of Ilam. The population consisted of 330 employees, 178 of whom were randomly selected as the sample using Cochran’s method. The main instrument for data collection was Bontis’s scale of intellectual capital with 25 items and high level of validity and reliability. The analysis of data was preformed through Kolmogrov-Smirnov method, the parametric tests of t-test, Pearson correlation, and regression in SPSS software.

    Findings

    The findings of the current study indicated that intellectual capital and knowledge management and their sub scales in Medical University of Ilam were at an acceptable level. The results showed that knowledge management could positively and significantly affect intellectual capital in the organizations.

    Discussion &

    Conclusions

    According to the findings of this study, it can be concluded that organizational creativity and innovation can be developed if intellectual properties and knowledge management are set as the primary concern of an organization.

    Keywords: Management of intellectual capital, Human capital, Structural capital, Relational capital
  • Sedighe Falamarzi monfared, Farhad Nazariyan Firuozabadi*, Ahmad Ismaili Pages 180-188
    Introduction
    Lactic acid bacteria )LAB) are a group of gram-positive, non-spore forming, cocci or rod shaped, catalase-negative organisms, which are generally recognized as safe (GRAS). The LAB can cause changes in the food flavor and texture. Enterococci are a group of LAB capable of producing antimicrobial peptides.

    Materials & Methods
    This experimental study was conducted to identify and isolate genes encoding antimicrobial peptides from an E. faecium LUB950217 strains isolated from oak tree. In doing so, genomic DNA was extracted from E. faecium strains and polymerase chain reaction (PCR) analysis was performed using specific primers. Amplified PCR products were sequenced by Sanger sequencing. Bioinformatic analysis was carried out and the peptide was modeled.
    Findings
    Both DNA and protein Blast search confirmed that the PCR product encoded an antimicrobial peptide, known as LUB950217 enterocin with 36 amino acids of 4658.28 Da molecular mass. The isolated enterocin peptide had 86-100% similarity to other known enterocins in the peptide data bases. The LUB950217 enterocin was almost water insoluble and it was found to be cationic (2.2, pH=7).
    Discussion & Conclusions
    The LUB950217 enterocin seems to inhibit both gram-positive and gram-negative bacteria growth in vitro, suggesting LUB950217 enterocin can be used in food stuff and animal feed. Furthermore, isolation, cloning, and expression of this peptide may render resistance to fungi and bacteria pathogens in crop plants.
    Keywords: Enterococcus faecium, PCR, Bacteriocin, Entrocin A
  • Arezoo Ghaderi , Leila Kohan *, Zahra Anvar Pages 189-195
     
    Introduction
    Infertility is a reproductive issue that has influenced couples worldwide and caused them psychiatric and emotional troubles. It is believed that mitochondrial proteins play a major role in male infertility. One of the most important of these proteins is UCP2, which consists of more than 10% of mitochondria’s inner membrane proteins. The purpose of this study was to investigate the association of UCP2 45bp ins/del polymorphism with idiopathic male infertility.

    Materials & Methods
    In this case-control study, UCP2 polymorphism was investigated in 196 individuals with idiopathic infertility and 278 healthy individuals. UCP2 45bp ins/del genotypes were identified by the polymerase chain reaction (PCR) technique. Also, genotype and allele frequencies in cases and controls were assessed by logistic regression analysis.
    Findings
    No association was observed between UCP2 45bp ins/del polymorphism genotypes and risk of idiopathic male infertility, but there was a marginal difference between cases and controls regarding II genotype frequency (P=0.08). Moreover, data analysis showed that I allele had protective effect against idiopathic male infertility (OR: 0.729, 95%CI: 0.54-0.985, P=0.039).

    Discussion &
    Conclusions
    In this study, for the first time, we found that the I allele in UCP2 45bp ins/del polymorphism has protective effects against idiopathic male infertility. Further studies with larger sample sizes and different ethnicities are needed to confirm these results.
    Keywords: Idiopathic, Male infertility, UCP2, Polymorphism